Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Virgil van Dijk is van wereldklasse, maar daar heb ik wel veel moeite mee’

Laatste update:

Liverpool zakte zondag volledig door het ijs tegen Aston Villa, dat korte metten maakte met de regerend landskampioen: 7-2. Voormalig aanvaller Stan Collymore richt zijn pijlen na de beschamende nederlaag met name op Virgil van Dijk. Volgens de oud-spits van the Reds beschikt de Oranje-international niet over de leiderschapskwaliteiten van illustere voorgangers Alan Hansen en Mark Lawrenson, die in de jaren tachtig van de vorige eeuw verschillende landstitels en Europa Cups veroverden.

"Ik zeg niet dat Van Dijk opeens geen voetballer van wereldklasse is, want we weten allemaal dat hij dat namelijk wél is", schrijft Collymore in zijn column voor de Daily Mirror. "Waar ik wel veel moeite mee heb is het feit dat hij en zijn medespelers van Liverpool totaal geen verantwoordelijkheid namen. Hetzelfde zag ik gebeuren bij Manchester United (dat met 1-6 verloor van Tottenham Hotspur, red.). Spelers als Hansen en Lawrenson, Jaap Stam, Rio Ferdinand en ohn Terry hadden dat allang gedaan als ze door de tegenstander werden overklast. Zij hadden ervoor gezorgd dat de tegenstander andere manieren zou moeten vinden om er doorheen te komen."

Veronica Inside maakt boycot Oranje belachelijk: ‘Hou nu je mond, Johan’

De spelers van het Nederlands elftal krijgen ervan langs van Johan Derksen.Lees artikel

"Tegenwoordig lijkt het net of spelers en managers wachten tot de rust om dingen aan te passen. Soms wachten ze zelfs tot na de wedstrijd om één en ander te onderzoeken. Zelfs managers zijn vaak niet bereid om wijzigingen door te voeren omdat ze heilig geloven in het gekozen spelsysteem. Het spijt me om het te zeggen, maar zo zou het niet moeten gaan. Er is volgens mij weinig veranderd sinds 1996, toen het Newcastle United van Kevin Keegan capituleerde in de titelstrijd met Manchester United. Ze bleven toen maar ten koste van alles aanvallen en Keegan werd daardoor naïef genoemd." Newcastle United gaf toentertijd een voorsprong van twaalf punten weg, waardoor Manchester United alsnog kampioen werd.

"Als Alan Shearer, Andy Cole, Dwight Yorke, Les Ferdinand, Ian Wright of één van de topspitsen van destijds zondag tegen Liverpool hadden gespeeld, dan waren we met wel drie wedstrijdballen (als beloning voor een hattrick, red.) naar huis gegaan. Er is in al die jaren namelijk heel weinig veranderd", aldus de kritische Collymore. De columnist verwijst hiermee naar Ollie Watkins, die een hattrick produceerde tegen Liverpool en daarom het veld van Villa Park afliep met de wedstrijdbal.

Ben jij het eens met Stan Collymore over Virgil van Dijk?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
6 oktober 2020 om 12:22

Wat ook nog eens grappig is aangezien er in elke sport vooruitgang zit. De beste team van jaren geleden zouden juist afgedroogd worden tegen de beste teams van nu.

6 oktober 2020 om 12:23

Inderdaad. Het moment dat je met dit soort argumenten aan komt zetten moet je eigenlijk gewoon stopen met analyseren en lekker achter de geraniums gaan zitten.

6 oktober 2020 om 13:30

Een beetje met de wolven meehuilen dit Hangover96en en ik ben van jou wat meer inhoudelijke comments gewend.
Even inhoudelijk reageren om aan te geven dat je er in mijn ogen naast zit.
De heersende teams van toen hadden ook weleens een offday maar dan werd het never nooit 8-2. Dat was een uitslag voor een vriendschappelijke wraakactie a la afscheid Johan Cruyff. De grote teams van toen verloren weleens met 3-1 of 4-1 maar ook als het fout ging en het een offday was, kwam er een "over my dead body" mentaliteit naar boven drijven waarbij dit soort uitslagen voorkomen werd.
En met vroegere teams waren minder goed dan nu. Ja er is nu veel meer kennis over gezonde voeding, statistieken etc. Alleen hadden topteams ook toen als kenmerk dat ze in een zware concurrentie er toch bovenuit staken. Vaak door met nieuwe tactische vondsten te komen die dan weer gekopieerd werden door anderen tot iemand weer wat vernieuwends verzon en daarmee voor een paar jaar het verschil kon maken.
En er zijn genoeg oud voetballers die nuchter en onbevooroordeeld naar het huidige voetbal kijken, en daar neem je je eigen ervaringen in mee.

Natuurlijk treft Virgil van Dijk ook schuld bij deze beschamende nederlaag.
Wat ik ook toen weer heb gezien is iets wat al een aantal jaar aan de gang is bij Liverpool.
Dat probleem heet Joe Gomez. Virgil van Dijk is elke wedstrijd die hij centraal staat zo dusdanig bezig met het coachen van Gomez dat hij zijn eigen verdedigende taken laat lopen. Al 3jr is dit al gaande en Joe Gomez heeft sinds die 3jr geen enkele progressie geboekt. Maakt nog steeds dezelfde kinderlijke dekkingsfouten. Liverpool heeft met Thiago Alcantara wel iemand gehaald die zijn verdediging kan ontlasten en het spel kan bepalen. Maar ik had graag een stabiele partner gezien voor in de verdediging naast van Dijk, zoals Koulibaly/Upamecano/Alaba. Dit had een hoop voorkomen!

6 oktober 2020 om 11:41

Er is ook nog een andere reden Hangover96. Dat is de hoge lijn en het hoge druk zetten. Hoewel Matip solide speelde, is hij niet snel genoeg daarvoor. Gomez wel. Het is dus een risk trade off. Met Gomez kun je hoger spelen en meer risico nemen, maar als het fout gaat ben je dan ook direct weg. Met Matip sta je meer solide, maar werkt de hoge press minder goed.

6 oktober 2020 om 12:16

Matip is toch geblesseerd?

6 oktober 2020 om 14:33

Je kan het gebrek aan snelheid prima oplossen door gewoon altijd goed te staan. Guardiola speelde met Barcelona ook met een hoge lijn en Puyol was ook niet de snelste meer. Toch kwam hij weinig in de problemen juist omdat hij het spel goed las en altijd goed stond. Liverpool kan dus prima met Matip spelen, het is een prima slimme verdediger die dat echt wel kan.

6 oktober 2020 om 11:39

Thiago gaat heel de spel en tactiek van Liverpool verkrachten omdat hij altijd het spel vertraagd bij elke bal dat hij aanraakt. Dan bedoel ik dat hij de tempo verstoord van een team. Met z’n cirkels om de bal heen en dat lange vasthouden van de bal.

6 oktober 2020 om 16:13

Ja klopt en de middenvelders moeten aansluiten voor de vallende bal en vele vuile meters terug maken als ze de bal verliezen daar is Thiago helemaal niet de speler voor. De middenveld moet de aanval ondersteunen en Thiago wil de spelletje zelf maken. Zijn broertje rafinha was wel echt heel goed als hij geen knieblessures had opgelopen was het een wereldspeler. Thiago is een mooie speler maar hij hoort niet bij zulke grote clubs te spelen. Eerder een Sevilla of een AS Roma achtige club. PL is sowieso te hoog gegrepen voor m.

7 oktober 2020 om 03:28

Ahhaha wat een onzin. Dus Virgil is zo erg met gomez bezig dat die zijn eigen taken vergeet. Dit kan je toch niet menen. Zullen we dat smoesje voortaan ook voor een keeper gebruiken die alles doorlaat.

Stipt wel een goed punt aan. Na 3 doelpunten tegen moet je toch eens gaan nadenken of een andere speelwijze niet wat beter is gedurende het restant van de wedstrijd.

Stam verloor vroeg ook met 5-0 van Chelsea, Ferdinand op eigen veld met 1-4 van rivaal Liverpool en ook Terry zal wel eens dik verloren hebben. Maar nee die mannen hadden het karakter om te zorgen dat de tegenstander andere manieren moest vinden om erdoorheen te komen, sure. Altijd makkelijk dit gelul met vroeger was alles beter en vroeger hadden we nog echte mannen. Feit is dat het spel nooit zo snel geweest is als nu en dat je steeds geconcentreerder moet zijn.

6 oktober 2020 om 11:17

En de Vrij verloor met 10-0 van PSV.

6 oktober 2020 om 11:59

Haha, net als dat er inderdaad altijd gezegd wordt "Van een ADO verloren we vroeger toch niet? Daar rolden we zo overheen." Om vervolgens een klassieke match van 30 jaar geleden te zien waar ze er pak 'm beet 4-1 afgingen.

Tja, vroeger schopte je je tegenstander ook tegen het gras als deze 2 man voorbij was gelopen, want daarmee gaf je een signaal af. Die gele kaart nam je voor lief, dan gaf je het voorbeeld aan de rest van je team. Tegenwoordig krijg je rood als je verkeerd naar je tegenstander kijkt en wordt initiatief niet meer beloond, maar moet je vooral je taken uitvoeren. Times change! Hoewel ik wel vind dat Virgil niet in de beste vorm verkeerd, of in ieder geval het balletje niet altijd meer zijn kant op rolt

Ik ben over het algemeen heel positief over van Dijk, maar het lijkt mij dat hij het niveau van één of anderhalf seizoen terug niet meer haalt.

Je kunt deze wedstrijd gebruiken om tekortkomingen van Van Dijk aan te stippen, maar ik vind dat Liverpool zeer kwetsbaar is wanneer niet iedereen de volle honderd procent geeft. Het gaat toch in hun koppies zitten dat ze de beste zijn, en dan ga je toch een stapje minder doen. En op pure klasse zijn ze niet de beste.

6 oktober 2020 om 11:39

Het is dan aan Klopp om dat eruit zien te krijgen. Ik denk dat Van Dijk prima dat niveau nog kan halen hoor. De afgelopen wedstrijd geeft ook wel een deels vertekend beeld, omdat er 3 van richting veranderde ballen invlogen. Dat ''geluk'' en die ''pech'' hebben Aston Villa en Liverpool natuurlijk niet dagelijks. Waren namelijk anders absoluut geen goede schoten geweest die de keeper niet had kunnen hebben. Plus een dikke blunder van Adrian bij de 1-0. Nou was Liverpool in het geheel nergens die wedstrijd, maar qua uitslag is het wel een beetje geflatteerd. Daarom zou ik niet volledige conclusies trekken op basis van zo'n wedstrijd. Meer over het algemeen inderdaad, zoals jij doet. Liverpool moet 100% geven en dan zijn ze het beste. Doen ze dat niet, dan sluipen er fouten in. Helemaal omdat Klopps tactiek alleen werkt met 110% inzet. Met name met het hoge druk zetten en buitenspelval creëeren.

3 a 4 goals werden van richting veranderd.... het is een wat verkeerd beeld. Maar toegegeven 7-2 is voor Liverpool begrippen schandalig. Wat betreft vroegah; hij heeft makkelijk praten, maar het spelletje is wel degelijk veranderd. Het oude engelse "kick-and-rush" is inmiddels gewoon 90 minuten hoog tempo met opkomende backs, snelle sterke spitsen, technische middenvelders. Je kan het niet meer vergelijken.

Ach elke ploeg loopt wel is op een dag waar alles mis gaat tegen een zeper aan. Vind zowieso heel veel spelers, bij veel ploegen, nog niet op hun niveau. Denk dat het ook veel te maken heeft met de rare voorbereiding en de lege tribunes.tegen Leeds was Liverpool ook niet heel best maar tegen Chelsea en Arsenal werd vrij makkelijk gewonnen. Liverpool gaat gewoon mee doen weer om de prijzen dit seizoen.

6 oktober 2020 om 13:26

Zeker waar Freshzone. Enige waar Klopp wel wat aan dient te doen, is zijn spelers weer op scherp zetten. Want ondanks dat de overwinningen ''vrij makkelijk'' waren, had Liverpool die wedstrijden ook zo puntverlies kunnen hebben. Met name tegen ons. En dan gaat het met name om de manier waarop er levensgrote kansen tot stand kwamen, die niet afgemaakt werden door in dit geval Arsenal. Dat was namelijk tegen Leeds, Arsenal en Aston Villa allemaal zo (wedstrijd tegen Chelsea heb ik niet genoeg van gezien dus die neem ik niet mee). Dat waren allemaal buitenspel opheffing ''fouten''. Allemaal situaties waar er met 1 of 2 passes een 1op1 situatie met de keeper werd gecreëerd. Dat de uitslag tegen Villa zo hoog was, is natuurlijk ook deels door pech zo. 3 deflectie schoten die anders nooit tot een doelpunt hadden geleid en een dikke blunder van Adrian. Neemt niet weg dat je dan alsnog had verloren en dat Villa nog meer kansen had, maar dan was de uitslag wel minder schockerend geweest.punt is vooral dat het wel iets is waar Klopp op moet gaan letten, omdat het nu dus in meerdere wedstrijden gebeurd.

Ik denk dat verdedigen in de huidige top wel een stuk lastiger is bij de meêste clubs. Puur omdat van dijk 50 meter van zijn goal moet verdedigen, terwijl ze dat vroeger op 20-30 meter deden

Ooit Van Dijk na een wedstrijd van het Nederlands Elftal een duidelijke tactische analyse horen geven over waarom het goed/fout ging? Wat ze omgezet hebben? Waarom het moeilijk was, niet liep of lukte? Ik nog nooit... Als je Van Roon interviewt hoor je nog meer voetbalintelligentie

Ik zeg al maanden dat v dijk denkt dat hij als Maradona op het middenveld moet spelen, maar niemand wilde dit horen. Gelukkig zien meer mensen dit nu. Ik hoop ook echt dat de boer hem dit laat weten, want als hij gewoon zijn taken doet, is het een geweldige speler. Aan de andere kant mag hij nog wel even doorgaan op deze manier, want dit komt mij als ajacied wel goed uit.

Van Dijk is geen leider. Uitstekende voetballer als het goed draait, maar staat niet op als dat niet het geval is. Maar het is wel interessant om te zien of hij dat nu alsnog gaat doen bji Oranje en volgende week tegen Everton.

Ah, na 728362 wedstrijden speelt van dijk en Liverpool hun absoluut zwakste wedstrijd ooit, en meteen is het niks meer, ze missen dit dat, lachwekkend, altijd waan van de dag.

Dus dit, het lijken tegenwoordig robots waar de enkel de manager aan de knoppen zit. Echt belachelijk. Je ziet toch dat ze effectief gebruik maken de ruimtes achter de defens, met name bij de backs. Waarom zo lomp doorgaan. Speel dan wat lager of laat de backs niet te hoog spelen. Deze man heeft hier een goed punt.

Vergelijken met de jaren 80..
Bedankt voor je mening en aju.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren