Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink: ‘Hij is van onschatbare waarde voor Oranje, de allerbelangrijkste speler’

Laatste update:

Marciano Vink breekt zondag in Goedemorgen Oranje een lans voor Frenkie de Jong. De middenvelder ontbrak vrijdag in het EK-kwalificatieduel van Oranje met Frankrijk (4-0 nederlaag) en volgens de analist was dat duidelijk te merken. Vink is van mening dat De Jong met name in Nederland nogal wordt onderschat en er te weinig waardering is voor zijn rol op het middenveld van Barcelona.

"We moeten eens ophouden in Nederland door te zeggen dat Frenkie de Jong alleen maar meevoetbalt bij Barcelona", steekt Vink van wal in de ochtendshow. "Frenkie de Jong is voor dit Nederlands elftal en voor het Nederlands voetbal van onschatbare waarde. De allerbelangrijkste speler. Wat hij verdedigend oplost... " Presentatrice Fresia Cousiño Arias oordeelt dat Oranje zonder de controleur niet zover mag wegzakken. "We hebben toch de periode vóór Frenkie de Jong gezien met het Nederlands elftal? Toen was er heel veel geschuif en er zat geen leven in Oranje", aldus Vink.

"Vanaf Peru en Frankrijk (interlands in 2018, red.), toen Frenkie de Jong in het Nederlands elftal kwam - en ik ga hem echt niet verheerlijken - Maar je ziet duidelijk het verschil", benadrukt Vink nog maar eens de waarde van de 25-jarige middenvelder. "Je ziet iemand die de bal komt ophalen, de andere spelers rust geeft, hij kan dingen creëren. Dat gebeurt nu niet." Tegen Frankrijk begon Marten de Roon centraal op het middenveld, met Georginio Wijnaldum en Kenneth Taylor op de flanken. Laatstgenoemde kende een dramatisch optreden en werd na een halfuur al gewisseld door bondscoach Ronald Koeman.

Oranje-watcher Martijn Krabbendam is het roerend eens met Vink. "Toen hij vierenhalf jaar geleden debuteerde tegen Frankrijk in Parijs veranderde alles. Er was opeens een speler die ballen kwam halen, die overtalsituaties beheerste, die zelfs wegdraaide bij Griezmann. En Mbappé wilde zijn shirt na afloop, dus dat zegt ook wel iets over wat hij het Nederlands elftal heeft gebracht. En zonder hem is er geen aanval, niks. Er was niemand aanspeelbaar en niemand nam initiatief. En hij is eigenlijk de enige speler die dat heeft", ontvangt de afwezige De Jong een groot compliment.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een constatering op de vroege ochtend zeg..Lekker verder gaan met open deuren intrappen Vinkie

26 maart 2023 om 10:43

Voor de voetbalkenners is het een open deur maar je hebt nog genoeg mensen rond lopen die het daar niet mee eens zijn en Frenkie maar een meevoetballer vinden

26 maart 2023 om 10:51

Intrappen van deuren is zo'n bs, want als hij het niet had gezegd dan had je weer daarover gezeurd

De Jong onderschat in Nederland? Dat is natuurlijk echt lariekoek

26 maart 2023 om 10:52

Er zijn (gek genoeg) maar zat mensen die de kwaliteiten van Frenkie de Jong niet op waarde weten te schatten. Je ziet regelmatig dingen als "enkel balletjes breed en terug" of "De Jong is een waterdrager die leuk meevoetbalt" ofzo voorbij komen. Kijk het topic over de wedstrijdcijfers tegen Frankrijk er maar eens op na, kom je zo al een handjevol leden tegen die er degelijke gedachtes op nahouden. Niet iedereen snapt het spelletje even goed klaarblijkelijk hahah

26 maart 2023 om 12:25

Balletjes ophalen in je eigen zestien en dan breed of 1 linie naar voren passen is geweldig natuurlijk. Frenkie loopt regelmatig ook onnodig lang met de bal. Over de middellijn stopt zijn rendement. Dat zijn geen kenmerken van een wereldspeler

26 maart 2023 om 12:30

Erg serieus kan ik der reactie niet noemen , waarschijnlijk kijk jij niet zoveel wedstrijden van Barcelona anders zou je deze onzin niet uitkramen .

26 maart 2023 om 12:34

Ik volg het topvoetbal nog op de voet. Ik schrijf wat ik waarneem

26 maart 2023 om 13:26



bochherief, Je schrijft slechts deels wat je waarneemt, maar het lijkt mij vooral je onderbuikgevoel (frenkie is geen topper) dat je probeert te verpakken in een objectieve waarneming. Want wat bedoel je met rendement dat omlaag gaat over de middenlijn? Waar basseer je dat dan op? Als Frenkies rol is om te controleren, corrigeren en de bal in de ploeg te houden (ik zeg niet dat het zo is), dan is het onzinnig om bijvoorbeeld jouw effectiviteit te meten in termen van assists en schoten op doel of zoiets. Kun je beter kijken naar andere statistieken en dan kijken of zijn rendement inderdaad omlaag gaat. Misschien heb je dat ook gedaan, of begrijp ik je statement niet zo goed. Maar als dat zo is, dan kun je je waarnemingen best onderbouwen, nietwaar?

26 maart 2023 om 13:45

Yoda, het is een combinatie van prijskaartje en etiket dat hij heeft gekregen als speler. Frenkie zou ene fantastische middenvelder zijn, die het gebied van de 4 tot aan de 10 zou beheersen. Dat is ook zijn taak. In het defensieve gedeelte de bal ophalen en beschermen. Dat lukt hem aardig. In het midden creatieve opties vinden voor z'n teamgenoten, dat valt best mee of tegen. Hij vertraagt vaak het spel omdat hij te lang dribbelt en in het laatste gedeelte zou hij assists en splijtende passes geven, maar dat is echt totale onzin.
Onderaan de streep is frenkie niet de wereldspeler die men ons wil voordoen, en zeker niet voor dat prijskaartje.

26 maart 2023 om 11:04

Ik lees hier toch veelvuldig dat ie een simpele waterdrager is en laten we wel wezen mensen die dat roepen snappen er echt helemaal niets van.

26 maart 2023 om 11:11

Jouw opmerking is lariekoek. Vink heeft hier terecht een punt. Het middenveld zonder Frenkie is absolute middelmaat. De oorwassing tegen de Fransen is tekenend. Een nederlaag zat er hoe dan ook in. Maar dat had niet met zulke afgetekende cijfers en individuele fouten gehoeven.

26 maart 2023 om 12:14

Vink heeft gelijk over z'n kwaliteiten. Maar niet dat hij 'onderschat' is. Misschien even beter lezen?

26 maart 2023 om 12:33

Redjager,

Over beide punten heeft Vink gelijk. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Echter, zijn er nog steeds mensen in Nederland die hem onderschatten en/of bewust naar beneden praten. Redenen kunnen zijn; afgunst, geen verstand van voetbal, komt bij Ajax vandaan, etc. Zelfde verhaal met De Ligt.

Een van hen is bijv. Gullit. Zoals bekend heeft hij helemaal niets met Ajax. Komt nooit een positief woord uit zijn mond over Ajax of alles wat daaraan gerelateerd is. Tenzij het negatief is, dan hoor je hem wel.

Al speelde Frenkie een wereldpot en wordt verkozen tot Motm, dan nog is Gullit negatief. Ja, maar hij scoorde niet, is zijn argument. Gullit vindt dat Frenkie in een Messi rol moet gaan spelen en voorin met passes strooien, vrije trappen in de kruising schieten en als het kan even 5 man voorbij dribbelen met wat panna's. Tja, dan ben je gewoon aan het zeiken om het zeiken. Frenkie is een controleur, geen aanvaller.

Je ziet hoe Oranje lamlendig is zonder hem. Of bekijk de interviews van Memphis, Wijnaldum, Van Dijk, Louis van Gaal over hoe belangrijk hij is voor Oranje. Dat er nog steeds mensen zijn die dit niet (h)erkennen, is onbegrijpelijk.

26 maart 2023 om 12:36

Oranje heeft ook lamlendig gespeeld met frenkie. Heb jij het wk wel gezien of zit je achterstevoren naar de tv?
Daarnaast ben ik zelf lovend over de ligt en kritisch op frenkie, dus haal die anti ajax argument maar uit je redenatie. Mensen beoordelen spelers feitelijk en de feiten zijn dat frenkie nooit die bepalende speler is geweest die jij ons probeert voor te doen

26 maart 2023 om 12:41

Ja ik heb Oranje op het WK zeker gezien en het was qua spel niet goed. Collectief gefaald. Teveel spelers uit vorm icm systeem: 3-5-2.

Ik zag ook het grote Duitsland met wereldspelers verliezen van Japan en gingen vroegtijdig naar huis. Wil niet zeggen dat die spelers slecht zijn.

Je bevestig hiermee het beeld dat er nog steeds mensen zijn die (al dan niet bewust) Frenkie onderschatten en zelfs naar beneden praten. Prima, ieder zijn ding.

26 maart 2023 om 12:47

Ik denk eerder dat men een reactie geeft op het feit dat anderen frenkie omhoog schrijven, alsof het een wereldvoetballer is. Dan word je ook beoordeeld als een wereldvoetballer en vergeleken met andere wereldtoppers. En dan valt frenkie gewoon tegen. Als men normaal over frenkie schreef, subtop niveau, dan kreeg hij niet die enorme kritiek

26 maart 2023 om 13:04

Wat je eigenlijk zegt is dat al die trainers die hem steeds een basisplek geven, er niets van snappen.

Vink snapt er niets van.
Griezmann die na afloop van Oranje vs Frankrijk vertelde hem de beste speler ooit waar hij tegen speelde, snapt er niks van.
Memphis, Van Dijk, Wijnaldum die hem het brein, de motor van Oranje noemen, snappen er niets van.
De Italiaanse trainer die na wedstrijd tegen Oranje vol lof was en hem beschreef als "de beste Oranje speler, hij deed ons veel pijn".
Guadiola die hem al jaren graag wil hebben. Lees zijn interviews over hoe hij over Frenkie denkt.
Man United en Chelsea wilden hem maar al te graag omdat hij 'subtop' is, snappen er niets van.

Al deze mensen en clubs snappen er niets van, maar bochherief wel. Tja...

26 maart 2023 om 13:18

Men zegt vaker positieve dingen over anderen, maar je moet kijken naar de acties. Neem bijv guardiola, die zou al jaren frenkie willen hebben? Als er 1 club is die hem kan betalen is het city. Barca wil al jaren graag van hem af. Waarom speelt hij dan niet bij city? Juist, omdat pep helemaal geen meerwaarde in frenkie ziet. Focus je op de acties, niet op de woorden.

En dat was redelijk het probleem door middel van Taylor op het middenveld te gooien. Taylor heeft geen verdedigende kwaliteiten ten opzichte van een De Jong. Taylor is bij Ajax ook vaker te vinden aan de rand van de 16 en daar de combinaties aan te gaan, want Alvarez knapt alle verdedigende taken op. Een Wieffer, Schouten, en Koopmeiners hebben allemaal meer kwaliteiten op die positie, mede omdat ze ook meer verdedigend zijn ingesteld. Voor Tchouaméni, Rabiot en Griezmann (ook een vrij goede verdediger als aanvaller) is Taylor lunchmeat. Laat staan als Taylor met alle geluk langs het middenveld komt, dan heb je nog Konate, Hernandez, Kounde en/of Upamecano voor je giechel staan. Jammer dat Koeman geen Schouten nog erbij had geroepen. Sowieso is 4-3-3 met de punt naar voren vrij kamikaze voetbal tegen dit Frankrijk.

26 maart 2023 om 11:38

4-3-3 met de punt naar voren is een stuk verdedigender dan 4-3-3 met de punt naar achter. 1 controleur tegenover 2 controleurs.

26 maart 2023 om 11:47

Wat een onzin. Taylor heeft niet zo lang geleden heel wat wedstrijden als enige 6 gespeeld toen Alvarez centraal achterin stond. Hij is gewoon een matige speler die in niets uitblinkt. Laf terug of breed speelt en eindelijk exposed is zodat niemand meer gek lijkt met zijn kritiek. Er zijn zeker 10 betere opties

26 maart 2023 om 11:48

Dat weet ik, maar 4-3-3 in het algemeen, met punt naar voren of achteren, was al kamikaze voetbal tegen Frankrijk. Je had beter op een 5-3-2 of 5-2-3 moeten gooien en een sterkere verdedigingslinie moeten opzetten, want middenveld en aanval word je toch overlopen. Ake, Timber, en Van Dijk centraal, en dan Geertje op rechts en Malacia op links. Gewoon counteren met Memphis, Malen en Xavi Simons. Neemt niet weg dat Frankrijk ook op alle posities gewoon snelle spelers hebben lopen. Maar tegen zo'n ploeg had je gewoon moeten richten op een uitbraak en hopen dat je op de counter iets kon forceren. Nu was de eindstation steeds het middenveld van Frankrijk.

26 maart 2023 om 11:52

@wk020 - Ja tegen kleine ploegen. Even de reeks aan tegenstanders benoemen: Cambuur, RKC, Sparta, Vitesse, RKC, Excelsior en Volendam. Daar speel je 80 minuten op de helft van de 16. Heb je dan een verdedigende middenvelder nog? Tegen Feyenoord uit werd hij daar ook neergezet, maar daar werd hij al redelijk overlopen. Tegen Gibraltar mag je hem best die rol geven, maar niet tegen Frankrijk.

26 maart 2023 om 12:01

Ook dan weet je dat je de enige echte controleur bent en men verwacht dat jij de bal afpakt. Het is ook niet zo dat Vitesse er helemaal niet uit komt. Is er een niveau verschil? Wel 100, maar hij heeft dus ervaring met het feit dat je een bal moet afpakken. Alleen kan hij dat niet goed genoeg en is aanvallend ook niet goed genoeg. Kortom, niet goed

Iedereen had wel door dat de wedstrijd tegen Frankrijk kansloos was zonder Frenkie de Jong. Dat er nog tig uitvielen maakte het alleen maar erger. Volgens mij is de grote makke van het Nederlands elftal de afgelopen tig jaar het opbouwen van achteruit. In de tijd van Robben/van Persie/sneijder hadden we goede aanvallers maar hadden de controleurs en verdediging weinig voetballend vermogen. De Jong is gemakkelijk aanspeelbaar, kan een bal bij zich houden, versnellen en naar voren passen. Hoe vaak hebben we niet naar wedstrijdjes gekeken waar alleen passes opzij en terug werden gegeven?

Dat de Jong van grote waarde is voor Oranje, is natuurlijk al langer bekend. Wordt misschien niet altijd op waarde geschat hier in Nederland, maar is wel belangrijk. Bij FC Barcelona presteert hij dit seizoen gewoon heel goed en ook in de periode dat Koeman coach bij Barcelona was, presteerde de Jong heel goed dus dat zal wel goedkomen.

Alleen ben ik bang dat Koeman toch te lang vast zal blijven houden aan spelers die eigenlijk niet in het Nederlands-elftal horen. En dan heb ik het over namen als de Roon, Taylor, Blind (hopelijk alleen opgeroepen voor z'n 100ste interland) en Wijnaldum. Wijnaldum was nog wel oké tegen Frankrijk, maar die moet eerst maar eens langere tijd weer eens gaan presteren bij AS Roma en hij is pas net terug van relatief zwaar blessureleed.

Depay is het overigens ook niet echt bij het Nederlands-elftal, maar daar heb je in principe weinig andere keus voor. Het hielp voor Koeman natuurlijk ook niet mee dat er 7 spelers ontbraken tegen Frankrijk. Niet dat ze dan hadden gewonnen met o.a. de Jong, Gakpo, de Ligt, etc. en tegen Gibraltar zal het niet gebeuren, maar de eerst volgende interlandperiode hoop ik dat Koeman gewoon aardig de bezem door de selectie heen haalt en naar mijn idee zou dit dan de beste basiself van Nederland zijn (zie opstelling).

Ik zou nu gewoon jonge spelers als Verbruggen, Geertruida (is momenteel beter dan Timber), Frimpong (ondanks dat Koeman hem verdedigend niet goed vind, hij is de beste rechtsback die we momenteel hebben en verdedigend gewoon prima), Simons etc. kansen geven en op dit soort spelers moet je dan gaan bouwen voor een nieuwe toekomst aangevuld met o.a. de Jong, Gakpo, Aké maar ook spelers als Timber, Botman, van de Ven, etc.

Verbruggen
Frimpong
Geertruida
van Dijk
Aké
Koopmeiners
de Jong
Berghuis
Simons
Gakpo
Depay
26 maart 2023 om 12:15

Goede opstelling, ik zou zelf een paar wijzigingen doorvoeren maar over het algemeen zou ik mijn opstelling ook zo hebben. Denk zelf dat De Ligt uiteindelijk in de basis komt, speelt momenteel erg sterk bij Bayern maar ik zou Geertruida als rechtsback gebruiken omdat hij altijd inschuift naar het middenveld om een man extra te creeren. Dat is voor het opbouwen een groot pluspunt. Verdedigend is hij ook stabiel.

Koopmeiners zie ik te weinig bij Atalanta maar bij Oranje vind ik hem vrijwel altijd een zoutzak. Daar moeten we eigenlijk nog een betere speler voor vinden die een mooi koppeltje kan vormen met F. De Jong. Misschien op termijn Wieffer.

Berghuis als rechtsbuiten vind ik armoedig en vooral omdat we geen spits hebben die het van de voorzetten moet hebben anders had je Berghuis met zijn traptechniek goed kunnen gebruiken. Ik zie daarom liever een speler met diepgang, individuele actie en snelheid. Nu zou ik voor Malen kiezen maar Summerville maakt op mij een goede indruk.

26 maart 2023 om 12:57

@rochester, best veel goede namen, maar bij mij gaan Geertruida, Koopmeiners en Berghuis er meteen uit. Fransen zaten me toch een pot te loeren en hadden al lang gezien dat Geertruida de zwakke schakel was met zijn angst balletjes breed. Nadat hij weg ging van de centrale plek rond de 21ste minuut en Timber daar ging spelen kwam er weer rust in de tent. Buitenlandse media die ik las zagen de schrikbarende zwakte van Geertruida centraal achterin wel itt van der Vaart en Voetbalzone met hun rating artikel. Koopmeiners speelt vrijwel altijd ruk in Oranje. Veel te lage handelingssnelheid ook. Kijkt teveel naar Frenkie of hij ook wat minuten leuk mag opbouwen met zijn goede trap. Veel te statisch voetbal krijg je dan. Berghuis komt nog geen lantaarn paal voorbij en is echt zo'n te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken speler. Waar gaat zijn goede voorzet ook landen met deze spelers? Op het hoofd van Depay? Simons? Tegen Franse reuzen achterin? Pointless. Op rechterflank doorgaan met testen van Malen en Summerville ook testen. Vond ik bij Jong gister best weer lekker ballen. Naast Frenkie wil ik nu eindelijk eens Schouten testen. Centraal achterin de Ligt of Timber. Ik vind die dribbel van Timber heerlijk, maar heeft een minder seizoen en in de lucht zwak. Moet je dus af laten hangen van de tegenstander. Vond Frankrijk ons aftroeven in de lucht (ook Timber een keertje), dus de Ligt dan even doen. Kan de volgende wedstrijd weer anders zijn, want onder druk vind ik Timber beter. De rest van je opstelling is dikke prima.

Er is in Nederland niemand die qua spel in de buurt komt van Frenkie. Er zijn er een aantal met die potentie, maar die zijn nog mijlenver verwijderd van iemand die al meerdere jaren in de wereldtop speelt. Je ziet pas hoe goed zijn handelingssnelhieid, overzicht en passaccuratie is als je vrijdag spelers als Taylor en De Roon ziet aanmodderen. Dan besef je dat een balletje breed of terug nog best een kunst is .

Gullit , Van der Vaart en Van Basten en er zijn er genoeg die Frenkie niet op waarde schatten. De manier hoe hij op het middenveld als opbouwer heb ik eerlijk gezegd nog nooit gezien bij het Nederlands elftal. Hij geeft de rest een halve seconden meer tijd. Dat is veel. Nederland heeft veel goede middenvelders gehad, maar niet met deze specifieke kwaliteiten.

26 maart 2023 om 11:56

Je moet niet overdrijven. Ze hebben het vaak ook over Barcelona waar hij in voorgaande seizoenen heel veel matige wedstrijden heeft gespeeld. Niet meegaan in de flow van de aanval of te weinig risico nam. Dat uitstellen van hem moet je alleen toepassen als de situatie erom vraagt en niet doen om het doen. Beide eindtoernooien en vooral afgelopen wk was hij ook matig. Dat wil niet zeggen dat hij niet de beste is bij Oranje. De beste zijn hier kan nog steeds betekenen dat je matig was op het wk ten opzichte van andere middenvelders.

Dit seizoen en vooral vanaf januari speelt hij fantastisch bij Barcelona met meer durf, tempo en dat betaalde zich uit in de El Clasico’s. Heel vermoeiend bepaalde mensen die anderen terecht gaan wijzen wanneer een speler het goed doet. Zo van, het verleden telt niet en je zag het niet goed want hij presteert momenteel. Gullit probeert hem juist te prikkelen om zich meer te ontwikkelen ipv meepraten met de menigte zodat hij stil blijft staan en het wel goed vind.

26 maart 2023 om 14:55

Heb je ooit Gullit iets positief over Frenkie horen zeggen? Begrijpt niet dat hij een zes is. Net zoals Koeman vind hij dat hij meer moet scoren. Gullit denkt nog steeds als een oud Milaan speler. In de 16 van de tegenstander is helemaal niet zijn kracht. Begrijp niet dat je dat niet ziet. . Eerlijk gezegd Xavi gebruikt hem veel beter net zoals Ten Hag. Hij is inderdaad sommige wedstrijden als we geen druk is teveel aan het draaien. Gaat nu veel beter.

26 maart 2023 om 12:31

Van der Vaart is echt enorm fan van De Jong volgens mij toch?

Dan hoorde ik tijdens het WK dat Frenkie de Jong niet de belangrijkste speler was haha. Zonder hem valt het hele elftal uit elkaar. De enige speler die een bal kan vasthouden en die ook ruimtes kan creëren door zijn dribbel. Hij is dit seizoen alleen maar een slimmere en betere speler geworden op dat middenveld. Hij is zo cruciaal voor ons spel. Als hij geblesseerd raakt voor een eindtoernooi bijvoorbeeld kan je beter niet gaan als Nederland zijnde...



Ik word een beetje beu dat een bondscoach eerst een formatie bepaalt en dan pas kijkt welke spelers er op welke plek moet staan in plaats van andersom. Louis van Gaal zag dat goed, ondanks dat je misschien aanvallend saai voetbal laat zien win je wedstrijden of ga je in elk geval niet als een mak lammetje het slachthuis in.

Mijn formatie zou als volgt zijn. 4231 met Weghorst in de aanval. Niet vanwege zijn kwaliteiten, maar iemand die in de lucht iets kan en waarvan je ook weet dat hij altijd doorgaat in druk zetten en mee terug gaat bij de omschakeling. Daarachter Memphis in een vrije rol zoals hij altijd speelt, misschien opererend als een schaduwspits, maar daarmee hou je ook voetballend vermogen op het middenveld. Ik begrijp de kritiek op hem, maar ik acht hem beter op 10 dan alternatieven, Gini, Berghuis en Klaassen. Gakpo idem maar dan als een hangende linksbuiten waar hij gewend is. Simons bewust op rechts, omdat Dumfries toch bijna een veredelde rechtsbuiten is. Daarnaast vind ik dat Berghuis op rechstbuiten niet meer kan. Frenkie lijkt me logisch, Koopmeiners is evt inwisselbaar voor iemand als Wieffer.

Flekken
Dumfries
De Ligt
Van Dijk
Ake
Koopmeiners
De Jong
Simons
Memphis
Gakpo
Weghorst

Tussen Frenkie de Jong en Taylor zit natuurlijk een wereld van verschil, maar ook met Frenkie in de basis was Nederland minimaal 3-0 onderuit gegaan. De fout die Taylor maakte waar de 1-0 uit voort kwam had Frenkie natuurlijk niet gemaakt, maar ik denk dat hij tegen Frankrijk aanvallend ook niet het verschil had kunnen maken (met oog op de eindpasses etc.). Aanvallend heeft het Nederlands elftal allemaal aanvallers die prima zijn, maar geen toppers.

26 maart 2023 om 11:55

Hoeveel het met hem wordt weet je natuurlijk nooit. Frankrijk heeft een veel beter elftal dan wij, ook met hem, maar zonder Frenkie de Jong heeft Oranje gewoon geen middenveld. Niemand wil de bal hebben en degene die hem nu dan wel wilde hebben, Taylor, schoof alles van 5 meter in de voeten bij de tegenstander.

Moet ook wel zeggen dat Koeman hem een veel belangrijke rol gaf, want hij moest echt de bal komen halen terwijl hij daar ten eerste nog erg jong en onervaren voor is en ten tweede gewoon niet goed genoeg kan voetballen daarvoor.

26 maart 2023 om 12:40

Helemaal mee eens dat je geen middenveld hebt zonder Frenkie de Jong. Nu kan iedereen ook zien hoe spelers 'werkelijk' presteren in Oranje, omdat de Roon naast Frenkie gewoon stukken beter lijkt. Ik ben erg benieuwd naar het middenveld tegen Gibraltar en ik denk dat Wieffer de voorkeur gaat krijgen boven Taylor op het middenveld.

26 maart 2023 om 12:09

De beslissende fout bij de 1-0 kwam van De Roon, niet van Taylor. Maar Frenkie had beide fouten niet gemaakt, op wiens plek hij ook zou staan.

Ik denk ook zeker niet dat we opeens een kans zouden hebben gehad, maar met Frenkie erbij speelt Frankrijk echt voorzichtiger en zouden ze het bij 2-0 vermoedelijk wel prima hebben gevonden. Denk dat we minder overlopen zouden zijn en minder tegengoals.

26 maart 2023 om 12:33

Ik vind de echt beslissende fout bij de 1-0 eerlijk gezegd dat Taylor nadat ie wordt afgetroefd door Griezman hem gewoon laat lopen waardoor hij volledig vrij kan binnenschieten. Dat gebrek aan inzet en beleving bij een ventje van 20 is toch schrijnend. Als je dat vergelijkt met hoe Simons als een gek achter Coman aanrent bij een 3-0 achterstand. Maar 1 van die 2 heeft de mentaliteit van een topsporter.

26 maart 2023 om 14:21

Migi , ach Taylor ik zie hem altijd in de arena ik vind het onbegrijpelijk dat hij überhaupt een basisplaats heeft bij mijn club , hij is tweebenig dat heeft hij voor op andere spelers maar verder heeft hij totaal geen meerwaarde ik zag meer in Ekkelenkamp dan in Taylor en die voldeed ook niet , en dan roept Koeman hen op tja .

26 maart 2023 om 14:35

Ja migi dat is waar. Ik doelde op de verkeerde pass van De Roon, maar Taylor moet er dan bovenop zitten

Frenkie wordt slechts onderschat door volslagen blinden en een enkele pathologische Frenkie-basher (ik noem geen namen). Hij is met afstand de beste voetballer van Nederland, zoals Mbappé de beste voetballer van Frankrijk is. Met Frenkie in de gelederen was Oranje hoe dan ook niet ten prooi gevallen aan blinde paniek en zonder Mbappé had Frankrijk sowieso drie doelpunten minder gescoord. Laten we dus vooral niet doorschieten in onze be- en veroordeling van Oranje. Dat gezegd hebbende ben ik bang dat er drie Frenkie de Jongs nodig zijn om het gestuntel van Depay te compenseren. Wanneer heeft er nou es een keer iemand het lef om die prutser voorgoed uit de selectie te verwijderen?

Enige wat anders gelopen met Frenkie tegen Frankrijk is dat hij tegen de scheidsrechter was gaan schreeuwen en een kaart had gepakt. Verder helemaal niets, want zelden heeft Frenkie het verschil gemaakt bij Oranje.

26 maart 2023 om 20:14

Ah, daar hebben we de eerste volslagen blinde en pathologische Frenkie-basher…

26 maart 2023 om 21:46

Reageer eens inhoudelijk. Deze jongen is nu betrokken geweest bij een aantal belangrijke wedstrijden voor oranje. Ook een EK en een WK. Wanneer nam hij de team op sleeptouw? Of maakte hij het verschil?

27 maart 2023 om 13:19

Zonder sleeptouw ging Oranje met 4-0 op z’n bek. Inhoudelijk genoeg voor je?

Hopelijk is hij inzetbaar tegen Gibraltar want anders is het helemaal dood met Oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren