Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vidal maakt het verschil in boeiend gevecht tussen Juve en Monaco

Laatste update:

Juventus staat op voorsprong in het Champions League-tweeluik met AS Monaco. De tweevoudig toernooiwinnaar won de eerste kwartfinalewedstrijd dinsdagavond door een strafschop van Arturo Vidal met 1-0. Juventus heeft in Europees verband nog nooit een thuiswedstrijd tegen een Franse club verloren. De return staat voor volgende week woensdag op het programma in Stade Louis II.

/

Massimiliano Allegri kon na twee maanden weer beschikken over Andrea Pirlo, die met een kuitblessure kampte. De middenvelder begon in de basis en stond aan de basis van de eerste kans van Juventus: na vijf minuten vond hij Álvaro Morata en die schepte de bal huizenhoog over. Monaco nam de verdedigende stellingen aan, maar was net als in het tweeluik met Arsenal levensgevaarlijk op de counter. Na tien minuten had het eigenlijk 0-1 moeten staan: Gianluigi Buffon stopte een schot van Yannick Ferreira Carrasco, na een mooie rush van Anhony Martial. Even later hield Buffon de Belg opnieuw van scoren af.

Wanneer Monaco de bal onderschepte, lanceerde het direct de tegenaanval en de thuisploeg ging daardoor steeds nerveuzer spelen. Na een klein half uur werd De Oude Dame weer eens echt gevaarlijk: Claudio Marchisio vond Tévez bij de tweede paal, maar de aanvaller drukte niet goed af en mikte recht op Danijel Subasic. In het laatste kwartier van de eerste helft stokte het tempo, maar Monaco had misschien nog wel een strafschop moeten krijgen nadat Giorgio Chiellini Martial in een duel naar de grond haalde. Scheidsrechter Pavel Kralovec liet echter doorspelen.

/

Op slag van rust had Vidal vervolgens nog de 1-0 op zijn schoen, maar hij schoot de bal na een pass van Pirlo overhoeks over de kruising. Dat was zonder twijfel de beste kans van de eerste helft. Juventus liet de bal in de beginfase van de tweede helft bij vlagen goed rondgaan, maar het bleef oppassen voor de tegenaanval van de Monegasken: na 54 moest Buffon eraan te pas komen om invaller Bernardo Silva van scoren af te houden. Een paar minuten later werd de ban gebroken door Vidal, die een strafschop stijf in de kruising schoot. De Chileen mocht aanleggen nadat Ricardo Carvalho Morata op de hakken had getrapt.

Monaco moest daardoor reageren en deed vrijwel meteen een poging om 1-1 te maken, maar Buffon tikte een geplaatst schot van Geoffrey Kondogbia over. Beide partijen probeerden het vooral met afstandsschoten en na zeventig minuten greep Leonardo Jardim in: hij liet Dimitar Berbatov invallen en de Bulgaar liet zich direct gelden door bij een hoekschop over te koppen. Ondanks die mogelijkheid had Juventus het treffen relatief goed onder controle en Monaco was niet meer in staat om een belangrijk uitdoelpunt te forceren. Monaco leek zich ook wel neer te leggen bij een minimale nederlaag, maar moet volgende week wel ten minste één keer scoren om een verlenging af te dwingen.

Wie bereikt de halve finale, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verdiende zege. Maar het was te slordig en Monaco was eerste kwartier en laatste kwartier meer dan vervelend. Frustrerende wedstrijd maar gelukkig winst zonder tegengoals. Op naar Monaco Forza Juve!

Buffon voor mij 100 procent man of the match. Wat een held blijft het toch, hij heeft ons in de beginfase gered en daardoor het team vertrouwen gegeven. Vidal was aanvallend matig, maar verdedigend ook uitstekend en belangrijk.

1-0 is niet super, zeker niet door een penalty (terwijl de overtreding buiten de 16 werd gemaakt), maar wij waren wel de betere. Hier zat zeker meer in als we onze kansen hadden afgemaakt. Op naar de uitwedstrijd.

Forza Juve!

15 april 2015 om 08:55

Buffon zeker man of the match. Het verschil tussen buffon en iker is dat eerstgenoemde zijn uitstekende niveau wel kan vasthouden.

Juve was ietsje beter dan Monaco. Tevez, Morata en Vidal hadden niet te missen kansen om eerlijk te zijn. Monaco was met Carrasco erg gevaarlijk. Ik vind het geen penalty om eerlijk te zijn, Morata werd nét buiten het strafschopgebied gehaakt. Maar dat was erg moeilijk te zien. Carvalho had misschien wel rood moeten krijgen.

Monaco was alleen via de counter erg gevaarlijk. Volgend week zal het andersom zijn waarschijnlijk. Monaco dat aanvalt en Juve die verdedigt.

Forza Juve!!!

wauw dat voetbalzone vind dat die duw van chiellini misschien wel een penalty was, was gewoon een duel. Vond ik althans niet eens een discussie waard. DIe van ons was trouwens ook geen penalty, wel dan weer een rode kaart.

14 april 2015 om 22:55

Was zonder twijfel een penalty. Was niet gewoon een duel. Juventus komt daar heel goed weg. Het ging een volledige andere wedstrijd geweest zijn.

Die penalty van Juventus vind ik trouwens heel discutabel. Niet alleen was het niet in de 16 maar in mijn ogen eigenlijk geen fout. En zeker geen fout als je al vindt dat Chiellini gewoon een duel aanging.

14 april 2015 om 22:57

ben ik het absoluut met je oneens. was beide geen penalty. maar die van Juventus was dan nog altijd meer een penalty. Chiello houdt hem gewoon tegen, gebeurd voor de rest niks, beiden houden elkaar shirts ook lichtjes vast, vind dat echt onvoldoende voor een penalty . En Morata werd gewoon duidelijk op zn poten getrapt, weliswaar buiten de 16, maar echt wel duidelijk getrapt.

14 april 2015 om 23:01

Ik vind dat Chiellini niks fout doet. Hij heeft zijn arm voor de speler van Monaco maar houdt niet zijn shirt vast oid, de speler van Monaco klemt de arm van Chiellini zelfs om er langs proberen te komen. Ik vond het in ieder geval beide totaal geen penalty's. Die van Juve kan ik beter begrijpen aangezien ik meen te hebben gezien dat Carvalho tegen de hak van Morata loopt (niet express, maar daardoor valt hij wel) alleen was het buiten de 16.

14 april 2015 om 23:03

De Engelse en Italiaanse zender vonden beide situaties (in mijn ogen terecht) geen penalty. Verder sluit ik me aan bij Jackieboy10

14 april 2015 om 23:07

Dan kan je niet zeggen dat die van Juventus meer een penalty was als je zegt dat hij buiten de 16 was. Die van juve was geen penalty maar hoorde wel rood te zijn, wel smerig van morata dat uitlokken. En van Monaco twijfel ik, je had hem wel of niet kunnen geven

14 april 2015 om 23:08

Hoe kan je die 2de situatie meer een penalty vinden als het notabene zelfs niet in de 16 is. Je kan dan op geen enkel moment aanspraak maken op een penalty.

1-0 zou voldoende moeten zijn. Nu moet Monaco gaan aanvallen, wat nou net niet hun specialiteit is. In de return gewoon een keer keihard toeslaan op de counter, dan is het gespeeld. Hopelijk staat er eindelijk weer eens een Italiaanse club in de halve finale!

Tactiek boven alles vandaag. Kunst lag hem in het niet te veel weggeven. Op wat stom balverlies na bij beide ploegen is dat ook gebeurd. Monaco was met name gevaarlijk op de counter, wij wisten hier en daar zelf nog wat te forceren gelukkig (maar het waren toch vooral afstandsschoten).
Resultaat is wat telt en daarover valt zeker niet te klagen!

Forza La Juve!

Overigens: Je gaat me toch niet vertellen dat dat "om kaarten vragen" nu ook al bij ons gebeurd? Dat vind ik heus nog erger en arroganter dan schwalbes maken. Dat de heren Pereyra en Bonucci dat in vervolg maar achterwege laten.

14 april 2015 om 22:44

Eens, kaarten vragen is triest. Heel jammer hoe Pereyra met zijn hand liep te zwaaien.

14 april 2015 om 22:46

Oh Bonucci doet dat nou altijd. Chiello heeft er ook een handje van. Inderdaad walgelijk. Ik zie onze verdedigers het in ieder geval vaker doen. Vidal en Lichtsteiner ook. Toch wel onze wat meer potige spelers. Tja je wilt niet tegen ze spelen maar je bent wat blij dat ze bij jou spelen.

14 april 2015 om 22:48

Nou, normaal doen die personen die je opnoemt "zeuren en klagen", en inderdaad héél veel. Maar zo overduidelijk om een kaart vragen heb ik nog niet eerder gezien, of ik heb niet zo goed opgelet afgelopen seizoen haha.

14 april 2015 om 22:55

haha ja let er maar een keer op, ik zie het wel vaker. Zijn wel boefjes natuurlijk.

14 april 2015 om 22:58

Vidal en Lichtsteiner doen dat nooit, ze klagen alleen erg veel.

Uitdoelpunt maken en je bent door, Monaco gaat er geen 3 maken.

zie juve dit niet meer uit handen geven, in monaco krijgen ze denk ik iets meer ruimte en dat benutten ze vast wel 1x, en dan moet monaco er opeens 3 maken.

Wel jammer dat de penalty geen penalty was. Ik gunde Monaco zeker meer. Het zal moeilijk voor hun worden.

Heel mooi thuisresultaat voor Juve. Ik hoop dat ze doorstoten en kunnen verrassen, dat verdient een speler zoals Buffon toch wel eens. Hopelijk laten ze het niet liggen in Monaco en kunnen ze doorstoten, verdienen ze wel!

Buffon wat een held! Topkeeper met een uitstraling waar je hem als spits de broek vol van krijgt. Gun het hem en Juve zo erg om de CL te winnen. Gaat moeilijk worden maar er liggen zeker kansen.

Ik wil niet veel zeggen maar ik zie in de samenvatting toch een hoop kansen van Monaco, hier komt Juventus wel erg goed weg zeg. Als Monaco op 0-1 komt, wat een aantal keer makkelijk kon, piept men hier wel anders met hun taktiek en weinig weggegeven.

14 april 2015 om 22:59

Dan heb je toch ook gezien dat Juventus 3 a 4 kansen had die ze 100% hadden moeten maken?

14 april 2015 om 23:01

maar Juventus was bijna heer en meester. ook creerende veel meer kansen dan Monaco.
en elke kans werd gestopt door Buffon dus Juve had niks te vrezen

14 april 2015 om 23:02

500 passes tegenover 200 van Monaco, balbezit was ook veel hoger. Juventus domineerde gewoon en hadden grotere kansen (lees: makkelijker te scoren), qua kansen in totaal was het gelijkwaardig inderdaad. Eerlijk is eerlijk, Monaco heeft me wel verrast zeer stugge ploeg met dodelijke counters.

juventus speelt erg matig maar wint gelukkig nog wel door een onterechte penalty. ben benieuwd hoe het in monaco zal gaan. in principe verdiende monaco meer dan deze nederlaag

Na t zien van de samenvatting gun ik Monaco de volgende ronde meer dan juve. Ten eerste omdat juve een onterechte penalty kreeg en ten tweede omdat een aantal spelers zo sportief waren een kaart te vragen terwijl ze al beloond worden met een onterecht gegeven penalty. Verder heeft Monaco een aantal dikke kansen gehad. Juve natuurlijk ook, maar die hadden t thuisvoordeel. Vandaar dat de prestatie van Monaco misschien wel knapper was. Ik denk dat Monaco thuis nog wel eens kan gaan stunten. Heb helemaal niks met Monaco. Maar ach, wel leuk toch zo'n clubje in de halve finale niet waar? Weer eens wat anders dan al die grootheden

15 april 2015 om 00:22

Als het geen penalty was dan was het rood want het was een doorgebroken speler. Dat jij de subjectieve samenvatting van de NOS kijkt en meteen alles gelooft wat daar gezegd wordt door die bende Serie A haters is jouw probleem.

Als Juventus een uitgoal maakt, is het gedaan met Monaco. Leuke ploegje dat Monaco, maar tot hier en niet verder.

Prima uitgangssituatie! Je kon aan alles zien dat het gelouterde Juventus net een paar stappen verder is dan het jeugdige Monaco. Één uitdoelpunt is genoeg om compleet in het zadel te zitten. Ik verwacht ook zeker dat het goed komt. Al blijft het oppassen, die talenten van Monaco kunnen zomaar boven zichzelf uitstijgen, maar ik denk dat de ervaring en individuele kwaliteit ook in de return de doorslag zal geven.

14 april 2015 om 23:19

Voor de CL zou het ook beter zijn als Juventus de halve finale haalt. De kampioen van Italië hoort ook in de halve finale te staan. Het zou een schande zijn als Juventus het nu nog weg zou geven.

Nou, schrijf maar gerust dat de scheidsrechter het verschil maakte hoor, dat moge toch wel duidelijk zijn.

Juventus hoeft in Monaco maar 1 doelpunt te maken en ze zijn dan wel zeker van de halve finale, ik zie het verdedigend ingestelde Monaco er geen 3 maken. Ik hoop dat Juventus dit seizoen in de finale tegen PSG kan spelen, dat lijkt me een mooie en een gelijkopgaande finale.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren