Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gianluigi Buffon heeft drie dagen na afscheid nieuwe baan te pakken

Laatste update:

Gianluigi Buffon keert terug bij de nationale ploeg van Italië, zo meldt de nationale voetbalbond FIGC. Bij la Squadra Azzurra wordt hij de nieuwe teammanager. De inmiddels oud-doelman kondigde woensdag pas aan dat hij definitief is gestopt als profvoetballer, maar heeft dus niet lang zonder werk gezeten.

"Ik keer terug bij de nationale ploeg, omdat de jongen die dertig jaar geleden voor het eerst door de poorten van Coverciano liep, nog steeds dromen heeft en die graag wil delen met de Italiaanse fans", laat Buffon weten op sociale media. Coverciano is het trainingscomplex van de nationale ploeg. Buffon kondigde woensdag pas aan dat hij stopt als profvoetballer. In zijn imposante carrière wist de 45-jarige Buffon het onder meer te schoppen tot recordinternational van Italië. 176 keer droeg hij het shirt van zijn land.

Nu keert Buffon dus terug bij Italië als teammanager. Die functie was na het overlijden van Gianluca Vialli in januari 2023 niet meer ingevuld. De aanstelling van Gigi komt niet als een verrassing. Corriere dello Sport schreef medio juli al dat Buffon kon rekenen op interesse van de FIGC. De president van de Italiaanse voetbalbond, Gabriele Gravina, had naast Buffon ook Paolo Maldini, Gabriele Oriali en Giorgio Chiellini op het oog als teammanager in de staf van bondscoach Roberto Mancini. Of Maldini, Oriali en Chiellini nu nog in beeld zijn voor een eventuele andere functie, is vooralsnog onbekend. Maldini staat ook op de radar van Paris Saint-Germain, waar hij geldt als mogelijke opvolger van technisch directeur Luis Campos

Gravina laat weten verheugd te zijn met de aanstelling van Buffon. "Zijn passie, charisma en professionaliteit zullen doorslaggevend zijn bij het schrijven van een nieuwe spannende pagina van dit buitengewone liefdesverhaal, het Azzurra-shirt. Ik ben persoonlijk zeer tevreden. Hem terugbrengen naar de nationale ploeg en hem betrekken bij ons project, waren al een tijdje doelen van mij. Ik zie in hem de kwaliteiten van een spraakmakende manager en bij de FIGC kan hij aan de tweede helft van zijn voetballeven beginnen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor hem. Buffon is wel echt een voorbeeld, wellicht zou zoiets bij Oranje ook werken in de trand van bijvoorbeeld Robben.

5 augustus 2023 om 17:37

Gaat niet werken, zeker met die kwalletjes Van Dijk, Memphis en Wijnaldum, die vinden hun zichzelf wel zo goed

5 augustus 2023 om 18:31

Jij denkt dat Italië niet van die types rondlopen heeft? Voetballers vinden zichzelf in het algemeen wel altijd wat.

Jammer dat onderuit halen van eigen spelers weer.

5 augustus 2023 om 21:19

Italianen hebben ook een andere mentaliteit dan oranje. Die gaan er vol tegenin die geven alles voor hun vaderland. Bij oranje is het een groep mietjes die huilen om elke scheet. Zet wie je wilt voor die groep geen 1 coach die er wat mee zal kunnen.

5 augustus 2023 om 17:57

Robben zou wel kunnen. Blijft relax nuchter en maakt niet over heibel over

Heeft de gun factor mee. Er is niemand die hem haat

Prima, zo iemand moet je als italie zijnde altijd een kans geven

Slim gehandeld van de bond. Buffon heeft altijd goed in de groep gelegen. En denk dat hij goed klankbord zal zijn voor de gasten. Benieuwd wat hij nog meer gaat doen na zijn carrière.

Geen idee of hij of hij geschikt zal zijn als besurirder of iets dergelijks.

5 augustus 2023 om 23:09

Hmm, weet het niet hoor. Besurirder is toch een vak apart.

Mooi voor Gigi, maar wel een onverwachte rol. Ik kan uit ervaring zeggen dat teammanager bij een bvo geen voetbaltechnische rol is. Had verwacht dat hij als meer dan alleen people manager en boegbeeld zou willen optreden.

Een mooie functie voor een held als Buffon. Hij kan veel invloed hebben op de jonge jongens, en ook de oudere garde zou alles van hem aannemen. Legend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren