Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling: zwaar gehavend AZ staat voor monsterklus in Londen

Laatste update:

AZ staat donderdagavond voor de loodzware opgave om een goede uitgangspositie mee te nemen naar Alkmaar in de halve finale van de Conference League. De ploeg van trainer Pascal Jansen neemt het in Londen op tegen West Ham United, de nummer vijftien van de Premier League. Tegenvaller is het ontbreken van Jesper Karlsson, Milos Kerkez en Dani de Wit. Jens Odgaard is wel van de partij. Het duel tussen West Ham en AZ begint om 21.00 uur en is onder meer te zien bij ESPN.

Bij AZ was lange tijd hoop dat Karlsson het heenduel in de halve finale van de Conference League kon halen. De laatste tests hebben echter uitgewezen dat de Zweeds niet fit genoeg is. "Jesper heeft de grens opgezocht en dat is ook topsport. Soms wordt daar zelfs overheen gegaan. Nu is hij druk doende om het weer te repareren", verklaarde Jansen zijn afwezigheid. Tegenover de afwezigheid van Karlsson staat de inzetbaarheid van Odgaard.

De Deen viel afgelopen weekend tegen Ajax uit met een teenblessure, maar kan met een aangepaste schoen in actie komen tegen West Ham. "Hij is naar de orthopeed geweest. Die schoen was tegen Ajax nog niet af, dat heeft hij gevoeld. Nu kan hij gewoon spelen", aldus Jansen. Naast Karlsson en De Wit moet Jansen ook Kerkez missen. De Hongaar, bezig aan een uitstekend seizoen, is geschorst en zal op de linksbackpositie worden vervangen door Mees de Wit.

De Wit ziet naast zich in de defensie zeer waarschijnlijk (van rechts naar links) Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos en Sam Beukema. Mathew Ryan is als vanzelfsprekend de doelman. Het middenveld van AZ is ongewijzigd, wat betekent dat Jordy Clasie voor de controle zorgt en Tijjani Reinders en Sven Mijnans een iets vrijere rol hebben. In de punt van de aanval gaat Vangelis Pavlidis op voor zijn zesde Conference League-doelpunt van het seizoen. De Griek wordt geflankeerd door Odgaard en Mayckel Lahdo.

Jansen verwacht een fysieke strijd in het Olympisch Stadion. "Er zitten een paar knoerten tussen", wijst hij naar West Ham. "We kunnen niet de hele wedstrijd uit de duels blijven, dus we moeten er voor zorgen dat we elk duel ingaan alsof het ons laatste is. Maar we moeten ook vooral doen waar we goed in zijn. Ze hebben veel power en dat in bijna elke linie. Ik heb al vernomen dat ze hebben gezien dat wij met offensieve backs spelen en dat ze daar mogelijkerwijs van willen profiteren. We moeten dus niet naïef gaan voetballen."

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Hatzidiakos, Beukema, M. De Wit; Reijnders, Mijnans, Clasie; Odgaard, Pavlidis, Lahdo.

West Ham United - AZ:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie echt wel kansen voor AZ. Als ze hun eigen spel kunnen spelen moet herbergt te doen zijn. Ook al missen ze spelers die ze verder helpen normaal gesproken. Dit team heeft meer dan genoeg kwaliteit.

11 mei 2023 om 07:49

West ham heeft ook echt een team vol met kwaliteit. Typisch PL eigenlijk dat zo’n team dan 15de staat. Beetje hetzelfde als Leicester tegen Psv vorig jaar. Ben heel benieuwd wat het zal worden.

11 mei 2023 om 07:53

Het zijn vooral namen bij West Ham, maar denk dat AZ een sterker team heeft. Denk een gelijkspel vanavond en een overwinning voor AZ in de return. In ieder geval speciaal de kroeg in voor de Alkmaarders vanavond 🍻

11 mei 2023 om 07:56

West ham won anders als een sterk team van United maar goed. We gaan het vanavond zien.

Met zo’n Rice, Paquetta, Bowen etc zal het een mooie test worden voor Az.

11 mei 2023 om 08:57

Maar ze staan wel maar liefst 14e en United is een beetje overschat.

Dat is zeker waar.

11 mei 2023 om 08:59

Als een team als West ham 14de staat zegt dat dus iets over de sterkte van de PL. Vorig seizoen stond Leicester op precies dezelfde plek maar schakelde ze wel jouw Psv uit.

11 mei 2023 om 09:28

Dat klopt, maar ik denk toch dat AZ het net aan gaat redden. Denk dat het AZ van dit jaar sterker is op het moment dan het PSV van vorig jaar. Wij zaten toen niet in een goede flow met ook 2 Europese degradaties.

11 mei 2023 om 09:34

Psv was toen 2de geworden met 2 punten achterstand. Daarnaast hadden ze 20 punten meer dan Az. Lijkt mij sterk dat dit Az beter is

11 mei 2023 om 09:43

AZ een sterker team? Alleen Declan Rice zou al meer opleveren dan het hele AZ team bij elkaar. Ik zie momenteel niemand van AZ die aantoonbaar beter is dat hij bij West Ham in de basis zou staan eigenlijk.

11 mei 2023 om 09:53

Ik zie Milinkovic-Savic ook meer opleveren dan heel AZ en niemand van AZ in de basis staan bij Lazio en die zijn volledig weggetikt tegen AZ.

11 mei 2023 om 09:56

Een groot verschil is dat Lazio voor de 2de plek aan het spelen was. Dat zag je tegen Feyenoord ook al, dat ze Europees een stuk minder serieus nemen. Maakt de prestatie niet minder knap natuurlijk maar het is wel anders. West ham is vrijwel zeker al veilig en speelt in de competitie dus nergens meer voor.

11 mei 2023 om 12:42

Lazio nam het tweeluik tegen AZ weldegelijk serieus. Speelden niet voor niets 2x met hun nagenoeg beste opstelling. Toen ze thuis speelden tegen Feyenoord namen ze het ook serieus. In Rotterdam een stuk minder inderdaad, al geloof ik ook niet dat ze het maar hebben laten varen.

11 mei 2023 om 07:52

Denk alleen dat West Ham wat meer kwaliteit heeft. Maar goed, die draaien niet geweldig die wie weet. Az is iig de underdog.

Kom op AZ. Sleep een gelijkspel binnen. Ik zeg 1-1!

Forza AZ! Wat leef ik toe naar deze pot.

Alles moet meezitten maar ik heb geloof in mijn cluppie

11 mei 2023 om 09:17

@Prem_93 hoop dat het een stunt gaat worden maar je speelt uit en je mist wel erg belangrijke spelers.
Blijf positief maar ook weer realistisch maar dat gaat Az de kop kostte vanavond, ik denk een 4-0 maar hoop een 1-1

11 mei 2023 om 09:19

Een 4-0 zou een vreselijk harde klap zijn, dan slaap ik slecht. Maar als het dan in Alkmaar 5-0 wordt...

Haha uiteraard is dit een grapje Mitch.

Dank voor je fijne woorden en we gaan het zien vanavond!

11 mei 2023 om 09:30

Haha ja 5-0 thuis ook prima, voor de punten coefficientenlijst zou het mooi zijn.
Van mij mag het hoor maar stel Az wint de finale, hebben wij er niet 2 CL rechtstreeks maar volgens mij 3.

11 mei 2023 om 10:20

Nee zo werkt het niet. Conference league winst geeft een ticket voor europa league groepsfase, niet Champions Leagur

11 mei 2023 om 10:37

Maar als AZ beide halve finales én de finale wint, dan gaan we ook Frankrijk voorbij en daardoor krijgen we dan (volgend jaar) een extra ticket in de CL.

11 mei 2023 om 11:33

@ Oelie Wapper, eerst maar eens vanavond een goed resultaat!

11 mei 2023 om 09:21

Leef met je mee, Prem_93 🤩. En als Ajacied hoop ik dat jullie winnen. En met een heel schuin oog moet ook Frankrijk nog in de gaten gehouden worden 🤗.

Forza Alkmaar 🏆.

11 mei 2023 om 09:26



Veel plezier met Desmond vanavond beste Prem. Niet weer te vroeg bed in duiken samen he

Succes man. Ben zelf beetje bang dat WHU net een maatje te groot is voor AZ, die nu gewoon te veel geblesseerden heeft, te veel wedstrijden in benen en te smalle selectie heeft.

11 mei 2023 om 09:32

Laat ze de boel lekker onderschatten, dit AZ heeft laten zien dat ze uitstekend kunnen voetballen en een Engelse ploeg is lekker om tegen te spelen. AZ is absoluut niet kansloos, met een goed resultaat vandaag kan thuis de klus worden geklaard. Sowieso vreemd dat we de nummer 15 van de PL weer overdreven ophemelen en de nr 4 van Nederland kansloos achten.

11 mei 2023 om 09:37

Net zoals vorig seizoen toen de nummer 15 de nummer 2 uitschakelde? Als je puur kijkt naar kwaliteit is het toch logisch dat ze West ham ophemelen? Die hebben eenmaal veel kwaliteiten. Az is de underdog wat echt geen ramp is.

11 mei 2023 om 10:29

Veel plezier vandaag Prem en andere AZers hier. Mooi affiche, beloning voor jullie seizoen dat je dit mag spelen. Ik schat het 30 70 in voor WH.

Ik ben me toch een partij gespannen voor vanavond! Ik heb het gevoel dat iedereen AZ uitvalt omdat ze tegen een team uit de Premier League moeten. Maar vergeet niet dat we Lazio ook hebben uitgeschakeld.

11 mei 2023 om 09:07

Bas, kerel! Ja ja, hier nog een gespannen persoon. Mijn hartslag gaat enorm hoog en ik heb al heel de ochtend enorme stress in mijn lijf. Hoofdpijn en onrust voeren de boventoon hier, maar dat heb ik al heel snel!

Ik heb vertrouwen in onze club AZ! Een magische avond hoop ik op!

Ik hoop gewoon 0-2 az ! En thuis de finale binnen halen !

Eenvoudige zege voor The Hammers, volgende week een formaliteit in Alkmaar

11 mei 2023 om 08:19

Deze woorden ga ik onthouden als AZ vanavond een resultaat haalt. Vergeet niet dat AZ ook Lazio eruit heeft geknikkerd terwijl de Serie A geweldig presteert dit jaar

11 mei 2023 om 08:40

West Ham moet in theorie en praktijk winnen, we hebben onze Rolls-Royce Aguerd

11 mei 2023 om 10:38

Bij Lazio lag de prioriteit om zo hoog mogelijk te eindigen in de Serie A. Zeker met de wedstrijd tegen Roma er tussendoor. West Ham gaat er gewoon vol op want dit is het enige waar ze nog voor spelen.

11 mei 2023 om 11:19

Bij Az ligt ook de druk om zo hoog mogelijk te eindigen in de Eredivisie, zeker met de wedstrijden tegen Ajax en Psv tussen de ECL door.
Az zal evengoed ook vol erop gaan want dit zal een mooie glimmende troffee zijn in onze toch wat matige stoffige prijzenkast.

11 mei 2023 om 08:44

@den2008

Waar is je post op gebaseerd. Aan je logo te zien ben je voor West Ham. Is die 15e plaats terecht of hebben ze wedstrijden verloren die ze niet hadden hoeven te verliezen. Oprechte vraag, ik vond de PL niet op de voet. Ze hebben laats van United gewonnen, dat weet ik wel.

11 mei 2023 om 08:54

Ik denk op basis van kwaliteit?

11 mei 2023 om 09:05

Ieder zijn voorspelling he!
Ik wens jullie en de Hammers een leuke wedstrijd en ook voor AZ, moge de beste winnen!

11 mei 2023 om 16:08

Haha grapjas. Lazio zou de vloer aanvegen met dat matige clubje uit Londen en daar heeft AZ ook 2x van gewonnen. Vanavond 0-3 voor AZ. Volgende week inderdaad een formaliteit in Alkmaar

Spelen als team en 100% inzet vereist.
In de heen wedstrijd vooral zorgen dat er een goed resultaat neergezet word.

easy peasy voor de the hammers

West Ham steeg vorig seizoen knap boven zichzelf uit, maar staat dit seizoen weer waar ze altijd staan in of net boven de degradatiezone. Goede doelman, redelijke defensie, zeer matig middenveld en een gevaarlijke aanval die goed op de counter kan spelen. Zoals Jansen zelf ook al zegt, je moet niet naïef op zijn Nederlands gaan voetballen want dan counteren ze je weg. Maar als AZ concentreerd en gegroepeerd blijft spelen geef ik ze wel een goede kans om door te gaan eerlijk gezegd.

11 mei 2023 om 09:01

Een middenveld met Rice, Soucek en Paquetta vind jij zeer matig?

11 mei 2023 om 09:13

Daar staan gewoon basisspelers van Brazilië en Engeland op het middenveld. Jeetje.

11 mei 2023 om 10:34

Ja, dat vind ik internationaal gezien een matig middenveld. Paqueta was het lachertje bij Brazilië op het WK, die had daar helemaal niks te zoeken. Eigenlijk is alleen Rice goed, maar dat is een waterdrager. Soucek is ook ok, maar die tel ik meer mee als verdediger.

11 mei 2023 om 10:37

Ja oké, vanaf nu weten we dus dat jij aan het trollen bent. Bedankt voor de opheldering

11 mei 2023 om 11:23

Bij Ajax staan er ook genoeg in de basis bij het NL elftal.....dan denk je ook jeetje.
Laten we pas oordelen nadat de bal gerolt heeft.
International of niet......'t zijn geen alians waar je tegen speelt vanavond.
Ajax rolde ook Juve en Real van de mat en je moest toen alle voorspellingen er eens bijpakken.

11 mei 2023 om 11:27

En hoe vaak rolde juve en real Ajax op?

11 mei 2023 om 09:49

@bruine Kevin

@nosvoetbal: "de kracht van West Ham ligt op het middenveld"

Het middenveld van West Ham: Rice, Soucek, Paquetta (en Bowen en Benrahma op de flanken).

Bruine Kevin: "zeer matig middenveld"

Het geeft niet als je geen goede analyse kunt geven van het spel van West Ham, maar met zulke opmerkingen zet je jezelf wel heel erg voor schut.

11 mei 2023 om 10:35

Ik zie West Ham toevallig regelmatig spelen omdat de Engelse collega die naast mij op kantoor zit West Ham fan is. Ik hoef dus niet enkel en alleen op de berichtgeving van de NOS te vertrouwen. Ik reken Soucek als verdediger en Bowen als aanvaller. Als je die als middenvelders wil telt heb je inderdaad een goed middenveld , maar dat gaat dan weer ten koste van de kwaliteit in de aanval en de verdediging. Over de kwaliteit van de individuele spelers zijn we het dus wel eens, alleen niet over wat hun positie is. En het "wereldelftal" West Ham staat natuurlijk ook niet voor niks 15de. Neemt niet weg dat dit denk ik een lastige tegenstander is voor AZ.

Gaat lastig worden, maar niet onmogelijk. Succes az supporters. Ik duim voor jullie als feyenoorder.

Ps jullie zijn gewoon een top 4 club hoor. Lekker andere laten lullen, hoe breder de top hoe beter voor het Nederlands voetbal!

11 mei 2023 om 09:06

Hoi Martijn,

Dank voor je fijne woorden, dit doet mij als trouwe supporter goed.
Az is zeker een stabiele top 4 club! Dat zijn we zeker.
Op basis van de afgelopen jaren zeker weten, wellicht qua historie wat minder.

Je hebt daaronder nog wat ploegen zoals Twente die er graag zouden bij horen maar dat duurt nog wel even.

Jij succes zondag met de titelwedstrijd!

11 mei 2023 om 10:16

Ja geen probleem Prem, ik woon vlakbij het az stadion , heb vrienden die daar een seizoenkaart hebben dus gun het die mensen daar wel. Qua beleid een voorbeeld club ,alleen moeten ze de stap nog maken naar wat vaker prijzen pakken. Succes nogmaals!

11 mei 2023 om 18:02

En jij gaat niet met ze mee omdat je een hekel aan voetbal hebt of? 😉

Ik vress het ergste voor AZ vanavond. Daar West Ham afgelopen zondag een hele belangrijke overwinning heeft geboekt op United wat ze een klein beetje lucht geven ivm de titelstrijd lijkt het me dat West Ham hier volle bak voor een Europese finale zal willen strijden. Daarnast mer Rice, Aguerd, Cresswell, Rice, Paqueta, Bowen, Benrama en Antonio super goede en leuke spelers.

Loodzwaar, maar niet onmogelijk. Sceptici zullen wijzen op het verschil in waarde, maar wanneer het gaat om ploegen in de middenmoter en de kelderteams van de PL, wil dat niet zeggen dat de afstemming in de teams dermate perfect zijn dat AZ al bij voorbaat het loodje legt. En zeker tactisch denk ik niet dat AZ enorm onder hoeft te doen. Gaat een interessant tweeluik worden, waarin AZ zichzelf en de Eredivisie een flink plezier kan doen. Bij het halen van de finale gaat de club ongekend cashen voor een aantal spelers en kunnen we als competitie over Frankrijk heen om nóg een CL-ticket in de wacht te slepen.

Bij het succes van AZ dit seizoen moet je toch glimlachen om de Nederlandse voetbaljournalistiek. Pascal Jansen die eventueel een finale CFL haalt en mogelijk ook nog derde boven Ajax wordt. En Maurice Steijn die vijfde wordt met Sparta en voor het eerst sinds de kleurentelevisie de club aan Europees voetbal helpt. En lees je deze bewezen vakmensen als kandidaten voor Ajax? Nee hoor, de Telegraaf heeft meer oog voor Wim Jonk, dat nog druk verwikkeld is in een strijd om van de 16e plaats weg te blijven, terwijl NOS tevergeefs druk bezig was om Peter Bosz in pole position te duwen terwijl ze weten dat hij niet met Van der Sar door een deur kan. Om nog maar te zwijgen van de overige namen die voorbij waaien.

Hoop dat ze minimaal een gelijkspel eruit slepen. Jammer voor de uitfans, dat West Ham nu in het huidige stadion speelt.
Een away day op Upton Park was veel mooier geweest.

AZ gaat niet verliezen..

Zenuwen komen er wel meer en meer, maar vooral echt zin in de wedstrijd. Zwaar wordt het zeker zonder de linkerkant, maar onmogelijk is het ook echt niet. Zuur is wel dat WHU gewonnen heeft in het weekend. Die hebben geen reden meer om te sparen voor een degradatiestrijd.

Hoop op az maar denk dat west ham een maatje te groot is, zeker nu az zoveel blessures heeft

Minstens een gelijkspel uit het vuur slepen en dan afmaken in Alkmaar.. AZ, jullie kunnen het.

Westham gaat minimaal 3 0 winnen

West Ham is individueel gezien wel een klasse sterker maar mensen onderschatten dat Nederlands- voetbal, tactisch gezien lichtjaren verder is dan alle andere topcompetities.
433 is gewoon een hele sterke systeem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren