Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pijnlijke statistiek van Pavlidis komt ter tafel bij Goedemorgen Eredivisie

Laatste update:

AZ lijkt voorlopig even een pas op de plaats te moeten maken in de jacht op de tweede plek in de Eredivisie. De Alkmaarders verloren zaterdag van directe concurrent FC Twente (2-1) en kunnen zondag op acht punten achterstand komen van Feyenoord als de Rotterdammers winnen van NEC.

AZ had het grote delen van de wedstrijd moeilijk tegen FC Twente, zagen ze ook bij Goedemorgen Eredivisie. "Pavlidis had geen enkel balcontact in de zestien van FC Twente. Hoe groot is het probleem bij AZ eigenlijk?", snijdt Fresia Cousiño Arias het onderwerp aan.

"Vaak verkopen ze spelers en zorgt de opleiding voor de doorstroming", aldus Hans Kraay junior. "Ik denk dat ze dit seizoen nét te veel verkocht hebben. Beukema, Karlsson, Reijnders. Dat zijn geen koekenbakkers natuurlijk. Ik denk dat ze te weinig teruggehaald hebben."

Volgens Sjoerd Mossou, tevens tafelgast, zat dit er een keer aan te komen. "Als je naar de teams van AZ van de laatste tien jaar kijkt, kan het ook bijna niet anders. Als je ziet wat ze kwijt zijn geraakt en wat ze hebben teruggehaald. Het is eigenlijk al een wonder om elk jaar in de top vier te eindigen. Het kan ook een keer een zomer net iets moeilijker zijn."

Na afloop van de verloren wedstrijd tegen Twente uitten de supporters van AZ hun onvrede over het spel middels witte zakdoekjes. De achterban schreeuwt al langer om het vertrek van trainer Pascal Jansen.

"De supporters zijn een beetje gewend geraakt aan het succes", gaat Mossou verder. "Als het dan een keer wat minder is kom je in 'opstand'. Maar het is natuurlijk ongelooflijk knap wat AZ doet. De fans vinden het voetbal niet aantrekkelijk genoeg. Dat mogen ze vinden. Maar ze staan gewoon in de top vier toch?"

Kraay junior heeft de AZ-fans ook zien zwaaien met zakdoekjes richting Jansen. "Dan ben je niet goed. Die man doet het toch fantastisch."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En vergeten ze Kerkez ook nog wat een topspeler was voor AZ! Doen het voor het budget toch gewoon redelijk goed. Misschien niet het mooiste voetbal (en in een verval) maar kan je weinig meer van verwachten

14 januari 2024 om 12:02

De basiself was echt teleurstellend. Geen Bazoer, Suguwara, Mees de Wit, Mijnans, Ryan en v Bommel. Brederode is de favoriet van de trainer want ik zie al 2 seizoenen dat hij helemaal niks toevoegt aan dit AZ. Hij heeft helemaal niets bijzonders, slapjanus eerste klas. Dan laat je voor zo een nietszeggende speler, Poku en v Bommel banken. Tuurlijk loopt het dan niet bij AZ als je geen eerlijke kansen geeft in een team.

14 januari 2024 om 13:35

Snap ook echt niet waarom Van Brederode zoveel mag spelen. Zit totaal geen potentie in voor AZ niveau. Van Bommel vind ik ook niet echt bijzonder, maar heeft in ieder geval meer rendement. Kan je Addai dan niet beter een kans geven?

14 januari 2024 om 14:03

Tja. AZ doet het toch zo slecht nog niet? De basis 11 is gewoon plek 4/5 in Nederland en bij wat blessures komen er niet direct spelers in die beter zijn dan de spelers van pakweg Utrecht en Twente. Ook hebben ze volgens mij voor het seizoen al aangegeven dat dit jaar weer een jaar van opbouwen wordt. Met Addai, Owuso, Meerdink, Poku, v Bommel en Goes komen er ook weer leuke spelers aan die gewoon een jaartje ingepast moeten worden.

Dat Sugawara nog bij AZ speelt en werkelijk nooit in verband wordt gebracht met een Ajax of PSV snap ik echt niet. Die speelt zo geruisloos mee en dat moet je hebben. Zou hem bij Ajax echt graag aan de rechterkant zien.

15 januari 2024 om 04:54

Nou, jij kijkt dus nooit een wedstrijd van AZ

Het was slecht, daar ben ik het mee eens. Maar naar mijn idee zakte Pavlidis vaker naar het middenveld dan dat hij voorin stond. Dat is dan ook gelijk een fout van de trainer aangezien al het scorend vermogen van Pavlidis kwam voor de winterstop. Om hem dan in te laten zakken snapte ik niks van, en al helemaal niet tegen een sterkere tegenstander

14 januari 2024 om 12:17

Ik heb begrepen dat ze dit vaker willen gaan doen en dat ze hier de winterstop mee bezig zijn geweest. De uitleg hiervoor weet ik niet, en ik kan hier zelf geen reden bij bedenken.

14 januari 2024 om 12:41

Je staat op plek 4 door het sleuren en de goals van pavlidis en dan ga je hem op 10 zetten waar er normaal al een man staat die sleurt en je vaagt in 1 klap je hele spelsysteem weg. Ik snap er helemaal niks meer van.

Altijd weer die nietsnutten van zogenaamde analisten die beweren dat Jansen het fantastisch doet. Gisteren had een AZ’er een keurig overzicht gemaakt van de laatste 13 wedstrijden. Stuk voor stuk kleurloos. Je moet week in week uit wedstrijden van AZ bekijken om te zien dat het voetbal dramatisch is, het elftal karakterloos en het is aan de eredivisie te danken dat je 4e staat, want het niveau is zelden zo slecht geweest als nu.

AZ heeft inderdaad veel sterkhouders verkocht in de zomer en om eerlijk te zijn denk ik dat er ook met een andere trainer niet meer in zit dan plek 3 of 4. Hebben absoluut kwaliteit ingeleverd, maar de aankopen die ze hebben gedaan lijken mij wel prima spelers. Penetra, Sadiq, Kasius, van Bommel en Dantas lijken mij allemaal goede aankopen.

Probleem bij AZ is vooral Jansen. Tactisch heel matig en maakt niet altijd de juiste keuzes. Voetballend kan het wel veel beter bij AZ, waardoor waarschijnlijk de resultaten dan ook nog wat beter zullen zijn. Volgens mij heeft Jansen nog niet heel lang geleden zijn contract verlengd, maar toch sluit ik niet uit dat hij na dit seizoen vertrekt. Misschien ook wel tijd. Ik hoor vaak positieve verhalen over Maarten Martens, zou hij dan een optie zijn om door te schuiven?

Voor nu denk ik dat AZ en Jansen sowieso in de basiself wat moeten aanpassen. Met dit team sta je waarschijnlijk al veel beter (zie opstelling). Mits iedereen fit en beschikbaar is natuurlijk.

Owusu Oduro
Sugawara
Penetra
Martins Indi
Wolfe
Bazoer
Clasie
Sadiq
Mijnans
van Bommel
Pavlidis

"Ze staan gewoon in de top 4 toch?" Dat is nou typisch voor de meeste mensen die niet snappen waarom AZers Jansen weg willen hebben. Ja we staan 4e, maar dat komt enkel en alleen door een dramatisch seizoen van Ajax. Je staat 4 punten achter op Twente en bent kansloos uit Europa gevlogen tegen Bosniërs en Polen. Verder wordt je bijna wekelijks bij vlagen volledig van de mat getikt, niet alleen tegen Twente, maar ook tegen Almere, Excelsior en NEC. Dit was ook al toen Jansen 2 jaar geleden aan het roer stond, maar toen had hij het geluk dat Karlsson er soms nog een bal van een meter of 25 in jaste. Je hebt achter Jansen twee trainers die wel leuk voetbal spelen, dan is het helemaal niet gek dat je die liever als hoofdcoach ziet dan deze flapdrol die alleen bezig is met zijn lievelingetjes.

14 januari 2024 om 13:30

Klopt wat je zegt, maar ondanks dat belabberde seizoen kan AZ nog steeds gewoon 3e worden. Twente moet namelijk nog uit naar Ajax, Feyenoord, PSV EN AZ. En uit is Twente bij lange na niet zo goed als thuis. Heel vreemd programma, en dat gaat geheid veel verliespunten opleveren. Ik verwacht ook niet dat Ajax opeens heel stabiel gaat worden. Kansen voor AZ dus.

14 januari 2024 om 15:03

Die gasten uit Polen moet je niet onderschatten, is echt een vechtmachine. Veel Europese ervaring.

Bij Twente zijn met Zerrouki, Misidjan en Cerny ook een aantal sterkhouders vertrokken. Toch lijkt het voetballend beter te lopen. Bij AZ is dat de omgekeerde wereld. Natuurlijk heb je ook een beetje geluk nodig, met het uitblijven van blessures bijvoorbeeld. Het zit dicht bij elkaar. In Alkmaar kan het kwartje weer de andere kant opvallen.

14 januari 2024 om 12:27

Soms kun je het vertrek van sterkhouders wel opvangen. Maar als je dit 4 of 5 jaar achter elkaar doet dan wordt het gewoon lastig om dit adequaat op te vangen dan raakt een elftal in verval. Als je dan ook nog een trainer hebt zoals Jansen ja dan kun je een minder seizoen draaien. Dat zie je nu bij AZ en in de overtreffende trap bij Ajax.

Het is belangrijk voor Nederlandse clubs om geld te genereren met transfers. Als die machine dan goed draait moet je het sportieve niet op de 2e plaats zetten. Geld op de bank is mooi. Maar die sportieve resultaten zorgen er ook voor dat spelers meer waard worden. Die balans goed bewaken is ontzettend moeilijk. Maar een keer nee zeggen en een speler houden kan ook best een keer.

Als je als analist niet verder komt dan dit zeggen, begin dan gewoon niet over AZ in zo'n uitzending. Die mensen praten elkaar allemaal maar na.

De goede wedstrijden dit seizoen, zijn op 1 hand te tellen en de afgelopen 3 maanden is met dramatisch spelintensiteit gespeeld. Geen speler is beter geworden in het afgelopen half jaar, er zit meer achteruitgang in dan groei.

Hebben we een spits die 18 doelpunten maakt in de eerste seizoenshelft, gaan we die uit de spits halen en hem op 10 positioneren. Sorry maar is er iemand die daar de logica van inziet?
Fijn, hebben straks Odgaard die op deze manier 5 doelpunten maakt. Maar Pavlidis die de 25 niet gaat halen.

Welke voetballer zou iets toevoegen aan de top 3? Misschien Pavlidis maar verder geen 1. Het is dat de rest van de teams ook zo ontzettend matig zijn dat ze nog vierde staan. Financieel zal het wel nodig zijn maar elk jaar worden goede spelers verkocht en matige nieuwe spelers gehaald. Voordeel is dat alleen nog Pavlidis verkocht kan worden. Dus volgendjaar zijn er weinig mutaties wat meteen ook weer een nadeel is.

14 januari 2024 om 12:51

Het gaat nieteens zo zeer over wie iets zou toevoegen aan de top 3. Het gaat er meer om dat je moet kijken binnen de AZ selectie waar het fout gaat.

-BMI blijft basis staan terwijl hij 2x zijn man laat lopen die scoort. Iedereen gilt al maanden om Goes en Dekker maar Jansen weigert.
-Bazoer begon het seizoen goed maar loopt nu ook vreselijk gefrustreerd in het rond. Penetra maakt in 1 wedstrijd een foutje en staat er meteen naast. Ik zie veel liever Penetra die meer waarde vertegenwoordigt.
-M.De Wit krijgt nooit de kans terwijl ik niet kapot ben van moller wolfe en M.De Wit juist leuk speelde toen hij de kans kreeg.
-Middenveld is compleet uit balans. Clasie staat als slot op de deur maar verder doet iedereen maar wat. Ik zie heel graag Dantas voor Mijnans.
-Linksvoor staat v Brederode. Je kan nog beter een lantaarnpaal neer zetten want die heeft meer rendement en neemt nog beter een bal aan.

In mijn opinie kun je dus veel beter voetballen door gewoon spelers hun juiste plek te zetten en te stoppen met 100x vast te houden aan dezelfde namen die compleet door de mand vallen. Dit is gewoon de schuld van de trainer en in mijn ogen doe je dan je werk niet goed. 10x liever Martens voor de groep.


AZ heeft gedaan wat het kon tegen Twente, maar ik zet grote vraagtekens bij de zeer late wissels van Jansen, vooral als ik zie wat voor een mooie bank ze hebben, op tijd wisselen had misschien een andere uitslag opgeleverd.
Maar daar treuren de FCT fans absoluut niet om.

14 januari 2024 om 12:52

Twente was in elk opzicht veel beter dan AZ en ze hebben een dikverdiende overwinning geboekt. Als Twente zich had beloond dan had het gewoon in 5-1 geeindigd want AZ kwam er helaas niet aan te pas. In mijn ogen de schuld van Jansen die het vanaf minuut 1 verkeerd heeft staan.

deze "analisten" ... ongelofelijk gewoon, dat deze figuren betaald krijgen om maar wat lukraak te ouwehoeren, krijg steeds meer het idee dat ze het doen om reacties (op social media) uit te lokken om zo meer kijkcijfers en/of relevant te blijven.

bij clubs of spelers die in het buitenland spelen snap ik nog wel dat ze soms onzin verkondigen, want die bekijken ze helemaal niet 90minuten week in en week uit. Daar roepen ze ook vaak maar wat, wat een ander gezegd heeft.

Az staat gewoon op een keurige 4e plek, dan kan je inderdaad de pech hebben dat je jaar in, jaar uit je beste spelers verliest. Dat je vervolgens zo'n Pascal Jansen aan het roer houdt om wat voor reden dan ook vind ik ook prima. Maar dan moet je niet gaan verwachten dat ze opeens veel progressie gaan boeken. Deze vent maakt elke week rare beslissingen in zijn opstellingen.

En die jeugd, waar je zoveel over hoort, zie je bijna niet in het basisteam. Zo'n van brederode, dat is toch gewoon een "domme" draver die ergens in de KKD of onderkant eredivisie moet spelen? Voegt helemaal niks toe, is de rest echt dan zoveel minder? Verder vind ik het in de as van het veld wel prima qua spelers, en veel ervaring. Dat pavlidis niet in de 16 een bal heeft geraakt heeft ook te maken dat Twente gewoon goed speelt en staat.

Denk ook dat die uitschakeling in Europa erger is dan tot nu toe is besproken... die Bosnische club is geen niveau en Legia moet je ook gewoon minimaal 4 punten tegen pakken. Denk op basis van dat europese avontuur die Jansen wel de zak had mogen krijgen.

14 januari 2024 om 13:12

Wat mensen ook massaal lijken te vergeten is dat vorig jaar, dus met al die spelers die we nu missen waardoor we slecht spelen, het ook vaker voor geen meter liep dan het wel liep. Stoten met alle geluk door naar de halve finales van de conference league, maar daar hadden we dan ook meteen niks te vertellen. In de eredivisie ook bijna altijd kantje boord. Grootste lichtpuntje van het seizoen was de winst van de Youth League, maar dat is dan net weer niet de verdienste van Jansen.

Ik vind Hans al een verschrikkelijke vent maar hij begint steeds meer onzin over AZ te vertellen. Wat bizar knap van Jansen dat hij met de vierde begroting en spelersbudget op precies de vierde plek staat. Over een maand staan we gewoon weer achter Ajax, liggen we uit de beker en zijn we weer klaar dit seizoen. Het is mooi geweest en dat zien steeds meer mensen.

Pavlidis rent als een kip zonder kop over het hele veld zonder rendement hij moet veel meer op zijn eigen positie blijven .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren