Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Schreuder ruimt plek voor gespaarde krachten in

Laatste update:

Ajax moet dinsdagavond in eigen huis winnen van Napoli om zicht te houden op overwintering in de Champions League. De Amsterdammers verloren voor de interlandbreak met 2-1 op Anfield van Liverpool, terwijl de ploeg van Luciano Spalletti nog foutloos in het miljardenbal is. Ajax speelde afgelopen zaterdag teleurstellend gelijk tegen Go Ahead Eagles (1-1) in een wedstrijd waarin Alfred Schreuder flink rouleerde. In tegenstelling tot die wedstrijd voert de trainer van Ajax vermoedelijk vier wijzigingen door.

Napoli kent een sterke seizoenstart, is nog ongeslagen in de Serie A en gedeeld koploper met Atalanta. In de Champions League werd Liverpool in het Stadio Diego Armando Maradona vorige maand nog weggevaagd (4-1), waarna ook het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst met 0-3 aan de kant werd gezet. Schreuder is beducht voor de sterkte van de Italianen. “Ze hebben veel vaste patronen in de ploeg. Hun linkerkant is voetballend heel sterk en hun rechterkant juist dynamisch met veel lopende spelers. Stanislav Lobotka, die we hier nog kennen, verdeelt het spel erg goed vanaf de nummer 6-positie.”

De trainer van Ajax grijpt vermoedelijk terug op zijn basiself in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Rangers en het verloren uitduel met Liverpool. Dat betekent dat Steven Berghuis, die tegen Go Ahead Eagles nog herstellende was van een rugblessure, weer de voorkeur krijgt boven Davy Klaassen. In de spits krijgt Mohammed Kudus opnieuw de kans boven Brian Brobbey, aldus het Algemeen Dagblad. De Ghanees bewees zowel tegen Rangers als Heerenveen zijn waarde met drie treffers. Schreuder gaf eerder al te kennen met Kudus een meer beweeglijke spits te hebben tegen de vaak fysiek sterke centrumverdedigers. Daarnaast keren Edson Álvarez en Steven Bergwijn terug in de basiself, hetgeen ten koste gaat van de zomeraanwinsten Florian Grillitsch en Lucas Ocampos.

Schreuder vindt dat zijn ploeg met lef moet spelen, zoals dat ook gebeurde tegen Rangers, maar tegen Liverpool juist achterwege bleef. “Ik denk dat er dinsdagavond ook twee gelijke speelstijlen tegenover elkaar staan op het veld. Ik verwacht dat zij aan willen vallen en hoog druk willen zetten en dat willen wij natuurlijk ook doen. We moeten aan de bal dan ook heel zorgvuldig en goed zijn. Als je qua grootte en budget kijkt, is Liverpool nog steeds de grote favoriet in de poule. Als je naar de manier van voetballen kijkt, komt Napoli daar echter dicht bij in de buurt.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Taylor, Álvarez, Berghuis; Tadic, Kudus, Bergwijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien de huidige vorm is een gelijkspel al eigenlijk een overwinning voor Ajax. Meer dan dat zijn wonderen in de voetballerij die af en toe plaatsvinden.

4 oktober 2022 om 07:19

Gelukkig is vorm slechts tijdelijk. 2-0 vanavond!

4 oktober 2022 om 12:03

Denk zelf 3-1 Ajax ! Ajax wint in de CL vrijwel altijd thuis en zal dit keer ook geen enkele moeite hebben met Napoli. Enige speler die bij Napoli beetje kan voetballen is die Georgiër voor de rest is het armoede. Lozano, Simeone en Zielinski allemaal redelijke spelers maar geen toppers.

4 oktober 2022 om 14:44

@antonydollar: Aldus de man die hoog van de toren blies dat we wel even van Liverpool zouden winnen. De rest 'armoede' nomen bij Napoli is helemaal stuitend. Hoe bevalt dat nu om troll te zijn?

4 oktober 2022 om 08:09

Gezien de huidige trainer is een gelijkspel inderdaad al een overwinning. Al moeten we gewoon winnen als we iets willen.

4 oktober 2022 om 09:32

Voetbal onder ten hag was beter !

4 oktober 2022 om 12:00

Klopt hij had ook wel betere spelers voor het voetbal wat ze willen spelen

4 oktober 2022 om 12:00

De spelers ook.

4 oktober 2022 om 13:14

Niks van waar, was net zo kansloos tegen drukzettende en compacte ploegjes, en durfde niet eens via en op het middenveld te spelen, alleen via de flanken. Dat is geen voetbal, in ieder geval geen Ajaxvoetbal.

4 oktober 2022 om 08:22

En gezien de stand moet je eigenlijk minimaal 4 punten pakken tegen Napoli wil je overwinteren in de CL.

4 oktober 2022 om 09:09

Ik vrees zelfs 6 punten ; Laatste wedstrijd is Liverpool - Napoli. Als Liverpool dan al door is (ga ik wel een beetje van uit) en een B of C-elftal opstelt en Napoli wint daar ook, dan zijn we snel de Sjaak. Willen we verder in de CL, moeten we in ieder geval thuis minimaal winnen. Ik ben alleen niet zo positief gestemd, hoop dat ik er faliekant naast zit!

4 oktober 2022 om 09:36

Ervan uitgaande dat iedereen van de Rangers winnen en Ajax verliest van Liverpool dan zou zelfs een gelijkspel tussen napoli en Liverpool al voldoende zijn voor Napoli om door te gaan (als ajax niet beide wedstrijden wint van napoli). Dus wil je zekerheid dan moet je of 2x winnen van Napoli of een resultaat halen tegen iiverpool. Het wordt dus een zware klus voor Ajax.

4 oktober 2022 om 10:31

Als ik de reacties zo lees is het misschien maar beter ook om 3e te worden. In de KO fase is elk team van het kaliber Napoli/liverpool. In de Europa League maak je misschien nog kans.

4 oktober 2022 om 09:28

Je kunt ook overdrijven natuurlijk. Uiteraard is Napoli favoriet vanavond maar een overwinning van Ajax is zeker geen wonder.

4 oktober 2022 om 09:54

Het probleem als je hier gelijk speelt is, dat je er eigenlijk al zo goed als uit ligt met 1 punt uit 2 wedstrijden, ajax moet echt winnen vanavond

4 oktober 2022 om 10:03

Onzin, Ajax is gewoon sterker dan Napoli.
Napoli begint altijd prima aan het seizoen maar als het er echt om gaat komen ze altijd tekort.
Gewoon subtop van Europa en als je iets wil moet je dit gewoon winnen.
Voorspelling: 3-1

4 oktober 2022 om 10:32

Daar twijfel ik aan. Ajax maakte het een Liverpool uit vorm enorm makkelijk, waar Napoli Liverpool volledig weg speelde

4 oktober 2022 om 10:48

Liverpool is zeker uit vorm maar tegen Ajax speelde ze gewoon ouderwets. En Napoli speelde thuis, ook een enorm verschil.

4 oktober 2022 om 10:56

En Napoli had het een uur lang tot de rode kaart heel erg lastig tegen Rangers, Rangers had volgens mij de beste kansen, terwijl Ajax Rangers volledig wegspeelde.

Rangers uit en thuis is uiteraard wel een verschil maar dat is ook zo met Liverpool/napoli in jouw voorbeeld.

4 oktober 2022 om 12:09

Hoe kan je dat nou weten hahaha, Napoli heeft een heel ander team gekregen dus hoe kan je dat nou vergelijken met voorgaande jaren. Rangers speelde tegen Napoli ook een stuk meer verdedigend maar Napoli was daar uiteindelijk ook zonder de rode kaart de betere ploeg.

4 oktober 2022 om 10:41



Vorm? Met of Zonder Berghuis, Bergwijn, Alvarez en Kudus in de basis is een wereld van verschil. Dat heeft niets met vorm te maken. Beetje het verhaal als Oranje zonder Frenkie en Depay. Is ook wereld van verschil of City zonder Haaland en De Bryune ook een wereld van verschil of Barcelona zonder Lewandowski. En zo kan ik wel doorgaan.

4 oktober 2022 om 13:08

Ik ben ajacied en hoop natuurlijk op winst, maar als ik de quotes zie bij bet365 krijg ik toch ernstige de neiging om mijn hele tegoed op napoli te zetten. Betaalt 3x. En ajax is niet in vorm. Hopelijk krijg ik ongelijk, maar ik denk dat ik geld ga verdienen vanavond.

Iedere wedstrijd staat op zich. Ajax gaat zich vanavond herpakken. 2-0

4 oktober 2022 om 11:57

Precies jij snapt het, kijk naar Chelsea, het jaar dat ze CL wonnen. In de competitie ging het best matig.

Tadic op rechts is een groot probleem. Probeer dan Bergwijn op rechts en Tadic Blind als tandem op links. Weinig vertrouwen maar wel een mooie pot natuurlijk dit.

4 oktober 2022 om 07:46

Ik ben bang dat niet geen mooie pot gaat worden. Napoli doet het prima, Ajax doet het niet eens redelijk. En het mag dan zo zijn dat Ajax in de CL vaak beter uit de verf komt, maar dat was tegen Liverpool ook niet het geval. En met de “tactieken” en het abominabele wisselbeleid van Schreuder is er ook geen reden om aan te nemen dat we vanavond een elftal zien dat elkaar makkelijk vindt, met name op een hoog tempo - een tempo dat nodig is om goede teams af te bluffen.Als ze bij Napoli Ajax goed hebben geanalyseerd, dan hebben ze een duidelijk beeld kunnen krijgen van waar voor Ajax het pijnpunt zit. En dit Ajax is (nog) niet in staat om soepel onder hoge druk uit te spelen.Edit: met Kudus in de spits loop je makkelijker tegen hetzelfde euvel aan als in de wedstrijd tegen Liverpool: je wordt gedwongen lange bal te spelen, maar er staat niemand die de hoge bal even kan vasthouden voorin. Daardoor kom je gelijk weer onder druk.

4 oktober 2022 om 08:33

Bergwijn kan inderdaad ook prima uit de voeten op rechts. Heb hem daar goede wedstrijden zien spelen bij PSV en voor het Nederlands elftal. Vind het trouwens wel vreemd dat Kudus de spits is geworden van Ajax. Pakt als individu zijn doelpunten mee, maar draait de ploeg daar nu echt beter mee? Dacht dat “brobbeast” het nieuwe kanon voorin zou worden. Verder veel succes vanavond!

4 oktober 2022 om 08:44

denk nog steeds dat brobbey kudus een beter duo zal zijn en dat kudus op de positie van taylor nóg beter zal zijn. Blind tadic is ook een veel actievere kant en bergwijn is beter op rechts dan tadic daar is.

4 oktober 2022 om 09:01

Ik zie Kudus alleen als wisselspeler. Die man heeft totaal geen overzicht. Op de 9 loopt hij Bergwijn en Berghuis alleen maar in de weg. Dat zie ik alleen als we door een tegenstander constant in de eigen 16 worden gedrukt. Dan zie ik Kudus wel van meerwaarde (en als wissel in een normale wedstrijd natuurlijk zoals ik begon, is op zich een prima voetballer).

4 oktober 2022 om 09:39

Ik zie in Bergwijn totaal geen rechtsbuiten. Sterker nog, ik zie in hem vooral een speler die het beste functioneert in een 2 spitsensysteem (zoals het nederlands elftal). Je kunt je echter wel afvragen waar is het elftal het beste mee af. Tadci op links en Bergwijn op rechts of juist andersom. Die welke speler wil je in zijn kracht laten spelen en welke speler offer je daarbij op.

4 oktober 2022 om 12:47

@janssen, niet per se mee oneens, maar Ajax heeft hem nu eenmaal gehaald dus dan moet je hem inpassen in je 433 systeem. En dan kom je op je laatste vraag: wat is beter voor het team? Tegen Go Ahead werd wat mij betreft wel duidelijk dat dat is: Tadic op links. Bergwijn kan het onmogelijk slechter doen op rechts.

4 oktober 2022 om 14:05

Dat niet alleen. Bergwijn speelde bij tottenham in de paar wedstrijden dat hij speelde ook vaak op rechts en daar deed hij het niet slecht. Ik kan me nog herinneren dat hij een mooie goal maakte tegen Manu. Bij Psv speelde hij ook vaak genoeg op rechts. Maar jah. We weten niet wat bergwijn heeft afgesproken met de coach of met tadic.

4 oktober 2022 om 08:58

Ik vind Kudus op 9 een zwaktebod. Loopt iedereen voor de voeten. Of Schreuder moet verwachten dat we constant in onze eigen 16 gaan spelen, maar dat zie ik niet gebeuren. Op zich Tadic op links en Bergwijn op rechts is ook mogelijk. Misschien juist met Rensch een beter koppeltje dan met Blind.

4 oktober 2022 om 10:32

Leidsehood

"tadic Blind als tandem op links.'

Dan jezelf buitenspel zetten? Die kant heeft dan 0 snelheid en 0 diepgang. Dat wordt zeer eenvoudig verdedigen voor Napoli.

Jammer dat Wijndal niet beschikbaar was. Die zou op papier wel met Tadic kunnen klikken.
Op rechts lijkt Rensch en Bergwijn ook wel match. Rensch gaat (te) veel naar binnen en dan zou Bergwijn vooral breed moeten houden.

4 oktober 2022 om 12:49

Tadic Blind ging nooit om snelheid. Maar toch was dat vorig seizoen (en de jaren ervoor) de absolute killing machine. Het gaat aan die linkerkant met Tadic Blind om balvastheid, combinatiespel, voorzetjes van Tadic (die hij vanaf rechts niet geeft), en tussen de linies komen. Zeker niet om snelheid. Maar nogmaals, dat was toch nooit zo? Blind en Tadic waren nooit snel. Kijk hoe ze de Eredivisie en de CL kapotspeelden.

Ik zie 0 aanknopingspunten waarom het team zich uitgerekend u zou kunnen oprichten tegen Napoli. Dit wordt gewoon een heel vervelende wedstrijd of een afstraffing. Dan liever een afstraffing om de knuppel eens in het hoenderhok te gooien en keuzes te gaan maken. Ajax teams hebben altijd baat gehad bij een hardere hand.

Vooral Tadic, Taylor en Blind opstellen. Wat een Ajax onwaardige laffe coach/assistent. De ironie dat hij verkondigt dat ze met lef moeten spelen... Je gunt ze bijna een afgang om de weg omhoog na Schreuder sneller in te kunnen zetten.

4 oktober 2022 om 08:24

@vtotheb,

Tadic moet je gewoon opstelling, linkse flank.

Was tegen GAE ook een van de weinige waar nog iets vanaf kwam.
Tot...... het moment dat Bergwijn erin kwam, en Tadic weer naar rechts moest, daar was hij weer onzichtbaar. Als er een wedstrijd was om te zien dat Tadic gewoon vanaf links moet, was het tegen Gae.
Taylor is gewoon een hele goede speler, die moet zeker blijven staan, o.a. omdat hij de balans tussen verdedigen en aanvallen zo goed maakt.

4 oktober 2022 om 08:25

Ik vind dit wel ontzettend simpel hoor. Vrijwel elke trainer, ook Ten Hag, zou deze spelers opstellen.. Tadic is je captain en vier jaar op rij MVP, je zou hem hoogstens kunnen ruilen van flank met Bergwijn want alternatief Ocampos zal het echt niet direct beter doen en Conceicao is ook niet fit. Ik zou Tadic wel graag terug op links zien, dat wel. Voor Blind is er momenteel niet eens een alternatief want Wijndal is niet beschikbaar. In plaats van Taylor kun je Klaassen of Grillitsch opstellen maar of dat nou direct een grote verbetering is op 8 is ook maar de vraag. Ben wel benieuwd naar jouw ideale opstelling zonder deze drie spelers eerlijk gezegd.

4 oktober 2022 om 09:39

(Sanderk91) ik begin eerlijk gezegd wel te twijfelen of Schreuder wel de juiste man op de juiste plaats is want ik zie hier het voetbal terug komen wat de laatste 2 jaar onder de Boer werd gespeeld , toen ging ik echt soms met tegenzin naar de arena en zou ik bijna mijn seizoenkaart hebben opgezegd zo erg was het . En nu zie ik in Schreuder eigenlijk een beetje hetzelfde dat oeverloze controle voetbal , ik hoop dat ik ongelijk krijg maar ik ben echt nog niet overtuigd met deze trainer .

4 oktober 2022 om 09:43

@sanderk91, dat hij 4 jaar op rij MVP was is nog geen garantie dat hij het nu nog steeds heeft. iedereen ziet dat dat Tadic niet meer de speler van de eerste jaren is. Ondanks dat was hij vorig jaar aan het eind van het seizoen een aantal wedstrijden wel heel belangrijk voor het team.
Zijn statistieken zijn goed, maar daarbij moet je ook constateren dat de statistieken van de andere vleugel in de ED voor een speler van Ajax (veel in de aanval en vaak scorend) eigenlijk gewoon te slecht waren. Dan is de kans dat je MVP wordt ook wel een stuk groter.

4 oktober 2022 om 10:34

Sander91

Maar Tadic links en achter hem Blind dat gaat toch niet werken. Zitten we weer met 0 diepgang en 0 snelheid aan die kant. Wordt gewoon makkelijk verdedigen voor Napoli.

4 oktober 2022 om 11:09

@janssen: Dat klopt, Tadic is (voor zijn doen) ook in een matige vorm momenteel. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij maar moet banken, want je hebt namelijk geen betere alternatieven, we zijn Manchester City niet ofzo he? Het is heel makkelijk om te roepen "tadic, Blind en Taylor moeten uit de basis" maar dan vraag ik mij af: wie ga je dan opstellen? Het is heel eenvoudig om Schreuder voor alles als boeman aan te wijzen maar, zoals ik in mijn eerste post al aangaf, denk ik dat Ten Hag precies dezelfde poppetjes had opgesteld. Natuurlijk is de vorm momenteel niet goed, dat zien we allemaal. Maar met die banken, die banken en die banken kom je echt niet verder hoor. Ik ben dus ook nog altijd benieuwd naar de opstelling van @vtotheb. Ik verwacht dat hij met Kudus op het middenveld komt aanzetten en dan Berghuis als rechtsbuiten maar dat vind ik persoonlijk geen goede optie. Berghuis rendeert zelden vanaf rechts bij Ajax en Kudus vind ik -zeker tegen een tegenstander als Napoli- veel de slordig om als middenvelder te spelen. Het is niet voor niets dat Ten Hag hem ook vaak als aanvaller gebruikte, en ook vroeger bij Nordsjaelland stond hij vaak in de aanval, hij mist m.i. overzicht om op het middenveld te spelen op een hoger niveau.

@mrkrillin: Ja, dat klopt, dan heb je op links minder diepgang en snelheid. Maar wel een tandem dat zich meer bewezen heeft (plus Tadic komt een stuk beter uit de verf vanaf zijn vertrouwde linkerkant). Anderzijds heb je dan op rechts met Rensch en Bergwijn juist weer wel snelheid en diepgang, waar je dat nu niet echt hebt. Het is kiezen of delen.

4 oktober 2022 om 11:24

Sander91

Alleen Bergwijn Rensch lijkt mij niet goede match aan de rechterkant.

Rensch gaat (te) vaak naar binnen, Bergwijn zou dan breed moeten houden. Alleen wat daar doen? Voorzet op kleine Kudus heeft weinig zin.

4 oktober 2022 om 12:38

Ik zou dan persoonlijk ook opteren voor Brobbey in de spits i.p.v. Kudus inderdaad. Om de reden die jij noemt maar ook omdat Ajax de laatste potten moeite heeft om eruit te komen in de opbouw, dat zal tegen Napoli ook nog (bij vlagen) het geval zijn. Pasveer heeft een aardig goeie lange trap als het nodig is maar Kudus kan daar helemaal niks mee. Als je met Brobbey in de punt speelt kan je tenminste een luchtduel winnen en een balletje vasthouden voorin als het opbouwend niet gaat zoals je wil.

4 oktober 2022 om 14:12

Ten Hag was een nieuwe positie gaan zoeken voor Tadic. Niet dit gekloot waar de beste man volledig verpieterd op rechts. En als er geen positie is, dan is het klaar. Zie Cristiano nu.
Het belangrijkste is dat Ten Hag speler opbouwt en vertrouwen geeft. Brobbey werd onder ten Hag een speler overlopend van zelfvertrouwen, onder Schreuder weet hij het niet meer en gaat hij krampachtig als aanspeelpunt fungeren. Taylor presteert met de week slechter, Alvarez speelt in zijn zwakte en heeft het steeds moeilijker. Blind moet nu constant op snelheid duels aangaan. Echt Ten Hag had het 10 keer beter en vooral anders aangepakt. Ten Hag kijkt naar het materiaal en probeert dan zijn spelprincipes te implementeren middels een systeem dat past voor de spelers. Schreuder is op zoek naar de spelers voor zijn systeem…..

4 oktober 2022 om 09:26

vtoheb, het bashen op Tadic en Blind begint weer? Je moet eens beter kijken. Reden waarom Blind niet functioneert is -renjerot als een kip zonder kop Bassey. Die gast holt achter elke bal aan zonder gevoel van positionering van de rest van de verdediging. Tadic zou uitstekend werken op linksvoor. En dan heb je ook nog eens Rensch. Zowat bij iedere tegendoelpunt komt de pass van zijn kant. Daar wordt dus teveel ruimte gegeven.

4 oktober 2022 om 09:41

Serieus?. Ga je nu Bassey de schuld geven dat Blind veelvuldig te laat is bij het verdedigen of op 5 meter afstand staat te verdedigen?.
Het moet niet gekker worden hoor.

4 oktober 2022 om 09:55

Je weet wat de kwaliteiten en zwakheden van Blind zijn. Dan bouw je daar omheen. Dat is wat alle bondscoaches en ETH gedaan hebben. Blind kon functioneren dankzij in eerste instantie de combinatie De Ligt en Frenkie en later door Martinez. Bassey is continu onrustig en loopt gewoon als een pupil de bal achterna, waardoor je onrust krijgt in je verdediging en je Blind niet in zijn kracht kan laten spelen. Wat mij betreft heeft het team nu 3/4 problemen: Bassey, Rensch, Bergwijn (laat te weinig zien en door hem op te stellen laat je Tadic niet functioneren).en ik twijfel heel erg over Wijndal (want dat is imo ook alleen maar heel hard rennen). Haal je Blind weg of schakelt de tegenstander Blind aanvallend uit dan heb je nog weinig aanval over. Als je als team wilt opereren moet je iedereen in zijn kracht laten spelen en dat kan nu niet mede dankzij het opstellen van Bassey. Wil je met Bassey spelen dan moet je een andere linksback opstellen en ben je een hoop creativiteit kwijt. Dus ja: Blind funtioneert niet dankzij Bassey. Dat Blind zoals afgelopen zaterdag verkeerd positioneert moet ie ook niet doen, maar dat is een andere discussie.

4 oktober 2022 om 10:18

Een elftal om Blind heen bouwen ? Dat doe je bij spelers als Messi, Ronaldo enz.
Dan ga je offeren ten bate van een te oude verdediger, die liever op het middenveld loopt. Kan je denk ik beter die verdediger ernaast zetten als ie heeft aangetoond er zelf niets aan te doen. Komt de vraag wie dan ? Ik denk dat er zeker sjongens bij Ajax lopen die met 100 % inzet het beter zullen doen nu. Er zijn weken voorbij gevlogen, het lijkt er op dat Alfred het wel prima vind zo. Ben bang dat daar het probleem zit. Maakt hem nog meer verantwoordelijk.

4 oktober 2022 om 15:10

Ik denk dat dit heel erg zal tegenvallen. Check Blind zijn aanvallende statistieken maar eens. Daarnaast haalt Blind ook voldoende weg, maar wordt hij vaak afgerekend op 1 foutje, waar anderen onterecht krediet krijgen, zoals een Bassey.

4 oktober 2022 om 09:34

Ach de naam Blind valt weer eens , elke keer weer lopen ze iedereen na te papegaaien en nu ook is Tadic aan de beurt het voetbal IQ bij sommige begint dramatische vormen aan te nemen .

4 oktober 2022 om 10:17

Lekker inhoudelijk ook dit. Vond je Blind wel lekker ingrijpen bij die 1-1 zaterdag?

4 oktober 2022 om 10:31



Stel : heel veel mensen hebben dezelfde mening, en leggen die hier neer. Zijn dat dan papagaaien of zit het je dwars dat niet iedereen jouw mening deelt ? IQ test gedaan, Was zeker niet laag vriend. Hoop wel net als jouw wel dat we het redden vanavond, al 50 jaar fan.

4 oktober 2022 om 11:01



(mhda)
Nee zeker niet maar als ik steeds maar weer het zelfde bashen zie op Blind dan denk jullie zitten niet elke thuiswedstrijd op de tribune en ik wel al ruim 30 jaar , en als dan Blind zie spelen dan zie ik een uitstekende voetballer die nog steeds van veel waarde is voor mijn club , en als dan elke lees dat hij traag is en er uit moet en niet meer mee kan komen tja dan heb je imo weinig verstand van voetbal .
ps ik hoop uiteraard dat ze het redden .

4 oktober 2022 om 11:14




Ha Sloep01. Super dat jij al 30 jaar mijn club live mag bewonderen.
Lijkt mij echt geweldig. Ik ben een thuis- supporter. Zie Ajax live op tv .... kijk het ook altijd nog een keer terug. Heb niet het idee dat me veel ontgaat met al die kamera's en herhalingen. Ga hier niet oordelen wie er wel of geen verstand van voetbal heeft. Iedereen kan en zal zich op een gegeven moment vergissen.als thuis- supporter ook heel veel plezier beleefd. NOS langs de lijn ..... radioverslag van Ajax - PSV . Jaren 80. We gaan over naar Amsterdam .... Lerby opnieuw een vrije trap .... weer een boogbal ..... en weer een goal ...3-0. Hoorde heel het olympisch stadion uit z'n dak gaan. Zal het nooit vergeten Wat betreft Blind .... alle respect en dankbaarheid voor wat ie ons heeft gebracht. Ik reageer veel op Blind- topics, omdat ik me echt zorgen maak. Zie ons wedstrijden weg geven die we vorig jaar niet weg gaven 5 verliespunten in 8 erediviewedstrijden. Lig je op een schema van 20 verliespinten. Zijn er veel te veel vrees ik. Zie ook niets veranderen, en dat maakt me boos.



4 oktober 2022 om 15:24

mdha, maar dat kan je niet alleen aan Blind ophangen. Hij gaat absoluut de mist in afgelopen zaterdag bij dat tegendoelpunt, maar speelt echt voor de rest een goede wedstrijd. En ja, hij heeft zwakke plekken, maar Timber heeft die ook (gaat tegen Liverpool 2x de mist in bij beide doelpunten). Haal je Blind eruit dan haal je de creatieve angel uit Ajax en dat ga je niet oplossen door een renner in de verdediging. Sterker nog. Ik denk dat je juist meer in de verdrukking kom, want hoe ga je anders jezelf onder druk uitspelen? Dat gaat je niet lukken met een Bassey en ook niet met Wijndal en aan de rechterzijde met Rensch. Probleem is dat Ajax gewoon erg zwak heeft ingekocht. Wat mij betreft Concecao zelfs als enige nuttige aankoop. Verder wordt er voorin gewoon niet goed genoeg druk gezet als Ajax de bal niet heeft.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er weinig vertrouwen in heb. Het is ook voor het eerst sinds de laatste periode van Frank de Boer dat ik zo weinig zin heb in wedstrijden.

4 oktober 2022 om 10:35

Filip

Je bent niet de enige! Ik had dit na zaterdag ook. Weg alles wat afgelopen jaren opgebouwd was.
Knap om in korte tijd alles kapot te maken.

interessant feitje: Napoli heeft sinds 22 april al geen wedstrijd meer verloren. Op dit moment ook nog is in vorm, echt heel benieuwd hoe Ajax het gaat doen. Verwacht iig geen winst voor Ajax.

En Tadic maar op rechts houden je kan toch zien dat het totaal niet loopt. Geen snelheid komt zijn man niet voorbij. Zet hem gewoon op links en hij is beter met Blind ingespeeld.Bergwijn op rechts .

4 oktober 2022 om 10:36

" Zet hem gewoon op links en hij is beter met Blind ingespeeld."

Dat gaat niet meer werken. Die kant heeft dan 0 diepgang en 0 snelheid. Je maakt die kant lam.

Wat Ajax de laatste tijd laat zien is weinig hoopgevend. Het tegenovergestelde kun je zeggen van Napoli. Goede ploeg. Leuk om naar te kijken. En ook nog een moderne spelopvatting. Ajax moet uit een heel ander vaatje tappen vanavond.

Nou ze gaan gewoon weer achteruit lopen en de bal tig keer terug spelen., let maar op. Zeker als je tadic weer op rechts zet en een al weken onzichtbare bergwijn op links zet… dan heb je voorin niks te zeggen. Je hebt geen aanspeelpunt voorin want Kudus is geen spits…je hebt geen diepgang voorin dus je loopt straks weer lekker tegen de feiten aan.

Ik hou me hart vast vanavond. Enige manier om optimistisch te blijven is dat Europees we de laatste jaren echt wel beter zijn geweest dan in wedstrijdjes tegen bijv. een GAE. Hopelijk met echt Amsterdamse branie en arrogantie spelen vanavond

Zet Tadic keertje op links man. Bergwijn laat niets zien in de CL en het is nu toch zelfs voor de koffiejuf duidelijk dat Tadic niet op rechts moet. Hoop voor Ajax dat ze de vorm in de CL wel hebben anders wordt dit een lastig verhaal.

4 oktober 2022 om 09:01

Ik denk dat Napoli heel volwassen een gelijkspel eruit gaat trekken, om het thuis vervolgens af te maken. Zij weten ook dat ze door zijn bij 4 punten tegen Ajax. Wellicht dat ze een keer op de counter happen, zoals bij Rangers.

4 oktober 2022 om 10:39

Migi

"zet Tadic keertje op links man"

Maar dan het probleem een linkerkant zonder snelheid en diepgang. Dat is eenvoudig voor Napoli.

Coach zou een keuze moeten maken tussen een van de 2. Samen aan 1 kant werkt niet.

Bergwijn rechts heb je ook niets aan. Dan moet hij breed houden (rensch gaat veel naar binnen). Staat niet echt bekend om voorzetten. En als hij zou geven op wie?? Kudus?

4 oktober 2022 om 11:01

Naja dan Tadic misschien op de bank en Ocampos rechts?

4 oktober 2022 om 11:25

Je aanvoerder en MVP zet je niet zo maar op de bank.

Het klopt gewoon niet nu. Pech dat Wijndal eruit ligt. Dat zou al schelen

4 oktober 2022 om 12:02



Wie weet hoever Salahedine of Baas zullen reiken. Zijn wel vaker verrast door spelers die in jong-ajax niet direct opvielen, maar toch boven kwamen drijven. Hadden toch meer kans moeten krijgen sinds Wijndal er uit ligt. Nu lijkt er geen vervanger voor Blind te zijn, kan je ook bij een blessure gaan opbreken.



Hele achterhoede m.u.v. Timber zwak, Tadic op rechts is ook jammer zet hem op links dan zou Wijndal, Blind Tadic nog wat rendement kunnen opleveren. Niemand als rechtsachter beschikbaar? En Bassey uit centrum lijkt me ook een goed plan. Kortom met al die talenten maakt de heer Schreuder er echt een potje van. Maar ja, dat vind ik dan weer. Wat zou Rafael van de Vaart adviseren?

Hopeloos, natuurlijk moet Brobery spelen. Bange coach.

Ik voorzie een kansloze avond voor Ajax tegen de grandioze Napolitanen. Het worden 90 lange minuten waarbij de Ajax-spelers waarschijnlijk met bibberende benen de Arena zullen betreden. Ik denk dat Napoli de droom van Ajax om te overwinteren aan deugen schiet, omdat ik Ajax ook in het grandioze Stadio Diego Armando Maradona weggespeeld zie worden door de gladiatoren van Napoli. Hier zal Ajax haar Waterloo vinden: Game over.

4 oktober 2022 om 09:17

Hahaha mooi geschreven met historische achtergronden. Wanneer ajax in balbezit kan blijven maken ze kans. Denk dat het team getergd is, ze moeten.

Hoop dat Tadic de trainersrol een beetje al op zich kan nemen want van Schreuder moet Ajax het niet hebben. Het is een tactisch onbenul die de spelers maar wat aan laat doen in het veld. Met de kwaliteit in het veld word zelfs zo’n iemand kampioen in Nederland. En wanneer dat niet lukt is het sowieso exit. Vanavond in een kolkende Arena moet Ajax gewoon winnen anders kan je de 2e plek ook op je buik schrijven.

Al jaren mis ik geen wedstrijden van Ajax, vriendschappelijk of competitief. Ik weet het klinkt voorbarig na 8 competitiewedstrijden en 3 CL-wedstrijden, maar met Alfred Schreuder wordt Ajax gewoon terug geworpen naar oude tijden.

De tijden die ik niet mis. De tijden waarin we speelde zonder overtuiging of lijn. Iedere wedstrijd worden er weer onverklaarbare keuzes gemaakt, laat gewisseld en tekent het getoonde spel zich voornamelijk door onduidelijkheid. Het lijkt erop alsof de spelers gewoonweg geen filosofie, spelopvatting of taken meekrijgen, waardoor alles eendimensionaal en stroperig aanvoelt.

Over 2 weken (tegen Excelsior) zit ik nog in de JC-ArenA, maar totdat Schreuder wordt bedankt voor zijn (on)verdiensten sla ik de wedstrijden helaas over. Dit scheelt mij iedere keer weer 1,5 uur irritatie jegens deze trainer.

4 oktober 2022 om 09:46

Je hebt helemaal gelijk.ik zei dit al aan het begin van het seizoen, slappe hap is het

4 oktober 2022 om 18:02

Zijn grootste fout is iedereen op 2 of zelfs 3 posities te laten spelen. Dan komt er nooit automatisme in de ploeg en kun je het wel vergeten, helemaal in Europa. Er zijn nog mensen die de trainer verdedigen maar Misschien is het op lange termijn wel goed als Ajax er vanavond keihard afgaat. Heb je al een droom kandidaat op het oog mocht het zover komen?

Lekker man even echt meten waar we staan, tegen liverpool was het een wonder dat er zo lang 1-1 op het bord stond. Nu eens kijken hoe ze tegen deze ploeg gaan spelen die Liverpool heeft geslacht.

Ik verwacht dat het een lastige avond gaat worden. Napoli is normaal gezien echt een maatje te groot voor Ajax. Vooral met het toneelspel wat die Zuid-Europese teams vaak spelen. Een gelijkspel mag Ajax vieren als een overwinning.

Wat een negativiteit en pessimisme hier zeg. Tuurlijk is Napoli favoriet maar ik acht Ajax helemaal niet kansloos.

Ajax stijgt in de Champions league altijd boven zichzelf uit. Ik hoop dat dat vanavond ook gaat gebeuren. Ik heb zelf altijd het idee dat de achterban fanatieker is op de Europese avonden en zo de spelers beter kunnen laten spelen. Laten we het hopen. Ik verwacht een gelijkspelletje

4 oktober 2022 om 09:47

Dat ze altijd boven zichzelf uit stijgen is natuurlijk overdreven. Ook vorig jaar tegen Benfica haalden ze toch niet echt een geweldig niveau.

Altijd maar snel nog even 'dat we Lobotka nog kennen' terwijl die jongen 8 jaar geleden een enkel seizoen bij Jong Ajax voetbalde en Schreuder toen assistent was bij Twente. De hele technische staf is inmiddels vervangen. Niemand kent die jongen.

Als Ajacied zeg ik: Ajax gaat de boot in. Het wordt Europa League komend jaar. Er worden teveel slechte keuzes gemaakt. Er moet minstens een keer gewonnen en een keer gelijkgespeeld worden tegen Napoli. Tegen Liverpool kan je ook niet verliezen thuis. 10 punten minimaal gaat wel nodig zijn, Ajax heeft veel pech met de vorm van Napoli en de filosofie van Schreuder.

4 oktober 2022 om 09:50

Ervan uitgaande dat Liverpool van Ajax wint en iedereen van de Rangers winnen moet je eigenlijk 2 keer van Napoli winnen om te voorkomen dat Napoli en Liverpool de laatste wedstrijd het op een akkoordje gooien met een gelijkspel om niet de boot te missen. De overwinning van Napoli op Liverpool is zo nadelig voor Ajax.

Waarom niet tadic links bergwijn in de spits zoals bij oranje en kudus rechts. Of berghuis rechts en kudus op tien. Van bergwijn een soort depay maken

4 oktober 2022 om 09:52

Volgens mij heeft Bergwijn ook bij PSV wel vaker in de spits gestaan. Ik vind ook dat hij centraal beter uit de voeten komt dan aan de zijkant. Waarbij ik hem eigenlijk wel meer iemand vind voor een 2 spitsen systeem.

Ajax moet vanavond eigenlijk winnen. Verlies je vandaag of speel je gelijk is de kans groot dat het binnen 1 week voorbij is in de CL. Van uitgaande dat Liverpool beide wedstrijden tegen Rangers wint.
Het grote probleem is Schreuder, met hem heb ik 0,0 vertrouwen dat we ook maar enige kans maken op winst vanavond.
Ik hoop echt dat ik het fout heb, maar voorlopig komen alle voorspellingen uit wat Schreuder betreft.
In ieder geval is het wel een win/win situatie vanavond en volgende week. Win je vanavond is het mooi, verlies je dan is het jammer. Maar zijn we een stap dichterbij het vertrek van Schreuder. Als er volgende week ook niet wordt gewonnen, dan zijn we nog een stapje dichterbij.
Ik weet het, het is vroeg en best wel erg. Maar het vertrouwen is Schreuder was al laag wat mij betreft, ik gaf hem nog enigszins de kans. Maar na net 8 wedstrijden in de competitie en 2 in de CL, heb ik al wel genoeg gezien.

Ik hoop echt dat hij Tadic links zet en Bergwijn rechts want dat rendeert veel beter dan andersom, dat hij dit niet ziet.
Een overwinning is de mooiste en beste resultaat maat twijfel wel.
En Brobbey er nu naast zetten, lekker voor zijn zelfvertrouwen, kudus scoort wel goals maar daarna zie je hem de hele wedstrijd niet

Ik ben heel benieuwd. Toen Schreuder aangesteld werd, was ik hier niet heel blij maar de eerste weken zag het er toch behoorlijk goed uit. Wat makkelijke overwinningen en goede overwinning op Rangers. Johan Cruiffschaal is standaard een verlies dus daar keek ik niet zo van op. Maar ondertussen komt toch wel weer uit waar ik bang voor was. Schreuder blijft veel te lang vasthouden aan tactieken die niet blijken te werken, zet spelers niet op hun beste posities. Ik zeg niet dat Tadic op de bank moet, maar je moet hem wel een keer durven wisselen als het niet loopt. Laatste weken zie ik veel trechtervoetbal, maar Schreuder lijkt dat niet te zien.

Ik hoop op een goed resultaat van Ajax maar ik hou mijn hart vast. Alfred Schreuder is niet de juiste man op de juiste plek. Ajax moet niet te lang doormodderen maar snel ingrijpen als de resultaten achterwege blijven.

Met een gelijk spel ben ik dik tevreden vanavond, in de CL heb je toch een bepaalde top vorm nodig, en dat heeft ajax op dit moment niet

Weinig vertrouwen in met deze coach. Gaat mij nog niet eens om de poppetjes die hij neerzet, maar hij weet spelers niet te motiveren en te inspireren. Bij enige tegenstand spelen ze zonder lef, zowel individueel en als team. Beetje slappe hap, maar niet verwonderlijk als je Schreuder dan langs de lijn ziet staan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren