Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbijstering om boete voor Ajax: ‘Dit heb ik nooit eerder vernomen’

Laatste update:

Ajax kreeg donderdag een boete van achttienduizend euro opgelegd door de UEFA, vanwege 'improper conduct of the team' (vijf of meer gele kaarten) in de Champions League-wedstrijd tegen Valencia (0-3 overwinning). Ofschoon de hoogte van de boete wellicht niet direct tot paniek zal leiden op de burele van de Amsterdamse club, is Kees Kwakman vol verbazing.

Ajax kreeg begin deze maand in Mestalla met André Onana, Nicolás Tagliafico, Daley Blind, Joel Veltman, Lisandro Martínez en Quincy Promes liefst zes keer een gele kaart. Kwakman vindt het verbazingwekkend dat dat de Amsterdammers is komen te staan op een boete van achttienduizend euro, zo laat hij donderdagavond optekenen in het televisieprogramma Voetbalpraat van FOX Sports.

"Ik was verbaasd. Dit heb ik nog nooit eerder vernomen. Ik vind dat best wel raar", steekt de oud-voetballer van onder meer FC Volendam en NAC Breda van wal. "Volgens mij is het aan de scheidsrechter om dat te bestraffen. En als jij zeven keer iemand neertrapt dan krijg je zeven keer geel."

Volgens Kwakman willen de zes gele kaarten die Ajax ontving tegen Valencia niet per se zeggen dat het elftal van trainer Erik ten Hag zich onsportief gedroeg. "Je hebt wel eens vaker wedstrijden waarin er acht gele kaarten vallen, misschien in totaal negen, waarvan je afvraagt of het nou wel zo’n schoppartij was. Het hoeft toch niet meteen te betekenen dat je loopt te schoppen?"

Deel jij het onbegrip van Kees Kwakman voor de boete voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Precies was Kwakman zegt: het is aan de scheidsrechter om te straffen. Ook een boete die compleet over the top is. 18.000 euro. Waar slaat dat op. Pure geldklopperij van die heren bij de uefa. (Ik had hier ook nog nooit van gehoord, eerlijk gezegd)

17 oktober 2019 om 23:29

President ceferin en zijn Eufa-maatjes hebben zin in een diner. Moet ergens van betaald worden.

17 oktober 2019 om 23:35

Blijkbaar is de regel 5 gele kaarten = 'improper conduct of the team' en blijkt ook een boete op te staan. Dat ik en andere Vz'ers dat niet wisten is tot daar aan toe, maar dat zich voetbalspecialisten noemende ex-voetballers het niet weten, is best treurig en dat ze met hun ignorantie te koop lopen des te meer. Waarom luisteren we naar die gasten?

17 oktober 2019 om 23:43

Wat mij betreft zijn voetbalspecialisten kenners op het tactisch gebied van voetbal. Wanneer het kenners op het gebied van de malafide corrupte regeltjes van de Uefa maffia zijn, zou ik ze al niet meer vertrouwen. Nee geef mij maar die heerlijk nuchtere Kwakman. Geweldige vent.

18 oktober 2019 om 00:32

Als analisten de regels niet kennen, zijn ze geen knip voor de neus waard.jouw tirade raakt kant noch wal[ 100% zeker dat die regels op het Ajax HQ zeker bekend zijn.

18 oktober 2019 om 07:44

@njfromvol jouw reactie slaat nergens op: waarom moeten voetbal analisten kennis hebben van juridische Zaken en Uefa wedstrijdregelgeving hebben? Ze dienen voetbal technische onderwerpen te bespreken en analyseren( of ze dat in voldoende mate beheersen is weer en hele andere vraag). En natuurlijk was deze juridische maatregel bekend bij Ajax maar dat is helemaal niet relevant voor het verwijt dat jij maakt richting een voetbal analist als Kwakman.

18 oktober 2019 om 09:15

"waarom luisteren we naar die gasten? ". Sektarische opmerking. Waarom laat je iedereen dat niet voor zichzelf bepalen?

17 oktober 2019 om 23:45

Die boete had je beter aan de scheidsrechter kunnen geven, want de helft van die gele kaarten was onterecht.. Hij was ongelooflijk aan het strooien, terwijl het verre van een onvriendelijke pot was.

18 oktober 2019 om 06:20

Dat was dus ook mijn eerste gedachte. Dat die "boete 5 of meer" regel er is interesseert mij niet zoveel, wat mij aan die pot opviel is dat er in een paar situaties bij het minste contact al een kaart getrokken werd

18 oktober 2019 om 06:47

Bij de amateurs betaal je ook gewoon voor elke gele en rode kaart ongeacht de aantallen. Niks nieuws.

18 oktober 2019 om 07:53

Volgens mij ook in betaald voetbal, maar dit komt er boven op.

18 oktober 2019 om 07:18

Dus op een rode kaart hoeft dan niet nog een schorsing te volgen?overigens smijt diezelfde Uefa ook met geld richting CL deelnemers dus ik zie het probleem niet zo.

18 oktober 2019 om 07:58

Idd, de bedragen per gespeelde wedstrijd zijn gigantisch. Als je dan niet een fair wedstrijd speelt dan vind ik zo'n straf alleen maar logisch.

18 oktober 2019 om 13:56

Maar was deze wedstrijd dan zo unfair? Mi niet. Er zijn voldoende wedstrijden die minder fair waren maar waar minder kaarten werden gegeven. En dan is mi de regel dus erg krom.

18 oktober 2019 om 10:47

Fairplay is nog steeds onderdeel van het spel. Hoe meer gele (of rode) kaarten je verzamelt geeft wel een bepaalde mate van non-fairplay aan. Uitstekend om hiervoor te bestraffen, mag gelijk de discussie van tijdrekken Onana weer op zwengelen.

18 oktober 2019 om 11:28

Echter moet dan wel de besluitneming van de scheidsrechters ook onder de loep genomen worden. Tijdens Nederland - Portugal jaren terug werd er ook buitensporig veel kaarten gegeven, ook voor lichte overtredingen.

En de straf voor teveel gele kaarten is dat je op den duur een wedstrijd geschorst bent. Dit is dubbel straffen. Echt de allergrootste onzin die ik in tijden van de Uefa heb gehoord.

17 oktober 2019 om 23:33

Ja en als je een wedstrijd wint krijg je 2,7 miljoen euro en 3 punten, dat is dubbel belonen. 😉Het prijzengeld moet toch ergens vandaan komen 🙂

18 oktober 2019 om 00:10

Tja bij het amateurvoetbal moet je volgens mij ook per kaart betalen. Kan het gewoon zien als soort administratiekosten. Voor een voetbalclub in de CL is 18000 natuurlijk ook een lachertje

18 oktober 2019 om 09:16

Ah ja, 'een soort administratiekosten'. Prima, klinkt solide, dan betalen we het gewoon! En weet je, omdat we een club zijn in de CL geven we er gewoon een fooi bij.

18 oktober 2019 om 05:56

Als ze extra willen straffen moeten ze de regels aanpassen naar bijvoorbeeld een snellere of langere schorsing. Deze 18000 is natuurlijk een lachertje

Kan me wel vinden in dit soort boetes. Overal wordt er in de CL reclame gemaakt voor Fairplay en Respect. Miljoenen mensen kijken deze wedstrijden en die zien alleen maar om de haverklap een gele Prent tevoorschijn komen. Komt onsportief over.

17 oktober 2019 om 23:05

Maar niet iedere gele kaart ontstaat door onsportief gedrag.

17 oktober 2019 om 23:13

Maar wat versta je onder onsportief gedrag ? Alleen een smerige tackel of ook het neer halen van een speler om te voorkomen dat het gevaarlijk wordt ? Beide is niet echt sportief.

17 oktober 2019 om 23:19

Dat is gwn onderdeel van het spelletje. Als je als speler bang bent dat iemand je zachtjes omver trekt/duwt moet je de bal maar eerder naar een ander spelen. Ajax spelers bepalen vervolgens of zij het wel waard vinden om daar (bewust) geel te pakken.

Het is natuurlijk compleet belachelijk dat het type scheidsrechter nu een rol gaat spelen in het wel of niet krijgen van geldboetes.

Nijhuis of menig Engelse scheidsrechters hadden max 2 kaarten gegeven voor exact dezelfde overtredingen.

17 oktober 2019 om 23:08

hahaha hier kan je je wel in vinden? Het is een wedstrijd waar heel veel op staat, dan moet iedereen zich inderdaad aan de regels houden, maar dit is voetbal en geen balet. Ook leuk dat je het hebt over fairplay en respect, de Uefa hanteert campagnes maar straft het echte racisme enzv nooit en echt never nooit af. Begrijp dat mensen de uitsupporters uitsluiting begrijpen, maar dit is werkelijk waar grote onzin. Al die jongens zijn nu nog dichterbij een schorsing, dat is straf genoeg. Dit is gewoon gestoord zakken vullen en heeft werkelijk niks met voetbal te maken. Wat een clown organisatie.

17 oktober 2019 om 23:14

Inderdaad. Ajax maakt gwn gebruik van het feit dat sommige overtredingen je maar geel op leveren. Dat hoort deels bij je tactiek. Op tijd aan de rem trekken is geel, dat is beter dan te laat (veelal rood). Als de UEFA dat nu ineens met boetes wilt bestraffen moeten ze de hele gele kaart gwn afschaffen.

Niet elke gele kaart is gemeen spel.l

In dit geval krijg je alsnog enorme willekeur.
Een Engelse scheids of Nijhuis zouden Ajax in deze pot maar 2 kaarten hebben gegeven.

17 oktober 2019 om 23:10

1 directe rode kaart voor een levensgevaarlijke tackle is veel ernstiger dan de lichtgele kaartjes die Ajax in deze wedstrijd kreeg.
Als je eenmaal begint met zo'n boete kan je blijven innen, laat dat nou precies zijn waar de UEFA zich in gespecialiseerd heeft. Blijf het ongelooflijk vinden waar dat wanstaltige zooitje eikels continue maar mee wegkomt

17 oktober 2019 om 23:10

Zijn het allemaal harde overtredingen, oké.. Maar Promes krijgt hem voor aan de verkeerde kant van het veld eruit willen bij een wissel.

Sommige voor lichte overtredingen. Ajax deelt bijna nooit doodschoppen uit. Shirtje trekken is soms gwn noodzakelijk, betekent niet dat je dan gelijk heel gemeen spel speelt.

6 gele kaarten waarvan 2 zeker niet eens gele kaart waardig waren en die van Promes.. Vind het maar overdreven om dit te beboeten.

18 oktober 2019 om 10:59

Het gaat om fair play, trek dan niet aan een shirtje of ga geen tijdrekken. Zo makkelijk zijn die kaarten te voorkomen...

Heel simpel gezien: je bederft 6x het spel op dusdanige wijze dat dit reglementair niet mag in 1 wedstrijd. Je staat als team op het veld en moet het dan ook maar als team accepteren.

18 oktober 2019 om 11:31

Precies vierkantje. Ajax wordt fors betaald om gewoon te voetballen. Vorig seizoen 90 miljoen geloof ik? Dan moet er niet geklaagd worden als er een boete op de mat valt voor onsportief gedrag. Rekt onana daar geen tijd en wisselt Promes gewoon dan had je dit probleem niet.

18 oktober 2019 om 11:32

Als de spelers doelbewust uit zijn om anderen te blesseren zou ik het er mee eens zijn maar daar was totaal geen sprake van tijdens die wedstrijd.

ik kende deze straf wel. je hoort het niet vaak, maar een analist zou zich moeten verdiepen. Ik weet dat het ooit een Engelse club is overkomen en vast nog wel een paar anderen ook

17 oktober 2019 om 23:46

Ik stel voor dat ze Kwakman per direct ontslaan en zal je voorstellen bij FOX als gepaste vervanger en expert op het gebied van 'corrupte Uefa regeltjes om nog meer geld binnen te kunnen harken' .

18 oktober 2019 om 00:30

Die regel bestaat al zeker 10 jaar. Ik vind hem net zo belachelijk als jij, maar een professionele analist hoort die te kennen

18 oktober 2019 om 00:30

Wat ben je toch ook een akelig ventje. Overal voel je je op je teentjes getrapt zolang het niet positief is voor Ajax. Al had het andersom zo geweest had je het nog verdedigd ook, dat weet ik echt heel zeker. Het is ook gewoon beschamend dat een zogezegd analist niet de regels van de UEFA kent. Volgens mij worden ze betaald om verstand te hebben over hetgeen waar zij over praten en daar hoort kennis van de regelgeving ook bij. Kan al helemaal niet begrijpen wat je zo moeilijk doet over die kleine boete en UEFA maffia terwijl jouw club al miljoenen door ze heeft binnen gehaald. Deze straf is een lachertje vergeleken met die bedragen.

1 directe rode kaart voor een levensgevaarlijke tackle is veel ernstiger dan de lichtgele kaartjes die Ajax in deze wedstrijd kreeg. Als je eenmaal begint met zo'n boete kan je blijven innen, laat dat nou precies zijn waar de UEFA zich in gespecialiseerd heeft. Blijf het ongelooflijk vinden waar dat wanstaltige zooitje eikels continue maar mee wegkomt

Racisme - 10.000 euro Paar gele kaarten - 18.000 euro Wat een organisatie is dit toch. Buiten het feit dat die gele kaarten stuk voor stuk belachelijk waren is dit ook helemaal geen indicatie dat een team zich buiten proportioneel gedragen heeft. Maar goed die corrupte dikzakken zullen wel weer paar nieuwe rolexen nodig hebben en wat escort rekeningen hebben openstaan en Ajax kan dit nu oa maar gaan financieren.

18 oktober 2019 om 07:24

Je hebt het over datzelfde Ajax wat afgelopen seizoen voor dik 80 miljoen door de Uefa gefinancierd is omdat ze een paar wedstrijden gespeeld hebben?

Kut UEFA, ik moet gelijk aan Zagreb denken.... Dat was pas "misconduct of a team."

17 oktober 2019 om 23:47

Haha ja ik ook. Gelukkig hebben we vervolgens zowel Zagreb als Lyon op het veld op eerlijk en sportief vlak de les gelezen.

De UEFA zoekt gewoon dingen bij Ajax. Om de kleinste dingen worden ze bestraft. Ook van supporters die in Valencia zijn geweest hoor je dat er weinig is gebeurd.

18 oktober 2019 om 00:12

Doe nou niet zo. De uefa is niet tegen Ajax. Waarom zouden ze tegen Ajax zijn? Ze lopen juist ontzettend veel te promoten met de campagne van Ajax vorig jaar, vinden ze hartstikke mooi.

Weet iemand wat Antwerpen heeft gekregen voor een straf?

Wat zullen die grensrechters toen hebben moeten betalen dan toen Ajax twee goals onterecht kreeg afgekeurd tegen Real in Amsterdam?? Er waren trouwens 2 gele kaarten onterecht dus dan moeten ze daar ook naar kijken en die kwijtschelden. Die boetes hebben geen enkele zin als je zoveel geld als club verdient. Tijdstraf zou dan beter helpen.

Die boete ok , geen probleem. Die gele kaarten kunnen Ajax later wel opbreken, misschien in de gaten houden wie en wanneer nog een gele kaart pakt om geschorst te worden; Niet sportief , maar het zijn wel dit soort details die kunnen beslissen over winnen of verliezen en over veel geld. Natuurlijk moet het wel kunnen en niet zo als Ramos de huid verkopen voordat de beer is geschoten...

18 oktober 2019 om 01:28

Ik snap dat je als club een kleine boete krijgt voor veel gele kaarten in 1 wedstrijd. Als je voor fair play staat moet je met zoiets beginnen. Ik zou als Ajax zijnde deze boete door Promes laten betalen, aangezien zijn kaart 0,0 met het voetbal te maken had. De rest waren voetballende gele kaarten. En ja, ik vond ook dat de scheids ze snel gaf. Maar dat heb je op dit moment maar te accepteren.

Als amateur betaal(de?) je ook voor een kaart. Op zich vind ik dat nog wel te billijken , als het geld tenminste aan een goed doel geven wordt , niet aan allerlei Bobo’s . Er zal overigens geen gele kaart minder door gepakt worden , zeker niet door de grote clubs.

De geldboetes die worden gegeven zijn zekers alleen de administratiekosten. Deze zijn niet in verhouding met de waarde van de Europese topclubs. Een redelijke geldboete zou moeten zijn een miljoen Euro ipv 18.000.

18 oktober 2019 om 06:25

Administratiekosten? Ben dan wel benieuwd wat een administratief medewerker verdient bij de UEFA....

Dit gebeurt al jaren. Ook in het amateurvoetbal krijg je een boete als je teveel kaarten pakt als club in een wedstrijd. Het verbaast mij eigenlijk dat Kwakman niet van deze regel op de hoogte is...

Dus wanneer de UEFA geld nodig heeft, dan krijgen de scheidsrechters de opdracht om extra kaarten te geven??????

In feite wordt er twee keer gestraft voor de gele kaarten. De ene scheidsrechter geeft daarnaast ook nog eens makkelijker geel dan de ander. Ik vind dit maar raar.

Krijgt de scheids dan ook een boete omdat hij teveel gele kaarten heeft gegeven? Het is inderdaad een dubbele straf, want een aantal Ajacieden staan "op scherp" door een wat pietluttig fluitende scheidsrechter.

Als ik terugdenk aan nl - Portugal en de wk final tegen Spanje dan zou een boete wel op zijn plaats zijn geweest omdat in de wedstrijden gewoonweg ordinair geschopt werd door nl. De wedstrijd tegen valencia vond ik vrij sportief gaan, alleen gaf deze scheidsrechter simpelweg heel snel geel. De wedstrijd tussen feyenoord en porto was veel feller en er werden meer zware overtredingen gemaakt maar die scheidsrechter was veel terughoudender met kaarten. Dus wie de scheidsrechter is kan zeer bepalend zijn voor het aantal gele kaarten. Los hiervan doet de uefa natuurlijk alles om steeds boetes te kunnen uitdelen. Ik denk dat we na elke willekeurige CL of El wedstrijd minimaal 3 boetes worden uitgedeeld.

Is dit normaal? Ze krijgen toch al geel, dat is toch al een straf? En krijgt de scheids dan ook boetes als die te veel verkeerde kaarten geeft? Wat een dom verhaal. Alsof je 18.000 euro moet betalen voor 5 keer shirtje trekken. Rare organisatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren