Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbazing over Dortmund-verdediger Süle: ‘Per miljoen een vetprocent erbij’

Laatste update:

Borussia Dortmund-verdediger Niklas Süle is na afloop van het gewonnen Champions League-duel met PSV (2-0) gespreksonderwerp in zowel de AD Voetbal podcast als Voetbalpraat. Close-ups van de 28-jarige Duitser hebben voor verbazing gezorgd bij meerdere Nederlandse journalisten en analisten, daar de mandekker niet afgetraind zou zijn.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad begint presentator Etienne Verhoeff over Süle. “Heeft Bosz nou een inschattingsfout door met Tillman te starten in plaats van met Lozano op de linksbuitenpositie? Want als je die Süle daar ziet lopen. Of je nou Dest en Lozano of Tillman daar hebt staan, dat is wel een verschil.”

Journalist Mikos Gouka begrijpt de keuze van Peter Bosz ergens wel. “Met Dest weet je natuurlijk dat hij die overlap maakt, dus dan heb je niet de noodzaak om Süle te overrompelen met een handige buitenspeler. Tillman is wel handig, maar die kan niet de snelheid ontwikkelen zoals Lozano dat doet. Aan de andere kant heb ik niet het idee dat de start van PSV zo slecht was omdat Tillman speelde en Lozano niet.”

Gouka zag Lozano niet uitblinken tegen de veelbesproken Süle. “Hij had een schot op de paal, maar je zag hem ook dingen doen dat je dacht: tja. Hij is natuurlijk al weken niet in topvorm, dus ik kan me ook voorstellen dat je daar niet mee wil beginnen. Ik begrijp wel dat je over Süle begint, want dit blijft wel een gek gezicht hè? Het is een gigantische jongen!”

“Je zou denken dat dit alleen in het centrum kan, maar dat deden ze dus niet”, aldus Gouka. “Als PSV nog eens terugdenkt aan die wedstrijd in Eindhoven waarin ze alles in handen hadden, zal dit over een tijd toch een beetje pijn doen.” Op ESPN was Süle donderdagavond eveneens onderwerp van gesprek.

Voetbalpraat


De analisten in Voetbalpraat zijn van mening dat Lozano had moeten starten. “Ik vond dit de ideale wedstrijd voor hem om zich weer even op de kaart te zetten”, aldus voormalig verdediger Kees Luijckx. “Maar dan zo invallen...” Presentator Pascal Kamperman begint vervolgens over Süle. “Lozano kwam erin tegenover de niet meest wendbare rechtsback van Dortmund, maar die was wel moeilijk te passeren toch?” Analist Kees Kwakman reageert met een kwinkslag. “Daar kom je lastig langs! Dat is behoorlijk opmerkelijk.”

Karim El Ahmadi vraagt zich af wat het vetpercentage van de voorstopper is, waarna Kwakman een inschatting maakt. “Je ziet eigenlijk door zijn shirt heen dat dat geen acht procent is, maar hij stond toch zijn mannetje. Het was niet zo dat hij aan alle kanten voorbij werd gelopen.” De bekritiseerde Süle zat tijdens de vorige interlandperiode overigens gewoon bij de selectie van het Duitse elftal. Zijn vermeende overgewicht wordt in zijn geboorteland regelmatig besproken.

In Voetbalpraat komt ook het salaris van Süle nog ter sprake. “Hij ontvangt tussen de tien en elf miljoen euro”, aldus Kwakman. Luijckx moet lachen. “Per miljoentje een vetprocentje erbij!” Kwakman sluit af met een nuance. “Het ziet er allemaal niet zo florissant uit, maar hij staat wel in de kwartfinale!”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks dat die niet afgetraind lijkt of misschien wel is, was die inderdaad lastig te passeren en daar gaat het om toch als verdediger

14 maart 2024 om 11:16

Tegen het einde lukte dat wat meer en moest ie vaker flink ingrijpen. Te laat echter.

14 maart 2024 om 11:19

Toch leuker om iemand af te branden op zijn verschijning dan te prijzen over zijn kwaliteiten. Wat maakt het nou uit hoe fit iemand eruit ziet als hij uiteindelijk wel fit is. Die bokser afgelopen zaterdag Khachab zag er ook alles behalve fit uit. Maar een monsterlijke cardio.

14 maart 2024 om 11:28

De gemeenschappelijke deler van alle definities van fit is toch onder andere ook wel gezond. Met overgewicht of een te hoog vetpercentage. Nu weet ik niet wat dit is voor Sule, maar zo op het oog is dit voor een topsporter toch wat aan de hoge kant. Daar doet een surplus aan cardio niets aan af.

14 maart 2024 om 13:14

Tussen de 18 en 25% vet moet hij toch wel halen? En wat heb je nodig voor de topsport? Cardio en kwaliteit toch? Dat zit/ zat goed.

14 maart 2024 om 13:23

Nouja als je die foto's ziet kom je toch tot de conclusie dat hij nóg fitter kan zijn. Dat lijkt me het doel als topsporter, het maximale uit je eigen lichaam en mindset halen. Op basis van de foto's doet Süle dat nu niet. CR7 is vast ook erg goed met wat kilootjes meer. Maar nu is/was hij de beste (samen met Messi) omdat hij de meest fitte en dus beste versie van zichzelf is. Dat is Süle niet. Ook al is hij alsnog heel sterk en goed.

14 maart 2024 om 13:46

Het doel als topsporter lijkt me om het beste te presteren in jouw sport en daarnaast te genieten van het leven. Afgetraind zijn is leuk, maar als daar de prestaties niet per se beter van worden, doordat je naast het veld met een baggerhumeur rondloopt, dan moet je misschien accepteren dat zijn top ligt waar die dan is. Maradona was ook verre van afgetraind, maar toch ook een geweldige voetballer. 1 van de beteren zelfs.

Voor dat salaris zou je wel een topfitte speler mogen verwachten, haalt dus niet het maximale eruit met zo'n lichaam.

14 maart 2024 om 11:16

Volgens mij vindt hij het wel prima zo. Overigens halen er wel meer niet het maximale uit hun kunnen, als ik hier over de afdeling een beetje om me heen kijk. En nu even snel een cup a soup, daarna lunchwandeling en even kijken of er op dit bericht is gereageerd. Want het is wel gewoon een werkdag

14 maart 2024 om 11:20

Haha, helemaal goud ja. Al had je maar beter je best gedaan op school, die moeilijke projecten wel opgepakt en dat uurtje langer gebleven zat er zoveel meer in. Maar als dat niet in de aard van het beestje zit, dan is dat ook gewoon het maximale. Misschien niet verkeerd om eens te accepteren dat mensen ook gewoon hun limiet hebben. En mentaliteit is daar gewoon onderdeel van. Niks mis mee.

14 maart 2024 om 11:53

Beweeg die voeten en die handen het is tijd voor vet verbranden

14 maart 2024 om 12:36

Ach ja tegenwoordig schijnt een papa lichaam vrij hip te zijn dus ik denk het maximale er uit te halen op dit moment haha

14 maart 2024 om 11:35

Heeft er al jaren moeite mee om op het 'juiste' gewicht te blijven, is na de zomer en winterstop ook altijd wat zwaarder terug gekomen en wordt uiteindelijk weer fit. Heeft zelf aangegeven dat hij ondanks dat hij het probeert erg moeilijk vind om aan de juiste voeding en hoeveelheid te voldoen, ja je kan met zo'n salaris meer verwachten maar sommige mensen hebben er gewoon echt moeilijk mee en verder is zijn talent meer dan genoeg om het te compenseren ondanks dat er natuurlijk meer in zit.

14 maart 2024 om 17:00

Wat is het maximale? Als ik veel boksers en gewichtheffers zie in de hoogste klasse ziet dat er ook niet altijd afgetraind uit. Idem als je ziet wat bij sporten als American handegg in de offensive en defensive line rondloopt.

Misschien haalt Sule zijn beste spel wel door net iets meer te wegen. Zit hij daarmee beter in zijn spel, en heeft hij in die duels wat meer kracht. Wie zal het zeggen.

Volgens mij wordt hij op snelheid of wendbaarheid amper geklopt. Als dat nou een probleem zou zijn, zou je het nog over die boeg kunnen gooien. Maar dat valt dus ook reuze mee.

Je hoeft niet 5% vetpercentage te hebben om het beste uit jezelf te halen..

We kunnen Süle wel belachelijk maken maar hij speelde gisteren gewoon prima. Het is echt een pure verdediger die precies weet wat hij moet doen. Wat met ook opviel is dat hij altijd aan het bewegen is waarmee hij zijn snelheid min of meer compenseert. Feit dat de analisten Süle belachelijk maken maakt het des te triester dat Lozano en Dest niet in staat waren om hem op snelheid en wendbaarheid te kloppen!

14 maart 2024 om 11:15

Inderdaad hij is echt gewoon goed en wordt sterk onderschat. Ijzersterk in de duels.

14 maart 2024 om 12:36

Wendbaarheid oké, maar Süle is echt razendsnel hoor. Hij oogt traag omdat hij nogal lomp oogt, maar als hij eenmaal op snelheid komt is hij echt heel erg snel. Versnelling op de eerste paar meter is minder inderdaad.

14 maart 2024 om 14:19

@PSVVV-Venlo
Ik weet niet waar jij naar gekeken hebt maar ik heb en Dest en Lozano hem minimaal drie keer voorbij zien lopen waar Lozano daarna niet een goede pass weet te geven en Dest zich erna besluiteloos vast loopt in de zestien. Daar kan de te zware Süle zich niet druk over maken

Is al jaren zo daarom is hij weg bij Bayern. Gozer zou fit echt top tien verdediger kunnen zijn

deze gozer is 2 bij 2 meter, is die al jaren.
misschien dat hij met minder gewicht nog beter zou zijn, wie weet.
maar het is ook niet dat deze speler een koekebakker is.. speelt al jaren op hoogste niveau in duitsland.
wel mooi dat dan ex-spelers als luijkcx en kwakman beetje grappig gaan zitten doen als analisten...

14 maart 2024 om 21:18

En zelf hebben ze dat niveau nooit gehaald, dus ook beetje jaloezie.

Die kerel lijkt echt 30 kilo te zwaar. Maar goed, hij speelt verdienstelijk in de Champion's League, dus hij zal wel soort van fit zijn? Ziet er idd niet uit.

Vind het eigenlijk niet kunnen als profvoetballer zijnde en zeker niet bij een club als Dortmund waar spelers zoveel verdienen. Qua vorm kan je als speler weinig doen maar een club mag toch op zijn minst verwachten dat je gewoon fit en afgetraind bent. Als spelers willen roken/zuipen/feesten/eten, wat normaal is, kunnen ze ook gewoon een normale baan zoeken. Is ook geen ramp verder. Maar goed, er zijn spelers die er mee weg komen vanwege het talent dat ze hebben. Maar je zou denken dat je als speler zelf die verantwoordelijkheid wel voelt dat je fit moet zijn.

Wie is Etienne Verhoef? Ene nobody die in de zoveelste podcast zijn kijk op het spelletje wilt delen? Ja, Süle is misschien wat te fors qua gewicht, maar staat er wel gewoon. Lekker makkelijk. Gisteren schakelde hij wel Lozano en in mindere mate Bakayoko uit. Gewoon een pure verdediger. Maar in Nederland moeten we eerst naar ons zelf leren kijken want we kunnen er zelf geen hout van.

Beetje onzin allemaal, die gozer is nog steeds beter dan de verdedigers die wij hebben op Van Dijk na

14 maart 2024 om 12:26

Daar is Bayern het niet mee eens, want die ruilden Sule in voor De Ligt.

14 maart 2024 om 12:37

Ook Aké is beter dan Süle. Botman in vorm ook, maar die is het helemaal kwijt dit seizoen. Van de Ven doet ook weinig onder voor Süle.

Je moet er volgens mij niet teveel achter zoeken. Maradona was ook altijd een beetje te dik, Ronaldo ook, om maar wat voorbeelden te noemen. En van Maradona is bekend dat ie er niet echt voor leefde en van Ronaldo is bekend dat hij schildklierproblemen had waardoor hij extra trainde om niet nog meer aan te komen. Sūle is daarbij niet heel traag, maakt genoeg meters en lijkt duidelijk wat toe te voegen. Misschien is ie wel de sterkste in de sportschool en loopt ie de meeste meters tijdens de veldloop van de hele selectie.

Tsja, maar wel de kwartfinale bereikt. Dan liever een ons meer en de volgende ronde bereiken.

Leuk en aardig allemaal maar hoe speelde hij dan? Speelde prima verder hoor..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren