Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kwakman is diep onder indruk van één Ajax-speler; Perez ziet ‘Bambi’ spelen

Laatste update:

Kees Kwakman is erg lovend over het optreden van Ahmetcan Kaplan. De centrumverdediger van Ajax maakte tijdens het Conference League-duel met Aston Villa (0-0) veel indruk op de analyticus. Kenneth Perez sluit zich aan bij zijn collega en ziet veel meer in de Turkse verdediger dan in Josip Sutalo.

“We hebben pas twee wedstrijden gezien van hem, maar Kaplan is tot nu toe wel een echte versterking gebleken”, benadrukt Kwakman na afloop van de wedstrijd in de studio van ESPN. “Je moet hem natuurlijk niet te vroeg prijzen, maar vergeleken met wat Josip Sutalo brengt is dit wel echt een fikse verbetering.”

“Hij wordt niet zenuwachtig aan de bal. Soms krijgt hij de bal en dan ben je benieuwd hoe hij het oplost, maar hij is niet onder de indruk. Hij staat verdedigend zijn mannetje en zit er kort op.”

“Vanaf het moment dat hij erin kwam, is Ajax ook gegroepeerder en meer naar achteren gaan spelen. Sutalo hebben we daarentegen alleen in een Ajax aan het werk gezien dat alle kanten op ging en open stond”, aldus Kwakman.

Perez is het eens met zijn tafelgenoot. “Vergelijk het eens met een linksbenige centrale verdediger aan de andere kant, die zelfs bij Barcelona heeft gespeeld”, doelt de analist op Clément Lenglet van Aston Villa. “Dat is toch een houten klaas! En aan de bal is het gewoon Bambi.”

“De zekerheid en het oriëntatievermogen van Kaplan zijn wel echt van een ander niveau, hoor. Die rust, de opbouwende kwaliteiten en de lange bal heb ik echt niet bij Sutalo gezien”, vindt Perez.

Marciano Vink, aanwezig in de Johan Cruijff ArenA, vindt dat ook Jorrel Hato de complimenten verdient. “Hato vond ik echt fantastisch spelen. Ook Gooijer had best wel een goede wedstrijd. Het blok staat wel redelijk nu met die drie centrumverdedigers en de twee middenvelders ervoor.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vergeleken met Sutalo ben je natuurlijk al snel een heel goede verdediger.

7 maart 2024 om 21:10

Ook los van de eeuwige Sutalo vergelijking, ben je blind als je niet ziet dat dit gewoon een top verdediger is/wordt

7 maart 2024 om 21:20

Ik heb pas een helft gezien van Kaplan en dat deed hij goed, veel rust en goed aan de bal, maar iedereen was ook enorm lyrisch over Hato in het begin en dat is nu al enigszins afgezwakt.

Ik begrijp dat iedereen blij is met een verdediger die doet wat hij moet doen, maar kijk uit dat de verwachtingen niet te hoog worden.

7 maart 2024 om 21:22

Hij heeft twee keer gespeeld en ook nog eens met 5 verdedigers. Hij ziet er tot nu toe prima uit maar laten we even afwachten voordat we de volgende speler een toptalent gaan noemen.

7 maart 2024 om 21:26

Twee wedstrijden in het eerste, maar hij stak er bij jong ook al ver boven uit sinds zijn terug keer. Uiteraard is dat op lager niveau, maar toch

7 maart 2024 om 21:43

Nou Hato wordt -ondanks zijn foutjes her en der- ook nog altijd gewoon als groot talent gezien hoor. Die doet het uitstekend voor een 17-jarig talent (zeker in een dolend elftal als het Ajax van de eerste seizoenshelft).

Betreft Kaplan: ik ben wel erg blij met hem. Is meer dan een jaar geblesseerd geweest en liet direct na zijn terugkeer sterke dingen zien in Jong Ajax en speelt zich nu in no-time ook vast in de basis bij het eerste. Wat mij betreft al redelijk onbetwist aan het worden in zeer korte tijd. Laat wel echt zien waarom hij destijds in de Super Lig ten tijde van het kampioenschap van Trabzonspor als groot talent werd gezien!

7 maart 2024 om 22:32

Amen Endertainment. Zijn andere verdedigers. Zet Sutalo naast Kaplan en Hato in een driemans verdediging met Rensch en Sosa aan de buitenkanten en je hebt een meer dan uitstekende verdediging. Rensch is eigenlijk net niet goed genoeg voor de basis dus ga op zoek naar een back (Montiel of iemand van dat profiel).

7 maart 2024 om 23:18

Hato is een fenomeen. Dat hij een paarwedstrijden in een team dat de weg kwijt is meedeelt in de malaise kun je een jongen van zijn leeftijd niet aanrekenen. Maar vanavond speelde hij ook weer heel goed. Zoals wel meer spelers. Er zijn er gewoon net te weinig die een organisatie neerzetten waarin de nderen in hun kracht komen. Maar het komt eraan!

8 maart 2024 om 00:05

@zeuxis een fenomeen nog wel, overdrijven is ook een vak natuurlijk. Hoe er over hem gepraat word doet me veel denken aan hoe het in het begin met rensch ging. Mocht ook snel met NL mee doen en heeft zich daarna maar erg matig ontwikkeld. Hato heeft voor zijn leeftijd hele goede dingen laten zien maar we moeten ook beetje normaal blijven doen, fenomeen....

7 maart 2024 om 21:11

Kaplan heeft wel al een ander half jaar voorsprong. Sutalo werd gelijk voor de leeuwen gegooid hoe hij binnen kwam. Zie Sutalo nog wel beter worden en dan samen met Kaplan spelen

7 maart 2024 om 21:17

Anderhalf jaar voorsprong, in welke zin? Hij is sinds 'ie is aangetrokken geblesseerd geweest, en speelt nu pas sinds kort eindelijk.

7 maart 2024 om 22:05

Marrie. Je bedoelt anderhalfjaar achterstand. Kaplan heeft anderhalfjaar niet kunnen doorontwikkelen door zijn blessure.

7 maart 2024 om 23:40

Ik denk dat je onderschat hoe lastig het voor sommigen is om zich aan te passen aan nieuwe omgeving/taal/woning/cultuur. In die zin heeft Kaplan eem voorsprong van anderhalf jaar. Alvarez heeft ook tijd nodig gehad om te wennen. Geef Sutalo die tijd ook en dan zal hij het dubbel en dwars terugbetalen.

7 maart 2024 om 23:54

Maar Sutalo is geen jong talent meer. Op je 24ste mag je er wel een keer staan, zeker in de eredivisie.
De vergelijking met Alvarez vind ik daarom niet helemaal terecht. Die was 21 toen hij kwam. En bij Alvarez was al vrij snel duidelijk waar hij wel en niet goed in was. Hij heeft daarna enorme stappen gezet en behoorlijk aan zijn zwakke punten gewerkt maar het basis niveau waarmee hij als 21 jarige binnen kwam lag wel een stuk hoger dan dat van Sutalo nu.

8 maart 2024 om 10:52

Het aanpassen aan het leven in een totaal nieuwe omgeving. Kaplan heeft dat kunnen doen zonder druk van het presteren omdat hij geblesseerd was. Geluk bij een ongeluk voor hem

7 maart 2024 om 21:17

Sutalo is wel een heel makkelijk slachtoffer. In een stabiel elftal zal hij uitroeien tot een steunpilaar, let maar op. Voor het restant van het seizoen zou ik kiezen voor Sosa, Hato, Kaplan, Sutalo en Rensch.

7 maart 2024 om 22:04

In een stabiel elftal kan iedereen uitgroeien tot een steunpilaar.. Kaplan komt in een dolend elftal en staat er wel gelijk, dat is gewoon een verschil in kwaliteit als je het mij vraagt

7 maart 2024 om 22:29

Ajax follower. Sutalo zorgt er juist zelf voor dat het een instabiel elftal wordt

7 maart 2024 om 23:01

Daar ben ik het niet met je eens. Sutalo speelt niet goed, maar in een vijf mans verdediging denk ik dat hij ook beter voor de dag zou komen. En dan niet zoals de wedstrijd tegen AZ uit waar 2 trainingkjes aan vooraf zijn gegaan. Met de juiste bezetting zal hij veel beter tot zijn recht komen. Zie ook een Hato die de laatste weken zwaar stond te schutteren. Speelt in dit systeem ook een stuk beter.

7 maart 2024 om 22:43

Indien kaplan dit seizoen was binnengekomen en onder die idioot had moeten trainen, dan had hij ook geen zelfvertrouwen gehad. Ik vind het trouwens een goede speler, want ik ken hem uit zijn tijd in Turkije. Ik wil puur zeggen dat vertrouwen veel met een speler doet en dat Sutalo steeds beter ging spelen.

Kaplan is een enorme verademing zich. Mooi om te zien hoeveel impact een stabiele verdediger kan hebben op het complete spel.

7 maart 2024 om 21:20

Is het verschil met 5 verdedigers en een blok van 2 cvms daar niet ook een reden van? Hato lijkt ook ineens weer te kunnen verdedigen.

7 maart 2024 om 21:24

100%. Het is gewoon een realische aanpak omdat die Mislintat ook een selectie gemaakt had voor een 532. Je gaat minder goals maken en het is niet leuk om naar te kijken maar het werkt tot nu toe het beste.

Kaplan is de verdediger die Ajax mist sinds het vertrek van Lisandro Martinez qua profiel. Iemand die verdedigend ijzersterk is en ook aan de bal zijn waarde heeft in de opbouw. Sutalo had dat eigenlijk moeten zijn zeker voor zijn hoge prijskaartje. Knappe is dat Kaplan zich zo snel kan aanpassen aan het niveau na 1,5 jaar eruit te hebben gelegen.

Het meest bijzondere was dat Vink Gooijer een vrij goede wedstrijd vond spelen, aanvallend niets gebracht behalve wat comedy caper momentjes qua techniek en verdedigend Digne goed opgevangen maar de momenten dat hij mee opkwam zijn ook op 1 moment te tellen. Voor de rest toch weer erg vaak in niemandsland gestaan qua positie kiezen.

Sosa leverde behoorlijk wat matige voorzetten maar is in dit systeem niet bang om de bal te krijgen in ieder geval.

7 maart 2024 om 21:28

Gooijer heeft helaas niet het niveau, zou misschien als centrale beter tot zn recht komen. Zou Vos of Fitz Jim wel eens als rechtsback willen zien in dit systeem, denk dat allebei wel wat toe zouden kunnen voegen. Sosa begint wel beter te worden, komt verdedigend minder in de verdrukking en is aanvallend altijd aanspeelbaar. Gaf ook een erg goede bal op Taylor, wat zomaar de 1/0 had kunnen zijn

7 maart 2024 om 22:41

Fitz Jim op de back zou denk ik ook een verademing zijn, die heeft ook goeie rushes.

Ben eigenlijk wel benieuwd als je Sutalo naast Kaplan zet of Sutalo zich dan ook weet te herpakken. Ik denk namelijk dat Hato en Sutalo een type kaplan naast zich moeten hebben zodat zij ook beter uit de verf komen.

In dit catenaccio systeem komt Kaplan in elk geval goed uit de verf. Maar er komt - hopelijk voor Ajax - ook een tijd dat hij een keer met ruimte in zijn rug moet spelen, en pas dan weet je of je hiermee op langere termijn ook een topper in huis hebt.

Eén zwaluw maakt geen zomer.maar je ziet wel dat deze jongen het goed bezig is.maar de kunst is op
dat Niveau Blijven.

Kaplan gaat in een rijtje komen met een paar serieuze namen, dat zie je meteen. Alleen blessures kunnen hem nog tegenhouden. Chivu, Vertonghen, Blind, Martinez, dat werk.

7 maart 2024 om 22:50

Laten we even rustig beginnen, niet? Die jongen heeft nog geen handvol potjes gespeeld.

Het mag nu best stabieler ogen maar het doet me enorm pijn aan mijn ogen dat ajax in eigen huis met 7 man voor de goal gaat hangen en hoopt op een counter of lange bal op brobbey

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren