Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veltman gekraakt als aanvoerder: ‘Hij maakt fouten en is een onzekere factor’

Laatste update:

Joël Veltman draagt sinds dit seizoen de aanvoerdersband bij Ajax. De 25-jarige rechtervleugelverdediger is daarmee de opvolger van de naar Everton vertrokken Davy Klaassen, maar Arnold Bruggink heeft zo zijn bedenkingen bij die beslissing van trainer Marcel Keizer.

Bruggink spreekt bij FOX Sports van 'een rare keuze'. "Als je Lasse Schöne opstelt als nummer zes, dan moet dat je aanvoerder zijn", zo vindt de analist. Bruggink betwijfelt of de rol die Veltman toegewezen heeft gekregen van Keizer wordt geaccepteerd door zijn teamgenoten. "Veltman maakt fouten en is een onzekere factor. Bovendien weet ik niet altijd wat ik moet denken van zijn verhaal na een wedstrijd."

Ronald de Boer sluit zich aan bij de woorden van Bruggink. "Veltman is geen rechtsback. Hij heeft al genoeg fouten gemaakt. Hij speelt op een positie waar hij niet uitblinkt en vervolgens maak je hem aanvoerder", zegt de oud-international verwonderd. De Boer is van mening dat een leidersfiguur überhaupt ontbreekt in het elftal van Keizer. "Je zou de band bijna aan Matthijs de Ligt geven."

Is Joël Veltman in jouw ogen geschikt als aanvoerder van Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb hem nooit goed gevonden. Ajax had Tete moeten houden, Veltman verkopen en Sneijder moeten halen

19 augustus 2017 om 21:02

Jullie lullen elkaar maar een hoop na. Veltman heeft de Blind factor als erfenis ontvangen. Iedereen roept maar wat over de verdediging van Ajax terwijl daar het probleem niet eens echt is. Ajax speelt hoog voetbal. Dat is inherrent aan risico lopen om tegendoelpunten te incasseren. Dat zal altijd gebeuren. Maakt niet uit wie er verdedigt. Nou was Sanchez een exceptionele uitzondering. Als jullie nu allemaal gaan verwachten dat we weer gewoon weer even zo'n verdediger gaan aantrekken dan kom je terug van een koude kermis. Hij is niet voor niets verkocht als de 5de meest dure verdediger in de wereld. En nu gaan we iedereen maar met Sanchez vergelijken.
Het probleem bij Ajax is dat we niet scoren. Daar moet over gemekkerd worden. Vier doelpunten in vier wedstrijden hebben wij gescoord. Een club die speelt volgens de filosofie van Cruyff dat degenen die de meeste goals scoort wint ipv de minste tegengoals incasseert, moet gewoon doelpunten maken. Dan maken die paar tegengoals geen moer uit.
Nu krijgen de verdedigers al die kritiek dat ze niet goed genoeg zijn. Bullshit. De verdediging is echt niet zo slecht hoor. Zoals ik al zei, als je zo hoog verdedigd, dan loop je altijd de kans op een tegendoelpunt.
Dat was ook zo met Sanchez in de verdediging vorig jaar. Maar toen wisten we ook te scoren waardoor het niet zo uitmaakte.
Veltman is net zoals de andere verdedigers bij ons, gewoon een goede voetballer. Maar om de een of andere reden zijn er zoveel die lekker meetoeteren.
Ga gewoon lekker door, maar op mij komt dat allemaal heel bekrompen over.

Ajax moet gewoon weer meer gaan varieren. Nu begint het op "de Boer" voetbal te lijken. Alles gaat gewoon veel te langzaam. Als wij de bal veroveren, dan duurt het een uur voor we weer aan de overkant staan. Dus nu durft de tegenstander zelfs haast met de keeper erbij een counter uit te voeren. Want och, als ze de bal verliezen hebben ze toch alle tijd om even terug te huppelen naar hun doelgebied. Ajax moet leren gewoon er overheen te gaan als we de bal veroveren. Terwijl er een berg van ruimte ligt. Dan ga je het spel ook nog eens varieren en heb je ruimte om gevaar te creeeren. Nu is het centrum gewoon overvol . En dan komt er kritiek op Dolberg. Voor zo'n jongen is het ook niet makkelijk om belangrijk te zijn. Dat zou voor haast iedere spits een nachtmerrie zijn.

19 augustus 2017 om 20:07

Het enige probleem was dat Tete niet wilde bijtekenen. Wat doe je dan als leiding? Verkopen en dan die 4 miljoen meepakken. Dat is wat het hart heeft besloten ipv nog paar maanden afwachten en dan een nieuw contract aanbieden. Bij lyon staat hij er wel in, en maakt heel snel naam op de back.

19 augustus 2017 om 20:10

Maradungatje, ik neem aan dat je bedoelt dat Tete niet wilde bijtekenen.

19 augustus 2017 om 20:12

Haha thx! Dan rijst natuurlijk de discussie op, moet je iemand die niet wilt bijtekenen dan wel op de tribune zetten. Is dat nu achterhaalt of gewoon ermee doorgaan.

19 augustus 2017 om 20:44

Grootste onzin om iemand te chanteren door een speler op de tribune te zetten. Een contract heeft een bepaalde tijdsduur waarom een speler niet opstellen als hij 1. Goed genoeg is voor een basisplaats. 2. Een doorlopend contract heeft?

19 augustus 2017 om 21:16

Ik vind het mooi dat een speler zoals Veltman de hele Ajax jeugd heeft doorlopen en het schopte tot het eerste. Alleen dit al verdient respect,wetende dat onderweg tientallen spelers afvallen en nooit het eerste behalen.ook behaalde hij met Ajax 1 de nodige successen,en is nu terecht de aanvoerder. Dat hij soms onder druk cruciale fouten maakt,daar lig ik niet wakker van,want in de weken daarna presteert hij altijd goed. Voor Ajax als club zijn spelers als Veltman cruciaal. Als kind van de club is hij deel van de clubcultuur die voor alle Ajacieden begint op De Toekomst. En,nee... de gedachte dat Ajax louter bestaat uit perfect spelende robots maakt MIJ niet blij. Zij die een perfect Ajax willen zien,kunnen zich altijd nog wenden tot de E-divisie. De Fifa game competitie voor hen die een perfect functionerend Ajax willen zien.

19 augustus 2017 om 21:34

Wat is zijn bijdrage dan bij het in stand houden van de cultuur?

20 augustus 2017 om 03:07

Hij heeft van de selectie het ideale plaatje om aanvoeder te zijn en was al jaren 2 aanvoeder. Komt uit de jeugd, heeft clubliefde en een van de meest ervaren spelers van Ajax. Dat hij nog steeds foutjes maakt gebeurd anders speel je op 25 jarige leeftijd al ergens, hij is niet minder dan Diks en Arias.

Schone, Viergever en Huntelaar zijn de andere opties voor aanvoeder. Geen gemakkelijk keuze want allemaal geen topspelers meer in mijn ogen.

19 augustus 2017 om 20:08

Ik ben geen Veltman liefhebber, maar dat andere was ook geen optie. Tete wilde zijn contract niet verlengen en is in mijn ogen geen typische Ajax verdediger, ondanks zijn talent en dat ik vind dat verdedigen op de nummer 1 staat bij een verdediger. Sneijder was welkom geweest, echter is Ajax geen speeltje. Dus niet enkel geschikt voor een half jaartje. Daar kun je niet op bouwen.

19 augustus 2017 om 20:11

Nou ja, je kan zien wat er ontbreekt nu Sanchez weg is. Iemand die kan verdedigen. Hoewel ik altijd heb verdedigt dat Viergever er ook wel aardig on kan kleunen als het moet. Veltman heeft dat echt totaal niet. Geen uitstraling, kan niet iemand verrot schelden of op zijn plek in het elftal zetten. Op leiderschap heb ik hem ook nog niet betrapt.

19 augustus 2017 om 20:11

Maxguise, voor de duizendste keer: Tete wilde niet bijtekenen! Ook niet onder De Boer! En Sneijder wilde niet naar Ajax komen. Denk je dat de Eredivisie een Fifa-spelletje is waarin je iedereen kan kopen?

19 augustus 2017 om 20:12

@maxguise, schrijf ik al weken maar zijn nog steeds supporters die zeggen dat de (bonds)coach het beter weten. Nu zie je dat 2 oud topvoetballers het ook zien. Veltman maakt te veel fouten, punt!!!

19 augustus 2017 om 20:12

@maxguise, schrijf ik al weken maar zijn nog steeds supporters die zeggen dat de (bonds)coach het beter weten. Nu zie je dat 2 oud topvoetballers het ook zien. Veltman maakt te veel fouten, punt!!!

19 augustus 2017 om 20:19

2 'deskundigen' die met alle winden meewaaien bedoel je. Als Veltman volgende wedstrijd een wereldpot speelt dan prijzen ze hem de hemel in en hebben ze zogenaamd sltijd zijn potentieel gezien en kan hij zo aansluiten bij Real..

19 augustus 2017 om 20:37

Altijd dat gezeur over Tete die moest blijven, Tete heeft bijna Twee Jaar geleden al aangegeven dat hij Niet wou bijtekenen en daardoor op de bank kwam en niet omdat hij beter of slechter als Veltman is. Maar de meesten vallen Veltman al aan als de rechtsbuiten een fout maakt en daar maken de heren analisten dankbaar gebruik van, net als in die tijd met Manolev.

19 augustus 2017 om 21:00

Die tete waar jij zo mee wegloopt dekt zijn speler niet kort genoeg vandaag waardoor Lyon een doelpunt tegen kreeg. Als veltman zoiets doet is de wereld te klein maar bij tete hoor je er niemand over. Opportunisme.

19 augustus 2017 om 21:39

Tete speelt nu 6 niveautje's hoger dan in de Mickey Mouse competitie.

Dit wordt oa door mij en vele anderen gezegd. Het is zo'n onrustig factor, zijn interviews kan je helemaal niets mee en van enige leiderschap is natuurlijk totaal geen sprake. Weg ermee, helemaal uit het elftal. Blinkt niet uit op de back en ook niet op de cv. Wat hebben we een armoedig elftal door het vertrek van Klaassen, traore, Tete, Sanchez en anderen...

Kan me herinneren dat Veltman volgens zo een data bureau 1 vd beste verdedigers was, maar hij wordt veelal gehaat door de meesten. Ik snap ook echt niet dat iemand als hij aanvoerder is, maar wat ik ook niet begrijp is dat iedereen(coaches ed? vertrouwen in m heeft behalve alle supporters..

19 augustus 2017 om 20:09

Dat is inderdaad een heel raar punt. En dan gaat het niet alleen om de Ajax coaches maar ook om de BC. Blijkbaar tellen wedstrijden niet. Misschien is hij wel een ja-knikker en doet hij heel hard zijn best op de training? Wie zal 't zeggen...

19 augustus 2017 om 20:17

Honeyball, niemand had Veltman! Waarom zou je die jongen haten? Haat wordt verward, met constateren dat Veltman ondanks zijn lange tijd bij de 1e selectie. Nooit echte stappen heeft gemaakt, om zijn slordigheden, concentratie gebrek en foute beslissingen eruit te krijgen. Het is waanzin dat hij als verlengstuk van de trainer, is gebombardeerd. Die fout begin bij de Ligt tegen Heracles, maar hoe hij het vervolgens weer 'oplost' is om te huilen.

19 augustus 2017 om 21:13

Haten is inderdaad een groot woord, maar Veltmman is wel een jongen met vervelende, nare trekjes. Ik mag hem niet zo, maar voel blijkbaar wel de behoefte om hem te verdedigen tegen een hoop ongegronde kritiek.

Ik zou ook Lasse Schöne kiezen. En als die dan gewisseld wordt - want dat kan zomaar eens vaak gaan gebeuren - dan maar naar Veltman of Viergever. Alleen kom je als aanvoerder weer niet zo sterk over als leider als je continue gewisseld wordt. En onbetwist basisspeler vind ik hem ook niet. Maar dat zij dan maar zo. Lasse staat op een betere positie op het veld en kan ook voor wedstrijden, in de rust en tijdens trainingen meer op staan. Een aanvoerder hoeft niet altijd 90 minuten te spelen.

Het is lastig deze keuze, maar er moet al met al niet te zwaar aan getild worden. Als het elftal lekker draait en er wordt gewonnen dan maakt niemand zich hier druk om. Bovendien verlies je niet de wedstrijd omdat Veltman aanvoerder is, maar wel omdat hij domme fouten maakt. Hij is er immers niet meer fouten door gaan maken, want dat deed hij de afgelopen jaren al. En anders moet je gewoon een type als Nigel De Jong terughalen, dan heb je een aanvoerder.

Laten we normaal doen.
Veltman is niet supergoed en niet superslecht.
Is gewoon een normale voetballer die goed mee kan in een goed elftal.
Om alles nu op hem af te schuiven is ook niet eerlijk. Maar dat hoort er bij blijkbaar.
Ajax kan goed scouten en haalt zeer weinig miskopen, getuige alle goed verkochte spelers van de laatste tijd. Dus haal gewoon een goede verdediger en een goede middenvelder er bij.
Huntelaar moet makkelijk topscorer kunnen worden met kluivert en younes op de flanken.
Alhoewel ik geen fan ben van Younes en dolberg kan ook niet op de flank volgens mij.
Dolberg en Huntelaar samen in de spits kan ook, maar dan moet je ook nog een spits er bij op de bank hebben. Die moet ook wel te scouten zijn. Kom op.

19 augustus 2017 om 21:44

Lorenzo
Ik ben bang dat ook KJH weinig potten zal kunnen breken als spits in dit Ajax. Ik kijk graag naar Younes, maar hij heeft de bal altijd zo lang aan zijn voeten dat iedere aanvaller haast dubbel gedekt kan worden. Dan moet hij wel zelf voor succes proberen te gaan want hij ontneemt zichzelf alle afspeelmogelijkheden of de kans om iemand te vinden waarop je een voortzet kan geven.
Ik hoop echt dat Kluivert, Cerny of van mij part zelfs de Jong daar een keer mogen spelen.
Younes heeft toch zo kort vakantie gehad. Moet toch een mooie reden zijn om die jongen af en toe rust te geven. Kluivert zie ik wel snel voortzetten geven want die lijkt tenminste overzicht te houden. Cerny mag ook wel een kans krijgen. Speelde een leuke voorbereiding.
Wel is duidelijk dat vooral de aanval het probleemkind is bij Ajax. Ik hoor zoveel over de verdediging. Daar zit het hem niet zo erg in als in de aanval.

Ik snap de keuze opzich wel, speler van de club en meest ervaren speler maar ik had persoonlijk Onana aanvoerder gemaakt. Dat je de Nederlandse taal moet beheersen vind ik geen vereiste. Iedereen kan ook Engels verstaan/communiceren

Ook centraal achterin houdt hij zijn Veltmannetjes, die man is om te janken. Speelt echt 3 tempo's te hoog.

Keizer is gewoon een rampkeuze. Je hebt uitstraling en charisma nodig, wil je uit het niets iets worden. En dat ontbreekt bij hem. Zijn rare wissels en keuzes daarbij op geteld vertellen ook nog eens dat hij totaal geen idee heeft wat wanneer te doen en wat te beslissen.

Veltman aanvoerder. Standaard basisspeler dus. Ah dit gaat een lang, saai en pijnlijk seizoen worden ben ik bang.

19 augustus 2017 om 20:34

Weer het uitstralingsflauwekul-argument van Derksen. Nee je hebt helemaal geen uitstraling/charisma nodig om een goede trainer te zijn. Daarmee win je alleen harten van mannen die op mannen vallen. En van vrouwen die verder niks met voetbal hebben. Wat je nodig hebt om te slagen als trainer zijn goede trainerskills..
Heeft die trainer van Gent dan zoveel uitstraling en het charisma van Brad Pitt? Nope. Is hij een goede trainer? Jazeker

20 augustus 2017 om 01:00

Derksen argument, waar heb jij het nou weer over?

En ja dat heb je wel nodig, als je een nobody bent. Als je een nobody bent zonder uitstraling en charisma is het in de voetbal wereld enorm lastig alles in het gareel te krijgen en de neuzen de juiste kant op te laten wijzen.

Er zijn altijd uitzonderingen. Maar Keizer is dat niet.

Sure,veltman moet zeker geen aanvoerder zijn. Schöne ook niet, want die is rijp voor een definitieve wissel.

Ziyech, Van de de Beek waren de meest logische aanvoerder geweest. En anders desnoods De Ligt ja.

Maar ja, we kunnen discussiëren over aanvoerderschap etc, laat Ajax er maar eens voor zorgen dat er een kwalitatieve sterke selectie aanwezig is.

Van EL-finalist en rijkste club van NL naar het lachertje van de Eredivisie...

20 augustus 2017 om 00:00

Deze groep heeft gewoon geen leiders. Laat staan dat er een leider is. Mag je ook geen aanvoerder hebben eigenlijk? Ik heb geen idee wie het zou moeten zijn. Misschien bandje laten rouleren. Of loten vooraf? Net zo zinvol als Veltman maar aanwijzen. Heb die jongen ook nog nooit wat zinnigs horen zeggen na de wedstrijd

Persoonlijk heb ik Veltman als rechtsback ook nooit wat gevonden en dat heb ik echt al heel vaak aangegeven. Hij maakt gewoon teveel fouten als rechtsback en heeft veel overtredingen nodig om zijn (directe) tegenstander(s) af te stoppen, want bijvoorbeeld vorige week tegen Heracles, had hij volgens mij al 4 overtredingen in de eerste 30 minuten tegen Darri gemaakt, want hij had het gewoon uiterst lastig met hem.

Maar Schöne zou ik eerlijk gezegd ook niet gauw als aanvoerder kiezen. In de basiself waar Ajax dit seizoen (tot dusver) heeft gespeeld, heb je alleen Schöne en Veltman die je eventueel als aanvoerder kan benoemen, maar Schöne op de 6-positie is gewoon niet goed genoeg en idem dito met Veltman als rechtsback, dus dan vervallen je 2 keuzes als aanvoerder eigenlijk.

Huntelaar zou ook nog een optie kunnen zijn, maar die is toch vooral gehaald als stand-in en om Dolberg te ontlasten. Ik hoop dat Ajax nog een aantal versterkingen haalt deze transferperiode en dan hoop ik op Subotić, Angulo, Nigel de Jong en el Haddadi als nieuwe versterkingen.

Subotić is de laatste jaren zijn basisplaats kwijtgeraakt bij Dortmund en ik denk dat hij wel haalbaar voor Ajax moet zijn. Hij verdiend 2 miljoen per jaar bij Dortmund, is pas 28, is met name onder Klopp altijd vaste basisspeler geweest, alleen speelt hij sinds vorig seizoen minder, maar hij is ervaren en ik denk dat hij echt een topaanwinst voor Ajax zal zijn en voordat er weer reacties komen van 'waarom zou hij naar Ajax gaan?', destijds haalde PSV ook Moreno uit het niets binnen, die toen basisspeler bij Espanyol was, op een goed niveau speelde en in een mooie competitie speelde, dan moet Ajax toch ook iets vergelijkbaars kunnen halen en dat kan in mijn ogen met Subotić.

Angulo die noem ik nu, omdat kortgeleden zijn naam werd genoemd. Ik heb even wat beelden opgezocht en hij is een prima back, van wie ik denk dat hij echt een prima aanwinst voor Ajax zal zijn, want Viergever zie ik liever centraal, Sinkgraven liever op het middenveld en Dijks doet het tot nu toe eigenlijk niet eens zo slecht, maar toch heb ik liever iemand anders als linksback.

De Jong zou ik terughalen in een Poulsen-rol: die speelde destijds ook niet alles, maar pikte wel meer dan genoeg wedstrijden mee en was met zijn ervaring ook uiterst belangrijk, met name in de grote wedstrijden en Ajax kan ook wel iemand gebruiken die niet bang is om duels aan te gaan en om vieze overtredingen te maken en vandaag kreeg ik ook een reactie over me heen dat de Jong niet in het voetbal van Ajax zal passen: dan heb je dat in mijn ogen toch echt wel verkeerd, want het voetbal dat Ajax onder Bosz speelde daar paste hij ook prima in, terwijl ik niet verwacht dat Ajax verder gaat met het voetbal van onder Bosz, want Keizer die lijkt meer richting het voetbal van de Boer te gaan en de Jong is voetballend ook gewoon prima en een echte nummer 6, dus een hele andere type dan Schöne, maar ik zou van de Beek dan wel op de 6-positie neerzetten en Frenkie de Jong dan vanaf rechts en Nigel de Jong dan in een Poulsen-rol.

Schijnbaar heeft el Haddadi Ajax (en Zenit) al afgewezen, maar desondanks hoop ik dat Ajax terugkeert bij hem en hem alsnog binnenhaalt. Desnoods met een of andere regeling dat Barcelona hem binnen 'n bepaald termijn, voor een bepaald bedrag terug kan kopen of dat Barcelona in de toekomst pakweg 10 procent van de transfersom krijgt en ik denk dat el Haddadi echt wel een topaanwinst voor Ajax zal zijn, want op Neres, Cerny en Kluivert kan je nog niet 'n heel seizoen rekenen en Younes is ook aardig wisselvallig, terwijl ik op die Johnson helemaal nog niet reken voor dit seizoen.

Misschien dan ook een idee om Subotić aanvoerder te maken? Ja, hij is dan pas nieuw bij Ajax, maar ervaring heeft hij wel genoeg en ik denk dat hij ook een prima leiderstype is en dat hij de jongere spelers bij Ajax (zoals de Ligt, Kluivert, van de Beek, Frenkie de Jong, Neres, Dolberg, etc.) bij de hand kan nemen en een andere optie, zou misschien Onana voor mij zijn, want ik zie in hem ook wel een leiderstype en soms zie ik hem ook coachen vanuit z'n goal.

Onana
Orejuela
Subotic
Viergever
Angulo
F.de Jong
vd.Beek
Ziyech
Neres
Dolberg
el Haddadi

Allemaal leuk en aardig, maar zoveel opties voor het aanvoerderschap waren er niet. Schone gaat in de loop van het seizoen ook uit de basiself verdwijnen en ook hij speelt al een tijdje zwak. Veltman of Schone qua aanvoerder is voor mij lood om oud ijzer. Als je verder gaat kijken heb je al helemaal geen opties om die band aan te geven. De ideale aanvoerder zit niet in de selectie.

19 augustus 2017 om 20:53

Jawel Hakim Ziyech

19 augustus 2017 om 21:10

Was bij FC Twente ook zo'n succes als aanvoerder. Als ik hem over het veld zie lopen en zich totaal aan het spel zie onttrekken als hij zelf de bal inlevert (En dat gebeurd 8 van de 10 keer), dan is hij toch ook niet de speler die je in die rol wilt hebben.

19 augustus 2017 om 22:05

Hakim is een goede speler, maar een goede speler maakt je nog geen goede aanvoerder.
Misschien als hij nog een jaar verder is bij Ajax. Maar dan ben ik bang dat hij de volgende stap wil maken.
Veltman, Schone, Viergever zijn gewoon de meest logische keuze. Het zijn geen Klaassen persoonlijkheden. Maar iemand anders komt er niet voor in aanmerking. Joel is voor mij echt geen probleem als aanvoerder (zeker bij gebrek aan beter).
De echte toekomstige aanvoerder van Ajax zal denk ik Mathijs worden. Die jongen toont nu al veel aanvoerderskwalitieiten, maar moet zich nu gewoon ten volle focussen op zijn persoonlijke ontwikkelingen. Het jaar 2019-2020 zou hij best al onze aanvoerder kunnen worden. En dat zou een groot compliment zijn voor hem want dan is hij nog steeds erg jong.

20 augustus 2017 om 10:14

Eigen mening of wat ze op tv zeggen

Zoals Bruggink en De Boer terecht aangeven, blinkt Veltman niet uit en maakt hij cruciale fouten (zoals afgelopen donderdag).
Daarnaast is hij erg onsportief (afgelopen donderdag ook weer succesvol een tegenstander geel aangesmeerd) en mist hij elke vorm van realisme (daarvoor ook afgelopen donderdag weer voor belachelijk gemaakt bij Ziggo sport).
Een slechtere aanvoerder zou ik bij Ajax niet aan kunnen wijzen, want een aanvoerder moet ook een voorbeeld zijn voor de rest van het team en dat is Veltman allesbehalve. Volgens mij heeft Veltman de band heeft gekregen omdat hij verlengd heeft bij Ajax, want de enige andere mogelijkheid is dat Keizer totaal ongeschikt is als trainer / coach. En dat is toch niet zo, gezien zijn succes met Jong Ajax.

22% ja ?? Laten we eerlijk zijn Veltman was als cv al niet altijd zeker en rb is het alleen erger geworden en dat is dan ook nog onze aanvoerder slecht effect op het team maar niet alleen veltman is de laatste tijd slecht dat mag ook gezegd worden

Veltman is idd geen back, maar ook geen centrumverdediger. Ik ben bang dat hij zelfs bij Jong Ajax door de mand valt. Meest trieste is dat hij geloof ik pas een nieuw contract van 4 a 5 jaar heeft getekend. Dit zegt zeker wat over het beleid van Ajax. Bij Lyon lachen ze nog steeds de ballen uit de broek ( Tete)

Gaan er eindelijk meer ogen open? Voor Ajax is het te laat, dit seizoen wordt gewoon een rampseizoen, dat is niet meer te voorkomen. Maar wat mankeert er in Amsterdam toch aan het inschattingsvermogen van dat technisch hart? De selectie ontbeert een echte leider, de twee die dat waren zijn verkocht, en de trainer is iemand die nog steeds rondkijkt van verbazing dat hij gekozen is tot hoofdtrainer. Het broze zelfvertrouwen is gereduceerd tot nul en de komende wedstrijden kunnen de volgende knock outs worden geincasseerd. Wat als Ajax na de eerstkomende 3 wedstrijden nog niets heeft gewonnen? Wie gaat dan de bezem ter hand nemen? De door Spaan terecht tot onzichtbare leider gebombardeerde Bergkamp? Of zal Ajax nu eindelijk zichzelf verlossen van deze horzel in de pels. Natuurlijk is Keizer dan ook al weg. Het zal een tijdlang pijn doen, maar er moet nu eenmaal flink worden gesneden.

19 augustus 2017 om 21:13

Als Keijzer echt ballen heeft zet hij Veltman eens op de bank. Anders gaat hem dat nog veel meer punten kosten en legt hij zijn eigen hoofd op de slachtbank.

19 augustus 2017 om 21:29

Daarmee is alle ellende nog niet weg hoor. Ook de Rvc mag veranderd worden want hun blokkeren noodzakelijke transfers. En VdSar, Overmars, Spijkerman, L'ami hebben net zo hard gefaald als Bergkamp de afgelopen jaren. Die moeten ook vervangen worden.

In principe zou Schone de aanvoerder moeten zijn gezien zijn leeftijd en ervaring. Alleen is Schone totaal niet in vorm op dit moment. Mocht hij weer in vorm raken dan moet hij gewoon de aanvoerder worden.

Veltman kan het nooit goed doen, (bijna) iedereen velt van meet af aan al een negatief oordeel. Ik begrijp het deels wel maar hij speelt, zoals R. De Boer al zegt, niet op 'zijn' positie. Tete vond ik op die positie (en mogelijk centraal) ook beter maar die is er helaas niet meer. Ik vind het ook spijtig dat Riedewald, Bazoer en Klaassen weg zijn. De selectie is veranderd, minder geworden in zowel de breedte als de diepte maar dat is hoe het is. Steun je eigen spelers, van hen afkraken gaan ze echt niet beter spelen.

Als Ajax de kans krijgt om hem te verkopen, meteen doen! Schande dat die bij Ajax speelt en ook nog eens aanvoerder is totaal geen uitstralin laat staan de kwaliteit. Gwn Nigel de Jong halen of een andere ervaren goede speler en die aanvoerder maken.

Het geprezen ajax, tot aan de finale ging het goed. 2 verdedigers met onwijs veel potentie weg doen die de club door en door kennen tete en jairo, seizoen ervoor met bazoer. Aankopen enkel 1 top rechts back die de meesten nog niet eens kennen (maar dat is een topper) verder veltman aanvoerder !? Rare actie voor iemand die fout na fout maakt en tottaal geen voetbal intelligentie heeft verder denk ik ook dat hij enkel en alleen goed in de groep ligt bij de Nederlandse boys. Eiland vorming krijg je met zo'n aanvoerder.

Ik was jaren geleden ook al bang dat we nog jaren aan hem vast zouden zitten bij gebrek aan interesse van clubs uit het buitenland. Zag ook veel liever Tete. Veltman pure middelmaat.....waar Ajax er al te veel van heeft. Schöne geldt eigenlijk hetzelfde voor. Dus verder ook geen idee wie aanvoerder had moeten worden. Dit Ajax mist leiders

Het probleem wat ajax heeft het is aankoopbeleid wat gevoerd wordt, als je kijkt wat er de afgelopen seizoenen is verkocht wat er voor terug gekomen is.
Ik.hoor mensen alleen over veldman, maar er staan meer op het veld die zich diep moeten schamen. Ik had veldman zeker geen aanvoerder gemaakt maar er staat niemand met leiderschap bij ajax dus die keuze is toch moeilijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren