Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem: ‘Nu is Frenkie de Jong uniek en dat is best een rare draai’

Laatste update:

Afgelopen week werd bekend dat Frenkie de Jong na dit seizoen voor een recordbedrag van maximaal 86 miljoen euro Ajax gaat inruilen voor Barcelona. De transfer naar de Spaanse topclub is een logische vervolgstap, zo luidt de conclusie bij De Tafel van Kees van FOX Sports. Zo bestempelt Willem van Hanegem de Oranje-international als 'een geweldige speler'.

“Maar vroeger zaten bij elke club dit soort spelers. Nu is hij uniek en dat is best een rare draai. Maar hij speelt heel simpel en dat is het moeilijkste dat er is. Als alles uitkomt, is dat geweldig", wijst de legende van Feyenoord naar de potentie van De Jong bij Barcelona. Ook Hans Westerhof stelt dat de transfer van De Jong goed is voor het Nederlands voetbal.

Westerhof, eerder werkzaam bij de Amsterdamse club, vindt het mooi om te zien dat er in tijden van praten over fysiek, tactiek en systemen, de techniek van De Jong vooral wordt belicht. “De basis van voetbal is techniek. Hij doet alles op techniek. Hij maakt nooit een fout, maar hij voetbalt al een beetje als een veteraan.”

“De versnellingen die hij wel heeft, zie je niet meer altijd terug in zijn wedstrijden”, stipt de oud-trainer een kritisch punt aan. De Jong heeft tot op heden 66 wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax gespeeld en produceerde daarin 6 doelpunten en 10 assists. De middenvelder heeft zich tot de zomer van 2024 verbonden aan de Catalaanse grootmacht.

Verwacht jij dat Frenkie de Jong gaat slagen bij Barcelona?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben echt benieuwd hoe hij zich staande gaat houden. Na depay en klaasen durf ik niet met zekerheid te zeggen dat hij gaat slagen.

27 januari 2019 om 11:30

Barcelona steekt hier wel erg zijn nek uit, ook vanuit financieel opzicht. Ik geloof dat De Jong zeker voldoende kansen en tijd gaat krijgen. Aan hem om dat vervolgens terug te betalen.

27 januari 2019 om 11:34

Ik ben er niet zo bang voor. Was hij naar een subtopper gegaan of naar een topclub in de PL dan had ik ook mijn twijfels gehad. Hij komt nu in een team, waar ze technisch al zoveel beter zijn dan de tegenstanders, dat hij in het begin alleen maar naar de goede kleur hoeft te passen en de balletjes hoeft te inleveren bij Messi, Dembele en Suarez. Of het ook een sterkhouder gaat worden, dat gaan we de komende jaren zien.

27 januari 2019 om 11:37

Depay en Klaasen zitten toch helemaal niet in hetzelfde schuitje? vage vergelijking.

27 januari 2019 om 11:49

@bereta

Quote: "depay en Klaasen zitten toch helemaal niet in hetzelfde schuitje? vage vergelijking".

Ik vind het juist een perfecte vergelijking. Ze hebben beiden bewust de keuze gemaakt om langer in de Nederlandse competitie te blijven en beiden een eerste keuze gemaakt die door de omstandigheden niet de juiste bleek te zijn, terwijl daar vooraf over werd geoordeeld als een verstandige keuze. En ze zijn beiden weer opgekrabbeld nadat ze zijn overgestapt naar een club uit de lagere regionen. Dat de ene voetballer meer kwaliteit heeft dat de ander doet in deze vergelijking in het geheel niet ter zake.

27 januari 2019 om 13:02

De Jong heeft toch helemaal niet 'bewust' de keuze gemaakt om langer in Nederland te blijven? Depay vind ik qua verwachtingen destijds wel vergelijkbaar, speelde een top wk als invaller onder van Gaal en mocht daarna verder met diezelfde trainer. Iedereen zag de nieuwe Robben opstaan. Klaassen was een zeer gewaardeerde kracht bij ajax, maar niemand had zulke hoge verwachtingen van hem.

27 januari 2019 om 13:48

@shorty1991

Quote: "de Jong heeft toch helemaal niet 'bewust' de keuze gemaakt om langer in Nederland te blijven?"

Waar zeg ik dan dat dat wel zo is? Er wordt een opmerking gemaakt over de spelers Depay en Klaassen en daar heb ik op gereageerd. Dat staat zelfs boven mijn reactie.

27 januari 2019 om 13:06

@soccerroos

Klaassen was natuurlijk nooit een heel bijzonder talent.

Depay ben ik met je eens maar die moest op zijn 21e al aanvallend het verschil zien te maken met goals bij een van de grootste clubs ter wereld, met alleen Eredivisie ervaring op zijn CV. United draaide toen ook voor geen meter en er was geen vedette aan wie hij zich kon optrekken. dan word het gewoon heel moeilijk voor zo een jongen. de verwachtingen waren torenhoog en hij had nog nooit op dat niveau geacteerd

Frenkie De Jong speelt op een hele andere positie waar je niet perse goals hoeft te maken en hij gaat samenspelen met ervaren spelers als Messi en Busquets die hem kunnen begeleiden en in Barcelona zit wel voetbal met een idee, dus dan is de kans op slagen voor hem wel groter dan voor een Depay bij United destijds

Zou mooi zijn als Frenkie zich bij Barcelona kan doorontwikkelen tot een wereldmiddenvelder a la Modric of Busquets.
Ook goed nieuws voor Koeman en het Nederlands elftal deze transfer.
Veel Nederlandse spelers spelen nu toch goed bij hun buitenlandse clubs, spelen er een paar toptalenten in de eredivisie en valt er een zeer sterk Oranje op te stellen:

Cillessen
Dumfries De Ligt Van Dijk Blind
Wijnaldum Frenkie De Jong De Roon
Bergwijn Depay Babel

Reserves:

Zoet
Fosu Mensah De Vrij Hoedt Ake
Vd.Beek Strootman Propper
Danjuma L.De Jong Dilrosun

27 januari 2019 om 11:38

Waarvan ik Babel en De Roon minimaal tekort vind komen voor het niveau dat we nastreven. Dumfries doet het nu goed, maar de afgelopen jaren hebben we zoveel rechtsbacks voorbij zien komen waarvan we dachten jaren plezier te zullen hebben bij Oranje (Karsdorp, Tete, Van der Wiel etc.); ik houd nog een slag om de arm. Blind ben ik zelf wel gecharmeerd van, maar als linksback zijn Van Aanholt of Ake misschien betere opties en anders op termijn. Een keeper als Cillessen heeft denk wel het gevraagde niveau, maar dat hij reserve is bij zijn club is weer niet wenselijk. Kortom, het gaat steeds meer de goede kant op met Oranje, maar we zijn er nog lang niet.

27 januari 2019 om 11:43

fosu mensah speelt hij wel bij fulham? dost is gestopt. eens met de roon want dat is een stille kracht a la de zeeuw

27 januari 2019 om 11:50

Dumfries doet het nu goed?
Het Valt me op dat de man erg veel overtredingen maakt, niets doet hij zonder zijn beide handen te te gebruiken.

Onn topic, Frenkie moet meer aanvallend laten zien .
Te vaak zijn het makkelijke balletjes op een vrij staande man in de breedte..

27 januari 2019 om 12:28

Dumfries moet inderdaad soms wat slimmer worden in de duels, maar is echt een ongelooflijke powerhouse met echt de potentie om jarenlang de rechtsback van Oranje te worden.

27 januari 2019 om 12:54

Vervang babel met Kluivert en ik ben het helemaal met je eens.

Nouja uniek... Je hebt Aouar en Arthur die wel op hem lijken. Daaronder heb je guendouzi harry winks etc. dus dat zou ik niet zo snel zeggen

Frenkie is overrated! Hij is te jong en te onervaren voor een club als Barca. Heeft de potentie maar had een tussenstop moeten maken. Bekijk de 2 wedstrijden tegen Duitsland: Goretzka was veel en veel verder!

27 januari 2019 om 11:52

"Frenkie is overrated." Dat vind ik persoonlijk niet. Hij is eerder overhyped. "Hij is te jong en te onervaren voor een club als Barca." Hoe zijn Xavi, Iniesta, Messi, Pique, Arthur, Ter Stegen, Pedro en Umtiti ooit begonnen bij Barcelona dan? Zoals je zelf zegt heeft hij de potentie. Dat hadden/hebben deze spelers ook op die leeftijd en dat is ook goed afgelopen. Dat wil niet zeggen dat het ook voor Frenkie geldt, maar als je voor 86 miljoen gekocht wordt ga je zeker kansen krijgen. Doordat hij zo gehypet is was hij niet meer betaalbaar voor een club als Dortmund of Arsenal, dus was een stap naar PSG, Real, Barcelona, United of City alleen nog een optie ongeveer.

27 januari 2019 om 12:31

Overhyped idd, ik geef aan dat hij potentie heeft maar had beter 2 jaar eerst bij Arsenal of Bvb kunnen ballen. Europese druk, fysieke belasting, wedstrijd beleving ....”rijpen”

27 januari 2019 om 12:38

Helemaal met je eens hoor, maar Arsenal of Spurs gaan (helaas) nooit 86 miljoen betalen voor een Eredivisie speler. Ajax zal nooit akkoord gaan met 50 miljoen van Arsenal als ze 86 miljoen van Barcelona of PSG kunnen krijgen. Frenkie zal ook liever naar Barcelona gaan voor 15 miljoen per jaar dan Arsenal/Spurs voor 4 miljoen per jaar. Eigenlijk bleven alleen deze 2 clubs en City over. Dan is Barcelona gezien zijn voorkeur wel een logische keus. Nu maar hopen dat hij zich goed aanpast.

27 januari 2019 om 12:40

In Spanje heb je veel zwakke tegenstanders dus veel ruimte om jonge / onervaren spelers te gebruiken. Dit heb je in Duitsland minder en Engeland al helemaal. Ik was als ik hem was ook naar Barcelona op PSG gegaan, daar kun je makkelijker leren mee te komen, en heb je per seizoen maar een aantal wedstrijden waar het er echt op aankomt.

27 januari 2019 om 12:01

@godspeed1979

Quote: "frenkie is overrated! Hij is te jong en te onervaren voor een club als Barca. Heeft de potentie maar had een tussenstop moeten maken. Bekijk de 2 wedstrijden tegen Duitsland: Goretzka was veel en veel verder!"

Je verbind een dergelijke verregaande conclusie dus louter en alleen aan 2 wedstrijden tegen dezelfde tegenstander? Heb je nooit gehoord van het fenomeen dat een bepaalde tegenstander een speler door de gehanteerde speelwijze gewoon minder kan liggen?. Kijk eens naar Messi. Zodra die het shirt van Argentinie om zijn schouders hangt, is hij nog maar een slap aftreksel van het fenomeen dat hij is als hij het shirt van Barca draagt. Ligt dat louter en alleen aan hem? Ronaldo heeft als international een veel hogere status, maar is hij alleen vanwege dat gegeven een betere voetballer dan Messi? De vragen stellen, is ze gelijk beantwoorden. Iniesta en Xavi waren ook ooit te jong en onervaren voor een club als Barcelona, maar dat is uiteindelijk geen enkel beletsel voor hen gebleken om alle prijzen met die club te winnen die er te winnen zijn. Zowel de conclusie die je trekt als de argumenten die je daarvoor gebruikt, snijden geen enkel hout. Je bent nooit te jong en onervaren voor een club omdat je met de jaren niet alleen ouder wordt, maar door wedstrijden te spelen ook ervaring op doet. Een speler labelen als niet goed genoeg voor een club, terwijl hij er nog moet beginnen, vind ik persoonlijk volslagen belachelijk. Dat is hetzelfde als iemand de maat nemen omdat hij geen auto kan rijden, voordat hij aan zijn eerste les is begonnen.

27 januari 2019 om 13:13

"je verbind een dergelijke verregaande conclusie dus louter en alleen aan 2 wedstrijden tegen dezelfde tegenstander?"

Dat lijkt me een interpretatie voor jouw rekening. Hij geeft dit m.i. aan als illustratie van zijn stelling.

27 januari 2019 om 14:00

@njfromvol

Quote: "dat lijkt me een interpretatie voor jouw rekening. Hij geeft dit m.i. aan als illustratie van zijn stelling"
.
De uitspraak was "frenkie is overrated! Bekijk de 2 wedstrijden tegen Duitsland: Goretzka was veel en veel verder!". Meer tekst die betrekking heeft op zijn conclusie, staat er niet, dus kan iemand die dat leest alleen maar tot de conclusie komen dat hij FdJ overrated vind, vanwege die twee wedstrijden. Als het voorbeeld alleen maar ter illustratie van zijn stelling zou zijn, zou dat betekenen dat dat hij helemaal geen argument geeft voor zijn stelling en blijft mijn conclusie dus recht overeind staan.

27 januari 2019 om 13:53

Herstel: JIJ vindt Frenkie overrated. Kennelijk zijn er mensen kennis van zaken die een andere mening hebben dan jij..

Ik vind het een geniale voetballer die op een eenvoudige manier (vooruit) voetbalt met een inzicht waar je u tegen zegt. Gelukkig ziet de voetballerij dat ook en wordt hij naar waarde geschat. Ik kijk ook (voor het eerst in jaren!) uit naar de kwalificatie wedstrijden voor het komende EK..

Vroeger was alles beter bla bla bla....hoe kun je dat zeggen dat vroeger bij elke club,wel een speler als frenkie zat,er is toch niemand die dat gelooft...

27 januari 2019 om 11:46

helemaal eens. tempo lag veeeeel lager. hardheid was er wel, maar vask ook dom. de slimmigheid en sneller schakelen, laat staan techniek is veel meer geëvolueerd. kortom niet te vergelijken tussen toen en nu

27 januari 2019 om 13:36

Op Youtube kun je alle samenvattingen van Ajax 1993 in 1 opname te zien.
De bal ging toen duidelijk sneller en zuiverder rond dan nu. Verder valt op dat tegenstanders allemaal flink weerstand boden en ook nog technisch een hoog niveau aantikte.
Als je de namen bij de tegenstanders hoorde dan zaten daar spelers bij die nu allang in het buitenland zouden voetballen. Het grote verschil is dat met de 3 buitenlandersregel alle clubs hun beste spelers veel langer konden behouden.

27 januari 2019 om 15:17

ja maar de reactie sloeg op elke club. daarbij van hanegem speelde jn de jaren 60 en 70

27 januari 2019 om 11:54

Van Hanegem is alleen maar positief over de Jong, maar dit is wat je er uit haalt? Denk dat van Hanegem als oud speler (en ook nog eens een fantastische) daar wel iets meer ervaring mee heeft..

27 januari 2019 om 12:21

Het was voor jouw tijd dus je kan hier niet eens op reageren en inderdaad lopen er vroeger betere spelers rond van dit niveau. Youtube is misschien wel een goede tip voor je.

27 januari 2019 om 12:25

Lol op basis van compilatie video's op YouTube,kun je van ieder amateur voetballer een mooi filmpje maken,ik geloof meer in evolutie van de mens....

27 januari 2019 om 13:11

Je kan ook gewoon wedstrijden terug kijken. Alleen moet je daar even de tijd voor nemen.

27 januari 2019 om 13:04

Daar gaat het helemaal niet om. Waar t van Hanegem om gaat is dat hij simpel voetbalt en daar heel goed on is. Vroeger werd er door meer voetballers puur simpel geboetbalf

27 januari 2019 om 13:10

@marieke90

vroeger speelde een groot deel van Oranje in de Europese top. de laatste jaren is dat een stuk minder geweest natuurlijk. dat zal er denk ik bedoeld worden

Vroeger was voetbal nog een spelletje, waardoor spelers minder vast zaten aan tactieken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren