Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem: ‘Ik vond het wel geweldig dat ze die gasten er uitgooiden’

Laatste update:

PSV besloot de Champions League-campagne afgelopen dinsdag met een 1-1 gelijkspel tegen Internazionale. De Eindhovenaren waren al zeker van de laatste plaats in Groep B, waarin totaal twee punten werden behaald. Desondanks is Willem van Hanegem van mening dat PSV naar behoren heeft gepresteerd in het miljardenbal.

“Ik vind dat ze het wel redelijk gedaan hebben in die poule. Ik had echt niet verwacht dat ze er doorheen zouden komen. Iedereen zegt bijvoorbeeld van tevoren dat ze kansloos zouden zijn tegen Barcelona, maar ze komen zelfs op voorsprong. Dan vinden we opeens dat ze hadden moeten winnen. Nee, ik ben tevreden over PSV”, zegt Van Hanegem bij De Tafel van Kees. PSV speelde tegen Tottenham Hotspur (2-2) en Internazionale (1-1) gelijk.

Verder gingen alle groepswedstrijden, waarin de Eindhovenaren het ook nog opnamen tegen Barcelona, verloren. Met de remise in het Giuseppe Meazza dwarsboomde PSV Internazionale de weg naar de volgende ronde van de Champions League. Doordat Tottenham Hotspur een punt pakte in Barcelona, eindigden de Engelsen op de tweede plaats in de poule.

“Ik vond het wel geweldig dat ze die gasten er uitgooiden. Zij hebben een heleboel arrogante spelers. Die hebben gedacht: ze hebben toch nergens om voor te spelen. Ik gunde het Tottenham meer dan Inter en dan hup, wegwezen”, besluit Van Hanegem.

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

PSV kwam niet voor tegen Barca. Naar mijn mening hebben ze inderdaad prima gepresteerd maar een mix van onervarenheid, het slechte centrum en te weinig iniatief nemen leidt tot het gering aantal punten. Toch heeft PSV zich kranig verweerd, het resultaat had alleen beter gemoeten. En het had in tegenstelling tot wat velen zeggen weinig met pech te maken, misschien Inter-thuis maar tegen Spurs kom je weer goed weg.

16 december 2018 om 11:08

Snap wel dat je zegt slecht centrum, maar ik vind het wel mee vallen. Zijn weinig goals gevallen door echt grote fouten van het centrum.

Verder had spurs volgens mij 9 spelers in de basis die de halve finale van het wk gespeeld hebben. Intet 5 spelers die finale gespeeld hebben en Barcelona tja.... Messi....

16 december 2018 om 11:21

Vanwege de teams vind ik ook dat ze prima hebben gepresteerd. Het is alleen dat de wedstrijden aantoonden dat PSV in grote delen niet hoefde onder te doen voor vooral Spurs en Inter, dan moet je gewoon meer resultaat halen en minder bescheiden zijn.

16 december 2018 om 12:01

Dan heb je andere wedstrijden gekeken dan ik. Met wat geluk is de schade beperkt gebleven. Vooral in de wedstrijden tegen de Spurs. In de o zo goede wedstrijd tegen Barceloba verliezen ze en hadden ze met een wat scherpere Messi en Dembele 5 doelpunten om hun oren gekregen.

16 december 2018 om 12:17

En thuis tegen Barca en Inter had PSV dan weer kunnen en moeten winnen. Het is maar net waar je naar kijkt..

16 december 2018 om 12:25

Ik heb het over de thuiswedstrijd van Psv tegen Barca.....

16 december 2018 om 12:34

Dat is helemaal opvallend. Met een beetje geluk had PSV er daar 5 gemaakt, niet Barca.

16 december 2018 om 12:52

Dan kijk de wedstrijd nog maar eens goed na 😉. Psv had meer moeten scoren, Barcelona had op een andere dag ook 4 of 5 goals gemaakt. Alleen een scherpe Messi had buiten de doelpunten van Barca al 2 keer kunnen scoren Dembele nog een keer voor rust. Dan zit je al op 5+ doelpunten van Barcelona.

16 december 2018 om 13:51

In je mix mis ik de zeer zware tegenstanders, verder mee eens.

Natuurlijk hebben ze goed gepresenteerd, jammer dat ze niet meer punten hebben behaald.
En in de competitie doen ze het tot nu toe ook goed.

16 december 2018 om 11:05

Geen supercup gewonnen, uitgeschakeld in de KNVB. Zo rooskleurig is het niet bij PSV. Ook Europees kon er meer in zitten. Van Bommel zit zich continue in te dekken en komt als Louis van Gaal 2 over. Hij weet alles beter en zo is het.

16 december 2018 om 11:09

Tja je moet ook een beetje geluk hebben natuurlijk in zon poule. Het probleem is dat PSV vaak ingraafde terwijl Ajax bijv. veel meer durfde te voetballen (ook tegen Bayern). Als je Hendrix of Rosario er uit had gegooid en voor Guti had gekozen heb je gewoon al veel meer voetbal in je ploeg. Maar ik denk dat de defensie uiteindelijk toch te zwak is voor CL niveau. Schwaab en Viergever kun je niet mee aankomen.

16 december 2018 om 11:12

Viergever doet het toch juist uitstekend? Maar PSV moet nu kampioen worden. Als ze nu geen kampioen worden is het een mislukt seizoen. Ajax kan nog voor de troostprijs KNVB beker gaan. Plus Europees is het een leuk seizoen. 12 Europese wedstrijden onverslagen. Ook wordt er heel leuk voetbal gespeeld voor de supporters.

16 december 2018 om 11:23

Hangt maar net van het verloop van het seizoen af. Als PSV met 90 punten op de 2e plek eindigt dan kun je moeilijk spreken van een mislukt seizoen. Ajax wint ook gewoon z'n wedstrijden. Het lijkt mij duidelijk dat kampioen worden voor Ajax meer een must is dan voor PSV. Een eventuele knvb beker en een 8e finale CL doen veranderen daar niet veel aan.

16 december 2018 om 11:29

Ja Viergever doet het leuk. Maar als je aanvallender wil spelen moet je gewoon betere verdedigers hebben. Spelers als Tagliafico en De Ligt zijn topverdedigers terwijl Viergever en Schwaab natuurlijk gewoon te licht is om staande te houden tegen Icardi, Kane en Suarez.

16 december 2018 om 11:29

Voor beide is het een must. Maar als na de winterstop geen beker voetbal en geen Europees speelt. Zal het nog meer een schande zijn als ze geen kampioen worden.

16 december 2018 om 11:37

Een schande is het pas als Ajax geen kampioen wordt Jason. Gezien de budgetten en het materiaal is psv serieus kanshebber maar gaan topfavoriet.

16 december 2018 om 11:55

Totale onzin van je ijsmuts. PSV moet net als Ajax kampioen worden. Leuk al die budgetten en lijstjes en vergelijkingen. De ambitie van PSV is net als Ajax elk jaar kampioen worden. Als je dat niet wordt heb je gewoon gefaald. Je bent geen topclub in Nederland als je die ambitie niet uitspreekt. Anders behoor je tot de subtop van Nederland. Het is gewoon een feit als Ajax niet kampioen wordt, dan hebben ze niet goed gedaan in de competitie. Dat zelfde geldt voor PSV alleen het is heel slecht. Als je uit de beker weg wordt gespeeld door RKC. Hoe leuk is het voor de supporters om de finale te spelen van de KNVB beker. Ook is de supercu verloren. Bij PSV mag je blijkbaar minder kritisch zijn als bij Ajax. Bij Ajax stelt de CL poule niks voor en moeten en moeten ze dit en dat presteren. Anders is het een wanbeleid.

16 december 2018 om 12:24

Als je zelf al zegt dat: “als Ajax geen kampioen wordt hebben ze het niet goed gedaan” ... en als psv het niet goed doet hebben ze het heel slecht gedaan of zelfs gefaald.” Snap je na dit terug te lezen dan niet hoe krom je communicatie is?
Je bent zelf vrijwel altijd aan het bashen op psv en feyenoord, terwijl ajax blijkbaar het summum is. Psv heeft recent nog wat titels bij kunnen schrijven, die kunnen echt wel een jaartje missen zonder dat het pijn doet.

16 december 2018 om 12:33

Een topclub hoort elk jaar kampioen te worden. Daar hoort geen tussenfase in te zitten. Dat Ajax al jaren geen kampioen wordt is een schande. Misschien moet je eens kritischer naar topclubs kijken.

16 december 2018 om 13:04

Er is een verschil tussen kritisch en realistisch Jason. 2 grote kanshebbers en er is er maar 1 die de titel kan pakken. Dat houdt niet automatisch in dat het een schande is wanneer je 2e wordt. Dat heeft niets met gebrek aan kritiek op beleid te maken. Roepen dat het een schande is zou alleen een successupporter roepen, niet iemand die wat verder kijkt dan zn neus lang is.

16 december 2018 om 19:55

Jasonrhijn

"zal het nog meer een schande zijn als ze geen kampioen worden."

Leuk geprobeer hoor, daar niet van, maar het is evident dat de schande voor Ajax veel groter is als die geen kampioen worden. Tientallen miljoenen uitgegeven, plus een zwaar vergroot salarisgebouw, vier jaar al geeen enkele prijs meer, you get the picture denk ik.

16 december 2018 om 11:18

Natuurlijk hebben ze goed gepresteerd? Slechtste Nederlandse club in Europa ooit.. Je kan hoogstens zeggen dat ze naar hun kunnen gespeeld hebben, maar dat kan je vervolgens zeker niet typeren als goed. Meerdere keren een voorsprong weggeven, terwijl de kracht van dit PSV juist zou moeten zijn om dan op de counter te kunnen profiteren van de extra ruimte die dit oplevert.

16 december 2018 om 12:18

Slechtste club ooit is Feyenoord vorig jaar. Dat is helaas ook terug te zien in de Uefa Coefficienten, dat gaat ons nog veel problemen opleveren.. thanks 010 laten we maar zeggen dan he.

PSV kan in de eredivisie goed counteren, maar hun centrum en controlerende middenveld zijn te zwak voor een hoger tempo en niveau. Schwaab, viergever en hendrix zijn alleen te licht/slap om dat niveau aan te kunnen. Voor Hendrix is dat nog acceptabel omdat het voor hem voor het eerst is, maar gezien de ambitie van PSV is het toch onacceptabel dat die 2 achterin spelen? Je kunt met europese ambitie toch geen Bundesliga-degradant flop en een roulatieverdediger van Ajax als 1e keus hanteren? Buiten alle andere middelmaat die gehaald is voor veel geld is het gewoon slecht beleid in mijn ogen, zeker als je bedenkt dat ze jeugdspelers hebben die tot hun 25e 30 potjes spelen en niet aan een vertrek wordt meegewerkt. Zou werkelijk niemand bij PSV op een 'de ligtje' durven gokken?

16 december 2018 om 12:43

Slechtste club ooit?! Alleen dit seizoen zijn er al drie clubs die niet eens de poule fase haalden, waarvan 2 tegen clubs waar 90% vd voetbal liefhebbers nog nooit van gehoord heeft.

16 december 2018 om 12:53

Feyenoord had vorig jaar meer punten gehaald dan psv dus ken je feiten gozer! Ipv te provoceren! Vorig kaar haalden Ajax en PSV niet eens de 1e ronde! Dus die zijn debet aan het slechte jaar!

16 december 2018 om 11:43

Ik weet niet of ze meer punten gehaald zouden hebben, maar ik had me meer vermaakt als ze geprobeerd hadden te winnen. Ipv uitsluitend spelen om niet te verliezen.

Misschien kon het niet beter of was een hoger resultaat niet haalbaar. Dus ja ze hebben naar vermogen gepresteerd.
Was dit goed? Dat vind ik dan weer niet.
Je moet hiervan leren maar er geen genoegen mee nemen, blijf verbeteren en streven.
Als je nu zegt dit was goed genoeg dan leg je je eigenlijk neer bij het feit dat je minder bent.
Dus ik zou zeggen ze hebben naar vermogen gespeeld en nu volgende keer weer een stukje beter.

16 december 2018 om 11:10

Ik ben het met je eens. Er zat veel meer in. Ajax had wellicht qua namen een makkelijkere ploeg. Maar PSV zit zich telkens achterover te leunen en te wachten op fouten. Ajax probeert er iets van te maken. Bij PSV met namen Van Bommel maakt er ook van. Ze zijn goed hé? Hij dekt zich al in. Of er geen illusie is dat je kan winnen. Heel irritant vind ik dat.

16 december 2018 om 12:27

Je moet toch ook de juiste spelers hebben om die taktiek te spelen? Bijna elk interview van de tegstandsr ging het over de snelheid van Lozano en Bergwijn. Dat is absoluut een wapen en die kont het best tot zijn recht op de counter. Ook heb je twee lopers als back. Als je op de helft van de tegenstander gaat voetballen ben je kwetsbaarder achterin in het centrum. Denk dat PSV dan met veel grotere cijfers had verloren. Ajax heeft meer individuele kwaliteit in de selectie dus die kunnen dat spel meer spelen. PSV moet het van het collectief hebben en de counter. Paar wedstrijden dat het balletje de verkeerde kant op viel wat er inderdaad voor zorgt dat je maar twee schamele punten hebt.

Hij heeft gelijk, het was een zware poul

Maar wat een vervelende man is van hanegem. Laat niemand uit praten. Wat hij vind moeten anderen ook vinden. Wat een nare man mu bij de tafel van kees.

16 december 2018 om 11:37

Weet je wie een nare man is? Sjaak Swart, dàt is een nare man!

16 december 2018 om 11:43

Volgensmij gaat het artikel over van Hanegem en niet over Swart.

16 december 2018 om 12:06

Ik vind het als Ajacied beide droeftoeters. Hetzelfde feldt voor de broertjes bij Psv Echter worden dit soort iconen om hun mening gevraagd ipv dat ze zelf de media opzoeken. Dan kun je het ze moeilijk kwalijk nemen.

16 december 2018 om 12:32

Ze zoeken wel dergelijk de media op hoor. Van Hanegem zit vaak aan tafels en Swart heeft het wekelijkse interview met Ajax tv en de broertjes Kerkhof hebben idem hun wekelijkse interview.

16 december 2018 om 12:56

Corian die krijgen daar gewoon netjes voor betaald hoor. De voetbalwereld is geen filantropische intstelling. Omdat ze ervoor betaald krijgen, zijn ze toch benaderd. (Ipv andersom)

16 december 2018 om 12:58

Corian, denk jij dat ze dat allemaal voor niks doen ?

16 december 2018 om 17:48

Natuurlijk niet, maar dat zeg ik ook niet. Ze zoeken het zelf op, ze hoeven het niet te doen.

Het was een zware poule, maar ga nu niet doen alsof PSV kansloos was, want dat is gewoon onzin, wanneer je ziet dat ze 4 wedstrijden aan de leiding komt, dan klopt er gewoon iets niet!

Het was inderdaad grappig om te zien hoe Spaletti bij een 1-1 tussenstand tijd wilde rekken, en toen Tottenham gelijk maakte, raakte hij min of meer in paniek. Wat een onkunde en typisch Italiaans ook. Tevens min of meer een minachting richting Tottenham. Spaletti verwachtte blijkbaar dat Tottenham niet kon scoren in Camp Nou. Wel dus.

Ook blij dat PSV eraan heeft kunnen bijdragen dat Tottenham door ging ipv Inter maar snap verder de trots op PSV niet zo. 2 punten is gewoon geen goede prestatie en het voetbal zag er meestal ook niet uit. Snelle voorsprong, daarna tegenhouden, wegroeien en hopen op een bevlieging van de snelle mannen voorin. Maar ik zag weinig geloof, durf, voetbal of zelfs strijd.

De poule was pittig maar niet zóveel zwaarder dan die van Ajax als het verschil in punten zou doen vermoeden. Zelfs niet veel zwaarder dan de poule van Feyenoord dat vorig jaar nog meer punten haalde en waar zo op werd afgegeven. Alleen niet zo makkelijk als de absurd zwakke poule van 3 jaar geleden. In de CL speel je (bijna) altijd tegen goede tegenstanders, de kunst is om te blijven voetballen en durven te geloven in je eigen kwaliteiten. En dat heb ik echt wel gemist bij PSV in de CL dit jaar. Van een schande wil ik niet spreken maar trots is het andere uiterste en vind ik vrij ongepast.

In de Eredivisie is trots terecht, in de CL niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren