Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem: ‘Hij is zo enorm bepalend dat de ploeg hem altijd zoekt’

Laatste update:

Er is ‘licht aan het einde van de tunnel’ voor het Nederlands elftal, zo concludeert Willem van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De icoon van Feyenoord zag Oranje vrijdag met overtuiging winnen van Frankrijk (2-0) en hoopt dat het team van Ronald Koeman hetzelfde kan presteren tegen Duitsland. Die interland wordt maandag vanaf 20.45 uur afgewerkt in Gelsenkirchen.

Een deel van de verklaring voor het huidige succes van Oranje moet gezocht worden bij Frenkie de Jong, aldus Van Hanegem. “Die is zo enorm bepalend dat de ploeg hem eigenlijk altijd zoekt. Dat kan voorspelbaar worden en tegenstanders gaan zich daarop instellen. De Fransen kozen er op een gegeven moment voor om N'Golo Kanté tegenover De Jong te zetten.”

“En toen vond ik dat Oranje gevarieerder ging spelen, het ging over veel meer schijven en we waren nog moeilijker te bespelen.” Van Hanegem wijst erop dat Oranje ook in de toekomst op meerdere manieren moet kunnen spelen, voor het geval De Jong er niet bij is. Hij voegt eraan toe dat de selectie weer beter in elkaar steekt. Er is meer concurrentie en ‘de jonge spelers kunnen nu gewoon meer brengen dan destijds’.

“En op de bank zitten spelers die het stokje zo over kunnen nemen. Een golfbeweging heet dat. Kenny Tete bijvoorbeeld zal tegen Duitsland vast de plek van Denzel Dumfries innemen. En Stefan de Vrij kan zo Matthijs de Ligt vervangen.” Van Hanegem stelt dat Koeman ‘zijn zaakjes prima voor elkaar heeft’, al maakt ook Duitsland volgens hem een positieve transitie door. Oranje zou daarom best kunnen verliezen, stelt De Kromme.

Is Frenkie de Jong momenteel de belangrijkste speler van Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is goed, maar ik vind hem niet zo bepalend als bijvoorbeeld Memphis, Van Dijk of De Ligt.

19 november 2018 om 08:38

Direct in het spel misschien niet, maar indirect wel. Sinds Frenkie speelt, zie je een andere Wijnaldum die in mijn ogen zijn beste periode beleeft in het Nederlands elftal. En ik durf te beweren dat dit te danken is aan Frenkie. Frenkie laat andere beter spelen. Maar als er een verbeterpunt is voor Frenkie, is het wel zijn directe betrokkenheid bij doelpunten (assist of goal) ook bij ajax, in 10 wedstrijden eredivisie 2 goals en 0 assists (die goal van feyenoord geef ik hem wel) is voor een middenvelder van ajax best weinig.. al heb je dat probleem als speler bij ajax, er zijn er te veel die eerst voor hun eigen kans gaan.

19 november 2018 om 08:44

Precies dit. Wijnaldum speelt bepalend omdat de Jong aan de bal nauwelijks tot geen balverlies lijdt. Dit maakt het voor Wijnaldum makkelijker om naar voren te spelen.

19 november 2018 om 09:04

Wijnaldum speelt veel beter omdat hij zich nu kan focussen op zijn daadwerkelijke kwaliteiten. Dat komt mede door De Jong maar ook door De Roon en het systeem wat je wilt spelen. Wijnaldum speelt onder Koeman veel dieper en hoeft zich minder bezig te houden met de opbouw van achteruit. Als je met De Jong maar ook De Roon 2 middenvelders hebt die vooruit willen voetballen helpt dat natuurlijk ontzettend.

19 november 2018 om 09:54

Denk dat het ook komt dat De Roon daar tussen staat als stofzuiger Frenkie en Wijnaldum meer vrijheid hebben.

19 november 2018 om 09:57

@fcoldambt:

Juist heel veel vergeten hem. Maar juist omdat hij de troep opruimt kunnen die andere 2 spelers tot hun recht komen.

de Roon doet het echt geweldig, zal niet opvallen en doet niks geks. Maar speelt gewoon heel goed in zijn rol.

19 november 2018 om 08:53

Dat ligt eraan wat je bepalend vindt. Als je alleen kijkt naar een individuele actie die een goal oplevert van Memphis of alleen kijkt naar een defensieve actie van Van Dijk of De Ligt die een aanvaller afstopt, dan wel ja. Het voetbal is alleen zoveel meer. Frenkie is de dirigent die het tempo aangeeft, Van Dijk en De Ligt kunnen de bal altijd aan hem kwijt. Hij komt de bal opeisen en hij kan altijd rust creeëren op momenten dat het niet lekker staat. Je moet maar is opletten bij een actie of corner die fout gaat, wie er voor zorgt dat de organisatie weer op zijn plek kan worden gezet. Hij is altijd aanspeelbaar en zorgt er heel vaak voor dat hij er staat bij problemen. Wijnaldum speelt vele malen beter nu hij meer naar voren kan spelen en er niet meer alles van hem wordt verwacht. Geloof het of niet maar de reden dat het nu wel lekker loopt komt echt door dat mannetje. Iedereen kan vrijer spelen, het wordt niet meer van de verdediging gevraagd dat ze moeten opbouwen, weet je het niet meer? Speel frenkie aan.. die jongen is zo balvast en hij vindt altijd wel een manier om er onderuit te komen. Zijn belangrijkste kwaliteit is echt het rust creeëren, vrijdag ging er een corner helemaal verkeerd en de fransen konden er snel uitkomen.. maar Frenkie kreeg uiteindelijk de bal en je zeg Van Dijk en Memphis gelijk rustig aandoen. Het is echt een heerlijke voetballer.

19 november 2018 om 09:24

Volgens mij speelde het Nederlands elftal pas goed voetbal toen Frenkie de Jong op het middenveld erbij kwam dus hoezo niet bepalend? Daarvoor wilde Koeman 532 spelen en je zag dat er totaal geen voetbal in de ploeg zat alleen werd er goed verdedigend met idd de Ligt en van Dijk en een bevlieging van Depay alleen nu met de Jong erbij wordt er opeens veel beter gevoetbald omdat we nu eindelijk iemand op het middenveld hebben die de ballen ophaalt en direct opendraait en naar voren speelt.

19 november 2018 om 10:00

Wat je zegt P9J7, dat altijd opendraaien is het beste wat een voetbalploeg kan gebeuren. Sneijder in zijn hoogtij, Modric, Kroos, juist de spelers die een team beter maken door direct open te draaien. En ze kijken al van te voren en verstoppen zich niet.

19 november 2018 om 11:09

Idd, wat ik gisteren zo mooi vond bij studiovoetbal is dat ze lieten zien dat de Jong constant achterom kijkt als hij de bal vraagt. Hij wilt alleen maar vooruit en hij kijkt ook echt van te voren of dat kan.

Als ik Frenkie zou zijn, zou ik echt helemaal gek worden. Hij krijgt elke dag zoveel veren in zijn reet, dat er bijna geen vogels meer over zijn. Knap dat die gewoon lekker zijn ding blijft doen. Frenkie komt er wel.

Op een gegeven moment? Kante heeft vanaf minuut 1 op De Jong gestaan en op Propper stond Matuidi als vaste bewaker. Tactisch geen verkeerde zet natuurlijk, maar absoluut nog voor de start van de wedstrijd bepaald.

Zoals Wijnaldum ook al aangaf vind hij Frenkie in het elftal erg fijn. Die trekt zoveel tegenstanders naar zich toe dat andere spelers, waaronder hijzelf, meer ruimte krijgen.

19 november 2018 om 09:58

Dat was gisteren tijdens studiovoetbal ook duidelijk te zien toen ze lieten zien hoe Wijnaldum het spel moest maken. Nooit open gedraaid en altijd terug terwijl de jong de bal afpakt en direct naar voren kijkt. Wijnaldum kan zich nu veel meer richten op zijn eigen krachten en niet bezig houden met het spel maken. We hadden geen Ziyech nodig in oranje, maar de Jong. Alhoewel Ziyech erbij ook luxe is, maar de Jong was het ontbrekende stukje.

@kleinegeneraa

Frenkie heeft zoveel veren in zijn kont gestoken,dat de partij van de dieren er al een motie van heeft ingediend in de tweede kamer
Het is me wat met die partij,arme Frenkie

Nou ik zie oranje komende jaren iig geen ek of wk pakken. Frankrijk met een fitte pogba en umtiti zijn komende jaren veel te goed zeker als dembele en fekir erin komen. Ik denk dat dit elftal bijna onverslaanbaar is komende jaren.

Sidibe umtiti varane mendy
Pogba kante
Fekir
Dembele griezman mbappe

19 november 2018 om 15:13

@hangover96

ik, want die zaten gewoon bij mijn favorieten die toernooien samen met Belgie die ook altijd onderschat worden imo.

je noemt gewoon 3 absolute topelftallen. Kroatie heeft spelers als Perisic, Modric, Mandzukic en Rakitic wat wereldtop is, Portugal had Ronaldo en Argentinie spelers als Messi, Aguero, Higuain, Di Maria en Dybala. waarom zouden die geen finale kunnen halen?

19 november 2018 om 16:31

Hangover ja frankrijk is jong maar over een paar jaar niet meer. Mbappe en dembele zijn de grootste talenten ter wereld. Samen met pogba kante varane umtiti en griezman die nog allen jaren meekunnen lijkt me frankrijk onverslaanbaar komende jaren op een eind toernooi. Op alle linies de besten vd wereld dat heb ik nog nooit gezien en ik volgende voetbal sinds 94

Na alles gelezen te hebben,is er maar een conclusie te trekken voor mij en dat is Frenkie is een heerlijk lekker ventje. En niets anders. punt uit.

Vreemde discussie hier of de Vrij of de Ligt de beste is. Best wel een beetje klein allemaal.

De echte topper in dit team is Ronald Koeman. Hij weet de spelers te selecteren die dit team tot een topteam maken. Je ziet ineens dat er weer op een wijze wordt gespeeld waardoor tegenstanders zoals Frankrijk en Duitsland kunnen worden weggespeeld. We beleven weer eens de geboorte van een nieuwe gouden generatie!

mooi! de woorden van iedereen die zei dat Van Hanegem wat tegen Ajax heeft omdat hij Blind toevallig niet goed vond kunnen nu ook weer de prullenbak in

19 november 2018 om 15:23

van Hanegem mag dat best van Blind vinden. Ik denk dat Blind zelf ook vaak vindt dat het beter kan en moet. Hij is verder niet perse tegen Ajax, maar hij is gewoon voor Feyenoord. Daar vind ik als fan van Ajax helemaal niets van. Dat mag gewoon. Persoonlijk vind ik van Hanegem geweldig!

19 november 2018 om 16:16

Echter was het ook best nobel geweest van Willem pie om even een complimentje aan het adres van Blind te geven, was duidelijk 1 van de beteren tegen Frankrijk. Kan de comment van van Hanegem ook weer de prullenbak in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren