Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal legt uit: ‘Daarom hoop ik dat een Duitser de prijs krijgt’

Laatste update:

De wereldvoetbalbond (FIFA) maakte op 28 oktober bekend welke 23 spelers genomineerd zijn voor de Ballon d’Or 2014. Wereldkampioen Duitsland is met zes voetballers hofleverancier en Louis van Gaal gaat ervan uit dat een Duitser uiteindelijk ook zal winnen. Hij zou het niet meer dan logisch vinden, zegt hij.

/

De ex-bondscoach van Oranje, die nu trainer is van Manchester United, legt in gesprek met MUTV uit hoe hij over de Ballon d’Or denkt. “Ik vind dat je altijd iets moet winnen om de Ballon d’Or te kunnen krijgen. En het beste wat je dit jaar kon winnen, was het WK. Daarom hoop ik dat een Duitser de prijs krijgt.”

De genomineerde Duitsers zijn Mario Götze, Toni Kroos, Philipp Lahm, Thomas Müller, Manuel Neuer en Bastian Schweinsteiger. Als bondscoach stemde Van Gaal vorig jaar op Franck Ribéry, die de prijs uiteindelijk niet won. Zelf maakt de trainer nu ook kans op een onderscheiding op het FIFA-gala: als Trainer van het Jaar. “Ongelooflijk hè, als je de resultaten van Manchester United ziet”, aldus Van Gaal met een knipoog.

Denk jij dat een Duitsers de Ballon d'Or zou moeten winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit vind ik echt onzin, de Ballon d'or is een prijs dat gegeven word aan een speler die dat jaar de beste was, en niet omdat die alles gewonnen heeft. Het moet niet gekker worden. Dalijk geven we de Ballon d'or nog naar de topscoorder, terwijl je daar de Gouden schoen voor hebt.. Op basis van wie de beste is zou Ronaldo of Neuer het moeten winnen. Ik ben zwaar onder de indruk van deze twee en dat laten de statistieken ook blijken.

19 november 2014 om 14:19

Volkomen onzin ja, het gaat om het hele jaar! Je moet het over een heel jaar bekijken en op dat gebied lijkt Cristiano het meest voor de hand liggend.

19 november 2014 om 14:24

Waarom komt verdomme iedereen toch aan met Neuer? Wat heeft die man toch? Puur omdat hij zo vaak op de middenlijn te vinden is? Leuk hoor dat kan Courtouis toch ook, bekroom hem dan ook met de gouden bal.

Als Neuer die prijs verdient dan verdienen Iker en Buffon die prijs wel 10x. Die presteerde jaren lang en presteren nog terwijl Neuer net komt kijken en persoonlijk nog geen prijzen of punten kan winnen.

19 november 2014 om 14:32

Het is toch duidelijk dat Neuer dit jaar de beste doelman is, kijk zijn reddingen eens. Hem passeren gaat je niet zomaar lukken, heeft dit jaar ook nog maar (3!) tegen doelpunten gekregen.

19 november 2014 om 14:33

Landskampioen, beker en WK gewonnen, echt vreemd idd dat die er tussen staat...

19 november 2014 om 14:37

Ja en dan? Bravo had 8 wedstrijden lang 0 doelpunten tegen, dat maakt je nog geen 'beste doelman'

Wat is er met zijn reddingen dan? Die reddingen van Howard, Mbolhi, Ochoa, Navas, Bravo op het WK waren veel belangrijker en veel beter dan van hem.

19 november 2014 om 14:41

Wat overkwam hem dan tijdens Real Madrid - Bayern haha, Ronaldo verdiend deze prijs 100%

19 november 2014 om 14:51

Kroos heeft zelfs meer prijzen gewonnen, Schweini, Lahm en Muller ook evenveel als Neuer. Ik vond zelfs Robben overtuigender dan alle Duitsers op het WK.
Duitsland is een team net als Atletico daarom zullen die spelers geen prijs pakken.

19 november 2014 om 16:40

@Nuri: Ronaldo is een topspeler, maar liet het het afgelopen jaar afweten in de belangrijke wedstrijden, lees CL finale waar hij nagenoeg onzichtbaar was en het WK.
Neuer heeft niet alleen veel gewonnen, maar ook echt een doorslaggevende rol gespeeld. En tuurlijk is een keeper minder spectaculair, maar in een jaar waarin de beste voetballers (Ronaldo en ook Messi) een keer minder dominant waren op het hoogste niveau, is Neuer wel een keer een goed alternatief.

19 november 2014 om 16:45

"duitsland is een team net als Atletico daarom zullen die spelers geen prijs pakken."

Dus je wilt zeggen dat Duitsland geen individuele klasse heeft? Als ik een Reus, Muller, Draxler, Kroos of Gotze in mijn team zou hebben zou ik toch flink in mijn handjes wrijven.

Ot:
1. Robben 2. Ronaldo 3. Kroos

19 november 2014 om 14:29

Heb het idee dat Neuer naar voren wordt geschoven om Ronaldo niet te laten winnen..zelfs Messi heeft meer prestaties geleverd dan onze grote vriend Neuer.

19 november 2014 om 14:34

Maak jezelf niet belachelijk... Op grond van wat heeft Messi meer prestaties geleverd? Heeft ie het landskampioenschap gewonnen? Heeft ie de WK gewonnen?

19 november 2014 om 14:35

Ik zou het niet oneens zijn als Neuer het wint, wel zou ik het heel raar vinden aangezien de Fifa de laatste jaren altijd voor een aanvaller of een aanvallend ingestelde middenvelder kiest. Buffon Casillas en noem maar op hebben ook fantastische jaren gehad net als Neuer, maar een Ballon d'or wonnen ze niet.

19 november 2014 om 14:40

Won Duitsland het WK door Manuel Neuer?
- Nee.

Won Spanje het WK door Iker Casillas?
- Ja.

Won Spanje het EK door Iker Casillas?
-Ja.

Neuer is een fantastisch doelman maar wint Persoonlijk niks. Hij word zo weinig getest in een wedstrijd, waar was hij tegen Real Madrid bijvoorbeeld? Dortmund klopt hem ook zo makkelijk.

19 november 2014 om 14:49

Tuurlijk won duitsland de titel onder andere door neuer. Man speelde een fantastisch toernooi. Dat jij hem geen voetballer van het jaar wil noemen komt omdat hij een keeper is.

Ik ben het hier geheel met van gaal eens een duitser verdient deze titel. Maar het zal wel weer ronaldo of messi worden. Wat volkomen belachelijk is.

19 november 2014 om 15:20

Ik ben het vaak met je eens maar het wk werd niet gewonnen door casillas maar verspeeld door robben daarnaast was neuer misschien niet zo goed als normaal tegen real maar waar was casillas tegen dortmund, je kan het bekijken hoe je wil maar het vertrouwen dat neuer achter je staat alleen wint al wedstrijden voor een ploeg.

19 november 2014 om 15:26

Gun het eerder een Lahm/kroos dan Neuer. Hij heeft prima gekeept op het WK, en natuurlijke dit hele jaar overall, maar het punt dat hiervoor al werd gemaakt, is dat Casillas echt doorslaggevend is geweest voor de titels van Spanje (die bal van Robben die hij er uit houd in finale??) Hij had toen meer aanspraak op de hgouden bal dan Neuer nu. Ze waren met Wiedenfeller in het doel ook wereldkampioen geworden..

Hoop persoonlijk een top 3 met Ronaldo, Robben en Lahm of Kroos

19 november 2014 om 19:48

Ben groot fan van messi en cr7 maar van mij mag er wel weer iemand anders winnen. Alleen maar om die 2 weer nog scherper te maken. Geef maar aan müller hahaha ook leuk. Dat eeuwige gezeik wie die bal moet winnen. We weten toch allemaal wel welke voetballers boven iedereen uitsteken.

19 november 2014 om 15:04

Al die Hollanders gunnen het CR niet, Ronald de boer van Marwijk etc etc.. Omdat Portugal niet geliefd is en een zware Angstgegner is van oranje

19 november 2014 om 15:15

Misschien vinden hollanders ronaldo gewoon niet zo goed je kan toch zelf bepalen wie jij beter vindt ik vond neuer geweldig en ook robben deed het geweldig, dat zeg ik niet omdat ik ronaldo haat dat zeg ik omdat ik (neuer vooral) veel belangrijker vond dit seizoen en de mensen die praten over de redding van casillas op robben, dat was meer robbens fout dan de redding van casillas

19 november 2014 om 17:44

Bayern was halverwege het seizoen al kampioen man zoveel hoefde Neuer niet te doen.
Keeper hoort gewoon niet beste voetballer van het jaar te worden daar is al een andere prijs voor en dat is wereldkeeper van het jaar.

20 november 2014 om 16:03

dan hoeven spitsen dus ook niet meer mee te doen want die hebben de gouden schoen al

19 november 2014 om 15:39

Als Kroos een Nederlander zou zijn geweest zou iedereen hier op Voetbalzone zeggen dat Kroos de prijs verdient. Een vergelijkbaar verhaal met de Ballon d'or 2010 toen Sneijder tussen de kanshebbers stond.

Ik denk dat Ronaldo de prijs uiteindelijk zal winnen of Neuer. Naar mijn mening verdient Messi het niet eens om in de top 3 te staan. Hij teert puur op z'n naam en prestaties van de voorgaande jaren. De top 3 zal compleet worden gemaakt met Ibrahimovic of Robben gok ik.

19 november 2014 om 17:04

Snap je redenatie niet. Robben is ten eerste toch wel een maatje groter dan Kroos. En hij heeft toch gewoon een geweldig jaar gehad? Fantastisch wk, goed seizoen bij Bayern, alleen geen prijzen. Vinden jullie echt dat hij zo veel onder doet voor een Messi/Ronaldo? Zal wel aan mij liggen.

19 november 2014 om 17:48

Uiteindelijk gaat het om de prijzen.. En dan met name hoe beslissend een speler daarin is geweest.
Qua techniek zal Robben zeker niet minder zijn maar Ronaldo en Messi schieten er 50 per seizoen in en dat waarmee zij zich onderscheiden van derest.

19 november 2014 om 19:06

Toni Kroos heeft ontzettend veel prijzen gewonnen met Bayern, het WK met het Duitse elftal en misschien zelfs het WK voor clubteams dit kalenderjaar vandaar.

19 november 2014 om 19:07

Op de momenten die er toe deden scoorde Ronaldo evenals Messi niet voor hun club.

19 november 2014 om 18:01

@nikes
Je spreekt jezelf wel zwaar tegen als je zegt dat de topscoorder niet de Ballon d'or moet winnen, maar vervolgens wel vindt dat Ronaldo hem moet winnen, die topscoorder van de CL was geworden.

Ik denk dat Ronaldo hem gaat winnen. Of het terecht is, is een 2e. Tis sws een publiciteitsprijs, anderen mensen stemmen op wie zij de beste vinden. Tis niet gebaseerd op feiten, evenals dat de winnaar van de Gouden Bal de beste Voetballer ter Wereld is. Hetj is zo uitgeroepen, maar technisch gezien is het dat niet (die is er sowieso niet, aangezien iedereen een andere mening heeft). Er is geen beste voetballer ter wereld, iedereen heeft hier een andere mening over (en kan deze hopelijk ook beargumenteren, mits hij serieus genomen wilt worden). Ronaldo presteerde zeer goed in de Champions League met 17 goals (hoewel ik betwijfel of die goals enige restwaarde hadden, zonder die goals hadden ze de CL ook gewonnen als je de resultaten van vorig seizoen ziet. Daarbij was er gewoonweg niemand beter. Messi sukkelde met blessures en was t ook even kwijt. Verder zijn er weinig realistische kanshebbers op Neuer en Robben.

Ik hoop alsnog dat Neuer m wint, omdat hij een heel goed WK speelde. En ik heb altijd de stiekeme hoop dat Messi, mijn lievelingsvoetballer en voor mij de beste speler aller tijden, hem wint. Helaas is dit kansloos, aangezien Messi op het WK na niet zoveel heeft gepresteerd in vergelijking met andere spelers. Dan geef ik Robben meer kans.
Wel moet ik zeggen dat Messi nu wel lekker bezig is (minstens gelijkwaardig aan Ronaldo vind ik) en ik zou het niet ondenkbaar vinden als hij de Gouden Bal van 2015 wint (mits hij deze vorm blijft behouden).

Wat een onzin, iets moeten winnen om de ballon d' or te winnen. Volgens mij gaat het toch echt om wie de beste voetballer van het afgelopen jaar was.

De enige die hem verdient is Ronaldo. Hij was goed en beslissend, hij viel alleen op het wk tegen. Duitsland was super als team, maar niemand was beslissen. Misschien Müller, maar hem kan je echt niet de beste voetballer noemen.

19 november 2014 om 15:02

Als ik jou criteria zo beoordeel dan verdienen oa een paar Duitser hem meer dan Ronaldo. Müller, Lahm, Neuer en vooral ook Robben waren goed en beslissend (zoals jij dat als criteria aanvoert) plus de drie eerstgenoemden wonnen daadwerkelijk het WK en Robben speelde briljant op het WK....

19 november 2014 om 17:53

Ronaldo heeft er voor gezorgd dat Portugal überhaupt mee mocht doen aan het WK.
Daarmee is zijn bijdrage aan de overwinning van de CL enorm geweest.
Duitsland heeft een mooie teamprestatie neergezet maar individueel steekt er niet iemand uit het is allemaal goed tot zeer goed maar niet exceptioneel

Tsja, maar wie heeft dan zo exceptioneel gepresteerd? Het is en blijft een echte teamprestatie wat Duitsland heeft geleverd. Geef em dan maar aan Neuer..

Jeetje, Van Gaal die vindt dat hijzelf niet hoort te winnen.
Er blijft natuurlijk een onderscheid tussen team- en individuprestatie. Zelfde voor een coach, wat Low gepresteerd heeft is beduidend minder knap dan hetgeen Louis van Gaal heeft gepresteerd. Low wist er nog bijna een totale bende van te maken ook.

19 november 2014 om 14:23

Hoezo? Low heeft beter gepresteerd met Duitsland dan van Gaal met Nederland.

19 november 2014 om 18:36

Ja maar als je kijkt naar het materiaal dan vind ik dat wat van Gaal heeft gedaan toch een klasse beter.

Tja welke Duitser blonk dan uit? Welke Duitsers speelde een seizoen of een WK waarvan je dacht 'wauw' in mijn ogen geen enkel.

- Muller scoort altijd gemakkelijk, maar James scoorde er meer.
- Neuer voetbalt leuk mee,en keept goed. maar heeft geen punten gepakt
- Lahm intelligente voetballer, leuke voetballer, speelt het altijd heel slim maar zo ken ik er nog een paar
- Schweinsteiger was te vaak geblesseerd en speelde ook geen belangrijke rol
- Toni Kroos speelde een goed WK net als Muller maar ook daarvoor kan je hem niet bekronen met de Gouden bal.

19 november 2014 om 14:27

Ik snap die hype om Neuer niet helemaal..heeft in de CL tegen Real geen bal tegengehouden. Op het WK was het ook maar gemiddeld, af en toe een mooie redding maar om hem daar een Ballondor te geven..

19 november 2014 om 14:31

Echt hé, zelf op het WK was hij niet de beste keepers.

Mbolhi van Algerije was veel beter en won persoonlijk punten voor Algerije, Ochoa redde Mexico zovaak en zijn wereldwedstrijd tegen Brazilie, Keylor Navas loodste Costa Rica naar de knockout fase, Howard maakte een wereldrecord met 16 saves tegen Belgie, wat deed Neuer? Helemaal niks.

Zijn team/land spelen op balbezit en hij heeft nooit iets te doen.

19 november 2014 om 14:56

Ik snap juist heel goed waarom Neuer naar voren wordt geschoven. Dit is een speler die gewoon punten voor je redt, maar jij kijkt alleen of hij een bal uit de kruising plukt.

Ik ben zelf keeper en kan je vertellen dat door jezelf goed te positioneren, je de tegenstander onmogelijk kansen kan laten creëren. Neuer is hier een meester in, dus dat hij geen punten gepakt heeft is, omdat de tegenstander gewoon bijna geen kansen kan creëren tegen Bayeren of Duitsland.

Bovendien vindt ik het beetje belachelijk dat de prijs ieder jaar naar een aanvallend ingestelde speler gaat. Dan lijkt het alsof verdedigen of keepen niets voorstelt. Ik zou het goed vinden als de prijs een keer gaat naar een verdediger of keeper van uitzonderlijke kwaliteit en Neuer is de enige die in mijn ogen hier aan voldoet.

19 november 2014 om 15:34

@catalunya11

Belachelijke redenatie. Ja, laten ze de gouden bal maar aan een verdediger of keeper geven zodat die ook maar eens wat winnen.. Onzinnig. De beste presterende speler moet gewoon die prijs winnen.. en het is nu eenmaal zo dat het vaak aanvallers zijn die extreem uitblinken.

Ik ben het er niet mee eens dat je per se moet een prijs moet winnen om de ballon d'or te winnen. Wel zou ik het mooi vinden als ze hem aan Thomas Müller geven! Hij presteert altijd goed en scoort ook veel. Natuurlijk zijn er vele spelers kwa techniek beter maar Müller is voor mij wel een echte top-prof. Bovendien heeft Cannavaro de prijs toch in 2006 gewonnen na het WK? Dat is dan zelfs een verdediger, dan zou je hem ook nog aan Lahm kunnen geven als een oeuvreprijs.

Van Gaal neemt het op voor zijn ex-spelers, maar wat hij zegt is eigenlijk een beetje onzin. Een Bale kan dan nooit een Ballondor in een WK-jaar winnen want hij moet het doen met Wales.

Ronaldo was gewoon de beste en daarna komt Messi. Neuer en die andere Duitsers hebben niks te zoeken in die top3, Robben was beter dan alle Duitsers.

19 november 2014 om 14:40

Alsof Portugal goed is zonder Ronaldo? Over het algemeen is Portugal beter dan Wales, maar verschillen niet veel hoor.

19 november 2014 om 16:08

Messi? De Duitsers hebben er meer te zoeken dan Messi. Robben is discutabel, Ronaldo hoort er wel bij uiteraard.

19 november 2014 om 20:40

Wat heeft Ronaldo in beslissende momenten laten zien?
Wk was dramatisch, C.L. finale was hij een van de mindere

Als er dan 1 Duitser is die er recht op heeft is het Neuer ... maar uitgerekend die had er in de Wk finale met rood af gemoeten en was alles anders gelopen waarschijnlijk... dus dan blijft er niets over!

19 november 2014 om 14:49

Hoezo rood? Bij Higuain slaat hij eerst gewoon de bal weg en daarna volgt een ongelukkige botsing. Ik heb hem net nog is op youtube gekeken. Was absoluut geen rood. Het komt heel ongelukkig uit voor Hiquain, omdat hij er met zijn rug heen staat en Neuer niet verwacht.

Ik vind dat Philip Lahm hem verdient. Zo multifunctioneel en slim. Naar mijn mening wordt hij al jaren onderschat. Maar meestal kiest men toch voor een aanvaller die veel scoort. Verder vind ik het wel degelijk mee tellen of je wel of geen goed wk hebt gevoetbald. Als je op het wk geen pepernoot hebt geraakt zoals Ronaldo vind ik niet dat je hem moet winnen.

19 november 2014 om 15:41

Lahm!! Voor mij al jaren de beste speler ter wereld maar hij is natuurlijk kansloos. Lahm staat lang niet genoeg in de spotlight om kans te maken. Daarvoor moet je vaak de voorpagina halen en dat kan je al doen door 90 minuten niks te doen behalve een intikkertje. Iemand die 90 minuten lang alles goed doet achterin het veld wordt al gauw vergeten.

Ronaldo is de grote favoriet. Maar zelf zie ik Neuer graag winnen! Hij maakt misschien niet veel en mooie doelpunten, maar is in een team zeer belangrijk. Als het om doelpunten gaat zou hij geen kans hebben natuurlijk.. Maar Cristiano Ronaldo heeft als belangrijke kwaliteit vooral doelpunten maken, Neuer z'n kwaliteit is juist dit te voorkomen. Beiden maken hun kwaliteiten waar, maar waar wordt nu op beoordeeld?

Wat een onzin is dat toch altijd. Het zijn teamprijzen, de Ballon d'or moet naar de speler gaan die gewoon het beste was, individueel. Natuurlijk krijgt een speler snel een beter aanzicht wanneer hij iets heeft gewonnen met zijn team, maar deze prijs moet zich daarvan onderscheiden.
Ogja, vaak is het toch allemaal grote bullshit. Ballon d'or winnaars zijn meestal logisch, maar als je naar team van het jaar ofzo kijkt weet je al dat je de meeste prijzen niet serieus hoeft te nemen.

Waarom Robben niet? Hij heeft toch vorig jaar een prima seizoen gedraaid bij Bayern en heeft ons Nederlands elftal een gigantische boost gegeven. Ik snap dat Ronaldo en Messi geniale voetballers zijn maar ik vind Robben soms wat ondergewaardeerd hier. Ik zou het persoonlijk te gek vinden als hij zou winnen.

19 november 2014 om 15:36

Ik ook, zou het hem ook enorm gunnen en als die hem wint zou het niet eens onverdiend zijn - maar het gaat helaas niet gebeuren ben ik bang.

Voor zo'n prijs kan je nooit iedereen tevreden stellen. Kies je voor Cristiano heb je heel Duitsland op je kap, kies je voor een Duitse speler is Cristiano (terecht) pissig. En als Zlatan deze keer niet wint zal hij ook z'n zegje doen. Robben kan ook kans maken, en zo zijn er nog een paar spelers die het verdienen. Je hoeft niet per sé het wk te winnen om dit jaar aanspraak te maken op de Ballon d'or. Er zijn zoveel legendarische voetballers geweest die em nooit hebben gewonnen, dus wat maakt het uit...

19 november 2014 om 18:51

Klopt helemaal. In een jaar zonder WK ben je snel geneigd om voor Ronaldo of Messi te kiezen. Dit jaar komen zeker ook spelers als Robben, Ibrahimovic en Neuer in aanmerking.

Als je 11 x een Ballon d'or mocht uitreiken, zou je de volgende spelers kunnen belonen :

(zie opstelling)

Neuer
Lahm
Ramos
Hummels
Alaba
Robben
Kroos
Toure
Ronaldo
Messi
Ibrahimovic
20 november 2014 om 00:48

Haha, ja leuk idee van je. Nog niet zo gek eigenlijk. Maarja, ze willen die prijs uniek houden. Dat heeft meer aandacht van de mensen natuurlijk.

Maar ook nu heeft Cristiano recht op die prijs, als hij die krijgt is dat gewoon dik verdiend. Alleen is hij niet de enige, en daar gaan mensen dan weer over ruziën over wie hem het meest verdient. Achja, ik gun het ze allemaal.

20 november 2014 om 01:04

Per positie een Ballon d'or uitreiken is misschien wel eerlijker. Een speler als Ronaldo laat zich eigenlijk niet vergelijken met bijvoorbeeld een Sergio Ramos. (sowieso zijn aanvallers en verdedigers onvergelijkbaar)

Aan de andere kant zou de prijs dan wel zijn unieke waard verliezen inderdaad.
Denk dat de spelers die ik in mijn opstelling heb opgenomen op dit moment de beste zijn op hun positie. (i.p.v. Hummels kun je misschien nog Kompany of Thiago Silva noemen) De enige wereldtopper die je dan mist is Iniesta.

Je kan pas bepalen wie de ballon d'or zou moeten winnen zodra je de selectie criteria weet. Hier zullen feitelijk te bewijzen argumenten naar voren komen (doelpunten, prijzen, assists, ratio's, etc) maar ook softe argumenten (sportivitieit, technisch inzicht, etc.).

Overigens geeft Louise slechts zijn mening.

Zou het Robben zeker gunnen.
Speelt heel het jaargang al top bij Bayern. Daarnaast nog een top wk gespeeld. Jelaas niet iets gewonnen van een grote prijs.
Alleen Ronaldo de CL. Maar die heeft een drama wk gehad.
Datzelfde geldt voor Messi. Die heeft helemaal niks gewonnen deze jaargang. Dus die verdiend het zeker niet.
Robben is heel het jaargang top geweest en zich hebben laten zien.
Die verdient het gewoon.

Ik stem Robben! Gun het hem zo erg, maar CR7 zal uiteindelijk wel winnen.. Wat ook niet onterecht is natuurlijk! Maar hoop is er altijdm

Ik vind juist niet dat de prijs naar een Duitser moet gaan. Duitsland is mijn inziens wereldkampioen geworden door het geweldige collectief wat met name tegen Brazilië tot uiting kwam.

1 Ballon D'or per persoon een idee? Haha

19 november 2014 om 23:28

Ze moeten gewoon per linie 1 uitreiken, keeper, verdediging, middenveld, aanval en coach

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren