Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk blinkt weer uit: ‘Hij is goed genoeg voor Barcelona en Real Madrid’

Laatste update:

Southampton won zondag met 3-1 van Burnley en Virgil van Dijk maakte veel indruk in het centrum van de defensie. Het kwam Van Dijk, die in de interland tussen Nederland en Frankrijk ook al de uitblinker was, op lovende kritieken te staan.

/

Analyticus en oud-middenvelder Jamie Redknapp komt woorden tekort om Van Dijk te loven. “Toby Alderweireld staat nog boven hem als beste verdediger van de Premier League, maar Van Dijk zit er niet ver achter. Hij is de ideale moderne centrumverdediger. Hij zou goed passen bij Barcelona of Real Madrid”, klinkt het op Sky Sports.

De 25-jarige Van Dijk brak in het profvoetbal door bij FC Groningen. Hij maakte al snel de overstap naar Celtic, waar hij in de wetten van een topclub leerde kennen. Sinds september 2015 speelt hij in de Engelse Premier League bij Southampton.

Is Virgil van Dijk goed genoeg voor Barcelona of Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dat er nog mensen ja stemmen! bijna elke wedstrijd een foutje, kan totaal niet opbouwen en mist snelheid. nu wel in vorm maar om na een paar goede wedstrijden dit te concluderen, lijkt mij te snel

17 oktober 2016 om 07:23

Gelukkig heeft Jamie Redknapp er wel verstand van.

17 oktober 2016 om 08:05

Hahah die zie ik ook wekelijks wat roepen en zijn meningen aanpassen aan de waan van de dag.. Maar he, als jij Jamie serieus wil nemen, lekker doen Van Dijk zit nu denk op zijn plaats. Hoogstens een stapje hoger naar een Everton of zo, maar Barcelona is voorlopig sowieso te hoog gegrepen.

17 oktober 2016 om 11:15

De toekomst daar heb je helemaal gelijk in. Zodra iemand maar wat status heeft in de voetbal zou die gene bij voorbaat volgens vele al gelijk hebben. Ik vind van Dijk wel een zeer goede verdediger maar, ik snap je punt de toekomst.

17 oktober 2016 om 07:27

Stop nou eens met dat gemauw... We hebben in geen tijden zon kanjer gehad achterin. Dan ga je terug naar toen Heitinga nog jong was... je haalt de wk finale met Heitinga - Mathijsen, nee daar werden we altijd vrolijk van. Pepe en Varane maken ook zat fouten. Van Dijk is gewoon in drie jaar een wereld stopper

17 oktober 2016 om 07:27

Niet iedere centrale verdediger hoeft te kunnen opbouwen. De meeste clubs spelen met een opbouwer en een pure verdediger.

17 oktober 2016 om 07:45

@a28zesletters wel als ze bij barcelona en madrid spelen. Dit zegt redknapp toch of niet?

17 oktober 2016 om 08:13

Want pepe en macherano zijn zulke goede opbouwers

17 oktober 2016 om 10:12

Sergio Ramos en Pique wel

17 oktober 2016 om 07:31

@danosoostv

Ik ga er maar van uit dat je het voetbal niet volgt en zomaar wat roept. Om na een paar geode wedstrijden dit te concluderen? Van Dijk speelt al sinds vorige seizoen ijzersterk, als je Van Dijk moet gaan vergelijken met David Luiz etc. dan is het gewoon een wereldverdediger. Het is ongelofelijk hoe negatief wij als Nederlanders weer zijn, zal wel aan de mentaliteit liggen.

17 oktober 2016 om 07:38

Je weet dat het vorig seizoen de beste speler van Southampton is geweest? Dit is niet 'na een paar wedstrijden'. Dat jij Virgil niet gevolgd hebt is dan ook niet geheel interessant, jammere wel dat je roept dat hij elke wedstrijd foutjes maakt en niet kan opbouwen bla bla...



Stel je hebt een verdediging met Van Dijk en De Vrij, links Blind en rechts (op het moment) Karsdorp... Dan heb je een fantastische Nederlandse verdediging, echt van wereldformaat. Zie al deze spelers (op Blind na uiteraard) bij een topclub terecht komen. Verdedigend gaan we een mooie tijd tegemoet

17 oktober 2016 om 08:07

Mis snelheid? Ik weet echt niet wat jij verwacht, maar volgens mij is Van Dijk aardig snel.

Enkele jaren geleden was hij een speler die echt veel fouten maakte, ongeconcentreerd in het veld stond, maar sinds vorig jaar (onder Koeman) toch wat stabieler geworden. Bij hem is het gewoon een kwestie van concentratie en als hij 90 min. lang geconcentreerd z'n wedstrijd speelt dan vind ik 'm echt goed. En dan zit het niveau van die topploegen er echt wel in.

Vergelijkbaar met Van Dijk is Varane. Die is goed, maar heeft ook zo z'n momenten.

17 oktober 2016 om 09:59

Want pique kan goed opbouwen... vind van Dijk beter in de opbouw. Bij nederlandselftal een van de weinige die ook met een strakke bal achterin rond speelt omdat hij begrijpt dat het ook op die plek belangrijk is snel rond te spelen. Daarnaast heeft hij een prachtige lange bal in de poot.
'Een paar goede wedstrijden'... Hij heeft vorig seizoen het hele seizoen lang goed gepresteerd. Hij was DE man van Southampton.

17 oktober 2016 om 11:36

Van Dijk is juist razendsnel en is bij Southampton dé man voor de opbouw vanaf achterin. Grotere onzin heb ik hier nog niet vaak gezien.
Maar ik vind hem (nog) niet goed genoeg voor Barca/real.

25 jaar gaat nu naar zijn top toe.
Zal volgend jaar naar een topclub gaan denk ik zo.
En dan heeft hij zijn cerierre toch mooi opgebouwd bewuste goede keuzes gemaakt en niet te snel weg uit nedelrand.
En het beste er zit een goede kop op.

Overdrijven is ook een vak. Van Dijk speelt nu anderhalf seizoen prima maar om dan gelijk te zeggen dat die mee kan bij 2 van de beste clubs ter wereld gaat mij te ver. Laat hem eerst nog maar is 2 a 3 seizoenen presteren en dan zien we wel verder.

Eerlijk is eerlijk, hij gaf in de eerste helft wel een penalty weg die niet door de scheidsrechter gezien werd. Een rots in de branding.

17 oktober 2016 om 09:06

Hij zette een blok en je kan er makkelijk een penalty voor geven. Buiten dat speelde hij voor zijn doen een iets mindere wedstrijd, maar was nog altijd wel dominant in de verdediging. Kan zijn dat hij nog baalde van de laatst verloren wedstrijd tegen Frankrijk. De twee komende wedstrijden worden interessant: Twee uitwedstrijden tegen Inter en Man City. Ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen.

Ik hier toch wel een glimlach van op m'n gezicht. Een Engelsman die twee oud-eredivisiespelers benoemd tot de beste verdedigers van de competitie! En wij maar zeggen dat ze in onze competitie totaal niet kunnen verdedigen.

17 oktober 2016 om 08:21

Het is natuurlijk wel echt waan van de dag. Verthongen, Koscielny, Smalling etc staan echt allemaal nog wel een flink stukje boven van Dijk. Niks mis mee verder natuurlijk.

17 oktober 2016 om 10:52

Oh ja? Dat basseer je waarop? Want als je Van Dijk vergelijkt met die spelers kwa statistieken doet Van Dijk het niks slechter en zelfs op veel gebieden beter.

Meer key passes, clearances, tackles, gewonnen luchtduels etc etc.

Heeft niks met de waan van de dag te maken, van Dijk doet het gewoon verschikkelijk goed in Engeland en kan nog veel en veel beter.

17 oktober 2016 om 11:32

Smalling? Waarom dan? Die was vorig jaar de vlag op een modderschuit bij United. Sterke kerel, maar zijn sterkste punt is dat hij jong en Engels is. Dan ben je al gauw wereldtop in Engeland.

Vertonghen is overigens ook een oud-eredivisie speler.

17 oktober 2016 om 14:19

Smalling? Omdat hij werkelijk geen enkel duel verliest, zowel in de lucht als over de grond. Is verschrikkelijk snel, sterk, een leider en een team speler. Hij is alleen opbouwend niet geweldig, maar dat is geen eerste taak van een centrale verdediger. Smalling is in mijn ogen nog steeds de beste verdediger van de premier league, met Koscielny, Zouma, Alderweireld, Vertonghen, Mustafi en Bailly erachteraan. Van Dijk kan wat mij betreft in het rijtje Sakho. Een verschrikkelijk groot beest, maar niet slim of snel genoeg.

17 oktober 2016 om 14:39

@ Freshzone

Waar ik dat op baseer? Op de wedstrijden die ik kijk in de PL. En dat zijn er nogal wat. Van Dijk maakt gemiddeld zowat 1 cruciale fout per wedstrijd. Dat moet er uit, wil hij in het rijtje komen met spelers zoals Koscielny en Aldeweireld. Van Dijk doet het inderdaad heel goed in Engeland. Maar hij is echt nog niet van het niveau Koscielny of Aldeweireld. Dat is puur chauvinisme. Een belangrijke kwaliteit van een verdediger is de hele wedstrijd geconcentreerd spelen. Dat lijkt deze jongen nog niet te kunnen. Ik ben fan van van Dijk, en denk dat hij echt absolute top kan worden, maar je kan hem gewoon niet bij die spelers scharen.

@migi84

Smalling was vorig jaar veruit de sterkste speler in de defensie van United. Die jongen leidde de hele defensie, is ontzettend snel en sterk. Hoe kun je die jongen nou zo omschrijven nadat hij een ontzettend sterk seizoen heeft gehad vorig jaar.

Ik ben me er uiteraard van bewust dat Verthongen een oud Eredivisie speler is, maar ik had het dan ook gewoon over de beste verdedigers van de PL. Geen link met de eredivisie verder.

@BR-7
Het is een beetje raar om te zeggen dat van Dijk niet snel is. Dat is hij namelijk wel. Vind hem ook beter en slimmer dan Sakho. Hij valt in mijn ogen voor nu in de categorie Williams, Fonte, Cahill (in betere doen dan momenteel), Stones, Otamendi etc. Net onder de absolute top van het moment. Dat is een goede prestatie en hij heeft zeker potentie. Maar laten we nu niet doordraaien.

Zoals de meesten wel weten schoof ik keer op keer van dijk naar voren als topverdediger. Pundits wisselen onzin af met logische voetbaltaal,maar het werd tijd dat deze diamant de kudos krijgt die hij ook echt verdient. Zal zijn achievements nu niet weer opnoemen, maar wil wel uithalen naar de mensen die maar wat roepen en hem niet wekelijks vanaf het begin hebben gevolgd: Hou eens op onzin uit te kramen.

Virgil was in zijn eerste seizoen niet goed, hij was oppermachtig. Hij is gebouwd voor de premier league met zijn gestalte, maar toont ook finesse met de bal. Daarom zou een club als Barcelona of Madrid hem ook niet misstaan. Hij heeft ook geen zwakke punten: Goed met de bal, goed in de tackle, machtig in de lucht, intelligent en bij eigen corners ook een wapen. Daarbij houdt hij erg lang een constant niveau en dat tegen het beste wat de Premier League te bieden heeft. Pure klasse.

17 oktober 2016 om 08:54

Was bij Celtic al erg goed, maar werd nooit geselecteerd. Zette amper zijn krabbel bij Southampton en hij zat bij de selectie. Zo idioot en ongeloofwaardig kunnen trainers zijn. Ze kunnen iedereen wijsmaken dat iemand niet goed genoeg is en de rest gaat er maar in mee.

Toby de beste, sinds wanneer? Koscielny is nog een klasse beter als je het mij vraagt.

17 oktober 2016 om 08:58

Toby is ook een erg goede verdediger, maar heeft ook erg goede spelers om hem heen. Als individu zou ik hem eigenlijk wel in het kaliber van Koscielny plaatsen. De Fransman is wel iets meer een beest dan hem. Dat zagen we ook in de wedstrijd tegen Nederland.

Dit is nou het hele probleem. Alle Nederlandse spelers worden ZO snel gehypt, dat ze ook bijna geen kans hebben om niet te floppen.. Goede verdediger maar om dit dan te zeggen?

17 oktober 2016 om 10:24

Ik vind van dijk veel beter verdediger dan blind en veltman. Maar van gaal en blind senior kozen liever met ajax verleden.

17 oktober 2016 om 11:33

Alle spelers worden snel gehyped. Dat is gewoon het moderne voetbal. Als je er een paar inschiet kost je 80 miljoen. Heeft niet met Nederland te maken.

17 oktober 2016 om 11:38

Van Dijk is gewoon 2 seizoenen lang top 5 van de verdedigers in de PL. Hij is al 25 jaar en ontzettend constant. Van Dijk word juist niet gehypt voor hoe hij speelt heb ik het gevoel, vooral in Nederland. Maar goed, niet veel mensen kijken hier Southampton.

Als hij nou werkelijk zo goed was, denk je dan dat barcelona en Real madrdid hun ogen dicht hebben ? Dan zou er toch een topclub zich melden en waren er allang geruchten bekend. Het zal bij Southampton misschien ok zijn, maar in het Nederlands elftal is het nog lang geen topper hoor.

17 oktober 2016 om 09:46

Reageer dan niet als je hem niet volgt. Bij het NL elftal speelt elke speler onder zijn maat.

Van Dijk is na Alderweireld en Vertonghen de beste verdediger van de Pl(veel verder dan Stones, zeg ik als Engelsman), enorm sterk, snel en ja hij kan ook opbouwen. Het scheelt dat hij Fonte naast hem heeft die hem de ruimte geeft om naar voren te gaan.

Einde van het seizoen zijn we hem kwijt, daar heb ik me nu al bij neergelegd, aan een topclub, voor een groot bedrag.

17 oktober 2016 om 10:14

Stones komt verdedigend niet eens in de buurt bij Van Dijk, wel leuk die 60miljoen en die opbouwende dribbels maar veel meer dan dat is het niet

17 oktober 2016 om 12:44

Beter dan Kompany en Koscielny? Nee, absoluut niet. Hij hoort wel bij de 5 beste, maar dan wel op plek 5.

17 oktober 2016 om 13:11

@stravven
Kompany moet eerst gaan zorgen dat hij fit en in vorm raakt. Zo goed was hij ook niet meer voor zijn blessure. En moet het toevallig zijn dat van dijk samen met Koscielny in team of the season (met een mindere rating) staat. De wedstrijd van Nederland tegen Frankrijk zet de verhoudingen goed weer van deze twee verdedigers: Het zijn beiden beesten en maken deel uit van de top 3 met op de derde plaats Toby.

Ach, ja...neee, als die mathieu oid bij barcelona kan spwlen san kan van dijk t ook. Dus in dat opzicht

En iedereen vergeet fonte die al zeker 3 cv's laat schitteren naast hem, want deze stille kracht is de grote reden dat van dijk en die andere zo vrij kunnen spelen.

17 oktober 2016 om 12:47

Fonte vult van Dijk goed aan, net zoals Vertongen een goede partner is voor Toby. Maar het mag wel duidelijk zijn dat Toby en van Dijk voor hun clubs niet te vervangen zijn. Je hebt gelijk dat Fonte zijn ruimte overneemt wanneer van Dijk een rush naar voren brengt, maar je hebt het echt fout wanneer je beweert dat Fonte Virgil laat schitteren. De Portugees maakt meer fouten dan hem, is een mindere verdediger (zoals we zagen tegen Manchester United 0-2), maar is wel betrouwbaar als partner.

17 oktober 2016 om 20:02

Woot? Dit kan ik alleen maar bestempelen als het te globaal bekijken, want zoals Fonte al sinds Southampton in de PL kwam staat te verdedigen doen hem niet veel na. Hij is al meermaals uitgelicht als stille kracht en onopvallend goed.

Fouten maakt Pique ook en als we alleen de fouten onthouden is elke verdediger slecht.

De looplijnen, weten wanneer je moet stappen, de risicovolle acties van zijn mede cv opvangen en over het algemeen is zijn inzicht erg bewonderingswaardig.

Mooie maar risicovolle acties die Lovren, v Dijk en Aldeweireld maken vangen al snel de eer, maar dat neemt niet weg dat de kwaliteiten die Fonte brengt onmisbaar zijn bij menig CV duo.

18 oktober 2016 om 00:49

Virgil van Dijk was in zijn eerste seizoen met Southampton door twee partijen uitgeroepen tot player of the season. Hij staat geregeld in team of the week, heeft voor een verdediger vaak een man of the match reward. Daarbij zijn er ook nog de statistieken die hem als een van de beste centrum verdedigers bestempelen. Fonte kan niet met zulke achievements pronken, maar uiteraard wil dat niet zeggen dat Fonte er niks van kan, integendeel. Zie het zo: Virgil is Batman, Fonte is Robin

Alderweireld de beste? Vind Kos sterker en misschien nog wel een paar. Maar goed, ze horen bij de besten in de Premier League en dat geld ook voor v Dijk. Kan eigenlijk alles en het is gewoon een beest. Ben wel van mening dat hij iets teveel wordt opgehemeld bij Southampton, want Fonté is echt een beest en dat wordt weinig benadrukt.

17 oktober 2016 om 12:50

Fonte is een goede partner, maar maakt meer fouten en is veel minder sterk in de lucht. Ook redelijk met de bal. Neem de wedstrijd tegen Manchester United. Daar zie je toch duidelijk een klasseverschil tussen van Dijk en Fonte.

17 oktober 2016 om 16:56

Vind Fonte toch wel een erg goede verdediger. Hij maakt idd wel iets meer fouten, maar het is een heel sterk duo.

Virgil Van Dijk en Toby Alderweireld zijn absoluut goed, maar zeker niet goed genoeg voor Barcelona of Real Madrid. Daar worden bovenop de kwaliteiten die er gevraagd worden in de Premier League, ook nog eens andere kwaliteiten gevraagd. Bovendien ligt de druk om te presteren daar echt een stuk hoger dan bij Southampton en Tottenham, met alle respect natuurlijk. Echter speelt Jeremy Mathieu ook bij Barcelona, dus alles is mogelijk

17 oktober 2016 om 13:01

Het enige concrete dat ik lees is dat ze mogelijk niet om kunnen gaan met druk bij een topclub. Welke andere kwaliteiten moeten ze bezitten die ze niet hebben om daar te slagen? De taal? ...

17 oktober 2016 om 16:32

Beide spelers maken voldoende fouten in een wedstrijd. Daar kom je nog mee weg bij veel clubs in de Premier League, maar bij clubs als Barcelona en Real Madrid zul je eigenlijk altijd goed moeten spelen. Ze zijn allebei goed en zeker van Europees subtop-niveau, maar absolute topspelers zijn het allebei niet.

18 oktober 2016 om 00:45

Nee, van Dijk maakt beduidend minder fouten dan Fonte. Bovendien is het een zeldzame speler die punten voor je pakt. Je hebt duidelijk deze spelers niet gevolgd, anders zou je anders piepen. En van Dijk is worldclass, niks 'europees subtop niveau'. De wedstrijd tegen Frankrijk is zijn usual standard. Als dat een meetmoment is dan mag je spreken van een speler van wereldklasse..

De Vrij naast hem en het centrum staat voor de komende 5 jaar vast. Ik zie hem wel eerder bij een club als Chelsea of Liverpool.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren