Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar legt uit: ‘Het is niet alleen mijn standpunt of dat van Ajax’

Laatste update:

De achterliggende week was geen goede week voor de Nederlandse clubs in Europa. Ajax verloor dinsdagavond met 3-1 van Barcelona en twee dagen daarna verloor Feyenoord bij HNK Rijeka (3-1) en wist PSV niet te winnen van Panathinaikos (1-1). Week in, week uit verliest Nederland terrein op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Edwin van der Sar weet dat het mede komt door die allesbeslissende factor: geld.

/

De clubs uit de Eredivisie moeten het met beduidend minder geld doen dan clubs uit landen als Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk. Van der Sar schuift geregeld aan bij vergaderingen van de European Club Association (ECA) en zegt dat de grote spelers in die groep geen idee hebben, met hoe weinig geld de clubs uit Nederland zich moet redden. “Dat is bij de volgende bijeenkomst van de ECA een belangrijk agendapunt”, stelt Van der Sar.

In zijn column voor De Telegraaf zegt de oud-doelman, die thans marketingdirecteur is bij Ajax, dat er begin december besprekingen op de rol staan over de verdeling van tv-gelden in de Champions League en Europa League. “Er komt een kentering aan. Het moet gelijkmatiger worden verdeeld, anders groeit het scheef in Europa”, waarschuwt hij. “Met de Nederlandse clubs heb ik daar goed contact over. Het is niet alleen mijn standpunt of dat van Ajax, we nemen een gezamenlijk standpunt in.”

Valt het gat met de Europese top nog te dichten voor de Nederlandse clubs, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft gelijk. Voetbal gaat door geld totaal nar de klote. Kijk in Nederland onze clubs hebben prima jeugdopleidngen alleen jeugd is niet genoeg. Maar ik dacht dat Ajax wel wat geld te besteden had?

25 oktober 2014 om 09:45

Met het geld op de bank kan je 1 Ronaldo kopen. En dan is het salaris nog niet meegerekend.

25 oktober 2014 om 09:48

Dat bedoel ik ook niet maar ajax heeft wel het geld om spelers als Defour te kopen.

25 oktober 2014 om 09:49

Dan noem je er ook gelijk één..

25 oktober 2014 om 11:21

Met Defour ga je ook niet in een keer de volgende ronde halen.
Maar hij was wel beter dan zimling geweest.

25 oktober 2014 om 13:10

hoe weet je dat je de volgende ronde niet had gehaald met een uitatekende speler als defour? mss had je dan wel van apoel en psg gewonnen wie weet des te meer kwsliteit des te meer kans

25 oktober 2014 om 14:55

Nee want de tijd die hij nodig heeft om aan te passen is te kort.
Ze hadden blind niet moeten verkopen.

25 oktober 2014 om 09:48

Geld te besteden wel. Maar kennelijk hebben ze andere plannen ermee. Buiten dat is dat een schijntje met wat de grote clubs in Europa hebben. .

25 oktober 2014 om 09:49

Volgens mij genoeg geld om ervaren sub top spelers te halen.

25 oktober 2014 om 11:15

@psverdave,

Je slaat de spijker op z' n kop. Genoeg om sub toppers te halen, want de toppers komen niet naar Nederland. Dan is het verstandiger om mogelijke toekomstige toppers zelf op te leiden. Het is beter om geld te investeren in de opleiding van spelers. De geschiedenis leert ons dat het halen van sub toppers alleen maar leidt grote financiele verliezen.

25 oktober 2014 om 09:48

Ik denk ook niet dat het bij Ajax werkelijk aan het geld zal liggen. Ondanks dat Ajax een prima naam heeft in Europa, willen alleen de namen die nog niet gevestigd zijn daarheen. Is er een speler die al een beetje naam heeft in Europa, dan is onze competitie simpelweg gewoon niet interressant genoeg..

25 oktober 2014 om 09:50

Ik heb het ook niet over wereld top zie bjvoorbeeld de zaak met Defour als PSV meer geld had was hij waarschijnlijk naar Nederland gekomen.

25 oktober 2014 om 10:05

En dan? Word je met Defour erbij niet weggevaagd door Barcelona? Of nog zes andere subtopspelers, als je meteen het hele eigen vermogen van Ajax er doorheen wilt jassen? Om aan te haken bij de top moet je het tienvoudige kunnen uitgeven, en zelfs dan wordt bijvoorbeeld Liverpool kinderlijk eenvoudig weggezet door Real Madrid.

25 oktober 2014 om 10:15

Nou ik zie Ajax met spelers als Defour, Iraola, Ola John toch meer kans hebben dan wat er nu loopt.

25 oktober 2014 om 11:01

Probleem is dat de Eredivisie in zijn totaliteit geld te kort komt om interessant te zijn voor grote spelers. Met alle respect voor de clubs in de Eredivisie, maar Barcelona - Malaga is sportief en financieel aantrekkelijker dan Ajax - Go Ahead Eagles....

25 oktober 2014 om 11:17

Het ligt grotendeels aan de hele samenleving. Spelers hebben niet meer het eergevoel zoals vroeger tenzij het om de absolute topclubs gaat als bayern, real enzo. Anders verkiezen ze liever een sunderland, stoke dat soort clubs vanwege het geld dan een psv of ajax waar je toch voor de titel speelt of elk jaar europees.

25 oktober 2014 om 11:25

Klopt helemaal !

25 oktober 2014 om 14:24

Misschien is het een idee om het voetbal te re-organiseren qua salaris en dergelijke zoals de NBA en NFL doen. Deze grote competities bevatten veel meer eerlijke concurrentie dan het voetbal ooit zal bevatten.

25 oktober 2014 om 10:01

Het gaat niet zozeer om de bankrekening van Ajax, maar kijk eens naar een begroting van een PEC of Groningen die ook Europees (voorrondes) speelden.. Denk dat dát meer bedoeld wordt. Vd Sar zit in die ECA als vertegenwoordiger van Nederland, niet Ajax..

25 oktober 2014 om 10:03

Ajax kan het geld wel hebben, maar we weten ook dat ze nou niet bepaald veel succes op de transfermarkt hebben. Van Basten joeg er een aantal jaar geleden ruim 32 miljoen euro er doorheen. Nou en dat was me een succes zeg. Wat hebben de supporters lopen zeiken op het bestuur. En nu met een behoorlijk eigen vermogen (wat is nou 100 miljoen) roepen we weer dat ze maar moeten kopen, kopen, kopen. Daarnaast zijn de huidige transferprijzen absurd hoog. Wat Ajax wel eens kan doen is, kijken naar de scouting van Porto en Benfica. Die hebben daar nogal veel profijt van.
We kunnen gewoon niet mee. Daarnaast blijf ik hameren op het feit dat de clubs zich nog veel intensiever moeten richten op het opleiden van jong talent.

25 oktober 2014 om 11:20

Ajax heeft wat te besteden.
Maar de begroting word niet groter en je kan niet meer uitgeven dan dat er binnen komt.

Tevens is het al te laat en is het voetbal en de bovenal de cl al verpest.
Bayern real en barcelona maken de dienst uit.
Een van hun drie gaat ook dit jaar de cl winnen.
En er is geen een club die daarbij in de buurt komt.
Misschien dat chelsea er met olie roebels bij kan komen maar thats it.

25 oktober 2014 om 12:23

Aan de ene kant zou ik het toejuichen als Ajax een keer een Ola John of een Djuricic of Praet haalt, maar dan ga je weer terug naar het oude beleid. Je kunt ook, als een soort van transfergeld, de salarissen flink opschroeven zodat spelers eerder geneigd zijn te komen en te blijven. Misschien dat dat helpt om grote talenten te behouden

25 oktober 2014 om 13:14

hoezo oude beleid? ik lees hoer reacties alsof ajax nooit meer van hun leven de transfermarkt op moet gaan ofzo? incidentieel een uitstekende voetballer die je nog door kan verkopen als tie goed ontwikkeld(kramaric 21jaar) vam 4 miljoen mag toch wel een keertje met 100plus miljoen euro op de bank

25 oktober 2014 om 14:51

Het is en blijft heel scheef zo als het nu gaat
Je moet weer terug naar max 3 buitenlanders dit is het enige wat nog nut zou hebben

Ik dacht toch dat Ajax aardig wat geld had

25 oktober 2014 om 10:08

Jullie veel minder en jullie speelden ook Europees (voorrondes). Dat jullie (en ook PEC bijv) die niet doorkwamen heeft deels ook met geld te maken.. Edwin zit niet (alleen) voor Ajax in de ECA, maar voor iedere Nederlandse club, dus ook voor Groningen.. Als hij kan zorgen dat Groningen beter betaald kreeg voor de voorrondes (ongeacht de uitslagen) hadden ze meer financiële armslag om iets op de transfermarkt te betekenen en was de kans op Europees succes weer groter..

Ik denk niet dat dat veel gaat uitmaken, de grote voetballanden zijn veel groter. In een groter land heb je meer mensen en valt er dus in de eigen competitie alleen al veel meer te verdienen. Voor de europese competitie geld ook dat de teams die de meeste kijkers trekt het meeste krijgt, dat is voor Ajax in eigen land ook zo. Real madrid zal altijd meer kijkers treken dan Ajax behalve als ze tegen elkaar gaan spelen. ik denk dat van der Sar ook niet in Nederland hetzelfde tv geld wild krijgen als pak hem beet Go ahead.

Volgens mij heeft Ajax meer geld dan sommige andere clubs die wel goede prestaties neerzetten in Europa. Hoewel er ook een aantal clubs zijn met meer geld die ook niet presteren zoals Manchester City.

25 oktober 2014 om 09:52

Die zijn recent nog kampioen geweest in de PL en je vindt dus dat ze niet presteren?

25 oktober 2014 om 11:29

Heb het over prestaties in Europa, kwestie van lezen.

25 oktober 2014 om 11:30

Vrij duidelijk dat hij het heeft over Europese prestatie.

25 oktober 2014 om 12:13

Kishna43,

Ze hebben ook amper wedstrijden in de CL afgewerkt. Iets meer dan 20. Het is nu nog maar het 4de jaar dat ze er bij zijn.

Dat is dus statistisch niet-significant om er conclusies op vast te pinnen.

City heeft echt wel de potentie om wél verder te komen en zelfs de CL ooit eens te winnen.

Wat ze nodig hebben daar voor, is gewoon tijd. City is nog maar recent een topclub eh.

De PL en PD worden wereldwijd bekeken. De Eredivisie verlaat amper Nederland.

Dat krijg je niet recht met een paar miljoen extra te schuiven in de richting van Ajax.

Bovendien moet je nu al opletten dat de topclubs in de kleinere landen door de CL financieel niet te groot worden voor de eigen competitie.

25 oktober 2014 om 17:49

Ja, ik heb ook wel gelezen wat Edwin heeft gezegd. Maar 'europees geld' anders verdelen, heeft weinig zin.

Zelfs de PL clubs die niet Europees spelen, hebben een groter budget dan de topclubs van de Lage Landen die dit wel doen.

Dat zegt genoeg me dunkt.

Volgend jaar zal Nederland minimaal twee plaatsen gaan zakken indien het zo doorgaat qua Europese resultaten. Belgie gaat waarschijnlijk sowieso Nederland, want er gaat een heel goed jaar van Nederland weg qua coeffiecenten (11.5) en een dramatisch jaar van Belgie gaat weg (4.5). Ook Turkije kan over Nederland heen gaan, maar dan zou Galatasaray wel eens mogen beginnen met te winnen in de Cl, andera gaat het moeilijk worden. Daarentegen pakken Trabzon en Besiktas enorm veel punten voor Turkije. Daarnaast heb je nog Zwisterland, ook zij kunnen Nederland inhalen als het zo doorgaat.

25 oktober 2014 om 10:05

Precies en op nog iets langere termijn zullen ook nog een aantal voormalige Oostbloklanden ook de lage landen voorbij steken.

Sommige van die landen tellen een pak meer inwoners, als die landen het economisch beter gaan doen en dat zullen ze doen, dan gaat er ook meer geld richting voetbal. Dan is het voor ons inpakken en wegwezen.

En dat kan relatief snel gebeuren. Over een jaar of 10 staan Nederland en België niet eens in de top-20 van de Uefa Country Coëfficiënt listing.

Een club met 100 miljoen op de bank moet wat beter nadenken voordat ze met dit soort teksten komen.

Het verschil zit hem niet in het hebben van geld, maar in het uitgeven daarvan. De knvb wil het beste jongetje van de europese klas zijn als het op financiele gezondheid aankomt en beboet al clubs wanneer ze iets anders administreren dan dat zij verlangen (twente).
Daarnaast zijn de beleidsbepalers bij veel clubs waardeloos. Ze halen wel voor veel geld matige spelers van over de hele wereld, maar willen niet de portemonnee trekken om hun beste spelers mbv salaris over te halen langer in Nederland te blijven spelen. Dat laatste zorgt juist voor een vliegwieleffect. Want betere spelers in Nederland maakt het voor buitenlandse talenten interessanter om in Nederland te spelen, waardoor het interessanter wordt om naar te kijken. Spelers leveren meer op waardoor het weer mogelijk is om betere spelers te halen waardoor het nog interessanter wordt om naar de competitie te kijken of te sponsoreren...etc etc

25 oktober 2014 om 11:14

Dat is erg kort door de bocht. Je kan 100 miljoen op de bank hebben, maar dat wil niet zeggen dat de topspelers dan automatisch voor je kiezen. De eredivisie is gewoon niet aantrekkelijk genoeg voor spelers uit het topsegment. Stel dat Ajax een speler als Ibrahimovic of Suarez zou halen naar Ajax (omdat ze hem 100 miljoen zouden betalen), dan nog speelt zo'n speler tegen bijvoorbeeld Van Polen van PEC of DeRijck van ADO... En je speelt samen met Zimling, Veltman en Kishna. Niets ten nadele van die spelers, ze zijn prima voor de Eredivisie. Maar in Spanje spelen ze met Alves, Iniesta en Piqué en tegen Benzema, Bale en Ronaldo. Zie je het verschil? Dan kun je wel 100 miljoen op de bank hebben... maar zolang Groningen, Feyenoord, PSV, Utrecht en Heerenveen bijvoorbeeld die ik 100 miljoen niet hebben, zal er geen enkele topspeler voor de Eredivisie kiezen.

25 oktober 2014 om 11:25

ten eerste gaat het om competitie breed. Wellicht kwam het niet in mijn verhaal nadrukkelijk genoeg naar voren dat alle Nederlandse clubs een cultuuromslag moeten maken.

Daarnaast moet je gewoon zorgen dat goede spelers een jaar extra blijven en daar salaris voor durven uittrekken. Als je met salaris dit seizoen nog wel een Blind, De verdedigers van Feyenoord, Pele, Tadic, Promes in je competitie had, was je een stuk verder geweest. Ditzelfde iedere zomer met spelers als Erikssen, Ola John, Chadli en noem ze allemaal maar op. Je hoeft geen sterren naar Nederland te halen terwijl ze andere competities gewend zijn, je moet ze zien te houden op het moment dat ze nog geen andere competities gewend zijn.

25 oktober 2014 om 10:13

Helemaal mee eens. Kun je 1 beneleague divisie starten en daaronder 2 jupiler Leagues met Nederlandse en Belgische ploegen. De vrouwen hebben fit al en gaat prima!

25 oktober 2014 om 10:21

waarom heb je minstens 1,5 keer te besteden wanneer de marktwaarde bijna verdubbeld? Welke inkomsten verdubbelen mee en welke niet?

25 oktober 2014 om 10:45

Losse tickets en jaarkaarten zal voor de meeste clubs niet stijgen. De stadions zitten, op een uitzondering na, overal goed vol. Een beetje rek is wel mogelijk, maar daar zit niet de grote winst. Misschien dat er wel clubs ook meer voor een ticket of abonnement gaan kunnen vragen na een tijdje.

Maar TV-rechten, Pay-per-view, merchandising, boarding en publiciteit zou allemaal exploderen.

De toename is volgens mij wel meer dan 1,5. Je krijgt sowieso al een herd effect. Door de verhoogde kwaliteit gaan meer mensen willen kijken, waarna anderen gewoon de kudde volgen.

Je krijgt ook een concentratie. Nu zijn er in Nederland ongeveer 17 miljoen inwoners voor 18 clubs. In een Beneliga zullen die 17 miljoen uit pakweg 10 of 12 clubs kunnen kiezen. Er zullen wel Nederlandse supporters fan worden van een Belgische club, doch nog niet te veel. De overgrote meerderheid zal toch voor een Nederlandse club kiezen.

En dan zit je ook nog eens met de internationale belangstelling die er vandaag amper is.

25 oktober 2014 om 10:54

leuk verhaal, maar geen enkele onderbouwing voor die 1,5 keer dus. Beetje beredeneren welke inkomsten en uitgaven wel en niet omhoog zullen gaan in de beneliga had ik ook al gedaan, maar hoopte dat jullie wat betere info hadden dan onderbuikgevoel

25 oktober 2014 om 11:03

pietverdriet,

U verwacht een volledig uitgewerkt business en marketingplan en dit op een kwartiertje tijd?

Als u dat zou kunnen, dan mag u voor mij komen werken.

25 oktober 2014 om 11:19

kwartier tijd? Je mag best meer tijd spenderen hoor.

Als iemand roept dat clubs 1,5 meer te spenderen hebben, mag ik toch verwachten dat hij het kan onderbouwen? dat hij iets gelezen, berekend of gehoord heeft waar dat getal op gebaseerd is?

Als je dat niet weet, waarom zou je dan een getal noemen. Noem dan alleen een effect, of het meer of minder is dan het huidige.

25 oktober 2014 om 11:41

Dat is waar, maar ik schat een beetje in dat 1,5 zelfs een pessimistisch getal is.

Met wat eenvoudig rekenwerk kom je al een heel eind.

Er zijn nu 27 miljoen inwoners voor 18 plus 16 of 34 clubs op het hoogste niveau.

In een Beneliga context krijg je dan 27 miljoen inwoners voor pakweg 18 clubs.

Alleen al die concentratie zorgt al voor meer winst per club.

Maar er is meer. Doordat de budgetten overal stijgen, gaat ook de kwaliteit van het voetbal erop vooruit. Ook dat zorgt voor extra belangstelling. Nationaal en internationaal. En dat laatste is er vandaag amper.

Die extra belangstelling kan je gaan vermarkten op tig manieren:

* extra tickets en jaarkaarten zelfs met de huidige stadioncapaciteit.
* meer horeca opbrengsten
* meer tv-kijkers, dus de televisierechten zullen stijgen
* meer pay-per-view kijkers
* meer verkoop van merchandising en andere rommel
* je kan meer geld gaan vragen voor je boarding en andere reclame

Ik denk echt wel dat een Beneliga meer waard is dan de simpele optelsom van de Belgische en Nederlandse markt.

25 oktober 2014 om 12:11

Ik ben niet overtuigd van jouw lijstje. Ik moet het allemaal nog maar zien dat stadions voller zitten omdat er een betere tegenstander zit.
Bij de clubs in Nederland zitten de topclubs voor wie de beneliga interessant is al aardig vol, waarbij de winst minimaal is.
Daarnaast is met een bredere top de kans ook groter dat jezelf niet meer bij de top hoort en daardoor inkomsten misloopt en de concurrentieslag niet meer kan winnen om bij te benen.

Het 2e niveau is per definitie totaal oninteressant om in te investeren, laat staan het derde niveau (nu 2e) wat nu al amper het hoofd boven water kan houden.

Verder, die inkomstenstijging van kaartverkoop en horeca is wellicht nog minimaler wanneer het in de zak van de exploitant verdwijnt. Veel Nederlandse clubs besteden het stadion en de horeca immers uit.

25 oktober 2014 om 12:27

pietverdriet,

In België zitten de stadions ook aardig vol. Maar zowel in Nederland als in België hebben ook de topclubs wel wat lege plekken wanneer ze tegen een kleinere club spelen.

Met een samensmelting ga je uiteraard ook kleinere clubs hebben, maar die zijn beduidend groter dan de huidige kleintjes, waardoor je minder lege plekken gaat hebben in het stadion tijdens de 'kleine' wedstrijden.

Vergeet niet dat de 'kleintjes' in een Beneliga, de middenmoters zijn van vandaag in de ED of Jl.

Bovendien speelt er ook een concentratie effect. Nu kan een Nederlander kiezen uit 18 clubs in de hoogste divisie. In een Beneliga zijn dat er minder, waardoor elke club op termijn meer supporters kan aantrekken. Mensen hebben altijd de neiging om vooral wedstrijden te bekijken in de hoogste divisie. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

Mja, niet erg slim dat de Nederlandse clubs hun horeca uitbesteden. Ik ga meestal met mijn vrouw en 2 kinderen kijken en quasi altijd eten we daar iets.

Ik geef daar dan meestal zo'n 150 a 200 euro uit alleen al aan eten en drinken. Winst voor de club zal zo'n 50 a 60 euro zijn. Doe dat bedrag eens maal een paar duizend 'eters' maal ongeveer 20 wedstrijden per jaar en je hebt genoeg om een meer dan aardige speler aan te trekken.

25 oktober 2014 om 10:31

Het is zelfs meer dan een verdubbeling. Immers de Belgische en Nederlandse competitie is nu niet interessant om te volgen voor een buitenlander. De kwaliteit van het voetbal is gewoon te laag.

Terwijl de Beneliga wel internationaal op belangstelling zou mogen rekenen. Meer kijkers is meer geld.

Maar ook 'intern' zit je met mogelijkheden. Een supporter van Waasland-Beveren die heeft minder trek in de wedstrijden van Anderlecht of Ajax. Maar als zo'n kleine club niet meer op het hoogste niveau actief is, dan 'verdwijnen' er ook supporters richting de clubs die wel op het hoogste niveau spelen.

25 oktober 2014 om 11:01

Eigenlijk wel een gave formule, wanneer je van 2 waardeloze competities 1 goede competitie kan maken.
Vanuit buiten gezien is het natuurlijk een winst, want er verdwijnt 1 waardeloze competitie (althans, Belgie en Nederland krijgen beide een extra competitie die langzaam zakt naar faillissement omdat het zonder de nationale (sub)topclubs nog minder aantrekkelijk wordt om in te investeren), maar als je zelf die competitie bent...

25 oktober 2014 om 11:00

Maar willen de clubs dat zelf dan ook als je dan nog steeds maar 1 CL ticket te verdelen hebt? Of gaat de Uefa ons twee tickets geven? Ook voor de EL gaan clubs misgrijpen die nu wel Europa in zouden kunnen gaan.

25 oktober 2014 om 11:10

Met wat lobbywerk, iets waar de Belgen goed in zijn, denk ik wel dat de Beneliga 1 of 2 meer tickets zou kunnen krijgen.

Daarna zijn het de prestaties die bepalen hoeveel tickets je echt waard bent.

Die 'kleine' clubs die nu Europa mogen ingaan, komen meestal niet verder dan de voorrondes. Dat noem ik geen 'europees spelen' en financiële winst valt er ook amper te rapen voor die clubs.

In een Beneliga context krijg je sowieso al sterkere teams die op termijn nog sterker zouden worden. Die passeren de eventuele voorrondes wel met gemak. Combineer dit met de meer Europese toegangsbewijzen en de clubs zijn zo 'om'.

Stel zelf voor om te fuseren met meer landen. Waarom niet Denemarken, Zwitserland en Oostenrijk er bijvoorbeeld bij betrekken? De topclubs in die landen zijn vergelijkbaar met de Nederlandse en Belgische top.

25 oktober 2014 om 10:49

Dat gaat niet werken. Nederland en België hebben historisch een gemeenschappelijk verleden.

Maar die landen kunnen ook fusioneren eh. Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland kunnen ook samen een competitie starten.

Oostenrijk, Zwitserland en misschien Hongarije kunnen dat op hun beurt ook doen.

Het is niet alleen het geld maar het zou al helpen als clubs niet meer moge kopen om het kopen. Stel een maximum aan het aantal contractspelers bij de jeugd en bij de oudere spelers. Op die manier blijven er veel meer spelers over die dan ook in competities als de ED terecht kunnen.
Je haalt dan ook de wind uit de zeilen van handelshuizen als Chelsea die alles kopen wat er los en vast zit in de hoop dat er een goede speler tussen zit. Jeugdspelers blijven zo langer in hun eigen land.

25 oktober 2014 om 11:53

Dat gaat niet werken.

Immers Chelsea verhuurt zijn 'overschot' en sommige van die spelers komen vandaag al in Nederland of België terecht.

Het enige wat een beetje zou spelen, is dat een Chelsea door dat verhuur-en-verkoop-later-met-winst systeem meer inkomsten realiseert. Die zouden dus iets minderen.

Maar de meeste Europese topclubs werken op dat vlak niet zoals Chelsea, of toch zeker niet zo uitgesproken.

Dus daar valt amper terrein te winnen.

Als je echt iets drastisch wil, schaf dan het transfersysteem gewoon af. Dan stopt dat massaal verhuren vanzelf wel en zullen clubs minder de neiging hebben om veel spelers te binden.

Bovendien, als er geen transfersysteem meer zou zijn, dan gaan de betere spelers die niet aan de bak komen, veel sneller naar een andere club stappen waar ze wel kunnen spelen.

De kwaliteit die nu op de bank of in de tribune zit, gaat dus meer op het veld te zien zijn.

25 oktober 2014 om 11:54

Ik denk dat alleen een combinatie van beide maatregelen pas echt wat nut heeft. Sinds de handelshuizen nu zoveel opkopen en er een schaarste wordt gecreëerd is het voor de Nederlandse clubs echt onmogelijk. Maar door geld gebrek kon bijvoorbeeld Ajax 10 jaar geleden ook alleen nog spelers van het niveau Grygera halen. Maar nu is zelfs dat is niet meer mogelijk. Meer geld zal alleen zorgen voor dat de Nederlandse clubs beter met de andere Europese clubs kan concurreren in de schaarste. En zonder de opkoop praktijken zullen de Nederlandse clubs toch nog slim moeten inkopen door het gebrek aan geld. En de maatregelen zullen de problemen toch niet voor 100% wegnemen.

Er is maar één club in Nederland die Europees niet achteruit gaat en dat is Ajax, geld heeft dus inderdaad een erg grote rol.

Toch blijf ik het wel leuk vinden om het allemaal te volgen

25 oktober 2014 om 11:12

Daarom zouden er per land ook maar maximaal twee mee moeten mogen doen zodat de clubs uit de grotere landen niet nog meer geld binnen kunnen halen. Maar dat zal de Uefa wel blokkeren, die is er al lang niet meer voor het voetbal maar enkel voor de poen.

25 oktober 2014 om 13:27

geld heeft een grote rol als je het niet uitgeeft indd

26 oktober 2014 om 11:06

Simpelweg geen schulden hebben is toch het minste dat je kunt doen? Al dat op de pof leven en overleven vind ik eigenlijk het meest trieste dat je kunt doen, zeker in een miljoenenbusiness.

Als ik een miljardenbedrijf op ga zetten van jouw geld is dat toch een beetje vreemd? Veel logischer is het om eerst op verantwoorde wijze aan die miljarden te komen en er daarna pas een bedrijf omheen te bouwen. Als ik dan failliet ben is er tenminste geen geld van derden verloren gegaan.

Als PSV failliet gaat heeft heel Eindhoven er last van, dat vind ik veel erger.

@iedereen komt

Dit is al de zoveelste keer dat ik je betrap op onzin. Als je niet weet waarover je praat, zwijg dan gewoon. Zowel in Dubai als in Slovenie (of all places) wordt op de maandag ochtend gewoon studio sport uitgezonden en in de grotere sports cafes wedstrijden uit de eredivisie. Natuurlijk wordt het minder bekeken en moet je er soms om vragen, maar met de instelling

25 oktober 2014 om 11:55

Rvandoor,

Het is niet omdat het wordt uitgezonden, dat men er naar kijkt.

Maar u zal vast wel op café ook verkondigen dat het WK Curling ook een massa publiek trekt, want wordt uitgezonden op Tv.

Ik kan ook via pay-per-view en/of satelliet naar zowat elke competitie kijken. Maar een wedstrijd van pakweg een Noorse club heb ik nog nooit bekeken.

Maar wedstrijden uit de PL, PD, BL en zelfs Serie A pik ik wel regelmatig mee. Waarom? Omdat de kwaliteit daar in orde is.

Enne, het is niet omdat ik een andere mening heb dan u, dat ik onzin verkoop en moet zwijgen. Dat hier even gaan poneren, vind ik best onbeschoft gedrag zelfs.

Deels heeft hij natuurlijk gelijk, maar er zijn ook zat punten die verbetert kunnen en moeten worden wat niets met de miljoenen in het buitenland te te maken hebben. Maar goed, het is zo langzamerhand wel bekend wat die punten zijn, alleen verandert er in Nederland toch niets. Na elke internationale blamage is er even kritiek maar die gaat altijd weer heel snel liggen.

Nee!
Kijk naar de teams waar Nederland tegen faalt. Deze week clubs uit Tjechie en Griekenland. Eerder clubs uit Roemenie en Oostenrijk en zo kunnen we doorgaan. Die hebben ook geen geld! VDS slaat de plank mis en verrassend weinig mensen hier zien dat in. Dacht dat we met zijn allen verder waren...

Geld.
En gebrek aan kwaliteit en mentaliteit.

Je kan beter teamspelers opleiden, want top individualisten worden weggekocht/weggeplukt en de rotte appels die denken dat ze het wel kunnen maar net zo min zijn als de rest blijf je mee zitten en halen zelfs het groepspel onderuit. Van Messi werd gisteren gezegd dat hij tegenwoordig nog gevaarlijker is, omdat hij ook een bal afgeeft. Niet dat wij met het overgebleven materiaal ooit nog aan Messi mogen denken...

In principe trekt het me totaal niet maar ik denk dat de enige oplossing een Belgie/nederland competitie is.

Het is toch allemaal vriendjespolitiek. Zowel de Uefa als de Fifa is een corrupte en conservatieve bende. Die gaan toch geen grote veranderingen doorvoeren. Kansloze missie.
Misschien wordt het tijd voor een nieuwe bond. Wat mij betreft de hoogste tijd. Opzouten met die machtswellustelingen!

Van der Sar heeft wel gelijk. Maar ik vraag me af of hij hier iets aan kan doen.
Het is helaas een vicieuze cirkel geworden waar het voetbal niet meer uit lijkt te raken. Grote sponsors willen grote sterren , die zitten bij grote clubs. Dus krijgen deze grote clubs steeds meer geld.
Daarbij is het niet alleen een Nederlands probleem. Deze week hebben we gezien dat clubs als AS Roma en Liverpool, ook clubs met veel geld er ook niet meer tegenop kunnen.
Het voetbal wordt gedomineerd door een handjevol grote clubs en de rest komt er niet meer aan te pas.
Daarom denk ik dat je met een aantal landen samen er iets tegen moet ondernemen.

Via geldconstructies lijkt het allemaal vrij kansloos. En ook een beneliga kan nooit tegen het grote geld in Spanje, Duitsland en Engeland op. Het beperken van de buitenlanderregeling lijkt haast het enige redmiddel te zijn. Maar daar kleven weer politieke bezwaren aan en het maakt de speelruimte voor topclubs, zaakwaarnemers en sponsors die profiteren van het vrije verkeer een stuk beperkter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren