Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Meijde ziet ‘nieuwe Bassey’ in Eredivisie-top: ‘Die moet heel snel weg’

Laatste update:

Andy van der Meijde adviseert PSV met klem om niet verder te gaan met Jarrad Branthwaite. De oud-rechtsbuiten zag de verdediger, die gehuurd wordt van Everton, geen goede indruk maken tegen sc Heerenveen (3-3). "Als je kijkt naar het team van PSV... als je mee wilt doen om de prijzen, dan heb je echt een andere verdediging nodig", aldus Van der Meijde in Veronica Offside.

Branthwaite speelde een kwalijke rol in twee tegendoelpunten die PSV zondagmiddag kreeg. Met name de rol van de Engelsman bij de 1-3 wordt uitgelicht door Van der Meijde. "Branthwaite gaat op een gegeven moment ineens als linksbuiten spelen. Hij kan zo Van Aanholt inspelen, maar hij verliest de bal (aan Thom Haye, red.) en je krijgt een corner tegen waaruit een doelpunt valt." Die treffer werd gemaakt door Antoine Colassin, zijn tweede van de middag.

Van der Meijde trekt een vergelijking met Ajax. "Branthwaite is de Calvin Bassey van PSV, die moet je heel snel wegdoen." Eind januari deed PSV al een poging om Branthwaite definitief over te nemen van Everton. "Daar snap ik niks van. Die jongen moet lekker in Engeland gaan voetballen, ballen wegkoppen, niet over de middenlijn komen en zich niet bemoeien met het spel. Dat gaat gewoon niet." Everton zou overigens rond de tien miljoen euro vragen.

Bij de 1-1 van Milan van Ewijk ging het nodige mis, zag Van der Meijde. "Van Ewijk komt van achteruit meelopen en niemand pakt hem op." De rechtsback van Heerenveen profiteerde van een gigantische inschattingsfout van André Ramalho, die de bal liet glippen. Van Ewijk kwam een-op-een met Walter Benítez en maakte het beheerst af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

De beste verdediger, mede door zijn voetballende vermogen, zit op de bank bij Philips. Boscagli. Die vind ik vooral in de Nederlandse competitie zoveel meerwaarde hebben. Hij leek zijn basisspel terug te hebben totdat ze op kunstgras moesten voetballen en hij dit niet wilde

Dacht dat ie het over ramalho ging hebben, vond brantwaithe met vlagen best goed dit seizoen. Boscagli moet overigens altijd basis

Branthwaite is geen echte topper idd, maar wel een goeie 2e man, alleen daar is hij nou net wat te duur voor. dus van mij mag PSV ook verder kijken naar andere verdedigers.

PSV heeft het alleen iets slimmer gedaan door Branthwaite slechts te huren

23 mei 2023 om 21:45

Dat scheelt toch al gauw 23 miljoen 😭

Ik had altijd het idee dat hij best stabiel was. Al denk ik niet dat hij de vraagprijs van Everton waard is. Ramalho, Teze en Obispo zijn oprecht slecht, ik dacht dan ook dat dit artikel over eerstgenoemde ging. Het blijft voor mij bizar dat PSV de verdediging zo verwaarloosd. Daar heeft buiten Alex en Moreno maar zelden echt een topper gelopen de laatste 10 a 15 jaar

23 mei 2023 om 22:11

10 a 16 jaar*.. Salcido was trouwens ook niet verkeerd volgens mij, maar overall is het niet denderend geweest de afgelopen jaren in het centrum van PSV. Dumfries en Angelino waren, zeker voor PSV, wel weer super backs.

Hoe snel kan t gaan.. eerste seizoenshelft werd hij nog bewierookt en moest en zou psv hem kopen. Nu kan hij er niks meer van.

23 mei 2023 om 18:22

Bewieroken zou te ver gaan en m op basis van afgelopen wedstrijd afbranden idem dito.

Ik zie vooral een degelijk, jonge speler waar nog gewoon rek in zit. Als psv m kan halen voor 10 miljoen waarom dan niet. Ja veel geld, maar ik geloof niet dat je op dit bedrag serieus verlies gaat lijden. In het beste geval en waarom zou dat niet mogelijk zijn, maak je zelfs winst over 1-2 jaar.

23 mei 2023 om 18:25

Misschien ga je er geen verlies op lijden, maar 10 miljoen voor een speler die je niet echt beter maakt is te veel.

23 mei 2023 om 18:46

Voor 10 miljoen kun je toch gewoon een klasse speler kopen? Geen wisselvallige speler die je niet verder brengt. Met goede scouting koop je een speler als Hancko voor 6 miljoen.

23 mei 2023 om 19:47

Na Baumgartl, Viergever, Schwaab, Isimat, Teze, Obispo, Jorrit Hendrix als lapmiddel — en we kunnen nog wel verder terug gaan naar de Brumas en Rekikis van deze wereld — zou ik blind 10 miljoen neerleggen voor Branthwaite.

Nee, hij is geen Alex en geen Moreno. Maar zet er zo'n type naast en hij groeit naar dat niveau toe. Dat weet ik zeker.

Daarbij, ik koester liever die paar spelers die we hebben die wél voldoen, dan dat we op die posities ook weer een sprong in het duister maken.

24 mei 2023 om 12:56

inderdaad, die jonegen heeft nog tijd om te groeien en laat volgens mij regelmatig zien dat er dat wel in zit. Vooral naast een ervaren iemand.

Overigens heb ik nog nooit (dus niet eens zelden maar nog nooit) iemand gezien die op niveau heeft gevoetbald en er zo weinig verstand van heeft als van der Meijde.
Dat hele Veronica Offside hangt trouwens van de niksigheid aan elkaar. Kun je met goed fatsoen niet eens een voetbalprogramma noemen.

23 mei 2023 om 21:06

Mua, bewieroken is een groot woord. Echter; als je Ramalho en Obispo gewend bent, valt iets al snel positief op. Bovendien zijn Teze en Boscagli ook niet zozeer hoogvliegers, al kunnen die laatste twee wel het niveau van een Nederlandse topclub in ieder geval aan.

Branthwaite is denk ik wel de beste verdediger van PSV. Het probleem is alleen dat hij nogal duur is. Voor dergelijke bedragen koop je betere verdedigers. Echter voegt hij wel wat toe aan Psv.

ik vind die branthwaite ook geen wereldverdediger, maar is verder gewoon best degelijk.
weet niet of psv er slim aan doet om hem vast te leggen... aan de ene kant weet je wat je er aan hebt, hij is nog jong en een engels paspoort. dus je kan hem (misschien) altijd nog een seizoen later verkopen aan een gekke engelse club zonder verlies te lijden, of zelfs winst te maken.

Nou ja, als je de 1-3 op het conto wil schrijven van Branthwait, dan moet je wel echt je best doen. Dan kun je ook de ouders van Gerrit de schuld geven, die zorgden dat hij werd geboren. Jeetje, hoeveel acties wil je terug gaan om je punt te maken.

Branthwaite heeft welgeteld 2 mindere wedstrijden gespeeld dit seizoen, verder gewoon prima wat ik mij kan herinneren. Opbouwend vind ik hem goed, heeft een goede lange pass, is fysiek groot/sterk en betrouwbaar. Wat dat betreft zie ik hem graag blijven en met zijn nationaliteit is hij ook wel een gokje waard. Maar de prio moet echt liggen op een ervaren RCV, want Ramalho laat jammer genoeg niet zien dat hij de speler is die PSV verder kan brengen en daarachter hebben we ook geen betere.

23 mei 2023 om 19:39

Ook tegen Heerenveen was hij onze beste verdediger. Hij nam aanvallend teveel risico, en dat ging mis. Maar we hebben een dikke fase gehad, denk zo tussen de 30e en 70e minuut waarin Heerenveen gewoon de betere was, en toen hebben hij en Benitez er ons verdedigend doorheen gesleept.

Je zegt het goed, hij speelt 2 mindere wedstrijden, en deze dan na een reeks van 13 waarin hij bepalend was. Dan is het wel heel goedkoop om meteen te zeggen dat hij er niks van kan. Dan zit je gewoon te wachten op een misstap.

23 mei 2023 om 20:03

Idd, maar het is populair om te roepen dat verdedigers niet kunnen opbouwen of verdedigen, het praat elkaar allemaal maar na. Maar uiteindelijk draait het om de organisatie in zijn geheel en mede daarom denk ik dat een goede ervaren RCV een Brantwaite, Boscagli en in mindere mate Obispo enorm kan helpen. Vaak zie je toch dat hun juist vast worden gezet en Ramalho/Teze vrij worden gelaten (met opzet). Moet erbij zeggen dat Van Aanholt ook ontzettend matig was afgelopen zondag zeg, daar mag ook veel meer van verwacht worden. Als ik er zo over nadenk zijn we eigenlijk ook maar makkelijk te verdedigen he. Zet de linkerkant vast en we zijn meteen 75% minder.

23 mei 2023 om 20:16

Van Aanholt speelt al een aantal weken minder. Ik denk dat dat komt omdat hij van bankzitten naar ineens elke week voluit spelen is gegaan. En dus ook dat hij daarom uitviel met een liesblessure.

Dat niveau van de eerste paar maanden heeft hij nu even niet, maar hij is nog steeds een verademing ten opzichte van Max. Hoop dat hij als hij volgend seizoen de voorbereiding mee heeft gemaakt die dip niet krijgt.

23 mei 2023 om 20:33

Die blessure was ik helemaal vergeten door de uitslag. Is daar meer over bekend? Hij lijkt me best wel nodig as zondag. Ben het met je eens dat hij een aantal weken minder speelt, maar ik zie hem ook veel liever langs de zijlijn denderen dan aan de binnenkant staan. Dan zou je LDJ ook eens vanaf de linkerkant aan het werk kunnen zetten met een voorzet. Onbegrijpelijke keuze van RVN wat mij betreft, net als het niet brengen van Guti wanneer je ziet dat je middenveld overlopen wordt.

23 mei 2023 om 21:05

Nou en of dat Guti nodig was. Heb verder niks over Van Aanholts blessure gehoord. Hopelijk speelt hij, want we hebben geen vervanger. Lies is wel een lastige blessure.

Is echt niet de slechtste verdediger die PSV de laatste seizoenen in het veld heeft gehad. Als Andy hem nou de tip had gegeven om niet de aanval in te duiken dan had ik het wel begrepen. Of dat je het geld, dat hij in zijn eentje moet kosten, beter anders kunt besteden. Alleen heb ik niet zoveel vertrouwen in de scouting van PSV. Veel op hoop van zegen aankopen en huur de laatste jaren. Daarmee bedoel ik spelers die vaak geblesseerd zijn of ergens anders als wissel maar zozo voetbalden.

23 mei 2023 om 20:49

Precies het probleem van PSV de afgelopen jaren. Het kopen/huren van niet fitte spelers, geen ritme of geforceerd jeugd inpassen ongeacht kwaliteit. Feyenoord laat nu zien hoe ver je kan komen met een uitzonderlijk fitte selectie en dat minimaal de maatstaaf moet zijn om je überhaupt te mengen in een serieuze titelstrijd. Hopelijk gaat bij PSV ook een keer de ogen open dat je daarop kan scouten idd.

Deze gozer brent nooit iets intelligents. Ramalho is overduidelijk de Bassey van PSV, man wat maakt die veel fouten zeg. Brantwhaite is de beste verdediger bij PSV dit jaar, wat een onzin. Die heeft echt punten gepakt voor PSV. Ook op Zondag maakte hij een belangrijke tackle op Serahoui in de laatste minuten en ook tegen Ajax toen het nog 1-0 stond.

23 mei 2023 om 19:54

Precies. Er zijn zoveel spelers van PSV waar je zulke kritiek op kunt hebben, en hij pakt er nou net eentje uit die wel rendeert. Kijkt ie überhaupt wel PSV, vraag ik me dan af.

23 mei 2023 om 21:47

Dit is weer typisch niveau analisten in Nederland. Al die suffe oud profs die zo van de jellinek komen, er komt toch weinig zinnigs uit. Waar is de tijd van Jan van Halst met de pierot. Dat vond ik mooi.

23 mei 2023 om 21:48

Echt he, ik kijk ook niet elke week, maar elke keer dat Ramalho of Teze of Mwene of wie dan ook word uitgespeeld ishij er altijd met z'n rugdekking en verschrikkelijk lange benen en poten. Die jongen knapt veel vies werk op en zelfs voetballend is het echt niet verschrikkelijk. Zonde dat hij gehuurd is, Ajax had m best kunnen gebruiken dit jaar. Andy is echt gek, vind het een schande die gozer. Zal nooit vergeten dat hij twee hoofdstukken vol heeft geschreven in zijn biografie over de gok verslaving van z'n pa om dan dood leuk met z'n kale kop als koning Toto te gaan staan, wat laag joh.

24 mei 2023 om 00:24

@ Leidse Hood , ik mis dat ook. Maar het mag kennelijk niet te voetbalinhoudelijk zijn. Hoe een goal valt kan iedereen wel uitleggen na tig herhalingen. Maar kantelpunten in de wedstrijd eruit pikken, wanneer teams anders gaan staan, enzo, dat is veel gaver om nog eens terug te zien.

Er zijn er niet veel die zoveel overzicht hebben om naar 11 tegen 11 te kijken. Danny Blind kan dat goed. Hij is mijn favoriete analist in de rust. Bij de andere zenders kun je sowieso beter wegzappen en een kwartiertje wat anders kijken.

24 mei 2023 om 01:01

@ Binny , Branthwaite's enige echte zwakke punt is dat hij soms onder een strakke, hoge dieptebal doorgaat. Is denk ik vier keer gebeurd dit seizoen. En dat klinkt weinig, maar zoveel Eredivisiespelers hebben zo'n dieptebal niet, en dan staat de spits meteen 1 op 1 in de zestien, dus dat is levensgevaarlijk. Weet niet of hij dat ooit af kan leren. Zodra die bal nét over hem heengaat heeft hij het moeilijk.

Voor de rest is hij even comfortabel in het voorchecken met veel ruimte in de rug, als de goede keuzes maken, met de kont in de eigen zestien, onder druk. Vooral dat eerste had Ajax goed kunnen gebruiken. Evenals wat extra kopkracht, verdedigend en aanvallend.

Dat tweede heeft ons heel veel tegendoelpunten gescheeld. Hij is echt de enige die niet compleet onder stroom staat als hij door drie aanvallers omsingeld wordt.

Als hij zijn dag heeft is het echt heerlijk om te zien hoe hij elke hoge counterbal ter hoogte van de middenlijn weer terugkopt naar onze aanval. PSV geeft gefaseerd gas tijdens de wedstrijd, en als we 'gaan' zorgt hij er vaak voor dat we de druk erop kunnen blijven houden.

Disclaimer: lees die kwaliteiten wel allemaal in de context als ruwe diamant. Hij maakt nog genoeg foutjes, maar dat hoort bij zijn leeftijd.

Dat laatste van Andy wist ik overigens niet, want ik heb zijn biografie niet gelezen. Vraag me af of zijn vader dan nog door zijn hoofd gespeeld heeft toen hij voor Koning Toto gevraagd werd. Ik denk het niet. Denk dat er überhaupt weinig in dat hoofd omgaat. Zo zie ik hem ook als 'analist' . En misschien is dat wel beter dan dat hij er een weloverwogen keuze over heeft gemaakt. Want dan is zijn moreel kompas compleet zoek.

Gerrit is echt prima voor PSV hoor. Geen idee waar Andy het over heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren