Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City voegt zich bij United, Spurs en Real en heeft oog op ex-PSV'er

Laatste update:

Manchester City houdt de verrichtingen van Jarrad Branthwaite zeer nauwlettend in de gaten, zo meldt de Daily Mail. De 21-jarige verdediger van Everton, die vorig seizoen werd verhuurd aan PSV, staat in de zomer mogelijk voor een toptransfer. Naast the Citizens hebben namelijk ook Manchester United, Tottenham Hotspur en Real Madrid interesse getoond in Branthwaite.

Manchester City heeft meerdere topverdedigers onder contract staan, maar dat weerhoudt de club van Pep Guardiola er niet van om zich mogelijk in de zomer verder te versterken. The Citizens vinden naar verluidt dat Branthwaite dezelfde kwaliteiten heeft als John Stones, die dit seizoen veelvuldig als defensieve middenvelder wordt gebruikt.

Mocht de blauwe club uit Manchester zich in de zomer inderdaad willen gaan versterken, dan ervaart deze concurrentie van Manchester United, Tottenham en Real Madrid. Met name de club van Erik ten Hag zit op het vinkentouw voor Branthwaite, zo klinkt het. Sky Sports meldde enkele weken geleden al dat de ex-PSV’er deze zomer topprioriteit is voor the Red Devils.

Manchester United zou zo’n 85 miljoen euro overhebben voor Branthwaite. Om zijn komst te financieren zouden Harry Maguire en Raphaël Varane moeten vertrekken op Old Trafford. Maguire stond afgelopen zomer in de nadrukkelijke belangstelling van West Ham United, maar een deal kwam niet van de grond. Varane loopt deze zomer uit zijn contract bij the Mancunians.

Branthwaite is bezig aan een ijzersterk seizoen bij Everton, dat wegens een puntenstraf momenteel op plek zestien staat in de Premier League. De linkspoot kwam deze campagne tot dusver tot 31 wedstrijden namens the Toffees en zijn goede optredens werden opgemerkt door Gareth Southgate. De bondscoach van Engeland nam Branthwaite op in zijn selectie voor de oefenduels met Brazilië en België.

Engelse media verwachten dat de ex-PSV’er dinsdagavond tegen België zijn debuut voor de nationale ploeg gaat maken. Branthwaite werd vorig seizoen verhuurd aan de Eindhovenaren en kwam in 36 duels in actie. PSV wilde hem afgelopen zomer dolgraag behouden, maar dat bleek financieel niet mogelijk.

Technisch directeur Earnest Stewart besloot daarom door te schakelen naar Armel Bella-Kotchap. Branthwaite ligt nog tot medio 2027 vast bij Everton en is volgens Transfermarkt inmiddels dertig miljoen euro waard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is voor PSV en het Nederlands voetbal mooi hoe Jarrod over zijn periode bij PSV praat en hoezeer het hem geholpen heeft in zijn ontwikkeling. Wei weet volgen meer goede spelers zijn voorbeeld.

25 maart 2024 om 11:57

85 miljoen?! En dan te bedenken dat PSV twijfelde er 13 voor neer te leggen... Qua selectie heeft hij naar mijn idee helemaal niks te zoeken bij Spurs, City en Real Madrid. Die hebben allemaal al mensen voor die plek. United heeft met Martinez 1 concurrent en die is ook nog eens multi inzetbaar en vaak geblesseerd door te weinig concurrentie. Vind Brantwaite echt een leuke speler, maar voor 85 miljoen denk ik dat hij altijd a la Maguire beoordeeld gaat worden. We gaan het zien, ik hoop iig op United als hij vertrekt.

25 maart 2024 om 12:10

“Martinez 1 concurrent en die is ook nog eens multi inzetbaar en vaak geblesseerd door te weinig concurrentie.”

Wat bedoel je precies met vaak geblesseerd door weinig concurrentie als ik vragen mag?

25 maart 2024 om 12:45

Vond Branthwaite wel een unieke speler bij PSV. Vooral in de stromende regen toen thuis tegen Feyenoord (volgens mij 3-2?) was hij echt een beest, zat overal tussen met z’n uitschuifbenen.

25 maart 2024 om 13:40

Waarschijnlijk dat Martinez zoveel minuten heeft moeten maken en door pijn heen heeft moeten spelen waardoor hij nu langdurig eruit ligt, zoiets bedoelt ie denk ik.

25 maart 2024 om 13:40

But can he do it on a rainy night in Stoke?

Wauw 85 mil deze jongen was degelijk bij Psv geen topper. Nog wel erg jong dus heeft alle potentie.

25 maart 2024 om 12:09

Ik herinner me de wedstrijden uit tegen Cambuur en thuis tegen Volendan waarin hij door het ijs zakte. We zijn een jaar verder en er hangt een prijskaartje van 85 miljoen om zijn nek. Bizarre wereld

25 maart 2024 om 12:54

But can he do it on a rainy day, on plastic in Friesland…?

25 maart 2024 om 13:41

Oh sh*t, je hebt hem er ook al ingegooid zie ik nu

Sowieso is het goed als Nederland vaker in Engeland scout naar Engelse jeugdspelers. Madueke en Brandwaite kunnen een voorbeeld geven dat je via Nederland ook mooie stappen kunt zetten in recente jaren (ook al kun je van Madueke wel spreken dat Chelsea niet een handige stap was voor zijn ontwikkeling).

25 maart 2024 om 14:47

Het probleem is vooral het financiele plaatje. Die jeugdtalenten verdienen vaak al een subtop-salaris in de jeugd daar in Engeland, terwijl de echt relevante talenten al boven de miljoen zitten. Dan ben je afhankelijk van de onontdekte pareltjes en die zijn behoorlijk zeldzaam. Spelers als Mount destijds kun je alleen maar huren, terwijl jongens als Sancho al 20 miljoen euro kosten als ze alleen nog maar jeugdwedstrijden hebben gespeeld. Voor Branthwaite moest PSV ook al richting de 15 miljoen euro. Je kunt dus denk ik wel stellen dat een Madueke de uitzondering is.

Ik ben fan van Branthwaite, die het enorm goed doet momenteel. Hij liet bij PSV al zien dat hij erg vaardig is aan de bal. Dat hij dit ook laat zien op Premier League niveau is erg knap, helemaal bij Everton. Daarnaast verdedigend ook sterk, snel en prima door de lucht.

De meeste clubs zijn goed bezet op LCV, spurs heeft van der ven, United heeft martinez, city heeft ake, gviardiol en ruben dias, Arsenal heeft Gabriel, Liverpool heeft Virgil. Een transfer binnen de Premier League is daarom lastig voor hem. Hij moet namelijk wel gaan spelen bij zijn volgende club. Wellicht toch Real dan, al zullen die wel al het geld dat ze hebben uitgeven aan Mbappe.

Engeland beschikt trouwens wel over een ijzersterke en toekomstbestendige selectie.

25 maart 2024 om 14:50

Engeland alleen al heeft zo'n 58 tot 59 miljoen inwoners en is bezeten van voetbal. Dan is het niet gek dat je zoveel te kiezen hebt. Bovendien helpt de Premier League ook mee, aangezien talenten zich op een hoger niveau ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren