Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Valencia neemt doelman Ryan over van Club Brugge

Laatste update:

Matthew Ryan stapt over van Club Brugge naar Valencia, zo meldt de Belgische topclub via de officiële kanalen. De 23-jarige Ryan is sinds 2013 actief voor Club Brugge en de voorbije twee jaar werd hij verkozen tot Beste Keeper van de Belgische competitie.

/

“Als ik slaag voor mijn medische testen zal ik Club inderdaad verlaten. Het was een plezier om in zo’n warme en familiale club te kunnen werken”, laat Ryan, 21-voudig international van Australië, weten. “Vorig jaar sloeg ik nog een mooi aanbod af, maar deze keer kon ik echt niet weigeren.”

Algemeen manager Vincent Mannaert van Club Brugge baalt, maar heeft tevens begrip. “We hebben er alles aan gedaan om hem nog minstens een seizoen bij Club te houden, maar zijn besluit staat vast. Hoe dan ook zijn we hem dankbaar voor zijn inzet de voorbije twee seizoenen.”

Update 21 juli 17.34 uur - Valencia neemt doelman Ryan over van Club Brugge
Valencia heeft de komst van doelman Matthew Ryan afgerond. De club uit de sinaasappelstad bevestigt dinsdag op de clubwebsite dat de 23-jarige Australische keeper zijn zesjarige contract heeft getekend. Zijn medische keuring leverde geen problemen op en dinsdag trainde Ryan in de middag al mee met los Che. De Australisch international werd de voorbije twee seizoenen uitgeroepen tot de beste doelman op de Belgische velden. Club Brugge incasseert de nodige miljoenen euro's voor hem, al is nog niet precies duidelijk hoeveel. De clubs doen daarover geen mededelingen.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had nog zo gehoopt dat hij nog een jaar zou blijven maar ik gun het hem wel.

Onvermijdelijk natuurlijk. 7 à 8 miljoen is het maximum dat we kunnen krijgen voor een keeper, dus kan je moeilijk klagen. Hopelijk is Rajkovic nu terug mogelijk en kan er nog werk gemaakt worden van een extra centrale verdediger en verdedigende middenvelder.

20 juli 2015 om 15:59

Zit Rajkovic nog steeds bij Rode Ster? Als hij echt zo'n groot talent is zou dat waarschijnlijk wel een mooie vervanger zijn. Jammer van Ryan. We wisten allemaal dat hij al té goed was voor de JPL maar toch leek hij nog een jaar te blijven.

Toch wel een verschrikkelijk moment met het oog op Panathinaikos. Geen Ryan, geen Meunier, geen Gedoz, een halve Rafa, een halve Duarte, geen Engels. Lastig hoor.

Dat zijn stuk voor stuk basisspelers die we moeten missen. In de reguliere competitie kan het nog niet echt kwaad, maar Club moet er direct staan tegen Panathinaikos in de CL. Pijnlijk. En dan heb ik het nog niet over de andere geblesseerden zoals Claudemir, al zijn dat geen basisspelers.

20 juli 2015 om 16:12

7 miljoen is nog redelijk goed en hij was gratis naar brugge gekomen.

20 juli 2015 om 16:23

Neen, Club heeft voor Ryan een opleidingsvergoeding van 140.000 moeten betalen. Alsnog peanuts, maar niet gratis.
Hopelijk dwingen we een percentage op de doorverkoop af, want ik zie hem in de toekomst wel nog voor veel geld verkocht worden, met die hoge afkoopsommen in Spanje.

20 juli 2015 om 16:45

Een opleidingsvergoeding wordt altijd betaald, ik bedoelde dat hij einde contract was en zo "gratis" naar ons kwam

21 juli 2015 om 17:52

Ja brugge-arsenal. Maar Belgunner wilde even laten zien dat hij het wist!

Fantastisch keeper. Verdiende een stap hogerop en indien hij zijn kans krijgt bij Valencia dan wordt hij één van de beste keepers van de PD. Topmentaliteit en op een goeie dag pakt hij de meest onmogelijk ballen. volgens de Belgische media bedraagt de transfersom 7-8 miljoen euro. Daar kan je een uitstekende vervanger mee halen, al zal het moeilijk zijn (quasi onmogelijk zelfs) om Ryan te vervanger.

20 juli 2015 om 21:45

Hij zal zijn kans wel krijgen, eerste keeper alves ligt er een lange tijd uit. En ze hebben hel niet gehaald om op de bank te zitten volgens mij

Uitstekende doelman. Een echte puntenpakker geweest voor Club Brugge.
Harde klap voor Brugge dat hij één week voor de competitie vertrekt.

Met afstand de beste speler van de Belgische competitie. Dankzij hem deed Club vorig seizoen tot het laatste moment mee voor de landstitel en raakten ze zo ver in de Europa League. Serieuze aderlating dit, kun je gewoon niet opvangen tenzij je Casteels kan warm maken maar dat lijkt een droom. Ryan was sowieso uitgeleerd in België.

20 juli 2015 om 15:56

Casteels verdient bij Wolfsburg zonder twijfel een veelvoud van wat een Belgische ploeg kan bieden.

Verdient wel een transfer. Heeft sinds zijn komst constant gepresteerd. Hopen dat hij zich daar kan bewijzen.

mooie transfer voor hem, heeft iig een half jaar de kans om te laten zien dat hij het niveau aan kan.
als het goed is komt diego alves rond november/december weer terug van zijn blessure (dacht ik)

Bijzonder jammer, hij leek te blijven door de komst van Ibini, een evenwaardige vervanger halen is zo goed als onmogelijk, de beste keeper die we in jaren gehad hebben. Nu moeten we er alles aan doen om Meunier te houden.
Toch wel een aderlating in de titelstrijd van volgend jaar, en 7 miljoen is best weinig, ze hadden een afkoopsom van zo'n 9 miljoen in z'n contract mogen zetten. Hij gaat het zeker maken in Valencia.

20 juli 2015 om 15:58

Meunier zal denk ik niet snel vertrekken na zijn blessure.

20 juli 2015 om 16:09

Dat weet je nooit. Hij staat er vaak meteen, dus als hij terug is zo rond halverwege augustus en hij 2 goeie wedstrijden speelt, kan hij alsnog weg zijn. Al zie ik hem ook wel blijven, maar dat had ik met Ryan ook.

En we missen hem ook tegen Panathinaikos, ook wel jammer. Meunier, Ryan, Refaelov en Vazquez, dat zijn toch zo'n beetje de onmisbare sterkhouders. Nu missen we er dus 2,5 (rafa is maar half fit).

20 juli 2015 om 16:21

Ja dat is wel pijnlijk. Benieuwd hoe Preud'homme dat gaat oplossen. Vazquez en Vanaken leek precies ook niet echt te werken in de Supercup. Wordt moeilijk. Ik vrees voor paniekaankopen bij Brugge.

20 juli 2015 om 16:27

Weet het ook niet, het worden lange dagen voor Michel. Ik vond de aankoop van Vanaken sowieso al niet echt nodig.
Begrijp me niet verkeerd, het is een groot talent maar én Vanaken én Vazquez zal niet werken, vrees ik. Uiteraard is Vazquez meestal een half seizoen geblesseerd, dan hadden we hem maar moeten verkopen en Vanaken halen. Niet allebei.

Het is duidelijk dat er een linksback nodig was. Die kwam vreemd genoeg niet. Een verdedigende middenvelder, want Timmy raakt écht wel op leeftijd. Die kwam ook niet. Een topspits. Diaby is een goeie spits, maar ik moet nog zien of het een 'kampioenenmaker' is. Nu ja, Oulare kan dat wel worden, maar ik ben toch niet echt tevreden over deze transferperiode.

Ik weet niet of we paniekaankopen zullen zien, ik denk dat er nog weinig zal gebeuren. Een vervanger voor Ryan, en dat zal het zijn.

20 juli 2015 om 16:39

Diaby is wel een hele goeie. Als hij in de winterstop niet vertrokken was dan was hij sowieso topschutter geworden. Tegen Gent zag je zijn klasse al. Enkel spijtig dat hij zo makkelijk viel. Simons raakt idd op leeftijd. Heeft teveel van de professionele foutjes nodig.


Vazquez kan je wel beter verkopen inderdaad. Is zo vaak geblesseerd.

Ik heb Mathew Ryan meerdere malen zien keepen bij Club Brugge en ik vind Ryan echt een hele goede keeper. Valencia haalt met Ryan ook ''n zeer talentvolle doelman binnen, die genoeg mogelijkheden heeft om zichzelf door te ontwikkelen.

Maar aan de andere kant heb ik ook weer een mindere gevoel bij deze transfer: zodra Diego Alves weer fit is, zal Ryan waarschijnlijk op de bank terecht komen. Of in ieder geval, Diego Alves of Ryan belandt op de bank en dat vind ik best jammer, want ik vind zowel Diego Alves als Ryan twee geweldige keepers en zou het jammer vinden als een van hen op de bank belandt.

Valencia heeft voor dit seizoen ook weer 'n elftal waarmee ze kunnen meestrijden om 'n plek bij de eerste vier. Waarschijnlijk zal Nicolás Otamendi nog vertrekken bij Valencia, maar ik denk dat ze zich dan bij Zenit Sint Petersburg zullen melden om Ezequiel Garay over te nemen en ja, Zenit gaf gisteren aan niet te onderhandelen over Garay, maar ik denk wel dat hij daar zal vertrekken.

Ryan
Cancelo
Garay
Mustafi
Gayá
Parejo
André Gomes
Enzo Pérez
Feghouli
Alcácer
Negredo

Dit is echt een goede signing van Valencia. Ryan is een klasbak. Wat heeft België toch spelers om de vingers bij af te likken. Nou hopen dat Valdes niet meer komt. Ik zou het leuk vinden als deze Ryan dit jaar gewoon het hele jaar basis staat en knalt..

20 juli 2015 om 16:01

Ryan gaat knallen, let maar op. Bij Bacca had ik nog m'n twijfels, maar Ryan is echt geboren voor Spanje. Hij is een Arsenal-fan, en bijgevolg dus van de PL, maar hij is net wat te klein voor die competitie.
Uiteraard zijn sprongkracht, timing e.d. wel belangrijker dan lengte maar hij is echt wel wat te klein voor de PL.

21 juli 2015 om 18:38

Is Ryan dan zo klein voor een doelman? Ik dacht dat hij toch minstens 1,85 was?

21 juli 2015 om 21:28

Nee, hij is maar 1m82, 10 cm kleiner dan de gemiddelde PL-doelman. Ryan zit bij de kleinste 4 procent van de doelmannen uit de betere Europese competities.

20 juli 2015 om 16:11

Ryan is een Australiër, geen Belg.

20 juli 2015 om 16:38

Waarschijnlijk doelt hij met België dan ook op de Belgische competitie en niet de Belgische nationale ploeg.

Heb hem gezien in de Asia cup waar hij voortreffelijk was en een keer in de Europa League volgens mij.

Kan iemand hier vertellen wat zijn sterke punten zijn maar ook zijn slechte punten?

20 juli 2015 om 16:05

Sterke punten:
-rust punt
-uitstraling
-goed voetballend
-goede reflexen en sprongkracht
-niet te snel met hoofd in wolken

Zwakke punten
-lengte
- soms beetje nonchalant ( maar niet heel vaak hoor)

20 juli 2015 om 16:07

Slechte punten heeft hij nauwelijks. Ondanks zijn relatief kleine gestalte (1m82 of 1m83) heerst hij in de lucht. Ik vind hem niet geschikt voor de PL waar je soms bestookt wordt met lange ballen, al is die tijd wel stilaan voorbij, maar toch.

Katachtige reflexen, goeie timing, meevoetballend geweldig, enorm sterk, snel voor een keeper.
Beetje een mini-Neuer. Leest het spel meestal goed en komt vaak goed uit, maar héél af en toe komt hij ook eens onnodig uit, zoals Neuer ook wel eens té graag uit zijn doel komt. Dat gebeurt echter niet vaak. Goeie aankoop, trust me.

20 juli 2015 om 16:09

Thanks.

21 juli 2015 om 18:53

Inderdaad al dat bovenstaande. Maar vooral zijn uittrappen is van wereldklasse. Kan me er maar eentje voor de geest halen die op dat vlak beter is, en dat is Neuer. Moet maar eens opletten hoe hij zowel van op de grond als van uit de handen iemand gewoon de diepte in kan sturen met een perfecte trap.

20 juli 2015 om 16:07

Hij heeft goede voeten, reflexen en kan hoog springen. Zijn enige minpunt is dat hij iets te klein is.

Na Courtois was Proto jaren duidelijk de beste keeper !
Tot Ryan kwam wat een geweldige keeper!
Goed uitvoetballend goede uitstraling geweldige reflexen!

Echt een leuke keeper die zelden op fouten te betrappen was!
Enigste wat ik op hem kan aanmerken was zijn lengte en soms iets te nonchalant op terugspeelballen etc.

Een mooie prijs wel voor een keeper! Wel een gemis voor Brugge dat u heel snel moet handelen voor een nieuwe keeper te halen met oog op CL kwalificatie wedstrijden ( denk voor deze ronde mss al te laat vermits je ze ook moet inschrijven)

21 juli 2015 om 20:19

Proto is nooit de beste keeper van de competitie geweest. Is altijd de meest overschatte speler van de Jupkesleague geweest!

21 juli 2015 om 20:34

Een jaloers persoon van Standard?
Proto heeft Anderlecht paar keer aan titel geholpen met uitstekende reddingen hoor!

Was duidelijk jaren beste keeper!

Prima doelman hoor, is echt heel sterk op de lijn. Valencia is wel een flinke stap en had daarbij verwacht dat hij naar de Premier League zou gaan. Wens hem het beste daar. Club heeft nu wel een probleem, wie moet hem nu gaan opvolgen? Ik zou gaan voor Robbin Ruiter (FC Utrecht)

20 juli 2015 om 16:49

Alves moet je eigenlijk dit seizoen niet meer op rekenen. Hij heeft een hele zware blessure a la Valdés en dan lever je veel explosiviteit in. Dus als Ryan het eerste half jaar het goed doet, blijft hij dit seizoen waarschijnlijk basis.

Is Warner Hahn niks voor Club? Als hij weer reserver keeper bij Feyenoord word kan hij toch beter vertrekken naar Club. Hahn is een geweldige keeper die daar zeker zal slagen en hij staat er ook meteen.

21 juli 2015 om 18:08

Club Brugge heeft zich reeds versterkt met Sinan Bilat van Fc Porto...

sammy bossut ophalen in waregem dan maar..of 1 van zijn andere 2 keepende broers..

21 juli 2015 om 19:12

Sammy Bossut? Helemaal niet goed genoeg..

Had altijd gedacht dat hij kans maakte voor De Gea te vervangen bij United.
Is een geweldige doelwachter,zeker 5 klassen beter als Cillissen.
Heeft één nadeel : zijn lengte.

21 juli 2015 om 17:52

Zo he, vijf klasses beter dan Cillessen, de nummer twee keeper van het afgelopen WK en wederom minst gepasseerde keeper van Nederland. Wat een beest van een keeper moet die jongen dan wel niet zijn.

21 juli 2015 om 18:00

Zwaar overdreven uiteraard, wel beter dan Cillessen, maar niet handig van zapperboy om dat hier te zeggen, op een Nederlands forum. Sowieso snap ik niet wat Cillessen te maken heeft met dit artikel. Maar goed, een klasse beter vind ik 'm wel.

21 juli 2015 om 18:11

Op welke punten vind je Ryan dan beter?

21 juli 2015 om 18:24

Sowieso op het vlak van penalties
Nee, serieus dus. Persoonlijk vind ik dat Cillessen zich nog wat beter positioneert, maar dat heeft met ervaring te maken, hij is ook enkele jaren ouder dan Ryan, die zal daar nog wel in verbeteren.

Ik vind Ryan een meer imposante verschijning, meer een persoonlijkheid die indruk maakt, niet compleet onbelangrijk. Ik bewonder wel de rust die Cillessen met zich mee lijkt te dragen.
Maar ik vind Ryan ook wel uitvoetballend nog wat beter dan Cillessen, al is die ook wel sterk daar in, toch vind ik Ryan nog wat beter. Ryan heeft ook een betere linkervoet in mijn ogen.

Ik vind Ryan's reflexen ook ruim beter. Ryan heeft enorme reflexen en is buitengewoon explosief voor een doelman, Cillessen mindrer. Ook sneller en beter wendbaar. Ik vind Ryan ook meer heersen in de lucht.

Een mooie transfer. Zowel voor brugge als voor de speler.
Heeft echt veel punten gepakt voor brugge. Dus geen makkelijke taak voor de volgende keeper.. Het kan bijna niet anders of dit zal brugge punten kosten.

En Bolat als vervanger... Toch veel minder dan Ryan, vind ik.

21 juli 2015 om 19:58

Iemand vinden die even goed is als ryan is moeilijk.

22 juli 2015 om 01:25

Ja, dat is wel waar. 'k Vind het zo jammer van Dhoest. Misschien wel te begrijpen na alle miserie maar toch jammer dat die weg is.

21 juli 2015 om 21:12

Bolat is een uitstekende vervanger. Heeft genoeg kwaliteit om tot de beste van België te behoren, heeft ervaring in onze jupkes league en spreekt de taal, iets wat ook niet onbelangrijk is in deze tijden van globalisering.

22 juli 2015 om 01:27

Ja, Mechele heeft al eens laten vallen dat hij beter samenspeelt met iemand die Nederlands spreekt. Het is misschien al te lang geleden dat ik hem zag spelen. Met Ryan werden we wel verwend. Nog zo'n topper vinden wordt moeilijk.

22 juli 2015 om 03:03

Als Genk suporter ken ik het gevoel. Met Courtois hadden we een wereldkeeper in onze rangen. Koteles doet het ook uitstekend maar als je Courtois live in de goal zag staan dan besef je pas wat een wereldkeeper we hebben mogen aanschouwen. Dat gevoel had ik ook met Ryan, weliswaar iets minder maar toch.

Oh ik dacht al aan Donk pff. Maar die speelt in Turkije geloof ik haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren