Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Roep om ‘logische keuze’ bij AZ leidt tot schrikreactie van moeder

Laatste update:

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor de blessure van AZ-doelman Matthew Ryan en een mogelijk debuut van Rome Jayden Owusu-Oduro.

De Alkmaarders moeten het de komende tijd stellen zonder de 31-jarige sluitpost. Volgens AZAlerts, een doorgaans betrouwbare watcher van de Alkmaarse club, heeft Ryan een ongeluk gehad in de sportschool.

Daarbij heeft hij een gebroken oogkas opgelopen. Ryan ontbreekt zo in ieder geval tegen Legia Warschau en PSV, twee duels van wezenlijk belang voor de Alkmaarders.

Trainer Pascal Jansen staat hierdoor voor een lastige keuze: kiezen voor Hobie Verhulst als vervanger van Ryan óf de talentvolle Rome Jayden Owusu-Oduro. Laatstgenoemde maakt veel indruk in jeugdopleiding van AZ, maar wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht.

Pierre Pêcheur, een journalist die de Alkmaarders op de voet volgt, schrijft op X dat het ‘geheel logisch zou zijn’ om tegen Legia en PSV voor Owusu-Oduro als doelman te kiezen. Er volgde al snel een reactie op de post. Anouchka, de moeder van Owusu-Oduro, liet al lachend weten nog niet klaar te zijn voor een debuut van haar zoon, waarmee ze liet blijken zenuwachtig de keuze van Jansen af te wachten.

Owusu-Oduro speelde tot nog toe 24 officiële wedstrijden namens Jong AZ en stond ook 10 keer onder de lat namens de Alkmaarse talenten in de UEFA Youth League.

Verhulst was voor Ryans komst nog eerste doelman in Alkmaar. Vanwege zijn vele blunders besloot AZ echter de knip te trekken en Ryan naar Nederland te halen. In totaal staat Verhulst op 35 duels in de hoofdmacht van AZ. Daarin behield de dertigjarige goalie tienmaal een clean sheet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Makkie voor psv dus. Jammer voor ryan.

11 december 2023 om 09:05

Ja. Voor als psv zou winnen.. Dan kan dit dus niet als test gezien worden.. Dat de mede PSV supporters dat zich wel even realiseren.

11 december 2023 om 09:59

Het is al de 2e dat een topper vlak na een belangrijke Euopa wedstrijd is gepland.
PSV kan rustig spelen tegen Arsenal en heeft 2 dagen extra rust dan AZ die hardmoet vechten in Polen om te overwinteren. Plus heeft AZ nu haar eerste keeper niet (al is Ryan niet zo goed).
Als Makkelie de wedstrijd ook nog een fluit dan wordt het helemaal een makkie(lie) voor PSV

11 december 2023 om 10:13

Dat is al jaren zo. Alleen was het eerder vooral Ajax die daar profijt van had. Nu zijn dat PSV en Feyenoord.

11 december 2023 om 10:48

Je bedoelt dat ze 'express' een topper inplannen na een Europese week? Waardoor ploegen in de CL voordeel hebben? Kan me niet voorstellen dat ze dit steeds expres inplannen.

"zo Rome, we hebben even een andere keeper opgeroepen want we willen niet dat je moeder in de stress schiet"

Lekker dan! Hij traint hiervoor, droomt waarschijnlijk hiervan en dan als de kans zich voordoet, is je moeder er niet klaar voor. Ben benieuwd naar de spreekkoren.

11 december 2023 om 08:47

De emoji’s erachter laten het duidelijk zien dat het een grapje is toch? Bovendien gaat het vooral om het feit dat hij gaat debuteren in de heksenketel in Warschau die naar eigen zeggen wat recht te zetten hebben na vorige ontmoeting. Supporters van AZ zijn ook niet welkom, omdat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden.

11 december 2023 om 10:08

Ja, ik ben uiteraard er ook niet serieus over. Ik hoop voor hem dat AZ daar gaat winnen, hij speelt en de nul houdt het gewoon goed doet. En moeders supertrots is.

Vond hem tegen groningen een hele zwakke indruk maken, maar ja dat is 1 wedstrijd en kan je moeilijk een oordeel over vellen. Voor de rest volg ik jong az te weinig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren