Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Feyenoord-assistent Wouters komt weg met waarschuwing

Laatste update:

Als de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord zondag was doorgegaan, had Jan Wouters niet op de bank gezeten. De assistent-trainer van Feyenoord liet Björn Kuipers op 'geheel eigen wijze' weten dat het duel afgelast moest worden, nog voordat de arbiter zelf tot die conclusie kwam. Kuipers kon dat niet waarderen en stuurde Wouters weg.

De Eredivisie-wedstrijd werd zondag tweemaal uitgesteld door de hevige sneeuwval en uiteindelijk afgeblazen. Het is onduidelijk of Wouters op de bank zit wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. "Die had inderdaad niet op de bank mogen zitten als de wedstrijd wel was gespeeld en daar maak ik een rapport over", aldus Kuipers in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wat hij zei? Laat ik het hier maar bij houden."

Overigens is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd wordt ingehaald. 17 januari, vlak voor de hervatting van de competitie, zou een optie kunnen zijn. Dat heeft echter niet de voorkeur van trainer Erik ten Hag van Utrecht. "Snel na de winterstop inhalen zou ik onverstandig vinden. De jongens zijn vorig seizoen lang doorgegaan en als eerste weer begonnen. Ze hebben ook vakantie nodig. Plussend en minnend is het voor de veiligheid gewoon het beste dat er nu niet is gespeeld."

Update 11 december 15.05 uur – KNVB start vooronderzoek naar 'misdragende' Wouters
De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar Jan Wouters, meldt Voetbal International. De assistent-trainer van Feyenoord misdroeg zich in de aanloop naar de afgelaste competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord en werd weggestuurd door arbiter Björn Kuipers. Een woordvoerder van de KNVB laat aan het weekblad weten dat er een vooronderzoek is gestart. De trainer en Feyenoord mogen nog met een verklaring komen.

Update 13 december 17.08 uur - Feyenoord-assistent Wouters komt weg met waarschuwing
De aanklager betaald voetbal heeft assistent-trainer Jan Wouters van Feyenoord een officiële waarschuwing voor diens gedrag gedrag voorafgaand aan de later afgelaste wedstrijd FC Utrecht – Feyenoord. Na het bestuderen van de verklaringen is volgens de aanklager voldoende bewezen dat Wouters zich 'onbehoorlijk' heeft gedragen richting arbiter Björn Kuipers.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom wordt er zo moeilijk gedaan over een wedstrijdje? Feyenoord is Europees uitgeschakeld laat ze lekker net als deze week een mid weekje van maken.

11 december 2017 om 08:54

Supporters moeten ook gewoon werken hoor

11 december 2017 om 08:57

Het zit bij de EL en CL duels gewoon vol hoor ...

11 december 2017 om 09:57

Betekent niet dat je dan maar elke inhaalwedstrijd doordeweeks moet doen.

11 december 2017 om 09:02

Ja, je zal door de sneeuw naar het stadion zijn gegaan en daar nog even een paar uur mogen blauwbekken, omdat de KNVB/scheids nog geen besluit willen nemen dat voor bijna iedereen allang overduidelijk is... Dit gaat helemaal niet over het inhalen van de wedstrijd, maar het zo lang in onzekerheid laten zitten van fans en teams. Amateuristisch is het.

11 december 2017 om 13:30

Waarom niet gewoon op 27 of 28 december alle afgelasten wedstrijd in halen het zijn ja professionele en verdienen geld als hooi zijn toch geen watjes

11 december 2017 om 14:14

@ Alexlurken

Iets met commerciële afspraken? Iets met vakantie/winterstop? Iets met supporters in het stadion?

Zo maar een paar redenen. En begin niet over in Engeland doen ze het ook. We leven hier in NL en niet in Engeland.

11 december 2017 om 15:26

@ The Ref

Dan mogen we ook niet klagen dat ze in Engeland vele malen meer TV gelden krijgen. De dagen rond de kerst zijn namelijk bijna de voornaamste redenen dat men in Engeland zoveel TV gelden krijgen. de reclame blokken zijn namelijk dan gewoon het duurste en meest winstgevende.

Wil je toe naar meer TV gelden? Competitie uitbreiden qua teams, meer wedstrijden spelen en ook rond de kerst. Simpelweg een commerciele gedachte. Heeft dat ook een negatief effect? Uiteraard, je kunt helaas niet alles hebben.

11 december 2017 om 17:28

Wie klaagt er over de tv gelden in Engeland. Dat is gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Neem daarbij dat wij in NL al eens een experiment gehad hebben met wedstrijden op en rond de feestdagen. Dat bleek vor NL niet het gewenste commerciele effect te hebben, anders waren ze er wel mee doorgegaan.

11 december 2017 om 22:49

@ D-Bergkamp

In Engeland speelt men als sinds jaar en dag rond de feestdagen. Iets met voetbalcultuur zeg maar.
Ik noemde het bewust Engeland omdat men voor dit soort dagen daar heen gaat wijzen zoals jij al doet.
In Engeland ademt alles sport en heel veel voetbal. Iets dat bij ons aanmerkelijk minder is.

En ik begin niet over tv gelden. Ik geef alleen aan waarom er in NL niet rond de feestdagen gevoetbald wordt.

Waarom moet ie dit in de pers melden als ie toch niets erover gaat zeggen? Meldt het dan gewoon bij de Knvb en houdt er verder je mond over.

11 december 2017 om 08:56

Omdat hem er naar gevraagd wordt. Hij komt er blijkbaar niet zelf mee.

11 december 2017 om 11:00

Ik vind het eerder merkwaardig dat iemand van de journalisten dit voorval überhaupt heeft opgepikt. Als niemand dit soort informatie "lekt" dan moet het ergens zichtbaar zijn geweest, maar dan had de journalist het niet hoeven vragen maar gelijk kunnen opschrijven -.-

11 december 2017 om 13:30

Omdat de journalist van de krant hem hiermee confronteerde.

Ik hoop dat ze bij het herplannen van de wedstrijd ook meteen een andere scheidsrechter aanstellen. Deze man is een drama voor Feyenoord. Of Wouters dan wel of niet op de bank zit .... lekker belangrijk.

11 december 2017 om 09:04

Ik vind Kuipers nog een van de positieve noten binnen het Nederlandse scheidrechterscorps. Ik vond bijvoorbeeld Blom (niet alleen) gisteren onthutsend slecht, maar Higler en Serdar bijvoorbeeld ook niet om over naar huis te schrijven.

Het lijkt er wel op hoe harder de roep is om een video scheidsrechter of videobeelden, des te meer fouten er gemaakt worden.

11 december 2017 om 09:13

Dat er een aantal nóg slechter zijn maakt van Kuipers nog geen goede scheids. In mijn ogen is hij al lang en breed ingehaald door mannen als Nijhuis en Makkelie. En ik begin ook al bijna te denken dat het geen toeval is dat hij de afgelopen jaren zo vaak verschrikkelijk slechte beslissingen in het nadeel van Feyenoord heeft genomen.

11 december 2017 om 09:19

Je kan mij er dan ook niet op betrappen dat ik Kuipers een goede scheidsrechter noem. Ik vind hem een van de positieve noten, maar tussen een groepje van 'verrekte slecht' is een 'gewoon' slecht al gauw positief.

Nijhuis hou ik ook niet zo van, ik vind dat hij doorgeslagen is in het alsmaar door laten voetballen. Daarom vond ik de wedstrijd VVV - AZ ook illustrerend, dat hij aangaf te balen dat het record niet fluiten voor een overtreding niet langer duurde. Dan ben je teveel met jezelf bezig en te weinig met fluiten.

Of Kuipers in het nadeel van Feyenoord fluit, durf ik niet te zeggen, daarvoor zie ik te weinig live wedstrijden Feyenoord. Waarop baseer je dat als ik mag vragen?

11 december 2017 om 09:22

De laatste potten dat hij Feyenoord floot was hij op zijn zachts gezegd niet voordelig voor Feyenoord. Snel voorbeeld is bijv PSV-Feyenoord dit seizoen.

11 december 2017 om 09:34

Kuipers is gewoon onze beste man en de meest gelouterde en gelauwerde arbiter uit ons scheidsrechterskorps.

Ook internationaal heeft deze man respect en de status van topscheidsrechter afgedwongen met zijn manier van fluiten. Ook op internationaal niveau is het een topper gezien zijn palmares en aanzien. Dat is niet voor niets. Makkelie en Nijhuis kunnen nog niet aan hem tippen.

Dat hij de afgelopen jaren in jouw ogen vaak verschrikkelijk slechte beslissingen in het nadeel van Feyenoord nam, maakt hem natuurlijk eveneens geen slecht scheidsrechter. Blom en Nijhuis namen ook vaak beslissingen die slecht uitvielen voor Ajax, maar het komt vaker voor dat men het niet eens is met de beslissing van de arbiter. Een arbiter hoort sowieso niet in het voordeel van een club te fluiten als daar geen reden toe is.

We mogen in mijn beleving best tevreden zijn met ons scheidsrechterskorps in Nederland, er zijn landen om ons heen waar het veel slechter is gesteld met de kwaliteit.

11 december 2017 om 09:40

@weef

en aan het einde van de rit heeft Feyenoord volgens de onderzoeken van het AD (rotterdamse krant) weer vaker de scheidsrechter mee gehad dan tegen...

11 december 2017 om 10:30

Hij heeft Feyenoord al vaker gefloten in Eindhoven. De tegenstander noem ik in dat geval al enkele jaren 'KEC' Kuipers Eindhoven Combinatie.

11 december 2017 om 10:32

@xfactor

Je weet dat dat soort onderzoeken ontzettend zijn gebaseerd op aannames he? Je kan wedstrijduitslagen niet gaan (her)bepalen door arbitrale beslissingen de andere kant op te laten vallen.

Stel:

Feyenoord - Ajax staat in de 80e minuut 0-0. De Ligt haalt de doorgebroken Berghuis neer in de 16. Feyenoord krijgt een penalty en de Ligt wordt van het veld afgestuurd met zijn 2e geel/direct rood. Wie zegt dat Feyenoord de penalty benut? Wie zegt dat Ajax alsnog niet met de winst er van door gaat? Hoe bepaal je wat hier de eindstand wordt?

Ik denk dat men er maar van uit moet gaan dat iedereen over 34 wedstrijden ongeveer net zo veel mee als tegen heeft gehad. Al de complotten over die arbiter fluit voor/tegen ons berusten mijn inziens ook meer op onderbuikgevoelens. Iedereen onthoud de niet gegeven penalty of buitenspelgoal, maar de (bevoordeelde) fans hoor je zelden over de makkelijk gegeven penalty of goal uit buitenspelpositie.

11 december 2017 om 11:26

@fr12jules:
Ik ben absoluut met je eens dat mensen wel heel makkelijk kunnen wijzen naar de scheidsrechter. Gisteren hoorde ik nog veel Psv'ers (gelukkig lang niet allemaal) die zo eenzijdig konden kijken dat ze vonden dat Ajax won vanwege de scheids en niet door het eigen slechte spel.

Tegelijkertijd is het natuurlijk wel zo dat foute beslissingen vanuit de arbitrage een behoorlijke stempel op een wedstrijd kunnen drukken, als er niet één, maar meerdere (foute) beslissingen eenzijdig in het nadeel van een team zijn. Ajax-Groningen van vorig seizoen was wel een extreem voorbeeld van hoe Nijhuis de wedstrijd hoogstpersoonlijk besliste.

Maar dat is de uitzondering en normaal gesproken mag je er inderdaad vanuit gaat dat de geluk/pech over een heel seizoen wel min of meer wordt uitgevlakt. Of in ieder geval dat je je er niet op kan beroepen. In principe moet je in een wedstrijd één invloedrijke discutabele beslissing in je nadeel kunnen compenseren. En in een seizoen kan je één zo'n "nijhuis wedstrijd" hebben waarin je gewoon echt bestolen wordt. Ajacieden kunnen niet naar die wedstrijd wijzen om te beweren dat Feyenoord de titel niet zou verdienen. Fouten worden gemaakt en mits het voor- of nadeel enigszins binnen de perken blijft, moet iedereen vooral naar zichzelf kijken.

11 december 2017 om 11:36

@xfactor

Die onderzoeken van het AD waar jij naar refereert (even los van de erbarmelijke kwaliteit ervan) daar stamt de laatste alweer van het seizoen 2013/2014. Dus om daar nog mee te gaan wapperen is nogal van lotje getikt.

Ik weet niet zozeer of Kuipers altijd in het nadeel fluit van Feyenoord, maar hij fluit wel altijd enorm raar als hij ons moet fluiten. Zal best z'n kwaliteiten hebben deze man, anders schop je het niet zo ver, maar hij weet ze altijd goed te verbergen als hij FR fluit.

11 december 2017 om 12:02

@buitenspelval

Qua palmares en ervaring heb je helemaal gelijk dat Kuipers een eind voor staat op zijn Nederlandse concurrenten. En vijf jaar geleden vond ik hem ook verreweg de beste scheids van Nederland. Maar de afgelopen jaren presteert hij gewoon minder en niet alleen bij Feyenoord. Ik moet zeggen dat zijn internationale wedstrijden nog wel van een redelijk hoog niveau zijn, maar zijn prestaties in de eredivisie zijn ronduit matig de laatste 2-3 jaar.

11 december 2017 om 12:18

Het AD is allang niet meer een Rotterdamse krant. Hier wordt AD het Amsterdams Dagblad genoemd. Kuipers is internationaal goed. In de Eredivisie arrogant, lacht minachtend spelers uit en volgt het spel op afstand.

11 december 2017 om 12:34

@ Weef

Dus hij is een slechte scheidsrechter omdat hij Feyenoord niet bevooroordeeld naar jouw mening?

Misschien wordt het tijd dat je zelf eens een spelregelcursus gaat doen. En punt 2 eens zelf een fluit in je hand neemt en het zelf gaat proberen.

Want als ik jouw commentaar zo lees ben jij veel beter dan Kuipers ooit is geweest.

Ben benieuwd wanneer we jou in de Ere Divisie mogen bewonderen.

11 december 2017 om 13:45

@The Ref

Lol, wat een lading onzin kraam je uit. Waar zeg ik dat ik wil dat hij Feyenoord bevoordeeld? Ik wil dat hij Feyenoord (of welke ploeg dan ook) niet benadeeld, dat is iets anders. Overigens denk ik niet dat hij dat bewust doet, maar hij maakt gewoon veel cruciale fouten de laatste jaren.

En als ik daar alleen een mening over mag hebben als ik zelf beter kan fluiten dan Kuipers, dan kunnen we VZ wel opdoeken...

11 december 2017 om 14:26

@ Weef

Zal je ff quoten
[quote]de laatste potten dat hij Feyenoord floot was hij op zijn zachts gezegd niet voordelig voor Feyenoord.[/quote]

Een scheidsrechter behoort de spelregels toe te passen. En niet in het voordeel te fluiten van.

Jij maakt meer cruciale fouten als Kuipers. Want jij neemt jouw mening voor waarheid aan, zonder dat als je daar zelfs om gevraagd wordt niet eens concrete voorbeelden van kan geven. Je komt niet verder als 1 wedstrijd in zijn algemeenheid en dan kom je nog met het commentaar dat hij niet in het voordeel van floot.

Er is voor jou nog een lange weg te gaan, maar goed je avatar geeft het al perfect aan dat je de dingen door een rood/witte bril bekijkt ipv door de ogen van Kuipers in dit geval.
En ja dan kan ik het gebrek aan spelregelkennis je ook nog wel vergeven. Maar stop dan in hemelsnaam om commentaar te leveren als je het inhoudelijk niet eens kan onderbouwen .
Ga lekker Michiel Kramer afkraken die het nog voor elkaar krijgt om een bal op een meter van de doellijn over de goal te krijgen ipv Kuipers te betichten van in het nadeel te fluiten van je clubbie.

Het ligt altijd aan een ander behalve aan de eigen ploeg.

Even zomaar een feitje. Een scheidsrechter in de Eredivisie neemt in 90 minuten voetbal tussen 500 en 750 beslissingen (elk duel wordt beoordeeld op basis van de spelregels en met de daarbij behorende strafmaat). Dus een fluitsignaal is niet alleen een fout duel, is ook de beslissing of het kaartwaardig en welke kleur het moet zijn. Welke voortzetting er behoort te zijn etc etc etc.
Oh en in die 90 minuten legt hij gemiddeld ook nog tussen de 9 en 12 km af. En veel van die meters die hij maakt zijn vaak op 70 a 80 procent van de max hartslag. Ik zie het jouw niet doen.

Zeg niet dat je geen mening mag hebben, zeg dat je wel iets meer respect mag hebben voor. Want in jouw ogen is Kuipers maar een flapdrol die jouw ploeg niet bevoordeeld omdat jij vind dat het anders behoort te zijn.
Als jij dezelfde toets van bekwaamheid qua spelregels moet afleggen die Kuipers moet afleggen haal je nog geen voldoende. Van de 20 vragen die hij mag beantwoorden zou ik er verbaasd van staan als jij er meer dan 10 goed hebt.
En dat puur in de wetenschap hoe zwaar die vragen zijn en met jouw gebrek aan spelregelkennis die hij hier ten toon spreid.

11 december 2017 om 15:32

@ Weef

Kuipers is één van de weinige scheidsrechters die geen kuipvrees heeft en gewoon fluit als er gefloten moet worden. Dat is niet nadelig ten opzichte van Feyenoord, dat is de regels volgens zoals ze gevolgd behoren te worden. Dat deze beslissingen in contrast staan met veel scheidsrechters zorgt er juist voor dat Kuipers op eenzame hoogte staat. HIj is namelijk met afstand de meest consequente van het korps.

Dat dit niet goed uit komt voor Feyenoord, omdat die vaker iets fysieker spelen vanwege het "kuip" voordeel. Betekent niet dat Kuipers slecht fluit, dat betekent dat Feyenoord te vaak de regels overtreed.

Steek eerst even kritiek in eigen zak voor de scheidsrechter te bekritiseren.

11 december 2017 om 17:33

@The Ref

Voor iemand die zoveel tekst produceert ben je niet heel goed in begrijpend lezen. Als jij die quote die je aanhaalt leest alsof ik wil dat er in het voordeel van Feyenoord wordt gefloten kan ik daar weinig aan doen.

Verder neem je ook aan dat ik Kuipers de schuld geef van resultaten van Feyenoord. Dat zeg ik nergens. Tegen PSV hadden we gewoon zelf een doelpunt of meer moeten maken. Neemt niet weg dat een penalty wel had geholpen. Verder vind ik dat Kuipers in het algemeen slechter is gaan fluiten, niet alleen bij Feyenoord. Wel viel het me daardoor meer op en ben ik er op gaan letten. En met mijn avatar ben ik tenminste eerlijk over het feit dat ik er met een bepaalde bril naar kijk.

Daarnaast neem je aan dat ik Kuipers een flapdrol vind. Ook niet waar. Sterker nog in een van mijn posts geeft ik aan dat hij een paar jaar terug in mijn ogen absoluut de beste van Nederland was. Wat wel mijn mening is, is dat hij niet meer de beste is en dat ik zijn niveau op dit moment redelijk matig vind en lager dan dat van Nijhuis en Makkelie.

Ik zou het fijn vinden als je mij geen woorden meer in de mond legt. En als er iemand duidelijk vindt dat zijn mening heilig is dan ben jij het wel. Want jij bent immers geslaagd voor je scheidsrechters diploma....

11 december 2017 om 22:56

@ Weef

Vandaar dat Nijhuis ook uit de Elite groep is gedegradeerd en dat Makkelie er juist naar toe gaat . Dat Kuipers zich er al jaren handhaaft en behoorlijke staat van dienst heeft.
En hij moet dat gewoon verdienen in de Nationale Competitie en internationale duels.
Jij vind hem slechter. Ik zeg dat hij met afstand nog de beste is binnen NL.

Ik bekijk dingen vanuit de spelregels iets waar het voetbal naar gespeeld dient te worden. Ik bekijk het niet via een gekleurde clubbril .

Zijn jouw woorden hoor die ik quote, als je nu had gezegd hij legt de lat qua spelregels anders bij mijn club als ieder anders had ik gezegd noem eens voorbeelden. En dan nog kom niet aan met 1 penalty moment. Want daar kan ik er per wedstrijd wel 20 van geven (iets met hoekschoppen enzo).

Misschien je eens verdiepen in de spelregels dan snap je de beslissingen van mijn collega's misschien. En zou je zeggen goh dat zou ook kunnen of ik snap waarom hij wel of niet fluit.

13 december 2017 om 17:45

Kuipers heeft met zijn dwaze gefluit de laatste jaren feyenoord zoveel benadeeld door zijn fouten, voornamelijk in de toppers! Feyenoord-psv in het jaar van rutten waar de jong 2 keer kongolo met een judoka worp omver kegelt en daarna weet te scoren. Vorig jaar in de arena, geeft schöne een belachelijk makkelijk vrije trap, was niet eens een overtreding. Maar laat Kluivert Karsdorp geblesseerd schoppen door een sliding opnknie hoogte niet te zien, floot ieder duel in het voordeel van ajax zodat die makkelijk in de wedstrijd groeide. En nu afgelopen keer tegen psv, ziet twee bizarre penalty situaties voor feyenoord over het hoofd. El ahmadi krijgt een duw, valt tegen haps. En haps krijgt geel. Deze onbenul is zo anti-feyenoord als wat, als hij de kans krijgt.

Nijenhuis is toch echt de beste scheidsrechter van NL.

13 december 2017 om 18:19

@-Misha-, Dat de stijl van Nijhuis jou en jouw club het beste uitkomt (lees: dat is dus iets anders dan een persoonlijke clubvoorkeur hebben als scheidsrechter) maakt hem nog niet direct de beste scheidsrechter. Zoals The Ref hierboven ook al aangeeft, Nijhuis is niet voor niets gedegradeerd uit de top van het gilde. Hij fluit gewoon veel te inconsequent.

13 december 2017 om 18:37

@spAndoek, hij is zogenaamd uitdat gilde gedegradeerd omdat nijenhuis niet zon miep is als de rest wen de wedstrijd niet dood fluit. Nijenhuis is in de meeste wedstrijden gewoon heel consequent, toegegeven behalve bij jullie. Maargoed bij feyenoord heb je met blom, higler, kuipers en makkelie genoeg scheidsrechters om over te klagen en die in vporal de toppers nou niet echt worden bevoordeeld dan wel neutraal wordt befloten.

Ja, dan durft Kuipers wel op te treden, maar tijdig een wedstrijd afgelasten omdat het veld onbespeelbaar is, dat durft de lafaard niet. Pas toen men op Spangen besloot niet te spelen, durfde Kuipers ook in Utrecht dezelfde beslissing te nemen.

11 december 2017 om 12:39

@ Master D

Dus je kunt het kunstgras veld van Spangen gaan vergelijken met het natuurveld van Utrecht?

Daarbij kunnen de weersomstandigheden in Utrecht totaal anders zijn dan in Rotterdam. Kuipers moet bij zijn wedstrijd kijken hoe het er voor staat.
En daarbij heeft hij aan een aantal criteria te voldoen bij zowel doorgaan als afgelasten.

Maar klaarblijkelijk weet jij net als zovele hier alles beter en heb je alle wijsheid in pacht van achter je keyboard.

11 december 2017 om 22:45

@ Frtorres

Er is er maar 1 die bepaald of het speelbaar is. En dat was Kuipers. Verder heeft Kuipers bij geen algehele afgelasting gewoon de reglementeren te volgen.

Dat kunnen wij niet leuk vinden maar jij hebt bij je baas ook gewoon uit te voeren wat hij vind en zoals het hoort tenzij het in strijd is met de wetgeving.

Dit was dus ook zo bij Kuipers.

Mijn god, wat is dit voor onzin. Wat mij überhaupt interesseert is wanneer mag een scheidsrechter rood geven? Als men in de tunnel op de vuist gaat dan snap ik het, maar dit lijkt me echt mierenneuken van Kuipers.

11 december 2017 om 09:06

Je weet niet wat er gezegd is...

11 december 2017 om 09:08

Inderdaad erg bijzonder dit. Dan moet Wouters wel echt over de schreef zijn gegaan richting Kuipers om hem rood te geven en dus niet op de bank te laten plaatsnemen. Maar goed.. Het was sowieso een enerverende middag voor Kuipers, die het tot de laatste seconde heeft uitgesteld om het duel door te laten gaan.

Ik weet niet wat Wouters heeft gezegd en misschien kan het echt niet door de beugel. Maar toch is mijn eerste reactie dat Kuipers weer eens de situatie niet aanvoelt. Alle fans en spelers/staf lopen natuurlijk super gefrustreerd rond, omdat meneer Kuipers en/of de KNVB geen beslissing kunnen nemen, terwijl dat niet heel moeilijk leek. Dan roept Wouters misschien iets onhandigs, maar daar kun je dan best wel een beetje begrip voor hebben.

Ik vind Kuipers sowieso allang niet meer de sterke persoonlijkheid en scheids die hij 5 jaar geleden was. Hij merkt volgens mij zelf ook dat hij zijn edge aan het verliezen is.

11 december 2017 om 10:25

Kuipers moet de beslissing nemen. Logisch dat hij als laatste met een oordeel komt toch? Hij is ook niet verantwoordelijk voor de supporters, hij is slechts een scheidsrechter en alleen verantwoordelijk voor de veiligheid van de spelers. Het is gewoon supertreurig dat de Knvb geen plan heeft voor dit soort omstandigheden. Ze hadden zondagochtend alles af moeten gelasten en dan was het klaar geweest. We spelen Europees nergens meer mee, dus inhalen moet geen probleem zijn

Volgens mij mag je voorafgaande de wedstrijd nog helemaal geen rode kaart geven. Pas als er is gefloten voor begin van de wedstrijd, en tot een bepaalde tijd na afloop van de wedstrijd kan er rood gegeven worden als ik het goed heb. Vind dit dan best vreemde actie van Kuipers.

11 december 2017 om 10:12

Je kan en mag een kaart krijgen zolang je op het veld staat en in de catacomben, als ik me niet vergis...

11 december 2017 om 10:39

Dat is niet zo, voor de wedstrijd mag je als scheidsrechter ook rood geven.

11 december 2017 om 12:27

@atleticofc

Kuipers en iedere scheidsrechter zijn gezag begint zodra hij zijn kleedkamer heeft verlaten voor de warming up. Dus zodra hij het veld betreed. In het geval van Kuipers zal dat zijn bij zijn veldinspectie die hun vaak al doen ruim voor de wedstrijd.

Daarbij hoeft hij begeleiding/trainers helemaal geen kaart te tonen alleen de melden dat zij zich op de tribune kunnen gaan zitten.
Of dit nu voor of tijdens de wedstrijd gebeurt.

Dus de actie van Kuipers is niks vreemds is gewoon conform de spelregels als beschreven in het spelregelboek wat gewoon op de site van de knvb te vinden is.

11 december 2017 om 15:45

Ok㩠The Ref, ik zie je nu al meermaals het gat van Kuipers zo schoonlikken, dat je onderhand er je spiegelbeeld in kunt zien. Waar men van de kampen Feyenoord en Utrecht nogal over opwindt is de enorme tijd die het heeft gekost. Als Kuipers de veldinspectie ruim voor de wedstrijd doet (jouw bewoording), waarom ligt de pot er dan pas na 15.00 uit? Dacht hij dat het tussendoor nog even 30 graden zou worden, of was dit meer een ‘op hoop van zegen’ aanpak? Uiteindelijk gaat er een man of 20.000 in gevaarlijke omstandigheden naar eenzelfde locatie. Wordt iedereen in het gewis gehouden, en twee pogingen tot warming-up later toch allen weer tegelijk naar huis. Het heeft er alle schijn van dat de Knvb en/of dhr. Kuipers de knoop niet door durfden te hakken. Dat Wouters kennelijk uit zn slof schiet hoort niet, dan moet dat ook bestraft worden. Maar dat hij gefrustreerd is omdat er geen beslissing werd genomen (die voor iedereen overduidelijk was). Tja, dat kan ik hem niet kwalijk nemen.

11 december 2017 om 22:43

@ Tukkertje91

Ik lik niks schoon en als je gewoon de regelementen kent weet je dat hij gewoon tot 15 uur de tijd had. Immers een half uur uitloop is reglementaire gewoon mogelijk.
Daarbij als hij indicatie krijgt dat het mogelijk droog wordt en het veld in orde is om te spelen. Dient er gespeeld te worden.

Wat iedereen vind is niet van belang. Gaat erom wat de reglementen voorschrijven. En Kuipers is de aangewezen persoon om die te handhaven.

En hoe de weg erbij ligt is niet Kuipers zijn probleem maar die van de lokale overheid. In dit geval de gemeente Utrecht. Daarbij Kuipers en collega's zijn toch ook gewoon in het stadion aangekomen?

Dus je kan Kuipers wel de schuld geven maar die heeft gewoon de regels in acht te nemen die er gelden.

Ik vraag me af hoe dit regeltechnisch zit, misschien dat iemand dat weet?
Naar mijn weten kan een scheidsrechter een halfuur voor en een halfuur na de wedstrijd spelers (begeleiders e.d.) een waarschuwing geven maar in dit geval is er helemaal geen wedstrijd gespeeld? Hoe kan je nou rood krijgen zonder dat er überhaupt sprake is van een wedstrijd?

Of deelt Kuipers in z'n supermarkt ook te pas en te onpas gele en rode kaarten uit aan toevallige voorbijgangers?

11 december 2017 om 12:30

@tornado72

Heeft niks met tijd te maken. Het gezag van een scheidsrechter begint zodra hij het speelveld betreed. In het amateurvoetbal is dat vaak bij de warming up. In het betaald voetbal is dat vaak al bij de veldinspectie die men vooraf al doet. Zeker gezien de omstandigheden van gister.

Sterker nog er kunnen geen vermaningen worden gegeven aan begeleiding. Dit is ten alle tijden een directe verwijdering. Immers dit is code 8 van de strafcodes. En alleen code 1 is een gele kaart alle andere zijn namelijk rode codes .

Dus Kuipers stond geheel in zijn recht om Wouters te verbieden het speelveld nog te betreden.

11 december 2017 om 12:40

Bedank voor de informatie. Het is weer een besneeuwde leerzame maandag

Apart dat de meerderheid het vooral over Kuipers heeft en niet over Wouters. Ik was er niet bij maar hoe dom moet je wel niet zijn om voor een wedstrijd een rode kaart te krijgen?

11 december 2017 om 10:52

Waarschijnlijk heeft Wouters Kuipers voor gek verklaard dat hij de wedstrijd wilde door laten gaan. Kuipers op zijn teentjes getrapt. En laten we wel wezen, heel Nederland twijfelde aan de geestelijke gesteldheid van Kuipers gisteren.

11 december 2017 om 11:32

En dan nog moet Wouters zijn fatsoen houden en op een normale manier een gesprek/discussie aangaan. En als hij letterlijk Kuijpers voor gek heeft verklaard, heeft hij die rode kaart gewoon verdient.

Kuijpers moet de regelementen zoals bepaald door de Knvb opvolgen; als Wouters daar moeite mee heeft moet hij braaf in Zeist gaan zeiken...

Die Kuipers ( die allang niet meer die topper is van enige jaren geleden) begint een beetje een arrogant mannetje te worden. Niet alleen met dit gevalletje maar er zijn wel meer voorbeelden. Als hij niet de top wedstrijd van het weekend krijgt gedraagt meneer zich als een klein kind. Maar ja als een beetje sneeuw je al nerveus maakt kan je ook maar beter je mond houden als ass. trainer.

Scheidsrechters zijn ook niet goed omdat we in Nederland een mentaliteitsprobleem hebben. Als jeugdspelers de scheidsrechters al enorm afbekken, wie vindt het dan nog leuk om scheidsrechter te zijn? Hoe kun je je als scheidsrechter goed ontwikkelen als je iedere minuut die je fluit moet horen dat je het niet goed doet?

Op school, en thuis, krijgen kinderen vaak complimenten over wat ze doen. Zo komen ze tot leren en tot groei. Gaat het een keer mis, dan kan iemand daar op een normale manier wat van zeggen en dan kunnen ze daar over nadenken. Maar het is bekend hoe kinderen zich ontwikkelen die thuis worden vernederd en uitgescholden. Zo is het met scheidsrechters ook: het zijn mensen die respect verdienen omdat ze met tienduizenden tegelijk ieder weekend voor alle liefhebbers de fluit er weer bij pakken en keihard hun best doen. Als wij weer topscheidsrechters willen opleiden, dan moeten we beginnen met de amateurscheidsrechters te koesteren en ze gewoon hun wedstrijden te laten fluiten, zonder agressief te worden en elke beslissing aan te vechten.

Sinds die documentaire of dat 'team Kuijpers' ziet Kuijpers zichzelf als een soort almachtige. Nou beste Björn, een echte almachtige, of vertaald naar het Nederlands, een echte vent met ballen had naar iemand met de reputatie en zeer zeer ruime ervaring geluisterd en niet, al jokkend over dat het niet onder invloed van FOX Sport was, je beslissing het af te lasten steeds maar uit te stellen. Ov. moet Fox Sports natuurlijk ook dood schamen in deze.

Als de knvb echt van de regeltjes is en het zo wil doen dan wil ik heel graag dat ze ook een onderzoek starten naar de misdragende Veltman. Die slaande beweging tegen Lozano en die beuk in de rug bij de Jong zijn niet bestraft dus daar kan hij nog voor geschorst worden. Daar zal ik de knvb ook wel even op willen wijzen.

11 december 2017 om 15:59

Staat hier dus helemaal los van hè. Dit gaat over Wouters die zn scheur niet kon houden. Kuipers rapporteert, dus volgt er een onderzoek als de Knvb dit nodig vind. Het geval Veltman vind plaats in een totaal andere wedstrijd, andere scheidsrechter, en kennelijk geen rapportage. Dat Veltman pas op de plaats mag maken vind ik ook, maar dit is wel een beetje appels en peren vergelijken.

Man man man....wat triest. De Knvb zou gewoon eens naar zichzelf moeten kijken en concluderen dat ze gisteren een drama hebben gemaakt. Had (net als de hockeybond) gewoon lekker alles afgelast. Nu alleen maar verliezers....en dan krijg je ook nog eens zo'n vooronderzoek.

Veiligheid > Voetbal. De Knvb is echt een hopeloos instituut. Geld incasseren, maar niks beslissen of presteren. Sinds het begin van het seizoen bij mijn eigen ploeg een rode kaart gepakt en 2 gele kaarten. 41 euro boete(vind die kosten al nergens op slaan though). En wat krijg je ervoor terug? 2 eindtoernooien missen, aanstellingen als Van Breukelen en mensen aan het front die geen beslissingen durven nemen.

Ik ben benieuwd wat hij heeft gezegd.als het iets erg is,dan moet hij worden bestraft.tijdens dit onderzoek kan er ook gelijk gekeken worden wat er nog meer mis ging.

KNVB sukkels hadden al veel eerder duidelijkheid moeten geven. Heel veel supporters letterlijk in de kou laten staan.knvb heeft blunder op blunder gestapeld .

Wanneer begint het vooronderzoek naar Veltman?!?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren