Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Een boycot heeft nog nooit iets opgeleverd'

Laatste update:

De Europese voetbalbond (UEFA) houdt de mogelijkheid open dat het zich als organisatie lossnijdt van de wereldvoetbalbond (FIFA), wanneer Joseph Blatter vrijdag herkozen wordt. Bij de presidentsverkiezingen zal het gaan tussen de 79-jarige Zwitser en diens enige tegenstrever, de 39-jarige Prins Ali bin-Al Hussein uit Jordanië. Michel Platini wil absoluut niet dat Blatters wens werkelijkheid wordt: een vijfde termijn aan het hoofd van de FIFA.

/

De Franse voorzitter van de UEFA kreeg tijdens zijn persconferentie, donderdag in Zwitserland, de vraag voorgelegd of de UEFA wellicht solo verder gaat als Blatter toch herkozen wordt. De Aziatische federatie (AFC) en de Afrikaanse federatie (CAF) zullen in grote getalen kiezen voor Blatter, omdat zij van mening zijn dat hij veel goed werk voor hen heeft verricht. Zij blijven hem zodoende steunen. De UEFA heeft echter genoeg van hem.

Als Blatter mag blijven zitten, zal de UEFA volgens Platini samenkomen in Berlijn. Dan wordt met elkaar besproken of het zinvol is, de organisatie los te koppelen van de FIFA. Dat zou betekenen dat er (tot nader order) ook geen Europese landen meer deel zullen nemen aan het eerstvolgende WK, dat in 2018 in Rusland wordt gehouden. Het is de vraag of de 53 landen die bij de UEFA aangesloten zijn, dat zien zitten. Het lijkt echter wel een goed middel om veel druk te zetten op Blatter en de FIFA.

Platini naar FIFA
Mocht het Prins Ali vrijdag lukken Blatter van de troon te stoten, dan blijft hij mogelijk niet voor heel lang aan bij de FIFA: hij wil het houden bij één termijn van vier jaren. In 2019 hoopt de Jordaniër dan zijn taken over te dragen aan Platini. De Fransman gaf in 2014 reeds aan dat hij zelf niet zou meestrijden in de verkiezingen en dat hij zich pas in de toekomst kandidaat zou willen stellen.

Update 29 mei 13.11 uur - 'Een boycot heeft nog nooit iets opgeleverd'
Wanneer Joseph Blatter vrijdag herkozen wordt als voorzitter van de FIFA, zou de UEFA overwegen om geen Europese landen naar het WK van 2018 in Rusland te sturen. Dat is volgens Franz Beckenbauer echter een slecht idee: "Een boycot heeft nog nooit iets opgeleverd", zegt de Duitser in BILD. 'De UEFA kreeg het niet eens voor elkaar om met een eigen kandidaat-voorzitter te komen."

Als Joseph Blatter herkozen wordt, moet Nederland besluiten niet mee te doen aan het WK 2018

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi! En dan ons eigen toernooi organiseren.

28 mei 2015 om 15:58

Lijkt me een prima optie! Deel je 6 wildcards uit aan Brazilie, Argentinie, en de nummers 3 & 4 vd Copa America... Plus winnaar Africa Cup en Azie Cup... Heb je toch het toernooi met de sterkste landen...

Of het haalbaar is, is een tweede, maar denk dat sponsoren zich ook massaal terugtrekken... Bedoel zeg nou zelf wie kijkt er in vredesnaam naar de Africa Cup / Gold Cup of Azie Cup?? Niemand toch... Als je dat soort landen tegen elkaar laat spelen is er geen hond die kijkt...

28 mei 2015 om 16:02

Wie zegt dat die landen niet mee willen doen aan het WK?

28 mei 2015 om 16:10

Als ze bij ons meer kunnen verdienen (en dat is als wij ons terug trekken en de sponsoren dus ook) dan zullen ze best wel een aantal wedstrijden willen spelen hoor. Een wk zonder Europese landen is totaal niet interessant voor sponsoren, ook zal er dan voor andere teams minder aan zijn omdat dit dan waarschijnlijk ook nergens in Europa wordt uitgezonden.

Dat is natuurlijk wel voornaam, dat het in Europa dan ook nergens op tv wordt uitgezonden. Dan haken de sponsoren vanzelf af

28 mei 2015 om 16:17

Stel je voor je hebt Brazilie, Argentinie, Chili, Colombia. Dan mis je dus Urugay, Mexico, ecuador. Maar 1 land uit Afrika betekend geen Ghana, Nigeria, Algerije Marokko.

Landen als de VS, Australie en Japan vind ik persoonlijk ook super leuk om naar te kijken. Kortom een WK met enkel de landen die jij opnoemt is echt niet zo interessant.

Ik vind juist het leuke van een wk dat er landen bij zitten die misschien niet de kwaliteiten hebben maar door goed samenspel, buitengewoon goede lichting of stom geluk bij het WK zitten.

Als je het WK interessanter wilt maken voor de gemiddelde fake voetballiefhebber tijdens een WK moet je een 2 fases knockout systeem invoeren. geen groepfases maar gewoon ieder team speelt in een knocktout toernooi over 2 wedstrijden. Kijken of je dan nog saaie potjes ziet.

Ik garandeer je dat Ecuador-Nigeria een van de beste wedstrijden van het toernooi wordt

28 mei 2015 om 16:17

Kan iemand mij ook vertellen wat die Prins allemaal van plan is bij de Fifa?

Eigenlijk zou het wel mooi zijn als we als europa niet naar het WK van 2018 gaan. gelijk weer een Russische boycot.

28 mei 2015 om 16:23

Neeee joh, geen 2 potjes. Dan is de kans dat de kleinere landen doorgaan nihil. Ga eerst maar eens Rusland boycotten, en zie dan maar verder. Maar hoe de groepsfase er alsjeblieft in.

28 mei 2015 om 16:43

@pavol die landen kunnen alleen maar mee doen als ze ook blatter boycotten, anders krijgen ze echt geen toestemming van de fifa

28 mei 2015 om 17:12

Dat jy er niet naar kijkt betekent niet dat niemand ernaar kijkt. Meer dan genoeg mensen kijken hoor

28 mei 2015 om 17:13

Niemand. Het is dan ook een idee.

28 mei 2015 om 17:36

Ik kijk gewoon naar de Afrika Cup hoor. Is niet altijd even leuk om naar te kijken maar zo af en toe zit er een pareltje tussen.

ON: Goede zet, laat de Zuid-Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische landen maar een WK spelen zonder de Europese grootmachten. Het WK is dan gelijk 50% minder waard! Die Blatter moet eruit....by any means neccessary!

28 mei 2015 om 16:02

Dat is er al.

28 mei 2015 om 16:03

Een toernooi waarin alleen Europese landen meedoen? Goed idee! Zullen we het het EK noemen?!

28 mei 2015 om 16:03

Ja zoiets als een EK!

oh wacht....

28 mei 2015 om 16:07

Een EK om de 2 jaar teken ik voor

28 mei 2015 om 16:04

Dan krijg je weer ruzie met Rusland

28 mei 2015 om 16:10

Rusland is altijd boos op alles en iedereen.

28 mei 2015 om 16:12

Pleur je die ook uit de Uefa?! Gewoon een toernooitje organiseren met landen die tegen het huidige Fifa en blatter is.

28 mei 2015 om 16:17

With hookers and blackjack!

Maar dus een toernooi voor Europese landen? Lijkt me een goed idee. Maar dan is het niet echt een wereldkampioenschap (wk) maar een Europees kampioenschap. Hebben we gelijk de naam. Nou, waar heb ik dat eerder gehoord?

Maar zonder gekheid, je maakt wel een statement als alle Europese landen zich terugtrekken. Of ze dat doen betwijfel ik, is Blatter nu zo erg dan? Begrijp me niet verkeerd, ik zie hem ook liever vertrekken, maar Platini is ook niet een heilige heb ik het idee. Was altijd het vriendje van Blatter volgens mij.

28 mei 2015 om 16:46

Bite my shiny metal ass!

En een WK is zeker wel leuk om naar te kijken, maar de indeling is lastig. Landen als Korea, Japan, Australia, Iran, Mexico, Costa Rica, Usa, Ghana, Ivoorkust, Kameroen en Nigeria zijn ook best fatsoenlijk om naar te kijken.

29 mei 2015 om 12:58

Platini ruikt gewoon bloed. Ik zou er overigens nul moeite mee hebben als Nederland besluit het WK in Rusland over te slaan. Je moet het dan ook gewoon boycotten en niet je eigen toernooi beginnen, dan pas maak je echt een statement. De kans dat het gebeurt ligt rond het vriespunt, maar een beetje dreigen is niet verkeerd in deze.

28 mei 2015 om 19:16

Hoewel een WK een hogere prestige heeft, vind ik het EK eigenlijk veel leuker om te kijken. Zal er niet rouwig om zijn als de UEFA zich afsplitst, al zie ik dit niet gebeuren. Dit is gewoon een pressiemiddel

28 mei 2015 om 19:41

Platini stemde ook Qatar voor 2022. Is ook een boefje. Kleiner dan Blatter maar toch.

28 mei 2015 om 20:18

In principe is dat er natuurlijk al met het ek. De andere bonden zullen gewoon bij de FIFA blijven

Ik zou daar volledig achterstaan. Alles om Blatter weg te krijgen!

28 mei 2015 om 16:08

Niet als je er vervolgens Platini voor terugkrijgt. Lees dit: die Jordaanse prins wil het voorzitterschap over 4 jaar overdragen aan Platini. Geen verkiezingen dus. En wat nou als er een andere kandidaat is? Wat een stelletje debielen. Ze snappen het hele probleem gewoon niet. Ook Platini niet.

Blatter is nu (terecht) de kop van jut, maar de helft van zijn criticasters heeft boter op hun hoofd.

Edit: ik lees het niet goed. De Jordaanse prins "hoopt" het voorzitterschap over te dragen aan Platini. Dus wel met verkiezingen. Toch blijf ik bij mijn standpunt dat Platini ook een machtswellusteling is met meer aandacht voor zichzelf dan het voetbal.

28 mei 2015 om 16:14

Hoezo zouden er over 4 jaar geen verkiezingen zijn? Dat staat nergens hoor, dat ze het zonder verkiezingen overdragen.

28 mei 2015 om 16:19

Ik had net mijn reactie aangepast. Ik las dat de Jordaanse prins het voorzitterschap zou gaan overdragen aan Platini, maar er staat dat hij hoopt dat te kunnen doen. Er zullen dus wel verkiezingen zijn inderdaad. Met Platini als verwachte winnaar, en dan ben je niet veel opgeschoten denk ik (maar misschien is dat een voorbarige conclusie).

28 mei 2015 om 16:21

@leidsehood
Dit is precies het probleem. Men denkt dat Blatter het probleem is. Maar het probleem is Europa. Het is simpelweg een machtsstrijd. Europa vindt het maar niks dat haar voetbal, en een beetje van Zuid Amerika, zo wordt gedeeld met de stiefwerelddelen Azië en Afrika. Want als die steeds meer en meer macht krijgen, want dat gebeurt er met Blatter, en misschien met Prins Ali, dan willen die meer deelnemers, krijgen die meer geld etc..

Uefa heeft hier geen zin in. Dus hebben ze die Prins onder druk gezet: in de trant van we vallen je persoonlijk aan als je niet terugtreedt. Hij heeft zich laten afschrikken en krijgt de meest ondankbare taak: de periode na Blatter. Prins Ali moet dus de bids van Rusland en Qatar laten herzien om zijn integriteit te bewijzen. Daarna mag Platini op de troon en met een schoon gemaakte schip varen. Ali wordt opgeofferd. Deze taak hadden onze van Praag en Figo geen zin in. Die zijn geïnformeerd en zagen geen heil erin om alleen maar het vuile werk op te rapen en daarna plaats te moeten maken voor de walgelijk Platini. Want mensen als er iemand machtsbelust is.. Is het Platini. En .. Heel erg pro-Frankrijk.

28 mei 2015 om 16:42

@diegopeladona halverwege ben ik gekapt met je onzin verhaal. Wat dacht je van de theorie die Figo Prins Ali en van Praag hebben gedaan. We zorgen dat we alle 3 zoveel mogelijk landen hebben en wie het meeste heeft gaat het doen, maar we sluiten dan bij die gene aan. Alleen maar om te zorgen dat Blatter valt. Met 3 man tegen 1 had je geen kans, maar 3 man die landen scoren tegen 1 man die geld uitgeeft om landen te werven heb je wel meer kans. De theorie van jou is een beetje boterkoek happend. Ik gok dat ze alle 3 niet langer dan 4 jaar hadden gedaan en dat dit gewoon vanuit de Uefa de beste strategie is om de voetbalbond weer zuiver te krijgen. En Europa is het machtigste voetbaldeel van de Wereld. Dat ze meer willen eisen is ze gewoon goed recht. Alle wereldsterren spelen hier. Het is niet om alle macht te krijgen, maar wel om dingen structureel te verbeteren.

28 mei 2015 om 16:49

Prins Ali is niet bepaald een stroman. En geloof me, onderschat de koninklijke familie van Jordanië absoluut niet, daar kan het Nederlandse koningshuis nog eens een voorbeeld aan nemen.

En het is toch ook onzin dat een land als Malawi of Leshoto evenveel invloed heeft als Duitsland? Ja, democratie en blabla, het is al tijden duidelijk dat een democratie gewoon niet werkt. Een dictator is in sommige gevallen gewoon beter dan een democratie. Simpelweg omdat er overal minder intelligente dan onintelligente mensen zijn. De film "idiocracy" is daar het perfecte voorbeeld van.

28 mei 2015 om 17:14

Helemaal mee eens. Platini is misschien zelfs wel erger dan Blatter. Ik moet er niet aan denken dat er een Fransman heerser is van de Formule1 en van de Fifa. Vreselijk nationalistische mensen. Doe mij maar een Duitser aan de macht. Degelijk, eerlijk, betrouwbaar.

28 mei 2015 om 17:20

@randje 16

Het is juist bekrompen om te denken dat Europa het machtigste werelddeel is in voetbal omdat ze zo zijn geboren. Ze zijn zo machtig omdat ze dit hebben opgeëist. Ze maken er een eigen privilege van en houden de andere werelddelen zo klein mogelijk. Het liefst met regels, die volstrekt rationeel zijn, maar die uiteindelijk 90 procent van de wereld uitsluiten. Het is helemaal niet normaal dat voetbal zo door Europa wordt geregeerd. De bedoeling is dat alle werelddelen gelijke kansen krijgen en dat alle landen binnen een werelddeel evenveel kansen krijgen om aan zo een feest mee te doen. Zo worden alle landen er beter van.

Anders gezegd, als we nu naar de Europese clubtoernooien kijken, zien we dat Duitsland, Engeland en Spanje veel meer profiteert van de Cl dan de kleinere landen. De verschillen zijn veel groter dan 30 en 40 jaar geleden. Zelfs 20 jaar geleden. De Cl-verdeling heeft ervoor gezorgd dat de kloof tussen de grotere competities en de kleinere zo groot wordt. Over een paar jaar, als dit zo blijft, kunnen 4 a 5 landen 16 a 20 ploegen van de CL laten deelnemen, en moeten de resterende 45 landen het doen met 12 plekken. Dergelijke systemen gaan ten koste van de eerlijkheid van een systeem, maken bepaalde clubs/ landen rijker, en andere zwakker.

Dit is precies zo gaande bij het WK. Maar dan 60 jaar. Eerst was de kloof tussen Europa en Azië/ Afrika niet zo groot. Maar nu, na een halve eeuw is er geen beginnen meer aan. Als Europa elke keer 14 landen mag laten deelnemen, en dan na een WK 14 bonden kan spekken, terwijl Afrika en Azië het met 4 a 5 bonden moeten doen, is er zowel financieel als Sportief geen beginnen aan. Dit systeem houdt kleinere landen uit andere continenten klein, en maak Europa, zelfs met haar kleine landen steeds groter. Je kunt dit ontkennen, is jouw recht. Dit neemt niet weg dat dit een feit is en dat dit gevoelen onder de andere werelddelen een heel belangrijke rol speelt. Afrika en Azië kunnen Europa en haar zieke politieke spelletje niet meer luchten. Wat hier over Blatter heerst, dat 'walgen gevoel' , dat heerst er in Afrika en Azië. Maar ze moeten onderdanig zijn en alles slikken. Want anders gaat Europa maatregelen nemen.

@stravven
Met alle respect. Ik ga er niet mee akkoord dat men de ene keer democratie aanhaalt wanneer het hem goed uitkomt en de andere keer met een idiocracy aankomt wanneer het hem uitkomt. Dit is niet heel anders dan wat Plato heeft voorgesteld, maar daar hebben we niets mee gedaan. Zolang we pleiten voor democratie en hier dit hoog in het vaandel hebben en dit zelfs overal propageren en andere volkeren opleggen.. Dan moeten we accepteren dat het ook een keer tegen ons wordt gebruikt. Dus ik ga niet in met jou verweer.

Over Prins Ali, Jordanië is nimmer een held geweest in buitenlandse zaken. Altijd een hielenlikker geweest in al haar politiek. Ik wil prins Ali horen als hij straks aan de macht is of hij bereid is de WK-bids van Rusland en Qatar te heroverwegen en aan een ander land toekennen, mocht blijken dat er inderdaad teveel is gesjoemeld. Gebeurt dit niet, vegen ze de vloer met hem aan (europa) bij de volgende verkiezing. Gebeurt het wel, vegen de Arabische landen de vloer met hem aan bij de volgende verkiezing. Europa had dit niet beter kunnen bedenken.

Ik weet dat de koninklijke familie van Jordanië in de VK gewaardeerd worden. Maar ik ken. Jordanië door en door, heb bijna in al die midden-oosten landen gewoond, het is geen familie met een ruggengraat. Beetje show voor het goede doel, voor de rest is het niets bijzonders. Prins Ali is geen slechterik, maar niet meer dan een tussentijdse marionet.

Ik zou nu bijna willen pleiten voor Blatter. Prins Ali gaat in een slangenkuil. Zeer zeer ondankbare taak.

28 mei 2015 om 20:31

Pak jij nou eens voor de aardigheid de Fifa wereldranglijst erbij.
En pak eens 32 landen.
Ga nu eens tellen hoeveel afrikaanse en aziatische landen op basis van prestatie's zouden mogen meedoen.
3 afrkaanse
3 noord amerikaanse
6 zuid amerikaanse
20! europese

Zo mogen dolgelukkig zijn dat ze uberhaupt zoveel startbewijzen krijgen.

29 mei 2015 om 02:12

@albertino
Met deze opmerking breekt mijn klomp echt. Wanneer Europese landen meer startbewijzen hebben op een toernooi kunnen ze tijdens het WK met meer landen punten halen. Het gaat er niet om hoever de Europese landen nu zijn, ze zijn niet met deze punten geboren.. er is een systeem aangemeten waarin Europese landen meer punten kunnen krijgen en meer punten verdienen. Wanneer je een volgend WK onder de 5 continenten op basis van het aantal landen een plaats toekent, krijg je een WK met meer Afrikaanse en Aziatische landen, die normaal tijdens zo een WK geen punten pakken. De Europese landen die normaal wel punten krijgen, hebben dan in de zomer geen punten bij. Dat scheelt een hoop. Bovendien gaan er dan ook meer landen naar de achtste finale, omdat er meer landen meedoen. Er valt een deel af, maar er gaat ook een deel door. Ook dat levert sommige bonden ervaring en zeker punten op. Punten levert geld op voor de bonden. Organiseer 2 a 3 Wk's op deze manier en dan is het voetbal veel evenwichtiger over de hele wereld. Ook Aziatische en Afrikaanse landen zullen zich dan op zo een eindtoernooi profileren.

Dan een tweede belangrijke aspect. Het puntensysteem is afhankelijk van de teams tegen wie je speelt. Aangezien je in Europa tegen Europese landen speelt die hoger op de ranglijst staan, krijg je meer punten bij winst en gelijkspel dan als een Aziatisch land van een andere Aziatisch land wint. Dus Europese landen scoren in de kwalificaties meer punten omdat ze hoger staan. Er kwalificeren zich meer landen omdat Europa meer plaatsen op een WK heeft waaraan ze punten kunnen verdienen en hierdoor gaan er ook meer landen naar de volgende ronden omdat er ook zoveel zijn..

Het is voor de andere continenten onbegonnen werk om hiertegen op te boksen. Dit systeem vermoordt het intercontinentale voetbal en is gemaakt om de sterksten sterk en groot te houden en de zwaksten zwak en klein.

Denk niet dat de Russisch voetbalbond hier niet mee akkoord gaan. Wat ik wel kan begrjipen uit hun standpunt. Zie nog wel gebeuren dat de russen dan overstappen naar Azie

28 mei 2015 om 15:56

Rusland zal er misschien niet mee instemmen maar Rusland zal ook niet naar een Azie overstappen omdat ze heel duidelijk weten dat ze met hun internationale voetbal in Europa met de Europa league en Champions league mee willen doen. Gaat veel geld in om en het niveau is veel en veel hoger.

28 mei 2015 om 15:56

alsof men dat erg vind dat Rusland wegblijft Poetin is net zo erg als Blatter! en dus waarom zou je als europa rouw hebben om zoiets.

Dit zou de zoveelste sanctie tegen Rusland zijn!

28 mei 2015 om 15:57

Daar zullen de clubs dan niet blij mee zijn als ze overstappen naar Azie want dan mogen die ook niet meer in de CL spelen.

28 mei 2015 om 15:58

Zou alleen maar gunstig zijn als Rusland overstapt krijg je die onzin niet meer dat ze (oekraïne en Rusland) elkaar ontlopen in de CL of EL, want dat was een van de grootste onzin die ik ooit gehoord heb.

28 mei 2015 om 16:04

Wil jou nog weleens horen als Nederland in oorlog is met Frankrijk of België.

28 mei 2015 om 16:09

Is Rusland in oorlog met Oekraine dan? Volgens Putin heeft Rusland niets te maken met de sepratisten toch?

28 mei 2015 om 16:10

De grootste onzin wat ik tot nu toe heb gehoord.

28 mei 2015 om 16:12

Dan moet je als clubs of beslissen dat wanneer je elkaar treft, het op neutraal terrein zonder publiek speelt, of je terugtrekken uit het toernooi. De wijze waarop het nu gebeurt is natuurlijk niet eerlijk.

28 mei 2015 om 16:14

Volgens Poetin worden er ook geen mensenrechten geschonden in Rusland. M'n achterwerk, wat een gelul

28 mei 2015 om 16:17

Koni ik zie nu verschillende reactie van je. En man man man.
Ik snap waar je vandaag komt..het is je land, je bent er trots op en tja chauvinisme heerst ook bij jou zo te zien.

Je hebt altijd mooie en goede reacties hier op vz, ik lees ze graag, maar je slaat hier volledig de plank mis. Zoals gezegd snap waarom je zo reageert, maar wees aub realistisch.

Zoals boven al word gezegd is poutin van hetzelfde laken een pak als blatter. En waar rook is..tja..je snapt welke kant ik op wil gaan als we hebben over het wk bid van rusland en qatar.

28 mei 2015 om 16:17

@verdedig,

Er is wel spanning tussen die twee landen die mede dankzij het westen is begonnen door een illegale staatsgreep goed te keuren waarbij heel het oosten en de Krim het niet mee eens was.

@cha,

Ik ontken dat ook niet, maar noem mij dan eens iemand op die het beter zou doen? Iedereen wil maar de negatieve punten opnoemen omdat dat tegenwoordig heel erg populair is.

28 mei 2015 om 16:24

Geloof jij Poetin?
Navo heeft het gewoon aangetoond dat er daar Russische soldaten rondlopen in Ooost-Oekraïne

28 mei 2015 om 16:50

Maarten, van beide kanten is er een deel waar. Koni heeft geen ongelijk over de staatsgreep.

28 mei 2015 om 17:23

@maartenkolpa,
Off-topic:
Het is ook aangetoond dat de CIA "bijgedragen" heeft bij de illegale revolutie in Kiev. Mede door het bewapenen en adviseren van extreem rechtse Oekrainse groeperingen die zwaar hangen aan de ideologie van een meneer die ruim 75 jaar geleden een wereldoorlog veroorzaakte.

De media verteld enkel de waarheden die ze ons willen tonen. De belangen die niet ons, maar onze leiders hebben. Belangen zijn geld; zo ook bij de Mafifa.

Een voorbeeld; wanneer de Navo op de grens van Rusland (letland) een oefening gaat doen, noemen we het een oefening. Wanneer de Russen aan de grens met Letland een oefening doen noemen we het een provocatie. Pure manipulatie door de media. Rusland is niet heilig, maar dat zijn wij in het westen ook niet.

Wij (het westen) veroorzaken burgeroorlogen en conflicten om onze belangen te beschermen of om er winst uit te halen; Oekraine, Egypte, Irak, Syrië, Libië, etc.
De Fifa doet feitelijk hetzelfde. Ze laten zich omkopen door partijen die veel geld bieden, stoppen een groot deel in eigen zak en gebruiken de kruimels die overblijven om de bonden van arme landen om te kopen.
Het eerste dat een nieuwe internationale voetbalbond zou moeten doen is het profit gedeelte uitbannen. Het zou een Non-Profit organisatie moeten worden.
Alle miljarden die binnengehaald worden moeten wereldwijd enerzijds geïnvesteerd worden in sport; ook in sporten die voor de marketing minder aantrekkelijk zijn en anderzijds in jeugdprojecten over de hele wereld.

Ik weet dat het een utopie is, maar utopieën kunnen door wilskracht en convictie bereikt worden.

28 mei 2015 om 17:26

In Nederland zijn we nog al States minded om het zo maar te zeggen. Het goede Westen en al wat afwijkt is per definitie minder dan het onze, dat proef ik een beetje in de samenleving. Ik ben zelf geen voorstander van Poetin of zo, maar ik neem het nieuws wat betreft Rusland, zowel als Amerika, met een korreltje zout. In mijn ogen is de koude oorlog en het gebruiken van propaganda nog steeds aan de orde van de dag. Het is dus nooit verkeerd om je eigen hersenen te gebruiken, ipv alleen maar ervan uitgaan dat alles wat het Westen 'aantoont' voor waar aan te nemen.

28 mei 2015 om 20:08

Ik zeg niet dat de beste prins (loop jongen van platini) of platini beter zijn. Nee totaal niet. Het heerst in elke geleding van onze maatschappij op deze aardkloot. Alleen de beste man is een aanfluiting. Heb liever een frisse (misschien ook zo corrupt of bewerkbaar) wind dan nog een termijn blatter.

De prins is hoe jammer het ook is gewoon een stroman van Platini. Die was zelf waarschijnlijk te kwetsbaar om het nu al op te nemen tegen Blatter.
Het WK in Rusland zie ik sowieso niet zitten, puur omdat het in Rusland is en de manier waarop het is verkregen. Er is echter veel te veel geld mee gemoeid, de bonden van de landen zullen hier echt niet hiermee akkoord gaan.

28 mei 2015 om 16:02

Ben jij ooit in Rusland geweest dan om zo'n oordeel te kunnen geven?

28 mei 2015 om 16:07

Als Rusland stemmen heeft gekocht of op een andere onrechtmatige manier het WK heeft binnengehaald, dan ben ik voor een boycot.

En je kan toch niet ontkennen dat er aan de toewijzing van de Wk's aan Rusland en Qatar geen luchtje zit?

28 mei 2015 om 16:07

Het is net zo duidelijk dat Poetin een Dictator is als dat Blatter zo corrupt als de pest is. Kom op zeg. Degene die dat soort dingen nog steeds blijven beweren durven of willen gewoon de waarheid niet zien en kijken liever weg. Beide mannen regeren zo dat als er tegenstand komt er direct iets in werking wordt gezet om deze mensen in een kwaad daglicht te zetten. Poetin reageert ook direct omdat hij inziet dat hij op deze manier zijn invloed in de voetbalsport kwijt raakt. Hij was/is dikke maatjes met die gluiperd van een Blatter. Die connectie wil hij niet kwijt.

28 mei 2015 om 16:09

Je hoeft niet in Rusland te zijn geweest om te begrijpen dat er een kans is dat het WK is gekocht door middel van steekpenningen en andere vormen van corruptie. Dat heeft niks met Rusland te maken, maar meer met de Fifa.

28 mei 2015 om 16:14

@malafronte,

Net of al die vorige landen die het WK mochten organiseren het wel op een eerlijke manier hebben gekregen. Zelfs Frankrijk die in 2016 het EK mag organiseren zit een luchtje aan gezien de afkomst van Platini, maar dat zal dan weer geen probleem omdat dat 'echte' voetballanden zijn, toch?

@sjoerd,

Of Putin nou een dictator is of niet: Putin durft tenminste wel voor zijn eigen belangen op te komen en kan van Rusland weer een stabiel land maken. Zo ook met de Roebel die nu langzaam weer in waarde stijgen. Al dat moddergooien naar Putin heel de tijd zorgt er wel voor dat ik me af vraag wie jij liever als president van Rusland zag.

28 mei 2015 om 16:15

Ik wel, vorig jaar voor een langere periode. Rusland kan je bijna niet als 1 land beschouwen. Het is zo extreem verschillend. Als je Sint-Petersburg en Moskou bekijkt dan zouden dat qua opbouw en leven zo een willekeurige Duitse stad kunnen zijn.

Des te verder je naar het oosten trekt (kazan, Omsk, Irkutsk) des te meer de veranderingen zichtbaar worden. Het wordt echt een stuk armer, troostelozer en daar is het oude communisme echt nog goed te zien.

Als je het er met Russische jongeren over hebt dan zijn ook die kritisch, niet enkel op het economische beleid maar ook op de rol van Rusland in de wereld politiek. Die zien ook echt wel wat de rol van Rusland in Oekraine is.

De meeste Russen zijn ontzettend trots op wat ze in sochi neer hebben gezet, maar zijn ook kritisch over hoeveel dat wel niet gekost heeft en teleurgesteld over wat het tot nu toe opgeleverd heeft. Er zijn miljarden verspeeld. Hetzelfde gaat nu bij het WK gebeuren is de algemene verwachting.

28 mei 2015 om 16:33

Je zegt het goed Koni. Voor zijn eigen belangen. Zolang het kan voor hem en het volk maar anders puur voor zichzelf. Hij wil graag de OS en het WK hebben om te laten zien hoe fantastisch hij wel niet is. niet hoe geweldig heel Rusland is.
In Oekraïne zet hij zijn eigen leger in om het land lekker in chaos te laten en elke keer als er een wapenstilstand is valt hij met zijn separatisten ineens weer van alles aan. Ik zie geen Amerikaanse of Europese legers meevechten.
Als hij daadwerkelijk wil dat het opgelost wordt zorgt hij voor een internationaal ingrijpen maar dat houdt hij telkens tegen met Veto's. En die veto's gebruikt hij overal voor zichzelf. nooit voor andere. Dit soort mannen op die posities zijn een gevaar voor de wereld.

28 mei 2015 om 16:37

@koni020 Het is goed om mensen te wijzen op de hypocrisie ten aanzien van Rusland en de propagandaoorlog die er in de Westerse media wordt gevoerd om dat land af te schilderen als het kwaad. Je bent zelf van Russische komaf denk ik, dus ik kan me voorstellen dat dit je frustreert. Westerse landen maken zich, zeker op internationaal gebied, net zo schuldig aan dezelfde misdrijven die ze Rusland verwijten. Echter, je moet in je kritiek niet voorbijgaan aan de feitelijke situatie in Rusland en het regime van Putin. Door het regime van Putin te vergoeilijken doe je het omgekeerde van wat veel Westerse media doen, je schetst een eenzijdig beeld dat alleen lijkt ingegeven door nationalisme.

Het (niet bewezen maar zeer waarschijnlijke) feit is dat het WK in Rusland is gekocht en het overduidelijke feit is dat Putin een autoritaire, corrupte, en gevaarlijke man is. Over misstanden hier in West Europa en Amerika kunnen we het een andere keer hebben. Maar de Fifa zelf toont al aan dat corruptie in deze contreien ook veel voorkomt.

28 mei 2015 om 17:32

@ Sjoerd

En wie ben jij om dit allemaal zo stellig te beweren, in wat voor vakgebied begeef jij je? Of baseer jij je enkel op dat wat je hoort bij de Nos, Rtl, SBS of welk ander Westers medium dan ook? Ik zeg niet dat je geen gelijk zou kunnen hebben, maar de stelligheid die jij hebt verbaasd mij in vele Nederlanders. Zoals Leidsehood al zegt heerst er binnen onze bevolking een soort van haat richting Rusland, die in mijn ogen vooral gevormd is uit berichtgeving vanuit de media. Net als dat vele mensen hun mening over voetbal hier vormen op basis van grapjes van Gijpie of de Snor. Ze denken zelf niet meer na. Alsof George Bush zo'n schone vent is. In Amerika kan je ook alleen maar president worden als je genoeg geld hebt om je campagne te financieren, is dat zo op en top democratische als hoe ze afgebeeld worden? Er gaat wel meer mis in de wereld dan alleen de dingen buiten het Westen om hoor. Mensen oordelen te snel op basis van 'nieuws', zonder zich te realiseren dat het nieuws dat gebracht is totaal niet onafhankelijk hoeft te zijn. Ook 'onafhankelijke' nieuwszender kijken vanuit een bepaald perspectief met een bepaalde kleur, het zijn net mensen die er werken.

28 mei 2015 om 18:13

@koni020

Ik maak dat statement op basis van de enorme corruptie die er heerst in Rusland en hun historie met onder andere omkoping en doping gebruik. De toewijzing van het EK aan Frankrijk heb ik trouwens ook altijd mijn vraagtekens bij gesteld.

Maar mijn mening zal volgens jouw wel gevormd zijn door de haatpropeganda van het Westen. Prima als je dat denkt, ik laat me er net zo min door beinvloeden als ik me door de media laat beinvloeden. Heb nota bene hier op het forum al tal van keren kritisch uitgelaten over onder andere de nos en rtl.

28 mei 2015 om 18:46

@sjoerd1987,

Heel westen denkt ook alleen maar aan hunzelf. De enige reden waarom ze willen dat Oekraïne bij de EU aansluit is omdat daar waardevolle grondstoffen zitten. Hun pech is echter dat dat in het oosten ligt die zich liever bij Rusland aansluiten. Geloof me maar op mijn woord als ik zeg dat ik daar kennissen heb zitten die dat beamen. Iedereen die zich bij Europa wil aansluiten, is allang vertrokken. Daarnaast hoor ik nog steeds niet wie jij nou liever als president zag als Putin toch zo'n gevaar voor de wereld is.

@leidsehood,

Het is een feit dat corruptie overal voor komt, maar ik vind het wel raar dat ene Francois de Keersmaecker beweert dat het Nederland/belgië bid de enige zuivere kandidaten. Dat toont dus aan dat niet alleen Rusland, maar ook onder andere Engeland het vieze spelletje meegespeeld hebben, maar omdat Rusland dat WK gekregen heeft men verontwaardigd doet. Bovendien maak ik als Rus inderdaad ook de andere kanten van Putin mee en weet ik dat er naast Putin Rusland geen betere president zou krijgen.

@baloog,

Doping? Serieus? Je refereert toch niet naar dat zogenaamde complot in 2008 waarbij Rusland Nederland volledig versloeg, of wel? Daarnaast heb ik jou nooit beschuldigd van het vormen van een mening op basis van de haatpropaganda uit het westen.

28 mei 2015 om 19:54

@Koni,
Dr gemiddelde westerling ziet een type als Boris Jeltsin als President van Rusland. Een dronkelap waar ze mee, en vooral om, kunnen lachen. Die de rechten om olie te boren in Kamstjatka voor nop verkoopt aan Shell en het land laat verpieteren... Wat dat betreft zorgt Putin een stuk beter voor de Russen. Wat jij al aangeeft; Rusland en de Russen staan er nu veel beter voor dan midden jaren 90.

28 mei 2015 om 20:13

Maar zoiets heet dan weer een dictatuur. Nou, als dat dictatuur is, dan zou ieder Europees land een dictator moeten hebben.

28 mei 2015 om 20:37

Het is maar wat je een dictatuur noemt.
Dat werkloosheid 1 op de 4 treft; zoals in mijn land (Spanje).
Dat 1 op de 3 kinderen in armoede leeft in een stad met meer dan 60.000 daklozen (New York).
Dat een land met iets meer dan 6 miljoen inwoners, en werk bied aan ruim 9 miljoen mensen (Libië), mede gebombardeerd wordt door een land waar de werkloosheid rond de 20% ligt en waarvan tienduizenden mensen werkzaam zijn in de olieindustrie van het eerste land (Italie).
Zolang niet iedereen in een land de primaire rechten heeft waar elk mens recht op heeft, is in mijn ogen een dictatuur!

28 mei 2015 om 16:16

Het is inderdaad zeer opmerkelijk wat de rol van Platini hierin is. Blijkbaar is er al een deal tussen de prins en Platini dat hij in 2019 het over zal nemen. Winst voor de prins nu is dus winst voor Platini over 4 jaar. Geen wonder dat hij zich nu (pas) van Blatter distantieert.

Ik zou pas tevreden zijn als er echt schoon schip gemaakt werd, en dat iedereen die hun handen vuil heeft gemaakt aan corruptie weg gaat. En een nieuw bestuur zal zeer zorgvuldig samengesteld moeten worden, waarbij het transparant is voor iedereen.

De Fifa is geen belangrijk bestuursorgaan, ze moeten gewoon voetbaltoernooitjes regelen op een onpartijdige manier. Kundigheid is dus niet belangrijker dan eerlijkheid bij de bestuurders.

28 mei 2015 om 16:21

Over 4 jaar zijn er gewoon weer verkiezingen. Onzin dus om te zeggen dat Platini direct voorzitter zal worden.

28 mei 2015 om 16:31

Dat dachten we ook van Blatter, en hoeveel verkiezingen heeft hij niet al overleefd?

28 mei 2015 om 16:53

Ik denk niet dat Prins Ali zich als stroman zou laten gebruiken. Dat zou zijn vader eens moeten horen, die zou eens uit zijn dak gaan. Maargoed, de koning van Jordanie is een bijzonder staatshoofd. Die stapte gewoon zelf in een vliegtuig om IS te bombarderen.

28 mei 2015 om 17:06

Dat is (misschien vreemd genoeg) een geruststellende gedachte

28 mei 2015 om 18:03

@stravven

Ik dacht er hetzelfde over als jou. Mij leek hij een prima en onafhankelijke kandidaat die vanwege zijn afkomst ook nog eens belangrijke connecties zou kunnen hebben. De laatste paar weken begin ik daar toch steeds meer te twijfelen, vanwege zijn uitlatingen vooral. Ik hoop dat ik het mis heb hoor.

29 mei 2015 om 16:12

@stravven

Dat Prins Ali dat deed lijkt me niet raar. Er worden misschien 200 x zoveel moslims vermoord door de IS als Westerlingen.

Onze nieuwszenders geven alleen niet zoveel om moslims, dus leggen ze vooral de nadruk bij Charlie Hebdo om ironisch genoeg juist de mensen die het meest worden vermoord, moslims dus, als zondebok neer te zetten.

Mooi gezegd, maar benieuwd of ze het ook gaan waar maken. Ik hoop het wel.

Als Uefa zich terugtrekt van de Fifa, dan versneld het proces van de Fifa val alleen maar. Sponsors trekken zich dan ook terug. Wie wil nou een WK sponsoren zonder Spanje, Duitsland, England, Italie, Frankrijk, Nederland en Belgie?

Blatter weg, en dan Platini in 2019... Dan zijn we eigenlijk gewoon weer terug bij af.

28 mei 2015 om 16:00

ben ik niet met je eens Platini is echt niet een 2e blatter!

Ik vind Platini ook niet geweldig maar hij gaat echt wel akkoord met vele die de bonden willen doorvoeren !

Alles beter dan Seph Blatter. ook dat akkefietje met ronaldo komt hem duur te staan daar begon dit alles al eigenlijk en nu komt de nek slag binnekort!

Je kan beter zeggen geen WK in 2018 in dat geval, als de Uefa uit de Fifa stapt zullen veel andere landen volgen.

zou wel meteen een mooi rusland boycot zijn

Prima! eindelijk actie en wat dreigementen. Hopen dat ze dit ook doen.

Dan lekker met Rusland afspreken dat we een eigen toernooi gaan organiseren in Rusland. Zo blijven hun ook vrolijk en hebben ze ook hun verwachte inkomsten.

Zou wel leuk zijn om dan een soort van mini competitie te doen met alle Europese landen. Of gewoon een toernooi met alle landen.
Gezien mijn status van dienst in de voetballerij en mijn machtspositie benoem ik dit tot: Europe Football Cup. The Efc!

28 mei 2015 om 16:03

Helemaal niks met Rusland... dat land was zelf corrupt en dan ga je ze alsnog belonen... gewoon even een jaartje niks.

28 mei 2015 om 16:06

Gewoon naar Engeland in 2018. Europese landen, America, Australië, Brazilë etc en wie nog meer wil erbij. Klaar ben je .

"mocht het Prins Ali vrijdag lukken Blatter van de troon te stoten, dan blijft hij mogelijk niet voor heel lang aan bij de Fifa: hij wil het houden bij één termijn van vier jaren. In 2019 hoopt de Jordaniër dan zijn taken over te dragen aan Platini. De Fransman gaf in 2014 reeds aan dat hij zelf niet zou meestrijden in de verkiezingen en dat hij zich pas in de toekomst kandidaat zou willen stellen."

Hier wordt meteen duidelijk wat Platini's redenen zijn om de Prins te steunen. Puur eigenbelang.

28 mei 2015 om 16:03

Weet ik niet zo zeker hoor. Op die persconferentie zei Platini ook dat hij zich niet kandidaat heeft gesteld voor FIFA-voorzitter, omdat het hem helemaal niet trekt, waarschijnlijk ook niet in de toekomst.

Juist!!! Dit zijn maatregelen die nodig zijn. De Fifa is zo rot van binnen dat de hele organisatie moet worden afgesneden. We moeten een nieuwe bond beginnen en de Wk's van 2018 en 2022 verplaatsen naar andere landen!

Wellicht vindt de Sepp "de machtswellusteling" Blatter dit nog leuk/mooi vindt ook. Dat een heel continent een wk boycot voor hem.

Overigens ben ik het wel eens met de stelling dat het tijd wordt om te stoppen voor dhr. Blatter.

Ik vind het prima, dan maar even een keertje geen WK. Alles beter dan Blatter.
Snap trouwens ook niet waarom er allemaal van die oude, vastgeroeste knarren in het Fifa bestuur zitten. Nooit eens een jonger iemand van een jaar of 40 die met wat frisse jeugdigere ideeen komt. Die prins is 39, dat zou al iets helpen.maar ook dat is er maar 1, nog zo'n misstand bij de Fifa. Allemaal vriendjes die (letterlijk) elkaars kont dekken.

Als er een moment is om de corupte kliek rondom Blatter weg te werken is het nu wel. Wat is een toernooi boycotten in vergelijking met de komende tientallen jaren een Fifa die op deze manier door blijft gaan.

Het eerste wat moet gebeuren is een einde maken aan de manier van stemmen. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat bananenrepublieken in het Caribische gebied en in Afrika het lot bepalen van een organisatie die bijna volledig leunt op de Europese en Zuid-Amerikaanse landen ?

Laten we wel wezen, op de mondiale toernooien zijn Europa en Zuid-Amerika de belangrijkste continenten die het WK kleuren. Een paar uitzonderingen daargelaten uit Azie, Noord-Amerika en Afrika : maar het gros van de landen die dadelijk Blatter gaan kiezen hebben zich nooit gekwalificieerd voor een WK of ook maar enig serieuze bijdrage aan de voetbalsport. Dat hoeft van mij ook niet, maar als je ziet dat die landen wel op Blatter stemmen en zorgen voor de afbraak van de voetbalsport dan moet je ingrijpen.

Ik voel bijzonder veel voor een Europees alternatief als we het WK boycotten. Lekker een pot voetbal spelen met Engeland, Duitsland, Belgie, Ierland, Denemarken, Schotland, ect. Het laten organiseren in Engeland of zelfs met uit en thuis duels en je hebt een geweldig toernooi met volle en sfeervolle stadions. Geen 80 procent van de kaarten naar bedrijven en bobo's, maar gewoon naar de normale mensen.

De Fifa hoeft echt geen Amnesty International te worden voor mij, zelfs voetballen in landen waar geen democratie is moet mogelijk zijn. Maar ik verwacht wel dat Ethiek een essentiele rol speelt in de keuze voor een land wat het Wk mag organiseren. Het moet een eerlijk en objectieve afweging, waarbij de sportieve afwegingen als belangrijkste grondslag dienen.

Zou wel een stunt zijn maar geloof nooit dat dat gaat lukken

Als ik Tom Knipping van VI mag geloven is de heer Platini met zijn organisatie Uefa geen haar beter dan de Fifa en is ook binnen de Uefa sprake van corruptie. Mocht dat waar zijn dan raken we natuurlijk van de regen in de drup. Ik ben van mening dat er hele nieuwe mensen op de topposities moeten komen die in het verleden een dergelijke positie nog niet hebben bekleed. Maar goed, dat is een utopie.

28 mei 2015 om 16:39

Klopt Plantini is ook voorstander van het wk on Qatar. Het schijnt toen Sarkozy president was hij Pantini onder druk zette om voor Qatar te kiezen. Jaar erna werd Qatar airways sponser van de your de france. Toch wel toevallig

Snap ook niet dat het blijkbaar zo moeilijk is een bejaarde uit zijn positie te verheffen, geweld en dreiging is niet goed te praten maar dit slaat toch nergens op. Die man verneukt het voetbal, profiteert met zijn vriendjes van het geld dat ze niet toebehoort. Dit is gewoon crimineel gedrag. Ik ken nog wel een paar gasten, die stuur je langs en je hoort nooit meer wat van Blatter.

Loskoppeling is eigenlijk de enige optie. Een WK zonder Europa is ook voor Aziatische en Afrikaanse landen niet meer interessant omdat hun enige motivatie (geld) er niet meer is. Het Amerikaanse continent zal zich snel aansluiten en dan zijn de sterkste landen ter wereld gewoon weer van de partij.

Dan hoop ik stiekem toch een beetje dat hij herkozen wordt.... de Fifa moet volledig ontmanteld worden... Blatter alleen is niet voldoende

28 mei 2015 om 16:51

Mag er toch wel van uitgaan dat als hij gaat, zijn maatjes ook mee gaan. Ik zie hem zelf niet de verantwoording nemen hoor, zo van ik ben eindverantwoordelijk dus schuldig. Zal wel vingertje wijzen worden wie wat heeft gedaan en wie er de minste straf kan krijgen

Ik mag hopen dat ze dit ook echt doen.

Hiermee maken ze Fifa helemaal kapot aangezien de wereldtop in Europese competities speelt en deze dan niet meer onder Fifa vallen. en hoeven de Clubs geen spelers meer af te staan voor welke Fifa toernooi dan ook. ( ook Afrika cup en dergelijke vallen hieronder)

Zou ik lullig vinden voor Rusland als die de organisatie legitiem hebben verkregen. Maar een sterk standpunt en mogelijke boycot juich ik in principe toe. Fifa revolution! Alles beter dan Blatter....of iig niet slechter lijkt me.

Mocht dit gebeuren houd dan dan ook in dat Rusland en andere FIFA aanhangende landen dan voor de FIFA kiezen en de clubs uit die landen dus ook geen Champions League en Europa League kunnen spelen? Zou toch best zonde als Zenit naar de Aziatische Champions League moet. Van veel concurrentie is er dan ook geen sprake denk ik.

Haha geweldig.
Althans ik hoop echt dat ze het lef hebben dat te doen!

Best goed idee. Gewoon een extra EK. Laat de andere landen maar zelf bepalen met welk toernooi ze mee willen doen. Puin boycotten is een prima statement richting Fifa, sponsoren Vd Fifa en Rusland.

Overigens hebben wij als publiek heel veel macht wanneer we gezamenlijk de Fifa sponsoren aanschrijven,tweeten, facebooken dat we niet meer achter hun sponsorschap kunnen staan. Een Adidas moet hier toch gevoelig voor zijn...

Ik snap al die ophef niet over het WK in Rusland. Een land dat nota bene in Europa ligt en waar al heel lang gevoetbald wordt. Rusland heeft bovendien laten zien dat ze de olympische winterspelen prima kunnen organizeren, dan komt dat WK ook wel goed.
Die WKs in Duitsland en Zuid-Afrika zijn ook niet helemaal zuiver toebedeeld, voor het wk in 2006 was er 1 man die opeens niet stemde waardoor Duitsland met 1 stem verschil het WK kreeg ipv Zuid-Afrika, en toen kreeg Zuid-Afrika gewoon het wk van 2010.
Misschien zijn de Nederlanders het niet altijd politiek eens met Rusland, maar dat heeft niks met sport te maken.

Qatar vind ik een ander verhaal. Totaal geen voetballand, nummer 99 op de fifa-ranglijst. Ze plukken nu allemaal jonge spelers uit Afrika om ze te naturaliseren als ze goed kunnen voetballen en dat wordt dan hun elftal. Bovendien pikken ze de paspoorten van hun slaven in en buiten ze ze uit.
De uefa kan beter Qatar boycotten.

Ze moeten bij de FIFA naar een systeem toe waarbij je een maximaal aantal periodes kan blijven zitten. Zoals het bij de meeste democratische landen ook is, waarbij je zoals in bijvoorbeeld de VS maar 1 keer herkozen kan worden (dus 2 termijnen in totaal maximaal 8 jaar). Hierdoor kan de FIFA nooit zo scheef groeien als nu gebeurt is.

Mooi als ze dat doen, maar vraag me af of het ook echt gaat gebeuren, weet niet of Europese landen er vrij in zijn om zelf toch mee te gaan doen of dat de Uefa dat kan gaan beslissen?
De grote landen moeten in ieder geval een heel duidelijk standpunt geven en heel veel druk gaat uitvoeren.

wat maakt het uit wie er gekozen wordt. de fifa is zo corrupt vanwege alle vertegenwoordigers, inclusief van praag.
op wie stemde hij 4 jaar terug? procies en iedereen weet al dat er sinds de anstelling van Blatter in 98 er iets niet aan de haak was.
Prins Ali? maakt hij geen deel uit van het bestuur? beetje laf om te wachten tot de verkiezingen, en het heeft pas zin als ze niet doorgaan, afrika en azie steunen Blatter onvorowaardelijk. dan gaat het dus gewoon door.
het roer moet om inclusief moderne techniek en andere opzet verkiezingen

schijnt een bommelding bij het Fifa congres te zijn:s iemand die er iets meer van weet?

Deze verkiezing wordt steeds interessanter.

Als je als land/bond echt vanuit principiële redenen vindt dat Blatter moet aftreden omdat er door hem/onder zijn bewind corruptie heeft plaatsgevonden, dan moet je daar ook je conclusies aan verbinden. Mocht Blatter dan toch worden herkozen dan dan kan je niet anders dan uit de Fifa stappen en niet meedoen aan de Wk's in Rusland en Qatar. Anders zijn je principes niks meer waard dan een wassen neus.

Helaas vrees ik dat wanneer Blatter inderdaad wordt herkozen dat er een gezamenlijk statement van deze bonden komt waarin wordt aangegeven dat ze strijdbaar blijven binnen de Fifa om onder meer de arbeidsomstandigheden van werknemers die stadions bouwen in Qatar aan te pakken want als je er uitstapt dit anders niet wordt gedaan. Zoals Beckenbauer nu al predikt dus....

Dat die uitslag maar snel mag komen! Dan weten we waar we aan toe zijn.
Ik denk dat Blatter de verkiezing gaat winnen. Dan ben ik heel benieuwd wat er dan gaat gebeuren.
Ik snap Blatter echt niet...de commotie rondom zijn persoon word met de dag groter. de FBI bemoeit zich er mee en iedereen vraagt hem om af te treden. Hij gaat maar door!

beckenbauer heeft wel een punt dat een boycot niet de aangewezen strategie is maar , ondertussen weet de Uefa al dat praten niets uithaalt , en blijven stil zitten en ja knikken is ook geen optie , dus de Fifa treffen daar waar het pijn doet is wel een optie..... waar ? in de portefeuille

indien de Uefa besluit zich terug te trekken uit de Fifa dan verliest de Fifa meteen al zijn kapitaalkrachtige bonden met de beste voetbalteams . zoals het er naar uitziet lijken ook de amerikaanse bonden mee te gaan met de Uefa , wel dan is de Fifa meteen zijn beste teams kwijt voor het organiseren van een WK , dat de Fifa dan maar een WK organiseert met congo , rwanda ,haîti, vietnam en...... rusland .

het gevolg gaat zijn dat de sponsors zich gaan terug trekken aangezien ze betaald hebben voor een WK met de toppers en niet met derde wereld landen en een schurkenstaat Rusland ....

daar gaat geen mens naar kijken en dan staan de sponsors daar mooi te kijk omdat die enorme sommen hebben betaald voor de commercials van hun producten .... die sponsors gaan in ieder geval afhaken !

wat de sponsors er van weerhoudt om nu al een waarschuwing richting Fifa te sturen , weet ikook niet want welke sponsor wil zich verbonden voelen met een maffia organisatie zoals de Fifa ....

Hoe weten ze dat nou? Wanneer hebben ze voor het laatst iets geboycot?
Wat echt niet helpt is al dat slappe gelul van al die gasten. Geen woorden maar daden, dat zou het credo moeten zijn.

De Fifa moet inzien dat er niemand groter is dan de organisatie, ook Blatter niet.
Blatter is groot door de Fifa, de Fifa is groot door voetbal en niet door Blatter.

29 mei 2015 om 17:20

Ach die beckenbauher die dat geroepen heeft moet zich ook weer bemoeien en ze zegje die in de media.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren