Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Ajax wil miljoenentransfer nog voor het weekend afronden

Laatste update:

Braziliaanse media maakten dinsdag al melding van de interesse van Ajax in Richarlison en ook De Telegraaf schrijft donderdagochtend dat de Amsterdammers zich erg graag willen versterken met de vleugelaanvaller van Fluminense. Ajax mikte volgens het medium in eerste instantie vooral op een ‘buitenkansje’, maar heeft nu besloten dat er sowieso een extra aanvaller bij moet komen.

De onderhandelingen tussen Marc Overmars en Fluminense over het twintigjarige talent zouden zich inmiddels al in een vergevorderd stadium bevinden. Ajax zal wel af moeten zien te rekenen met concurrent AC Milan, dat de pijlen eveneens op Richarlison heeft gericht. De aanvaller moet naar verluidt zo’n twaalf tot vijftien miljoen kosten.

Als Ajax dat bedrag daadwerkelijk neerlegt voor de rappe vleugelaanvaller, die eveneens in de spits uit de voeten kan, wordt hij na Hakim Ziyech en David Neres de derde aanwinst boven de tien miljoen euro in een jaar tijd. Richarlison staat nog tot medio 2020 onder contract in Rio de Janeiro. Als Ajax erin slaagt hem donderdag nog te strikken, is de aanvaller mogelijk speelgerechtigd voor de ontmoeting met OGC Nice in de voorronde van de Champions League aanstaande woensdag.

Naast een aanvaller is Ajax door het naderende vertrek van Jaïro Riedewald en een mogelijke transfer voor Mitchell Dijks nog op zoek naar een linksback, terwijl Overmars ook rondkijkt naar een rechtervleugelverdediger in het geval dat Deyovaisio Zeefuik niet voldoet. Voor die posities is de club eveneens bereid om flink in de buidel te tasten.

Update 20 juli 12.05 uur - Ajax wil miljoenentransfer nog voor het weekend afronden
Ajax wil de komst van Richarlison nog voor het weekend afronden, zo meldt Voetbal International. De onderhandelingen over de vleugelaanvaller van Fluminense zouden zich bevinden in de afrondende fase. Richarlison moet naar verluidt zo’n twaalf tot vijftien miljoen kosten. Ajax hoopt deze zomer ook nog twee defensieve versterkingen te strikken.

Vind jij dat Ajax opnieuw ruim tien miljoen uit moet trekken voor een vleugelaanvaller?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onnodige aankoop. Of spelen ze in op een vertrek van Younes volgend jaar?

20 juli 2017 om 07:12

Misschien al dit jaar? Schalke had interesse in Younes en Younes ook wel in Schalke. Buiten dat de focus op een linksback moet zie ik ook graag nog een centrale verdediger komen. Spoeling is achterin heel erg dun en de Ligt zal ongetwijfeld en hopelijk nog een dipje krijgen. Waarom hopelijk? Lijkt mij goed voor zijn ontwikkeling

20 juli 2017 om 08:24

Ajax begint steeds meer een koopclub te worden, jammer! Afgelopen seizoen waren maar twee spelers die Ajax zelf had opgeleid zeker van een basisplaats. Had het leuk gevonden als Ajax ook voorin wat meer jeugd zou kunnen brengen, maar dat lijkt er met dit soort aankopen niet beter op te worden.

20 juli 2017 om 08:27

Man voorin Jeugd? Dolberg kluivert en cerny zijn allemaal op de toekomst begonnen. Kortom je kunt gewoon spelen met de statistieken. De besten moeten spelen klaar. Zodra Ajax veel jeugdspelers gebruikt spreekt men over een speeltuin. Kwaliteit moet spelen.

20 juli 2017 om 08:28

Tegenover een aantal aankopen staan toch echt andere dingen. Kluivert, Cerny, Van de Beek, De Jong, Alblas, Zeefuik, De Ligt, Bergsma, Mazraoui, Dankerlui enz enz stromen allemaal door en strijden voor hun kans. Ajax is geen koopclub, maar tegenwoordig is een aankoop soms noodzakelijk.

20 juli 2017 om 08:41

In elk topic over een mogelijke aankoop komt Intellectueel of een van z'n vriendjes wel vertellen hoe slecht het wel niet gesteld is met de jeugd van Ajax. Ondanks dat hij weet dat volgend jaar 3 a 4 jongens van de basis volledig zelf opgeleid zijn (Veltman, De Ligt, Van de Beek, Kluivert) en er zoals elk jaar ook nog zo nog en dan jongens van Jong de kans zullen krijgen, dit gebeurt namelijk ieder jaar bij Ajax.

20 juli 2017 om 08:54

Het zal mij ook niet verbazen als Younes dit jaar al weg gaat.
Wat je over een CV zegt zie ik echter anders. Als Zeefuik voldoet kun je in het centrum spelen met Sanchez (voorlopig iig nog), De Ligt, Veltman en Viergever. LB: Aankoop, Sinkgraven, Viergever. RV: Veltman, Zeefuik.
Ik zou echter naast een LB nog op zoek gaan naar een middenvelder ondanks dat imo vd Beek, De Jong, Schone en Ziyech redelijk basis waardig zijn.

20 juli 2017 om 08:56

Ajax is wel degelijk een koopclub. Vooral met jeugdspelers. De grootste talenten zijn vaak op latereen leeftijd weg gekocht bij hun club. Denk aan Dolberg, Frenkie de Jong etc...daarnaast snap ik niet dat Ajax na Neres die ook 15 miljoen kost weer een braziliaan van 15 miljoen zou willen kopen. Je blokkeert daardoor al eerder aangekochte en/of zelf opgeleide jeugdspelers zoals Kluivertje

20 juli 2017 om 08:57

@ Intellectueel, leuke provocatie ;-), maar ik zal er toch op reageren.
Kluivert, De Ligt, Veltman, Vd Beek, Klaassen zijn volledig uit de jeugd van Ajax.
Dan heb je nog eens Dolberg, Cerny, Onana, die als jeugdspeler zijn aangetrokken en dus ook gedeeltelijk zijn opgeleid.
Op de bank nog Riedewald, Tete & Bazoer gehad.
Volgens mij hoeven we afgelopen seizoen niks te klagen over jeugdspelers die doorstromen ;-)
Of kan jij mij een andere topclub vertellen in Nederland waarbij er zoveel jeugdspelers in het 1e staan? En die ook nog veel minuten maken?

20 juli 2017 om 09:00

Ben het met je eens wat koopclub betreft. Dat is namelijk iedere voetbalvereniging die beter wil worden. In vergelijking met andere teams komen er bij Ajax dan nog relatief veel uit de jeugd en verkopen ze goed door.
Zelfs teams in de hoofdklasse trekken continu spelers aan.
Daarnaast vind ik het ook veel geld voor de volgende Braziliaan. Als het na 3 pogingen raak is en je krijgt er 50 mio voor is natuurlijk iedereen wel positief. Gelukkig heeft Ajax de middelen om de gok te wagen.

20 juli 2017 om 09:05

Altijd maar een grote mond over hun fantastische jeugdopleiding, maar zodra er veel geld uitgegeven wordt dan is het logisch... ironisch hoe het altijd recht wordt gepraat.

20 juli 2017 om 09:09

ik weet niet waar je die onzin vandaan haalt 'intellectueel' maar dat klopt natuurlijk helemaal niet

20 juli 2017 om 09:10

@Finalvoetbal,
Op doel Onana (geen jeugd)
Rechtsback Veltman (wel jeugd) centrum bestond uit Schanzes en Viergever (beiden geen jeugd) linksback Sinkgraven (geen jeugd) middenveld Shone en Zyech (beiden geen jeugd) Klassen (wel jeugd) linksvoor Younes (geen jeugd) spits Dolberg (geen jeugd) rechtsvoor Troure (geen jeugd)
In de sterkste opstelling van Bosz bestond het maar uit twee opgeleide spelers van Ajax! Wat er op de bank zat was dan wel volledig jeugd op Neres na, maar de basis is allemaal aangekocht. Geeft verder ook niks, maar niet doen alsof Ajax een echte opleidingsclub is. Wanneer je naar de basis kijkt is het een gekocht elftal

20 juli 2017 om 09:12

Is de jeugdopleiding niet fantastisch dan ? Van al dat geld dat ze daarmee verdiend hebben kunnen ze nu betere spelers kopen zonder hulp van buitenaf.

20 juli 2017 om 09:15

Feychampions,

Ik ben het niet helemaal eens met jouw gedachtegang. "Je blokkeert jeugdspelers". Tuurlijk enkele jeugdspelers zullen niet de kans krijgen, maar deze zullen waarschijnlijk dan niet goed genoeg geweest zijn voor het eerste van Ajax. Als deze jeugdspelers goed genoeg waren geweest, zouden ze al een basisplaats hebben of in ieder geval zeer regelmatig spelen.

Het is ook helemaal niet erg om aankopen te doen. De Ajax filosofie, zoals die zou moeten zijn en voorheen een periode lang niet is geweest, is dat een aankoop een aanwinst moet zijn. Je kan wel heel leuk eigen jeugd overal inpassen, maar als je een speler die drie keer zo goed is ergens vandaan kan halen, moet je dat doen. Het gaat uiteindelijk om een zo goed mogelijk eerste elftal en de jeugd is daar een hulpmiddel voor. Je leidt spelers op om ze klaar te stomen voor Ajax 1 en als er op posities niet genoeg goede spelers in de jeugd rondlopen dan koop je die.

Het beleid wat Ajax nu voert, ben ik groot fan van en is iets wat in mijn ogen alle clubs zouden moeten doen. Als je wereldtalenten in je jeugd hebt zitten, komen die hoe dan ook wel in het eerste terecht. Heb je die niet, ook geen probleem, maar dan koop je een speler. Ik zie liever een fantastische speler als Ziyech op het middenveld lopen dan dat ik een jeugdspeler op het middenveld zie die duidelijk (nog) niet geschikt is voor het eerste elftal.

20 juli 2017 om 09:20

Dan laat je voor het gemak even Tete De Ligt Riedewald Vd Beek Kluivert weg wat wel jeugd is. Ok geen basisspelers maar vaak genoeg gespeeld dacht ik zo. Rekenen we De Jong Onana en Dolberg tot opleidingsspelers.

20 juli 2017 om 09:22

@finalvoetbal:

Lekker laten gaan allemaal! Maakt geen moer uit of die spelers worden gehaald als ze 30 zijn of 16.

En er hoeft echt geen 11 man uit "eigen" jeugd te staan. Er behoort een zo goed mogelijk team te staan. End at lukt Ajax tot nu toe goed met relatief jonge spelers gewoon. Als er maar minstens 3 spelers uit eigen jeugd echt basis zijn is dat al heel mooi!

Ps. Bij Feyenoord, stonden er net zo veel eigen jeugd in het veld vorig jaar. Maar daar zie je nu ook er is in de eigen jeugd niet genoeg kwaliteit voor basis LB. Dus dan moet en zal je echt wat gaan halen. Wat voledig terecht is.

20 juli 2017 om 09:25

Dolberg sloot pas aan in 15/16 en Cerny is op zijn 15e gewoon gekocht en heeft in 2015 een keer 7 wedstrijden gespeeld en vorig seizoen 0. Het maakt voor mij helemaal niet uit of je ze koopt of niet maar hier doet Lee alsof we allemaal vol ongeloof horen te zijn. Niemand heeft het ook over een speeltuin en Kluivert is de enige eigen jeugd aanvaller doorbrak en heeft er dan ook pas 13 gespeeld in de Eredivisie. Maak je geen zorgen want Cerny is nog maar 20 jaar, Dollberg is nu al 40 miljoen waard en Kluivert gaat dit seizoen er denk ik wel 10 in schieten als buiten man.

20 juli 2017 om 09:25

Iets met doorgroeien...

20 juli 2017 om 09:29

@leopart

Er is geen club in Nederland die net zo gestructureerd zelf opgeleide spelers door laat stromen naar het eerste (edit: als Ajax). Sterker nog, de hele club is op dat fundament gebouwd. Als er een versterking nodig is die niet beschikbaar is vanuit de jeugd dan wordt deze aangetrokken.

En ja, ook jeugdige spelers worden aangetrokken. Die worden dan in minder jaren opgeleid volgens de Ajax-filosofie. Dat kan ook niet anders als er talenten van de Toekomst vertrekken. Bovendien moet je als club altijd doorselecteren om beter te worden, niet alleen in het eerste maar ook in de jeugdelftallen. Als Ajax geen opleidingsclub is kun je dat woord maar beter uit de boeken schrappen. En of het dan eigen jeugd is of niet, dat is een discussie waar mensen zich mee bezig houden die zelf juist niets met Ajax hebben. Die verkondigen liever dat het pas eigen jeugd is als het talent op de middenstip van De Toekomst is geboren. Non-discussie.

20 juli 2017 om 09:38

@spandoek

Dat is gewoon pure afgunst, maar hij vergeet dat zijn eigen club namelijk het perfecte voorbeeld is.. de eigen jeugd alleen gebruiken door gebrek aan geld, maar zodra er inkomsten zijn alles meteen weer spenderen en je jeugd links laten liggen.

Als Ajax zich 1x meld voor een nieuwe speler zijn ze meteen een koopclub en denken ze niet aan de jeugd, lachwekkend.

20 juli 2017 om 09:52

Ajax begint steeds meer een koopclub te worden? Als je dat vind dan zijn PSV en Feyenoord minstens hetzelfde. Ajax begint meer een verkoopclub te worden bedoel je.

Klaassen
Boer
Tete
Riedewald
Bazoer
El Ghazi

Allemaal de laatste tijd vertrokken. Daar zijn Younes, Ziyech en Neres voor terug gehaald.

Kluivert is leuk maar nog erg jong en moet nog veel leren. Cerny kwakkelt alle kanten op.

Wat heeft of had PSV aan eigen jeugd lopen? Hendrikx die nooit speelt. Willems die al een tijd niet lekker in zn vel zit. Enige talent met potentie lijkt Bergwijn.

20 juli 2017 om 09:54

@ Intellectueel,

Een koopclub? Juist toen Ajax mindere transfersommen betaalde, toen werd er door alles en iedereen geroepen dat Ajax meer moest investeren (ook door mij) en kreeg Overmars zelfs de bijnaam Nettomars en nu investeert Ajax sinds vorig jaar eindelijk wat forser en dan zijn ze in een keer een koopclub.

Het lijkt wel alsof iedereen verwacht dat Ajax een heel elftal met zelf opgeleide spelers heeft. De doorstroming van de jeugd is afgelopen seizoen onder Bosz gewoon prima gegaan, met bijvoorbeeld de Ligt, de Jong, Zeefuik en Kluivert die hun debuut maakten, maar Ajax heeft, ondanks dat er toch een vrij mooie lichting aankomt, gewoon aankopen nodig op bepaalde posities.

Een van die posities is in mijn ogen een nieuwe vleugelaanvaller. Een tijdje terug en een paar dagen geleden gaf ik hier op Voetbalzone al aan dat ik deze Richarlison graag zie komen en hij is echt een zeer snelle, behendige vleugelaanvaller, die ook geregeld zijn goals meepikt en Ajax heeft momenteel 4 vleugelaanvallers, maar desondanks is er toch een extra vleugelaanvaller nodig. Want:

- David Neres beschikt zeker over talent, maar ik verwacht nog niet dat je een heel seizoen op hem kan rekenen.
- Amin Younes wordt hier en daar genoemd bij andere clubs en het is (nog) niet geheel zeker dat hij zal blijven. Ik hoop persoonlijk van wel.
- Václav Černý idem dito als Neres en daarbij heeft Černý het afgelopen seizoen ook te maken gehad met een vervelende blessure in z'n rug, waardoor hij toch een beetje moeite had het afgelopen seizoen.
- Justin Kluivert idem dito als Neres en Černý en daarbij is Kluivert pas 18. Ook hij zal wel een mindere periode krijgen en kan in mijn ogen ook nog niet een heel seizoen lang constant presteren.

Daarom zie ik graag nog een extra vleugelaanvaller komen en dan zal er waarschijnlijk gewoon een roulatiesysteem plaatsvinden tussen Younes, Kluivert, Neres, Černý en Richarlison.

Ook hoop ik nog op de komst van een linksback en een middenvelder. In de jeugd bij Ajax loopt er geen goede vleugelaanvaller of linksback van het gewenste niveau rond, dus daarom moet Ajax wel kopen en een middenvelder van het gewenste niveau had Ajax wel, met Nouri, maar die kan helaas niet meer voetballen en voor de positie waarop Nouri kon spelen, heeft Ajax Schöne, de Jong en Ziyech die daar kunnen spelen en het liefst heb ik er nog 1 iemand bij en dan hoop ik op een terugkeer van Sneijder.

Sneijder heeft al aangegeven dat hij in beeld wilt blijven voor het Nederlands elftal, voor een eventuele deelname aan het WK van volgend jaar en als hij naar Ajax vertrekt, dan blijft hij ook in beeld bij het Nederlands elftal en als linksback zie ik graag Guilherme Arana (een Braziliaanse back van Corinthians) komen en dan zal er vast wel weer gezegd worden 'weer een Braziliaan?' en 'weer een aankoop?', maar zoals ik al zei: de posities die Ajax versterkt, zijn posities waar vanuit de jeugd geen spelers doorkomen van het gewenste niveau/potentie.

En tuurlijk loop je het risico dat spelers uit landen als Mexico, Brazilië, Argentinië, Colombia, etc. aanpassingsproblemen hebben en een miskoop worden, maar na al die jaren waar Ajax na Scandinaviërs keek, ben ik als Ajacied erg blij dat Ajax nu ook in de bovengenoemde landen begint rond te kijken en tuurlijk betaal je voor spelers uit dat soort landen veel meer dan bijvoorbeeld voor iemand uit pakweg Denemarken, maar ik denk dat je aan zo'n Braziliaanse speler die goed presteert, nog veel en veel meer zal verdienen, dan aan een Deense speler.

Zie opstelling: ik zou Younes vanaf rechts laten spelen, aangezien hij vanaf links 90 van de 100x toch dezelfde actie maakt. Vanaf rechts zal hij meer variatie in z'n spel hebben en ook zullen Dolberg of Huntelaar dan meer voorzetten ontvangen en zoals ik dus al aangaf: ik zou gewoon veel rouleren, niet alleen in de aanval, maar ook op het middenveld en in de verdediging.

Onana
Veltman
Sánchez
Viergever
Arana
Sneijder
vd.Beek
Ziyech
Younes
Dolberg
Richarlison
20 juli 2017 om 10:05

Hendrix speelde wel veel maar is een half jaar geblesseerd geweest. Daarna werd hij rustig gebracht. Je vergeet Brenet, Zoet en Locadia voor het gemak en er zijn dit jaar al 3 spelers naar het eerste overgeheveld, daarnaast zit Paal ook dicht bij het eerste.

20 juli 2017 om 10:09

Schei toch uit man. Dolberg voetbalde al 2 seizoenen in de jeugd van Ajax, dus dan ben je eigen jeugd. Als we zo gaan redeneren heeft niemand meer eigen jeugd. De tijden dat spelers vanaf de fjes al bij 1 en dezelfde club speelt zijn wel een beetje afgelopen. Zelfde geld voor onana. Laatste half jaar was het stuivertje wisselen met kluiver en traore dus kun je spreken van 5 spelers die geregeld basis spelen wat vanuit je eigen jeugd komt. Is gewoon meer dan prima. Wanneer spelers zich niet zo ontwikkelen als je had verwacht, kun je daar moeilijk krampachtig aan vast houden. Zo is de spoeling op de vleugels karig in de aankomende jeugd, dus spelen ze daar op in. Niks mis mee.

20 juli 2017 om 10:09

AfcaEric, en dan is volgens hun redenatie Bergwijn een jeugdspeler van Ajax en een aankoop van psv (aangezien bergwijn uit de ajax opleiding komt)

20 juli 2017 om 10:10

Maar als we over locadia praten, dan is het wel eigen jeugd, maar dolberg niet. Locadia kwam van Willem 2 die hem op hun beurt weer overnamen van fc Emmen.

20 juli 2017 om 10:12

@Tubby, Zoet is een aankoop van Veendam. Geen eigen jeugd van psv

20 juli 2017 om 10:18

Dolberg is aangekocht.

20 juli 2017 om 10:20

Onana werd ol 18 jarige leeftijd overgenomen van Barcelona. Bazoer op 16 jarige leeftijd overgenomen van psv

20 juli 2017 om 10:21

Ajax heeft afgelopen seizoen letterlijk elke wedstrijd met minimaal 3 "volledig" (definieer dat eens?) eigen jeugd gespeeld. Noem maar een wedstrijd en ik vertel je de jeugdspelers.
Daarnaast heeft Ajax alleen al afgelopen seizoen voor meer dan 100 miljoen verkocht en meer dan 60 miljoen winst gemaakt en ook deze zomer is er al weer voor veel geld verkocht. Dat geld komt grotendeels uit zelf opgeleide spelers. Daarnaast mogen spelers als Frenkie de Jong en Cerny van jou niet meetellen, maar als je dan consequent bent reken je de spelers die op diezelfde leeftijd bij Ajax zijn weggekocht ook mee bij de door Ajax opgeleide spelers. De opleiding van Ajax staat consequent in de top 3 van Europa samen met Barcelona en Belgrado in meest opgeleide profvoetballers.

20 juli 2017 om 10:24

Of het betere spelers zijn moet nog blijken. Neres heeft op mij nog geen indruk gemaakt. Sanchez prachtige aankoop. Die andere colombiaan??? Geen idee. Ziyech is aangekocht omdat ajax zich niet plaatste voor de CL. Iets wat ik echt idioot vind want zelfs een blinde kan zien dat hij voor elke nederlandse club een aanwinst zou zijn. Onana prima aanwinst gebleken net als dolberg.

20 juli 2017 om 10:29

@ Leopart, je moet naar de volledige selectie kijken. Maar goed kan jij mij een topclub opnoemen die het beter doet op dat gebied?

Overigens niks mis met kopen. Zolang Overmars spelers zoals als Sanchez, Milik, Ziyech, Younes, Dolberg, Onana etc koopt komt er kwaliteit binnen de club en gaan ze voor jackpot weg.

Dus goed jeugdspelers + goede gekochte spelers. Ideale combinatie.

20 juli 2017 om 10:43

Dankzij die jeugdopleiding kunnen ze ander spelers kopen. daarbij kan je spellers op jonge leeftijd kopen en dan opleiden.of ben je al volledig uitgeleerd op je 16?

20 juli 2017 om 10:51

@leopart

Je kunt wel stoer zo'n opmerking de wereld in slingeren, maar ik merk dat je er bizar weinig kaas van hebt gegeten.

Misschien is jouw doel wel een beetje dingen opruien (gezien je puntenaantal), maar ik zal het je nog even kort en bondig uitleggen.

Er bestaat geen enkele club in Nederland die zoveel op de jeugd inzet (opleiden en ook daadwerkelijk debuut laten maken in het eerste) dan Ajax. Dat is altijd zo geweest en daarop wordt steeds opnieuw ingezet.

De cijfers spreken voor zich als je de afgelopen seizoenen bekijkt. Voordeel van dit beleid is dat je een speler helemaal kunt kneden in jouw filosofie en dat is aantrekkelijk en aanvallend voetbal spelen.

Nadeel van dit beleid is dat spelers van Ajax al gauw in de etalage komen te staan en vervolgens worden verkocht. Hieraan zit dan wel weer het voordeel dat de gemiddelde Ajax speler meer opbrengt dan spelers van andere clubs.

Dit zorgt voor een grote winst binnen de club, waardoor je niet gedwongen bent diverse spelers voor een appel en een ei te verkopen, maar kun je de prijs nog verder opschroeven. (marktwerking). Doordat je veel spelers verkoopt, zul je een constante stroom van jeugdspelers moeten hebben klaargestoomd die naadloos kunnen worden ingepast in het eerste elftal, maar dat is een utopie... voor elke club trouwens.

Elke voetbalclub koopt spelers, dus elke club is een koopclub volgens jouw beredenering. Ook Ajax zal moeten kopen omdat simpelweg niet elke jeugdspeler (direct) zal voldoen.

Het beste elftal blijft in mijn ogen een gemixt elftal met ervaring, gekochte kwaliteit en kwaliteit gemengd met eigen ingepaste jeugd.

20 juli 2017 om 10:54

Precies. Het is toch zowieso zoiets vaags. Wat precies is eigen jeugd? Wat zijn de criteria? Iedereen roept maar wat.

20 juli 2017 om 10:56

En 95% van alle spelers worden gescout bij amateurclubs. Telt dus ook niet want is jeugd van die amateurclub?

20 juli 2017 om 11:10

Eigen jeugd is het pas wanneer een speler van Ajax met een speelster van Ajax samen een kind hebben gekregen en gelijk hebben ingeschreven voor de opleiding nog voor het kind is aangegeven bij de burgerlijke stand.

Zo'n gezeik elke keer weer en lijkt op de eindeloze club spelersdiscussie. Feit is dat spelers van uit de jeugdopleiding hoe lang of hoe kort ze daar ook hebben ingezeten, de kans krijgen in Ajax1. Eigen of niet zal mij persoonlijk worst zijn. Koopclub noem het hoe je het noemen wilt, Ajax is 7 jaar geleden een verstandig financieel beleid begonnen en heeft geen melagomane eigenaren nodig om de droom in stand te houden.

20 juli 2017 om 11:14

@rochester, Finalvoetbal en Lee, gewoon niet reageren op die kerel. Hij schrijft altijd detzelfde riedel met als doel reacties uit te lokken; daar is een woord voor namelijk (internet)troll. Het is spijtig dat VZ deze kerel zijn gang laat gaan, want hij verziekt het forum.

Wat ik overigens niet snap van o.a. @rochester is dat jullie nog steeds niet snappen dat een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links gedateerd is; dat is zo 70s en veel te makkelijk te verdedigen. De aanvaller moet ten eerste over het goede been van de verdediger wat lastiger is dan over zijn slechte been naar binnen gaan, en als het dan lukt zit je aan de buitenkant met weinig ruimte en staat er vaak opeens een CV voor je neus die assistentie komt verlenen. Ik herinner me dat Italiaanse teams in de 80s al een eenvoudige oplossing hadden tegen het ouderwetse aanvalsspel van Ajax. Die gebruikten dubbele dekking en legde daarmee de aanval van Ajax kompleet lam. Het is allemaal leuk, die nostalgie, maar totaal niet meer functioneel. Overigens is het een paradepaardje van Johan Derksen, maar die is inmiddels bejaard, he?!

Tegenwoordig moeten de voorzetten van de backs komen en bij Ajax ook van de aanvallende middenvelders. Die staan immers wijd uit elkaar en krijgen alle vrijheid om de zijkanten op te zoeken. je ziet het in de statistieken. De assists op Dolberg kwamen vnl van de middenvelders. Dat moet beter, er zouden er meer van de backs moeten komen.

Ajax spelt overigens 50-60 wedstrijden dus Ajax heeft sowieso 4 gelijkwaardige vleugelspiten nodig.ook omdat dat soort spelers vaak grillig zijn en niet elke wedstrijd uit de verf komen. Daarom worden ze het vaakst gewisseld, zowat elke wedstrijd zelfs.

Daarnaast moet Ajax niet aan Sneijder beginnen. Die zou de ontwikkeling van Frenkie de Jong tegenhouden en ik vraag me af of hij significant beter is dan Frenkie. Sowieso denk ik dat Wesley en Yo nog van het glamoureuze leven in bv LA willen genieten, dus dat hij helemaal nog niet naar Nederland wil komen.

20 juli 2017 om 11:21

@araman: Maar dan alleen als dat kind ook geboren is op de middenstip van de Arena, anders komt hij van buitenaf en dan is het niet echt eigen jeugd!

Inderdaad, wat een gezeik elke keer. Het doel van een jeugdopleiding is dat je goedkoop aan goede spelers komt die in je eerste elftal passen. Dat een Dolberg aangetrokken is, zeker waar. Maar uiteindelijk heb je wel een goede spits voor drie ton, en dat is waar het om gaat lijkt me.

20 juli 2017 om 11:22

Zowel Cerny als Dolberg zijn gekochte spelers.

20 juli 2017 om 11:39

En zijn er beide niet slecher op geworden. Bazoer had psv nu nog in de A 1 gespeeld. En net als Hendrikx op zijn 24ste nog een talent genoemd.

20 juli 2017 om 11:59

Het gaat bij Ajax niet over een speler die gekocht wordt maar over de aantallen en je kunt niet ontkennen dat Ajax tegenwoordig best actief is op de spelersmarkt. Niets mis mee maar wanneer een andere club dat doet is het een koopclub en Ajax niet. Ajax koopt ook, alleen de spelers zijn wat jonger.

20 juli 2017 om 12:30

Je vergeet gemakshalve dat spelers uit de eigen jeugdopleiding in het verleden zijn weggehaald door met name Engelse clubs.
Als spelers zoals Fosu Mensah, Redan, Malen, Dilrosum (vergeet er wss. nog enkelen) niet zouden weggeplukt bij Ajax hoefde Ajax ook minder talenten elders te halen.
Een Zwitserse instantie onderzoekt jaarlijks welke club de meeste spelers opleidt die uiteindelijk ergens op het hoogste niveau spelen. Ajax is ieder jaar weer eerste of tweede. Tot zover opleidingsclub of niet.
Overigens, afgelopen seizoen werd feijenoord kampioen met meer dan een handvol jongens in de selectie die bij Ajax in de jeugdopleiding hebben gezeten.

20 juli 2017 om 13:02

Ajax heeft tnt van Leer en een Deen voor de jeugd gehaal. Tete Riedewald Klaassen verkocht. Dijks zal nog verkocht worden Boer weg. Verkoopclub.

20 juli 2017 om 13:13

Als je wilt blijven doen red je het niet me alleen jeugd. De ligt, Kluivert, van der Beek, zeefuik, veltman en Eiting die eraan komt is prima. Als je kwaliteit koop in combinatie met eigen jeugd is daar niets mis mee.

20 juli 2017 om 13:15

@AjaxWestham,
Sowieso sneu dat je naar punten kijkt, maar dat terzijde...
Lees mijn bericht maar eens de hele basis bestond niet uit eigen jeugd en dat was mijn punt... of was het leugens wat ik opnoemde?

20 juli 2017 om 13:15

Kluivert je deed het goed als invaller maar zeker nog geen hele wedstrijd. Ze brengen hem gewoon langzaam. Cerny moet verhuurd worden want heeft de kwaliteit nog niet. En als club moet je wel op 3 fronten een sterk elftal kunnen neerzetten en kunnen variëren voorin.

20 juli 2017 om 13:45

Dolberg en Cerny staan inmiddels al 3 jaar bij Ajax onder contract dus die zijn eigen jeugd....

20 juli 2017 om 13:51

@ralphashman,

Dolberg z'n eerste wedstrijd voor Ajax was bij de A-junioren. Spelen die in de JC Arena dan? Verrekte snel bij het eerste gekomen; ja. Op de Toekomst begonnen; ja. Dan komt hij toch uit de jeugd of niet? Nergens werd gesteld dat hij zogenaamd eigen jeugd is hoor. God wat vermoeiend dit.

20 juli 2017 om 16:59

Ze richten zich daarbij wel vooral op talenten, wat bij de visie van de club past. Daarbij heeft feyenoord al meer spelers gehaald dan Ajax deze periode, vind je dat dan ook een koopclub?

20 juli 2017 om 18:10

Lekker boeiend. Nutteloze discussies iedere keer. Feit is dat iedere club een koopclub is. Zelfs Athletic Bilbao koopt spelers met hun prachtige identiteit. Dus ja Ajax is een koopclub. Verder heeft de Uefa of Fifa gewoon regels met betrekking tot jeugdspelers die weinig ruimte voor discussie overlaten.

"a club-trained player is defined as a player who regardless of his place of birth has been registered between the ages of 15 and 21 with his current club for a period of three entire seasons or 36 months."

Lijkt me vrij duidelijk dat het merendeel van de selectie aan die eis voldoet of gaat voldoen als ze niet verkocht worden voor die tijd. Totaal niet relevant wat mensen hun drogredenen zijn om hier hun eigen draai aan te geven.

On: Dit lijkt een speler met veel snelheid en diepgang te zijn en laat dat nu net zijn wat we nodig hebben. Ben die buitenspelers zonder snelheid en scorend vermogen meer dan beu nu. Dat hij eventueel nog als spits zou kunnen speler is alleen maar beter.

Jammer dat het Pavon niet word maar dat was ook te mooi om waar te zijn. Graag zie ik nog een linksback en middenvelder komen. Sneijder zou geweldig zijn als hij graag wilt maar dat lijkt me nog minder waarschijnlijk dan dat Pavon nog komt. Voor links hoop ik op een echte directe versterking en ik denk dat Overmars daarom zijn tijd neemt met die transfer. Overigens hebben we Sinkgraven die daar al behoorlijk wat wedstrijden heeft gespeeld afgelopen seizoen dus dat is wel voldoende voor nog een paar weekjes.

Overigens ben ik zeer blij dat ze zich bij Ajax niet laten leiden door de (begrijpelijk) ongeduldige fans. Het probleem is dat de Uefa transfer periodes niet een maand vroeger laat eindigen. De transfer periode is nu net 20 dagen open en we staan straks al voor gigantisch belangrijke wedstrijden, dat is gewoon onacceptabel en dient aangepakt te worden.

20 juli 2017 om 20:03

Dolberg is in de zomer van 2015 naar Ajax gekomen. Mijn rekenmachine zegt dat 2017 - 2015 2 is. Dus geen 3 jaar.

20 juli 2017 om 21:18

Lekker makkelijk om hem ertussen uit te pikken en lekker te blijven klagen over al die aangekochte nep jeugd terwijl ik hem nergens noem. Fijn om te weten dat je rekenmachine in ieder geval wel prima werkt..

20 juli 2017 om 07:14

Hoezo onnodig? Je hebt nu alleen Youness, Kluivert en Neres. Cerny zouden ze moeten verhuren. En Kluivert heeft me op een leuk begin na ook nog niet overtuigd.

20 juli 2017 om 07:20

Kluivert overtuigd bijna in elke wedstrijd waarin hij langer dan 10 minuten meedeed. Het is en blijft een talent, dus hij zal zeker nog wel zijn mindere wedstrijden gaan krijgen.

Ben het wel met je eens dat er gewoon een vleugelaanvaller bij moet. Younes, Kluivert, Neres zijn te weinig vleugelaanvalelrs, en Cerny en Muric hebben mij nog niet kunnen overtuigen.

20 juli 2017 om 07:26

Kluivert overtuigd helemaal niet. Moet veel meer zijn snelheid benutten.

20 juli 2017 om 07:48

Vlugge, ben het met je eens dat Kluivert veel talent heeft, en hij laat zeker mooie actie's zien. Maar zijn rendement is gewoon slecht. Daarom zie ik hem nog lang niet alle wedstrijden spelen.

20 juli 2017 om 08:29

Kluivert is een groot talent, maar nog te jong en wisselvallig om hem een heel seizoen in de basis te laten spelen. Iedere positie moet dubbel bezet zijn.

Op zich kun je zeggen dat dat met Younes, Nerez, Kluivert, Cassiera en Cerny het geval is maar ik ben bang dat de laatste 2 al min of meer afgeschreven zijn.

20 juli 2017 om 08:50

@lee/cyprioot:

Weten jullie misschien wel, is dit nu echt een flank speler of een spits?
Las gisteren dat het een spits was, maar lijkt er meer op dat Ajax hem voor de flank zal halen?

En zal dit dan voor de rechter of linker flank zijn?

Bern weer benieuwd, zou leuk zijn als het een nieuw smaak makertje is. Maar hoop wel dat hij er dan eerder al staat dan Neres. Ajax heeft wat extra nodig direct voor Nice.

20 juli 2017 om 10:41

Is een spits die ook op de linkerflank uit de voeten kan. Is echt gehaald als spits, maar daar waar nodig vult hij ook de linkerflank hangend in. Bij Jong Ajax speelde hij uitsluitend als spits. In het 1e heeft hij denk ik 50/50 gespeeld.

20 juli 2017 om 10:46

@ayrshire:

Ik bedoel deze nieuwe jongen waar ze mee bezig zijn eigenlijk.

20 juli 2017 om 12:50

@capis, als je een best off filmpje op youtube bekijkt, zie je dat het eigenlijk een spits is, die ook op de flanken uit de voeten kan. Ideaal lijkt me, want wat je tegenwoordig wilt van een flankspeler is doelpunten, uiteraard met hier en daar een assist. Die youtube filmpjes zeggen niet alles, maar wat ik van hem gezien, lijkt hij mij een enorme en welkome aanwinst voor Ajax. Al zijn acties zijn doelgericht en zijn vizier lijkt op scherp te staan.

20 juli 2017 om 07:20

Afgelopen seizoen waren de vleugels zo zwak. Nu is traore die zelfs de productiefste was ook nog eens pleite. Met younes, kluivert, Neres en cerny redt je het niet. 2 vd 4 (younes en Neres) zijn basiswaardig. De overige twee zijn speels en hebben zo nu en dan hun momenten. Cerny is sowieso geen serieuze concurrent voor Neres. Kortom er moet echt wel wat bij. Ikzelf zie Pavon graag komen maar zoals al eerder gezegd lijkt dat onmogelijk. Nog Sneijder en een linksback en we zijn denk ik dan klaar.

20 juli 2017 om 07:25

Sneijder zou fantastisch zijn voor op de plaats van Schone! Echter ben ik dan bang dat Frenkie de Jong zal gaan vertrekken. Die klopt aardig aan de deur. In dat geval zou ik Sneijder niet halen

20 juli 2017 om 07:27

Ik zal Sneijder als rm willen zien dus op de plaats van klaassen. Frenkie en donny dan op de cm positie focussen. Mogen ze het uitvechten.

20 juli 2017 om 07:36

Als Sneijder komt, blijft Frenky nr2. Hij is namelijk al beter dan Schone. Schone staat er alleen in voor de ervaring.

20 juli 2017 om 07:40

Waar ga je Sneijder neerzetten? Denk je echt dat Donny van de Beek nog een jaar alleen maar wilt invallen? Dit moet zijn jaar worden, anders blijft het een 'eeuwig' talent doordat hij de kans niet krijgt zich te bewijzen.

20 juli 2017 om 07:48

Nogmaals rm toch? Donny heeft niks te willen. De beste speelt. Hij krijgt toch de kans? Hij moet zichzelf in de basis spelen. Hij kan op meerdere posities uit de voeten dus heeft hij ook nog voordeel. We hebben het hier over Ajax he. Kwaliteit telt. Alsof donny een heel seizoen kan spelen...

20 juli 2017 om 08:57

Persoonlijk zou ik rouleren met Frenkie, Donny en Sneijder voor twee posities. Ziyech speelt sowieso en Schone vaste bankzitter. Gezien de leeftijd van Sneijder komen Frenkie en en Donny dan iedere wedstrijd echt wel aan minuten.

20 juli 2017 om 09:11

Schöne zeker geen vaste bankzitter. Laat misschien niet meer de beste dingen zien maar is altijd handig op het middenveld. Heeft vaak de assist op de assist, let maar is op als Ziyech een splijtende pass geeft, dat heeft Schöne de bal aan hem gegeven. Sneijder niet halen en rouleren met Frenkie Lasse en Donny. Voor in CL/EL in belangrijke wedstrijden bijvoorbeeld wel Schöne opstellen voor de ervaring, maar tegen een lastige tegenstander als PSV dan weer niet.

20 juli 2017 om 07:55

Sowieso een vreemde aankoop omdat ik op veel plekken lees dat hij eigenlijk het beste is al hij centraal speelt.

20 juli 2017 om 08:03

Dat is dus gewoon niet waar. Deze jongen is het sterkst op de vleugels. Heeft een actie, fysiek en snelheid. 1 op 1 heb je meer aan hem. Wel vind ik 15 miljoen teveel geld. Liever Pavon voor 17.

20 juli 2017 om 08:12

Ik heb verschillende mensen gesproken die de Braziliaanse competitie echt wel volgens en die zeggen allemaal gevalletje Pereiro qua positie

20 juli 2017 om 08:25

Als hij snelheid heeft dan zal hij zoiezo gevaarlijker zijn op de vleugel dan pereiro.
En zal hij dat beter kunnen uitvoeren. Vleugel zonder snelheid heb je weinig aan.

20 juli 2017 om 08:30

Eerder een geval lens/depay. Snel/fysiek en technisch oke.

20 juli 2017 om 09:54

Tot nu toe vind ik hem ook overtuigender in het centrum, maar hij is qua speelstijl geen Dolberg of Huntelaar. Hij is nog geen 1.80 en moet het vooral van snelheid en zijn individuele actie, dus wat dat betreft denk ik dat hij uiteindelijk als buitenspeler meer kans maakt om de absolute top te bereiken dan als spits.

20 juli 2017 om 08:23

Ik weet niet wat ze van plan waren met Nouri. Die kon je ook op de vleugel kwijt. Nu kom je op vleugels mensen te kort na younes heb je alleen cerny en mazraoui op de vleugels. Volgens mij is mazraoui een duizendpoot en kan dat je vervanger voor Nouri worden.
Prio blijft voor mij een linksback en een rechtsback.

20 juli 2017 om 08:51

Ben ik blij dat dit beleid nu word gevoerd zeg... klasse ajax! Helemaal klaar met die net niet aankopen, de duartes, atoubas etcetera. Gelukkig mikken we nu eindelijk op ander segment en stopt de uitholling eens. Hoewel je het altijd moet afwachten, maar dit is tenminste beleid dat je ook echt kwaliteit terugkoopt. Klasse overmars! En ook een big thank you naar Frank de Boer... die heeft onze kas goed gespekt, nooit gezeurd om dure aankopen waardoor dit mogelijk is.

20 juli 2017 om 09:11

Want jij hebt de garantie dat dit een topper is ?
Dit kan prima een "duarte " zijn hoor.....

20 juli 2017 om 12:01

Als je 1 mislukkeling van 15 miljoen hebt kan dit beleid zomaar meteen afgelopen zijn.

20 juli 2017 om 12:13

Kohaku leg uit? Ajax heeft als Riedewald vertrekt alweer voor 45 miljoen verkocht en voor 5 miljoen ingekocht. 40 miljoen "winst" om het zo te noemen. Ajax had afgelopen seizoen voor bijna 90 verkocht en voor 35 gekocht. Daarvoor 5x CL op een rij + toptransfers van Suarez, Blind, Jan, Toby, etc. Er kan best een keer een aankoop mislukken. Zeker als je ziet hoeveel Sanchez, Dolberg, Ziyech, De Ligt bijvoorbeeld waard zijn.

20 juli 2017 om 13:04

Nog altijd liever dan de subtoppers in NL spekken voor middelmaat waarvan je ook niet weet wat het wordt.

Die poll, wat maakt het uit als ook deze speler boven de 10 miljoen moet gaan kosten? Ajax kan het zich veroorloven, en heeft dan ook al genoeg verkocht. Als je naar de markt van tegenwoordig kijkt, moet elke speler die tegen een bal kan trappen al 5 miljoen kosten, je gaat deze bedragen in de toekomst nog wel meer tegenkomen. Ik ben blij dat Ajax een extra buitenspeler erbij haalt, een concurrent/back-up voor Younes was dan ook nodig. Cerny komt na mijn mening nog net te kort op sommige vlakken voor Ajax 1.

20 juli 2017 om 07:42

Snowieso natuurlijk typisch de media in Nederland. Jarenlang houdt Ajax de hand op de knip en worden ze door de media neergezet als gierig. Geven ze geld uit worden er vragen gesteld of het wel allemaal zo slim is omdat het ineens wel veel geld is..

20 juli 2017 om 08:42

Valt ook wel mee. Kijk naar feyenoord die halen 3 spelers die bijna net zo duur zijn.
En twee hebben potentie om goed doorverkocht te worden.

Braziliaanse spelers is togh niks voor Ajax.. Ajax zal gewoon net als altijd in de jeugd moeten kijken of gewoon in Europa.. het lijkt er wel op nou dat de nummer 14 er niet meer is.. dat ze nu de portemenee open trekken..

20 juli 2017 om 07:37

Jij vond Maxwell ook niks?

20 juli 2017 om 08:07

Er zit op dit moment niets in de jeugd voor de vleugel of LB positie. Dan liever wat meer geld uitgeven voor kwaliteit dan weer alleen kwantiteit. Ze hebben meer dan genoeg verkocht, kan dus ook best wat uitgegeven worden.

20 juli 2017 om 09:31

Is een van de domste dingen die je kan zeggen. Een Europa leugea finale met 5 spelers uit eigen jeugd. Dat is de afgelopen 15 jaar een zeldzaamheid. Het lijkt me dus hypocriet om dit te zeggen.

20 juli 2017 om 09:44

Want Sanchez is zo'n ramp?

20 juli 2017 om 10:01

Want Sanchez is een Braziliaan?

20 juli 2017 om 10:06

Het is best bizar om op basis van nationaliteit spelers op te hemelen of af te schrijven. Brazilië is qua oppervlakte 205x zo groot als Nederland en kijk alleen al naar de mentaliteitsverschillen die we in dit kleine landje al hebben. Moet je nagaan hoe groot de verschillen dan in Brazilië zijn.

20 juli 2017 om 14:08

Sanchez komt van buiten Europa.

23 juli 2017 om 20:41

Jdw17 bijdehandje, zijn punt is dat we niet buiten Europa moeten zoeken. Mijn punt is: dat is onzin. Waarom zou je als topclub niet buiten Europa scouten? Moet je kijken wat een potentie sommige spelers hebben. Dat zijn toch kansen die je niet bij voorbaat al moet laten liggen?

20 juli 2017 om 10:02

Je moet uiteindelijk een goede mix van aankopen en eigen jeugd vinden. En zeker op de vleugelposities zijn de toptalenten niet in de jeugd te vinden, met dank aan de Engelse topclubs die Dilrosun, Malen en in mindere mate Redan hebben weggeplukt. Dan is het niet vreemd om buiten de deur te kijken.

Ik heb de speler door eerdere interesse wel een paar wedstrijden zien spelen maar ben vooral verbaasd over zijn positie. Hij is geen echte 9, is geen echte 7 en heb hem ook op LAM zien spelen, alle posities kan hij wel spelen en heeft hij bepaalde kwaliteiten die daar uitblinken maar nergens vind ik hem echt veel beter dan ergens anders. Ben heel benieuwd wat ze van plan zijn met hem want krijg een beetje Pereiro vibes ervan (doelend op positie, kan ook op meerdere plekken goed uit de voeten) en betwijfel of dit soort bedragen slim zijn om uit te geven aan een speler die geen vaste positie heeft gehad laatste jaar. De speler is wel iets verder dan Neres momenteel maar heeft maar wat ik kan beoordelen minder puur talen maar zeker genoeg om het aankoopbedrag terug te verdienen. Ik laat me graag verrassen maar ben een stuk minder enthousiast hiermee dan met eerste gerucht van Neres. Heel benieuwd waar ze hem precies gaan gebruiken.

Lijkt mij geen overbodige aankoop ivm multifunctionele inzetbaarheid voorin en inspelend op een mogelijk vertrek van Younes, het bedrag brengt echter wel vraagtekens met zich mee.
Bij deze bedragen neem ik aan dat deze jonge uitvoerig is gescout en een weloverwogen aankoop zal zijn. Het lijkt nogal uit verhouding als Sanchez 5miljoen heeft gekost en deze jongen dus bijna 3x duurder.
Daarmee kun je ook zeggen dat Sanchez echt een koopje is geweest. Toch ben ik wel blij dat Ajax de portemonnee durft te trekken en daarmee (als het goed is) kwaliteit aantrekt. Verder ben ik van mening (zoals zovelen) dat verdedigende versterkingen op dit moment een hogere prio hebben.

Laat het geld maar rollen Marc, over een aantal jaar gaat Ajax steeds meer geld besteden aan duurdere spelers. Anders kan je ook niet mee met de Europese subtop denk ik

Laat Overmars eens een keer zijn prioriteiten op orde krijgen. Vleugelspelers en spitsen zijn op dit moment niet perse nodig. Achterin is er geen dubbele bezetting, evenals op het middenveld. Kijk daar eerst eens naar. Men weet pas een paar maanden dat er een linksback bij moet. Vooralsnog lijkt het er niet op dat die er de komende 2 weken gaat komen. 6 dagen voor de eerste wedstrijd van het seizoen en je selectie is nog lang niet in evenwicht.

20 juli 2017 om 09:06

@ Master D, wie zegt dat Overmars daar niet mee bezig is? Misschien heeft die al biedingen gedaan maar zijn die tot op heden afgewezen. Niet alles komt in de media he ;-)

20 juli 2017 om 10:04

Pas een paar maanden? Dan moet je dit artikeltje even lezen: "ajax' Kweekvijver: Grote leegte na Riedewald".

Vind het heel bijzonder dat het al zo lang duur, was zoals je kunt lezen tijdens "de Boer" al een probleem. Bosz loste dat op door Sinkgraven linksback te zetten maar die is te blessuregevoelig om op te rekenen als je het mij vraagt, de kwaliteiten heeft hij naar mijn mening wel.

En wat Finalvoetbal ook al zegt, je weet niet wat er speelt. In de afgelopen 2 maanden zijn al Tavares (sao Paolo), Arana (corinthians), Mas (trabzonspor), Zeca (santos) en Haps in verband gebracht met Ajax. Wat er van waar is weet ik ook niet, maar geruchten genoeg. Ik weet zeker dat Overmars er bovenop zit.

Ajax moet snel een middenvelder a la Klaassen halen, anders gaan ze op het middenveld tekort komen .
Ziyech goede voetballer aan de bal, maar verdedigt weinig mee.
Schone aan de bal een redelijke speler, maar verdedigend matig.
v. Beek is nog teveel met zichzelf bezig en zal in het seizoen zeker beter worden, maar komt internationaal nog tekort.
alle drie geen bal afpakkers, die missen we nu.

20 juli 2017 om 09:40

Ten eerste Ziyech verdedigd altijd mee. Ten tweede Klaassen wordt vervangen voor Van de Beek.

20 juli 2017 om 16:28

Daar maak ik me zorgen over eerlijk gezegd. Van de Beek vind ik veel meer een controleur dan een half speler. Het liefste zie ik vd Beek Schone uit de basis spelen en dat er een nieuwe speler voor Frenkie wordt gehaald. Misschien een ervaren kracht huren voor een jaar ofzo. Mensen roepen om Sneijder, maar naar mijn inzicht hebben we eerder een Klaassen of Wijnaldum erbij nodig.

Hoognodige aankoop. Cerny en muric komen tekort en alleen dit seizoen ingaan met neres kluivert em younes isn te dun. Hopelijk komt sneijder nog erbij en een links en rechts back

Wat is er gebeurd met de jeugd een kans geven? Of zijn die niet goed genoeg voor een backup voor youness... teleurstellend zo groot bedrag voor een backup

20 juli 2017 om 08:20

Zit genoeg jeugd in de selectie en Keizer heeft er vorig jaar ook al met de jonkies gewerkt. Hij zal toch wel weten wie er klaar is voor de stap?

20 juli 2017 om 08:27

Je maakt een grapje mag ik hopen? Volgens mij is Klaassen tot nu toe als enige basisspeler verkocht, en die plaats is meteen vervangen voor een jeugdspeler (Vd Beek). Verder zijn er alleen maar bankspelers de deur uit gegaan en zijn er jeugdspelers door gestroomd naar het eerste, als er 1 club wereldwijd de jeugd een kans geeft is het Ajax wel.

20 juli 2017 om 09:11

Krijgen toch de kans?? Vd beek veltman dolberg kluivert sanchez de ligt onana cerny cassierra neres zijn toch allemaal hele jonge spelers die de kans krijgen op speeltijd. Richarilson is ook een jonge speler.

20 juli 2017 om 09:49

Kluivert en Cerny op de flanken en verder zijn Eiting en Zeefuik doorgeschoven.

Dit is een sterke atletische speler die in mijn ogen het sterkst is als linkeraanvaller. Hij is erg sterk wendbaar en snel waardoor hij makkelijk passeert. O

Wat ik niet snap waarom Ajax niet voor Markovic gaat. Erg ervaren, jong en heeft wat te bewijzen. Mag voor 10-12 miljoen weg. Zal wellicht een iets hoger salaris eisen maar toch.

Als ik zo lees hierboven, denken ze allemaal dat Overmars en Ajax gek zijn.
Wij runnen de club niet, maar mensen die er echt verstand van hebben.
Er wordt daar goed over nagedacht hoor,overmars denkt heus niet als hij
in de avond op bank zit...zo ga maar eens een Braziliaan halen van 15 miljoen en
we zien wel of het lukt mat deze speler,wat kan ons het schelen als we volgend jaar
vierde worden,kom op daar wordt altijd vergaderd, het is geen buurt winkel.

Ik ken deze speler niet, maar er wordt wel behoorlijk diep in de buidel getast hiervoor. Eerder voor Neres ook al. Flinke bedragen voor spelers die zich nog helemaal moeten bewijzen, zeker als ze in een totaal andere omgeving en cultuur komen.

Eén ding is zeker, voetballen kunnen de meeste Brazilianen wel. Maar door zijn evt komt heb je straks Kluivert - Neres - Younes - Cerny - Cassierra als vleugelspelers. Dat zijn er 6, dus ik ga ervan uit dat Younes verkocht wordt of dat Cerny en Cassierra vehuurd gaan worden.

We gaan richting eind juni en de selectie van Ajax is nog niet op orde, daar ze ook nog een linksback en een backup rechtsback willen halen. Kortom Ajax is nog lang niet ingespeeld als ze tegen Nice moeten of aan de competitie beginnen... Jammer weer !

20 juli 2017 om 08:55

Dat valt wel mee. Tegen Lyon zag je dat er precies dezelfde basiself op het veld stonden als vorig seizoen. M.u.v. Traore en Klaassen die zijn vertrokken. Maar Kluivert en van de Beek zijn waardige vervangers momenteel. Het is wel zo dat als we een lang seizoen in gaan dat er nog wel wat spelers bij moeten. Zo ben ik nog steeds niet overtuigd van Cassiera, hij liet een zeer matige indruk achter op mij tegen Lyon. Een rechtsback gaat er waarschijnlijk niet komen omdat Zeefuik wordt doorgeschoven als reserve rechtsback. Maar een linksback mag er wel bij want achter Viergever zit momenteel alleen Sinkgraven die momenteel vaker geblesseerd is dan fit.
Ik denk niet dat Younes gaat vertrekken, hij is momenteel erg belangrijk en één van de weinige ervaren spelers in de voorhoede. Het ligt meer voor de hand dat Cassiera of Cerny verhuurd gaan worden.

20 juli 2017 om 09:37

Je hebt het over vervangers, maar de tijd moet leren of ze net zo goed zijn. Dus of het versterkingen zijn, weten we niet.

* Klaassen was erg belangrijk in zijn leidende rol, het box-to-box gaan en zijn vele doelpunten. Wat we bij Van de Beek nog niet gezien hebben, is het scorende vermogen. Hij is talentvol, maar ik ben bang dat je wel wat doelpunten van Klaassen gaat missen.
* Traore kreeg veel kritiek, maar was toch behoorlijk belangrijk met zijn acties en doelpunten. Kluivert heeft heel veel talent, maar is nog piepjong. Je mag op hem niet een heel seizoen rekenen.

Younes kende een slecht seizoen maar bond met zijn dribbels wel diverse tegenstanders. Maar daaruit kwam weinig gevaar en sterker nog veel ruimtes werden dichtgelopen. Daarom is een buitenspeler met meer diepgang en assists heel wenselijk. Zoals gezegd weet niet of Richarlison dit wel kan.

Een goede sterke linksback wordt nog steeds gemist. Viergever kan dit, maar die ik zie ik liever in het centrum naast Sanchez. Waarbij De Ligt steeds meer op de plek van RCV en LCV mag spelen.

Vergeet niet Ajax kende vorig seizoen een ongekend laag aantal blessures. Hopelijk dit jaar wederom. Maar als dat niet het geval is, zul je goede backuppers moeten hebben. Dat hoort bij een topclub die om de prijzen wilt spelen !

20 juli 2017 om 10:35

Over Klaassen en Traore ben ik het helemaal met je eens. Maar een vervanger van het zelfde kaliber kan Ajax niet halen. Andere spelers zoals o.a. Ziyech en Dolberg moeten dit seizoen opstaan om de ontbrekende doelpunten op te vangen.

Je onderschat Younes. In de eerste seizoenshelft was hij te voorspelbaar door alleen maar binnendoor te gaan. In de tweede seizoenshelft werd zijn spel gevarieerder waardoor hij veel dreigender werd. Daarnaast is hij met zijn werklust ook erg belangrijk. Hij stopt enorm veel arbeid in een wedstrijd waardoor de backs van de tegenstander nauwelijks aanvallend aan de pas komen.

Ajax heeft in principe alles al dubbel bezet. Veel hoeft er in de selectie niet meer te veranderen naar mijn mening. Cassiera moet verhuurd worden en er mag nog wel een CV of linksback bij.

Maar voor de achterhoede heeft Ajax voor 4 posities nu 6 spelers. Voor het middenveld voor 3 posities nu 5 spelers en voor de voorhoede voor 3 posities 7 spelers.

Doel: Onana - van Leer
Rechtsback: Veltman - Zeefuik
Rechter CV: Sanchez - Veltman
Linker CV: de Ligt - Viergever
Linksback: Viergever - Sinkgraven

VM: Schone - De Jong
Rechter AM: van de Beek - Eiting
Linker AM: Ziyech - ?

Linksbuiten: Younes - Kluivert - Cassiera
Rechtsbuiten: Neres - Cerny
Spits: Dolberg - Huntelaar

20 juli 2017 om 11:30

Je ziet het.... 6 spelers voor 4 posities achterin. Waarbij Zeefuik nog niet eens fatsoenlijk getest is en Sinkgraven geblesseerd.

Voor het middenveld heb je 5 spelers, waarbij Eiting nog zijn officiële debuut moet maken. En hij is toch een linkspoot ?

Aanvallend heb je in ieder geval meerdere opties !

20 juli 2017 om 11:41

Achterin moet er inderdaad iemand bij. Middenveld is wenselijk maar niet noodzakelijk vind ik. Klopt, foutje Eiting kan als linker middenvelder spelen inderdaad. Dat hij zn debuut nog niet heeft gemaakt vind ik niet erg. Je moet geen spelers gaan halen die dan de jeugd uiteindelijk in de weg gaan lopen. Daar heb je helemaal niks aan. Als je overtuigd bent van de kwaliteiten van spelers moet je ze ook het vertrouwen kunnen geven.
Stiekem hoop ik dat Sneijder misschien nog wel zin heeft om terug te keren.

20 juli 2017 om 09:53

Voor Nice zijn ze gewoon klaar, de basis staat en qua verdedigers hebben we bv. Zeefuik achter de hand. Plan B is gewoon terugvallen op de opleiding met bv. Bergsma/doekhi en Savastano in dat geval is alles alweer dubbel bezet, maar denk dat Overmars nog een RCV en LB erbij wilt hebben.

Een brede selectie heb je vooral het restant van de competitie nodig.

Dat Ajax kijkt naar een extra buitenspeler is heel goed. Met de verkoop van Klaassen heb je ook een groot deel van je doelpunten productie verkocht, zijn vervanger vd Beek scoort over het algemeen een stuk minder. Dus moeten er andere zijn die de doelpunten maken, vorig seizoen met Kluivert, Traore en Younes kwam daar ook niet veel vandaan, dus gaat Ajax op zoek naar spelers op de flanken die voor meer doelpunten moeten zorgen. Tevens is een dubbele bezetting voorin niet verkeert, als een speler dan uit vorm is, kan hij waardig vervangen worden.
En in de jeugd zit op dit moment niets op de flanken.

Het moet echt de nieuwe neymar zyn anders snap ik echt niet waarom er geen linksback rechtsback en middevelder bij word gehaald ipv een spits

20 juli 2017 om 09:59

Rechtsback is totaal overbodig, maar de meesten weten niet dat Zeefuik en Eiting eraan komen, net als dat velen Onana, Dolberg, de Ligt en Kluivert vorig jaar niet aan zagen komen. Alleen door Nouri is er een gat ontstaan, maar die kan Richarlison mogelijk ook invullen kan op meerdere plekken uit de voeten.

20 juli 2017 om 11:46

Wie heeft het over deze jongen "in plaats van" de beoogde verdedigers?

20 juli 2017 om 11:47

Linksback is Ajax mee bezig, maar ook met deze buitenspeler. En soms is de deal of zoektocht naar een buitenspelers eerder afgerond als voor een linksback, of moet Ajax dan maar wachten met contracteren tot ze een linksback hebben gecontracteerd?
Rechtsback gaat er denk ik niet komen, wordt met jeugd opgevangen. En een middenvelder gaat er zeker niet komen gezien de jeugdspelers die Ajax heeft op het moment.

20 juli 2017 om 12:46

Ze hoeven van my er niet mee te wachten al kopen ze nog 15 spitsen ben niet voor ajax. Maar vind het raar als je in de winterstop minimaal 10 milj voor neres neerlegt kluivert younes heb cerny (steeds beter word) en als spitsen dolberg huntelaar en carriera heb dat je dan nog 10+ gaat uitgeven voor een aanvaller het zal wel beleid zijn maar ik snap daar niks van. Geef dat geld liever aan een echt goede linksback dat ajax daar jaren mee vooruit kan wat er bij ajax allemaal doorbreekt als rechtsback heb ik geen verstand van hoop alleen dat er net zo leuke ploeg als vorig jaar komt

Ik vind dat Cerny echt een gretige indruk heeft achtergelaten de laatste twee wedstrijden. Ik hoop echt dat deze Braziliaan niet voorspelbaar is net als Younes en Neres. Braziliaanse spelers staan toch bekend om hun mooie en aantrekkelijke spel.

Vond het ook al vreemd dat Ajax alleen bij een buitenkansje voor een buitenspeler zou gaan.
Daarnaast had ik voor linksback op Tavares gehoopt, maar als Ajax Zeca haalt heb je een speler die zowel links- als rechtsback kan spelen.

Voor een jonge aanvaller die al wat heeft laten zien, betaal je al snel meer dan 10 miljoen tegenwoordig. Sowieso heeft Ajax meer dan genoeg geld, dus het bedrag lijkt mij niet zo'n issue.

Ik vind wel dat de aankopen van Ajax erg traag op gang komen. Ze moeten al snel voorronde champions league spelen en de huidige selectie is erg smal.

Het zal tijd worden. Met volgende week al de voorronde CL op het programma,
heeft Overmars zijn zaakjes weer niet op tijd voor elkaar. Beter ten halve gekeerd
dan ten hele gedwaald, maar dat hij aldoende leert, is nou juist niet het geval.
Verkopen van spelers die net niet het beoogde niveau van Ajax hebben is juist
een prima zaak. Op Klaassen en Tete na, moet je op tijd doorselecteren. Daar
doet Ajax wat het moet doen, maar aan de inkoopkant wil het maar niet lukken
de selectie tijdig te hebben versterkt. Een ieder kan zien dat de 2 backs ondermaats
zijn en dat je door de verkopen defensief alleen maar op junioren terug kan vallen.
Middenveld is te veel lichtgewicht en door het trieste wegvallen van Nouri zou
b.v. een geroutineerde en gelouterde Sneijder een prima extra toevoeging kunnen
zijn - mits haalbaar natuurlijk. Voorin hetzelfde verhaal op de vleugels. Te veel
junioren of niet helemaal voldoen (neres). Dus het halen van een direct aantoonbare
versterking is dringend gewenst. Als Richarlison aan dat profiel voldoet, dan mag
je daar gerust (veel) geld voor uittrekken. Soms krijg je de indruk dat Ajax te veel
hinkt op 2 gedachten: kiezen voor de jeugd of vol gaan voor resultaat, wat inhoudt
gericht de selectie voorzien van de nodige en direct inzetbare kwaliteit. Waar dat
toe leidt hebben we aan het begin van vorig seizoen kunnen zien: paniekaankoop
Ziyech, nadat men in Amsterdam voor de zoveelste keer met de neus op de feiten
werd gedrukt dat je met jeugd en halve kwaliteit geen prijzen kunt winnen. Had men
de zaak eerder op orde gehad, was een kampioenschap meer dan mogelijk geweest.
Dit seizoen moet je je maar weer via de voorronde zien te plaatsen voor de Cl.
En naast de dramatische toestand rond Nouri, lijkt Ajax weer niet op tijd klaar...

20 juli 2017 om 10:45

Rustig maar, Rome is ook niet op een dag gebouwd. Tegen Lyon stond hetzelfde elftal als vorig jaar, op Klaassen en Traore die naar mijn mening op korte termijn goed te vervangen zijn door vd Beek en Kluivert. Voor een vol en lang seizoen moet de selectie inderdaad aangevuld worden, maar voor dit tweeluik is de selectie in principe goed genoeg.

Bekeek een filmpje van hem. Lijkt op een echte spits, die ook kan voetballen.
In het filmpje kwamen zijn capaciteiten als buitenspeler weinig aan het licht. Weet dus niet wat hij als buitenspeler kan.
Tot nu toe vind ik alle buitenspelers van Ajax internationaal onder de maat en vind dat daar naast de backs prioriteiten zou moeten liggen!

Grappige discussies over blokkeren van al dan niet eigen jeugd. Probleem is natuurlijk dat Ajax nauwelijks een (vleugel)spits voor het eerste opleidt. Meer een leverancier voor subtoppers.. vanaf Ozbiliz, Zeegelaar is het al vrij dramatisch, Jozefzoon, Lukoki, de Sa, Meleg, Menig, Becker, Muric, Clement ,Fischer, Kishna, ElGhazi: allemaal laatste jaartjes id jeugdopleiding of langer maar waar zijn ze nu. (om maar niet te spreken vd eerdere uitval uit de jeugd met Promes, Lens etc)
Kluivert staat nog wel op de drempel maar dat gold voor andere bovenstaande ook...
Natuurlijk hebben ze niet allemaal 10jr opleiding gehad maar andersom heeft Ajax tijd genoeg gehad om ze te trainen voor het eerste.
In die zin is het proberen van lapmiddelen als eerder Andersen, Schone, Sinkgraven en ElHamdaoui op die posities vrij treurig.
In die zin is aankoop Younes ook niet echt geweldige greep. Neres lijkt beetje gehypt al kan ik me voorstellen dat je t eens probeert met een Z Amerikaans talent. Ik ken Rosales echter ook nog.. leuk maar niet echt toegevoegde waarde. Verder terug wordt t alleen maar erger met figuren als Sonck en Soetaers.
Zelfde boom kun je opzetten over spitspositie ben ik bang.. Daarbij is het hopen dat Dolberg zich snel verder ontwikkelt om maar een beetje van succes te spreken.
Op andere posities is het ook een uittocht van talenten wo bekende rijtje van Bazoer, Tete, Riedewald.
Maw er is nog steeds een probleem om talenten structureel in eerste vertrouwen te geven en het accepteren van meer wisselvallige uitslagen (maar kampioen is ook al paar jaar niet t geval dus waarom eigenlijk niet accepteren?)
Enig verschil is dat er financieel uitstekend gehandeld wordt.
Er zijn nog lichtpuntjes uiteraard maar zeker aanvallend mag er wel eens goed gekeken worden naar rendement opleiding.

20 juli 2017 om 12:38

Waarom denk je dat er een fluwelen revolutie gestart is onder Cruijff? Omdat de kwaliteit niet hoog genoeg was, Cerny die aangetrokkken en opgeleid is heeft wel de potentie net als Kluivert, ik zie in hun meer dan de door jouw genoemde spelers. Mocht dat zo zijn is dat het eerste resultaat van de revolutie, het duurt jaren voordat je daarvan de vruchten plukt.

Verder is het jammer dat iemand als Dilrosun vertrekt met potentie naar een Man City.

Ja. Een goede vleugelaanvaller. Is altijd welkom. Nu nog een of twee. Verdedigers. Dan zijn we weer compleet

Lang werd gezegd dat Ajax in heel veel zaken uniek is in Nederland, maar dit bericht bevestigt voor mij wat ik zelf al heel lang dacht. Ajax kijkt net als PSV en Feyenoord eerst of de eigen jeugdspelers voldoen en als die niet over genoeg kwaliteit beschikken, halen ze een vervanger. PSV wordt vaak gekscherend een koopclub genoemd, maar in feite zijn alle Nederlandse topploegen koopploegen. Kijk naar Feyenoord die meteen de miljoenen van Karsdorp over de balk smijten of Ajax die ook veelvuldig met geld aan het smijten is. Logisch, want ze hebben ook voldoende binnengekregen, maar Ajax doet in feite precies hetzelfde als de andere topploegen. Met als verschil dat de Nederlandse jeugd in Amsterdam over het algemeen van een hoger niveau is, mogelijk door een grotere afzetmarkt dan bijvoorbeeld bij PSV.

20 juli 2017 om 12:41

Iedereen koopt, Ajax investeert en kijk wel meer naar de lange termijn. Siem de Jong - Klaassen - van de Beek is in mijn ogen hoe het moet, zowel kwalitatief als qua financieel rendement. Uiteraard koop je als je een speler verkoopt, er wordt eerst bij Ajax wel naar de opleiding gekeken en relatief meer dan in Rotterdam of Eindhoven, zo is er bv. niks gekocht na de verkoop van Klaassen.

Ajax koopt goed in voor de opleiding, dat klopt zodat ze daar weer op kunnen verder bouwen.

Wat een idiote reacties allemaal hierboven. Ajax trekt de portomenee open en is opeens een koopclub. Het is blijkbaar dom om een extra vleugelaanvaller te kopen. Leuk hoor die jaloezie, maar de kans dat meerdere aanvallers volgend seizoen vertrekken (Younes,Dolberg) is gewoon enorm groot. Waarom zou je dan niet nu al een vleugelspeler halen die tevens in de spits kan spelen en alvast een jaar kan wennen? Denk eens na man. Ik volg het Braziliaanse voetbal op de voet en dit is het grootste Braziliaanse talent want er is. Geweldige speler.

Dus volgens sommige word ajax meer een koopclub? Vorig jaar waren ze te gierig, marc netto enz enz. Als er ergens een groot talent rondloopt en Ajax heeft de mogelijkheden om dit financieel te veroorloven. Daarbij ook nog durven te zeggen dat het veel geld is maar kosten wat het kost het talent willen hebben (neres) Dit is toch juist goed voor de toekomst, misschien niet voor de ajax haters, de neutrale en gewone ajax supporter moet het juist omarmen. Met meer internationaal talent krik je het algemene niveau uiteindelijk ook op.

20 juli 2017 om 11:54

Worden ze dat niet dan? Ik heb nooit problemen gehad met die naam bij PSV. Maar kijk er eens van een afstand na. De bedragen die zij uitgeven. Daar komt PSV niet bij in de buurt en Feyenoord al helemaal niet.

20 juli 2017 om 12:47

Psv en Feyenoord komen ook niet in de buurt van de ontvangen bedragen voor transfers.....

Ajax kan nu diepte investeringen doen, waar andere clubs ook aan de breedte moeten denken en dus ontvangen bedragen moeten besteden over 2-3 spelers waar ajax dat over 1 speler kan doen.

20 juli 2017 om 12:51

Daar komen ze niet in de buurt omdat ze niet vorig jaar 80 miljoen en dit jaar 40-50 miljoen aan transferinkomsten hebben zoals Ajax. Als Ajax niks verkoopt kan men ook niet kopen, het budget biedt daar geen structurele ruimte voor. Echter door goed op te leiden en slim in te kopen heeft Ajax heel veel geld verdiend, tegenwoordig gaan bankzitters ook voor veel weg en dan kun je ook weer een deel investeren. PSV en Feyenoord zijn meer kwijt netto op de transfermarkt, PSV heeft zelfs een negatieve transferbalans, Ajax had vorig jaar een overschot van een miljoen of 40, na de inkoop van Ziyech en Neres.

Mochten we hem halen wordt nog altijd een deel van de verkochte spelers intern door de opleiding opgevangen (tete en Klaassen door Zeefuik en Van de Beek - Eiting) en daarachter komt Pasquali alweer en Jensen is ook voor de toekomst aangetrokken. Dus als we van de Beek ooit voor 20-30 miljoen verkopen dan is dat gewoon weer de verdienste van Ajax.

Wat een azijnpisers hier zeg , van alle leden wie kent deze jongen daadwerkelijk? Kwaliteit kost geld en ik kan zeggen dat deze jongen een parel is . Is snel , heeft een super schot en is een beest lichamelijk . zoek maar terug u20 brazil-venenzuela in de 91e min een streep van 35 meter!! Klasse werk Marc!!

20 juli 2017 om 13:08

Vorig jaar Neres gehaald. Younes is er ook nog en daarbij is Kluivert doorgebroken. Dan gaan ze er waarschijnlijk vanuit dat Younes weg gaat? Anders kan ik de aankoop echt niet begrijpen. Daarbij stagneert dan dus de ontwikkeling van Kluivert. Cerny is dan dus ook definitief afgeschreven.

20 juli 2017 om 13:33

Is het perse nodig dat wij een aankoop begrijpen? Bij Ajax hebben ze gewoon vergaderingen etc. waar zulke beslissingen besproken worden .

20 juli 2017 om 14:32

Alleen de echte insiders kennen die jongen en is ook uitgebreid gescout want anders komt Ajax niet met zulke bedragen aanzetten. Mijn verwachtingen zijn dus hoopvol en ben blij dat Ajax zich deze keer niet op de NL markt heeft begeven omdat ik daar geen enkele speler kan vinden die Ajax beter zou gaan maken.

Dat bedrag kan je beter investeren in Sneijder, en een goede linksback. Dan weet je zeker dat je kampioen wordt. Een vleugelspeler halen als Youness pas weggaat.

20 juli 2017 om 12:41

er is nog geld zat om Sneijder een salaris van 2 a 2,5 miljoen per jaar te geven hoor. Goede set van Marc. We kunnen wel een buitenspeler van 7 miljoen halen een Larsson bijvoorbeeld maar daar heb ik helemaal geen vertrouwen in en de markt veranderd moet meer worden betaald wil je mee blijven doen in Europa dan moet je zulke bedragen uitgeven

Dus nog voordat Younes verkocht is wilt Overmars deze onbekende Braziliaan vastleggen met een laag rendement. En dat voor een absurd hoge prijs. Dan had Overmars net zo goed Lozano of Pavon kunnen vastleggen die toch meer status hebben verkregen in Zuid Amerika. Ze staan daar bekend als 1 van de grootste talenten in Zuid Amerika.
Hopelijk haalt Overmars Sneijder ook nog terug ondanks deze miljoenen aankoop. Verder zou het zeer welkom zijn als hij de beide backposities gaat versterken. Misschien weer een lijntje uitgooien naar Rodi Ferreira en Arana Lopes waar Ajax vorig seizoen in geïnteresseerd was. Dan staat er een mooie selectie:

Onana
Rodi Ferreira Sanchez De Ligt A.Lopes
VD Beek Sneijder Ziyech
Neres Dolberg Richarlison

Reserves:

Van Leer
Veltman Doekhi Viergever Sinkgraven
Eiting Schone F. De Jong
J.Kluivert Huntelaar Younes/Cerny

Ik word een beetje moe van elke keer dat gezeik van de zogenaamde voetbal'kenners' die niet eens de regels van de UEFA kennen...
Hier nog een keer voor de 'kenners'. En onthou dit gewoon een keer!!!!
Staat een speler tussen zijn 15e en 21e ten minste 3 jaar onder contract bij dezelfde club dan wordt die door de UEFA gezien als eigen jeugd!! Dus hou gewoon een keer op met dat gezeik en ga er geen eigen regels bij verzinnen wat wel en geen jeugd is

20 juli 2017 om 14:18

Excuus, 16e ipv 15e

20 juli 2017 om 15:07

Ik ben het zooooó eens met deze comment. Er zijn idd gewoon richtlijnen.

20 juli 2017 om 15:55

Precies.. Je ziet een heel betoog van voor en tegenstanders of Ajax wel of geen opleidingsclub is... Ajax heeft gewoon percentueel gezien de meeste profvoetballers die ergens profvoetbal spelen in Europa (d.w.z. bij Ajax opleiding gehad)..

En natuurlijk koopt Ajax spelers net als ieder andere club.. Echt zo'n non discussie dit..

20 juli 2017 om 20:59

Niemand betwist die regels maar waar ik moe van word is dat desondanks er nog steeds mensen zijn die Onana en Dolberg als eigen jeugd beschouwen.

Volgens verschillende bronnen is het akkoord nu zo goed als rond en het zou gaan om rond de 11 miljoen met de optie die kan oplopen naar de 12.5 miljoen.

Dit worden weer prachtige discussies met mijn opa over het uitspreken van de naam Haha altijd mooi met de oudere mensen onder ons xD

Ont: ik hoop eigenlijk meer info over deze jongen te vinden in dit topic, maar helaas gaat het allen maar over koopclub dit, eigen jeugd dat.. in principe doet iedere club op de wereld het precies het zelfde, als je niet een speler op die positie heb die goed genoeg is (of die weggaat) dan gaat men verder kijken.. bij Ajax gebeurd dit nu tegen hogere bedragen omdat we mee willen met de Europese suptob.
Ik hoop niet dat al die dure Brazilianen ons uit eindelijk de kop gaan kosten.. waar zijn alle talent volle Europeanen gebleven? Of moet de moderne aankoop van Ajax perse uit zuid Amerika komen omdat Sánchez geslaagd is? Verder blijf ik benieuwd naar deze jongen.. dat word maar weer filmpjes kijken op youtube Haha, hopen dat hij snel aansluit.

Die laatste regels van dit stukje geven mij wat meer hoop voor het komende seizoen. Ik denk dat het versterken van de defensie wel nodig is

Ik moet wel zeggen dat Ajax een mooie aanvalslinie krijgt met Dolberg, Huntelaar, Younes, Neres, Kluivert, Cerny en nu deze jongen.

Ik maak mij wel zorgen om de verdediging en de gemiddelde leeftijd van de selectie. Een extra middenvelder is ook wenselijk.

Goede aankoop, van de toernooien die ik heb gezien kan hij waarde toevoegen! Kluivert heeft/krijgt nog een dip, Cerny is blessure gevoelig en alle buitenspelers zijn wisselvallig. Alleen de toppers kunnen constant zijn...

Nu inderdaad de focus op de verdediging en 1 aanvallend ingestelde middenvelder en dan niet na de CL kwalificatie.

AM: Jensen (twente), Sneijder (vrij),
Verdediging: Zeegelaar (vrij), Aogo (vrij), Kolo Toure (vrij), tremoulinas (vrij), Jose Enrique (vrij)

Meer focus op ervaring. Doordat ze transfer vrij zijn zou je het salaris plafond in tact kunnen houden en ze een mooie tekenpremie geven.

Blij dat we dan eindelijke de eerste echte aankoop van het seizoen mogen verwelkomen. Jammer dat het weer zo last minute is met de belangrijke wedstrijden voor de deur.

Hoop dat deze speler wat sneller ingezet kan worden dan Neres (hoewel dat wellicht ook aan de trainer lag).

Hopelijk betekent deze topaankoop niet, dat er ook een topverkoop moet gaan plaatsvinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren