Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaanse ster zoekt psychische hulp na heftige periode

Laatste update:

Richarlison heeft bekendgemaakt dat hij psychische hulp gaat zoeken na de interlandperiode. De 26-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur barstte afgelopen zaterdag tijdens het met 5-1 gewonnen duel tegen Bolivia in tranen uit nadat hij in de 71ste minuut van het veld werd gehaald door bondscoach Fernando Diniz. Een aantal dagen later startte Richarlison tegen Peru (0-1 overwinning) wederom in de basis bij Brazilië. Na afloop van dit duel verklaarde de spits waar de tranen van een paar dagen eerder vandaan kwamen.

"De tranen op dat moment waren niet eens vanwege het feit dat ik slecht zou spelen", zo vertelde Richarlison in de Braziliaanse media. "Naar mijn mening speelde ik niet eens een slechte wedstrijd tegen Bolivia. Het was meer een uitbarsting van alle dingen die uit de hand zijn gelopen buiten het veld, niet van mijn kant, maar van de kant van mensen die dicht bij me stonden", legt de spits uit. "Ik ben naast het veld door een heftige periode gegaan in de laatste vijf maanden. Mensen die alleen oog hadden voor mijn geld zijn van me weggelopen."

Richarlison in tranen bij de nationale ploeg.

Richarlison, die onlangs afstand deed van zijn zaakwaarnemer Renato Velasco, geeft toe dat hij een psychische aandoening heeft. "Wanneer ik terugkom in Engeland ga ik psychische hulp zoeken om mijn geest te trainen, zodat ik sterker terug zal komen", verklaart hij. De aanvaller van Tottenham is ervan overtuigd dat hij met de juiste hulp de draad weer kan oppakken voor de volgende interlandperiode met Brazilië. ‘’Ik denk dat ik bij de volgende periode er weer bij zal zijn, daar ga ik aan werken. Ik moet een goede reeks neerzetten bij Tottenham, deze week ga ik met ze praten. Ik blijf me concentreren op de club, de storm is voorbij.’’

Naast de moeilijke periode buiten het veld, vallen de resultaten van de spits op het veld voorlopig ook tegen. Zo kwam hij dit seizoen nog niet tot scoren in vier Premier League duels. Daarbij heeft hij in zijn eerste seizoen in Noord-Londen ook nog geen potten kunnen breken. In dat seizoen kwam Richarlison 40 keer in actie verdeeld over alle competities. Tijdens deze optredens scoorde de spits ‘slechts’ vier keer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterk van hem, erkennen dat je ergens hulp mee nodig hebt vereist moed. Ik hoop dat hij deze periode gauw achter zich kan laten en lekker kan genieten van het spelletje

13 september 2023 om 15:59

Dit heet het zijn van een man! Stelletje jankers die voetballers van tegenwoordig. Iedere keer janken bij blessures en allemaal hebben ze zogenaamd psychische problemen. Allemaal om falen te maskeren. Falen is helemaal niet erg, neem je verantwoordelijkheid en ga door. Als je naar een psycholoog wil ga dan gewoon in stilte joh, allemaal zieltjes willen winnen. Allemaal voor het grote ego.

13 september 2023 om 16:22

Lijkt me alleen maar goed dat iemand met zo’n groot bereik aangeeft dat hij tegen psychische moeilijkheden aanloopt en er hulp voor gaat zoeken. Wellicht is dit voor sommige mensen wel de reden dat ze ook hulp gaan zoeken, alleen dan is het al de moeite waard geweest. Hoe je daar iets negatiefs van weet te maken snap ik echt totaal niet.

13 september 2023 om 17:08

Precies dit! Hij is gewoon voorbij gestreefd en meneertje heeft opeens psychische problemen

13 september 2023 om 17:43

Zijn doorgaans de gasten die zelf ook wel een sessie kunnen gebruiken. Snap niet hoe je alles wat anderen doen, kan zien als het winnen van zieltjes. Lager kan bijna niet. Al dat gelul over het zijn van een man.

On: enorm goed dat hij dit doet, vooral de druk die op dit niveau wordt ervaren kan voor sommigen soms te veel zijn.

13 september 2023 om 18:56



Een echte man kent zijn tekortpunten, zijn kwalen en zijn problemen en is niet bang om die op een gezonde manier op te lossen. Aan het einde van de dag ben en blijf je een mens van vlees en bloed met een stel hersenen die heel snel tegen jezelf kunnen gaan werken. Laat staan als je als voetballer waarschijnlijk elke dag commentaar van duizenden mensen tegen je krijgt.

13 september 2023 om 21:05

Mancunian

Dus een man is iemand die psychische problemen lekker wegduwt, om sterk over te komen naar buiten? Of geloof je gewoon niet in het bestaan van echte psychische problemen?

13 september 2023 om 21:25

Een man is iemand die lijd in stilte. Die zijn zwakheden opzoekt en daaraan werkt zonder te zeuren en te huilen. Eigen verantwoordelijkheid.

13 september 2023 om 23:38

@mancunian voel je je ook stoer nu? Als je willens en wetens bijdraagt aan het taboe op psychische problemen met die sneue wanna-be macho uitspraken?

Een echte man zoekt oplossingen voor zijn problemen en loopt er niet voor weg. En als het gesprek aangaan met een professional een oplossing voor hem is, dan maakt hem dat nog geen "neppe" man.

ON: Goed dat Richarlison dit bespreekbaar maakt. Hoe meer idolen voor de jeugd hierover durven te praten, hoe makkelijker de mensen die tegen hen opkijken dat ook doen. Daar is heel wat meer lef voor nodig dan je problemen wegstoppen.

Je echte vrienden kan je doorgaans op een hand tellen. Die zullen altijd voor je klaar staan, of je banksaldo nou in rode of zwarte cijfers geschreven staat.

Als je opeens meer 'vrienden' hebt wanneer je een extra paar nullen voor de komma hebt staan, weet je dat het profiteurs zijn. Golddiggers.

13 september 2023 om 15:35

Of oud klasgenoten of kennissen van vroeger die ineens weer heel toevallig contact op nemen omdat ze vanuit het niets ineens aan je dachten.

13 september 2023 om 17:32

Tsja, de mensen die erbij komen als je succes hebt kan je misschien makkelijk herkennen, maar de mensen die vanaf het begin dichtbij je stonden kunnen in de loop van je ontwikkeling ook bij je blijven vanwege het (aanstaande) geld. Die zijn op de weg omhoog vaak lastiger ertussenuit te filteren/door te hebben, omdat ze er al bij zijn voor het echt goed met je gaat. Van hun verwacht je daarom dat het echte vrienden of liefhebbende familie is, maar de klap is juist groter als zulke personen ineens alleen om je geld blijken te geven. Ik snap wel dat je daarmee geconfronteerd kan worden door nieuwe inzichten/ervaringen. Dat kan heel pijnlijk zijn.

13 september 2023 om 21:03

@de toekomst: exact. Precies dit lijkt aan de hand te zijn. En dat is echt heftig, als mensen om wie je echt geeft (en ooit vice versa) uiteindelijk vooral je geld willen hebben. Dan wordt je wereld opeens een stuk kleiner en moeilijker.

Vergeleken met die andere vlegel lijkt me dit dan wel weer een sympathieke jongen. Goed ook dat hij hier open over praat!

Richarlison had het zichtbaar zwaar. In het veld kan hij een hufter zijn, maar hij heeft iig zelfkennis itt sommige andere spelers. Hopelijk krijgt hij goede hulp en niet een 'hollywooddoctor'.

Als het om psychische hulp gaat denken nog steeds te veel mensen dat het niet stoer is om toe te geven dat je er behoefte aan hebt. Of dat mensen je uit gaan lachen of anders gaan bekijken. Je ziet jonge voetballers ook zo reageren als het over een mental coach gaat…. Pffff dat heb ik niet nodig. Nee dat is niet stoer hè.
Feit is dat veel mensen baat hebben bij zoiets en dat dat niets is om je voor te schamen. Het is net zoiets als naar de tandarts gaan. Het helpt je gezondheid.

13 september 2023 om 18:23

Spijker en kop. Mooie reactie van je. Heel goed dat Richarlson hier open over het is. Ik denk dat het eerder een teken van sterkte is om aan jezelf te werken om er beter uit te komen. Je kop in het zand steken en vermijden gaat uiteindelijk tegen je keren en dan wordt het nog moeilijker om daarvan te herstellen.

13 september 2023 om 21:07

Soccerfan, klopt. Ik heb zelf ook psychische hulp, en er is precies helemaal niemand in mijn omgeving die dat raar vindt, of die vervelend heeft gereageerd. Maar in de voetbalwereld, ook op dit forum, ben je dan een zwakkeling ofzo.

Super goed dat hij hier zo open en duidelijk voor uit komt. Ik ben heel blij dat op dit vlak die macho-cultuur binnen het voetbal de laatste jaren doorbroken is en er ruimte en mogelijkheden zijn om je kwetsbaar op te stellen en psychologisch te laten begeleiden. (nog steeds een) zeer goede ontwikkeling.

Wauw echt sterk van hem dat hij zo open is over z’n gevoel/emoties. Alleen maar respect voor deze man. Hopelijk zullen meer voetballers net zoals Dele Ali en nu Richarlison zich kunnen uiten zonder zich te schamen ervoor.

Sterk van hem!! dat hij er eerlijk voor uit komt
Hopelijk gaat het snel beter met hem.

Ik heb dus echt niks met die egocentrische Richalisson.. in het veld een goede speler maar hij is ook iemand die niet vies is van populistisch te provoceren (vooral tegen Nederlandse clubs en spelers).. ik denk dat hij moest janken omdat hij inzag dat zijn magie en rol in de selecao klaar is en dat anderen nu gewoon beter zijn.. hij komt bij mij over als gewoon een jankbal als dingen niet lopen zoals hij het wilt.. maarja dat is hoe ik het zie

13 september 2023 om 17:19

Deels met je eens. Ik kan die gast ook niet luchten of zien met zijn maniertjes en houding. Ik kan me echter wel indenken dat je gekke dingen doet onder druk en dat dat invloed heeft op je psyche.

13 september 2023 om 17:45

Ik kan het me ook wel indeknen maar iemand die echt die problemen heeft die roept dat niet meteen.. mensen met die problemen worden vaak juist meer teruggetrokken of wat stiller.. dit is gewoon een smoes bedenken in de hoop van dapper over te komen ipv een jankerd die uit vorm is..

13 september 2023 om 21:26

Wat te denken van zijn geprovoceer naar liverpool fans toe steeds als ie tegen ze speelde. Zoals afgelopen seizoen dat ie dacht gelijk gemaakt te hebben en dat vingertje voor die mond en dat idiote postduiven dansje. Om vervolgens jankend op het veld te staan na de winnende treffer van diogo jota.

Heb helemaal niks met deze postduif

13 september 2023 om 22:04

Ja precies dit.. als dingen niet lopen dan staat die meteen te janken en als dingen wel lopen dan gaat hij misselijk zitten doen.. na zovaak janken heeft die nu opeens een psychiater nodig.. I don't buy it :D ik denk dat t gewoon een misselijke gozer is met iets te veel vrouwelijke hormonen

Nooit tranen laten voor mensen die, zoals hij zelf zegt, op je geld uit zijn. Juist glimlachen! Liever 4 echte vrienden dan 20 neppe vrienden die er alleen zijn als jij geld spendeert..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren