Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitspraken van Ernesto Valverde vallen verkeerd bij Real Madrid

Laatste update:

Ernesto Valverde is niet gelukkig met de formule van het toernooi om de Spaanse Super Cup, dat deze week in zijn geheel in Saudi-Arabië wordt gehouden. “Voetbal is een industrie geworden, waarin het vooral draait om geld”, zei de trainer van Barcelona in aanloop naar het eerste duel met Atlético Madrid.

Het evenement begon woensdag met Real Madrid - Valencia (3-1), donderdag volgt Barcelona - Atlético. De finale is zondag in Jeddah. Volgens Spaanse media heeft de nationale voetbalbond een driejarig contract met de Saudische organisatoren afgesloten, ter waarde van 40 miljoen euro.

“Officials zoeken naar meer bronnen van inkomsten”, gaf Valverde aan. “Dat is de enige reden dat we hier zijn. Bovendien is onder druk van de commercie de formule aangepast. De Supercup was een duel tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Nu doen er twee extra elftallen mee, die vorig seizoen geen prijs hebben gewonnen. Dat is vreemd.”

Daniel Carvajal werd na de zege op Valencia met de uitlatingen van Valverde geconfronteerd. “Als Valverde het niet eens is met de formule van de Super Cup, moet hij een officiële klacht indienen”, begon de verdediger van Real Madrid geïrriteerd. “Deze opzet is al sinds februari bekend. Deze Super Cup is anders, een noviteit. Een andere omgeving, dat zijn de juiste woorden. Ik heb in augustus om de Super Cup gespeeld en veel mensen waren toen op vakantie. Ik heb zelfs Clásicos gespeeld waarbij de sfeer tegenviel.”

“De regels van het toernooi zijn duidelijk. De nummer drie van de competitie treedt toe en dat moet worden geaccepteerd en gerespecteerd. We zijn hier om de beker te winnen. We staan in de finale en hopelijk doet Real Madrid aan alle toernooien mee”, besloot Carvajal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Carvajal is snel op z'n teentjes getrapt zeg. Valverde heeft compleet gelijk, het is van de zotte dat een club die geen prijs heeft gewonnen afgelopen seizoen überhaupt mee mag doen om de Supercup, en het is nog belachelijker dat de prijs die tussen de Spaanse kampioen en Spaanse bekerwinnaar niet in Spanje wordt afgewerkt.

9 januari 2020 om 00:18

Helaas gebeurt dit bij elk land met n grote competitie. Ook Serie A dus. Geen idee over duitsland en Engeland

9 januari 2020 om 00:34

Nee, zowel de Duitse als Engelse bond heeft nog geen "uitstapjes" gepland, wat het meest in de buurt komt zijn de clubs uit Wales die in Engeland meespelen, maar die doen dat al jaren en dat is technisch gezien buiten Engeland, maar verder wel te doen, en je boort er geen vreemde markt mee aan.

9 januari 2020 om 07:21

Nee dit gebeurde enkel in Italië (en nu in Spanje). Alle andere grote competities doen (nog) niet mee aan deze ongein.

9 januari 2020 om 00:49

Valverde heeft wel gelijk maar zoals Carvajal zegt deze opzet is vanaf februari al bekend dus nu klagen heeft geen nut dat had je al in februari moeten doen.

9 januari 2020 om 08:41

Dat is echt een belachelijke opmerking van Valverde. Zoals Carvajal zei het was al van vorig jaar in Februari bekend dan had Barca en vooral Valverde hun mond moeten open doen en niet nu. Want diet slaat nergens op. Enfin Wat moeten real en atleti doen eh. Ooh nee we doen niet mee we verdienen dat niet. En stel was het omgekeerd ging Barca niet mee doen en 14 miljoen mis lopen bij winst. En dan durft die nog zeggen dat voetbal een industrie is. Jij zit zelf in die industrie industrie. Die gast verdient miljoenen maar is niet eens competent en bekwaam om een grote club als barca te trainen en zit hij te klagen wauw. Voor mij trekt hij zijn mond open om atleti en real zeg maar te kleineren want als 1 van de 2 wint dan is het kot te klein en gaan ze met allerlei excuses komen van nee ze moesten niet mee doen dus is dat oneerlijk. Maar als zij winnen en gaat die al 1 super blij zijn en de club krijgt nog 14 miljoen en mss krijgt hij nog een premie dan gaan we meneer Valverde niet meer horen.

Valverde wordt vaak bekritiseerd, en terecht, maar hier slaat hij toch echt de spijker op de kop. Hoe kun je het hier niet eens mee zijn? Real Madrid en Atletico Madrid hebben helemaal niets te zoeken in de Supercup. Win de beker of landstitel, dan doe je mee, anders heb je gewoon pech. En wat is het met LaLiga die zo graag alle wedstrijden willen outsourcen. Belachelijk. Spaanse wedstrijden in Spanje. Nederlandse wedstrijden in Nederland etc.

9 januari 2020 om 00:27

Puur om het geld natuurlijk. Ook een eerste stap riching de superleague die ze willen maken. Met alleen grote clubs en superrijke clubs die tegen elkaar spelen.

Had Carvajal dan sorry moeten zeggen en het vliegtuig naar huis moeten pakken? Ik ben het ermee eens dat deze opzet onzinnig is hoor maar wat verwachten jullie hier nu van hem?

9 januari 2020 om 00:28

De kritiek is toch ook totaal niet op carvajal, real madrid of elke andere speler? Het is op de beslissing om de opzet te veranderen

Achja, uiteindelijk is dat debiele bestuur van Barcelona er mee akkoord gegaan, want die zagen natuurlijk alleen de eurotekens. Eigenlijk een heel genant toernooi dit, ook nog eens tot in Saoedi Arabie.

Absoluut niet mijn favo trainer, maar hier heeft hij gewoon gelijk. Die rijke oliebaronnen denken alles te kunnen kopen (en soms hebben ze helaas gelijk). Maar hopen dat de olie snel opraakt, kijken of ze dan nog inkomsten kunnen genereren

9 januari 2020 om 00:32

dat geld komt steeds minder van Olie. Saudi arabia gaat zijn grenzen open gooien voor toerisme. De Verenigdr arabische emiraten verdient haar geld grotendeels ook nu door toerisme en is olie nog maar een kleinere factor. Zulke wedstrijden gaan alleen maar groeien ben ik bang. Misschien is e volgende stap azie, waar de spaanse top een enorme aanhang heeft

9 januari 2020 om 00:37

“Het bbp per capita ligt rond het hoogste in de wereld, maar Saoedi-Arabië is daarin wel heel afhankelijk van de olie, dat goed is voor 87 procent van de overheidsinkomsten, 42 procent van het bbp en 90 procent van de export”

Ik zie SA echt geen toeristisch trekpleister worden met hun strenge islamregels

9 januari 2020 om 00:47

Je vergeet een grote inkomstenbron van de Uae: Dubai. Dubai is een financieel centrum, en moet in Azie volgens mij alleen Singapore, Shanghai, Hongkong en Tokyo voor zich dulden, en is met afstand het belangrijkste financiã«le centrum van het Midden-Oosten. De UAE is voor 29 procent van het GDP afhankelijk van olie, veel minder dan veertig jaar geleden, toen het rond de 80 procent lag, maar nog steeds wel redelijk afhankelijk. Of dat is in ieder geval wat onder andere het IMF zegt. Natuurlijk is de UAE niet hetzelfde als SA, maar ik denk dat het wel een goede vergelijking is.

9 januari 2020 om 00:59

Geen goede vergelijking , omdat SA tweede is als het aankomt op oliereserves.

9 januari 2020 om 12:27

@emile zij passen die regels voor toeristen dan wel aan uiteindelijk denk ik. Ik ben benieuwd of het wat word. Ze zullen wel moeten. Je kan niet eeuwig van de olie blijven leven.

Ik vind dat valverde hier enigzins wel gelijk heeft. Ik vind dit een rare opzet. Maar ja geld spreekt, en een barca madrid finale trekt meer geld. Ik denk dat die Superleague waar het de afgelopen tijd wel eens over gaat uiteindelijk toch gaat komen. Om zulke wedstrijden in het buitenland te spelen zijn stapjes die richting dat doel werken.

Iedereen heeft zijn mening natuurlijk hierover. Ik blijf het nutteloos vinden dat opeens 4 teams mee mogen doen aan de SuperCopa en dat buiten Spanje en ook nog is midden in het seizoen. In Italie is dat ook precies hetzelfde geval maar daar doen geen 4 teams mee, maar het zal me ook niks verbazen als ze in Italie hetzelfde voorbeeld gaan nemen als Spanje aangezien ze die SuperCup ook in dat soort landen worden gespeeld. Het draait allemaal puur om geld. Ik klaag natuurlijk niet mocht Real zondag de beker omhoog houden want een prijs is een prijs, maar het is wel een beetje awkward ja mocht je hem winnen terwijl je vorig seizoen geen kampioen bent geworden of de Copa won.

9 januari 2020 om 15:00

Ik ben het met je eens. Een Supercup is bedoeld om het nieuwe seizoen in te luiden met een wedstrijd tussen twee kampioenen. Geen idee wat dit überhaupt moet voorstellen en waarom het niet in Spanje wordt gehouden.

Altijd dat geblèr dat alle verliezen aan deze lieve man Valverde liggen, maar ik zou als Barcelona trots zijn op deze man als trainer. Voor als nog één van de weinigen die gewoon zijn bek opentrekt en niet met honing besmeurde woorden om de waarheid heen praat. Hij heeft zich in een keer tot mijn favoriete persoon bij Barcelona, of wacht, na die lieverd van een Griezmann gemaakt. Hopelijk staan er meer mensen in deze wereld op en beginnen ze eens die bizarre inkomsten te steken in het doven van de bosbranden in Australië en hiervoor in de Amazone.

Valverde heeft gewoon helemaal gelijk en dit door soort ontwikkelingen begin ik voetbal ook steeds minder interessant te vinden.

Lekker klagen achteraf, waarom gaat hij dan daarheen? Wees dan een vent en boycot die handel en blijf in Barcelona.

Heeft op zich wel een punt, maar is zelf ook onderdeel van de oplossing. Als hij gelijk 50% van zn salaris inlevert en van zn winstpremies, dan kunnen ze de supercup weer lekker in eigen land spelen

Volledig terechte opmerking van Ernesto Valverde. De huidige opzet van de Super Copa is natuurlijk een schaamteloze greep naar oliegeld. En inderdaad... Real Madrid en Atletico Madrid hebben niets te zoeken in deze competitie, ze hebben immers niets gewonnen.

Met hangen en wurgen werk je het hele jaar af en wordt je Kampioen. Mengt nu een stel snotneuzen die eigenlijk helemaal niets te zoeken hebben. Deze snotneuzen hebben het toernooien meegedaan en uitgeschakeld. Laat ze daar beneden, worden ze hard van. Maar nee ze worden weer beloond om weer prijzen te pakken. Slaat helemaal nergens op. We worden steeds luier. Echt zielig cultuur dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren