Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teleurgestelde Luka Modric na verloren finale: ‘Ik heb mijn toekomst al bepaald’

Laatste update:

Luka Modric wil nog geen duidelijkheid scheppen over zijn toekomst bij het nationale elftal van Kroatië. De 37-jarige middenvelder van Real Madrid heeft zijn keuze al gemaakt, maar wilde het besluit nog niet wereldkundig maken na de verloren finale van de Nations League tegen Spanje in De Kuip zondag (0-0, 4-5 na strafschoppen). Zodoende moeten de fans van de Vatreni nog even wachten.

Modric, die in Rotterdam-Zuid luidkeels werd toegezongen en zijn strafschop benutte, had eerder aangegeven na de Final Four van de Nations League een besluit te nemen. De routinier stelt dat hij dit heeft gedaan, maar wil verder nog niets over zijn beslissing kwijt. “Ik heb mijn toekomst al bepaald, maar ik ga daar vandaag nog niets over zeggen”, aldus de teleurgestelde Kroatische aanvoerder tegenover Marca. Modric speelde tot dusver 166 interlands, waarin hij goed was voor 24 doelpunten en 27 assists.

Bondscoach Zlatko Dalic sprak na afloop zijn wens uit. “Luka moet voor zichzelf beslissen. We moeten rust nemen en goed nadenken over de situatie, want nu komen er veel emoties bij kijken. Hij heeft geweldig gepresteerd afgelopen twee duels, op zeer hoog niveau. Ik zou graag willen dat hij blijft, want het is een belangrijke speler voor ons.” Wanneer Modric de beslissing wel wereldkundig gaat maken, is momenteel niet bekend. Wel wordt op korte termijn de officiële melding verwacht dat de middenvelder een jaar langer in Madrid blijft.

Oranje-bondscoach Ronald Koeman sprak na de verloren halve finale van het Nederlands elftal tegen Kroatië (2-4) nog zijn waardering uit naar Modric. “Als je 37 bent en je speelt bijna 120 minuten zo goed, zo vast aan de bal, daar hoort applaus bij”, aldus de Zaandamse keuzeheer. Ook in de finale tegen Spanje strooide Modric weer met heerlijke passes. Zijn penalty, feilloos in de rechterbovenhoek, was echter niet genoeg voor de eindzege in de Nations League. Real-teamgenoot Dani Carvajal schoot zijn land met een panenka naar een 4-5 zege in de strafschoppenreeks.

Verwacht jij dat Luka Modric langer doorgaat bij Kroatië?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals hij nu speelt is er ook geen reden om weg te gaan bij Real of het nationale Elftal. Wel moet hij rekening houden met wanneer het wel minder wordt, dat hij genoegen moet hebben met een plekje op de bank, maar ik denk niet dat Modric een sfeerverzieker is en ook wel realistisch is

19 juni 2023 om 10:14

Als ik Modric was zou ik nu stoppen bij het Nationaal elftal, nog 1 jaar basis bij Real en daarna stoppen. Zulke goede spelers die te lang doorgaan vind ik altijd zonde.

19 juni 2023 om 10:31

Ik vind juist mooi, doorgaan op lager niveau. Puur op talent spelen

Het lijkt me sterk dat hij doorgaat bij Kroatië op zijn leeftijd, in iedergeval het komende EK zal hij wel niet spelen. Enorm gemis gaat hij zijn. Wat een voetballer, de dirigent van het nationale elftal. Echt van hem genoten op het WK en EK bij Kroatië.



Denk dat hij na het EK volgend jaar stopt. Wat een legende nu al. Was in 2007 tegen Ajax al zo een groot talent en geweldenaar. Echt top 5 beste middenvelders ooit imo.

Als hij komend jaar nog bij Real speelt, zie ik hem komende zomer ook nog wel naar het EK gaan.
En daarna waarschijnlijk stoppen.

Verwacht wel dat hij nog 1 jaar door gaat. En dan afsluit met een Ek.
Hij is nog zo fit en zo goed, kan me niet voorstellen dat je dan zegt ik stop ermee.

Modric past rustig in de lijstjes van beste voetballers ooit; zoveel Champions Leagues, zo lang zo'n hoog niveau halen. De sleutelspeler zijn voor een Kroatië dat tweede en derde wordt op achtereenvolgende WK's. Zoveel rust en overzicht in zijn spel, allemaal zo doelbewust. Op je 37e zo meedraaien is echt ongekend. Het zou begrijpelijk zijn als ie voor Kroatië nu een punt erachter zet.

19 juni 2023 om 11:06

Op het WK 2018 was hij eigenlijk wel niet zo goed voor zijn eigen belachelijk goede doen. Rakitic was toen eigenlijk de beste Kroaat op het middenveld.

19 juni 2023 om 12:08

Modric, Rakitic, Kovacic en Brozovic. Bizar voor een land dat 4x zo weinig inwoners heeft ivm Nederland. Bijzondere lichting waar we echt van hebben kunnen genieten, maar ben bang dat ze de komende jaren een beetje gaan wegvallen. Die Gvardiol is een toptalent maar voorin is het eigenlijk te weinig.

19 juni 2023 om 12:29

Heb even gekeken en zie dat Kroatië geen eens 4 miljoen inwoners heeft. En dan een land als Brazilië met 200+ miljoen inwoners uitschakelde. En voorin hebben ze niet eens wereldtop rondlopen. Alleen Mandzukic was nog van een aardig niveau in 2018. En dan zo dichtbij een wereldtitel, te bizar ..

19 juni 2023 om 12:43

Perisic is ook echt wel goed hoor.

Zou jammer zijn als dit zijn laatste wedstrijd zal zijn. Denk dat hij het beter kan afsluiten op het EK volgend jaar. Maar goed ondanks dat hij de Nations League niet heeft gewonnen, heeft hij wel een fantastische internationale carrière gehad met Kroatië.

Zolang hij nog fit is nog 1 EK. Kroatië maakt ook gewoon een kans, dat hebben ze de afgelopen jaren bewezen met het behalen van de WK finale 2018, halve finale WK 2022 en nu de nations league finale.

Hij is nog steeds zo goed, geloof nooit dat er slijk op Modric komt binnen één jaar. Heb enorm van hem genoten live afgelopen woensdag. Het was zo goed en zo stijlvol.

Een modelprof pur sang. Wat een ongelofelijke eer dat hij voor Real Madrid heeft mogen voetballen. En hij kan nog gerust door. Dit afgelopen seizoen heeft hij laten zien dat hij ook komend vanaf de bank de ploeg een behoorlijke boost kan geven. Dat moet ook een lekker gevoel geven voor een trainer als je deze legende kan inbrengen om iets te forceren wanneer je wedstrijd vastzit. Luka Modric zal heel lastig te vervangen zijn, als dat uberhaupt mogelijk is. Zowel op als buiten het veld. Rodrygo noemt hem Papa, omdat Luka even oud is als Rodrygo's vader

Ik denk dat hij het EK nog gaat spelen, het is niet dat hij enorm aftakelt ofso. Natuurlijk gaan de jaren wel tellen, maar tot nu toe is Modric als een soort wijn, die alleen maar beter wordt met de jaren. Stiekem hoop ik dat hij zelfs nog doorgaat tot het WK 2026, dan is hij veertig. Als hij fit blijft zie ik geen reden waarom hij zou moeten stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren