Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitgerekend Kenneth Taylor schiet zwijnend Ajax naar achtste finales

Laatste update:

Ajax heeft donderdagavond op wonderlijke wijze de achtste finales van de Conference League gehaald. De Amsterdammers wonnen na verlenging tegen de verhouding in met 1-2 van FK Bodø/Glimt, nadat het heenduel vorige week in 2-2 was geëindigd. Namens Ajax waren Steven Berghuis en Kenneth Taylor trefzeker, terwijl Patrick Berg iets terugdeed. Beide ploegen eindigden het duel overigens met tien man, na rood voor Josip Sutalo en Albert Grønbæk.

Ajax trad aan zonder de geblesseerde Jordan Henderson, die net als Tristan Gooijer ook niet bij de selectie zat. Verder moest Taylor genoegen nemen met een plek op de bank. Er waren basisplaatsen voor onder meer Carlos Forbs, Berghuis en Branco van den Boomen.

Aan de kant van de thuisploeg waren er opnieuw basisplaatsen voor voormalig Eredivisionisten Fredrik Bjørkan en Håkon Evjen. Odin Bjørtuft, die in het heenduel rood kreeg, ontbrak logischerwijs bij de selectie.

Bodø/Glimt opende het duel dreigend. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Ajax, en via Evjen en Ulrik Saltnes kregen de Noren ook wat kansen. In beide gevallen bracht doelman Diant Ramaj echter redding.

Na ruim een half uur spelen kwam Ajax vrijwel uit het niets op voorsprong. Bodø/Glimt leed na een ingooi balverlies op de eigen helft, waarna Brian Brobbey in het strafschopgebied Berghuis vond. Laatstgenoemde drukte vanaf een meter of tien overtuigend af: 0-1.

Ajax stond dus voor, maar Bodø/Glimt was de betere ploeg. Dat gold ook voor het restant van de eerste helft: Ramaj bracht redding op pogingen van Jens Petter Hauge en Evjen, en Bjørkan schoot over. De eerste helft eindigde met een flinke tegenvaller voor de Amsterdammers, toen Brian Brobbey het veld geblesseerd moest verlaten en werd afgelost door Chuba Akpom.

De tweede helft begon dramatisch voor Ajax. Sutalo kreeg na inmenging van de VAR rood, omdat hij de doorgebroken Evjen had aangetikt. Even later leken de bezoekers zelfs met negen man verder te moeten toen Borna Sosa een bal met de arm van de lijn had gehaald. Na opnieuw inmenging van de VAR besloot de scheidsrechter echter om juist Ajax een vrije trap te geven, vanwege een overtreding op Ramaj.

Ondertussen kroop Ajax meermaals door het oog van de naald. Sosa haalde een bal van de lijn, en pogingen van Patrick Berg en Hauge belandden op de lat. Meevaller voor Ajax halverwege de tweede helft was de tweede gele kaart voor Grønbæk, die vorige week beide goals van Bodø/Glimt maakte in Amsterdam.

Een rustigere fase brak aan, maar in de 83ste minuut werd het plots 1-1. Berg haalde uit vanaf een meter of twintig, en de bal viel in de korte hoek via de binnenkant van de paal binnen. In de blessuretijd werden beide ploegen nog één keer gevaarlijk: Devyne Rensch kon niet binnentikken na een corner, en een treffer van Saltnes werd afgekeurd wegens buitenspel.

Verlenging moest vervolgens uitwijzen wie aan het langste eind zou trekken. Via invaller Nino Zugelj kreeg Bodø/Glimt een grote kans: hij omspeelde Ramaj, maar schoot vervolgens wild naast en over. De thuisploeg bleef beter, maar ook Ajax kreeg een kans: Akpom ging op Kjetil Haug af, maar zag de doelman redding brengen.

Vlak het einde van de verlenging werd het plots 1-2. Taylor wilde voorzetten, maar de bal viel plots binnen in de verre kruising. Zo kon Ajax de achtste finale ruiken, en nadat een vrije trap van Bodø/Glimt nog op de lat belandde, was de zege binnen.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sosa eruit, Kaplan erin en we gaan m winnen! Alle seinen staan op groen!!!! Hahahahahahahahahhaa. Wat een bizarre wedstrijd is dit trouwens.

22 februari 2024 om 21:24

Makkie. Schippie met 5 jaar verlengen, Taylor de band geven, in de zomer Zugelj halen en je wordt volgend jaar fluitend kampioen.

22 februari 2024 om 21:26

Dit heb ik echt nog nooit gezien. 7-0 had echt geen onterechte uitslag geweest. Wat waren wij abominabel slecht zeg. Gelukkig hadden we die nummer 99 met Ajax pyjama

22 februari 2024 om 21:29

Tja, weet niet of ik nu moet juichen of bibberen. Stel je voor dat je de volgende ronde een club krijgt die een op de 5 kansen afmaakt. Dan ga je met wel hele dikke nederlagen de boot in. Pffff, wat is dit niveau slecht.

22 februari 2024 om 21:32

Huilen dat dit ons niveau is maar vanavond even lachen omdat we door zijn en we nog steeds een prijs kunnen winnen!

Grapje

22 februari 2024 om 21:37

Hahahahaha EredivisieAjax, een kenner zie ik, mooi dat iemand anders die Zugelj opviel. Lekkere speler zeg, prima invalbeurt! Daar zullen ze tevreden mee zijn bij Glimt.

22 februari 2024 om 21:47

Dat zou zeker een aanwinst zijn, beetje Gudelj achtig type.

Ramaj is in mijn ogen de man van de wedstrijd. Ajax mag niet klagen met Ruli nog achter de hand.

22 februari 2024 om 21:52

Nog steeds janken op Taylor, triest.

22 februari 2024 om 21:56

Idd, als je na zo’n wedstrijd nog niet snapt dat Taylor het probleem niet (alleen) is heb je toch echt hulp nodig. Er staan 9 spelers in het veld die daar niet thuis horen maar we pakken er 1 uit die de gebeten hond is…. Te triest voor woorden.

22 februari 2024 om 22:03

Kijk hem Taylor weer belachelijk maken. En maar zwijgen over anderen. Beetje genoten vandaag de 80 minuten zonder hem?

23 februari 2024 om 00:17

En dan nog zou een trainer er toch wel iets van kunnen maken. Zijn betere spelers als bij bijv rkc , maar het is gewoon lamlendig slecht.

22 februari 2024 om 21:27

Zijn er nog knaken te verdienen in de conference league? Zou nog het enige positieve zijn, Want god wat is dit Ajax slecht. Misschien wel het slechte ooit. Het hele Ajax DNA is weg. Die nummer 99 had het niveau van Ajax wel overigens.

22 februari 2024 om 21:31

Heel slecht en heel veel geluk! Wat een bizar slecht Ajax

22 februari 2024 om 21:39

Kaplan op LB als vervanging van een echte LB die vandaag goed speelde en zelfs een zeker goal van Bodo wist te voorkomen?

22 februari 2024 om 21:50

Sorry?, die Sosa liep erbij als een wijkagent, stond te vaak compleet verkeerd opgesteld en is in de duels te mak. Samen met die Gaai (wat een lampekap) echt de slechtste voetballers…

22 februari 2024 om 22:12

Sosa die goed speelde? Het is Mitchell Dijks maar dan net iets beter.
Vreselijke voetballer.

22 februari 2024 om 22:01

Ik heb wel te doen met Schippie, wat n kwaliteit. Zelfs Ron Jans kan hier niets van maken.
Dit is het slechtste seizoen dat ik ooit heb meegemaakt met Ajax.
Maar goed, we zijn door en vraag niet hoe. We zijn n ronde verder. Laten we het daar maar op houden en hopen op n gunstige loting.
Ramaj is echt de held vanavond.
Ook leuk dat de verguisde Taylor de winnende maakt, dat gun ik hem wel.

22 februari 2024 om 23:09

Geen mooie en geen goede wedstrijd maar winnen was belangrijk. Fijn dat Ajax won.

Vreselijk voetbal maar heerlijk om te kijken

22 februari 2024 om 20:44

Spannend is het iig wel haha

22 februari 2024 om 21:22

Dit was echt verschrikkelijk om naar te kijken. Wat een diefstal

22 februari 2024 om 21:22

Lelijkste overwinning ooit van Ajax maar wat geeft het. Lekker punten gepakt.

22 februari 2024 om 21:23

Hoezo punten? Telt gewoon als een gelijkspel toch?

22 februari 2024 om 21:24

Wel op een Heracles Almelo veld tegen Tiki taka Bodo. Karakter getoond Ajax 👍 Denk een belangrijke overwinning voor de weg omhoog.

22 februari 2024 om 21:24

Hoezo moet het als een gelijkspel tellen als Ajax gewonnen heeft?

22 februari 2024 om 21:25

Gelijkspel geeft ook punten en ze mogen nog meer wedstrijden gaan spelen.

22 februari 2024 om 21:26

Grapje toch pieterpost of niet? Of heb je de wedstrijd via teletekst gevolgd?

22 februari 2024 om 21:26

Dat denk ik ook, maar wat een wedstrijd zo slecht zo onverdiend. Maar inderdaad wel even goed voor het zelfvertrouwen.

22 februari 2024 om 21:27

Je krijgt toch ook punten als je een ronde verder gaat of werkt dat niet zo?

22 februari 2024 om 21:32

Hij heeft het toch over punten voor coëfficiënten neem ik aan?

22 februari 2024 om 21:34

Bonuspunten in de Conference League knock outs zijn er pas vanaf de halve finale.

22 februari 2024 om 21:36

Eredivisieajax een belangrijke wedstrijd voor de club en de punten (3 Portugezen door) en dan is lelijk en met strijd winnen gewoon knap. Denk dat Ajax onder Steijn aan het begin van het seizoen vandaag met een 5-0 had verloren of zo.

22 februari 2024 om 21:36

Ze pakken volgens mij nu 0,4 punt

22 februari 2024 om 22:27

En extra punten voor het behalen van de volgende ronde

22 februari 2024 om 23:18

Verbaast me dat iedereen schalke uit in 2017 s vergeten...🤣

22 februari 2024 om 21:23

Kampioenen!!! De lamme tegen de blinde. De lamme won vandaag. Wat een slechte pot maar wel leuk voor Taylor

22 februari 2024 om 21:26

Tjonge jonge, wat een niveau. Hier schaam je je als Ajacied toch wel voor. Kan niet eens echt genieten van deze overwinning. Stel je voor dat je de volgende ronde een team tegen krijgt die één op de 5 kansen afmaakt….dan ga je zo met een dikke nederlaag naar huis…Eigenlijk is het enige echte positieve dat Taylor de 2e maakt. Die gun ik het wel.

22 februari 2024 om 21:28

Ik denk dat ik oprecht nog nooit zo een slechte wedstrijd gezien heb. Dat Bodo was echt slecht, maar Ajax presteerde het om nog slechter voor de dag te komen.

22 februari 2024 om 21:32

Bodø was ondanks een gruwelijk laag niveau heer en meester…..denk dat er nog nooit een club van enige naam in Europese wedstrijden zo een lager niveau heeft aangetikt..

Spelen met 1 spits en verder middenvelders: only van het Schip

22 februari 2024 om 21:27

Wat een gozer he. Die basisopstelling dacht ik voor het eerst in maanden, oke Van 't Schip maakt logisch keuzes. En dan gaat hij wisselen terwijl je countervoetbal moet gaan spelen met een man minder, en haalt hij Forbs eraf, die letterlijk alleen maar goed is voor hard rennen.

22 februari 2024 om 21:35

Wie vonden we het slechtst vanavond heren? Vind ik een lastige. Ik heb van meerdere spelers genoten van hun onkunde.

Gaaei viel lekker in vond ik, heb ik van genoten. Met als hoogtepunten de bal over zijlijn lopen zonder tegenstander, en zijn poeier na een afvallende bal van een corner: heerlijke poging Anton! De bal schijnt ergens op de Noordpool te liggen.

Verder vond ik Hlynsson, Sosa, en Akpom ook heerlijk slecht. Die Akpom kan echt helemaal niks, behalve koppen, die mist gewoon vaker een grote kans dan dat hij hem maakt. Wat een non-voetballer.

Ramaj moet ik wel even serieus op ingaan. Poah wat was hij goed zeg! Dikke pluim voor hem. Die veranderde even in Neuer.

22 februari 2024 om 22:00

Hahaha ouwe. Gaaei met stip op 1 voor mij. Maar Sosa deed hem aan de overkant gewoon even dunnetjes over en liep die bal ook zo het veld uit. Ramaj en Taylor de enige voldoendes? Hilarische wedstrijd.

22 februari 2024 om 22:09

Die kans van Bodo, ik meen in de 97e minuut ergens, waar de rechtsbuiten op Sosa afloopt en er één mogelijkheid was om gevaarlijk te worden: binnendoor en proberen hem te krullen. Wat doet Sosa? Hij dekt de buitenkant, en laat hem binnendoor direct gevaarlijk worden met een open schotkans. Echt ongelofelijk dat je op dat moment niet kan bedenken dat je misschien de makkelijkste kans op een schot moet afdekken.. wat een niveau.

Die nummer 99 van Bodo ook: Zugelj, die ga ik in de gaten houden. Wat was hij slecht zeg! Een wedstrijd van dusdanig slecht niveau, waarbij iedereen op een semi prof lijkt, nog steeds opvallen met hoe ongelofelijk slecht je bent. Dan ben je een grote. (Was hij niet degene die 1-op-1 met Ramaj ging, Ramaj uitspeelde, en hem toen op open goal over én naast schoot?)

22 februari 2024 om 22:33

Die Zugelj schiet hem inderdaad nog even over en naast voor open goal. Mislintat zou 'm scouten.

Dit is echt de meest vreemde wedstrijd die ik ooit of in ieder geval in hele lang tijd heb gezien. Ik kan niet verklaren wat er allemaal gebeurt. Echt de lamme tegene de blinde. Maar gelukkig retevermakend.

22 februari 2024 om 21:53

Wedstrijd tegen Chelsea paar jaar terug nog in het geheugen? 😉 Zal ik ook niet snel meer vergeten!
Maarja, wat ik dan wel steeds denk: waarom heeft Ajax afgelopen transfer window geen verdediger gekocht? Aankomende transfer window moet er in de verdediging echt doorgeselecteerd worden want zo kan je écht niet verder... Maar aan de andere kant was het wel een beetje een wedstrijd van winnen, maakt niet uit wat, wanneer of hoe, zolang we maar winnen.

22 februari 2024 om 22:12

Geen geld. En het is niet alleen de verdediging. Voorin wordt geen actie gemaakt, geen bal vastgehouden laat staan een fatsoenlijke aanval opgezet. Ajax komt op alle fronten te kort.

22 februari 2024 om 22:50

@Poeheeej! Het is niet perse nod8g om een verdediger te kopen. Dat Schip weigert Kaplan op te stellen is echt een probleem van John. Vleugelspelers zijn veel harder nodig, want die zijn er gewoon niet. Geen verschillende smaken, geen wissels, helemaal niets. Zelfs het Ajax onder Ten Hag kreeg het moeilijk op de momenten dat een vleugelspeler langdurig ontbrak. Denk maar aan de langdurige blessure van Antony destijds met direct een veel stroever lopend Ajax. En vervolgens speelt Ajax 2 seizoenen lang doodleuk zonder echte rechtsbuiten......

22 februari 2024 om 23:21

Chelsea was ook bizar. Ik vond met schalke uit 2017 ook zo een gekke wedstrijd. Waar je kansloos 3-0 achter komt met rode kaart. Maar toch met goal viergever naar de halve finale ging

23 februari 2024 om 10:24

@dnsdkr Maar wel voor Rijkhoff? Was toch minder nodig dan een verdediger? En dat Ajax, met alle successen uit het recente verleden, geen geld zou hebben vind ik ook moeilijk te geloven.

23 februari 2024 om 10:38

@ninjakai Dat Kaplan niet speelt heeft niets met Van 't Schip te maken hoor... Van 't Schip heeft aangegeven hem ook gewoon te willen gaan gebruiken. Maar die is al zo lang geblesseerd geweest, ik verwacht dat hij gewoon rustig gebracht wordt en voornamelijk ritme opdoet bij Jong, om vervolgens echt nog wel gebruikt te gaan worden. Er zijn zoveel voorbeelden van spelers waarbij het niet goed gaat als je die na zo'n lange blessure gelijk vol gaat gebruiken. En daarnaast: gaat Kaplan de boel redden? Hoop het van harte, maar het is echt nog maar de vraag.
Aanvallend loopt het daarnaast ook best aardig. Je ziet dat Bergwijn momenteel gemist wordt, en ook Berghuis komt beter in vorm. Dus dat vleugelspelers nodig zijn, mwah. Er is niet veel keus, maar de keus die er is is best prima. Ook als bijvoorbeeld Godts weer terugkomt. En ook weet je dat Conceicao nog terugkeert in de zomer. Speelde tot nu toe ongeveer de helft in Portugal en betrokken bij 6 goals. Daarnaast speelt hij steeds meer.

De term ‘Lucky Ajax’ mag na vanavond weer gebruikt worden! Tering, zeg. Ongekend hoeveel geluk. Dit kan haast niet meer fout gaan voor Ajax zou je zeggen.

22 februari 2024 om 20:48

Hahaha ja inderdaad wat een geluk om voor Ajax te zijn 😍😍

22 februari 2024 om 20:48

Nou, gezien dit seizoen lijkt me niet dat Ajax doorgaat. Beetje valse hoop met al dat geluk en dan alsnog huilen omdat we eruit vliegen.

22 februari 2024 om 21:23

Beste Rising Sun,

Lucky Ajax vind ik persoonlijk nog wel mee vallen. Ajax mag blij zijn dat ze een zeer goede keeper hebben gevonden. Ondanks dat er een aantal minder goede aankopen zijn gedaan is Ramaj echt geweldig bezig. Er is dus gewoon goed gescout! Verder waren de twee doelpunten ook gewoon mooi. En dat Bodo kansen mist is ook het verschil dat je in de Conference league speelt in plaats van de Champions League waar deze kansen waarschijnlijk wel worden afgemaakt.

22 februari 2024 om 21:23

Mag ook wel een keertje. Eerste keer in 2 seizoenen dat het meezit..

22 februari 2024 om 21:26

Het is jullie gegund, jongens!

22 februari 2024 om 21:31

Al die zingende engelen zijn opgebruikt na vanavond. Die zaten op de lat, op de handen van ramaj en bij de var

22 februari 2024 om 21:37

De handen van Ramaj is misschien gewoon kwaliteit niet? Of is dat alleen bij spelers van PSV en Feyenoord etc?

22 februari 2024 om 22:58

Calimero gedrag bij Ajax fans, jullie zijn diep gevallen sinds WZAWZDB

23 februari 2024 om 08:27



Cosmo, Zure reactie. Of ben je gewoon altijd zo serieus.

Fortuinlijk ? Pfff zelden een goede ploeg zo zien zwijnen …

22 februari 2024 om 21:53

Welke goede ploeg bedoel je?

Het wordt echt tijd dat Ajax de fans gaat betalen in plaats van de spelers. Je wilt het toch niemand aan doen om hier nog een seconde langer naar te gaan kijken zeg. Mijn god wat een niveau...

Ajax is echt zo verschrikkelijk, maar toch heb ik er nog wel geloof in. Hopelijk een doelpunt uit een corner...

22 februari 2024 om 21:29

Taylor effect gek. Komt binnen de lijnen en beslist de wedstrijd met een voorzet. Oprecht: mooi voor die jongen. Dat hij als enige zoveel shit over zich heen krijgt slaat nergens op. Dit hele team is te triest voor woorden. Dat was ook vandaag weer duidelijk. Met of zonder Taylor, wat een kneusjes. En Hlynsson of Taylor op tien: doe mij maar Taylor in plaats van die brugklasser.

22 februari 2024 om 21:43

Laten we hopen dat hij nu ook even buiten schot blijft. Zwak hoe alles op zijn bord kwam.

22 februari 2024 om 21:44

Leidsehood man man, ik was ook oprecht blij voor Taylor. Ik haat die jongen niet, ik vind hem alleen niet goed genoeg. Maar die bepalende goal deed hij goed man! Hlynsson is ook vreselijk uit vorm ja

22 februari 2024 om 21:46

Ajaxxxlove hoezo zwak? Zeker Ajacieden die Europees volgen, betalen duizenden euro's. Dan mag best wel kritisch zijn, en zeker op Taylor die al een jaar of twee niks toevoegt. Neemt niet erg dat hij vandaag belangrijk was met zijn goal.

22 februari 2024 om 22:01

Omdat hij laaaaang niet de enige is die consequent door de mand valt, maar wel als enige wordt uitgefloten.

Maar goed, als iedereen die door de mand valt uitgefloten moet worden, zit men op de tribunes binnen 8 minuten naar adem te happen. Dus pakken we een gastje van 21. Wel zo makkelijk!

En je mag uiteraard kritisch zijn, maar met z’n allen hem als mikpunt gebruiken lost helemaal niets op. Gewoon een zwaktebod.

22 februari 2024 om 22:04

Sulej! Dit was zo slecht dat het grappig was. En ja, ik was ook blij voor Taylor. Zo moet je Taylor ook gewoon gebruiken: op tien en eventueel laten invallen ipv de hele tijd in de basis. Dan heb je er wat aan. Niet als middenvelder die zogenaamd het spel moet verdelen en mee moet verdedigen.

22 februari 2024 om 22:10

Waren er hier serieus mensen die oprecht dachten dat alles aan Taylor lag en het zonder hem wel even gaat lopen?
Jezus..

23 februari 2024 om 00:16

Ja, en dat denk ik nog steeds. Geef het middenveld, zonder Taylor een week of 3 vertrouwen (Taylor heeft dit inmiddels 2 jaar, zonder 1 goede pot) en je zal zien dat het gaat lopen. Zeker met Henderson erbij. Of is deze mislukte voorzet van Taylor opeens kwaliteit?

Forbs, de enige met pure snelheid eraf hallen als je met een man minder komt te staan. Echt een meesterzet van vh Schip. Heeft ie die onzin op de KNVB cursus geleerd?

22 februari 2024 om 21:23

Forbes was de slechtste man van het veld werd er ook gewoon hele tijd uitgelopen door de verdediging van Bodo

22 februari 2024 om 21:26

Er waren toch wel een stuk of 8 die eerder solliciteerde naar die titel dan Forbs. Onbegrijpelijk om je enige diepgaande speler met snelheid eruit te halen als je met 10 man komt te staan.

22 februari 2024 om 21:28

Diepgang waar weinig van te zien was wordt weggezet als een jochie van 12 in elk duel.

22 februari 2024 om 21:28

De winnende coach heeft altijd gelijk 😉

Het zit Ajax wel mee tot nu toe! 😀

22 februari 2024 om 21:27

Ik heb het gevoel dat we alle pech hebben opgebouwd eerder dit seizoen om deze pot maar zwaar onverdiend over de streep te kunnen trekken haha.

Er zit totaal geen voetbal in dit Ajax. Creëren helemaal niets. Het is een straf om naar deze wedstrijd te moeten kijken, maar voor het Nederlandse voetbal hoop je van harte dat Ajax doorgaat, of het nu onverdiend is of niet.

22 februari 2024 om 21:23

Je moet niets hè

Hoeveel kansen heeft dat Bodo nodig?? Ik hoop op penalty's, want datvis volgens mij de enige manier om vandaag te winnen.

Wat is het verdedigend slecht zeg. Over de aanval kan ik het niet zeggen want dan moet je wel aanvallen.

Dit is echt mooi voor Taylor. Het is hem gegund. Zoveel kritiek te verwerken gekregen.

22 februari 2024 om 21:35

Eens!!! Uitgefloten worden door eigen fans zou niet moeten gebeuren. Blij voor die knul.

Ongekend wat was dit slecht. Hoe is het mogelijk dat Ajax hier als winnaar van het veld stapt?

Ramaj overigens enige aankoop van niveau, de rest kan je direct verkopen. Sutalo vanavond nog op Marktplaats t.e.a.b.

Wat een wedstrijd en wat een spanning! En wat een geweldig einde dat uitgerekend Kenneth Taylor het doelpunt zet ! Hoe je doorgaat in Europa maakt niet uit, het gaat erom dat Ajax dat nu gedaan heeft ondanks de vele blessures! Knappe prestatie want Bodo Glimt is echt geen slechte ploeg, daar weet AS Roma alles van.

Zijn er nu ook nog steeds mensen die beweren dat het onder Schip beter gaat dan onder Steijn?

22 februari 2024 om 21:24

Ja, ze winnen toch veel meer dan onder Steijn?

22 februari 2024 om 21:26

Steijn had Gorter opgesteld en dan had je hier afgegaan met 9-2

22 februari 2024 om 21:26

Ja, want Steijn had Gorter laten spelen, dan had Ajax al lang 3-4 tegengoals gehad.

22 februari 2024 om 21:26

Onder Steijn stond je 18e onder VH schip sta je 5e dus ja de resultaten zijn in ieder geval beter.

22 februari 2024 om 21:27

Serieuze vraag: heb jij een bot klaarstaan die onder ieder artikel dit soort meuk plaatst?

22 februari 2024 om 22:05

@ajaxlove
Ik krijg hier ook nooit serieus antwoord op. Wat klopte er tactisch vandaag? Als er al überhaupt sprake was van een tactisch plan. Deze lui kunnen er helemaal niets van van Bodo. En zelfs door dit kroeg elftal wordt je compleet tactisch weggespeeld

22 februari 2024 om 22:15

Jij krijgt altijd serieus antwoord, maar dan vindt je het weer niet goed genoeg. Want bij jou is het alleen genoeg als je je gelijk krijgt.

Met Steijn waren de resultaten zichtbaar slechter dan onder Schip. Dus ja. Het gaat beter nu dan aan het begin van het seizoen.

Het lijkt nog steeds nergens op, maar we vertrekken nu niet met lege handen. Dat is toch beter dan dat het nergens op lijkt en verliezen?

22 februari 2024 om 22:38

Tja Ajax was tegen dit kroeg elftal verreweg de onderliggende partij en we mogen van geluk spreken dat ze hun kansen missen, zelfs voor open doel.
Maar ik blijf me verbazen dat er werkelijk geen enkel tactisch plan is en vraag me dan af, wat doen ze daar op de training? Twee jaar geleden toen Ajax te sterk was voor de eredivisie, parkeerde sommige ploegen de bus. Dus ook met een minder team kan je tactisch wat doen. Maar hier kopt echt helemaal niks. Hoe kan je nou zeggen dat het beter gaat? Dan hoor ik steeds dat we toen achttiende stonden. Ja, met twee wedstrijden minder dan de rest. Ik vind dat een heel slap antwoord. We hadden toen ook al tegen Feyenoord, PSV, AZ en Twente gespeeld.
En wat ik Schip ook verwijt, is dat ze niet op scherp staan. Daar heeft een trainer ook een rol in

22 februari 2024 om 22:51

Gast? Je bent toch niet blind? Onder Steijn was de sfeer in de selectie ver, ver beneden het vriespunt. Had iedereen tegen zich in het harnas gejaagd en keek uit op een 18e plek (met twee wedstrijden minder, maar nog steeds niet eens linker rijtje). Je gaat me niet vertellen dat jij er vertrouwen in had dat we met Steijn nu meededen om de 4e plek, of überhaupt 5e zouden staan.

Als je dat wel denkt, denken wij, en met mij vele anderen, er gewoon fundamenteel anders over.

Misschien als je consequent diezelfde comment iedere keer weer na iedere wedstrijd plaatst dat je eens een metgezel vindt. Ik zou Homelander eens polsen. Je bent tenslotte al even bezig. Blijf ik ondertussen de tegenargumenten herhalen en dan kan jij door blijven zeuren dat je die niet goed genoeg vindt, oké?

Overigens; je vraagt gewoon iedere keer of men het ‘nu echt’ beter vindt dan onder Steijn. Niet of men het nu goed vindt. Niemand vindt het goed, maar wel beter onder Steijn. Onder Steijn was ook niemand scherp, werden we ook tactisch overklast en was er ook geen lijn in het spel. Maar toen stonden we iedere met lege handen. Nu hebben we onder Schips leiding 1 keer in de Eredivisie verloren, en zijn we van bodem rechter rijtje naar plek 5 gegaan. En zijn we in een topper een keer niet finaal vernederd.

22 februari 2024 om 23:01

We zullen het zondag tegen az zien of er punten gehaald worden, maar tegen psv heeft van ‘t’ schip in ieder geval een punt gehaald, dat is al een beter resultaat in 1 van de genoemde toppers.

22 februari 2024 om 23:09

Het spel was ook gewoon beter dan in de andere ‘toppers’. Tegen Feyenoord, Twente en AZ maakte je geen schijn van kans.

We zullen zondag inderdaad weer zien. Maar ongetwijfeld heeft Hans al een tekstje onder de CTRL+V klaarstaan.

23 februari 2024 om 00:00

Maar laat ik het dan anders vragen. Vind je dat Schip het tactisch goed of slecht doet bij Ajax?
Als ik Ajax vanavond weer zie, denk ik dat je op bijna elke plek een betere hebt dan Bodo. Hetzelfde geldt ook voor de wedstrijden tegen Heerenveen en NEC. Maar tactisch is het zoveel minder dan bij die drie ploegen die ik noem. Dan is het toch logisch dat ik mijn vraagtekens heb bij Schip?
Maar beantwoord deze vraag eens. Doet Schip het tactisch goed of slecht?

23 februari 2024 om 07:47

Tactisch beter dan Steijn. Jij wil de hele tijd weten of het beter gaat dan eerst. Maar nu wil je gewoon horen dat Schip waardeloos is. Die obsessie met je gelijk halen is een beetje treurig.

23 februari 2024 om 14:45

Kijk, wat ik er mee wil zeggen is dat deze trainers wissels geen reet zin hebben. Of je nou Heitinga voor Schreuder laat komen, of Schip voor Steijn. He is lood om oud ijzer. Vervang je trainer als er wat zinnigs beschikbaar is, Schip vervangen voor Heitinga zou ook geen zin hebben en anders om ook niet. Waar ik me vooral aan stoor is het beleid bij Ajax waar het ene lichtgewicht voor een ander licht gewicht wordt gewisseld. Laat ik de vraag nog anders stellen, word jij er blij van als we volgend jaar Schip weer als trainer hebben?

22 februari 2024 om 21:28

Steijn had niet eens de conference league meer gehaald laten we eerlijk zijn.

22 februari 2024 om 22:08

Daar dank ik tot op de dag van vandaag die keeper van AEK voor met die twee enorme blunders tegen Ajax.

Ik denk dat er bezwaar zal worden gemaakt door bode

Zo, dat Bodø weet weer even waar het staat. Ze werden met de rug tegen de muur gezet en vanaf de eerste minuut was Ajax de betere partij. Zeer terecht verder gebekerd.

Alle gekheid op een stokje, dat het in de eerste helft nog geen 3-0 stond was een wonder. Ramaj speelde briljant. Maar hey, ronde verder, daar gaat het om. Er gaat iemand van Ajax de gevangenis in moeten voor diefstal, maar dat maakt niet uit.

Dik verdiende overwinning. Op naar de finale!!

Ja een matige pot maar zeer zeker genoten. En Ramaj hield op dat zondagsschot binnenkant paal na echt alles eruit en ging nog even lekker op de vuist Ramaj MOTM . Op naar de volgende ronde

Wat een vreselijke marteling was dit zeg, maar wat hebben we veel geluk gehad. Wat een wonder zeg...😵‍💫

Ramaj vond ik als enige erg sterk spelen, en was cruciaal vandaag! Ik ben de grootste criticaster van Taylor, maar die bepalende goal is hem gegund.

22 februari 2024 om 21:34

Ik ben de grootste criticaster van Akpom, Tahirovic, Forbs, Sutalo, Sosa en Gaaei.

22 februari 2024 om 21:47

Akpom doet ook niets meer goed man, wat is daar mee gebeurd?

22 februari 2024 om 22:33

Niks Sulejmani. Dat is gewoon niet zo’n goede voetballer, klaar.

Fysiek prima, kopsterk. Verder? Echt in alles matig, hij kan niet eens normaal afmaken. Ging hij niet 3 á 4x één-op-één tegen Aek? En miste hij ze niet allemaal? Echt een matige spits hoor, voetballend absurd slecht.

Bizar dat Ajax door is als je de 210 minuten voetbal ziet.
Die aanvaller van Bødo met rugnummer 99 is wel echt dramatisch slecht zeg wauw

22 februari 2024 om 21:41

Wel wat voor Ajax volgend seizoen. Past er prima bij. Wel voor 18 miljoen haalbaar denk

Verdiend gewonnen niks op aan te merken!

Wat schaam ik mij voor het spel… mijn (jonge) Ajaxhart huilt. Maar trots op de jongens dat zij een onmogelijke wedstrijd hebben gewonnen

Gadver wat een overwinning. Slechtste spel ooit. En dan winnen door een mislukte assist. Heel veel mazzel met de scheids. Maar genant dit. Boosmakend slecht.

Ze zijn de naam Ajax niet waard.

Ramaj man van de wedstrijd!

Spelers om te janken, trainer deed er nog een schep bovenop en solliciteerde naar ontslag. Een goede Ramaj en enorm veel geluk meer kan je er niet van maken, de tandjes wat was dit slecht. Echt een godswonder dat je hier niet verliest met 8-1.

Mooi dat het balletje van Taylor binnenviel misschien geeft dat wat meer vertrouwen de komende tijd.

#schipout

22 februari 2024 om 21:32

Leuke hashtag, kan je mij dan vertellen wie er dan voor moet gaan zorgen dat de verdediging ineens wel staat?

22 februari 2024 om 21:33

Winston Bogarde.

22 februari 2024 om 21:37

En dan? Worden we fluitend derde? Dit seizoen uitzingen, blij zijn dat Schip is ingestapt ondanks alles en vanaf volgend seizoen opnieuw beginnen.

Vragen om het ontslag van iemand die in zulke persoonlijk zware tijden is deze club niet waard.

22 februari 2024 om 21:56

Het is topsport geen liefdadigheid heb ik van de week nog gehoord.

22 februari 2024 om 22:10

Toen Heitinga recent werd geslachtofferd heb ik gehoord dat wij schandalig met clubiconen omgaan. Moeten we dan deze gozer ontslaan terwijl er geen enkel significant beter alternatief is? Echte keiharde bikkel ben je dan!

Laat Kroes de poppetjes op de juiste plek zetten en vanaf volgend seizoen bouwen aan herstel.

22 februari 2024 om 21:32

Best een aardige invalbeurt van Taylor. Ook van Rijkhoff trouwens, die zette Akpom nog even 1 op 1. Ramaj absoluut de enige basisspeler die goed was. Van 't Schip ben ik nu ook wel klaar mee. Forbs eruit halen. Hoe kom je erbij. En zo lang niet wisselen. Ongekend.

22 februari 2024 om 22:01

Yes, niet zozeer het doelpunt van Taylor, maar zijn inzet. Hopelijk is het besef gekomen dat hij momenteel keihard moet werken. Rijkhoff laat leuke dingen zien, gaan we nog veel plezier van beleven

Lekker een ronde verder! Dat het spel beter moet is duidelijk. Maar laten we eens ophouden met dat typisch Nederlandse "je speelde niet goed." Alsof ze bij een Getafe, RKC of Almere er minder blij om zijn een resultaat te pakken tegen Ajax met 1 schot tegen 20. Hoevaak hebben we dit soort wedstrijden in het verleden wel niet puntenverlies geleden? Voelde de tegenstander zich dan schuldig? Nee, natuurlijk niet.

Verder mag deze arbitrage ook wel eens bij zichzelf te rade gaan. Die rode kaart voor Sutalo was werkelijk schandalig. En dan krijg je tegenwoordig weer dat "ja er was contact." Ja, duh. Voetbal blijft een contactsport. Je kan toch niet serieus beweren dat Sutalo daar een overtreding maakt. Die jongen van Bodo duikelt gewoon over zijn eigen voeten, er is werkelijk niks aan de hand.

Wel sportief dat die Gronbaek kort daarna met twee rare acties deze fout van de arbitrage corrigeerde. Het leek soms wel cabaret deze wedstrijd..

Mooi dat Taylor hem uiteindelijk maakt. Is die jongen ook wel gegund na het belachelijke bedrag van een deel van wat zichzelf "supporter" durft te noemen.

Afijn, we zijn een ronde verder. En dat is alles wat telt in zo'n bekertoernooi.

22 februari 2024 om 21:26

Huh, die rode kaart van Sutalo is toch gewoon terecht? Doorgebroken speler neergehaald is altijd rood.

22 februari 2024 om 21:28

Hij struikelde eerst over zijn eigen benen en daarna raakte sutalo hem

22 februari 2024 om 21:30

Behalve dat er niemand werd neergehaald maar een duikelpartij van de bovenste plank was..

22 februari 2024 om 23:19

Er zijn hier nog altijd mensen die zeiken dat de kaart van Vaessen onterecht zou zijn, en nu dus die van Sutalo ook. Kennelijk moet je een speler eerst naar Walhalla trappen voor je een rode prent verdient.

22 februari 2024 om 21:33

Wat een ongekende lariekoek loop je hier te verkondigen.
Die rode kaart van Sutalo was 100% terecht.
En Ajax mag zich doodschamen met het vertoonde spel en in de handjes knijpen met de uitslag.
Waarom je Almere en RKC erbij pakt is mij een raadsel.
Je speelt niet tegen een ploeg die 20 keer jouw begroting heeft, je speelt tegen een veredeld amateurteam.

22 februari 2024 om 22:00

Die Sutalo kan er echt helemaal niks van. Eerst staat hij verkeerd te dekken, dan zie je aankomen dat je tegenstander voorlangs kruist, en dan loopt hij nog extra door ook. Hoe veel duidelijker moet een rode kaart zijn. En daar heb je dan ruim 20 miljoen voor uitgegeven. Man man man.

Lucky Ajax is terug. En Taylor is van schemiel opeens held. Onterecht winnen is altijd heerlijk. Gefeliciteerd Ajaxieden!

Kunnen van geluk weer niet onder de tram.
Ajax zwijmelt hier toch wel. Wat Ajax hier vanavond liet zien was bar slecht maar goed winst is winst.

22 februari 2024 om 21:33

Ik vond ons domineren… in geluk 😂

22 februari 2024 om 23:25

Ach, mag toch een keer. Europees gezien gun ik jullie al het geluk. Mooie voorzet ook, hopelijk doet hij dat in de competitie niet zo 😉

De verdediging bestaat uit jongetjes? Mijn hemel. Daar zit geen vent in. Wat een slappe zooi zeg.
Moet je je voorstellen dat je zo tegen een PSV of een Roma speelt, dan ga je gewoon met een nulletje of 8 van het veld.

22 februari 2024 om 22:05

Ajax - PSV eindigde toch echt in een remise, maar dat was natuurlijk een absolute topdag van ajax en de slechtste wedstrijd van het seizoen voor PSV.

Ongelooflijk dat Ajax dit wint. Goed voor de coefficienten, maar ik zeg wel eerlijk.. Ik vond het echt een hele leuke wedstrijd haha. Wat gebeurde hier toch allemaal

Zo die Noren weten ook weer waar ze staan,hebben even voetbal les gehad.hoelang duurt dit seizoen nog….

Hoe Ajax dit flikt haha. Wat was dit bagger slecht zeg. Alle geluk van de wereld heb je hier aan je zijde. Zowel Ramaj als dat dosis geluk. Die gasten hebben drie keer op de lat, een keer op de paal, voor leeg doel en ook een bal van de lijn gehaald zien worden. En dan scoor je als Ajax zijnde een verdwaalde voorzet met Taylor. Meer geluk kan je volgens mij niet hebben.



Ben vaak kritisch op Taylor maar dit gun ik die jongen van harte. Volgende ronde is het 100% klaar natuurlijk maar dat je dit nog wint is werkelijk hilarisch.

Wat is dit nou? Van live meepraten het uiteindelijke artikel maken? Maar man oh man, wat hebben we gezien?

22 februari 2024 om 21:37

Een artikel in de rust geplaatst. Ontzettend irritant dat ze dat artikel updaten ipv een nieuw artikel.

Gefeliciteerd ajax vrienden! Matige pot, maar wat geeft het!

Zo... die hebben we ff alle hoeken van het veld laten zien!

22 februari 2024 om 21:34

🤣🤣🤣

Hoe dan? Wat gebeurde er?

MOTM Diant Ramaj, HELD!!

Ik kan nu een heel negatief schrijven, maar wat heeft het voor zin? Het deed pijn aan de ogen, vd Meijde en Sneijder in de kelderklasse.

We zijn door in elk geval!

Ramaj bedankt jonguh!

Joh, laten we deze wedstrijd maar niet proberen te analyseren. Ik weet niet waar ik naar heb zitten kijken. Hoe Ajax hier is weggekomen? 4x lat van Bodo meen ik, om de keeper heen; open goal, naast.

Ik heb me uitstekend vermaakt met deze parodie op voetbal. Wat was dit heerlijk slecht zeg.

Ik lach me stuk echt. Wat hebben we gezien, dit was echt zo slecht maar gewoon zo lachwekkend goed. Ramaj red ajax.

Nog nooit zo'n slecht Ajax gezien....

Lucky Ajax? Gewoon onkunde van Bodo. Ajax mist zo vaak honderden kansen en dan is het nooit lucky dit, lucky dat.

22 februari 2024 om 21:35

Onkunde van Bodo? Wil je echt met droge ogen beweren dat Ajax geen geluk had vanavond?
Ze kunnen vanavond nog de doelen gaan vernieuwen, want deze zijn zo vaak geteisterd.

Wat een merkwaardige wedstrijd. Nooit zo slecht maar tegelijkertijd vermakelijk pot gezien. Iedereen mag Ramaj een boks geven, dankzij hem bleef Ajax in de wedstrijd, vooral in de 1e helft. Mooi voor Taylor dat hij matchwinner is.

Ik verguis hem echt wekelijks, maar wat heerlijk voor die jongen dat hij ons naar de volgende ronde schiet. Hopelijk helpt dit hem over een dood punt. Het niveau ging verder helemaal nergens over, maar dat maakte m’n oerkreet bij de 1-2 niet minder.

Wat een mazzel haha
Ramaj voor mij de uitblinker bij Ajax en dat zegt al genoeg.

Akpom, Sutalo, Sosa, Tahirovic , Forbs, Gaaei. Huiveringwekkend.

22 februari 2024 om 21:31

Allemaal gescout op basis van data. Slecht beleid

Haha ja als het zo meezit, moet je die conference league nu winnen ook!

Het was bagger maar wat boeit het ze zijn door.

Terecht gewonnen!! Wzawzdb!

Ajax goed gespeeld, efficient in kansen afmaken!
Heerlijk genoten van deze wedstrijd en ons allerAjax!

🤣🤣🤣

Zoo hier is ajax vandaag goed weggekomen! De nederlandse punten zijn in ieder geval weer binnen! In de volgende ronde zal het wel echt veel beter moeten dan vanavond!

22 februari 2024 om 21:27

Heb je Ajax afgelopen tijd beter zien voetballen? Nee, ik ook niet. Dit is nou eenmaal het niveau en zit simpelweg niet meer in.

Nou dat wordt zondag hopen op een 8e wereldwonder om mijn toto nog goed te hebben. Mijn god wat een afgrijselijke wedstrijd en ik heb er nog geen eens plezier meer in dat we door zijn. Een glimlach of iets..... niks

Volkomen terecht natuurlijk, dat Noorse ploegje is amper aan de bal geweest.

Wat een verschrikking zeg. Bij Ajax zit echt totaal geen voetbal in de ploeg. Leuk dat ze de 1/8 finale hebben bereikt, maar ze gaan het nog wel lastig krijgen. En die Talylor wilde 100% een voorzet geven! Je ziet hem kijken naar zijn teamgenoten en hij wil de bal indraaiend de 16 in schieten. Hij raakt hem helemaal verkeerd en de bal vliegt er pardoes in.

Ik vind dat die Mislintat echt een celstraf verdient. Heeft dit Ajax zo zwaar naar de klote geholpen, echt crimineel gewoon!

22 februari 2024 om 21:31

Wat Steijn en nu Van 't Schip er daarna mee doen is toch ook om te janken. De manier van wisselen van Van 't Schip deze wedstrijd...

22 februari 2024 om 21:42

Van ‘t Schip doet aan werkweigering. Hoe deze ploeg de eerste 45 minuten blind over dat veld hobbelde..

Ik geloof niet dat dat vooraf zo gepland was, dus dan probeer je het om te zetten met wat wissels, maar daar had onze John helemaal geen zin in joh. Die vond het wel prima zo.

Toen we met 10 man stonden, toen dacht hij: dit is het moment, ik ga nu al mijn snelheid voorin eruit halen, en wissel Gaaei erin. Manmanman wat een onkunde.

22 februari 2024 om 22:06

De Gaaei Forbs wissel gaat wel mijn geheugen in als slechtste wissel ooit van een Ajax coach.

23 februari 2024 om 00:00

Van ‘t Schip heeft ons wel van de 18e plek afgehaald. Dat het geen Ten Hag is, dat wisten we wel. Maar sinds hij aan het roer staat zijn er een paar die weer staan de voetballen.

23 februari 2024 om 10:38

Dat was dan het schokeffect dat eventjes duurde. Wat je de afgelopen maand/weken ziet tegen Oa Hercules, Bodo 2x, Pec thuis, Nec thuis, go ahead uit lijkt helemaal nergens op. Dat verschilt niks met Steijn.

22 februari 2024 om 21:33

En een bloemetje voor Ramaj. Mijn god, wat heeft die man Ajax gered zondag en vandaag.

(Je kan ook een bloemetje opsturen als ‘ie in de cel zit)

22 februari 2024 om 23:58

Dat is zeker waar, maar belachelijk dat dit de enige aankoop (van de 14?) is die het vereiste niveau haalt.

22 februari 2024 om 21:40

Er is wel wat meer aan de hand dan enkel het aankoopbeleid. Dat Bodo was echt heel slecht in dit tweeluik. Als Ajax zo speelt tegen de bodem van de Eredivisie, gaan ze gewoon 4-1 zitten. Deze ploeg heeft ook totaal geen vertrouwen en ondanks het feit dat je een slechte tegenstander hebt, staat er wel meer druk op dan een gemiddelde Eredivisie wedstrijd.

23 februari 2024 om 00:03

Bodo speelde toch best leuk voetbal in dit tweeluik. Goed georganiseerd voetbal, leuke combinaties. Ik kan me uit me hoofd nog herinneren dat ze ergens met 6-1 wonnen van Roma(?).

Natuurlijk hoort een club als Ajax hier overheen te lopen, maar dit Ajax is net een gewond hert. Er klopt gewoon helemaal niks aan deze club meer.

23 februari 2024 om 08:23

Die 6-1 overwinning van Bodo is nu net zo relevant als de 1-4 overwinning van Ajax in Madrid. Het is verleden tijd en bij zowel Ajax als Bodo is er sindsdien veel kwaliteit vertrokken

23 februari 2024 om 17:18

Wat er bij Bodo is gebeurd, dat heb ik eerlijk gezegd niet bijgehouden. Ik wou alleen maar aangeven dat ze een ploeg zijn waar rekening gehouden mee moet worden.

Roma heeft in de afgelopen 2 jaren gewoon Europese finales gespeeld, maar die zijn in dat Conference League-jaar wel 2x afgegaan tegen dat Bodo.

Wat was dit dan, zelden zo'n bizarre pot gezien! Echt absurd hoeveel pech Bodo hier had (en het zelf ook nog eens verpestte).

En als klap op de vuurpijl een voorzet van Taylor die per ongeluk de goal in vliegt. Niet normaal, ajax heeft het geluk voor de komende 20 jaar wel opgebruikt zou je denken.

Maar goed voor de coefficienten, dat dan weer wel.

Voetbal is een eenvoudig spel: 22 spelers jagen 90+30 minuten lang op een bal en aan het eind winnen de Duits- Nederlanders?

Tenenkrommend, gelukkig hebben we een goede keeper!

De term lucky Ajax heeft vanaf vandaag een nieuwe betekenis maar dat doet er weinig toe zolang er gewonnen wordt natuurlijk. Het spel was vandaag niet best maar die commentator was helemáál een verschrikking, ik heb een groot deel van de wedstrijd maar gewoon het geluid uit gezet.

22 februari 2024 om 21:36

Volgens mij zit het zo ongeveer voor het eerst dit seizoen een keer mee (GAE uit kan ik daar ook nog wel onder scharen) en de eerste willen het label Lucky Ajax weer gaan plakken. Ook nog een zinnetje kunnen bedenken met ‘arrogant’ erin? Of bewaar je dat voor een andere keer?

22 februari 2024 om 21:41

Nou ja, het is ook niet zo dat het tegenzit. Ajax speelt gewoon erg wisselvallig en vaker matig en slecht dan goed. Het is ook niet zo dat ze in veel wedstrijden ontzettend veel pech hebben gehad.

22 februari 2024 om 21:42

Ik snap de negatieve reactie niet zo, het is helemaal niet vervelend bedoeld maar Ajax had gewoon erg veel geluk vandaag. PSV had tegen Dortmund ook mazzel met die pingel, alleen maar mooi toch?

22 februari 2024 om 21:58

Ajax speelt niet goed maar dit jaar zit wel echt alles tegen wat tegen kan zitten. Vanaf het begin de hele tijd minimaal 2 (verschillende) basisspelers die geblesseerd zijn, ondanks dat je niet goed speelt, waren er veel competitiewedstrijden waar je punten verspeelt terwijl je niet minder bent (of middels een voorsprong controle had), als je ziet hoeveel momenten Ajax in de slotfase het net niet redde (Almere City uit, Heerenveen uit, Zwolle thuis, NEC thuis,…)

Ik kan maar 2-3 wedstrijden bedenken waarin het dit seizoen mee zat, 2 keer Bodo Glimt en GAE uit. Maar prima als we de term Lucky Ajax gelijk weer van stal halen. Al hoor ik andersom niet als het tegen zit. Dan moeten we ons vooral (terecht) schamen dat we niet kunnen winnen van dit soort ploegen.

Ouderwets lucky Ajax! Hopelijk klagen ze nu de rest van het seizoen niet meer over de VAR. Maar even een opsteker is ze gegund.

22 februari 2024 om 21:32

Welke fout heeft VAR gemaakt dan?

22 februari 2024 om 21:46

Ouderwets. 25 rode kaarten voor Feyenoord en PSV sinds Ajax rood “mee” kreeg. Lucky Ajax is lang en breed vervangen hoor.

Ajax had eigenlijk, gezien het spelbeeld, nergens recht op. Als je dacht dat je het allerslechtste Ajax in jaren al had gezien, kan blijkbaar nog erger. Het enige verschil is dat het nu ontzettend mee zit en die Noren eigenlijk maar drie echt goede spelers hebben. En zo sta je dus in de achtste finale.

Maar waar moet je beginnen om dit elftal beter te laten voetballen. Het enige lichtpuntje is Ramaj, denk ik, die nog veel te veel werk moet verrichten terwijl er al een handbalverdediging voor z’n neus staat. De rode kaart helpt ook niet mee, maar met 10vs10 mag je aanvallend ook veel meer verwachten van Akpom, Hlynsson, Berghuis en Van den Boomen.

Gefeliciteerd Ajacieden, geniet ervan, maar ik hoop voor jullie dat de winst (en het doorgaan) het verschrikkelijke veldspel niet te veel maskeert, want zo lukt het geen tweede keer.

Wat een bedroevende slechte pot zeg.
Die Noren hadden gewoon met 5-1 moeten winnen.
Maar ja mag het een x mee zitten

Goed voor het Nederlandse voetbal dat Ajax een ronde verder is! Echter is het eigenlijk bizar te noemen dat Ajax daadwerkelijk door is. Het gaat natuurlijk nooit gebeuren, maar je zou bijna zeggen dat Ajax eigenlijk hun plek zou moeten afstaan aan Bodo, puur omdat ze zo erg zijn weggespeeld...

Wzawzdb 😂 Parodie op het Ajax spel, maar het kan dus wel 10 keer goed vallen.

En dan ook nog Sutalo er niet bij 🙏

Geef die cup maar vast aan ons. De winst kan ons haast niet meer ontgaan. Nee zonder dollen, het is echt een godswonder dat we door zijn. Ramaj puike partij, de rest waardeloos als vanouds. Ik vrees voor een veegpartij de volgende ronde. Oh, ik vernam net dat er 3 Franse ploegen uitgeschakeld zijn zojuist (Lens, Toulouse en Rennes).

22 februari 2024 om 21:35

Rennes heeft wel gewonnen en Toulouse gelijk, maar daar hebben we inderdaad hierna geen last meer van.

22 februari 2024 om 21:35

En Braga ook nog (Portugal is en blijft toch de echte concurrentie)

11 tegen 11, de bal is rond alles kan gebeuren en Ajax wint een wedstrijd op z,n duits.
Wat een wedstrijd was me dit toch. Slechter heb ik Ajax niet zien spelen in de afgelopen 25 jaar. En dan toch als winnaar van het veld stappen. Ongelooflijk.

22 februari 2024 om 21:34

Duits en Italiaans tegelijk met Magneto in de goal heb je geen verdediging nodig

22 februari 2024 om 21:39

😂😂😂 indd Magneto in de goal. Al heeft Dr Charles Xavier ook een paar ballen met zijn krachten de bal op de lat gestuurd.

Lijkt wel alsof ik naar een amateurwedstrijd heb gekeken.

Nu pak je die Conference League ook. Als je dit wint.

Zwaar onverdiend gewonnen. Niks om blij mee te zijn want een beetje ploeg vreet dit Ajax op. Uitstel van executie gekregen, meer niet.

Wat. Een. Bizarre. Wedstrijd! Er stond niet een engeltje op onze schouders, maar wel 100. Het is bizar dat Bodo niet meer heeft weten te scoren gezien alle kansen. Ik heb wel een beetje een dubbel gevoel, enorm blij dat we toch gewonnen hebben en door zijn, maar ergens toch ook lichte schaamte met de manier waarop. Maar gezien dit hele seizoen overheerst toch dat eerste gevoel meer. Ik moet nog even bijkomen.

Dit was een wedstrijd om snel te vergeten normaal gesproken , maar omdat deze wedstrijd zo slecht was maar alles had pech , geluk , drama ,comedy zal er nog lang over gesproken worden

Ik kijk al 58 jaar alle wedstrijden van Ajax en dit was de slechtste wedstrijd van allemaal, naar mijn mening. Maar gelukkig zijn we een ronde verder, met zeer veel kunst en vliegwerk. Ramaji de man van de wedstrijd. Normaal zou ik zeggen: een wedstrijd om snel te vergeten, maar deze nachtmerrie zal me altijd bijblijven.

Ongelooflijk, er zijn clubs die in een seizoen niet zoveel geluk hebben, en dan ziet je slechtste speler een slechte voorzet erin waaien en vindt iedereen het een schitterende goal
Ongelooflijk

Alternatieve kop: Ajax Glimt van trots na knappe uitschakeling sterker Bodø.

Oké Ajax bedankt .. ben 50 jaar ouder geworden .. wat een rare wedstrijd

Nu maar afwachten wat er met Brobbey aan de hand is. Akpom heeft niet veel laten zien in elk geval. En die Gaaei snap ik helemaal niet, breng dan liever Kaplan als Sutalo weg is achterin.

Lekker voor Taylor gun het hem van harte!🙌

Laten we voorop stellen dat vt Schip 10 keer beter is dan Steijn. Maar je wist van te voren al dat hij geen goeie trainer was. Ik kon er nog inkomen dat hij het Ajax DNA had, maar met alle respect voor Schip (want hij deed het toch maar in een hele moeilijke periode voor hem), maar je ziet gewoon ook nu weer dat hij niet genoeg inzicht heeft, want een goeie trainer zou zelfs met deze spelers een beter team neerzetten. Laten we hopen dat er in de zomer een goeie trainer komt, want het is al veel te lang echte middelmaat.

Gefeliciteerd Ajacieden!

Bizarre wedstrijd die Ajax natuurlijk heel dik had moeten verliezen, dat zullen zelfs de Ajax supporters die de hele wedstrijd hebben gezien volledig met mij eens zijn. Nu maar hopen dat Ajax in de volgende ronde niet heel zwaar vernederd wordt. Komende zondag zit ik achter de buis bij AZ-Ajax, qua huidige vorm echt de lamme tegen de blinde.

Thriller van twee slecht spelende ploegen waarbij Ajax aan het langste eind trok. Resultaat telt en doorrrrrr

Geloof mij, Taylor wilde hem voorgeven , als hij m goed raakt gaat zijn bal altijd de tweede ring in dus gewoon n Lucky goal, mogen we aub een beetje geluk hebben deze wedstrijd zeg

Ik vond bodo eigenlijk wel lekker spelen. Klein beetje te veel pech.

Wat een gave wedstrijd om te kijken. Ja heel veel fouten en een erg slecht Ajax. Maar daardoor vol met spanning en sensatie.
Een keer als duidelijk de mindere. Blijven knokken, en de winst over de streep trekken. Geeft toch een goed gevoel.

Ramaj uitstekend.
Sosa goed
Rijkhof in die paar minuten meteen belangrijk

Rest speelde veel te slecht (op Brobbey na die geblesseerd uitviel)

In Amsterdam zijn er heel wat konijnen minder. Want alle lucky rabbits feet hangen om de nek van Ramaj.
Mijn god hoe hebben ze hier kunnen winnen.
Ik ben er natuurlijk blij om dat Ajax door is. Maar dit was wel echt slecht zeg.

Waar kan ik de na beschouwing kijken van deze topper. Waar heb ik naar zitten kijken vanavond zeg hahaha. Maar ik ben wel heel blij dat we door gaan. En leuk voor Taylor dat die er ik vliegt. Dat gun ik hem wel !

Ik zou zeggen ga met de selectie gelijk door naar het casino. Als je zo gelukkig bent als vandaag moet je hier gebruik van maken.

Pijn ook mn ogen maar heerlijk om zo ook eens te winnen!

Oprecht de grappigste wedstrijd die ik ooit heb gezien. Bizar dat we door zijn.

Zo, ik heb zelden een team zo onterecht zien winnen. Ik denk dat enkele spelers van Bodø/glimt heel slecht gaan slapen vannacht.

Niet om aan te gluren.. mooi dat Taylor scoorde!!

Had het gevoel dat Taylor bij de penaltyreeks degene zou zijn die zou missen maar maakt het daarvoor zelf al af. Toch wel leuk voor hem want de onzekerheid om in het elftal te komen is ook niet fijn.
Ik vond het geen rood voor Sutalo, die tegenstander struikelde over zijn benen. Ik denk echt dat iedereen stinkend hun best heeft gedaan en nog was het slecht, en dat je zo’n wedstrijd dan wint is knap. Ramaj motm.

Van een ploeg wat bijna de CL finale haalde naar dit. Wat een aantal jaren wanbeleid niet kunnen doen zeg.

Ajax wat totaal geen druk kan uitoefenen op Bodo huppeldepup en andersom totaal niet onder de druk uitkwam. Je weet niet wat je meemaakt. Iedereen ruikt bloed tegen Ajax.

Het elftal is kwalitatief ontzettend matig. Van het Schip heeft er wat plezier in kunnen brengen, maar laat zien tactisch mee te doen in de malaise. Ze kunnen nog geen 3x overspelen naar elkaar.

Berghuis komt als rechtsbuiten nog geen zandzak meer voorbij. Sosa loopt zonder enig zelfvertrouwen rond. Die jonge kerel op middenveld wordt aan de kant gezet alsof het een 12 jarige is.

De keeper en Brobby. Dat is de hoop van Ajax. Berghuis en Bergwijn als ze er zin in hebben, Branco en Hendo kunnen onmogelijk dit zooitje dragen. De rest is rotzooi.


Niet blijven klagen over het spel.wij hebben gewonnen en zijn door.
Geniet van het moment, wij hebben de afgelopen tijd zo weinig momenten waarop wij trots op kunnen zijn.

Ik hoop zo dat Ajax tegen Fenerbahce moet dan kan ik en mijn mede Fener supporterss lekker een wedstrijd van Fener bezoeken hier in NL😁

Verdiende overwinning…

Ramaj topper in wording! Wat word ik altijd enthousiast van deze jonge keeper :D. En leuk voor Taylor dat hij het met een mooie veeg richting de kruising kan afmaken voor Ajax! Gun ik hem wel na alle heisa om zijn slechte spel (terecht overigens, maar nooit een vrijbrief om zo op de man af uit te fluiten). Verder bizarre wedstrijd, ben nog aan het bijkomen.

Taylor de verlosser van ajax .

Bodo was de betere eigenlijk heeft de wedstrijd, Ajax de meest gelukkige. Wat gun ik uitgerekend Taylor deze goal. En nu zal je zien dat een aantal Ajax supporters weer schijnheilig worden en Taylor weer de grote held vinden. Taylor had eigenlijk met de vinger op de mond voor het uitvak moeten gaan staan, dan maak je pas een goed signaal richting de supporters. Namelijk dat hij niet van ze onder de indruk is. Dat moet je ook niet zijn van de gasten.

23 februari 2024 om 11:07

Taylor speelde, afgezien van zijn lucky doelpunt, weer gewoon als de Taylor die we kennen: fantastisch. Wervelend over het veld, en alleen op het middenveld heersend. De tegenstander werd na zijn binnenkomst in het eigen doel gedrukt, en had gewoonweg geen antwoord op 1 van ‘s werelds nieuwe topspelers van buitencategorie. Aanstaande zondag dendert de Ajax trein weer voort. Wel met een waarschuwing richting de normaliter uitstekende technische staf: dit flik je ons niet weer. Zo gaan wij niet met Taylor om. Straks wordt hij nog kwaad en wil weg uit Nederland. Waar hij nu al te groot voor is.dus, Kenneth, je was gisteravond weer geweldig en beslissend!

Intens veel gezeik door die Ajacieden bij een knock-out wedstrijd die gewoon gewonnen wordt. Je weet nu al een half jaar hoe slecht het team is. Ga er gewoon achter staan.

Met schaamrood(wit) op de kaken deze wedstrijd afgekeken. Je wordt twee keer helemaal weggespeeld en gaat door omdat je een fenomenale keeper op doel hebt staan, en een als voorzet bedoelde bal er per ongeluk invliegt. Dat wegspelen gebeurt ook wekelijks door iedere middelmatige Eredivisie club. En ja, het spelersmateriaal is, afgezien van de doelman en voorhoede, van middenmoot/onderste helft Eredivisie niveau. Maar mag je van een technische staf verwachten dat je spelers kunt trainen simpele ballen van a naar b te spelen? Bij Ajax? Je kunt het niet maken, maar ik zou me best kunnen indenken dat de leiding bij Ajax eerst dat zooitje onbekwamen onder de noemer technische staf, er nu nog vandaag uitflikkert. Dit soort voetbal laat je toch niet onder de naam Ajax maar doorgaan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren