Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Club die Geertruida vorige zomer ’pijn deed‘ komt nu mogelijk weer bij hem uit’

Laatste update:

RB Leipzig komt deze zomer mogelijk opnieuw uit bij Lutsharel Geertruida, zo meldt BILD. De Duitse topclub onderhandelde vorig jaar zomer lang met Feyenoord over een overstap van de 23-jarige multifunctionele verdediger, maar liet de deal klappen op enkele miljoenen. Of Leipzig deze zomer opnieuw voor Geertruida gaat hangt af van de toekomst van Benjamin Henrichs bij die Roten Bullen, zo klinkt het.

De 27-jarige rechtsback van Leipzig ligt nog tot medio 2025 vast in Duitsland en heeft zijn verbintenis nog niet verlengd. Mocht Henrichs ervoor kiezen om niet bij te tekenen, dan wil Leipzig hem verkopen om zo nog iets aan hem te verdienen. Als dat gebeurt is Geertruida een ‘goede kandidaat’ om Henrichs op te volgen, zo klinkt het.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Die Roten Bullen waren vorig jaar zomer al druk bezig met de komst van de reserve-aanvoerder van Feyenoord, die bijna vier keer zo veel kon gaan verdienen in Duitsland. Leipzig was toen op zoek naar een vervanger van de naar Manchester City vertrokken Josko Gvardiol en zag in Geertruida een goede kandidaat.

Feyenoord wilde vorig jaar zomer volgens De Telegraaf rond de 33 miljoen euro ontvangen voor Geertruida, maar Leipzig wilde niet verder gaan dan 29 miljoen euro. “Dat Leipzig het daarop heeft laten klappen doet pijn bij de speler en daardoor zal Geertruida niet meer opnieuw met de Duitsers om de tafel gaan als de transfer van een andere verdediger alsnog mislukt”, schreef De Telegraaf destijds.

Enkele dagen na het klappen van de deal haalde Leipzig Castello Lukeba van Olympique Lyon binnen. De 21-jarige verdediger werd voor dertig miljoen euro overgenomen en kon dit seizoen doorgaans op een basisplaats rekenen.

Dat Geertruida deze zomer een stap gaat maken lijkt in ieder geval zo goed als zeker. De zevenvoudig international van het Nederlands elftal ligt nog tot medio 2025 vast in De Kuip, waardoor Feyenoord hem wel moet verkopen. Iedereen binnen de club gunt hem een mooie stap, zo kwam onlangs al naar buiten.

De teller staat inmiddels op 196 wedstrijden in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Geertruida won één landstitel, twee KNVB Bekers en één Johan Cruijff Schaal in dienst van Feyenoord.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt mij een uitstekende stap voor deze jongen. Zorgt er ook voor dat je niet gelijk 100% in de schijnwerpers staat, wat denk ik ook goed voor hem is.

8 mei 2024 om 13:35

Het lijkt mij helemaal geen uitstekende stap, leverkussen, bayern en dortmund zijn de top 3 voor de komende jaren en dan vechten voor plek 4. Nou je weet maar nooit met subtoppers uit Duitsland die voor plek 4 meekunnen strijden. Geertruida is wel CL materiaal.

8 mei 2024 om 13:49

Kan jij de toekomst voorspellen ofzo? Voorafgaand dit jaar had iedereen dat ook over Leverkusen kunnen zeggen: geen top 4 club, nooit Champions League... Een jaar later worden ze kampioen, favoriet Europa League en beker. Als Dortmund top 3 is, waarom staan ze dan 5e dit seizoen?

8 mei 2024 om 14:09

Is Ajax dan ook geen top 3 meer omdat ze 5de staan? Dortmund afgelopen 4 jaar 3x tweede en 1 keer derde, daarvoor ook telkens hoog (1 jaar zat Hoffenheim er nog bij, oke die geef ik je).

Als Dortmund geen top 3 is, waarom spelen ze dan CL finale? Dan ben je dit seizoen top 2 in Europa.

8 mei 2024 om 14:14

Dus eerst zeg je dat één seizoen niet genoeg is om een club bij de top zoveel te scharen om vervolgens te beargumenteren dat Dortmund top 2 van Europa is omdat ze dit seizoen de CL finale spelen, wat gaat er mis? Heeft Dortmund de afgelopen 5 jaar ook steevast de CL finale gespeeld?

8 mei 2024 om 14:35

Leipzig speelt champions league volgend seizoen. Daarnaast zie je dat spelers die direct de stap maken naar de absolute top vaak niet mee kunnen, omdat ze dus altijd moeten presteren in plaats van eens in de drie wedstrijden. Bij Leipzig ligt die druk die de absolute top met zich mee brengt een stuk lager, en wordt je vaak meer tijd gegund om je aan te passen. Iets wat mij niet verkeert lijkt met een jongen die z'n hele leven in Rotterdam heeft gewoond.

8 mei 2024 om 14:48

Wat heeft Ajax hiermee te maken? Aparte vergelijking. Op basis waarvan zouden Dortmund, Leverkusen en Bayern standaard de top 3 zijn de komende jaren? Een goed jaar voor Leipzig en ook zij kunnen kampioen worden.

Hij zegt dat Dortmund de komende jaren top 3 is, wie kan dat voorspellen? Ze staan vooralsnog gewoon 5e. Een Champions League finale heeft hier toch niks mee te maken, iets totaal anders dan de competitie zelf.

8 mei 2024 om 20:35

Wat heeft dit met voorspellen te maken? Ik moet ff de kleuter de les weer lezen. Bayer Leverkussen is sowieso de 3de succesvolste club van Duitsland. Toen jij nog in je luiers zat speelde Leverkussen gewoon CL finale. Ze waren tijdje aan het creperen in de subtop maar ze zijn gewoon weer helemaal terug. Welke toekomst? Welke voorspelling? Dit noem je gewoon logica. Bayern en Dortmund met 80.000 man op de tribune. Moet ik je nog uitleggen wat top 3 inhoud of wil je achterlijk spelen?

Prima, als ze maar beseffen dat hij er niet goedkoper op is geworden.

8 mei 2024 om 12:28

Dat lijkt me wel aangezien hij nog maar een één jarig contract heeft.

8 mei 2024 om 14:23

In het buitenland zijn ze al gewend dat een 1 jarig contract niet betekent dat diegene voor een koopje weg mag.
In NL moeten we daar ook aan wennen, dus gewoon 30mln vasthouden.

8 mei 2024 om 19:08

Dan loopt die over een jaar uit zijn contract en dan heb je niks.

8 mei 2024 om 12:30

Hij is er in ieder geval niet duurder op geworden

8 mei 2024 om 12:49

Waarschijnlijk voor een miljoen of 17/18 op te halen

8 mei 2024 om 12:55

Daar gaan ze wel op uitkomen denk ik met nog een enkeljarig contract.
Beide blij.

8 mei 2024 om 13:53

Lastig te zeggen. Voor Senesi kreeg je ook max 17 met een eenjarig contract. 30 lijkt mij dat te hoog gegrepen idd.

8 mei 2024 om 15:59

Senesi leverde meer dan 15 miljoen op (inclusief bonus en doorverkoop%) met eenjarig contract. Dan moet je voor international Geertruida die beter, belangrijker en meer potentieel vertegenwoordigd minimaal tussen de 20 en 25 miljoen krijgen met een flink doorverkoop%.

8 mei 2024 om 13:24

Met een 1-jarige contract nog is die zeker wel goedkoper geworden. Denk je echt dat Leipzig 30+ miljoen gaat betalen dan.

8 mei 2024 om 14:18

Het zal zeker een rol spelen zijn contractsduur. Maar in hoeverre moet je je als club hierdoor laten leiden als de desbetreffende speler niet perse naar jouw club wilt? Bied je dan alleen maar veel minder omdat die maar een jaar contract heeft? En wat als er meerdere kapers op de kust zijn en de speler wil ook daar naar toe?

8 mei 2024 om 14:41

Als die niet wil gaan heeft het niet zoveel zin voor Leipzig om te pushen. Maar vorig jaar wou Geertruida volgens mij ook wel gaan maar kon Leipzig geen akkoord bereiken met de transfersom voor hem. Leipzig is een stap hoger dan Feyenoord en denk dat Geertruida dat ook wel wil naar zoveel jaren in Nederland.

Zou een veel betere stap zijn dan Liverpool, waar hij dankzij de overstap van Slot aan gelinkt werd.

8 mei 2024 om 12:46

Vind het zelf maar een lauwe stap. Waar speel je bij Leipzig wel voor waar je bij Feyenoord niet voor speelt? Kampioen word je niet, en laatste 16 CL is normaal de max. Je komt gewoon in een andere talentenschuur terecht. Zou op dit moment hoger mikken dan Leipzig.

8 mei 2024 om 13:01

De stap is kleiner dan die naar Liverpool, daar geef ik je gelijk in, maar het is desalniettemin een stop omhoog.

Ten eerste zal die wekelijks tegen sterkere tegenstanders spelen dan hier in Nederland. Daarnaast geef ik Leipzig meer kans om verder te komen in Europa dan Feyenoord. Helemaal nu Slot vertrekt.

Ook kun je na 1 of 2 goede jaren bij Leipzig ook nog eens makkelijk de stap maken naar de absolute top (nkunku, Szoboszlai, Gvardiol, Werner, Upamecano, Konate, etc.).

Ik zou het wel snappen als Geertruida die stap wilt maken.

8 mei 2024 om 13:12

Het is een stap omhoog maar niet een té grote. Ontwikkeling is ook belangrijk. 2 goede seizoenen bij Leipzig en je staat er een stuk beter op dan dat je bij Feyenoord zou doen.

8 mei 2024 om 13:16

@mentalist:

Je vergeet even dat die jongen in een (veel) betere competitie gaat spelen, met betere spelers gaat spelen en meer zal verdienen. Daarnaast is RB Leizpig in alles een stapje hoger dan Feyenoord.

Dan zou hij dus alleen naar Liverpool, Bayern, Real, Inter,... mogen overstappen om écht een stap vooruit te zetten? Kom op zeg...

8 mei 2024 om 13:17

Waar speel je voor? Wat dacht je van veel meer weerstand in de Bundeliga? Veel meer salaris, meer kans op Europees succes.
Hij kan zichzelf beter in de etalage zetten als hij daar speelt dan bij Feyenoord.

Sommige mensen hebben echt geen flauw idee.. Er is een wereld van verschil tussen de eredivisie en de bundesliga laat staan met de Engelse comp. Bijna niemand vanuit de eredivisie kan meteen aanhaken in de top van de Engelse comp, dus dan is het logisch dat je een tussen stap neemt en dat kan prima bij Leipzig.

Hoger dan Leipzig is nog veel te hoog voor hem. Week in en week uit top presteren is heel wat anders dan 70% van de wedstrijden op halve kracht te moeten spelen in de eredivisie waar hij bijna geen concurrentie heeft.

8 mei 2024 om 12:58

Dat was ook media gekwetter, liverpool heeft zelf never nooit nog Geertruida genoemd.
Liverpool kan hij denk ik wel aan hoor, maar een tussenstap zal gunstiger uitpakken om nog net dat kleine zetje te maken.

Ik schat hem het hoogste in van de huidige Feyenoord selectie. Hij heeft zich vooral voetballend nog verder ontwikkeld en heeft ook behoorlijk wat goals gemaakt dit jaar en dan waren er ook nog een aantal afgekeurd. De top van de Bundesliga past volgens mij perfect bij hem.

8 mei 2024 om 12:31

Persoonlijk schat ik hancko hoger in

8 mei 2024 om 12:48

Het zal elkaar niet veel ontlopen als ze allebei hun top raken. Maar ik denk dat Hancko verdedigend net wat meer is uitgekookt dan Geertruida inderdaad.

8 mei 2024 om 16:03

Geertruida kan op letterlijk elke positie in de verdediging (heel goed) spelen. Hancko is ook goed, maar Geertruida heeft meer potentie.

Heeft zich natuurlijk na de ''klap'' van het afketsen vorig jaar uitstekend herpakt op een hele kleine periode na. Met nog maar een 1 jarig contract denk ik niet dat er dit jaar hetzelfde uitgehaald zou kunnen worden als vorig jaar.
Een stap naar de top van de Bundesliga is een goed stap in mijn ogen. Red Bull Leipzig is een goed club met een duidelijke en heldere visie en beleid. Persoonlijk vind ik het geen mooie club zoals andere clubs in Duitsland.

Dortmund zou veel beter voor hem zijn, is ook niet te ver van Rotterdam

Uitstekende stap, denk dat een tussenstap wel belangrijk is.

Ondanks 1-jarig contract vind ik toch dat je hier minimaal een miljoentje of 40 + 10-15% doorverkoop percentage op moet bedingen..

8 mei 2024 om 13:32

Gaat natuurlijk niet gebeuren. Zolang Geertruida niet verlengt zal je hier denk ik de helft van wat jij noemt voor krijgen. Na het mislopen van de transfer volgend jaar zal Geertruida waarschijnlijk ook graag de volgende stap willen maken.

Wil trouwens niet zeggen dat ik hem 'maar' 20 mil waard vind, want ik vind het een fantastische speler

8 mei 2024 om 14:18

Tja, ik vind dat Pavlidis 100 miljoen waard is, maar dat wil niet zeggen dat hij dat ook is. Met een 1jarig contract en een speler die weg wil kom je toch echt eerder uit op een bedrag rond de 20 miljoen. Heeft Feyenoord ook al een hoop opgeleverd door CL te halen en komt uit de eigen jeugd. Denk dat Feyenoord hem nu dan ook wel de stap gunt en niet al te moeilijk gaat doen. 40 miljoen is echt veel te veel, dat hebben jullie voor Kokcu niet eens gekregen.

"de Duitse topclub onderhandelde vorig jaar zomer lang met Feyenoord over een overstap van de 23-jarige multifunctionele verdediger, maar liet de deal klappen op enkele miljoenen."
De deal klapte door een blessuregeval, waardoor de transfer prioriteiten verschoven

RB Leipzig is geen veel grotere club dan Feyenoord en stap omhoog. In competitie wel natuurlijk. Ik werd er op geattendeerd dat er veel jeugd op VZ zit. Feyenoord is vergeleken met Leipzig de grotere club natuurlijk. RB Leipzig bestaat net 15 jaar. Ze zullen meer geld hebben en in een sterkere competitie spelen. Dat zegt niet alles over de grote van een club. Leipzig heeft 2 keer de beker gewonnen en zijn de laatste 6 jaar ongeveer de nummer 3 van Duitsland. Razendknap en ze spelen door de sterke van de competitie dus ook structureel champions league. De historie en palmares van Feyenoord ga ik hier niet neerzetten. We moeten onze eigen all time top 3 ook niet gaan onderschatten. Tot het Bosman arrest speelde we in alle facetten gewoon mee voor de europese prijzen en zelf nu halen we nog halve en finales.

8 mei 2024 om 14:20

Historisch gezien is Feyenoord een grotere club, maar daar heb je nu bar weinig aan. Als speler kijk je gewoon naar salaris, competitie en mogelijkheden om stappen te zetten en dan is Leipzig gewoon in alles een stap omhoog tov Feyenoord. Ze betalen beter, de competitie is een stuk lastiger, ze komen verder in de CL en de toppers vertrekken stuk voor stuk naar de absolute top. Dan is het heel leuk dat Feyenoord veel langer bestaat en mooie prijzen heeft gewonnen, maar dat zie je niet terug op je salarisstrook en dat boeit ook geen enkele club als je een overstap maakt.

8 mei 2024 om 15:15

@spursfan: maar batouwe ontkent het gedeelte over salaris en competitie ook niet. Maar Feyenoord is los daarvan wel gewoon een grotere club

8 mei 2024 om 16:00

Batouwe beweert ook dat Leipzig geen stap omhoog is, met als argument dat Feyenoord historisch een grotere club is. Ik bestrijd dat omdat de historie van een club misschien wel de laatste reden is om een andere club als stap omhoog of omlaag te zien. Ik zou als speler momenteel 10x liever bij City dan bij United zitten, ondanks dat United historisch een veel grotere club is.

EK even afwachten en anders 40 miljoen en een tray Redbull.

Zijn contractduur zal zeker een rol spelen. Toch denk ik dat dit voornamelijk speelt als de speler perse naar die ene club wil. Anders wil je als club ook weer niet zo graag die speler als je alleen maar minder bied vanwege zijn contract.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren