Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trap Ritzmaier kost De Jong duels met CSKA en Ajax

Laatste update:
/

Luuk de Jong staat de komende weken niet ter beschikking van PSV-coach Phillip Cocu. De goalgetter raakte afgelopen zaterdag geblesseerd in het duel met NEC (2-1) en hield daar een beschadiging aan zijn enkelbanden aan over. Dat is maandagmiddag gebleken bij een aanvullend onderzoek in het St. Anna-Ziekenhuis in Geldrop.

De Jong werd in het duel met de Nijmegenaren gevloerd door Marcel Ritzmaier, die daarvoor een gele kaart kreeg. De PSV-spits had zichtbaar last van de tackle, maar bleef staan en schoot op slag van rust zelfs de 1-0 binnen. In de pauze moest hij zich alsnog laten vervangen. Niet zonder reden, blijkt dus nu.

PSV meldt via de officiële kanalen dat De Jong het Champions League-treffen met CSKA Moskou en de Eredivisie-kraker tegen Ajax aan zich voorbij moet laten gaan. Ook kan de aanvaller niet in actie komen voor Oranje, dat begin oktober aantreedt tegen Kazachstan en Tsjechië. Of De Jong daarna weer inzetbaar is, zal moeten blijken. PSV kan daar nog geen voorspelling over doen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

balen voor de jong, zou hier frustratie van ritzmaier in zitten omdat hij het bij PSV niet gered heeft? of daardoor te fanatiek?

28 september 2015 om 17:06

Of je kijkt gewoon naar de situatie. Ritzmaier moest De Jong wel neerhalen om een gevaarlijke counter eruit te halen. Anders was het een overtal situatie geweest en mogelijk een doelpunt voor PSV. Een professionele overtreding die niet heel professioneel uitpakt.

28 september 2015 om 17:12

zou kunnen, ik vraag het me gewoon af omdat het niet een normale sliding is die hij maakte en hij naar mijn weten niet eerder zon overtredingen maakte

28 september 2015 om 17:12

Het zag er inderdaad meer uit als een tackle die de aanval eruit haalt. In eerste instantie zag het er ook niet uit als een smerige overtreding en was het niets meer dan een gele kaart. Pas in de herhaling werd duidelijk dat het eigenlijk rood zou moeten zijn. Ritzmaier heeft naar mijn insziens nooit de intentie gehad de Jong de blesseren maar probeerde slechts de aanval eruit te halen.

28 september 2015 om 17:21

Als je een counter eruit wilt halen trek je even aan het shirtje of zo. Dit was gewoon buitenproportioneel.

28 september 2015 om 17:23

dat bedoel ik, en hij is geen speler die vaak rare overtredingen maakt

28 september 2015 om 18:14

Goed nieuws voor ajax

28 september 2015 om 18:34

Mannelijke overtreding zo win je westrijden

28 september 2015 om 19:01

Mannelijke overtreding we zullen maar denken je weet niet beter, maar voor mij mag hij alsnog voor een wedstrijdje of 5/6 worden geschorst hij breekt zo bijna zijn been , mannelijk.pff

28 september 2015 om 19:07

Nou ja goed voor ajax? Je krijgt wel te maken met een locadia die super gebrand is om zich te laten zien. Die roept al anderhalf jaar dat hij een basisplaats verdient. Dit is zn kans.

28 september 2015 om 19:30

Yup..
Als de overtredingen van Moreno als mannelijk worden beschouwd is dit ook gewoon mannelijk.
Verder niet bewust iemand blesseren

28 september 2015 om 19:31

Wat??? Een professionele overtreding??? Heb je die beelden wel gezien?? Met de voet volll op de enkel terwijl die bal daar niet in de buurt was.. Schandalig!! Hij had m ook aan zn shirt kunnen trekken.. Dat was professioneel geweest

28 september 2015 om 20:01

Tja, tussen een counter eruit halen en een counter eruit halen zit dus nog veel verschil zo blijkt...

28 september 2015 om 20:19

Nou ik heb hem een jaar bij Cambuur uit en thuis gevolgd. Hij had ook toen vaker van dit soort vreemde overtredingen. Niet zo hard als nu en ik ga er dan ook vanuit zeker onbedoeld, echter pakte hij toen ook geregeld op de domste plekken en momenten geel, waarbij hij blij mocht zijn geen blessures te hebben veroorzaakt. Ik geloof direct als hij zegt dat het uiteraard niet de bedoeling was. Maar dat hij wel eens wat ongecontroleerd in wil komen heb ik bij Cambuur toen wel gezien. Ook ben ik ervan overtuigd dat hij juist dat niet nodiig heeft. Dit omdat hij wel degelijk over kwalititeiten beschikt die dit soort acties onmogelijk zouden moeten maken.

28 september 2015 om 22:10

Precies, pietluttig gedoe tegenwoordig.. Ga allemaal lekker zaalvoetbal kijken

28 september 2015 om 17:16

Zo spannend zal het allemaal wel niet zijn. Ritzmaier wou die counter eruithalen maar deed dat erg dom en veels te hard. Niks meer en niks minder.

28 september 2015 om 18:30

Nah beetje simpele gedachte, of niet? Was geenzins de intentie om de jong te blesseren! Maar ja psv en de supporters moeten niet zo janken! Het zit ze eens een keertje tegen en gelijk wijzen naar andere zo jammer

28 september 2015 om 18:39

Wie zit er hier nou te janken Unis?
Dat ben jij toch!
Keizerstad gewoon gelijk. Balen en heel dom. Kan Locadia meteen zijn waarde gaan bewijzen. Moskou scoort niet zoveel, dus hopen op een 1-1

28 september 2015 om 21:25

Haha, ga ergens anders provoceren, kleuter.

29 september 2015 om 01:41

Nou lekker dan, kunnen we net zo goed de 3 punten gelijk aan Ajax geven, geen Willems, geen guardado, geen de jong.... Zie het somber in

Geen excuses meer voor Ajax, dan moet er zondag gewonnen worden van PSV. Geen Guardado, De Jong en Willems.

28 september 2015 om 17:07

Net alsof PSV anders gaat spelen. Zullen gewoon met tien man voor de goal hangen en hopen op een snelle uitbraak.

28 september 2015 om 17:23

counter-voetbal idd. Narsingh en Lesbienne spelen, Ajax heeft nu met Dijks en Tete ook snelle jongens. Guardado is een groot gemist maar een De Jong ook.

28 september 2015 om 18:02

En dan nog attractiever voetbal op de mat leggen dan Ajax.

28 september 2015 om 19:08

Ja... Dat zal t zijn... De spellchecker. Die van mij maakt geen lesbienne van lestienne.... Dus....

28 september 2015 om 20:25

Dat zagen we afgelopen weekend

28 september 2015 om 21:39

Spellingchecker zou counter-voetbal met een hoofdletter laten beginnen. Naamsverbastering was voor mij een weekban. Benieuwd of dat ook voor Ajacieden geldt. (al weet ik eigenlijk al het antwoord...)

On: Mazzel voor Cska en Ajax. Pech voor Psv. De wet van Murphy is van toepassing in Eindhoven dit seizoen.

Edit: En mijn vermoedens waren juist. Ondertussen twee latere reacties van mij verwijderd, onder het mom van reactie op verwijderde reactie, en deze staan er gewoon nog. Laffe moderatie hoor.

28 september 2015 om 23:07

Lesbienne... hoe kinderachtig kun je zijn.... precies hetzelfde als je pisvee of ajakes zegt...

28 september 2015 om 17:08

Precies geen excuses voor zondag er moet gewonnen worden. Ik heb er ook zeker vertrouwen in hoor ajax speelt een stuk minder naïef als vorig jaar en we af en toe flinke counters om onze oren kregen. Vooral toen de thuis wedstrijd tegen psv pijnlijk!!! Nu spelen we met dijks en tete een stuk minder naief en daardoor heb ik er ook zeker vertrouwen in komendr zondag. De sterkhouders zijn er niet bij psv en je kan ze gewoon op 8 punten zetten, dat zou natuurlijk heerlijk zijn nu al 8 punten voorsprong op psv !!!

28 september 2015 om 17:10

Helemaal mee eens. Al is het wel jammer dat niet beide teams met volle sterkte spelen. Als Ajax nu nog niet wint is het erg droevig gesteld: PSV zou 'ons' helemaal oprollen als onze beste spelers niet mee zouden doen en Psv's beste spelers wel.

28 september 2015 om 17:10

Eens, maar ook met die 3 vind ik dat Ajax thuis altijd moet winnen van elke eredivisie ploeg. Het gemis van de Jong is wel een hele grote aderlating hoor. Perfect aanspeelpunt die de bal perfect kan vasthouden zodat de rest kan bijsluiten. Locadia kan dat toch niet zo goed als Luuk. Gifkikker Guardado op het middenveld is in topwedstrijden ook van grote invloed.

28 september 2015 om 17:16

Guardado wordt veruit het meeste gemist, locadia is gewoon een goede vervanger voor de jong,, het mooie aan de wedstrijd is dat PSV ook moet, ze zullen misschien wel op de counter spelen maar moeten ook winnen anders wordt het gat met ajax groter of blijft 5 punten en feyenoord kan ook uitlopen dus geloof ik niet dat ze op gelijkspel gaan spelen

28 september 2015 om 17:21

Laten we hopen dat PSV ook zonder deze 3 uitgaat van hu eigen kwaliteiten en durft te voetballen, dan word het een mooie pot. Balen voor deze topper dat PSV in elke linie de belangrijkste speler mist. Er zal, ongeacht het resultaat, wel weer een hoop discussie ontstaan.

28 september 2015 om 19:32

Cocu in topwedstrijden
..Op de counter.

28 september 2015 om 21:15

Mensen vergeten dat ajax vorig jaar bij psv uit ook op de counter speelde.
Waar zij toen psv het spel lieten maken.

Denk dat psv het heel lastig gaat krijgen, maar in de laatste "top" wedstrijden zag het er wel beter uit dan tegen de mindere tegenstanders.

28 september 2015 om 17:12

@ Superstick,

Ondanks dat PSV Jetro Willems, Andrés Guardado en Luuk de Jong wegens blessures zal missen tegen Ajax, zou ik als Ajacied toch niet te vroeg gaan juichen.

Als vervanger van Guardado en de Jong hebben ze Jorrit Hendrix en Jürgen Locadia ook nog achter de hand en dat zijn toch ook niet geen slechte opties. Hendrix vind ik, als hij speelt, altijd wel een goede indruk maken en Locadia pikt over het algemeen vrij gemakkelijk z'n goaltjes mee en ten opzichte van Guardado en de Jong, is dit niet echt een grote achteruitgang en ja, de Jong en Guardado zijn beter, maar nogmaals, zoveel zal PSV er niet op achteruit gaan met Hendrix en Locadia.

Als vervanger van Willems zal dan waarschijnlijk gebruik gemaakt worden van Simon Poulsen of Joshua Brenet en van Willems naar Poulsen is inderdaad een achteruitgang, maar ook niet zo'n grote en Brenet speelt de laatste tijd ook prima, of in ieder geval: Brenet heeft de laatste maanden 'n aantal stappen vooruit gezet, zowel als rechts- en linksback.

28 september 2015 om 17:21

Zelfs zonder die drie is PSV een betere ploeg dan de andere clubs tegen wie Ajax dit seizoen al wedstrijden heeft gespeeld in de Eredivisie. Dus ik zou niet te vroeg juichen

Marcel, bedankt! Een groot gemis voor Psv. Nu zie ik de wedstrijden tegen Cska en Ajax wel een beetje zomber in.. Locadia zal uiteraard gebrand zijn en zijn kans grijpen maar de Jong is met zijn kopkracht gewoon een supersterk wapen voor Psv.

Erg jammer.

Als Moreno spelers de wedstrijd uit schopt wordt het hier verheerlijkt, dus ik neem aan dat velen van jullie dit ook een geweldige tackle vonden.

PSV heeft gelukkig ook de tweede beste spits van Nederland. Hij is misschien niet zo'n kapstok als de jong, maar het lijkt erop dat Locadia ondanks weinig speeltijd wel stappen heeft gemaakt.

28 september 2015 om 17:11

Moreno's tackle was een laatste noodgreep. Hard en op de bal, helaas voor Shaw een beenbreuk. Ritzmaier daarentegen was veel te laat en de bal was niet in de buurt. Gestrekt been op Ldj's onderbeen.

28 september 2015 om 17:12

En die op Tanane was niet vergelijkbaar? In mijn optiek toch echt wel dezelfde overtredingen hoor.

28 september 2015 om 17:27

Over de tackle op Shaw kan gediscussierd worden. Maar over de tackle op Tannane kan je hetzelfde stellen naar mijn mening.

Belachelijke overtreding die hard gestraft moet worden.

28 september 2015 om 17:35

Moreno gaat daar voor de bal maar is te laat. Dit was puur en alleen trappen op de enkels van De Jong. Zit toch wel een aardig verschilletje imo.

28 september 2015 om 18:42

Ga nog maar eens terugkijken dan. De tackle op Tannane viel erg mee en werd puur opgeblazen door het incident met Shaw. Het oogde wat onbeholpen maar hij ging helemaal niet door met zijn been maar trok hem terug. Daarom was er ook geen schade bij Tannane. Deze tackle van Ritzmaier was veel en veel zwaarder dan die van Moreno.

28 september 2015 om 20:57

Noem een scheurtje in het bot van je knie maar geen schade.

28 september 2015 om 17:12

Tweede beste spits van nederland laat me niet lachen haha.... ! Vind sws haller is al beter. kramer vind ik ook niet heel veel onder doen en milik ook zeker niet. Ondanks dat milik slecht is in het mee voetballen is het een absolute killer in het 16 meter gebied

28 september 2015 om 17:20

Milik heeft goede momenten maar absolute killer? Met drie goals bij een club als Ajax? De boer zet nog liever een middenvelder in de spits. Laat mij niet lachen. Locadia is echt wel verder dan hem. Kramer weet ik nog niet, begint te draaien, speelt goed mee maar was niet echt scherp voor de goal zondag.

28 september 2015 om 18:56

Laat me niet lachen? Ik zal je wat zeggen ik vind locadia zelfs de beste spits van de nl competitie. Sneller, beweeglijker en meedogenlozer dan de rest!

28 september 2015 om 19:02

Tjah zonder kansen kun je niet scoren he , milik is zeerzeker wel een killer, het feit dat je vervolgens wel discussieert over kramer zegt ook wel gemoeg over je objectiviteit, je vind kramer dus beter dan milik?

28 september 2015 om 20:21

Milik heeft totnutoe in 47 wedstrijden voor Ajax 28 keer het net gevonden. Nu jij weer.

28 september 2015 om 23:11

Ha klinkt goed maar daar zitten 6 goals tussen tegen amateurs. Milik is geen Ajax spits, geweldige linker maar het is geen aanspeelpunt of een spits die voor zichzelf wat kan creëren. De Jong is wel een aanspeelpunt en scoort ook meer dan Milik, ook in grote wedstrijden.

28 september 2015 om 18:12

Don't cry.

28 september 2015 om 19:12

Tja als Moreno twee spelers uit de wedstrijd schopt is het niet expres en doet Ritzmaier het 1 keer bij een psv speler dan is het opeens een heel ander verhaal. Hij wilde die counter eruit halen en doet dat op een domme manier, dat zeker. Maar iedereen moet er niet zo'n drama van maken want alles wordt weer overtrokken, er zitten genoeg hypocrieten tussen merk ik wel.

28 september 2015 om 20:06

Inderdaad geweldige tackle.. Kom op man, elke tackle die iemand blesseerd is niet goed. Ik geloof echter niet dat in alle 3 de tackles (moreno 2 en die van Ritzmaier) opzet in het spel was. Gewoon ongelukkig..

Vervelend voor psv. Belachelijke overtreding ook van die ritzmaier. Bal was allang weg. Had hier echt rood voor moeten krijgen. Deze overtreding was 10x erger dan die van moreno op shaw

28 september 2015 om 17:18

Nee, die overtreding op Tannane van Moreno was wel normaal zeker? Hij wordt de hemel in geprezen om zijn harde spel, dan moet je ook niet zeuren als het een keer andersom het geval is.

28 september 2015 om 17:25

Echt gewauwel deze opmerking. De tackles van Moreno en die van Ritzmaier zijn onvergelijkbaar. De ene is (misschien te) hard, maar die van Ritzmaier is gewoon smerig.

28 september 2015 om 17:27

Dus omdat een Psv'er een paar wedstrijden geleden een overtreding heeft gemaakt, mag er niets meer worden gezegd over overtredingen tegen Psv'ers? Dan kunnen we ook de schop van Moreno tegen Tanane goedpraten door te wijzen op het feit dat Guardado tegen United uit de wedstrijd werd geschopt. Dat slaat toch ook nergens op?

28 september 2015 om 17:51

Daar gaat het niet om, Totalbb. Het gaat mij erom dat deze actie en die van Moreno op Tannane vergelijkbare situaties zijn, maar dat die van Moreno geaccepteerd wordt en die van Ritzmaier belachelijk en vies is. Beide acties zijn uiteraard belachelijk.

28 september 2015 om 18:43

De overtreding was helemaal niet vies, maar ongelukkig. Ipv van laatste rem door hem te tackelen, raakt hij hem vol op zijn kuit. Nooit zo bedoeld natuurlijk. Wel rood.

28 september 2015 om 20:07

Tussen hard en gemeen spel zit ook een verschil. Gelukkig heb jij dat wel door..

28 september 2015 om 17:19

Okay niet overdrijven nou.

28 september 2015 om 18:39

10x erger dan op Shaw?? Vond die overtreding van Moreno op shaw toch echt belachelijker dan die van Ritzmaier op De jong.. Wel hadden beide spelers een rode kaart moeten krijgen.

28 september 2015 om 21:51

Ik vond de overtreding van Ritzmaier vergelijkbaar met die van die Rapid Wien speler op Riedewald. Totaal niet de intentie om de bal te spelen en vol op de man.

Locadia is minder dan de jong maar niet heel veel en is doelgerichter qua kansen, echter het gemis van guardado zal wel eens een sleutel kunnen zijn in het potje tegen Ajax. Ik verwacht een open wedstrijd op voorhand niets van te zeggen, ondanks de stand speelt Ajax bij lange na nog niet goed..... We gaan ervoor zitten!! En tipje aan brands en gerbrands.... Contractie van ene Oostenrijker verbranden.

28 september 2015 om 17:33

Ajax speelt nog niet geweldig, maar het voordeel is dat PSV nog slechter speelt dan Ajax. Ik verwacht daarom ook dat Ajax deze wedstrijd gaat winnen. Ik denk 3-0.

28 september 2015 om 17:52

Zou er niet te makkelijk over denken. Ajax heeft dit seizoen nog geen enkele wedstrijd gewonnen waar ze serieuze tegenstand kregen. Bijna alle europese wedstrijden bijvoorbeeld

28 september 2015 om 18:41

Dus omdat Ritzmaier gewoon zijn werk doet voor de club waar hij nu speelt moet PSV het contract verbranden?
Hij haalt met deze tackle een counter er uit met een dikke kans op een doelpunt.

28 september 2015 om 20:09

Nee, gewoon nee.. Moreno zijn eerste doel was om de bal te spelen, en dat lukte hem ook. Jammer genoeg ook Shaw. Maar Ritzmaier maakt de tackle terwijl de bal al lang weg is. Zit dus nog wel een verschilletje in..

Europees is het klote voor het Nederlands voetbal, maar voor Ajax mag er nu geen excuus meer zijn!

29 september 2015 om 01:45

Die vinden ze altijd wel

Toch zijn dit hele rare situaties. Je leent een speler uit en die blesseert een speler van jouw ploeg. Net als dat zo'n speler dan twee keer zou scoren tegen jouw ploeg. Toch begrijp je in dit soort gevallen wel dat ze in Engeland niet uit mogen komen tegen de club waardoor ze verhuurd worden. Weet overigens of die constructie nog steeds bestaat en wordt uitgevoerd, maar het is in dit geval wel te begrijpen!

PSV moet zich niet in de underdog positie gaan plaatsen, enkel door het gemis van Luuk. Ze hebben de twee na beste spits van Nederland volgens Brands (en daar kan ik me aardig in vinden). En nog de luxe om een topaankoop als Pereiro op de bank te zetten. PSV en Ajax ontlopen elkaar niet zoveel.

Oh god ik voel het al weer aankomen als Ajax wint zondag. Ja, leuke overwinning maar PSV mist die en die. Altijd weer de excuses als Ajax aan aanzienlijke prestatie neer zet.

Mede daardoor vind ik het erg jammer dat Guardado en de Jong er niet bij zijn zondag. Speel het liefst tegen de sterkst mogelijke teams. PSV spelen we ook met die 2 spelers weg.

28 september 2015 om 19:24

Een overwinning tegen een gehavend PSV is ook alles behalve een aanzienlijke prestatie. Feit is wel dat PSV de drie beste spelers mist op dit moment in alle linies. Wanneer Ajax Klaassen, Milik en Dijks zou missen dan zou je de achteruitgang op het veld wel merken denk ik.

Bijkomend voordeel is wel dat Locadia gebrand zal zijn om zich te laten zien.

29 september 2015 om 08:18

Haal bij ajax el ghazi, klaasen en cilissen weg en psv wint ook makkelijk van ajax. Ik heb al een verlies ingecalculeerd deze zondag. Zonder je 3 beste spelers ben je niet veel meer.

Jammer voor de wedstrijd. Als PSV nu wint dan hoor je geluiden dat Ajax niet eens kan winnen van een team dat de 3 belangrijkste spelers mist. Als Ajax wel wint dan is dat te verklaren omdat die 3 niet mee hebben gedaan. Ik had liever de 2 sterkste elftallen tegen elkaar zien spelen. PSV zal denk ik achterover leunen en gokken op de snelle mensen voor in...dat deden ze ze vorig jaar ook en uiteraard met succes.

Nu kan Locadia zijn kans pakken, in de spits, en niet op de vleugel.

Goed nieuws.

Niet fijn voor de jong maar het zou hypokriet zijn als ik zeg dat ik beide partijen op volle srerkte wil zien.

Wil gewoon winnen dn zonder de jong is die kans daar op groter.

Wordt een moeilijke pot zondag... We missen onze drie beste spelers. Ik zou achterover gaan leunen. De boel dichtimmeren en gokken op de ruimte achter de verdediging met lestienne en narsingh.

28 september 2015 om 17:39

Ook als PSV op volle sterkte zou zijn geweest, was dit waarschijnlijk de tactiek geweest. In dat opzicht verandert er dus niet zo veel.

28 september 2015 om 19:34

Waarom wordt er gedaan alsof PSV altijd countert. Vorige seizoen psv-ajax zeker vergeten. Was maar 1 ploeg aan het counteren dat was Ajax.

29 september 2015 om 10:12

Dat was dan de uitzondering op de regel;-)

30 september 2015 om 13:33

bullshit, wij proberen vooral op te bouwen.....

Geen Guardado, geen De Jong. Ik zie het somber in voor PSV de komende weken. Je zag in de afgelopen wedstrijden al dat het ontbreken van Guardado een enorm gemis is en nu raken ze ook nog scorend vermogen kwijt. Tegen Ajax kan je hopen op een punt maar tegen CSKA vrees ik voor een flinke nederlaag.

28 september 2015 om 17:57

Mwoh denk dat er verdedigend niet heel veel veranderd door het gemis van deze 2 spelers. Vooral het creeren van kansen en het bal vasthouden voorin word lastig. Ik ben nog steeds positief en hoop op een punt bij cska en 3 bij ajax

Ik hoop dat PSV hier juist kracht uit put. Natuurlijk ben je een paar belangrijke krachten kwijt, maar er staat nog steeds een prima ploeg die er gewoon vol voor moet gaan in de Arena. Ajax heeft een goed team dat de wedstrijd door de resultaten in de Eredivisie vol vertrouwen tegemoet zal zien, maar het zou niet de eerste keer zijn dat dit omslaat in misplaatste arrogantie en onderschatting. Hopelijk gooit PSV nu ook eens in een uitwedstrijd alle schroom van zich af en gaan ze uit van hun eigen kwaliteiten. Als je dan toch verliest, heb je er in elk geval alles aan gedaan. En hebben we in elk geval alvast een excuus. :D

Het is werkelijk schandalig. PSV betaald nog het grootste deel van zijn salaris en gunt hem een stap naar een club waar hij wekelijks kan spelen. Die Ritzmaier moet zich doodschamen, door hem maakt PSV een stuk minder kans tegen CSKA en Ajax. Twee erg belangrijke wedstrijden.. Voortaan een niet speel clausule in het huurcontract laten opnemen, zodat dit soort eikels je team niet kunnen benadelen.

28 september 2015 om 19:01

Je mag in nederland niet zo'n dergelijke afspraak maken.

Er overtrokken reactie hij doet het ook niet opzettelijk.

28 september 2015 om 20:55

Hij zal hem waarschijnlijk niet opzettelijk willen blesseren, maar hij wilt het ongelijk van PSV bewijzen. Ritzmaier legt zichzelf meer druk dan normaal op en bezwijkt op een hele negatieve manier. Hij schijnt zelfs een goede band met de Jong te hebben.

28 september 2015 om 21:12

Het is en blijft een contactsport en als je verleerd timed kan dat pijnlijke gevolgen hebben.

Was onnodig en roodwaardig maar ik geloof niet in opzet.

28 september 2015 om 22:26

Ik geloof ook niet in opzet. Volgens mij heeft hij voor zaterdag nog nooit een smerige of zware overtreding gemaakt. Het gaat mij er om dat zo'n huurconstructie pijnlijke gevolgen kan hebben voor de club waar de speler eigendom van is. Ritzmaier is gefrustreerd en legt veel meer risico in zn spel. Met als resultaat dat PSV nu zn beste speler niet kan inzetten in naar mening cruciale duels.

28 september 2015 om 22:31

Met winst in Moskou stel je eigenlijk plek 3 al veilig en verlies je bij Ajax dan sta je vroeg in het seizoen al op grote achterstand. Met de Jong in de basis maak je gewoon veel meer kans.

30 september 2015 om 18:54

ajax verloor een kampioenschap door toe doen van Jan Vertonghen die scoorde op huurbasis namens RKC tegen ajax een belangrijke doelpunt. shit happends.

dan moeten ze maar niet meer uitlenen

Oeii aderlating voor Psv. De Jong was weergaloos in vorm. De beste 5 spelers van vorig seizoen doen nu niet mee tegen Ajax: Depay, Wijnaldum, Guardado, de Jong, Willems.

Gefrustreerd mannetje die Ritzmaier.

Echt een tegenvaller. De Jong is samen met Guardado de meest dragende speler van Psv. Zo zie ik ze niet winnen in Amsterdam en zeker niet in Moskou woensdag.

Vind het sneu voor de Jong want dit gun je niemand maar voor Ajax is dit wel "goed" nieuws. Locadia is een geschikte knul maar ik schat Luuk wel hoger in. Laten we hopen dat Luuk er snel bovenop komt.

Locadia is ook prima spits, niet in paniek raken

"als De Jong van de week een zware blessure oploopt, moet hij zijn kans grijpen." (VI nr 39 p 105)

Profetische woorden van Marco Roelofsen in de VI van vorige week. We zullen zien hoe Jürgen Locadia het gaat doen. Ik heb alle vertrouwen in hem.

Ik maak me wel zorgen over die wedstrijden tegen Cska en Ajax. Depay en Wijnaldum weg, Guardado, Willems en De Jong geblesseerd, Maher hopeloos uit vorm, dat waren vorig seizoen de naar mijn mening zes beste spelers van Psv. Zonder die zes hou je een heel matig elftal over. Dit kunnen wel eens twee pijnlijke nederlagen gaan worden...

28 september 2015 om 20:55

Ik ben dan voor Ajax maar ik zou als ik jou was PSV nog niet afschrijven, Locadia is gebrand om zich te laten gelden, Guardado kunnen jullie ook wel opvangen en Depay en Wijnaldum zijn al een aantal wedstrijden weg. Plus PSV gaat waarschijnlijk alleen counter voetbal spelen dus dan heb je maar 1 goed moment nodig om te scoren.

28 september 2015 om 21:12

Depay en Wijnaldum zijn inderdaad al een aantal wedstrijden weg. En wat was het gevolg? Na zes wedstrijden stond PSV al op half zoveel verliespunten als in het complete vorige seizoen... En Guardado is voor PSV echt onmisbaar en niet op te vangen. Sinds hij geblesseerd uitviel tegen Manchester United hebben we drie dramatische wedstrijden gespeeld, tegen Heracles, Cambuur en Nec... En dat is echt niet geheel toevallig.

Ik vindt het heel sneu voor Luuk, en Ritzeveld zal wel achter zijn oren krabben, alleen zal hij dit niet met een intentie hebben gedaan om hem zo te blesseren, voor Ajax is het miss wel goed, maar ze hebben Locadia ook nog. Maar voor Luuk is het ook sneu dat hij oranje zal missen.

Wordt in die wedstrijden nauwelijks gemist.

Locadia is namelijk meer een spits voor op de counter dan Luuk de Jong. Overigens heeft PSV met of zonder Luuk de Jong in de huidige vorm toch geen kans tegen Cska en Ajax uit.

Nooit meer spelers verhuren waar PSV mogelijk tegen kan gaan spelen ;p. Ritzmaier was goed zaterdag. Maar niet goed genoeg voor Psv. Jammer dat we door onze eigen huurling onze beste spits missen, ook al is Locadia een waardige vervanger.

Dan zie ik het vrij somber in voor Psv. PSV heeft twee grote wapens, de lange bal op de Jong en de counter. De counter blijft over en juist Ajax lijkt zich daar dit seizoen aardig tegen te kunnen wapenen met de relatief snelle Tete, Dijks en Riedewald.

Groffe tackle had rood moete zijn ging bewust voor de enkel vieze tackle

28 september 2015 om 19:47

Wordt in Engeland niet moeilijk over gedaan.
Mannelijke overtreding.

28 september 2015 om 21:21

Totale onzin! Een "mannelijke overtreding" wil zeggen dat je wederzijds een stevig fysiek duel aangaat waarbij beide spelers echt voor de bal gaan. Daar was hier absoluut geen sprake van. De Jong is er vandoor, Ritzmaier kan er niet meer bij en geeft hem dan een bewuste schop tegen zijn enkel. Heel laf, heel geniepig, heel smerig en absoluut niet "mannelijk".

Prima mannelijke overtreding van Ritzmaier. Lullig voor De Jong, maar het is en blijft een mannensport, risico van het vak.

Psv'ers met hun krokodillen tranen. Bah. Hypocriet gedoe.

28 september 2015 om 19:45

Wat een belachelijke opmerking. Wat is mannelijk aan het vol op het standbeen met de noppen vooruit neer halen van een tegenstander. De bal was allang weg dus dit was niet de bedoeling.

Normaal gesproken benadeel je je eigen team met zulk soort overtredingen. Want rood was zeer terecht. Dus een zeer domme overtreding die jij waarschijnlijk alleen maar mooi vind omdat je als Ajax supporter bang voor de Jong bent.

28 september 2015 om 20:32

Sjakie! In welk opzicht hypocriet? Of ga je nu op zichzelf staande situaties die eerder zijn voorgevallen bij deze situatie betrekken?

28 september 2015 om 21:00

Hypocriet in de zin dat alles wat PSV druk is met het goed lullen van de overtreding van Moreno op Tannane. Moreno trapt iemand een scheur in zijn knie, niks aan het handje. De Jong wordt ongelukkig geraakt, en Eindhoven is in last. Dát heet hypocriet.

28 september 2015 om 22:52

Je doet dus precies wat ik al aan gaf! Deze situaties staan compleet los van elkaar en buiten dat zijn ze ook nog eens niet met elkaar te vergelijken!

29 september 2015 om 08:33

OK, dat ze niet met elkaar te vergelijken zijn klopt. Moreno was tot 2 keer toe wel even een tandje ranziger dan Ritzmaier.

Blessure De Jong is niks anders dan karma.

28 september 2015 om 21:48

Het was net zo'n mannelijke overtreding als van die speler van Rapid Wien op Riedewald. Heel Amsterdam en omstreken stond op z'n kop. Bah. Hypocriet gedoe.

Om dit soort redenen vind ik de clausule in Engeland goed werken. Geen gezeur achteraf om blessuregevallen of spelers die tegen hun werkelijke club de winnende scoren.

Dat is echr balen voor Psv, nu moet Locadia de schoenen van Luuk alleen vullen in de spits. Ben benieuwd hoe ze dit gaan opvangen als ploeg zijnde.

Naja lekker dan! Volgende week uit bij Ajax terwijl in iedere linie de beste speler ontbreekt! Jammer dat we juist in zo'n belangrijke uitwedstrijd zo verzwakt zijn! Hopen op het beste!

Sneu voor Luuk de Jong mocht die de wedstrijd van zondag tegen Ajax missen. Aan de andere kant hebben we ook vaker al gezien dat spelers de wedstrijd ineens wel lijken te halen. Misschien laat PSV dus niet het achterste van haar tong zien. We zullen zien zondag welke 11 spelers bij beide clubs aan de aftrap verschijnen.

Al had ik liever gehoppt dat hij CSKA natuurlijk nog wel kon spelen, ben ik blij dat hij het suel tegen Ajax mist. Goede speler, nare overtreding van Ritzmaier. Sterkte Luuk, na Ajax ben je weer aan de beurt.

Balen voor PSV maar Locadia is een prima tweede spits die erg hongerig en gretig oogt de laatste tijd. Hij mag laten zien wat hij kan. Voor het collectief is het wel een aderlating, maar in een wedstrijd tegen Ajax ben je nooit kansloos. Wel knijp ik a.s. zondag m'n handen dicht met een gelijkspel tegen de Amsterdammers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren