Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham staat na thuisnederlaag aan de rand van de afgrond

Laatste update:

Tottenham Hotspur staat aan de rand van de afgrond in de Champions League. De eerste ontmoeting met RB Leipzig in de achtste finale resulteerde woensdagavond in een minimale thuisnederlaag: 0-1. Een strafschop van Timo Werner in de tweede helft maakte het verschil. Steven Bergwijn stond de gehele wedstrijd op het veld, maar kon zich niet onderscheiden. Op dinsdag 10 maart wacht de returnwedstrijd in Duitsland.

Tottenham Hotspur moest het stellen zonder Heung-Min Son, die zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Aston Villa (2-3 zege) zijn arm brak. Bovendien is Harry Kane al langer geblesseerd en dus misten the Spurs de twee grote sterren in de voorhoede. José Mouirnho koos ervoor om Lucas Moura als valse nummer negen in te zetten, een positie die hij in het verleden vaker bekleedde. Bergwijn begon op de linkerflank; op rechts stond Giovani Lo Celso. Leipzig, de nummer twee van de Bundesliga, ging furieus van start in Londen en creëerde binnen zeventig seconden al twee goede mogelijkheden.

In de eerste minuut schoot Patrik Schick van afstand naast, waarna een nieuwe aanval ontstond aan de linkerflank. De opgestoomde Angeliño, sinds eind vorige maand gehuurd van Manchester City, zocht de korte hoek vanuit een lastige positie. Via doelman Hugo Lloris trof de linksback de paal met zijn venijnige uithaal. Het antwood van Tottenham volgde na zeven minuten. Na een afgeslagen corner bleef de thuisploeg aanvallen en aan de linkerflank werd Bergwijn bereikt door een fraaie bal van Lo Celso. De ex-PSV’er kapte naar zijn rechterbeen en zocht de rechterhoek uit met een geplaatste inzet, maar doelman Péter Gulácsi bracht redding.

Het was het startsein van een eerste helft waarin RB Leipzig de dienst uitmaakte. De teller stokte na 45 minuten op dertien schoren, een clubrecord voor een uitwedstrijd in de Champions League. Tottenham Hotspur had slechts 35 procent balbezit, maar bleef toch overeind. De grootste kans voor de bezoekers was na 35 minuten, toen Werner van dichtbij punterde en Lloris redding bracht. Het tweede bedrijf begon echter met een goede mogelijkheid voor Tottenham. Na een scherpe voorzet vanaf de rechterflank van Serge Aurier kwam Lucas in het strafschopgebied voor zijn man en kreeg hij een teen tegen de bal. Gulácsi greep in; de lastige rebound was niet aan Bergwijn besteed.

Na een uur spelen maakte collega Lloris een cruciale redding voor Tottenham. Angeliño, een van de uitblinkers aan de zijde van de bezoekers, gaf een lage voorzet vanaf de linkerflank. Een handig overstapje van Werner stelde Patrik Schick in staat om het van dichtbij de proberen bij de tweede paal, maar Lloris stond goed opgesteld. Zeventien minuten voor tijd plaatste Lo Celso een vrije trap in de verre hoek, waar Gulácsi het leer tegen de paal tikte na een uiterste ingreep. Ook een vrije trap van invaller Erik Lamela, van grotere afstand, was een prooi voor de keeper. Tottenham was een stuk gevaarlijker dan voor de pauze, maar RB Leipzig hield verdienstelijk stand.

Wie bereikt de kwartfinale van de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel leuk Leipzig gezien. Speelde hun gebruikelijke spel en dat zonder de 3 'gebruikelijke' verdedigers achterin (Orban, Upamecano, Konaté). Verassend dat de Spurs daar niet van konden profiteren. Op de laatste 15 na leek het werkelijk waar echt nergens op, en ik zie het Leipzig het wel simpel afmaken in de return, wat zeker verdiend is op basis van hun spel vandaag. Ik had trouwens wat twijfels over Ampadu vandaag, maar man wat speelde hij enorm solide zeg. Als hij zich de komende 1/2 zich zo door blijft ontwikkelen dan zou ik hem graag weer in ons shirt willen zien. Nog altijd pas 19 jaar. Verder mag ook wel eens gezegd worden dat Gulasci echt een verschrikkelijk goede keeper is. Misschien momenteel de beste keeper in de Buli. Onderschat imo.

19 februari 2020 om 22:58

Waar Leipzig zijn verdedigers niet had, kon Tottenham zijn beste aanvallers niet opstellen. Als je het moet doen met Bergwijn en Moura...tja... met alle respect dat is eerder een EL aanval qua niveau. Benieuwd of Mourinho iets kan bedenken voor de terugmatch of het gewoon de bevestiging is dat zijn verhaal stilaan ten einde loopt.

19 februari 2020 om 23:04

Moura schoot Tottenham Hotspur hoogstpersoonlijk naar de finale van de CL. Maar dat was puur geluk natuurlijk.

19 februari 2020 om 23:06

Ja. Moura is over het algemeen niet zo bijzonder.

19 februari 2020 om 23:07

Daar heb je ook wel gelijk in. Maar met Lucas, Alli, Lo Celso en Bergwijn mag je mag ik op zich best wel wat meer tegenstand verwachten. Ik bedoel, Leipzig speelde met van origine 4(!) vleugelverdedigers en een 19-jarige huurling, die heel sporaad speelt, in de verdediging. Natuurlijk is het verdedigende werk ook wel de verdienste van Leipzig, maar ik had persoonlijk wat meer verwacht van Tottenham.

19 februari 2020 om 23:13

Bwa die Moura teert vooral op die incidentele hattrick tegen Ajax maar dat is en blijf geen goalmaker hoor. En van Bergwijn kan je denk ik nog niet verwachten dat hij op dit niveau het verschil maakt ( twijfel er aan of ie dat ooit gaat kunnen). Ze missen gewoon stootkracht bij Tottenham zonder Kane en Son.

19 februari 2020 om 23:15

Thierrry, ja oke Tottenham miste haar beste aanvallers maar Leipzig doet het toch ook gewoon met een boel 'afdankertjes' van grote clubs en veel jonge onervaren jongens. De oudste is 28. Konate en Upamecano waren er niet bij, dat zjin toch ook 2 belangrijke pionnen die ze missen. Maar dat zag je nauwelijks. Het niveauverschil tussen Tottenham en Leipzig was geen gevolg van een verschil in kwaliteit. Integendeel. Als er al een verschil is, heeft Tottenham meer kwaliteit op papier. En ze konden zelfs een speler van 70 miljoen inbrengen dus dat is sowieso excuus voor mij. Mourinho is gewoon passe. Nagelsmann stuurde zijn jongens met een goed plan de wei in. Een plan dat inspeelt op de sterktes van zijn eigen team en de zwaktes van Tottenham uitbuit. Bij Mourinho was het weer massaal terugplooien en hopen op een individuele flits, pas op het eind kwam er een offensiefje van Tottenham maar ze konden ook moeilijk anders in eigen stadion bij een achterstand. Mager beestje, had meer verwacht van de wedstrijd. Toch was kon ik wel genieten, Leipzig was goed.

19 februari 2020 om 23:22

Nagelsmann is de beste trainer vab de wereld!

19 februari 2020 om 23:22

@ bon Jovi: ik verdedig Tottenham helemaal niet hoor, kan ik ook niet als Arsenal dan😀 ik schrijf ook dat Leipzig enkele spelers miste maar Tottenham ook. Los daarvan was Leipzig beter wat mij betreft. En Mourinho lijkt inderdaad einde verhaal, zoals ik ook al aan gaf.

19 februari 2020 om 23:24

Konate doet al heel het seizoen niet bij dus snap niet dat mensen die nu zo uitdrukkelijk benoemen de hele tijd. Leipzig speelt al heel het seizoen prima zonder hem..

19 februari 2020 om 23:24

*mee

19 februari 2020 om 23:29

Ik denk dat Leipzig ieder team moeilijk/lastig kan maken. Ze hebben niks te verliezen. Als ze eruit gaan is het prima, als ze doorgaan ook prima. De druk bij Tottenham is veel groter en dat speelt ook een rol. Verder denk ik dat Mourinho zn ouderwetse manier van coachen moet veranderen. Maar om deze nederlaag alleen maar op de conto van Mourinho te schrijven, dat ook weer niet. Hoe goed leipzig ook was, die hadden een penalty nodig om te scoren. Dat Davies en Aurier zo dom zijn en geen bal kunnen kaatsen is niet de schuld van Mou.

19 februari 2020 om 23:33

Ja Bayern doet het ook prima zonder Sule en Hernandez. Jezus wat een redenatie.

20 februari 2020 om 00:05

Ja bedoelde meer dat Konate gewoon al heel t seizoen niet speelt dus wat is er dan nu anders dan eerst? Son is pas net geblesseerd, die mis je nu dus extra erg. Mensen praten hier net of Konate nu opeens geblesseerd is..

20 februari 2020 om 00:11

Nee maar Konate is wel debeste verdediger die Leipzig heeft. Het blijft nog steeds een gemis als hij er niet bij is. Dat is hetzelfde als Liverpool of Real het hele seizoen zonder Van Dijk of Ramos spelen. Ik kan ook zeggen dat Kane er al heel lang uitlicht, dan is dat ook niet relevant.

20 februari 2020 om 06:27

De gevaarlijkste doelpoging van Tottenham in de eerste helft kwam toch echt van bergwijn...

Verdiend verloren slecht elftal tottenham zonder de top spelers

19 februari 2020 om 22:57

Zeer frustrerend ook om zoveel basisklanten te moeten missen in zulke belangrijke potten. En ergens mag Tottenham er ook uitvliegen van me.
Puur kinderachtig vanwege vorig seizoen. Simpel

Man man wat laat Leipzig het met een half B team toch enorm liggen.

19 februari 2020 om 23:05

Voor zover ik weet bestaat een elftal uit elf spelers en niet uit zes. Het is niet omdat Leipzig 3 spelers mist, dat ze met een B team speelden. Want dan speelde Tottenham ook met een B team... Ik snap dat je een grote Buli fan bent maar probeer ook wat objectief te blijven. Daarnaast verdiende overwinning voor Leipzig, dat dan wel weer.

19 februari 2020 om 23:09

Upa, Konate, Orban, Kampl zijn er 4. Normaliter is Olmo ook basisspeler en Poulsen is langdurig geblesseerd geweest. Zijn er eigenlijk 6!

19 februari 2020 om 23:12

Persoonlijk vind ik Klostermann wel beter als cv dan Orban, maar je hebt natuurlijk gelijk dat dit normaliter basisspelers zijn.

19 februari 2020 om 23:17

Olmo speelt er welgeteld 3 weken. Misschien beetje makkelijk die al als onbetwiste basisspeler op te noemen?

19 februari 2020 om 23:22

Tja daarvoor was Forsberg basisspeler, die zat ook op de bank.

19 februari 2020 om 23:29

Dit zou volgens jou toch een spektakel potje worden vergeleken met gisteren. Nou ik heb gekeken en vond het niet erg indrukwekkend.

Als je tegen een club als Leipzig zo’n tactiek hanteert verdien je het in mijn ogen ook niet om door te gaan. Het is gewoon laf voetbal en dramatisch om naar te kijken. Als je al zo verdedigend speelt tegen Leipzig hoe speel je dan tegen een PSG of Bayern München. Krijg je gewoon pijn van aan je ogen. Nu is het inderdaad ook zo dat ze wat spelers missen en dat er een paar spelers rondlopen die niet van het niveau Tottenham zijn maar dan hoef je toch niet zo laf te gaan spelen. Ik zie totaal geen spelvreugde, passie, vechtlust of overgave. Nee zo word dit gewoon weer het zelfde als Mourinho en United; een mislukt huwelijk.

19 februari 2020 om 23:00

dit is de speelwijze van Mourinho en dat weet je als club. al zou hij de duurste selectie ter wereld tot zijn beschikking hebben zou hij zijn team niet het initiatief laten nemen. ik snap ook nooit waarom clubs hem nog aanstellen maar dan zullen mensen wel weer naar zijn grote prijzen uit inmiddels toch wel een ver verleden wijzen

Geen zorgen, Tottenham heeft wel eerder een 0-1 thuis nederlaag om weten te draaien.

19 februari 2020 om 23:02

Ik denk echter niet dat Leipzig een eventuele 2-0 zal uit handen geven. Zullen eerder uitlopen naar een zware 4-0.

19 februari 2020 om 23:26

Doe niet zo gemeen.

19 februari 2020 om 23:40

Je aantal likes geven de jaloezie en afgunst dan ook weer op dit forum. Het blijft lachwekkend dat mensen van andere clubs altijd zo erg bezig zijn met Ajax, maar zelf al jaren geen barst meer presteren in europa en die misgunnende club alle kleine koppies boven water houdt. Fijne avond.

19 februari 2020 om 23:48

Een dergelijk onschuldig grapje moet kunnen lieve zuurpruim. Mijn mondhoeken gingen alleszins even omhoog.

20 februari 2020 om 01:02

Jouw mondhoeken gingen omhoog omdat je werd herinnerd aan ajax dat een halve finale CL verloor. Really? Ben ik niet Belgisch genoeg om dit te begrijpen? Treurig dat mensen hierom lachen. Veel plezier met jullie clubjes in de CL, mag toch hopen dat ik nooit ga lachen als een underdog er een keer uitvliegt in de halve finale.

20 februari 2020 om 01:35

Wauw, jij bent snel op je teentjes getrapt zeg. Zo'n onschuldig grapje moet toch kunnen? Ik kon er ook best wel om lachen.

20 februari 2020 om 07:35

Mijn mondhoeken gingen omhoog omdat ik wist dat Leidsehood er een zakdoekje bij zou moeten nemen. Wat een gejank zeg.

19 februari 2020 om 23:43

3-0 achterstand* nee dat is flauw 😂

20 februari 2020 om 01:03

Ja lach maar. Nu bijna uitgeschakeld. Met een mega budget. En vorig jaar keihard eraf tegen Liverpool. Waar lach je dan nog om vraag ik me af. Of was het met kiespijn? Zo niet, heb je een goede tandarts.

20 februari 2020 om 07:18

Zo hee kerel, ik denk dat je snachts maar niet meer op VZ moet zitten. Wat laat jij je kennen door een onschuldig geintje zeg.

20 februari 2020 om 11:36

Daar moest ik helaas ook aan denken. In dit geval betwijfel ik toch of ze zo'n huzarenstukje kunnen herhalen... ik weet niet eens zeker of ik het ze (mis)gun.

Dat was niet goed. Je ziet wel dat Tottenham voorin nauwelijks stootkracht heeft. Je hebt niemand die een bal vast kan houden en vooral spelers die de diepte zoeken. Verder heeft Tottenham ook gewoon te veel van die net-niet spelers. Daar kom je mee weg als de topspelers fit zijn, maar nu niet.

Dit kan zomaar een bijzonder CL jaartje worden. Leipzig, Atalanta en Dortmund op rozen terwijl clubs beide finalisten van afgelopen jaar en PSG moeten vrezen. Nog niks is beslist uiteraard, maar de krachtsverschillen zijn niet zo groot als men deed vermoeden.

19 februari 2020 om 22:59

Dortmund en Leipzig is totaal niet verrassend hoor. Beiden hebben een ijzersterk elftal.

19 februari 2020 om 23:03

Voor de wedstrijd zei je nog dat dit een veldslag zou worden en dat spurs Leipzig zou kapotmaken, snel van gedachten veranderd?

19 februari 2020 om 23:08

Al vind ik Dortmund totaal niet op rozen zitten hoor. Thuis 2-1 winnen geeft je niet veel marge. Ik zie PSG wel door gaan.

19 februari 2020 om 23:11

Als je 3cv’s mist word het wel een stuk lastiger. Ampadeu heeft me positief verrast.

19 februari 2020 om 23:02

De wereldtop heeft het moeilijk in de huidige markt, terwijl ploegen als Leipzig, Atalanta, Dortmund enzovoort weten hoe het is om creatief te moeten zijn op de transfermarkt. Bovendien worden hun topspelers voor enorme bedragen verkocht waardoor ze ook financieel stappen maken. Ik heb het gevoel dat de subtop de komende jaren dichterbij de wereldtop gaat kruipen.

19 februari 2020 om 23:17

Dortmund heeft juist enorm veel gespendeerd. Die hebben beetje tegen hun beleid aangetrapt.

19 februari 2020 om 23:05

Dortmund zit echt niet op rozen,denk eerder dat Psg op rozen zit met dat uitdoelpunt plus wedstrijd is pas over een maand en dan is Neymar weer de oude

20 februari 2020 om 06:33

Je hebt minder nadeel als je een uit doelpunt hebt gescoord, maar de werkelijkheid is nog steeds dat je achter staat.. Dan zit je niet op rozen...

19 februari 2020 om 23:07

Ach ja Tottenham was dan wel finalist maar vind Leipzig zeker niet minder. Atalanta is ook gewoon sterk dan Valencia want zo bijzonder zijn die niet.. Dortmund winnen thuis van PSG wat ik nou ook niet echt verrassing vind en Liverpool 1-0 door een geluksgoal waarna Atletico alleen nog maar is gaan verdedigen. Als die straks achter zouden komen met 2-0 op Anfield dan kunnen ze gelijk niks meer.. dus het valt allemaal wel mee..

Vermoeind de millianials generatie. Die spelers gedragen zich als een klein kind. In plaats te janken en boos te worden en anderen schuld te geven moeten ze eerst gaan presteren! Dan zullen ze ook niet gewisseld worden.

19 februari 2020 om 23:13

Normaal zou ik het met je eens zijn maar vandaag kon Alli ook niet echt meer doen. Had zelfs 1km meer gelopen dan de nummer twee en hij was er toen al 20minuten uit haha. Je mag als speler wel boos worden dat betekend in ieder geval dat het hem boeit en dit zal hem waarschijnlijk motiveren.

het word toch tijd dat de Spurs een keer een reserve spits gaan aantrekken nu Llorente er niet meer is. ze konden vandaag weinig indruk maken als vond ik Leipzig in de tweede helft ook niet echt indrukwekkend

Aan rand van afgrond is een beetje te overdreven. Leipzig was vandaag beter maar scoort uiteindelijk toch uit een penalty. Spurs heeft nog genoeg kans om door te gaan. Nog steeds de complimenten naar Leipzig, die hebben het fantastisch gedaan.

Jammer, maar zeker nog niet beslist. We spelen zonder Kane, Son en Sissoko. Hopelijk zijn één van de drie er bij de return wel bij. Erik Lamela, wat een goudenwissel blijft dat. Die man geeft altijd 110%. Op naar zaterdag, COYS!

19 februari 2020 om 23:04

Brengt veel vuur en vechtlust en is technisch maar is niet echt effectief. Ndombele in combinatie met Gio was aanvallend wel nice, zo veel zelfverzekerdheid. Jammer dat wij geen echte afmakers hebben meer haha

Terechte overwinning voor Leipzig. Die speelde heerlijk maar misten helaas teveel kansen, enorm zonde. Ik weet in ieder geval dat ik ze nu vaker in de Bundesliga moet volgen!

19 februari 2020 om 23:05

Wanneer dan?? Grote kansen van Tottenham heb ik gemist

Eerste helft was voor Leipzig en tweede helft was voor Tottenham. Maar over de hele wedstrijd gezien wel een verdiende overwinning voor Leipzig, want ze hadden de beste kansen. Wat een amateurs bij Tottenham zeg. Die Aurier, jeeitje. Doet/deed echt niks goeds.

19 februari 2020 om 23:14

Davies was nog erger lol bracht echt niks en geeft ook een penalty weg. Kan niet wachten op de zomer, we moeten echt spelers wegdoen en upgraden lol

19 februari 2020 om 23:16

Aurier is een houten klaas, kan niets met de bal.

Leuke ploeg dat Leipzig, maar het mist toch net iets om echt top te zijn lijkt het. Leipzig vergeet het eigenlijk vandaag af te maken. Vandaag zag je al dat het op het einde toch nog erg spannend werd. Tottenham heeft ooit thuis ook met 0-1 verloren en zelfs uit nog 2-0 achter gestaan dus is nog zeker niet gespeeld. Verder was Tottenham vandaag toch wel onder de maat

19 februari 2020 om 23:04

Ze hebben twee uitstekende spelers en een goed strijdplan, maar individueel zijn het niet zulke indrukwekkende spelers voor een groot deel. Dat is wellicht dat stukje wat ze missen.

Tottenham wordt in mijn optiek al jaren enorm overschat. Als je dan zo’n Leipzig ziet, die spelen als een team vanuit een gedachte. Tottenham is en blijft los zand.

Dramatisch gewisseld. Ook al speelt alli slecht, je hebt niks beters/alternatieve opties. Verder was Moura te vaak naast Winks te vinden om de bal op te halen.
Spurs heeft met 10 man gespeeld, want Davies heeft niets goed gedaan behalve onzekere situaties, hij werd continu genegeerd. Bergwijn was matig, maar t systeem klopte niet vandaag, mede door slecht wisselbeleid en positiewisselingen.

Beste man van spurs: sanchez

19 februari 2020 om 23:05

Davies en Aurier zijn gewoon niet goed genoeg. Beste man sws Gio Lo Celso!!

Met zn 11en verdedigen thuis tegen Leipzig. Never change Mou. Mag ik wel mn 1. 5 uur terug?

19 februari 2020 om 23:14

Vond je dit een slechte wedstrijd dan? Vond het persoonlijk veel leuker dan Dortmund-PSG. (Voornamelijk) Leipzig speelde ten minste nog attractief voetbal op een hoog tempo.

Jup, zoals verwacht eigenlijk. Leipzig de betere en duidelijk de beste kansen. Vond wel dat we het later wat beter deden aan de bal de tweede helft. Gio trouwens weer echt goed, heerlijke speler. De backs zijn niet goed genoeg en we hebben natuurlijk geen aanspeelpunt of top afmaker zonder Kane en Son. Ndombele lijkt gelukkig fitter en Lamela bracht wat vuur maar we hadden geen hele goede kansen dus gewoon verdiend verloren vandaag. Hopelijk de return meer het spel van de tweede helft met 3 achterin en gewoon gaan gezien wij niks te verliezen hebben.

Zonder Kane en Son mis je je beste aanvallers. Alli is alleen on combinatie met Kane een goede speler. Lamela en Lo Celso zijn goede spelers tot de 16 meter. En Bergwijn moet zijn plek nog zien te vinden. Uiteindelijk terechte overwinning voor Leipzig!

19 februari 2020 om 23:06

Lo Celso was weer top vandaag, kan het niet alleen jammergenoeg.

Leuke ploeg dat Leipzig, Tottenham 75 minuten lang onderdruk gezet. En dat zoals ik uit verschillende reacties van vz leden opmaak zonder 3 belangrijke spelers. Een groot compliment naar de coach is op zijn plaats, spelers hebben duidelijk de opdracht om vooruit te voetballen en bij balverlies direct vol druk uit te oefenen op de tegenstander, en dit gebeurd eigenlijk zonder echt grote spelers.

19 februari 2020 om 23:05

Vergeet niet dat Tottenham met Son, Kane en Sissoko ook belangrijke spelers mist. Wat dat betreft hebben beide ploegen zo hun personele problemen. Echter deden de wissels achterin het bij Leipzig best behoorlijk, terwijl Alli, Bergwijn en Lucas nogal onmachtig leken.

19 februari 2020 om 23:07

Klopt maar Leipzig heeft goede vervangers jammergenoeg haha.

19 februari 2020 om 23:12

Klopt. Die verdedigers vingen het goed op, terwijl Tottenham voorin erg voorspelbaar is met alleen maar aanvallers die de diepte zoeken. Verder heeft Tottenham gewoon te veel spelers die het niveau niet hebben. De verkochte spelers worden naar mijn mening niet goed vervangen. Als dan ook nog eens de twee beste spelers geblesseerd zijn, is het een lastig verhaal.

19 februari 2020 om 23:16

Natuurlijk mist Tottenham in de voorhoede de belangrijkste spelers. Maar dat neemt niet weg dat Leipzig de veel betere ploeg was die continue de voetballend oplossing zocht, en dat zonder echte toppers.

19 februari 2020 om 23:17

Klopt het is dit seizoen roeien met oude kapotte peddels. We moeten het tactisch maar oplossen tot de zomer. Davies en Aurier waren slecht. En er was inderdaad geen aanspeelpunt, nou is het voor de meeste teams wel lastig om hun beste twee spelers kwijt te raken dat wel.

19 februari 2020 om 23:20

Je moet niet vergeten dat hun speelwijze er ook al een tijd ingeslepen is he. Mourinho is er een half jaar denk ik en heeft 1 aankoop kunnen doen. Dan de beste spelers opeens weg en met een matige verdediging staan, dat is niet niks. Leipzig terecht gewonnen maar dat het via een penalty was geeft mij nog hoop dat het nog niet voorbij is.

20 februari 2020 om 15:16

Het probleem is dat alle kwaliteit bij Tottenham normaal gesproken voorin ligt. Eriksen is vertrokken, terwijl Son en Kane geblesseerd zijn. Verder is Tottenham gewoon geen indrukwekkende ploeg. Je wordt als tegenstander niet bang van spelers als Davies, Alli, Aurier, Winks, Moura, Bergwijn en noem ze maar op. Lo Celso deed het gisteren bijna helemaal alleen, terwijl Lamela goed inviel. Echter is Lamela normaal gesproken ook allesbehalve een sterkhouder. Bergwijn zit er net een paar weken en Moura heeft in de afgelopen jaren welgeteld 1 wedstrijd gepiekt. Die was gisteren ook weer ontzettend slecht.

Het gemis van Kane en Son is erg groot en niet zomaar op te vangen voor de Spurs. Dit is wel een probleem voor Mourinho want ze zijn aanvallend wel erg onmachtig op dit moment. Ik zie Leipzig thuis ook winnen, en voor Spurs zal het lastig worden om via de competitie CL voor volgend seizoen te bewerkstelligen.

Get liep totaal niet. Je mist toch echt buitenspelers met een echte spits zon wedstrijd.
En je kan zeggen alles over bergwijn maar als ik zag hoe vaak hij een diepte bal wilde, gaven ze bal niet,en wanneer richting hem gaven zulke slechte ballen

Bergwijn moet veel meer in het spel voorkomen. Verstopt zich veel te veel. Kan ook aan de trainer liggen maar bij psv was dit ook het geval. De ballen die hij heeft waren wel prima opgelost!

20 februari 2020 om 15:19

De hele aanval was gisteren onzichtbaar. Alleen Lo Celso speelde erg goed, maar dat is een middenvelder. Een aanval met Alli, Bergwijn en Moura is gewoon ontzettend voorspelbaar. Ze zoeken alle drie de diepte en zijn niet sterk in de kleine ruimtes. Bovendien mis je de creativiteit om die jongens diep te kunnen sturen. Lo Celso is niet zo'n speler en Eriksen hebben ze verkocht. Op dit moment is het voor de aanval heel moeilijk, omdat niemand ze kan bereiken. Normaal heb je Kane die voorin een bal vast kan houden, maar die is er nu ook niet.

Eriksen weg en daarmee ook de creativiteit op het middenveld. Leipzig heeft dan ook meer dan terecht gewonnen.

19 februari 2020 om 23:21

Lo Celso heeft in twee wedstrijden meer laten zien dan Eriksen zijn laatste jaar sorry. Lo Celso en Ndombele is genoeg creativiteit maar die pass was er gewoon bijna niet.

20 februari 2020 om 15:21

Het is maar afwachten of Lo Celso de lijn voort kan zetten. Bovendien is het vooral blaffen, maar niet bijten. Hij is constant wel dreigend, maar tot concrete effectiviteit in de aanval leidt het vooralsnog niet. Over Ndombele heb ik nog m'n twijfels. Die heeft volgens mij 1 goede wedstrijd voor Tottenham gespeeld en viel gisteren heel matig in.

21 februari 2020 om 11:37

Lo Celso doet alles wat hij moet doen en geeft ook vaak de goede pass waar de kans uit komt. Hij is een cm maar kan eigenlijk overal spelen op het middenveld en ook op de flanken. De lijn trekt hij al erg lang door hoor. Ndombele heeft tot nu gewoon te veel last van blessures en conditionele problemen. Hij is aan de bal ongeloofelijk goed en sterk en heeft al meerdere wedstrijden laten zien dat hij de assist kan geven of kan scoren. Zijn verdedigende kwaliteiten, conditie en loopvermogen moeten beter dus het is even afwachten. Je moet niet vergeten dat hij niet volledig fit was en max. 20min mocht en kon spelen. Heel frustrerend voor de trainer en de fans dat er zo veel belangrijke blessures zijn.

20 februari 2020 om 07:16

Eriksen zat laatste jaar gewoon op de bank net als bij Inter nu

De negatieve spelopvatting van Mourinho is er inmiddels goed ingeslopen. Achteruit lopen in plaats van druk zetten en de opbouw van Leipzig verstoren. 6 jaar Pochettino ongedaan gemaakt in een paar maanden. Mourinho is gedateerd, heeft zich niet aangepast aan de veranderde voetbalwereld. Echt een ongelofelijk slechte aanstelling van Levy. Nu is het wachten op de psycholgische oorlogvoering met de Engelse pers

Terechte uitslag die hoger had kunnen uitkomen gezien de kansenverhouding en balbezit. Er is dus in theorie nog een kans voor Tottenham, maar als je reëel bent en naar de vorm van beide teams kijkt is die kans klein. Helemaal als Son en Kane tegen die tijd nog steeds afwezig zijn. Want dat laatste was vandaag toch duidelijk, al miste Leipzig zelf ook wat basis krachten. Ik zag ook alweer wat reacties op het spel van de Spurs maar met Mourinho is het toch al lang duidelijk dat hij zo defensief speelt. Dat moet toch geen verrassing meer zijn.

Ik heb dit artikel drie keer doorgelezen, maar afgezien van de inleiding staat er geen letter geschreven hoe die 0-1 nou tot stand kwam. Ik weet nu alleen dat het een penalty was in de tweede helft en dat Werner hem raak schoot. Wie veroorzaakte hem; op welke manier; op wie; was hij terecht; in welke minuut? Kan iemand deze vragen beantwoorden? Bij voorbaat dank.

19 februari 2020 om 23:37

Begin tweede helft, lange bal richting Laimer, Davies van Tottenham denkt de bal te kunnen onderscheppen maar loopt in zijn enthousiasme vol tegen de Leipzigspeler. 1 van de zuiverste en meest klungelige strafschopfouten die ik ooit zag

19 februari 2020 om 23:52

Bedankt! Heb hier geen goed internet en ben dus momenteel volledig afhankelijk van tekst. Dacht dat Alli die overtreding maakte gezien de begeleidende filmpjes, maar die kon ik dus niet laden. Terechte penal dus 😁

Er is niks meer over van Tottenham nu Kane en Son geblesseerd zijn en eriksen vertrokken is. 0,0 creativiteit. Zie ze in Duitsland ook niet terug komen.

Wat is Nagelsmann toch een goeie trainer. Vind dat RB echt heerlijk heeft gespeeld meteen al dreigend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren