Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham presenteert Werner; Fabrizio Romano weet hoogte van optie tot koop

Laatste update:

Timo Werner is officieel speler van Tottenham Hotspur, zo laat de Londense club weten via de officiële kanalen. The Spurs huren de 27-jarige spits van RB Leipzig tot het einde van het seizoen, waarna de Duitser definitief kan worden overgenomen. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano bedraagt de optie tot koop in het huurcontract 17 miljoen euro.

Afgelopen zaterdag kwam Florian Plettenberg, journalist van de Duitse tak van Sky Sports, plotseling met het nieuws over een mogelijke transfer van Werner naar de Engelse hoofdstad. In een aantal dagen is de huurdeal tussen Tottenham en Leipzig rondgekomen. Met zijn transfer keert de 57-voudig Duits international terug in de Premier League, de competitie waarin hij eerder namens Chelsea speelde.

Tottenham, de huidige nummer vijf van de Premier League, zag spits Harry Kane afgelopen zomer vertrekken naar Bayern München. Zijn positie als diepe spits bij the Spurs werd dit seizoen tot dusver vooral ingevuld door Richarlison.

De Braziliaan wist in negentien officiële duels deze jaargang zeven keer te scoren en fungeerde drie keer als aangever. Die statistieken lijken de clubleiding niet voldoende overtuigd te hebben om ook de rest van het seizoen met hem als eerste diepe spits te spelen.

Daarom is Tottenham gaan rondkijken, en is de club uiteindelijk uitgekomen bij Werner. De Duitser, afkomstig uit de jeugdopleiding van VfB Stuttgart, speelde eerder al van 2020 tot 2022 in Engeland, voor Chelsea. Namens die club kwam hij tot 103 officiële wedstrijden: veertien goals, elf assists.

Medio 2022 keerde de 57-voudig international terug bij Leipzig, waar hij tussen 2016 en 2020 ook al actief was. Dit seizoen speelde Werner - mede door een paar blessures - slechts veertien wedstrijden namens die Roten Bullen. Daarin noteerde hij twee treffers en een assist.

Op de clubwebsite van Tottenham valt te lezen dat Werner met rugnummer 16 gaat spelen. In Londen hoopt de Duitse spits zich in de kijker te spelen voor het EK in zijn eigen geboorteland. Werner stond te boek als een gewaardeerde international, maar zat tijdens de laatste vier interlandperiodes niet bij de Duitse selectie.

Is Timo Werner een aanwinst voor Tottenham Hotspur?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich geen slechte transfer. Werner heeft in zijn carrière het best gepresteerd onder coaches met een duidelijke tactische structuur met veel pressing. Ik denk dat er best een kans is dat postecoglou hem terug kan krijgen op zijn hoogste niveau. Naar verluid wilde postecoglou hem graag hebben en dat zal niet zijn als er geen duidelijk plan klaar ligt. Als dit het geval is kan je hem vervolgens kopen voor maximaal 20 miljoen. Mocht het niet zo lopen, ben je nergens toe verplicht en stuur je hem lekker terug in de zomer. Prima (tijdelijke) oplossing.

Leuk dat Timo weer terug is in de PL. Hoop voor hem dat hij vanaf links mag komen als hij speelt. Als spits zie ik hem niet slagen. Bij Chelsea was hij het minst slecht toen hij samen met Havertz voorin mocht starten.

Ik zie hem wel slagen bij Tottenham Hotspur. Spelen heel anders dan Chelsea en als Postecoglou hem goed gebruikt kan het een prima aankoop zijn. Met Son en Maddison en Kulusevski kan hij best wat goals maken.

Prima transfer dit. Toch iemand met weer behoorlijk wat snelheid. De Spurs creëren dit seizoen toch elke wedstrijd zat kansen dus hij gaat sowieso wel een paar x scoren. Hij is vooral gehaald omdat Timo een speler is die enorm veel druk kan zetten op een verdediging en dat is precies sowieso Big Ange dat graag ziet. Nou snel doorpakken op Dragusin en Tottenham heeft deze transferperiode al vrij snel goede zaken gedaan. In de wetenschap dat Son over 6 weken terug is van de Azië cup, onze Afrikaanse jongens terug zijn van AFCON en Van de Ven, Romero en Maddison terug komen van blessures. Tottenham nu 5e staat 1 punt achter Arsenal. Kijk ik enorm uit naar de 2 seizoenshelft van de PL.
Champions league plaatsing moet er inzitten met dit materiaal( mocht iedereen blessure vrij blijven)

#COYS

10 januari 2024 om 00:25

Hoe kun je dit nou op voorhand een prima transfer noemen? Gefaald bij Chelsea. Niks laten zien bij RB Leipzig en dan een stapje hogerop naar de PL?

10 januari 2024 om 01:09

Ja gefaald bij Chelsea nadat hij positioneel werd misbruikt en daarna z'n zelfvertrouwen echt COMPLEET verloor en hij dus tegen zichzelf voetbalde, absurd veel kansen miste maar veelzeggend: de fans bleven hem verdedigen om dat ze allemaal zagen wat er gebeurt was en hoe hard hij z'n best deed.

Slim gedaan van de Spurs, niks verplicht, lekker veel snelheid en iemand die tenminste de komende maand Son kan vervangen op de Azie Cup.

Ik denk dat dit een hele goede transfer zal zijn voor Tottenham. Het zou echt fantastisch zijn als Spurs het onmogelijke presteert en dit seizoen of het jaar erop de titel pakt. Zo

Heeft iemand al gezegd dat 17 miljoen koop echt een "koopje" is..

Hmm, hoe schatten jullie het in: gaat hij echt de plek van Richarlisson overnemen zoals in het artikel staat?

Belangrijk voor mijn PL Fantasy

Son en Maddisson zijn er wel even nog niet, dus in het begin niet schat ik. Op volle sterkte, eerder wel als hij begint af te werken

10 januari 2024 om 11:01

Dat zal van Richarlison afhangen, schopt die ze erin dan haalt niemand m eruit en zal Werner meer als schaduwspits of linksbuiten worden gebruikt. Schiet hij ze er niet in, dan gaat Werner ongetwijfeld kansen krijgen als diepe spits.

10 januari 2024 om 13:30

Schaduwspits is niet iets wat gaat gebeuren binnen het systeem, maar ik denk dat hij zich zal moeten richten op de linksbuiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren