Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topscorer aller tijden voorkomt blamage Spanje tegen El Salvador

Laatste update:

Spanje heeft in de laatste oefeninterland in aanloop naar het WK in Brazilië een degelijke overwinning geboekt. Het team van Vicente del Bosque zegevierde in Washington met 0-2 over voetbaldreumes El Salvador, dat een klein uur erin slaagde om de regerend wereldkampioen tegenstand te bieden. David Villa nam de doelpuntenproductie van la selección española voor zijn rekening. Komende vrijdag speelt Spanje zijn eerste wedstrijd op het WK, tegen Nederland.

Spanje domineerde de wedstrijd in de eerste helft, maar speelde onherkenbaar voetbal. De ploeg van Del Bosque hanteerde de lange bal en slaagde er nauwelijks in om echt gevaarlijk voor het doel te worden. In de derde minuut liet Fàbregas de grootste kans van de eerste helft onbenut. Diego Costa ging na een duel in het strafschopgebied naar de grond en kreeg een wel erg makkelijk gegeven strafschop mee. Cesc Fàbregas schoot de bal vanaf elf meter echter over. Daarna moest de wereldkampioen het van halve kansen hebben, maar Henry Hernández liet zich niet passeren.

In de openingsfase van de tweede helft ging de meeste dreiging van Villa uit en na een klein uur spelen sloeg el Guaje toe. Na een kopbal van Sergio Ramos leek Diego Costa met een volley voor de 0-1 te zorgen, maar met een rake knik was Villa toch iets eerder. Het was alweer doelpunt nummer 57 voor de veteraan. De ploeg van Del Bosque probeerde de tussenstand uit te breiden, maar Diego Costa en Villa lieten enkele mogelijkheden onbenut. Sergio Busquets mikte tien minuten voor tijd op de paal. Enkele minuten na het officieuze debuut van David de Gea sloeg Villa wederom toe. Na een voorzet vanaf rechts gebruikte hij deels zijn hand om het leer te controleren en schoot hij raak: 0-2.

Prolongeert Spanje zijn wereldtitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind dat Spanje er een leuke wedstrijd heeft neergezet. Ook heeft Diego Costa wel goed gespeeld hoor ik denk dat hij wel fit genoeg is voor het WK.. Wat een kansen had Spanje toch maar de keeper van el salvador was er wel bij met zn hoofd.. Wat parkeerden ze de bus hoop niet dat Nederland ook zo gaat spelen.. Wat een een gezeik zeg ze parkeerden een bus maar kwamen zelf niet in aanval na deze wedstrijd is absoluut te zien dat Spanje het super deed en er gaat schoppen.

8 juni 2014 om 00:07

Ze speelde tegen El Salvador heh.. lol

8 juni 2014 om 00:10

Ja dus? Misschien moet je eens een hele wedstrijd gaan kijken in plaats van naar het scorebord en de tegenstander. De uitslag doet net of er met moeite gewonnen werd maar dat is niet zo. Het had zeker wel een hele hoge uitslag kunnen worden wanneer de kansen werden afgemaakt. Bijvoorbeeld kon het 3-0 staan binnen 10 minuten. Dan krijg je een compleet andere wedstrijd.

8 juni 2014 om 00:11

Ja kijk met hoeveel man ze verdedigden en de keeper was niet slecht hoor.

8 juni 2014 om 00:12

helaas na paar keer de paal en gemiste penalty anders stond Spanje inderdaad al 3-0 in 10 minuten

8 juni 2014 om 00:15

Inderdaad. Het is natuurlijk heel makkelijk praten wanneer je de wedstrijd niet gezien hebt en je ziet een 2-0 staan tegen El Salvador. Maar dan moet je ook niet onnozel reageren. Spanje speelde gewoon prima en heeft 2x gescoord. Als ze op het WK zo spelen vind ik het prima. Elke wedstrijd met 2-0 winnen is genoeg voor mij.

8 juni 2014 om 00:24

Ja ze speelde prima, is dat ook niet onmacht van el Salvador. We moeten toch niet gaan doen alsof deze wedstrijd laat zien dat ze er klaar voor zijn. 2 jaar geleden speelde ze ook geweldig tijdens de Haiti, paar dagen later werden ze afgedroogd door Brazillie. Zegt dus niks tegen kleinere landen het goed doen

8 juni 2014 om 02:58

"ja dus" bij Nederland zeggen we precies hetzelfde, och was maar ganha och was maar Wales. Stelt niets voor, en bij spanje is het speelde een goede pot enzovoort. Ook al is het tegen een net zo matige tegenstander. Wat zijn we dan toch een zeikers...

Ontopic: geen sterk vertoon van Spanje, hopelijk spelen ze hetzelfde tegen Nederland!

8 juni 2014 om 11:03

Dream on. Tegen Nederland gaan ze zowiezo niet winnen. Ben totaal niet onder de indruk van dit Spanje. Ze hebben jaren kunnen teren op het succes van Barcelona, maar die magie is uitgewerkt. Ben ook totaal niet onder de indruk van de voorhoede, mits Costa niet meespeeld.

8 juni 2014 om 12:26

en je bent wel onder de indruk van dit nederland???

Deze vrijdag al? Ik dacht de volgende. Het is echt balen dat we tegen Spanje moeten gelijk, het is niet dat ik ons kansloos achter, verre van dat, maar om gelijk in het diepe te moeten springen baal ik wel van. Die passjes rond de zestien elke keer, nee, ik zit daar niet op te wachten straks. Maar achterin zie ik wel mogelijkheden.

8 juni 2014 om 00:06

Juist beter gelijk tegen Spanje, iedereen moet groeien in een toernooi dus nooit gaat elke team gelijk op zijn best kunnen spelen. Kijkend naar de geschiedenis zijn de openingswedstrijden van Spanje altijd matig.

8 juni 2014 om 00:19

Heb je gezien hoe enorm zwak Spanje is wanneer de tegenstander countert? Dit amateur ploegje was zo nu en dan best gevaarlijk in de counter. En dan hebben we Arjen Robben en Van Persie, Lens en Depay... Allemaal spelers die een verdediger 1 op 1 gek kunnen spelen. Spanje heeft zijn beste tijd gehad en denkt nog steeds met tikki takkie voetbal te winnen. Maar dat is verleden tijd, want teams kunnen er mee omgaan.........!

8 juni 2014 om 00:39

Dat klopt, ook in de match van Belgie zag je dat die net dat ene missen dat wij wel hebben, daar houd ik mij ook aan vast. Ik maak mij eerlijk gezegd niet zo druk over hoe de drie het gaan doen, ik denk namelijk dat ze geweldig zullen gaan spelen, maar die hachelijke momenten voor je goal, daar kan ik altijd slecht tegen, zeker in het begin van het toernooi. Het is zo verdomde jammer dat we, als was het maar 1, geen zekerheidjes hebben voorin, ik haat dat gefrutsel zo net voor je goal, iets dat we helaas met zekerheid zullen gaan zien. Dat gevoel dat je hebt dat het allemaal net goed is gegaan maar weet dat het voor hetzelfde geld foute boel was.

8 juni 2014 om 00:26

De volgende vrijdag = deze vrijdag... Er komt geen vrijdag meer voor de vrijdag van Nederland - Spanje!

8 juni 2014 om 00:30

Spanje speelt nog het spelletje van Barcelona.. Dat is nu al klaar, iedereen heeft door dat je door compact te spelen en op de counter loeren, je mannen als Iniesta, Xavi enzo pijn doen.

8 juni 2014 om 00:09

Echt zo'n cliche verhaal weer, als een goed team slecht gespeeld heeft ''ja ze speelden niet voluit balabla''.

Heb je t anders gevraagd aan ze of ze op 10% speelden? Want naar mijn inzien zagen ze er anders aardig vermoeid uit.

8 juni 2014 om 00:14

Met zulk taalgebruik neem ik je al niet serieus....
Mijn gevoel zegt een gelijkspel of 1-0 voor spanje, maar een vernedering... nee die gaat niet plaatsvinden, Chili gaat met 1-0 verliezen van NL, en we winnen wel van Australie.

8 juni 2014 om 00:19

Nederland wint niet van Spanje hoor zet dat maar uit je hoofd.. als je zag met hoeveel man el salvador verdedigde kwam Spanje er nog uit met 2-0.

8 juni 2014 om 00:23

Advies is om eens een wedstrijd te kijken want dan kun je oordelen.

Redelijk veel kansen en veel reddingen van de keeper van El Salvador ook en Spanje speelt nooit op 100% want daarom blijven ze fit tijdens het WK en daarbij waren Juan Fran, Xabi en Costa terug van een blessure.

Als er straks Villa, Pedro, Xavi, Iniesta, Busquets, Silva, Alba, Juan Fran, Alba, Pique en Ramos er samen in staan is het pas het gewenste elftal lijkt me.

8 juni 2014 om 00:27

Is altijd zo makkelijk, heb ik ook gehoord van anderen voor andere moeilijke poules die we hadden, toen we glorieus door de poule kwamen hoorde je ze niet meer. Maar zodra we het niet winnen, wat statistisch altijd waarschijnlijker is dan kom je uit je hol. Spanje is genieten om tegen te spelen, prachtig, als Nederland als een team speelt dan is een gelijkspel prima haalbaar, Spanje speelt altijd minder aan het begin. En er komt ook weer een tijd dat Spanje gaat teleurstellen, velen zijn dit vergeten maar Spanje stelde tot voor kort nog altijd teleur op toernooien, kijken wat het dit jaar wordt. Onze grote teleurstelling hebben we al weer achter de rug op het EK.

8 juni 2014 om 00:58

Daar houdt ik je aan! Jij zegt dat spanje ons vernederd dus nulletje of 3 voor spanje of meer. Ik zeg gelijkspel en gewoon door in de poule.

Kratje erop?

8 juni 2014 om 00:21

Egt niet, zo slegt als El Salvador zijn we niet, is chewoon je eichen frustratie omdat je eichen teampje niet eens zich kan kwalificeren. We staan er lekker! En dat is egt waar, alles in eichen hand, dat is chewoon cheweldich.

8 juni 2014 om 01:32

Grappig.

8 juni 2014 om 11:06

Wie gaat er scoren dan? Torres? Dacht het niet. Costa is simpelweg niet fit, dus die gaat tikken krijgen. Dan blijft Villa over. Leuke speler, maar met een compacte verdediging komt hij ook niet uit de verf. Spanje zal ook geen druk geven, want met Robben en van Persie in deze vorm zal een counter gewoon een doelpunt worden.het Barca spel kennen we nu wel.

8 juni 2014 om 12:31

met robben in deze vorm gewoon een doelpunt??
van wat ik heb gezien in de oefenwedstrijden kan robben nog niet eens een bal scoren als het doel leeg is en hij op de doellijn staat.
RVP die is daarentegen wel gevaarlijk alleen mist die de snelheid, en over een compacte verdediging gesproken heb je ooit is naar die verdediging van nederland gekeken??? alles behalve een zekerheid

8 juni 2014 om 15:56

Heb jij de kwalicatie bekeken? Best wel veel de nul gehouden dacht ik. Spanje had ook moeite met notabene Finland. Oefenpotjes? Heeft mij persoonlijk ook nooit kunnen stimuleren, dat zit niet in de Nederlander. Elke kenner ziet dat Robben in bloedvorm is wanneer het er om gaat. Ook onze vriend Messi noemt zijn naam voor het komende WK. Ik heb niemand de naam Villa horen noemen, al helemaal geen Torres. Dus ik maak me geen zorgen. Kan Spanje scoren tegen Nederland? Uiteraard! Kunnen wij scoren tegen Spanje? Tuurlijk. Kan zomaar 2-2 worden hoor.

Pff als je die namen ziet dan geloof je deze uitslag toch niet.
Nou, laten we hopen dat ze tegen ons ook zo spelen!
3-1 Ned

Nu baal ik nog meer dat Villa vertrekt naar New York City, want deze man kan nog steeds het niveau van de top aan. Wat een baas is hij zeg. Ik weet honderd procent zeker dat hij in de basis begint op het WK want Del Bosqie vertrouwt hem en weet dat Villa altijd scoort.

8 juni 2014 om 00:10

Prachtige voetballer Villa, ik ga hem erg missen op de Europese velden!
Ook op Wk/ek's altijd trefzeker.

8 juni 2014 om 00:14

Helaas koos hij er toch zelf voor, maar inderdaad wat een speler. Hij zal zeker worden gemist.

8 juni 2014 om 00:12

Inderdaad onbegrijpelijk dat hij nu al naar New York vertrekt.had hem echt nog zeker een jaar of 2 bij Atletico willen zien en hier nog maar eens het bewijs dat spelers als Villa en Torres die het al hun hele loopbaan goed doen bij Spanje altijd mee moeten.

Haha 1 grote grap die commentator van de wedstrijd. Zat niets anders te roepen van een schande van Spanje enzovoort. Net of je zo'n laatste oefenwedstrijd op 100% gaat spelen. Veel spelers zijn geblesseerd geraakt. Spanje speelde gewoon prima voetbal en als de kansen werden afgemaakt was de uitslag veel groter geworden. De uitslag en de tekst doet net vermoeden of het zwaarbevochten was. Dat was absoluut niet het geval. Het verschil was gewoon veel te groot alleen de kansen werden niet afgemaakt.

Lijkt wel of mensen hoop uit deze uitslag moeten halen. Zwitserland kon ook van Spanje winnen op het WK. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarom Nederland wel kan winnen. Als je de teams gaat vergelijken is het logisch dat Spanje 3 klassen beter is. Mijn mening is dat Nederland meer kans maakt om van Spanje te winnen dan van Chili. Puur op basis van de voetbalmentaliteiten.

8 juni 2014 om 00:14

Ik heb er me zelf ook aan zitten storen zeg wat is die man slecht.

Het klopt dat ze niet goed speelde maar de wissels en opstellingen waren ook niet zo top in mijn ogen en de commentator heeft volgens mij Oranje ook niet zien spelen of zo want daar zakt je broek pas van af.

8 juni 2014 om 00:18

Ja dat is gewoon het zoeken naar mogelijkheden om mogelijk van Spanje te winnen. Zelfs had Spanje vandaag met 5-0 gewonnen dan hadden we deze uitslag wel met een korreltje zout moeten nemen volgens de commentator omdat het maar El Salvador is. En dan op het eind doet hij net of Nederland hier veel wijzer van is geworden. Tja als hij zich nu beter voelt oké. Ik maak mij niet druk of Spanje er op het WK zal staan. Deze spelers weten precies wat er van ze gevraagd wordt. Het enige dat tegen kan zitten is de fitheid maar de selectie is breed genoeg.

8 juni 2014 om 00:17

Ik denk dat ze ook gewoon rustig aan deden.. nadat reus geblesseerd werd wouden ze niet een te groot risico nemen en die man is een hartstikke fan van Nederland vandaar al die onzin

8 juni 2014 om 11:10

Je begint echt als een Hollander te kletsen.. ALS DAN Als... ALS Nederland zijn kansen had benut de afgelopen 20 jaar waren we 4 keer wereldkampioen geworden en 4 keer europees kampioen. Word gewoon een leuke pot hoor Spanje - Nederland met meer doelpunten dan 4 jaar gelden. Zie het zomaar 2-2 worden.

8 juni 2014 om 23:58

Tja dat is typisch Nederlands. Zeuren over de kwaliteit van het spel. Als ze 2-0 winnen met goed spel is het nog niet voldoende. Gelukkig ben ik wel tevreden met het spel van gisteren tegen El Salvador en 2-0 is een prima resultaat.

Het gaat mij er meer om dat mensen deze wedstrijden als maatstaf nemen voor de vorm van Spanje op het WK. In 2010 verloor Spanje ook de eerste wedstrijd, in 2012 speelden ze gelijk tegen Italië en in de finale werd het 4-0. Het zegt niets.

Brazilië, Argentinië en Duitsland zijn in mijn ogen de kanshebbers voor het WK.

De enige blamage deze wedstrijd was de scheidsrechter. Na een paar minuten een onterechte penalty toekennen en de 2-0 onterecht goedkeuren. Ik hoop voor Spanje dat ze met de rem erop speelden, aangezien blessures in een klein hoekje zitten (zeker die schrik toen Alba lag) want als dit Spanje op volle kracht is vliegen ze er heel snel uit.

8 juni 2014 om 00:42

Spanje haalt sowieso wel de halve finale terwijl nederland 1000% moet geven om de groepsfase te overleven.

8 juni 2014 om 00:50

Ik denk dat 1000% wat overdreven is, de wedstrijd tegen Chili zal cruciaal worden, de ploegen zijn gelijkwaardig. Chili een stuk offensiever dan ons Nederland. Tenzij je van Spanje wint wordt dat dé wedstrijd, maar Spanje wordt door dit soort potjes voor mij toch een beetje meer onvoorspelbaar voor het WK. Ze kunnen het enorme tempo hanteren, maar het lijkt alsof ze het niet lang vol kunnen houden. Maar op het WK zien we natuurlijk pas het topniveau van alle landen.

8 juni 2014 om 00:54

Kijk eens wat vaker eindtoernooien dan zul je zien dat alles wat van tevoren als logisch gezien wordt heel vaak afwijkt. Ik zeg niet dat Spanje niet zo ver komt, maar dat woordje sowieso is echt lachwekkend. Volgende week zullen we het zien, nu is alles nog afwachten.

Ik hoop dat Spanje gaat winnen, zou zoooooo leuk zijn om jullie commentaren dan te lezen

8 juni 2014 om 01:32

Maar andersom zou het net zoooooo leuk zijn voor ons

Commentator bij Sport1 mogen ze van mij per direct ontslaan, wat een ergenis om naar die man te luisteren.
Spanje heeft het gewoon uitstekend gedaan tegen Salvador die toch voornamelijk de bus parkeerde op de 16.
Als je dan gaat roepen het is maar Salvador ben je echt ongeloofwaardig, Nederland - Wales in vergelijking was pas dramatisch en dat was maar tegen Wales die zelfs zonder de topspelers speelden.

Ik zie Nederland echt niet winnen van Spanje en zelfs een gelijkspel lijkt me vrijwel onmogelijk.
Kijk eens naar de spelers die bij Spanje rondlopen en wat er dan nog op de bank zit en vergelijk dat dan eens met Nederland.

8 juni 2014 om 01:31

Wales parkeerde de bus ook hoor, wellicht niet van dien orde maar ze deden het wel. En wij hebben over onze eigen ploeg ook geroepen dat het maar Wales was, dus je kan ons niet verwijten dat we hetzelfde doen bij deze wedstrijd, is gewoon een gelijke behandeling dus ik snap niet welke persoon je precies in je hoofd heb zitten die dit zegt over Spanje maar kennelijk Oranje prees tegen Wales, want die zijn er niet.

Dat jou dat onmogelijk lijkt is jouw eigen gebrek aan inzicht in het spelletje dat voetbal heet, onmogelijk bestaat niet, het gaat er niet om wat er op de bank zit op of het veld, maar welke bal erin gaat, gelukkig wel, want anders kunnen we in de toekomst wel alleen een wk houden met hele grote landen.

8 juni 2014 om 10:45

Ik zeg vrijwel onmogelijk gezien het grote verschil in kwaliteit tussen Spanje en Nederland, niet onmogelijk want niks is uit te sluiten.
Welke spelers op het veld staan en op de bank zitten lijkt mij toch een zeer bepalende factor te spelen op de uitkomst van een wedstrijd, geluk op zo'n toernooi speelt wel mee maar dat is minimaal.
De beste landen komen nu eenmaal altijd ver en er zit wel eens een verrassing bij dat klopt, maar laat ik je uit je droom helpen dat is Nederland niet dit WK.

8 juni 2014 om 16:19

Op de bank boeit niet, het is de eerste wedstrijd, we kunnen gewoon tegen Spanje met het beste team aantreden.

Of Nederland ver komt was niet de boodschap in je eerste bericht, maar dat Nederland (vrijwel) onmogelijk kon winnen van Spanje en daarvan zeg ik: kletskoek. Ik verwacht een gelijkspelletje.

9 juni 2014 om 00:03

Dat is nou het grote verschil tussen Hollanders en Spanjaarden. De Nederlanders zien Wales, Ghana, El Salvador staan en denken die moeten wel opgerold met 5-0 worden. Terwijl de Spanjaarden de tegenstanders gewoon respecteren en de 2-0 wél een goed resultaat vinden. Helemaal omdat Spanje die wedstrijd gewoon goed speelde.

Villa is slechts 32 jaar.. Nog steeds een van de betere aanvallers uit Europa. Echt jammer dat hij vertrekt naar de MLS.

Is hij een van de betere aanvallers in Europa? Hij zit wellicht bij de beste 50 inderdaad.

Inderdaad zonde, maar misschien wil hij daar nog een rol van betekenis kunnen spelen.. Bij Atletico had hij niet altijd een basisplaats en misschien had hij geen zin om nog een stapje lager te gaan, maar gelijk cashen in de Mls..

australië is er ook nog nederland kan het daar ook moeilijk tegen krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren