Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Thierry Henry spreekt plotseling twee woorden Nederlands tegen Ian Maatsen

Laatste update:

Ian Maatsen kan terugkijken op een geweldige dinsdagavond. De 22-jarige Vlaardinger won in het Signal Iduna Park van Atlético Madrid (4-2), was trefzeker én plaatste zich met Borussia Dortmund voor de halve finales van de Champions League. Na afloop volgde een grappig onderonsje tussen Maatsen en de Franse voetballegende Thierry Henry, die als analist werkzaam is bij CBS Sports.

Maatsen liet zich dinsdag in het Signal Iduna Park gelden bij Borussia Dortmund. De linkspoot schoot BVB in de 39ste minuut hoogstpersoonlijk naar een 2-0 voorsprong. Zijn harde en diagonale schot was simpelweg onhoudbaar voor Atlético-doelman Jan Oblak. Na afloop begon Henry vanuit de studio plotseling in het Nederlands en Surinaams tegen de huurling van Chelsea.

Maatsen die nog altijd eigendom is van the Blues werd door de analisten in Engeland vol enthousiasme ontvangen. Zelf was de vleugelverdediger vooral trots. "Dit is zo’n geweldig gevoel, hier heb ik als kind van gedroomd. Ik ben zeer dankbaar voor deze avond, met mijn eerste doelpunt in de Champions League. Ik ben zo blij, ik kan het eigenlijk niet eens omschrijven!"

Plotseling nam Henry het gesprek over in afwisselend Nederlands en Surinaams. “Ian this is Thierry, alles goed? Fawaka mimang (Hoe gaat het mijn vriend, red.)?” Maatsen reageert met een grote glimlach. “Alles goed! Rustig, rustig. ” Henry blijkt het woord 'rustig' ook te kennen. “Ah rustig, I know that!”

Henry speelde in het verleden samen met diverse Nederlanders. Zo stond hij in zijn tijd bij Juventus op het veld met Edwin van der Sar en Edgar Davids, terwijl hij bij Arsenal speelde met onder meer Giovanni van Bronckhorst, Marc Overmars, Dennis Bergkamp en Robin van Persie. Ook werkte Henry jarenlang bij de Belgische bond, waar een deel van de spelers , waaronder zijn goede vriend Romelu Lukaku, Nederlandstalig is.

Maatsen wordt door Henry gevraagd of hij afgelopen zomer had gedacht dat hij zich in april met Borussia Dortmund zou plaatsen voor de halve finales van het miljardenbal. “Nee, voor mij is dat ook een verrassing. Ik geloofde er echt in dat ik zou slagen bij Chelsea, maar helaas is dat niet gelukt. Nu ben ik hier en zeer dankbaar voor de kansen van Borussia Dortmund. Ik kan zeggen dat ik trots op mezelf ben.” Maatsen deelt de fans van BVB een groot compliment uit voor hun ontvangst in de afgelopen maanden.

Tot slot krijgt Maatsen nog een compliment van analist Micah Richards, die onder de indruk is van zijn kapsel. “Mijn trim is altijd scherp, net als die van jou.” Richards kan Maatsens worden wel waarderen. “My man!”, scandeert de humoristische Engelsman.

@cbssportsgolazo It’s not a player interview on #UCLToday if Micah Richards doesn’t get in a question about their trim ???? #UCL #championsleague #micahrichards #ianmaatsen ? original sound - CBS Sports Golazo

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blauwe maandag Roda JC en assistent bij België plus samen met een tal van Nederlandse spelers gespeeld

17 april 2024 om 10:50

Anelka was dat bij Roda

17 april 2024 om 10:51

Denk dat het bij Roda JC om Anelka ging

17 april 2024 om 10:58

Al is dat natuurlijk ook niet echt Nederlands wat ze bij Roda spreken.

17 april 2024 om 11:11

In Rotterdam ook niet overigens...

17 april 2024 om 11:44

Wist je dat assensio moeder half nederlands is. Lol. Hij spreekt nederlands so what.

Dit is toch wel het beste Champions league programma wat er is. Totaal overdreven, maar de dynamiek tussen deze vier is echt zo ontzettend goed. Big Meeks die alleen maar voor lul wordt gezet, Jamie die 9 van de 10 keer niet te verstaan is, en Titi die enorm veel kennis over het spelletje meeneemt. En dan wordt het gepresenteerd door Kate, die precies weet hoe ze de drie heren moet prikkelen om het beste in ze naar boven moet halen, echt top.

17 april 2024 om 10:52

Dus eigenlijk een soort vi zonder de racistische of discriminerende opmerkingen

17 april 2024 om 11:00

Behalve dat VI voetbalinhoudelijk echt dramatisch is. Vooral bij Derksen vraag ik me sterk af of hij überhaupt ooit een wedstrijd heeft gezien. Boskamp heeft als enige wel verstand van het spelletje, maar kan dat wat moeilijker onder woorden brengen.

17 april 2024 om 11:07

Terechte likes dan wel, want hij heeft gelijk. Die mannen komen vooral in opspraak door hun ridicule uitspraken, waar ze bij de Britten gewoon lol hebben zonder anderen daarbij te beledigen.

17 april 2024 om 11:20

Nee, hij benoemt toch duidelijk dat iemand daar aan tafel kennis van voetbal heeft? Daarmee lijkt het eerder op Chateau Meiland of Nieuwsuur dan op Vandaag Inside.

17 april 2024 om 11:23

Nee dit is wel anders. Je zou het beter een combinatie kunnen noemen van Rondo en het oude VI. Bij Rondo zitten vaak ook wat meer grote voetballers, zoals Gullit, van Basten etc., maar het heeft de amusementswaarde van het oude VI.

17 april 2024 om 11:31

Precies dit je mag best lol hebben maar vi gaat gwn te ver

17 april 2024 om 12:54

Vi gaat helemaal niet te ver. Maar je moet het niet gaan zien als voetbalprogramma en sommige dingen met een flinke korrel zout nemen. En soms worden er nou eenmaal wat dingen gezegd die sommige mensen als lichtelijk aanstootgevend kunnen ervaren. Iedereen zegt of denkt wel eens iets wat iemand anders niet kan waarderen, alleen bij derksen &Co wordt het op tv gezegd

17 april 2024 om 12:57

Haha juiste omschrijving Arsenal, ik kijk het heel graag.

17 april 2024 om 15:27

"vi gaat helemaal niet te ver." Wat? Vraag eens aan Manolev of ze wel eens te ver gaan en de talloze anderen die ze belachelijk hebben gemaakt in de loop van jaren. Dat is niet lichtelijk aanstootgevend, maar vaak gewoon pestgedrag.

17 april 2024 om 19:15

Nee. In totaal niets te vergelijken met vi. Maar dan ook echt totaal niets. Deze mensen hebben verstand van het spel, verstand van journalistiek en hanteren een hoog niveau van ethische waarden en integriteit. Zelfs met de lompe boer Jamie Carragher aan boord ontstijgen zij vi met grote stip.

17 april 2024 om 23:21

Ik vind het persoonlijk een beetje voorspelbaar en irritant worden

Mooi voor Maatsen. Meenemen naar het EK die jongen! We hebben helemaal niks op de linksback qua wingback. Hij mag het samen met Aké laten zien wij op de linksback mag spelen. Twee goede wingbacks (Maatsen-Dumfries/Frimpong) kunnen ons op weg helpen dit EK. Hele belangrijke posities in het moderne voetbal!

17 april 2024 om 10:47

Ben het met je eens! Helaas voor ons is Daley Blind de eerste speler die Ronald Koeman op papier zet bij Oranje. Je wordt er doodziek van maar ik ben bang dat hij toch echt weer gaat spelen...

17 april 2024 om 11:31

@l0348,

Ja welke trainer haalt het in zijn hoofd om een basisspeler van de nummer 3 erin te zetten.

17 april 2024 om 11:34

Een trainer die dat blijkbaar als een grotere prestatie ziet dan de halve finales van de Champions League halen.

Nu nog voor Blind kiezen, dan moet je wel uh... blind zijn.

17 april 2024 om 11:39

Hij staat dan wel links centraal achterin in een 3 mans verdediging. Ik zie Koeman hem zo weer als LWB opstellen, dat kan hij gewoon niet meer aan. Op de LCV zie ik teveel concurrentie voor hem. Hoop dat hij meegaat maar dan zonder basisplaats haha

17 april 2024 om 11:40

Hij staat daar wel niet op de back. En zijn concurrent voor de linker cv in een drie mans achterhoede staat in de basis bij de nummer 1 van Engeland.

Dus dan zou het een best gekke trainer zijn.

17 april 2024 om 17:22

Exact, ik pleit voor Van Wolfswinkel op linksback dit EK! Is uiteindelijk ook gewoon een basisspeler van de nummer 3.

17 april 2024 om 10:58

Niks samen met Aké laten zien. Gewoon opstellen die hap, Aké kan ook heel goed centraal achterin.

Als ik zo naar die rechtse foto kijk, dan moet ik gelijk aan die irritante lays reclame denken.

17 april 2024 om 11:08

Dan heeft het Lays reclame team het dus goed gedaan

17 april 2024 om 13:00

Haha wie dat gedacht, dat de grote Henry Surinaamse woordjes zou uitspreken. Ik vond het leuk als Surinamer.

17 april 2024 om 19:17

Ook ik, als bijna-Surinamer

Dan heeft ie het zelfde vocabulaire als Tommy Beugelsdijk.

17 april 2024 om 13:18

......... Beetje respect voor de legende Henry. Die man spreekt gewoon vol Italiaans en Engels als 2e en 3e taal. En volgens mij kan hij nog meer talen goed verstaan. Als je het wilt hebben over een goed voorbeeld voor anderen dan is hij het wel.

Heb laatst Asensio de woorden 'hoi Oma' en 'pindakaas' horen zeggen. Vind ik wel wat indrukwekkender dan dit. Heeft Asensio wel het geluk dat hij een Nederlandse moeke heeft.

Lekker bijzonder, Van Basten spreekt toch ook gewoon een woordje Frans?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren