Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugkeer in Eredivisie lonkt voor Mike van der Hoorn

Laatste update:

FC Utrecht mikt op de terugkeer van Mike van der Hoorn. De club heeft in de afgelopen dagen meerdere gesprekken gevoerd met de 28-jarige verdediger, zo meldt Voetbal International dinsdagmiddag. Van der Hoorn, momenteel speler van Arminia Bielefeld, is in beeld als de opvolger van Tommy St. Jago. In het oefenduel met Fortuna Sittard van vorige week zaterdag raakte St. Jago, een beoogde basisspeler in het nieuwe seizoen, ernstig geblesseerd aan zijn knie.

René Hake koos zondag in de eerste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-0 zege) voor een centraal verdedigingsduo met Willem Janssen en Mark van der Maarel. Van der Maarel maakte weliswaar een doelpunt én werd verkozen tot Man van de Wedstrijd, maar Utrecht blijft van zins om een vervanger van St. Jago te strikken. Van der Hoorn kent Stadion Galgenwaard goed, want hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Utrecht en speelde tussen 2011 en 2013 voor het eerste elftal, alvorens hij voor circa vier miljoen euro overstapte naar Ajax.

In totaal speelde Van der Hoorn 49 officiële wedstrijden voor Utrecht en precies evenveel wedstrijden voor Ajax. Hij werd in 2016 door Ajax verkocht aan Swansea City en stapte medio 2020 transfervrij over naar Arminia Bielefeld. Hij begon als basisspeler bij de Bundesliga-club, maar belandde in januari op de bank en wist zijn basisplek sindsdien niet te heroveren. Zaterdag deed hij veertien minuten mee als invaller in de seizoensouverture tegen SC Freiburg (0-0).

"Een externe versterking is zeker iets waar we naar moeten kijken", beaamde Hake onlangs in gesprek met Voetbal International. "Maar we moeten vooral ook goed kijken of de jongens die we nu hebben, goede opties zijn om te gaan spelen. Daar hebben we het dagelijks over. Kijk, als je een centrale verdediger wil halen van 27 of 28 jaar die een jaar niet gevoetbald heeft… Dat is op papier leuk, maar dan duurt het zo weer een half jaar voordat je hem fit hebt." Van der Hoorn deed in de voorbereiding in meerdere duels mee bij Bielefeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor FC Utrecht niveau is Vd Hoorn denk ik best een bruikbare verdediger. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen daar

Vond dit toch wel een heel matige verdediger, heb nooit begrepen waarom Ajax hem destijds heeft ingelijfd. Ben hem later wat uit het oog verloren, dus misschien heeft ie zich goed ontwikkeld in de tussentijd.

17 augustus 2021 om 13:32

@voetbalvreugd

En een goed jeugd EK en Frank de Boer die liever spelers wilde als vd Hoorn en Sinkgraven ipv v Dijk en Ziyech.

17 augustus 2021 om 14:01

Frank de boer die alleen maar met nette en lieve jongetjes wou werken zonder eigen mening durven uit te spreken. Daarom geluk bij ongeluk dat Ziyech alsnog naar ajax kwam. Laat staan als virgil ook was gekomen😳

17 augustus 2021 om 14:32

Ajax haalde hem al binnen voor het EK, hadden ze beter niet kunnen doen want ik meen dat hij een heel matig EK speelde.

17 augustus 2021 om 14:41

Klopt inderdaad van der Hoorn was niet bepaald goed dat EK. Volgens reporters die de trainingen van Jong Oranje volgden werd hij tijdens de trainingen helemaal scheel getikt en stond hij bij rondo's steevast in het midden.

17 augustus 2021 om 13:33

Echt hoor, destijds was er de keus tussen hem en virgil van dijk die toen bij fc Groningen speelde en geloof ik rond de 5 miljoen moest kosten. Heel nederland begreep toen niet dat ze voor van der Hoorn gingen ipv Virgil die toen naar Celtic vertrok.

17 augustus 2021 om 20:08

Jawel hoor. Nederland was ‘verdeeld’ (50/50) over wie de betere was. Allebei hadden ze potentie, maar vd Hoorn had al meer ervaring op jeugdoranje niveau waar hij basisspeler was en hij was een stuk stabieler op dat moment dan v. dijk.
Niet voor niets dat v dijk eerst een competitie lager ging spelen bij een club die redelijk gelijk was aan zijn oude club.

Het verschil is dat vd Hoorn niet verder ging groeien en wat fouten maakte waardoor hij erg onzeker werd. Terwijl v Dijk zich erg goed ontwikkelde en vee stabieler werd.

Het probleem van vd Hoorn was echt vooral zijn onzekerheid. Het lijkt erop dat hij de afgelopen jaren heel verdienstelijk heeft gespeeld in Engeland. Dus grote ons dat hij een uitstekende speler is voor de subtop in Nederland (misschien zelfs wel een goede toevoeging voor Feyenoord).

17 augustus 2021 om 13:34

Hij werd aangetrokken IPV Van Dijk die 1,5 miljoen goedkoper was en veel completer en talentvolle. Weinig mensen snapten dat toen maar ik denk dat Ajax is afgegaan op wat Van Gaal deed die Vd Hoorn toen selecteerde voor Jong Oranje. Achteraf pakte dat niet best uit maar toen had Ajax hem net daarvoor al gekocht

17 augustus 2021 om 15:13

Die keuze was niet geheel onlogisch hoor. Het feit dat hij niet naar een topclub ging bewijst wel dat meer clubs twijfelden. PSV gaf de voorkeur aan Bruma, Feyenoord aan Martins Indi en Ajax dus aan Vd Hoorn. Allemaal geen hoogvliegers. Van andere Europeesche topclubs was ook geen belangstelling.

Ik wist niet dat Vd Hoorn nog maar 28 is. Voor mijn gevoel is hij al 20 jaar weg bij Ajax.

17 augustus 2021 om 15:16

Dat is niet waar. Destijds werden zowel van Dijk als van der Hoorn als grote talenten gezien. Achteraf heeft Ajax de verkeerde keuze gemaakt maar destijds was het verschil tussen die 2 echt niet zo groot.

17 augustus 2021 om 16:04

Mee eens @benzema het is achteraf ook makellijk praten maar Virgil was bij Groningen nou ook niet de sterspeler heeft zich ontzettend goed ontwikkeld en de top gehaald waar je je kan afvragen of die ook op dit niveau gezeten had als die naar Ajax was gegaan want Ajax met vd Hoorn enzo kan je niet vergelijken met het Ajax van nu. Ik zal wel blij zijn met vd Hoorn vind zowiezo dat er een centrum verdediger bij moet nu st Jago geblesseerd is ook moet je je afvragen of het Willem Janssen lukt om 34 wedstrijden te spelen en daar achter heb je alleen nog vd Maarel en Benamar dus een goede centrum verdediger erbij zal wel goed zijn. Veder vind ik echt dat Utrecht een goede selectie heb waar de meeste posities dubbel bezet zijn en waar de jeugd ook hun kansen pakt. Een goede centrum verdediger erbij en ik denk wel dat we mee kunnen spelen voor de top5 dit seizoen.

17 augustus 2021 om 13:48

Ach het kan raar lopen. Van Dijk vonden ze bij Ajax niet goed genoeg en toen werd de keuze gemaakt voor Van der Hoorn. Andere tijden zullen we maar zeggen.

17 augustus 2021 om 13:57

Als Groningers stonden we ook versteld van. Maar dat vonden we ook niet heel erg.

17 augustus 2021 om 14:13

Nee, hij is altijd een matige verdediger geweest. Harde werker en lange goede vent, maar slechte voetballer.

17 augustus 2021 om 14:56




Het was een verkeerde keuze, VD Hoorn ontwikkelde zich schijnbaar op dat moment net zo goed als V Dijk.
Zo'n inschattingsfout kun je af en toe maken, al blijft het pijnlijk dat Ajax niet geã¯nteresseerd was in éã©n van de beste verdedigers van het moment.

Voor Utrecht lijkt het me wel een leuke optie. Even zijn statistieken erbij gepakt: 32 wedstrijden in de BPL, 74 in de Championship, 23 Bundesliga wedstrijden. Heeft dus uiteindelijk aardig wat ervaring op niveau bij elkaar gesprokkeld.



17 augustus 2021 om 15:09

Van Dijk was een veel groter talent op dat moment. Hij had wat meer laksheidjes in zijn spel dan Vd Hoorn maar als je keek naar atletisch en voetballend vermogen, passing, kopkracht en uitstraling was Van Dijk toen echt verder

17 augustus 2021 om 15:50

Populistisch gepraat achteraf. Niemand, maar dan ook niemand achte van Dijk zo'n talent als dat hij nu is geworden. Er waren twijfels of hij het überhaupt ging redden bij Celtic. Van der Hoorn en van Dijk stonden toentertijd gelijk aan elkaar, terwijl van Dijk geregeld nog laconiek was. Achteraf een verkeerde keuze, maar toentertijd prima uit te leggen.

17 augustus 2021 om 18:43

Van Dijk vond ik toen al zeker beter. Dat is geen achteraf geneuzel. Dat hij echter zó goed zou worden, dat had ik uiteraard niet durven dromen

Heel mooi, Mike 'de stormram' van der Hoorn. Hij was nooit goed bij Ajax maar herinner me nog wel dat de Boer het in zijn hoofd haalde hem af en toe erin te wisselen als targetman, wat alles zei over het niveau (Siem de Jong en van der Hoorn in de spits, ongekend toch vergeleken met nu?). Wens hem alle succes toe. Hij verdient het nu eens een keer ergens belangrijk te zijn en ik hoop dat hij zijn ervaringen in het buitenland kan toepassen en dat zijn carriere nog een mooi slotstuk krijgt.

Heeft voldoende ervaring inmiddels, maar gaat dit niet ten koste van eigen talenten?

17 augustus 2021 om 13:49

Mamengi is niet goed genoeg en St. Jago (het grote verdedigende talent) is dus wederom geblesseerd. Vandaar de keuze voor een extra verdediger. Je kan natuurlijk njet op jeugd terugvallen als juist die jeugd geblesseerd raakt.

17 augustus 2021 om 14:06

Willem Janssen heeft ook regelmatig een ernstige blessure.
Een extra verdediger is broodnodig.

Heeft het in 2013 geweldig gedaan bij Utrecht, maar daarna is zijn ontwikkeling wel gestagneerd. bij Ajax toch tekort gekomen en bij Swansea ook niet redelijk sterk. Zal zijn terugkeer wel toejuichen en hopelijk kan hij zijn niveau van toen weer halen, dan is het zeker een versterking waard.

Ohja, eigen doelpuntje AZ. eentje om in te lijsten :'

Kent de club en moet het niveau zeker aan kunnen. Lijkt me een prima transfer!

17 augustus 2021 om 14:32

Denk je? Ik heb er zo mijn twijfels bij eerlijk gezegd. Vond het met Janssen en vd Maarel best oké staan. Ook heb je Benamar en Mokono nog staan. Betwijfel of een bankzitter van Armina Bielefeld het niveau aan kan. Schat ons dit jaar zeker niet minder in dan Vitesse en AZ. Maargoed hij kent de club dus we gaan het zien. Ik laat me graag verrassen

Tja, zal Utrecht ook twijfelen tussen vd Hoorn en v Dijk zoals Ajax destijds? :-)

Goede versterking voor een subtopper in NL natuurlijk. Verdediger van 28 met internationale ervaring en eerder uitgekomen voor de club. Hopelijk gaat ie het goed doen als ie komt.

Wauw, ik zag het helemaal zitten in deze man bij Ajax, groot sterk het enige wat je dan nog moet kunnen als CV is het spelletje lezen; weten waar je moet staan, weten wanneer je moet instappen, helaas kan deze jongen dat allemaal niet. Maar toen ik hem op het trainingsveld zag lopen, was het echt een reus. De nieuwe Jaap stam hoopte ik

17 augustus 2021 om 13:37

Inderdaad! Alleen een draaicirkel van een neushoorn en kwam elke keer 2 seconden te laat. Jammer want postuur en lengte had hij zeker mee!

Volgens mij heeft hij het in Engeland prima naar behoren gedaan. In Duitsland weet ik dat eigenlijk niet. Maar lijkt me echt wel een aanwinst voor FC Utrecht, kent de club en is echt wel een degelijke verdediger. Ik zie in de statistieken dat hij vorig jaar het 1e deel van de competitie bijna alles heeft gespeeld en na de winterstop maar sporadisch heeft gespeeld. Waarom weet ik niet, maar veel wedstrijdritme zal hij dan nu niet hebben.

17 augustus 2021 om 14:24

Bij Arminia Bielefeld speelde vd Hoorn tot nu toe 23 wedstrijden, waarvan hij er 15 in de basis begon. Na de winterstop kwam hij nauwelijks meer aan de bak. Er kwam ook een nieuwe trainer, Frank Kramer, die voor andere opties koos.

Snap eigenlijk niet waarom ze niet voor Viergever gaan. Heeft bij PSV weinig zicht op speeltijd.

Prachtig shirt van Arminia Bielefeld.

Geen slechte speler maar ik denk dat FC Utrecht beter voor Virgil van Dijk kan gaan

Hoop dat hij het beter doet bij Utrecht. Bij Bielefeld was het niet veel en zat hij bijna het hele seizoen op de bank.

Als ik zijn naam ergens lees, denk ik automatisch aan het feit dat Ajax hem had gekozen boven Virgil Van Dijk, destijds bij Groningen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren