Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tadic kan Europees echec Ajax moeilijk verwerken: ‘Hij gaf ze alles mee’

Laatste update:

Dusan Tadic baalt nog steeds van de 0-1 nederlaag tegen Valencia van dinsdag, waardoor Ajax na de winterstop niet meer in de Champions League uitkomt. De Servische aanvaller zoekt naar oorzaken voor de vroegtijdige uitschakeling van zijn ploeg in Europees verband en legt de schuld grotendeels bij scheidsrechter Clément Turpin. Volgens Tadic liet de Franse arbiter zich teveel leiden door de provocaties van verschillende Valencia-spelers.

"We werden geprovoceerd, dat heeft een grote rol gespeeld", verklaart Tadic tegenover AT5. "Je raakt ze aan en ze gaan liggen. Dat waren helemaal geen overtredingen. De scheidsrechter floot overal voor. Er werd helemaal niet gevoetbald." De routinier weet dat Valencia een zeer ervaren en sluwe ploeg heeft. "Maar de scheidsrechter gaf ze alles mee. Elke keer als wij in de rug van de tegenstander kwamen, gingen ze liggen en werd er gefloten. En zo ging het."

Ajax kon daarnaast geen beroep doen op Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad, die door uiteenlopende blessures ontbraken tegen Valencia. "Natuurlijk heeft dat effect gehad, maar dat is geen excuus", benadrukt Tadic. "Wie er ook op het veld staat, iedereen moet zijn kans pakken. Het is normaal dat je basisspelers mist als ze er niet zijn. Dat is heel normaal. Je mist gewoon de kwaliteit van de spelers. Dus het is enorm zonde."

Ten Hag: 'Moeten door blessuregevallen misschien toch de transfermarkt op'

Er wordt her en der gezegd dat Tadic nog niet het niveau van afgelopen seizoen heeft bereikt, maar de Ajacied maakt zich vooralsnog geen zorgen. "Het belangrijkste is dat het team wint. Maar of ik nou meer doelpunten maak of assists geef... Nu heb ik meer assists dan vorig jaar, maar wel minder doelpunten gemaakt. Dat is voor mij minder belangrijk, we moeten gewoon winnen." Tadic heeft nog niet aan de volgende tegenstander in de achtste finale van de Europa League gedacht. Het duel met AZ van zondag is veel belangrijker. "We moeten eerst verder in de competitie, dat zien we nog wel, daar denken we later wel aan."

Tadic waagt zich niet aan een concrete voorspelling wat betreft de kansen van Ajax in de Europa League. "We willen iedere competitie winnen, want wij zijn Ajax", vervolgt de aanvaller in Amsterdamse dienst, die zich opmaakt voor de Eredivisie-kraker tegen AZ. "Je speelt voor Ajax, een van de beste clubs in de wereld. Dus je moet altijd gemotiveerd zijn. Het wordt niet makkelijk, AZ heeft een goede ploeg. We gaan proberen ze te pakken." Tadic schat AZ niet per definitie hoger in dan het lager gerangschikte PSV. "Het zijn allebei concurrenten, dus we moeten proberen te winnen."

Ajax verliest zondag ook van AZ

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achja... er werd niet goed gevoetbald, je moet daar niet afhankelijk van zijn. Dus echt bij jezelf zoeken; ze lieten zich echt te veel uit de tent lokken. Echter snap ik wel een zuur gevoel over de scheidsrechterlijke dwalingen in de groepsfase...

13 december 2019 om 17:38

Vond het vooral naïef dat ze zich zo uit te tent lieten lokken inderdaad. De eerste 20 min van de tweede helft ofzo ging het beter en beter, en ineens lieten ze zich volledig meeslepen en heeft het spel meer stil gelegen dan niet. Frustrerende pot om naar te kijken, geslepen van Valencia, dom van Ajax. En ergens wel jammer dat de arbitrage zo'n wedstrijd zo laat escaleren. Maargoed, voornamelijk eigen schuld

13 december 2019 om 19:37

Ik las ergens dat de bal maar 49 minuten (!!) in het spel is geweest. Dat is toch werkelijk schandalig.

Ook die rode kaart zeker?

13 december 2019 om 17:30

Kopstoot is kopstoot, altijd rood. En Tadic kreeg ook geel voor zijn toneelspel erbij

13 december 2019 om 18:20

Tadic doet dit vrijwel elke wedstrijd. Die loopt altijd te zuigen en te provoceren. Nu krijgt jij een keer de deksel op zijn neus en dan is het brullen. Erg zwak, accepteer gewoon dat je eruit ligt.

13 december 2019 om 18:47

Geeft tadic elke wedstrijd een kopstoot?

Kan me vinden in de uitleg van Tadic ik ergerde me ook kapot aan het feit dat we amper naar een vowtbalwedstrijd zaten te kijken. Maargoed je creeërt zelf helaas ook te weinig kansen om aanspraak te maken op minstens een gelijkspel.....

13 december 2019 om 19:25

Ik verlangde ook ineens serieus naar Bas Nijhuis. Die kerel vloot werkelijk alles af wat Valencia natuurlijk totaal in de kaart speelde.maar daar wijt ik het verlies niet aan hoor. Paar te zwakke schakels als Veltman Masraoui, Lang en Dest. Als Ziyech Tadic en Van de Beek de rest niet op sleeptouw kunnen nemen, omdat ze een mindere avond hebben, is deze nederlaag heel verklaarbaar

Ook ik baal er natuurlijk van dat Ajax zich niet geplaatst heeft voor de volgende ronde van de Champions League, maar het is helaas niet anders. Ajax heeft het helaas met name in de wedstrijden tegen Chelsea laten liggen. In de eerste wedstrijd werd er onterecht een goal van Promes afgekeurd en Chelsea scoorde dus vlak voor tijd waardoor ze met 0-1 wonnen en die wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, want van beide kanten was het slecht en was een gelijkspel gewoon een terechte uitslag. De uitwedstrijd tegen Chelsea speelde Ajax wel echt gewoon goed, tot de 2 rode kaarten. Ajax stond dus 1-4 voor en met 11 spelers hadden ze sowieso gewonnen, maar eerst maakte Chelsea nog 2-4 en daarna kregen zowel Blind als Veltman rood en kwam Chelsea dus terug tot 4-4. Als je de eerste wedstrijd tegen Chelsea gelijk had gespeeld en de uitwedstrijd gewoon had gewonnen, dan zou Ajax nu naar de winterstop nog Champions League spelen. De laatste wedstrijd tegen Valencia speelde Ajax ook gewoon dramatisch en een gelijkspel was voldoende om te overwinteren, maar helaas verloor Ajax dus. Maarja, anderzijds ben ik als Ajacied blij dat Ajax na de winterstop nog Europees speelt en persoonlijk zie ik Ajax niet als kanshebber om te Europa League te winnen, maar ik zie ze wel als een van de outsiders en teams om rekening mee te houden. Sevilla (zijn altijd goed in de Europa League), AS Roma en Inter Milan zie ik als de grootste kanshebbers. In mijn ogen is Ajax niet minder dan het huidige Manchester United, Arsenal en Bayer Leverkusen maar deze 3 teams samen met Ajax en VFL Wolfsburg zie ik wel als gevaarlijke outsiders.

13 december 2019 om 17:44

Sterker nog, als je de eerste wedstrijd gelijk had gespeeld OF de uitwedstrijd had gewonnen, was Ajax door geweest. In beide wedstrijden was één doelpunt meer mee minder tegen al genoeg om het onderlinge resultaat 3 punten gunstiger uit te laten vallen. En als je er dan 1 achter Chelsea eindigt, hoefde Ajax dus in principe maar één dwaling minder te incasseren om wel door te zijn in de CL. Nu inderdaad maar hopen dat Ajax dan ver kan komen in de EL. Winnen wordt lastig, maar wie weet...

Laatste paar dat ik Turpin zag fluiten, leek hij juist de wedstrijden aan te voelen. Dit was weer typisch Europa league niveau, uit veiligheid alles maar affluiten.

Is er al slachtofferhulp ingeschakeld voor meneer Tadic? Het is allemaal zo oneerlijk en alle scheidsrechters zijn tegen Ajax. Accepteer gewoon dat je in de eerste twee wedstrijden al goed weg kwam en dat het ook afgelopen woensdag niet goed genoeg was. Natuurlijk heeft het uit bij Chelsea flink tegengezeten, maar ik vind dit zo enorm zielig over komen. Zou je als aanvoerder van Ajax toch boven moeten staan. Die scheids heeft misschien niet zijn beste wedstrijd gefloten, maar Ajax heeft gewoon veel te weinig gebracht afgelopen woensdag.

13 december 2019 om 17:40

Eens dat Tadic hier niet moet zeuren omdat dit verlies niet aan de scheids lag. Maar ik snap niet wat je wilt met die stelling dat Ajax de eerste twee wedstrijden goed weg kwam. Ja, de tegenstanders scoorden niet de kansen die ze wel kregen en zodoende waren de overwinningen wat geflatteerd. Maar dat was wel zonder hulp van arbitrage en de marge was groot genoeg dat een extra tegendoelpunt (of twee) ook nog had gewonnen. Dus wat dat hiermee te maken heeft is me echt niet duidelijk.

13 december 2019 om 18:56

En tel daar bij op dat Ajax ook nog kansen laat liggen op 4,5-0. En de goal die thuis werd afgekeurd tegen Chelsea!! Denk dat hij dit er ook een beetje bewust uit laat om zijn punt te stimuleren!! Want kortom, hadden de scheidsrechters goed gefloten, dan was Ajax nu door geweest!

13 december 2019 om 20:26

Nou, ik vond dat die eerste twee uitslagen het deden lijken alsof ze geweldig speelden terwijl Lille er die dag ook drie had kunnen maken. Valencia miste een penalty op een cruciaal moment dus ook daar zat het niet tegen. Vervolgens ongelukkig tegen Chelsea, maar uiteindelijk vind ik dat het teveel over de scheids gaat terwijl en te weinig over het spel dat gewoon bij vlagen niet goed genoeg was. Toegegeven, de lat ligt tegenwoordig erg hoog bij Ajax, maar dat eisen ze ook van zichzelf. Ze willen bij de top horen en dan vind ik zo'n reactie na uitschakeling onwaardig.

13 december 2019 om 20:49

@gunnerfan, toegegeven ik was dat moment met Promes thuis tegen Chelsea vergeten, maar ja als de var voor elke millimeter buitenspel ook daadwerkelijk buitenspel geeft dan is dat gewoon volgens de regels. Wilde verder alleen even de andere kant benoemen in plaats van dat het allemaal zo tegen heeft gezeten. Dat Ajax met betere scheidsrechters door was geweest is natuurlijk onzin, maar dat snap je zelf ook wel. Dat is nou net dat zielige gedrag wat me de afgelopen dagen zo opvalt. Ik vind het een zwaktebod om naar de scheids te wijzen als je zelf niet genoeg brengt.

13 december 2019 om 21:48

@foeballuh - De missers van Valencia en Lille in de eerste wedstrijden kan Ajax niets aan doen. Maar door overduidelijke fouten van de arbitrage wel. Zowel uit als thuis tegen Chelsea zijn ze benadeeld. Met name de uitwedstrijd zijn ze wel enorm benadeeld. Bij winst had die laatste wedstrijd tegen Valencia bijvoorbeeld niets uitgemaakt, want dan waren ze al eerste in de poule.wat betreft de thuiswedstrijd tegen Valencia, die Turpin heeft die wedstrijd wel degelijk kapot gefloten. Een Engelse scheidsrechter had 9 van de 10 van dat soort momentjes gewoon door laten spelen.

13 december 2019 om 18:52

Licht eraan wat je goed weg komen vind ik vind een goede keeper op goal hebben niet goed weg komen. Ik vind efficiënt met je kansen omgaan niet goed weg komen. Ik vind een millimeter afgekeurde goal wel goed weg komen ik vind een hand in een normale houding waar de speler onterecht rood krijgt en een onterechte penalty wel goed weg komen maar dat is mijn mening

Zegt de grootste aansteller. Hij heeft die speler van Valencia anders kei hard genaaid met een rode kaart. Overigens ook oliedom van hem want dat kostte nog lekker wat tijd. Tadic zou de laatste speler moeten zijn die zeurt dat andere spelers om niets omvallen.

13 december 2019 om 17:37

Die Paulista had gewoon zijn verstand moeten gebruiken. Wat bezielt je om met een voorsprong op zak je team zo te benadelen door als een holbewoner om iemand af te rennen en met hoofd aan hoofd te staan tegen iemand die terecht zich beklaagd over je theatrale gedrag.

13 december 2019 om 18:00

Terwijl diezelfde Paulista kort ervoor nog lag te rollenbollen en te kreunen op het veld alsof het een aanslag was, terwijl ie niet geraakt werd. Het is misschien niet handig van Tadic, maar dan komt blijkbaar toch de servische mentaliteit in hem naar boven. Ik vond het gerechtigheid om die Paulista een rode kaart aan te naaien.

13 december 2019 om 18:28

Klopt maar Tadic was al helemaal niet slim. Die Paulista ligt op de grond, Tadic komt eraan rennen en duwt en trekt bij Paulista. Paulista geeft hem een kopstoot Tadic gaat toneelspelen en dat koste zo ongelooflijk veel tijd. Als Tadic er niks van zei had jr door kunnen spelen en had je nog 5 minuten gehad ipv 2. Gewoon enorm dom van Tadic.

13 december 2019 om 22:38

Achteraf praten is natuurlijk makkelijk, maar de scheids communiceerde duidelijk dat er extra tijd bovenop de blessuretijd zou worden gegeven, door op z'n klok te wijzen. In deze wedstrijd is de bal maar 49 (!) minuten in het spel geweest. Het gemiddelde ligt op 58 minuten. Afgaande van deze informatie kan je wel veronderstellen, dat Ajax op z'n minst deels benadeeld is. Als je ook nog eens kijkt naar de onterechte gele kaart van Alvarez en naar hoe Valencia meerdere vrije trappen zonder echte aanleiding krijgt. Is het argument dat de scheids niet best was, wel terecht. Ik zeg hier niet mee dat Ajax meer verdiende dan een verlies, want hun spel was ook verre van overwinning waardig.

Is over het algemeen gewoon een hele vervelende scheidsrechter. Fluit wedstrijden kapot en komt erg authoritair (bijna belerend) over. Trad met pijn en moeite pas na 85 min op tegen de inmiddels al 60 minuten lang tijdrekkende doelman en floot voor iedere (overdreven) valpartij van een Valencia speler. Echter moet Ajax en voornamelijk Tadic zichzelf ten rade gaan. Het is zorgwekkend dat bij een blessure van Neres en vooral Promes nu alles van Ziyech moet komen. Spelers als Vd Beek en Tadic lijken dit seizoen het team niet op sleeptouw te kunnen nemen. Zelfs met een sterke scheidsrechter had Ajax het niet gered dinsdag

Ik vond Turpin een vreselijk slechte wedstrijd fluiten. Pietluttig en inconsequent. Strafte het tijdrekken en zuigen van Valencia niet af, gaf vrije trappen aan iedere stervende zwaan en telde te weinig tijd bij waardoor dat antivoetbal loonde. Daarmee droeg hij enorm bij aan een uiterst frustrerende avond, maar... Turpin kunnen we niet verantwoordelijk houden voor dit verlies. Hij had geen dwalingen die direct tot een ander resultaat hadden geleid. Dat Ajax verloor van Valencia had er vooral mee te maken dat Ajax de diepgang van Neres/promes op de vleugels mistte, slordig was in het aanvalsspel en te vroeg alles door de lucht begon te proberen, terwijl Valencia daar juist sterk was. Ze lieten zich ontregelen en opnaaien en als je dan niet je kansen af maakt en zij wel, kan je het niet de scheids verwijten dat je tekort schiet. Sterker nog: rood voor Paulista was wel erg aangenaaid, Tagliafico mocht niet klagen met geel en Ziyech kon ook geel krijgen voor wegtrappen van de bal. Hij floot niet alleen maar tegen. De wedstrijden tegen Chelsea waren een ander verhaal. Met minimaal 5 fouten en twijfelachtige beslissingen in het nadeel van Ajax die enorme impact hadden, was de arbitrage hoofdverantwoordelijk voor de resultaten van Chelsea tegen Ajax. Want als je in beide wedstrijden aan éã©n doelpunt meer mee of minder tegen genoeg hebt om het onderling resultaat 3 punten te laten schelen, waar je er nu éã©n achter hen eindigt, was éã©n fout minder al genoeg om door te gaan. Niet gegeven penalty bij hands, ten onrechte afgekeurde treffer van Promes, buitenspeldoelpunt tegen van Azpi goedgekeurd, 2e gele kaart Veltman en penalty tegen. Dat zijn significante fouten die invloed hebben op het resultaat. Niet het pietluttige, frustrerend inconsequent fluiten van Turpin.

13 december 2019 om 18:58

Ik sluit me hier wederom helemaal bij aan en ben heel benieuwd hoe de Uefa hier naar kijkt. Ik durf er op te wedden dat de beste man nog een paar CL wedstrijden toegewezen krijgt. Dit is niet de eerste pot waar hij heel raar fluit, hij staat erom bekend.

13 december 2019 om 22:41

Volgens de regels is een kopstoot/slaande beweging nog altijd rood. Paulista kreeg geen rood door Tadic, want Tadic kreeg nog nota bene geel voor een schwalbe.

We waren afgelopen dinsdag helaas gewoon niet goed genoeg Dusan. Turpin floot irritant, maar was in mijn beleving zeker niet de hoofdoorzaak van het verlies. Tegen Chelsea daarentegen zijn we 2 keer goed genaaid, maar goed wij mochten in de voorrondes ook niet klagen wat betreft de arbitrage. Ik baal er voornamelijk van dat Neres en Promes ontbraken op het moment suprême, weet haast wel zeker dat het anders was gelopen met die 2 erbij. Exact de reden waarom ik er voor aanstaande zondag ook niet helemaal gerust op ben, want zonder de diepgang van deze 2 is Ajax een stuk makkelijker te bespelen is inmiddels wel gebleken terwijl ze met die 2 erbij haast niet te verdedigen zijn.

Erg ironisch dat juist Tadic deze uitspraak doet. Veruit de grootste aanstellen en matennaaier van de Nederlandse velden

13 december 2019 om 18:29

En zo is dat, als ik Ten Hag was zou ik hem rust geven Zondag om het één en ander nog even te verwerken

Die Tadic is zelf degene met de grootste schwalbe van de wedstrijd met het aannaaien van die rode kaart. Hij is natuurlijk de scheidsrechters in Nederland gewend die alles altijd in het voordeel van Ajax fluiten. Dan kan hij bijvoorbeeld weer in de reet van Kuipers kruipen.

13 december 2019 om 22:44

Kaart aannaaien? Tadic kreeg nog nota bene geel voor de schwalbe. Zonder die schwalbe had Paulista alsnog rood gekregen door de slaande beweging en de kopstoot. Ik zou het niet te veel naar je kop laten stijgen en meer focussen op je eigen club😉

Tadic heeft die drive , dat hij wil winnen . Het lijkt me iemand die moeilijk tegen zijn verlies kan en omdat te verkomen wil hij zo graag winnen en doet hij er alles voor. Zelf irritante dingetjes om zijn tegenspeler uit zijn ritme te halen;

13 december 2019 om 19:09

@bossie dat is prima verder maar dat is exact wat de spelers van Valencia ook deden

13 december 2019 om 19:21

Ja dat schijnt er tegenwoordig bij te horen . En in het voetbal telt nog steeds die oude wet dat je er altijd minimaal eentje meer moet scoren dan je tegenstander.ik had ook meer het gevoel dat er met meer overtuiging werd verdediged door Valencia dan dat er door Ajax werd aangevallen

Dat Tadic dat dan zegt na die naai actie van hem. Had zelf rood moeten hebben.

13 december 2019 om 22:45

Paulista had ook rood gekregen zonder de schwalbe van Tadic. Tadic kreeg er nog zelfs geel voor, dus die schwalbe staat los van de rode kaart van paulista

Het is gewoon waar. Weetje hoeveel tijd er is gestolen met al dat gezooi van die valencia spelers. De scheids had dat beter moeten aanpakken. Hij liet het maar steeds toe. Maar goed dan nog had Ajax moeten winnen.

Tadic , kijk in de spiegel , als je harder gewerkt had, sneller gerend had, 1 goal meer gemaakt had... dan was je nu verder in de CL.
Die 2 collegas van jou, die verdedigers die op
Het middenveld staan, halen al het voetbal uit het spel. ETH mag zich dit aanrekenen.

Ik lees hier een aantal reacties over dat ie niet moet zeuren over dat de scheids alles meegaf aan Valencia. Dat ie erboven moet staan en dergelijke. Tadic wordt gevraagd door een journalist naar waar het volgens hem fout is gegaan. Dat aanstellen van Valencia zorgt er natuurlijk wel voor dat er geen tempo in de wedstrijd zit en dat komt het spelletje van Ajax niet ten goede. Dan heb je nog een scheids die daar helemaal in mee gaat en dat is verdomde irritant. Zeker als je achter staat en er Staan zoveel belangen op het spel. Daar kan ik me heel goed bij voorstellen dat dat je uit je spel haalt. Probeer maar eens als geheel team je rustig te houden in zo'n situatie. Dat lukken misschien de ervaren jongens wat beter dan de jonkies. Je hebt iedereen nodig om een wedstrijd te winnen. Die gasten zijn ook maar net mensen moet je niet vergeten. Vies gespeelt van Valencia maar alles is geoorloofd blijkbaar op dit niveau. Had Ajax als team beter mee om moeten gaan.

Als je gewend bent in Nederland vrijwel alles mee te krijgen, en die bescherming valt internationaal weg, dan kan ik me voorstellen dat je je benadeeld voelt.ajax krijgt in de Eredivisie weinig kaarten, wel veel discussies dat de VAR best wel had in kunnen grijpen. Internationaal heeft Ajax zelfs een boete voor te veel kaarten in één wedstrijd gehad.hoe vaak zijn de discutabele handsballen van de Ligt niet na hele lange VAR momenten toch weg geredeneerd. In Italië in vier wedsstrijden achter elkaar een penalty tegen.tadic die in elke wedstrijd het uitgilt en ligt te rollen op de grond, dat je denkt dat hij dit seizoen niet meer speelt. Als de vrije schop dan binnen is sprint hij als een jonge god richting zijn positie. Misschien doen internationale scheidsrechters hun huiswerk goed.turpin viel nog mee deze wedstrijd. Ik heb hem wel eens rood zien geven aan een reserve speler die opsprong om te juichen voor een doelpunt.

Je kan zeggen wat je wilt over Tadic maar die Turpin is natuurlijk een knuppel eerste klas. Toen ik zag dat hij ging fluiten had ik al een onderbuikgevoel van dat het mis zou gaan. Best bizar eigenlijk.

Tja, en als Ajax op die wijze een wedstrijd over de streep trekt dan is het fantastisch.
Dan hebben ze weer gevochten als leeuwen en alles gegeven voor de overwinning.
Wat een hypocriete jankerd zeg.

Scheids kan tegen zitten en de tegenstander kan irritant doen. Daar heb je geen invloed op. Waar je wel invloed op heb is je reactie daarop en Ajax liet zich behoorlijk uit de tent lokken. We begonnen goed de tweede helft maar de laatste kwartier leek niet meer op voetbal. Ik ben van mening dat spelers meditatie training moeten krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren