Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Swart ziet gat bij Feyenoord: ‘Als hij terugkomt, gaan ze weer punten halen’

Laatste update:

Feyenoord wist aan het begin van het seizoen ten koste van PSV de Johan Cruijff Schaal te winnen, maar daarna verliep het stukken minder bij de Rotterdammers, met Europese uitschakeling als dieptepunt. Sjaak Swart stelt dat onder meer het blessureleed bij Nicolai Jörgensen voor de mindere periode bij Feyenoord heeft gezorgd.

Ajax en PSV wisten in Europees verband wel succes te boeken, waarbij deze clubs ook nog ongeslagen zijn in de Eredivisie. Dat Feyenoord, dat met negen punten uit vier duels op de derde plek bivakkeert, niet zoveel op de transfermarkt heeft gedaan, is niet de enige reden voor de stroeve start, aldus Swart bij Voetbal Inside: “Het ligt bij Feyenoord ook aan andere dingen, de spits is nog steeds geblesseerd.”

“Iedere club mist dan zo'n speler. Robin van Persie kan erachter spelen. Je mist zo'n man voorin. Dat is een probleem. Als hij terugkomt, gaan ze weer punten halen." Mister Ajax hoopt dat Feyenoord, dat één en drie punten achterligt op respectievelijk Ajax en PSV, dit seizoen serieus gaat meedoen in de strijd om de titel.

“Ik hoop op alle drie, want dan wordt het weer een mooi seizoen. Als Ajacied hoop je dat Ajax kampioen wordt natuurlijk." PSV heeft tot nu toe gewonnen van FC Utrecht (4-0), Fortuna Sittard (1-2), PEC Zwolle (1-2) en Willem II (6-1), terwijl Ajax in de Eredivisie punten heeft gepakt tegen Heracles Almelo (1-1), VVV-Venlo (0-1), FC Emmen (5-0) en Vitesse (0-4).

Verwacht jij dat Feyenoord tot het einde van het seizoen meedoet in de titelstrijd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is het geen optie om van Persie hangend op rechts te laten spelen en Berghuis op links te zetten wanneer Jorgensen weer fit is? Dat zou dan ten kosten gaan van Larsson. Als v. Persie op het middenveld wordt gezet zou dat ten kosten gaan van Clasie of Toornstra, lijkt me zonde.

6 september 2018 om 09:33

Maar dan heb je een rechterkant die vanuit stilstand gaat spelen. RvP gaat niet een wedstrijd lang op en neer rennen, en opties voor de rechtsback positie zijn ook niet bepaald wondertjes.

6 september 2018 om 12:38

St juste doet het toch aardig?

6 september 2018 om 09:37

Van Persie en Berghuis kunnen elkaar goed vinden in wedstrijden. Als je die beiden op een vleugel gaat zetten, kan dat zomaar ten kostte gaan van hun chemie, omdat ze elkaar vanuit die posities minder goed kunnen vinden in de combinatie.

RvP komt fysiek ook gewoon te kort om in de spits te spelen. Tuurlijk, hij schiet er nu een paar in, maar dat zou hij op de 10 positie ook doen. Het spel zal naar verwachting veel beter worden als er weer een echte spits staat.

6 september 2018 om 09:40

Op 10 moet hij nog meer meters maken. Ik meen dat hij gezegd heeft dat hij de 10 positie eigenlijk te zwaar vond. Hij zou natuurlijk een uur op 10 kunnen spelen maar waarom een veel scorende spits op een andere positie zetten? Jörgensen heeft ook op 10 gespeeld in het verleden.....

6 september 2018 om 09:49

Ik bedoel ook niet direct dat van Persie als pure nummer 10 moet gaan spelen, maar dat hij niet in zijn eentje voorin moet gaan staan. Alles moet nu van hem komen, terwijl hij veel beter functioneert als 'extra' man die de combinaties opzet. In die rol kan hij minstens 2 á 3 100% kansen per wedstrijd creëren en schiet hij er misschien ook nog eentje zelf in. Op dit moment is hij ook verplicht om te 'sleuren', en dat is gewoon zonde.

6 september 2018 om 10:13

Waarom niet met 2 spitsen spelen, met Berghuis daar kort achter. Op de vleugels is de kwaliteit op het moment laag.

Bijlow
St. Juste
Botteghin
vd Heijden
Malacia
Vilhena
Clasie
Ayoub
Berghuis
van Persie
Jorgensen
6 september 2018 om 10:38

Jorgensen heeft inderdaad veel op de 10 positie gespeeld. Ik zou RvP en NJ daarom achter elkaar zetten en de opdracht meegeven dat ze moeten rouleren tijdens de wedstrijd op de 10 en 9 positie. Dit kan sowieso voor veel verwarring zorgen voor de verdediging van de tegenstander tijdens een wedstrijd. Voetballen kunnen ze allebei en goals maken ook maar zou niet voor een 2 spitsen systeem gaan want dan komt Berghuis denk ik niet tot z'n recht.

6 september 2018 om 11:30

Ik zou als Feijenoord liever laten spelen in een soort van 3-5-2 systeem. Oke misschien tegen de grote clubs in de ED wat gewaagd, +/- 8 wedstrijden, maar de rest moet Feijenoord gewoon van de kaart kunnen vegen.

Bijlow
Botteghin
vd Heijden
Malacia
Berghuis
Vilhena
Clasie
Ayoub
Toornstra
Van Persie
Jorgensen
6 september 2018 om 09:51

Hoe het ook zij, de move om Van Persie terug te halen is voor mij als liefhebber nu al geslaagd.

6 september 2018 om 09:55

Van Persie is zeker een dikke meerwaarde. Dit had ik wel verwacht. Alleen ze moeten hem gebruiken op volle kracht. Gewoon misschien 35 min vollop vlammen. 90 minuten wordt op ten duur teveel. Geluk dat ze geen Europees spelen. Hij is gewoon op en dat weet hij zelf ook.

Hee Sjaak Swart met een inhoudelijk verhaal over Feyenoord. En ik denk dat hij een terecht punt aanhaalt. Jorgensen.wordt echt gemist.

Zou inderdaad goed zijn als er een top drie is die elkaar echt op de huid zit. Goed voor de kwaliteit van het Nederlandse voetbal.

6 september 2018 om 09:47

Goed onderbouwd, feitelijk en alleen positief emotioneel. Een dikke pluim voor Sjaak. OT: hoe lang is de verwachting dat Jörgensen nog geblesseerd is?

6 september 2018 om 09:50

En toch zal zoiets niet gebeuren. Feyenoord is subtop in hun doen en laten. Alleen hun achterban is van topclubwaardig. Ik vind met allen respect, Feyenoord helemaal niet goed. Je kan niet eens winnen van Trencin. Daarnaast als he de selecties vergelijkt is Ajax en PSV veel beter. Ook financieel is er een groot gat. Ze zouden alleen dit seizoen redelijk mee kunnen doen omdat ze geen Europees spelen. Vorig jaar speelde ze Europees en stonden ze 20 punten op de nummer 1 achter. Als Feyenoord structureel mee wilt moeten ze in iets veranderen. Nu is het zo en dan de KNVB beker winnen. Maar echt om de titel strijden tot de laatste wedstrijden van de competitie lukt niet. Toevallig weer een keertje kampioen geworden. Duurde overigens echt 18 jaar en dat is niet topclub waardig.

6 september 2018 om 10:58

"jason±
Ow ow ow...
Ja Ajax en PSV wonnen vorig jaar ook niet van niks zeggende clubjes voor Europa. En deden het vervolgens ook gewoon goed in Nederland, dus wat een non argument is dat zeg!

Of hadden die vorig jaar wel een goed excuus volgens jou? Vorig jaar hadden ze niet alleen Europees, maar bizar veel blessures, een ongekend aantal zelfs. Dat hakt er gewoon in. Einde jaar toen iedereen er was wonnen ze ook gewoon alle wedstrijden.

De selectie zijn moment opnames, de oude generatie Feyenoord van de Vrij enzo had toen juist de grootste talenten. Nu heeft Ajax inderdaad een geweldige lichting staan aan talenten. Maar komende jaren komen die ook weer bij Feyenoord.

Feyenoord is ook alles behalve subtop! Feyenoord is in Nederland gewoon te klein voor het tafel laken en te groot voor het servet. Wat dat betreft zijn ze een beetje het A. Madrid van Nederland.
Kleiner dan de top 2, maar wel aanzienlijk groter dan de rest van de subtop.

6 september 2018 om 11:32

@capis

Ik vind die hele discussie ook zo'n non-discussie over top/subtop. Denk je dat ze in het buitenland dezelfde discussie voeren over Liverpool of Napoli of die wel top of subtop zijn? Feyenoord is gewoon een grote club in Nederland, of iemand dat als 'top' of 'subtop' noemt zegt vaak meer over zijn eigen clubvoorkeur dan over de kwalificatie zelf.

6 september 2018 om 14:38

2 jaar geleden speelden ze ook Europees, en toen werden ze kampioen. 'Feyenoord kan niet eens winnen van Trencin.' Door enorm veel pech ja. Ajax kan niet eens winnen van Heracles en creëerde ook weinig. Tja, dan is er maar 1 conclusie mogelijk. PSV is eigenlijk gewoon al kampioen 2018/2019.

6 september 2018 om 10:32

Denk dat Sjaak nog in de olie was van het feestje van de dag er voor. Heb hem nog nooit zoveel zinnige, realistische en positieve dingen over Feyenoord horen zeggen.

Feyenoord gaat gewoon meedoen om de titel. Ajax en PSV hebben een druk CL-programma en zullen waarschijnlijk wel iets gaan morsen. Feyenoord richt zich op de competitie en aangezien het gat met veel clubs toch relatief groot is zullen ze echt wel mee gaan doen, ook al winnen ze duels nipt en verliezen ze bv. een of twee keer van Ajax en Psv.

6 september 2018 om 09:51

Dat zie ik misschien wel gebeuren. Maar als je ziet hoe makkelijk PSV wint van Willem 2 en Ajax van Vitesse. Ik vind het gat met de andere ploegen redelijk groot. Ik vind eerlijk gezegd dat de weerstand in het algemeen in de Eredivsie tegen de topclubs laag is. Ik zie ze eerlijk alleen tegen elkaar morsen meer niet.

6 september 2018 om 10:10

Kijk jij uberhaupt wedstrijden van feyenoord? De laatste 3 wedstrijden heeft feyenoord makkelijker hun wedstrijden gewonnen dan ajax en psv. Dat psv 12 punten heeft, heeft het te danken aan de laatste minuut van een wedstrijd. Ajax krijgt een penalty uit bij vvv in de slotfase. Zo makkelijk is het dus niet gegaan als je de laatste 3 wedstrijden bekijk waarin alle 3 de ploegen de volle buit pakt.

6 september 2018 om 10:22

Regelmatig zie ik wedstrijden ja. Dat ze nu makkelijk winnen en doen is leuk. Maar over welke tegenstanders hebben we het? De Eredivisie is een laag niveau. Beetje kwaliteit en je walst er overheen. Toch vind ik Ajax en PSV ook zeer overtuigend voetballen. In de competitie doet het zich niet veel onder elkaar. Maar je doet net of het een wereld prestatie is.

6 september 2018 om 10:24

Maar dan vergeet je even Fortuna, Zwolle, VVV en Heracles.
Europees was het schandalig, maar het verbaasd me hoe iedereen doet alsof het kampioenschap nu al een gelopen koers is voor 16 ploegen. We zijn pas 4 potten onderweg en feit is dat Feyenoord daarna slechts 1 punt achter Ajax staat en daarbij een van zijn beste spelers heeft moeten missen.

Ik denk ook dat Feyenoord na 34 wedstrijden op plek3 eindigt, maar er wordt door erg veel mensen gedaan alsof ze geen rol van betekenis gaan spelen en dat geloof ik dan weer niet.

6 september 2018 om 10:30

De titel wordt onderschat. Tot de laatste strohalm meedoen. Dat is echt lastig en moet je een brede selectie hebben. Straks in het 2e seizoenshelft gaan ploegen anders voetballen. Ze gaan strijden voor elk punt. Blessures en schorsingen en daarbij komt kijken welk team het makkelijkst voetbalt.

6 september 2018 om 11:01

@jason:
Och och och je pakt er ook maar bij wat jou uitkomt om Feyenoord naar beneden te halen heh!
Voorlopig heeft Ajax ook al punten laten liggen net als Feyenoord.
PSV heet alweer 2x in de extra tijd met moeite gewonnen.
Maar nee Feyenoord heeft het alleen zwaar....

Heel de top 3 of 2 hoe je het wil zien, kan gewoon punten laten liggen tegen lage teams.

6 september 2018 om 11:47

@ Jason,

Op de Graafschap na heeft Feyenoord eigenlijk ook overtuigend gewonnen dus nationaal zie ik ze gewoon wel als top.
Helaas voor hen hebben ze echt een povere verdediging, waardoor ze de goals om de oren krijgen. Neemt niet weg dat ze aanvallend dit seizoen overtuigend zijn. Ze scoren veel en het positiespel is echt niet slecht.
VS Heerenveen zag ik echt een goed Feyenoord (was verbaasd eerlijk gezegd). VS NAC ook heer en meester. Of het genoeg is voor een titel? Man ik hoop het niet, echter zal de tijd het leren. Ikzelf zet m'n geld op Ajax.

‘Dan gaan ze weer punten pakken’ ....... ondanks dat het nog niet lekker draait is 9 uit 4 toch een prima begin of ben ik nu achtelijk aan het worden?

6 september 2018 om 09:56

Zeker een goed begin. Net als Ajax en ja ze staan ook achter op PSV. Maar laten we eerlijk wezen. Kan Feyenoord dit doorzetten naar een titel?

6 september 2018 om 10:30

Stokvis: precies wat ik dacht. 'Dan gaan ze weer punten pakken'. Ze hebben er al 9 vd 12. 1 minder dan Ajax. Gaat wat worden als ze dan pas écht punten gaan pakken.

6 september 2018 om 12:29

De gekozen woorden zijn misschien niet erg goed, maar ik denk dat je het gehele plaatje moet zien. Ze hebben dit seizoen een aantal wedstrijden gespeeld en het toch erg moeilijk gehad. Met name die uitschakeling in Europa, de Graafschap en ook bijvoorbeeld niet de concentratie kunnen houden in Heerenveen (knap om op 0-4 te komen hoor).

Bij Ajax en PSV is de weg ook al iets langer dan alleen de competitie en die twee ogen tot nu toe sterker. Verder vind ik de selecties ook beter.

Feyenoord gaat niet meedoen om de titel. PSV en Ajax hebben een veel sterkere selectie. Ik denk dat het middenveld van Feyenoord te kort komt om wedstrijden te beslissen, alhoewel het beter kan gaan draaien indien Ayoub straks basisspeler wordt.

Vreemd dat Feyenoord niet heeft ingekocht afgelopen zomer en spelers liet gaan.

Is het geld op...??

6 september 2018 om 10:13

Nee er is geïnvesteerd in andere zaken, dat is iets anders. Er is voor 25 miljoen geïnvesteerd in een nieuw trainingscomplex voor de selectie en een nieuw onderkomen voor de jeugdopleidingen. Wie weleens op Varkenoord kwam weet dat dat keihard nodig is. Dat je daardoor dit jaar minder budgettaire ruimte had om je selectie te versterken, dat is dan maar even zo. Dit kon zo langer echt niet meer.

6 september 2018 om 10:19

Wat ik ook vreemd vind is dat jong Feyenoord niet in de JPL speelt. Oh Keuken kampioen divisie is het trouwens...

Jongens als de Jong, de Ligt, Lammers, Gudmonsson. Zij hebben daar echt stappen kunnen maken in hun ontwikkeling waardoor ze nu in het eerste elftal spelen.

Mijn twijfels over het functioneren van van Geel blijven toenemen....

6 september 2018 om 10:23

Iets met geld, ze vonden het op de korte termijn niks toevoegen. Uit eindelijk is het juist iets waar ze beter van worden. Utrecht kan het wel betalen en Feyenoord niet. Ze hadden het geld wel maar Van Geel zag er geen meerwaarde in.

6 september 2018 om 10:25

Daar ben ik het wel met je eens. Van Geel is het principieel oneens met de opzet van de voetbalpiramide, maar moet dat opzij zetten als je ziet dat jouw club eronder lijdt. Dat is nu een enorm gemiste kans.

6 september 2018 om 11:04

@jason:
Daar gaat van Geel helemaal niet over! Gaan we nu alles in zijn schoenen schuiven haha....

Feyenoord kon het toen niet nee. Nee gaan ze er ook voor en moeten ze alleen gaan promoveren. Maar geloof dat iedereen vergeet dat Feyenoord bijna failliet was en dat er toen echt geen geld was om een volledig 2de team neer te zetten.

Het is zonde dat daar later pas mee is begonnen, maar dat is helaas de realiteit waar we mee moeten omgaan door het verleden.

6 september 2018 om 11:08

Hebben ze gouden kranen in de kleedruimtes? Ik heb begrepen dat de kosten 10 miljoen waren en niet zoals jij zegt 25 miljoen.

6 september 2018 om 11:15

@blackpool. Het trainingscomplex heeft 10 miljoen euro gekost inderdaad. Daarnaast wordt nu gebouwd aan het nieuwe complex voor de jeugd en is voor een deel de Vvfeyenoord terugbetaald. Dan kom je al een heel eind aan die 25 millie.

6 september 2018 om 12:04

@orgullo

dat is een mooie eerste stap iig. nu straks wat miljoenen pompen in een goed scoutingsapparaat volgend jaar en dan kunnen we weer een beetje vooruit gaan kijken.

taferelen zoals vorig jaar met die 30 miljoen dat mag niet meer plaats vinden want dan komt Feyenoord steeds verder in de problemen, een goede scouting is ook keihard nodig

Feyenoord kan inderdaad voordeel halen uit de relatieve rust van het niet behalen van Europees voetbal, in ieder geval voor de winterstop.
Potentie heeft de club wel met name indien iedereen weer fit is en de beloften hun schuld inlossen en hun talenten tot wasdom komen.
Erg jammer dat elia niet terug te halen is.
Zowel AZ als Vitesse lijken momenteel helaas niet de 3e positie te kunnen bedreigen.

Jorgensen scheelt wel enorm, ook doet Van Persie het nu goed. Met beiden in het team lijkt het me makkelijker ballen afgeven in de voorhoede, tel daarbij Berghuis op en je hebt toch drie goede aanvallers. Aan Gio de taak ze te laten renderen, en daar zit denk ik het grootste probleem voor Feyenoord.

Gaan ze weer punten halen? Hij doet nu net of Feyenoord nog op 0 punten staat ofso. Het is slechts 1 puntje minder dan ajax.

Jasonrhijn,

Laten we voorop stellen dat ik niet voor Ajax, Psv of Feijenoord ben.
Vorig jaar toen ik stelde aan het begin van het seizoen dat Psv kampioen ging worden verklaarden de meesten mij voor gek.
Psv?, dat kon toch niet eens van Osijek winnen. Feit was wel dat ze europees niet meer hoefden te spelen en daarnaast toch wel een leuke selectie hadden met scorend vermogen.
Dat geldt nu ook voor Feijenoord. Niet meer europees maar toch een alleraardigste selectie die week na week denk ik steeds beter op elkaar ingespeeld raakt en zeker met Jorgensen terug sterker wordt.
Nu ga ik niet zeggen dat Feijenoord kampioen gaat worden maar ik denk dat ze langer in de race voor de titel blijven dan dat jij momenteel denkt.
En geld is leuk om te hebben maar het is geen vanzelfsprekendheid dat je daarmee kampioen wordt.
Feijenoord zal wel hard aan de jeugdopleiding moeten werken en deze ook kansen moeten geven. In de hoop ook zo kapitaal te vergaren anders ga je in de vervolgjaren niet meer aanhaken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren