Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Steven Bergwijn viel me aan en ik dacht alleen maar: wat is er mis met jou?’

Laatste update:

Alexis Mac Allister heeft tegenover de Engelse tak van ESPN teruggeblikt op de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op het WK in Qatar van vorig jaar. Argentinië rekende in de kwartfinale uiteindelijk via strafschoppen met Oranje af. Het werd een verhit duel, waarin de inmiddels gestopte scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz liefst negentien kaarten uitdeelde.

“Buiten het veld en voorafgaand aan een wedstrijd moet je de tegenstander altijd respecteren”, zegt Mac Allister. “Ik denk dat het Nederlands elftal dat niet heeft gedaan. Er was bij ons inderdaad een gezonde vorm van frustratie, vooral bij Lionel Messi. Ik denk dat het voor hem voelde alsof Oranje hem niet helemaal respecteerde.”

De 24-jarige Mac Allister, die afgelopen zomer een transfer van Brighton & Hove Albion naar Liverpool maakte, doelt op uitspraken van Louis van Gaal. De toenmalig bondscoach van Oranje liet zich voorafgaand aan de kwartfinale ontvallen dat Messi geen teamspeler zou zijn, de Argentijnse sterspeler tegen Oranje geen bal raakte tijdens de halve finale van het WK 2014 en het Nederlands elftal een klein voordeel zou hebben wanneer het in Qatar aan zou komen op strafschoppen.

Onbedoeld triggerde Van Gaal daarmee Messi, die tijdens en na de kwartfinale op het WK in Qatar een opgefokte indruk maakte. Direct na het laatste fluitsignaal raakte de aanvoerder van la Albiceleste in de clinch met Van Gaal, terwijl ook Wout Weghorst - “Waar kijk je naar, idioot?” - het moest ontgelden.

Bergwijn
Mac Allister wordt ook gevraagd naar een flink opstootje, vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd. Na een overtreding op Nathan Aké aan de zijlijn schoot Leandro Paredes de bal hard van dichtbij richting de bank van Oranje. Meerdere spelers van het Nederlands elftal vlogen de bank af, waarna Steven Bergwijn Mac Allister een klap in het gezicht gaf.

“Ja, ik moest lachen”, geeft de Argentijnse middenvelder aan, wanneer hij wordt gevraagd naar het moment. “Er was een gigantische ruzie en een speler, Steven Bergwijn, viel me aan. Zijn hele blik veranderde, er was ineens een enorme boosheid van zijn gezicht af te lezen. Ik lachte en zei: ‘Wat is er mis met jou? Relax!’ Dat was tijdens het duwen en ik kon niet stoppen met lachen. Maar ik lachte hem niet uit of zo. Ik vond het gewoon grappig dat hij uit het niets zo enorm boos werd.”

Oranje sleepte er dankzij twee late treffers van Weghorst nog een verlenging tegen Argentinië uit, maar verloor uiteindelijk na strafschoppen met 3-4. Het Argentinië van Messi en Mac Allister kroonde zich vervolgens tot wereldkampioen door in een bloedstollende finale na strafschoppen met Frankrijk af te rekenen.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties



Ik kan nog steeds niet goed begrijpen waarom Argentiniã« zo gefrustreerd was op Oranje/louis.. Hebben wij zoveel negatieve berichten van Louis over Argentiniã« gemist of heeft de Argentijnse media goed werk geleverd en alles uitvergroot?

19 december 2023 om 08:02

Die uitspraken over Messi van Louis waren achteraf gezien duidelijk niet handig geweest. Jammer dat Nederland die Argentijnen niet helemaal gek gemaakt hebben door ze uit te schakelen

19 december 2023 om 11:16

Dat er nog steeds Argentijnen zijn die er op terug kijken en het weer helemaal gaan uitleggen….dan kan ik niet stoppen met lachen. Dan denk ik,. Relax, doe rustig. Wat is er mis met jullie. Het is al lang voorbij.

Buiten het veld moet je de tegenstander altijd respecteren. Dat is een goede uitleg, met Argentijnse bril op. Je zou ook respect kunnen hebben tijdens de wedstrijd, om maar eens wat te noemen, en een bal een dugout in rammen getuigt daar gewoon niet zo van. En als mensen dan boos worden en je kunt alleen maar lachen omdat je het niet begrijpt…

19 december 2023 om 13:26

Komt hij er zelf op terug of werd hij er naar gevraagd op ESPN?

19 december 2023 om 08:07

Van gaal en Messi neem ik alle bij niet Serieus. Van Gaal denkt soms dat hij over het water kan lopen. En Messi denkt of wil alles wat ik zeg moet je naar luisteren .

19 december 2023 om 08:07

Toch logisch, Louis heeft Riquelme een keer gewisseld 30 jaar ervoor. Schandalig.

19 december 2023 om 08:18

Argentijnse media hebben uitspraken van het Nederlands elftal verkeerd vertaald, bewust of onbewust, en die zijn toen verkeerd gevallen in die groep speler.

Ze zijn er maar druk mee.

19 december 2023 om 08:23

Ik word zo moe van al die spelers die steeds roepen dat er een gebrek aan respect is. Dus als je zegt dat iemand niet (meer) een teamspeler is, heb je een gebrek aan respect en dus is iedereen opgefokt? Wat een complete onzin toch.

19 december 2023 om 09:05

Dat ze nu, meer dan een jaar later niet denken, 'we hebben gewonnen, laat het gaan', spreekt boekdelen. Ontzettend slechte winnaars. Terwijl het provocerende juichen en de bal in de dug-out schieten toch echt van hun kwam.
Daarnaast was Lahoz op de hand van Argentinië en dan werken die Spaanstalige onderonsjes die hun met elkaar voeren niet mee. Ook een schandalige beslissing om een Spaanstalige scheids deze wedstrijd te laten leiden.

19 december 2023 om 09:21

Hij wordt er toch naar gevraagd in een interview en geeft gewoon antwoord op de vragen, is dat ook al verboden? Het is niet dat hij uit zichzelf begint over de wedstrijd toch? Leuk al die excuses weer maar het Nederlands elftal was tot de 2-1 echt dramatisch, lieten zelf niks zien. Lag hun slechte spel ook aan de scheidsrechter? Daarna drukken en drukken waarna de 2-2 viel om vervolgens weer achteruit de lopen.

LvG liet zich vooraf tamelijk negatief uit over Messi en daar vond hij wat van, hoort er ook een beetje bij. Zag gisteren allerlei mensen zeggen dat PSV de uitspraken van Dortmund in de kleedkamer moet hangen. Hoort er een beetje bij soms, alleen overkwam het nu ons. Zulke goede verliezers waren wij ook niet echt namelijk.

19 december 2023 om 08:36

Als ik naar de reacties kijk onder het artikel waar de Duitse media zegt dat Dortmund blij mag zijn met PSV dat ze bij PSV dat artikel maar in de kleedkamer moeten hangen, dan denk ik dat veel mensen het wel zullen snappen.

Dat lijstje uitspraken van Van Gaal is ook wel niet handig. Zeker dat Messi geen teamspeler is.

19 december 2023 om 08:48

Maar waren die uitspraken echt niet handig? De wereldkampioen geeft zwaar gefrustreerd een zeker lijkende overwinning weg tegen het slechtste Nederlands elftal dat ooit een WK heeft gespeeld door twee goals van nota bene Wout Weghorst. Op basis van kwaliteit had Argentinie een stuk eenvoudiger kunnen winnen. Uiteindelijk verliezen we omdat Martinez twee penalties tegenhoudt.

19 december 2023 om 09:08

Je kan moeilijk zeggen van Argentinië dat ze een elftal waren dat altijd eenvoudig hun wedstrijden won. Verder was 2-2 ook wel geflatteerd vond ik.

Sowieso zou ik Messi echt niet extra willen motiveren. Kan die iets te goed voor voetballen

19 december 2023 om 09:28

De tacktiek van lange ballen werkte perfect. Zo waren ze te pakken maar na de 2-2 stopten ze daarmee snap het nog steeds niet.

19 december 2023 om 10:12

@analist:

"de tacktiek van lange ballen werkte perfect. Zo waren ze te pakken maar na de 2-2 stopten ze daarmee snap het nog steeds niet"

Welke tactiek? Nederland heef 75 minuten niet mee gedaan, komt als bij wonder van uit het niets ineens op 2-1 en heeft nadien blind ballen naar voor getrapt ,waarvan er eentje in minuut 100 toevallig eentje goed viel

19 december 2023 om 11:24

De tactiek met lange ballen dus. Die werkte inderdaad goed. Berghuis miste ook nog een grote kans. Ze kwamen terug door steeds lange ballen te spelen en het duel aan te gaan. Daar hadden ze gewoon mee door moeten gaan. Voetballen kwamen ze er namelijk niet echt aan te pas. En doelpunten vallen altijd omdat een bal goed valt.

Uiteindelijk had Argentinie gewoon erg veel moeite met een zeer matig Nederlands elftal en zijn ze er een jaar later blijkbaar nog steeds een beetje mee bezig. Waarom echt, jullie hebben gewonnen.

19 december 2023 om 14:11

Thenry, je kan toch moeilijk zeggen dat die bal in minuut 100 een blinde bal was die toevallig goed viel.

19 december 2023 om 09:51

Het 2e. Niemand heeft vantevoren ook maar iets negatiefs over Argentinië of zijn spelers gezegd. Zelfs die opmerking van Van Gaal was niks mis mee

19 december 2023 om 10:28

De berichten betreffende Argentinië werden in de media en door de spelers zelf enorm verdraaid. Vandaar de frustratie bij Messi. Die werd onder meer door de keeper, Martinez, gevoed met desinformatie van een soort waardoor Messi behoorlijk geagiteerd het veld betrad. Tel daar bij op de arbitrage die volledig de weg kwijt was en de regels op eigen wijze interpreteerde, naast de spanning die al op de wedstrijd stond, en je hebt een snelkookpan staan borrelen die uiteindelijk ook deels ontplofte. Met van beide kanten erg slecht gedrag. Voor mij het meest bedenkelijke aan onze kant het gedrag van sommige Oranje spelers tijdens de penalty serie. Maar we weten ondertussen wel dat Wout Weghorst niet helemaal spoort.

19 december 2023 om 14:41

Mwa, Messi is ook geen heilige of zo. Die heeft gewoon alles uit de kast getrokken om de wedstrijden over de streep te trekken en schuwde daarbij dergelijk gedrag ook niet. Daar valt ook wel wat voor te zeggen, maar laten we het niet mooier maken dan het is. Als een ander zo uit de hoek komt, wordt het ook niet goedgepraat. Verder ben ik het met je eens. Beide ploegen lieten zich van hun slechte kant zien. Oranje zelfs op twee fronten, want het spel was ook schrikbarend.

Ieder persoon die Paredes een normaal figuur vindt die neem ik niet serieus.

Verder ben ik nooit ontzettend fan van Bergwijn geweest, maar dit loste die wel goed op… en dat Louis Messi uitdaagde was niet slim, maar dat hij in zijn frustratie ging handballen sloeg ook nergens op.

Overigens had het Nederlands elftal toch wel van Frankrijk verloren.

19 december 2023 om 08:00

Paredes noem je terecht een idioot maar Bergwijn, die iemand bokst in zijn gezicht, ‘lost het goed op’🤷‍♂️



19 december 2023 om 10:55

Wie niet horen wil, moet maar voelen!

Uiteindelijk Argentinië verdiend gewonnen hoor maar een scheids met ballen had Parades en Messi rood gegeven, Parades voor het in de dug-out trappen en Messi voor hands dus 2x geel.

19 december 2023 om 08:18

Messi had natuurlijk nooit voor de 2e keer geel gekregen als ie al geel op zak had voor die handsbal. Ook Bergwijn ontkwam aan rood en Weghorst ook toen ie met geel op zak direct na de aftrap doorhaalde op Messi.

19 december 2023 om 08:31

Een echte scheids had dit gewoon moeten doen, zijn gewoon de regels, sterspeler of niet

19 december 2023 om 08:37

Dat is totaal geen antwoord haha. Je kan nooit zeggen dat Messi met geel op zak dat gewoon opnieuw zou doen.

19 december 2023 om 08:29

Hou eens op, Messi kreeg geel voor praten, daar had die scheids toch nooit een 2e gele kaart voor gegeven. Dus dan had hij geel gehad voor een handsbal en was er niks veranderd.
Verder waren uitspraken van Louis gewoon verkeerd/overdreven vertaald in de Argentijnse media. Paredes had wel een rode kaart moeten krijgen voor die trap in de dug-out maar als je neutraal naar de hele wedstrijd terugkijkt ( en vooral de strafschopserie ) moet je toch bekennen dat NL zich heel vervelend gedragen heeft, dat vergeten we hier even voor het gemak.

19 december 2023 om 11:43

Afgelopen weekend in Engeland: 2x geel in 10 sec aan dezelfde speler voor commentaar/reactie. Ze kunnen het dus wel.

19 december 2023 om 08:32

Messi had nog geen geel toen hij hands maakte. Parades wel eens, maar wij waren net zo irritant.

19 december 2023 om 09:21

Wat is verdiend? Ik vind dat Nederland get verdiende. Onze mooie comeback VS een dubieuze penalty en een jankende Messie die wel 2x had verdiend. Maarja, dan moesten we wel die strafschoppen erin schieten

19 december 2023 om 10:19

@Nr 11:

NL verdiende het?

Argentinie had 14 kansen (waarvan 5 binnen het kader). Nederland had 6 kansen (waarvan 2 binnen het kader... maw NL werkte aan 100% af)

Nederland maakte 30 overtredingen vs 18 voor Argentinie.

Nederland had iets meer balbezet (52%) maar deed daar nauwelijks iets mee (ze creerden maar 6 kansen)

Nederland had 2 hoekschoppen versus 8 voor Argentinie

Alle statistieken wijzen erop dat NL de onderliggende partij was maar toch verdienden ze het om te winnen?

19 december 2023 om 10:42

Dat Nederland 30 overtredingen maakte en Argentinië slechts 18 zegt al genoeg over de arbitrage. Verder zeggen die statistieken van jou helemaal geen bal. Argentinië 14 kansen? Wat voor kansen? Kan je dat ook in de statistieken zien? Binnen het kader? Op doel zal je bedoelen, maar goed volgens jou beredenering is een rollertje door het midden gevaarlijker dan een bal onderkant lat, want deze is niet binnen het “kader”. Ik beoordeel liever gewoon met m’n eigen ogen dan op basis van zulke zinloze statistieken hoe een wedstrijd verloopt. Mijn ogen zeiden me dat het een redelijk gelijkwaardige wedstrijd met amper kansen en de gelukkigste heeft gewonnen.

19 december 2023 om 10:57

Ah de arbitrage... dezelfde arbiter die tot minuut 100 laat overspelen omdat hij toch zo 'pro Argentinie' was? Dat bedoel je?

De scheids was slecht maar langs beide kanten.

Het aantal kansen zegt iets over het spelbeeld toch? Argentinie heeft 2x zoveel kansen gehad dus ze namen op zijn minst meer offensief initiatief dan Oranje. Ik zeg nergens dat de kansen van Argentinie groter waren, dat is een invulling die jij maakt (om je 'argument' kracht bij te zetten).

Daarnaast heeft Argentinie 4x zoveel hoekschoppen dan Oranje, nog een statistiek die erop wijst dat Argentinie een offensief overwicht had (en een statistiek die je gemakkelijkheidshalve negeert, wederom om je eigen argument kracht bij te zetten)

Daarnaast haf Oranje meer balbezit en gaven ze meer passes dan Argentinie, alleen resulteerde dat dus niet in offensief voetbal (kijkend naar het aantal kansen en hoekschoppen).

Maar blijf vooral op je eigen ogen vertrouwen. Straks zeg je nog dat Argentinie geluk had dat ze Oranje uitgeschakeld hebben:-)

19 december 2023 om 12:35

Wat had ie dan moeten doen? Na 90 min meteen affluiten? Het spel heeft de helft van de tijd stil gelegen.

Het aantal kansen zegt helemaal niets over het spelbeeld. Het kan zijn dat Nederland Argentiniã« de hele wedstrijd met de rug tegen de muur heeft gezet en in de counter kans na kans weggeeft. Het kan ook zo zijn dat Argentiniã« domineert en van daaruit kansen creã«ert. Kortom het zegt precies niks over het spelbeeld.

Verder heb je het over 14 kansen, maar het gaat om 14 doelpogingen. Dat in jouw beleving een 14 schoten ook meteen 14 kansen betekent zegt genoeg over je (gebrek aan) voetbalverstand. Beide ploegen hebben gewoon weinig kansen gehad over de gehele wedstrijd gezien. Ben het er wel mee eens dat Argentiniã« wat meer mogelijkheden heeft gehad dan Nederland. Echt grote kansen zijn er weinig geweest.

Prima dat Argentiniã« meer hoekschoppen had. Aan het eind van de verlenging waren ze sterker en kregen ze er 4 op rij (kan me er nog 1 herinneren waarbij Noppert een ingedraaide corner direct tot een nieuwe corner promoveerde), maar dat zegt me niets over de rest van de wedstrijd. Ik vond dat Argentiniã« inderdaad wat directer dan Nederland was (buiten de slotfase van de eerste 90 min), wat vaak resulteert in meer hoekschoppen.

Waar Argentinie wat directer was, speelde Nederland wat voorzichtiger en meer op balbezit tot dat ze met een 2-0 achterstand niets meer te verliezen hadden.

Kortom, een redelijk gelijkwaardige wedstrijd waarin Argentinie iets meer mogelijkheden had, maar het had ook net zo goed de kant van Nederland op kunnen vallen gezien het feit dat het in penalty's geã«indigd is.



19 december 2023 om 13:15

Wel met hulp van die Messi-fan met fluit…

Ga je echt naar aanleiding waar juist duidelijk werd dat de scheidsrechter bezig was om Argentinië te helpen winnen dit zeggen? De overtreding is eigenlijk al rood en de actie daarna met de bal in de rug out schieten ook. Ik heb nooit geloofd in de eerlijkheid van de FIFA en hier werd weer bewezen wat voor corrupte bende het is en dan ga je dit een jaar later met droge ogen oprakelen en oreren over respect? Dan ben je toch niet meer dan een kwal?

Praten over respect en vervolgens gaan lachen als er een overtreding gemaakt en opzettelijk de bal hard in de dugout geschoten wordt. I rest my case..

Wat een gruwelijk gebrek aan zelfreflectie. Oranje zal zich niet even netjes hebben gedragen, maar buiten de wedstrijd om waren het echt de Argentijnen die zich schofterig gedroegen. Die gekke keeper, Messi met z'n Bobo uitspraken.

En dan kan hij wel lachen om Paredes die de bal keihard richting de bank schopt zonder reden, maar als Bergwijn boos is vindt hij dat gek.

Van Gaal prikkelde de boel vooraf, maar Messi geen teamspeler noemen is niet heel gek. Hij is aanvallend de beste teamspeler die je je kunt bedenken, maar als het op verdedigen aankomt doet hij niks.

Maargoed, misschien is dat wel de kracht van de Argentijnen. Jezelf laten opfokken en met het mes tussen de tanden een wedstrijd ingaan. Oranje kon dat alleen vlak voor tijd en toen het weer 2-2 was werd het weer angsthazenvoetbal.

19 december 2023 om 10:22

@feye_88:

Ja, ik moest lachen”, geeft de Argentijnse middenvelder aan, wanneer hij wordt gevraagd naar het moment. “Er was een gigantische ruzie en een speler, Steven Bergwijn, viel me aan. Zijn hele blik veranderde, er was ineens een enorme boosheid van zijn gezicht af te lezen. Ik lachte en zei: ‘Wat is er mis met jou? Relax!’ Dat was tijdens het duwen en ik kon niet stoppen met lachen. Maar ik lachte hem niet uit of zo. Ik vond het gewoon grappig dat hij uit het niets zo enorm boos werd.”

Waar lees jij dat Macallister boos werd? Hij zegt letterlijk dat hij gewoon moest lachen met Bergwijn (ondanks dat hij net een vuistslag in zijn gezicht had gekregen).

Oranje gedroeg zich niet voorbeeldig, maar die Argentijnen zijn ook wel een triest groepje hoor. Een jaar na afloop nog klagen over 'respect' en zelf geen woord reppen over dat achterlijke gedrag van bijvoorbeeld Paredes

19 december 2023 om 10:26

Net zoals de Nl'ers bij elk artikel over een Argentijn nog steeds de nood voelen om te roepen hoe onsportief de Argentijnen wel niet zijn/waren (over de eigen (extra)sportieve wanprestatie in die wedstrijd hoor je echter nooit een woord)

Er is echter wel 1 constante wat betreft 'ontspoorde' wedstrijden op eindtoernooien: Oranje is meestal betrokken partij:-)

Daarnaast heb je als Nl'er sowieso ook mooie, 'sportieve' anekdotes zoals Koeman die op het veld zijn kont afveegt met een Duits shirt of Rijkaard die, tot 2x toe, spuugt op Rudi Voller zijn hoofd. Om dan nog te zwijgen over de doodschoppen van Boulharouz en Nigel De Jong.

19 december 2023 om 10:51

Toch komisch dit. De man geeft op alles af wat ook maar een beetje met Nederlands voetbal te maken heeft, maar neemt wel de moeite om een account aan te maken op (ja echt) een Nederlands voetbalforum. Gast, wat doe je in godsnaam hier? Jaloezie op de prachtige geschiedenis van het Nederlandse voetbal?

19 december 2023 om 11:07

Heerlijk dit.

Ik heb sinds september 2019 een account, heb 200 punten en vol groen balkje maar volgens Giovinazzi ben ik enkel op dit forum om het NL voetbal te bashen:-) Nee, ik probeer enige nuance te brengen in een nogal eenzijdige comment hierboven.

Daarnaast ben ik allesbehalve jaloers op de mooie geschiedenis van het NL voetbal (voldoende reacties van mij beschikbaar die dat onderschrijven overigens).

NL is een pionier in het mondiale voetbal omwille van het totaalvoetbal, legendes als Cruyff & Rinus Michels, de historische prestaties van Ajax (maar ook PSV en Feyenoord). Om dan nog maar te zwijgen over de honderden elite voetballers die NL heeft voortgebracht want voor zo een relatief klein land eigenlijk ongzien is en de enorme successen die deze spelers wisten te behalen ( CL winsten, Ballon D'or's,...)

Dus nee, beste Giovinazzi, ik ben allesbehalve jaloers en ik weet perfect welke status Nederland heeft in het wereldvoetbal. En daar kan ik alleen maar lovend en positief over zijn.

Maar fijn te weten dat het mindere dus NIET belicht mag worden voor jou, ook niet in discussies waarbij Nl'ers de sportiviteit van andere landen in twijfel trekt, terwijl ze zelf niet altijd even sportief geweest zijn.

19 december 2023 om 11:49

Eenzijdig? Volgens mij geef ik wel degelijk aan dat het gedrag van Oranje ook alles behalve voorbeeldig was. Ik heb zelf weinig met Oranje, ook totaal geen binding met de selectie. Degene die eenzijdig is is deze zoveelste Argentijn, die bijna vanaf de basisschool een soort slachtofferrol geleerd krijgen. Het ligt altijd aan de wereld behalve aan de Argentijn.

Zo'n overzicht van rare incidenten kan ik natuurlijk ook wel van Argentijnen maken. Raar onsportief gedrag in de kleedkamer na de finale, die doelman die een pop vast houdt die Mbappe moet voorstellen, de bijna onthoofding van Rakitic door Otamendi in 2018, geprovoceer van wederom Martinez tijdens de Copa America.

Maar het is volgens de Argentijn altijd een gebrek aan 'respect' van de tegenstander. Los van de kwaliteiten, want ze hebben het WK dik verdiend gewonnen. Ik snap dan ook niet dat jij het een sportieve wanprestatie noemt dat je die ploeg tot strafschoppen gelijk weet te houden.

Oranje was boos en Argentinie was minstens zo boos daarom schiet Paredes als een gekkie die bal de dug out in. Moeilijk man, zelfreflectie. Wel naar voor Messi dat die zich niet gerespecteerd voelde.

Dat geleuter over dat het de schuld van de uitspraken van Van Gaal ligt snap ik overigens totaal niet. Je zou eerder zeggen dat Argentinie zich nog bijna in ons armetierige elftal verslikt omdat ze ondanks een 2-0 voorsprong kokend van frustratie over het veld hobbelde en Wout Weghorst ze nog bijna de das omdoet. Misschien hadden ze ons met een heldere geest wel 5-0 weggespeeld.

Zielige lui die Argentijnse spelers. Nul zelfreflectie. Paredes schoot de bal hard naar de bank met spelers en ze vragen zich af waarom ze boos worden. Sowieso hun gedrag, vooral na de wedstrijd was ronduit triest en hield en houdt maar aan.

Ik raad iedereen aan deze wedstrijd nog eens te kijken, maar dan met een neutrale blik. Dan zie je dat 2 teams zich debiel gedroegen en de scheids het zo uit de hand liet lopen. Maar dat niemand echt bevoordeeld werd en er aan beide kanten meer kaarten konden vallen.

19 december 2023 om 08:32

Amen, ik word zo moe van gezeik over deze wedstrijd. We speelden allemaal als een stel kleuters. We zijn als Nederland toch goed in zeiken over 'wat als' en 'als dit moment nou zo werd gezien'. Iedem voor Ajax Spurs, Idem voor Nederland Spanje.

19 december 2023 om 08:34

Exact dit. 2 gefrustreerde teams en een boutwedstrijd, boeie.

19 december 2023 om 14:38

Doe dat een ander maar niet aan, die wedstrijd nog een keer bekijken. Niet omdat het uit de hand liep (zoiets kan gebeuren, al hoort het natuurlijk niet). Maar man, wat heb ik Oranje zelden zo'n laag niveau zien aantikken. Daar ga ik niet voor m'n plezier nogmaals naar staan loeren.

Als ik afgelopen 2 jaren Bergwijn bij Ajax zie spelen denk ik ook van 'wat is er mis met jou' . Nu even zonder dollen, waarom moeten we het hier nog over hebben. Jammer dat het zo gelopen is maar wat was dat een machtig WK. Vond het van Nederland al knap dat ze zover kwamen en terug kwamen na een achterstand. Jammer dat ze straks de groepsfases eruit trekken.

Niks zo triest als volwassen mannen die zeuren over respect. Je zult je er maar druk om maken

Je hebt iets als een plaat voor je kop, maar dit is echt nog de overtreffende trap. Zeuren om respect, maar niet inzien dat Argentinië zelf echt ontzettend laag was tijdens en rond wedstrijd tegen Oranje en eigenlijk ook op meerdere momenten gedurende het toernooi. Blijkbaar is het dus prima om een rood-waardige tackle in te zetten, gevolgd door als een complete gestoorde de bal in de dug-out te rammen en dan moet de tegenstander daar niet zo een probleem van maken... okee... weten we dat ook weer.

19 december 2023 om 11:52

Je ziet het ook in de maatschappij dat degenen die het hardste schreeuwen om respect vaak zelf geen enkele manieren hebben. Wat dat betreft pas dat precies bij de Argentijnen

Iedereen zal z'n negatieve reactie over Argentinie en de Argentijnen al wel weer klaar hebben liggen. Maar Macallister heeft volkomen gelijk natuurlijk. Louis van Gaal die denkt dat die een of andere God is en daardoor maar alles denkt te kunnen zeggen en zo de grootste voetballer allertijden te kakken te kunnen zetten. Daar is Messi, in mijn ogen geheel terecht overigens niet van gediend gewoon en dat is dan meer op de manier waarom Van Gaal dat heeft verwoord.

Dit zal voor altijd een litteken blijven voor de Oranje fans heb ik zo'n gevoel Maar als supporter van Argentinie en het Argentijns voetbal is deze WK winst echt geweldig en een enorme boost.

19 december 2023 om 14:36

Juist niet. Wat mij vooral bij is gebleven, is qua niveau het slechtste Oranje dat ik gezien heb op een WK. Betreft eindrondes is alleen de eindronde (het EK) in 2012 nog bedroevender, vooral ook omdat het een veel betere ploeg was. Echter hebben die Argentijnen het er nog steeds over, terwijl die wel weten wat een beladen wedstrijd is. Ik snap ook niet waarom het voor hen nog steeds interessant is om het erover te hebben. Verder mag Van Gaal natuurlijk gewoon een mening over Messi hebben. Jij portretteert Messi hier juist als 1 of andere God waar niemand een afwijkende mening over mag hebben.

Stel je voor dat weghorst de winnende maakte en dat zei tegen Messi.

Qué miras Bobo
Of iets lekker hollands
Aan de kant kleine man.

Dan was de wereld te klein.
Jammer had ik graag meegemaakt.

19 december 2023 om 10:02



Dan had de FIFA Weghorst een schorsing of boete gegeven ofzo. In ieder geval iets van een sanctie. Kom niet aan hun favoriete kleine man.

Zegt wel genoeg natuurlijk als je na het zien van de beelden als Mac Allister zijnde niet begrijpt waarom ze boos zijn...

Gefrustreerde mannetjes die door de arbitrage naar grote hoogte geholpen zijn zonder enige vorm van zelfreflectie. Boeieeee. En door.

Die Mac Flurry is toch ook een enorm triest geval als je dit zo leest? Met z’n “ik kon niet stoppen met lachen” nadat Bergwijn terecht boos wordt. Wat Van Gaal zei weer enorm opgeblazen en ze hebben het als brandstof gebruikt, maar als ik dit interview zo lees.. Wat een eng ventje. Praten over respect, maar wel een teamgenoot de bal vol in de dug-out zien trappen en vervolgens schaapachtig gaan staan lachen. Wat ben je dan een grote speler zeg. Als Virgil hem boos was aangevlogen had hij niet zo’n achterlijke grijns gehad.

Media gedreven en een matige scheidsrechter die wel veel geel geeft maar rood niet aandurfde. Dat is de kern die de wedstrijd had kunnen kantelen. Echter, het is gelopen zoals het is. Klaar

Het zit die Argentijnen nog heel diep hè

Het is zo ontzettend jammer dat Oranje die zielige Argentijnen er toen niet uit heeft geknikkerd. Wat een wereldkampioen onwaardige acties en teksten komen daar vandaan. FIFA missie geslaagd, maar toernooi is, ook door de locatie, gedevalueerd naar een soort oefen toernooi

Buiten het veld en voorafgaand aan de wedstrijd moet je je tegenstander respecteren....tijdens de wedstrijd hoeft dat dus niet voor de argentijnen?

Wie heeft die regel bedacht dan?

Zou toch wijselijk m'n mond houden als je zoveel hulp nodig hebt van de arbitrage tegen zo'n matig NL elftal.

Tja... Argentinië zijn natuurlijk allemaal koorknapen

Verhaaltje pot verwijt de ketel met je respect haha.

Het zit bij de Argentijnen kennelijk dieper dan bij het land dat verloren heeft. Sowieso snap ik niet waarom je zo'n wedstrijd weer zou oprakelen. Ik kan me niet heugen dat Oranje veel vaker zo'n laag niveau heeft aangetikt op een eindronde. Dat je dan met hangen en wurgen doorgaat (al had Oranje ook mazzel) zegt ook wel wat. Ik vind die Argentijnse ploeg sowieso nogal overschat, al hebben ze natuurlijk wel kwaliteit.

Argentijnse media hebben nogal de neiging om uitspraken uit te vergroten.
Dus een uitspraak als 'ik vind Nederland iets beter in strafschoppen dan Argentinië', lezen zij als 'argentinië kan er niets van'. Tuurlijk was het ook niet enorm handig van van Gaal om dat te zeggen. Hij kon weten dat ze uit dergelijke uitspraken motivatie gaan proberen putten.
Los daarvan reageren Argentijnen voor het minste als door een wesp gestoken en strooien ze zelf kwistig met vulgariteit en zijn ze ontstemd als daar dan op gereageerd wordt.
Neem nu dat gedrag van Messi naar Weghorst toe, gewoon compleet respectloos en oncollegiaal, omdat hij nog een rode lap voor zijn ogen had hangen. Maar van de halfgod Messi wordt dit ronduit asociaal gedrag altijd weer vergoeilijkt. Messi was als jonge doorbrekende speler helemaal geen ettertje. Hij deed gewoon zijn ding en liet provocaties doorgaans van zich afglijden. Dat vond ik fenomenaal. Hij heeft dat nadien allemaal aangeleerd, door wie aan waarom weet ik niet, en het gaat hem nog steeds niet goed af. Jammer toch.

Lvg met al ze ervaring heeft de boel goed opgefokt. Alleen al ze uitspraken over de beste voetballer allertijden lachwekkend! Met floppert de voorkeur geven boven Bijlow om dat hij op ze teentjes getrapt was . Klasse lvg je was de zwakste schakel

Respect buiten het veld, maar in het veld mag alles. Dat hebben we gezien. Het is dat het zo moest van Qatar en Fifa zelf maar Argentinië had gewoon met 9 man moeten staan als je de regels goed hanteert. Ze hebben alles echt uitvergroot in Argentinië, maar ja het is ze gelukt, maar doe niet schijnheilig, lachen als of er niks is gebeurt terwijl dorpsgek Paredes zich gestoord gedraagt.

Haha dat het die Argentijnen nog steeds zo diep zit. Ze mogen van geluk spreken dat ze mede door de arbitrage het WK hebben gewonnen, anders hadden ze echt voor lul gestaan met het zielige gedrag.

Grappig dat die uitspraken van vGaal zo uit zijn verband zijn getrokken dat de “grote” Messi er boos van werd en het als respectloos heeft ervaren. Hij zei alleen dat die niet zo veel verdedigend werk levert en dat daar enigzins van geprofiteerd zou kunnen worden, evenals met die pingels, hij zei dat ze hadden geoefend in de hoop een “klein plusje” te hebben maar dat het altijd een onvoorspelbaar iets is. Bizar dat het als zo’n grote belediging wordt gezien.

Men wilt liever alleen dooddoeners horen als “we gaan ons best doen, zij hebben natuurlijk de beste voetballer allertijden dus het wordt lastig” etc. Want dan ben je zogenaamd ‘respectvol’. Het probleem zit hem meer in de gigantisch lange tenen van (veel) argentijnen wat botst met een stukje nederlandse nuchterheid dat tactische analyse niet als een persoonlijke aanval beschouwt.

Ik vind wel dat vGaal dit beter had moeten inschatten met al zijn ervaring, onbedoeld heb je ze nog meer gemotiveerd (voor zover dat kan).


Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren