Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steun voor aanstelling Van 't Schip: ‘Bij PEC vond iedereen hem een gentleman’

Laatste update:

René van der Gijp denkt dat Ajax beter Henk ten Cate kan aanstellen als opvolger van Maurice Steijn, zo heeft hij maandagavond gezegd in Vandaag Inside.

“Ik had Ten Cate aangesteld”, opent hij zijn betoog. “Dan heb je ervaring. Hij is echt iemand die overwicht heeft.” Verschillende bronnen wisten maandag na het ontslag van Steijn echter te melden dat John van ‘t Schip de topkandidaat is om de vrijgekomen vacature in te vullen.

“Van ‘t Schip gaat daar straks vertellen hoe het moet, maar nergens heeft hij bewezen dat hij het weet”, gaat Van der Gijp verder. Ook Johan Derksen denkt dat Van ‘t Schip Ajax niet op de rit gaat krijgen.

“Hij heeft net een hele vervelende periode achter de rug”, doelt de analist op het overlijden van diens vrouw, eerder deze maand. “Misschien is het wel en goede afleiding voor hem, maar we moeten niet uit het oog verliezen dat hij het bij FC Twente, PEC Zwolle en Griekenland ook niet best heeft gedaan.”

“Het is tenminste wel een Ajacied”, hervat Derksen zijn pleidooi over Van ‘t Schip. “Dat vinden ze bij Ajax belangrijk, dan houdt de F-Side tenminste zijn bek. Ze kunnen dan in de loop van het jaar uitkijken naar een andere trainer voor volgend seizoen.”

Johan Inan, Ajax-watcher voor het Algemeen Dagblad, denkt daarentegen wel dat Van ‘t Schip de juiste man is voor Ajax. “Hij kan mensen echt in hun kracht zetten. Bij PEC liep iedereen met hem weg, daar vonden ze hem echt een gentleman", aldus de voormalig PEC-watcher.

“Het eerste half jaar in Zwolle was echt geweldig. Het voetbal zag er goed uit. Toen kon hij beschikken over Dwight Lodeweges als assistent. Lodeweges werd toen gezien als de tacticus. De ploeg voetbalde toen ontzettend goed”, zei Inan in de AD Voetbalpodcast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom blijft ten cate toch steeds genoemd worden ? Tijd geleden ook al bij het bondscoachschap. Ik als Feyenoorder zou dit in ieder geval toejuichen haha

24 oktober 2023 om 11:14

Amsterdammer, kent de club, speelt het voetbal dat de club nastreeft, heeft overwicht op de groep. Ik snap prima dat hij naar voren wordt geschoven. Wat mij betreft een vakman. Die werkt vrijwillig in de luwte de (vele) laatste jaren. Die man zou je niet aanstellen voor de lange termijn, maar om het seizoen af te maken. Net zoiets als Advocaat de ideale man was om Stam op te volgen bij Feyenoord. Dat had ook bij 1 seizoen moeten blijven. Dan kan Ajax in de tussentijd een geschikte opvolger zoeken.

24 oktober 2023 om 11:22

Maar waar heeft hij dan precies gepresteerd ?

24 oktober 2023 om 11:48

Dat kun je zelf natuurlijk ook opzoeken ipv wachten op een reactie op Vz. Historisch goede resultaten met Sparta en NAC en het bijbehorende Ajax-spel. Met Ajax op een goal na kampioen. Met Panathinaikos ongenaakbaar totdat de financiele problemen opspeelden. Als assistent van Rijkaard de strateeg bij Barcelona waar de wereldtoppers met hem wegliepen. Bij Chelsea als assistent van grote waarde, ook zeer gewaardeerd door enkele wereldtoppers. En daarna lekker zn zakken gaan vullen. Kortom: lang geleden dat hij in de spotlights stond, maar dus wel met de gewenste ervaring (kkd, eredivisie, wereldtop) ,met een sterke persoonlijkheid en met verzorgd aanvallend voetbal. Mensen die hem niet dit seizoen af willen zien maken vraag ik op mijn beurt: welke coach heeft dergelijke ervaring, is bereid kort in te stappen, speelt het beoogde Ajax-spel en is per direct beschikbaar?Advocaat is wel een man die beschikbaar is en perfect de resetknop in kan drukken. Zonder Ajaxspel overigens, maar als de punten binnenstromen is er dit seizoen geen Ajacied die daar om maalt

24 oktober 2023 om 12:22

Ik denk dat Ajax er bij gebaad is een trainer aan te stellen die gewoon resultaatvoetbal speelt. Dat Ajax voetbal waar men in Amsterdam naar hunkert is niet te spelen met deze groep. Ga eerst eens wedstrijden winnen. Daarmee groeit het vertrouwen en zo kun je langzaam het spelbeeld veranderen zodat je weer dominant kunt zijn.

Maar men wilt alles te snel. Er komen 11 nieuwe spelers in een zomer en men wilt dan gelijk dat die 11 nieuwe jongens het Ajax spel eigen maakt en ook nog wedstrijden gaat winnen. Ik denk dat wedstrijden winnen de belangrijkste zaak is. De rest komt later wel. Als je volgend seizoen Europees wilt spelen moet je nu gewoon met lelijk spel punten gaan pakken. Desnoods met een 4-4-2 opstelling met Forbs en bergwijn als voorste mannen, inzakken en dan de diepte zoeken. Het is even niet anders.

Je kunt met dit groepje wel het Ajax spel willen spelen. Maar als noch de selectie, noch de technische staf weet wat dit inhoudt gaat dat niets opleveren. Dan blijf je 17e staan op de ranglijst.

Overigens vind ik het vrij bizar dat Ajax telkens weer met knakencoaches komt aanzetten. Na Frank de boer hadden ze Peter Bosz (liep relatief goed af), Marcel keijzer (dramatisch), Erik ten Hag (liep God af), Alfred Schreuder, john Heitinga en Maurice Steijn (alle drie waardeloos). Waarom trekt Ajax niet gewoon een keer de knip voor een trainer die zich bewezen heeft? Je investeerders de afgelopen twee seizoenen voor 200 miljoen aan spelers maar zet een janlul als trainer voor de groep. Onbegrijpelijk.

24 oktober 2023 om 12:24

Dit is nou precies wat er wordt bedoeld als mensen vragen: wat heeft Ten Cate gepresteerd? Een heel verhaal met weinig inhoud. Who cares dat hij assistent was bij Chelsea en Barcelona? Dat hij met Ajax toen geen kampioen werd, is dus ook geen prestatie. Onduidelijk wat ook bedoeld wordt met het Ajax spel en dat Ten Cate dat zou kennen.

24 oktober 2023 om 12:33

Het ajax onder ten Cate was wel een heel mooi team. Net als de prestatie bij Vitesse waar ze 3de of 4de werd onder hem. Is een tijd geleden maar heeft meer gepresenteerd dan van het schip

24 oktober 2023 om 13:26

Schreuder was zogenaamd ook de man die tactisch alles deed kloppen bij Ajax. Assistenten zijn assistenten met een reden. Dus dat weegt echt niet op als het over het hoofdcoachschap hebt vind ik zelf.

En Mourinho was in 2005 ook nog absolute wereldtop, nu niet echt meer. Dus dat het lang geleden is, is toch wel degelijk relevant niet? En ook meteen een reden dat het geen grote naam meer is. Denk je nu echt dat een Sutalo denkt “wow Ten Cate”?

24 oktober 2023 om 13:35

@claus: wat is voor jou onduidelijk wanneer ik refereer aan het spel dat Ajax graag speelt? Je zit op voetbalzone dus ik ga er vanuit dat je weet wat ze graag zien in Amsterdam. Dominant voetbal, met druk naar voren en uitgaande van eigen kracht.
Overigens is het je goed recht het niet interessant te vinden dat hij assistent was bij Chelsea en Barca. Ik vind het wel relevant dat de wereldsterren erg graag met hem werkten. Dat zegt me meer dan een anoniem account op vz die dat niet boeit en ook niet eens de moeite neemt te onderbouwen waarom dat niet boeiend is.

24 oktober 2023 om 14:31

Haha, zegt het ene anonieme account tegen het andere. Het eigenaardige is dat ten Cate juist geen topper als ik je argumenten lees en al helemaal niet geschikt.

24 oktober 2023 om 14:53

@facts: ik hou er tenminste nog een onderbouwing op na. Heb ik jou en claus nog niet zien doen tot nu toe. Maar goed, laat ik het nog eens proberen: op basis van welke argumenten is ten cate niet geschikt voor de tijdelijke job?

24 oktober 2023 om 17:12

@Lierse: ik heb het over een tussenpoos die gepokt en gemazeld is. Die weet wat er van hem wordt verwacht en een schokeffect kan veroorzaken. Bovendien heeft hij genoeg ervaring als hoofdcoach.

24 oktober 2023 om 12:15

Hij wordt genoemd bij gebrek aan beter. Pluspunten, hij heeft een visie, kent de club en kan harde beslissingen nemen. Minpunten, Hij heeft geen lange houdbaarheid en is oud. Die minpunten zijn dus eigenlijk ook goed. Tot de zomer een perfecte oplossing en slechter dan nu kan het niet. Ik weet alleen niet wat de verstandhouding is tussen van Gaal en ten Cate.

Van het Schip is volgens mij te lief en die heeft wel wat anders aan zijn hoofd. En Frank de Boer is wellicht een optie onder de vleugels van van Gaal. Andere opties zijn er volgens mij niet.

24 oktober 2023 om 16:13

Hou op met Frank de boer zeg

24 oktober 2023 om 15:04

Het zijn de zelfde mensen die eerst zeiden dat Schreuder de ideale trainer zou zijn voor Ajax, die Steijn door dik en dun steunen en nu dus luid om ten Cate roepen....

Ten Cate is ook geen ideale trainer voor Ajax op dit moment denk ik, maar heeft in ieder geval wel wat meer gewicht in te brengen dan van 't Schip.

Van 't Schip lijkt me een aardige kerel, maar zonder noemenswaardige ervaring en ook qua persoon komt hij wat te soft over om deze jongens aan de praat te krijgen, althans dat is mijn indruk.

24 oktober 2023 om 11:35

"van 't Schip lijkt me een aardige kerel, maar zonder noemenswaardige ervaring"

Zonder noemenswaardige ervaring? John van 't Schip is al 27 jaar trainer en is hoofdcoach geweest van Twente, Jong Ajax, Melbourne Heart, Guadalajara, Melbourne City, PEC Zwolle en Griekenland...

24 oktober 2023 om 11:43

@cabinessence: Ja je hebt ook gelijk, ervaring is niet het woord wat ik had moeten gebruiken zie ik. Hij heeft veel werkgevers gehad, maar volgens mij niet echt veel succes gehad overal. Er komt zo niet iemand binnen die veel gewonnen heeft en waarvan mensen direct veel aannemen denk ik.

24 oktober 2023 om 12:24

Ervaring op niveau, zijn de woorden die je zocht

24 oktober 2023 om 12:25

Qua prestaties heeft hij een slechter CV dan Steijn dus dat gaat je echt niet helpen hoor. Ervaring is mooi, maar prestaties lijkt me belangrijker. Ten Cate is geen gekke optie voor de rest van het seizoen.

24 oktober 2023 om 12:43

En Van 't Schip met Ten Cate als rechterhand?

24 oktober 2023 om 13:00

@tovermars: Soms kan het leven zo makkelijk zijn. Bedankt!

john of henk... wat maakt het uit zou ik bijna zeggen.
zolang er maar een vent staat die de poppetjes op de juiste plek zet, bergwijn zijn band afpakt en gewoon realistisch voetbalt naar de spelers die hij tot zijn beschikking heeft.
als dat betekent afstappen van het "ajax systeem".... gewoon doen, slechter kan het toch niet

24 oktober 2023 om 11:13

Als je een ervaren trainer wil, die gewoon even puinruimt dan is Dick Advocaat een veel betere optie dan alles wat er nu genoemd wordt.
Heeft bij Feyenoord bewezen dat hij in staat is om een maand of 7 resultaatvoetbal kan spelen. Daarna moet je dan wel weer een andere trainer aanstellen die weer gaat bouwen.
Ten Cate, Van t Schip Kuivert etc hebben eigenlijk helemaal niks bewezen.

Sorry maar wat heeft Ten Cate nou gepresteerd behalve assistent zijn bij vele clubs

24 oktober 2023 om 11:05

Maar wat heeft van het Schip gepresteerd ? Goed gedaan bij Pec. Maar Steijn heeft het goed gedaan bij Sparta (is hoger dan Pec). Maar toen ten Hag binnen kwam had hij ook nog niets gepresteerd.
Ik vond van het Schip als speler nooit echt een klootzak / hard persoon. er wordt ook aangegeven dat hij bij Zwolle echt een gentleman was. Nu vraag ik mij af of Ajax dit of juist een klootzak nodig heeft. Als ik zie hoe Berghuis afgelopen week speelde dan zou ik eerder een klootzak zeggen.

24 oktober 2023 om 11:10

Bij Griekenland heeft hij het goed gedaan hoor, vanuit het niets een leuk elftal opgebouwd en vh Schip heeft wat ze zo graag willen Ajax Dna en ten Cate niet.
Berghuis ja die had ik er gelijk uit gehaald, Taylor moet ook maar eens banken, aanvallend doet hij zijn ding maar verdedigend laat hij het lopen

24 oktober 2023 om 12:18

Vos en van den Boomen/manssverk/tahirovic naast elkaar en Berghuis op 10. Misehouy meer bij het eerste betrekken als back-up voor Berghuis. Staat het hele seizoen al sterk te voetballen.

24 oktober 2023 om 12:28

Berghuis zou ik de laan uitsturen. Lekker transfervrij laten gaan. Als je ziet hoe hij zondag op het veld stond en al de laatste weken Ajax aan het saboteren is vind ik schandalig. Bewust verliezen om de trainer weg te krijgen is je club een dolksteek in de rug geven. Zou voor mij ontslag op staande voet betekenen.

24 oktober 2023 om 12:54

@mitch
Vind jij het Ajax DNA niet overdreven ? Bosz was voor velen een ideale trainer, maar heeft heel weinig Ajax DNA. Frank de Boer wel, maar ik kan mij niet voorstellen dat je terug wil naar zijn voetbal. Ik vind dat kwaliteit voorop moet staan en daarna komt pas DNA. Waarbij het wel zo moet zijn dat het type spel van een trainer wel bij de club moet passen.

Wanneer heeft Ajax voor het laatst een gearriveerde trainer aangesteld? Ten Cate allicht in 2006, voor de rest zijn alle recente aanstellingen (21e eeuw) voetbalpersonen in opkomst.

Het argument dat er iemand 'overwicht' zou moeten hebben op basis van 'status' en 'ervaring' is lulkoek. Zoiets verdien je door voor een groep te gaan staan en een bepaalde indruk te maken, eerst op de spelersgroep daarna op de fans en het publiek (in die volgorde).

Ik zeg niet dat daarmee John van 't Schip de juiste kandidaat is, alleen dat de argumentatie van Gijp krom is.

Ik snap echt totaal niet waarom Henk ten Cate steeds maar weer naar voren wordt geschoven door de media. Zijn laatste club die enigszins op niveau speelde was in Griekenland en dat is al bijna 15 jaar geleden. Die wordt echt alleen maar genoemd omdat het een Amsterdammer is. Dat is hetzelfde als de mensen die enkele jaren terug Henk Fraser bij Feyenoord wilde zien ''omdat hij er kwa mentaliteit zo goed past''.

Veel namen passeren hedendaags de reveu met vele interessante namen en opties... managers als Henk ten Kate, Pepijn Lijnders, Giovanni van Bronkhorst en Ruud van Nistelrooy zijn haalbare opties voor de lange termijn. Ron Jans had ik ook een goede nuchtere kerel gevonden, maar die is helaas bezet. Patrick Kluivert heeft Ajax-bloed en is ook een hele mooie opties. Aan de technische man bij Ajax nu de keuze wie hij aanstelt.. Er is in ieder geval genoeg keuze.

24 oktober 2023 om 11:08

Op basis van wat vind jij Ten Cate, Lijnders, Kluivert, Gio en Ruud geschikte keuzes? Heel apart.

Ron Jans zag ik zelf ook wel zitten, helaas bezet.

De laatste keer dat Ten Cate een club van enig gewicht coachte was in 2007. Hij deed het eigenlijk alleen echt goed bij Vitesse en Nac, zo'n twintig jaar geleden. Hij is meer ontslagen dan dat hij mocht blijven zitten en heeft sinds 2010 alleen zijn zakken lopen vullen in China en in het Midden-Oosten. Hoe is dit in vredesnaam de man die Ajax moet gaan redden? Ga gewoon lekker voor een buitenlandse trainer als Knutsen (in de winterstop) of Potter. Het feit dat het een Nederlandse coach MOET zijn is de hele reden dat we er zo slecht voor staan. Nederlandse coaches zijn gewoon ruk, op een enkeling als Slot of Ten Hag of Bosz na.

24 oktober 2023 om 12:35

Aslof een buitenlander zaligmakend is. Er moest ook zo nodig een buitenlandse TD komen. Nou we hebben gezien waar dat toe heeft geleid. Heeft de club in de brand gestoken, zichzelf verrijkt en 115 miljoen verbrast... Ik zou zeggen op naar de volgende buitenlander die Ajax nog net het laatste duwtje gaat geven.

Voor de korte termijn is iemand als Hiddink of Advocaat of Ten Cate prima. Kunnen het goed neerzetten en op korte termijn de spelersgroep weer vertrouwen geven. Resultaat voetbal zodat de rust weer terug keert bij Ajax. Hiermee kopen ze tijd om de organisatie weer op orde te brengen en de weg te plaveien voor een nieuwe jongere trainer voor komend seizoen.

Ten Cate is wel een 'mannetje'. Die laat niet zomaar over zich heen lopen en durft ook vedettes wel op hun plek te zetten. Als Maduro het niet goed doet is hij als interim-trainer tot de winterstop welkom. Even die spelers de spreekwoordelijke schop onder hun kont geven zodat de volgende trainer met een groep kan werken die er mentaal beter voor staat dan nu.

Maar voor de langere termijn zie ik het niet zitten in Ten Cate. En ook niet in Van 't Schip, die ik als persoon wel uiterst sympathiek vind, maar als trainer ongeschikt vind voor het niveau dat Ajax moet nastreven.

Henk ten Cate is de nieuwe Heintje Davids. Ten Cates naam blijft terugkomen bij een vacante positie bij Ajax, Oranje of iedere andere willekeurige Eredivisieclub. Uit zijn cv blijkt dat hij een typische zandbaktrainer is. Waarom zou hij de verlosser moeten zijn?

Ik denk dat John Inan hier voor zijn stellingname vooral met een aantal verklede fans uit Deventer heeft gepraat die een grapje uit wilden halen. Ik ken weinig PEC-supporters die tevreden waren over John van 't Schip.

Ik wil hem best geven dat het een vriendelijke vent is, maar op echte visie of tactisch vernuft was hij maar zelden te betrappen. Ook is het niet zo dat iedereen met hem weg liep, het was hoogstens zo dat hij het een periode oké deed waardoor er weinig echte kritiek was.

Mijn inziens heeft Ajax hier heel weinig aan als je stappen wil gaan maken. Of men moet veel verwachten van een Maduro als tactisch brein, maar die heeft de afgelopen maanden natuurlijk ook niet aangetoond enige invloed uit te kunnen oefenen (of wel, maar dan is die net zo matig als Steijn).

Als ik lees dat ze hem allemaal een 'echte gentleman' vonden bij PEC, krijg ik juist het gevoel dat het niet zo'n handige match is op dit moment. Volgens mij hebben we alles behalve een gentleman nodig voor deze groep. Het lijkt me dat er nu even met de vuist op tafel moet worden geslagen en het moet afgelopen zijn met de gesjok op het veld.

op de korte termijn tot aan de winterstop knallen met hedwiges, maar zet dan als assistent john van t schip erbij. voor wat ervaring en leiderschap als coaches.
is het ook mogelijk aub om bogarde nou eens terug te vragen.

24 oktober 2023 om 11:24

als hedwiges verstandig is laat hij ajax wel spelen met een ander team. dan wat er de afgelopen weken werd opgesteld.

ik weet vd boomen, maar er zit wel voetbal in hem.

Ramaj
Gooijer
Sutalo
Hato
Sosa
Vos
Boomen
Forbs
Godts
Bergwijn
Mikautadze
24 oktober 2023 om 11:33

Leuke opstelling... Maar ik snap het van geen kanten, je wil mensen laten slachtofferen en dat is prima, alleen je keuzes zijn apart te noemen?

Je wilt Sutalo laten staan, op basis van wat? Die man doet niets maar dan ook niets goed.
Zet dan Rensch centraal neer naast Hato. Ik ben het wel eens dat Ajax met een dubbele6 moet spelen en Taylor eruit moet. Die jongen loopt overal behalve op de juiste plek en laat zijn verdedigende taken schieten.

Maar nu haal je Brobbey eruit om wat voor reden? Je kan vinden van hem wat je wil, maar hij zeikt niet en levert veel arbeid de laatste wedstrijden. Dat er geen goals vallen is niet aan hem te wijten maar aan de buitenspelers. Hij krijgt namelijk 0 aanvoer. Je kan beter een Bergwijn wisselen en Godts op zijn plek posteren. En geef Misehouy dan maar een kans op de 10 positie als we toch op de jeugd tour gaan. Geef maar een statement af aan Bergwijn, Berghuis en de rest.

Winnen van Brighton en PSV ga je toch niet met welke opstelling dan ook. Dan zou ik lekker een signaal afgeven.

24 oktober 2023 om 11:41

okee maar dan stel ik dezelfde vraag aan jou. misehou is geblesseerd dus dat is al nergens op gebasseerd.

sutalo moet je laten staan. geloof mij, die man is goed, ik heb wedstrijden gezien bij kroatie, en dat hebben meer mensen gezegd. maar hij moet spelen.

Rensch is voor mij not done.... die man slaapt evenveel als sutalo en maakt evenveel fouten, maar ik weet dat sutalo beter kan. van rensch ga ik daar al niet meer van uit.

bergwijn kan er niet uit, tenminste dat kan maduro niet maken, al wilt hij in de toekomst nog steeds assistent blijven en een goede verhouding hebben met de selectie.

er is dus wel nagedacht toen ik die opstelling maakte. maar ik snap dat je reageert op me hoor.

24 oktober 2023 om 11:43

oja en brobbey vind ik het zeker wel te verwijten voor het belabberde aanval. hij houd soms een bal vast, maar raakt hem vervolgens weer kwijt. kijkt meer naar zijn eigen keeper, dan die van de tegenstander. 1 op 1 mist ie vrijwel alles. brobbey is gewoon een goede stand in. super sub. met mikautadze zal je zien dat er meer voetbal voorin zal komen. want nu hebben we elke wedstrijd 1 uitgespeelde kans. en die schiet brobbey vervolgens naast of op de keeper. zijn inzet en alles is wel goed, maarja,. dan kan pasveer ook in de spits staan..

24 oktober 2023 om 11:39

Van 't Schip heeft al 27 jaar ervaring als trainer, hoofdzkaleijk als hoofdcoach. Maduro is alleen assistent bij Almere City en het huidige Ajax geweest, en heeft z'n papieren nog niet. Op basis waarvan zou Van't Schip dan Maduro's assistent moeten zijn en niet andersom?

24 oktober 2023 om 11:43

als een soort mentor bedoel ik dan he.

24 oktober 2023 om 12:23

Maduro heeft zijn papieren nog niet, dus is dit niet mogelijk. Je kunt het wel omdraaien en dat zal na PSV waarschijnlijk ook wel gaan gebeuren.

Ik geniet hier zo van. De hele Ajax clique komt toch weer bij elkaar uit voor een baantje. V Gaal, Blind en Van t Schip, de bekende namen achter het toch wel Ajax-gerichte selectiebeleid bij de KNVB van de afgelopen jaren moeten nu de club gaan redden.

Ben blij dat ze weg zijn bij Oranje, mijn steun hebben ze om bij Ajax aan het werk te gaan, dan weten we zeker dat ze voorlopig niet weer terug komen op niveau.

24 oktober 2023 om 12:26

Voor nu prima. Eerst rust in de tent creëren. Basis neerzetten, vervolgens weer mensen aanstellen waarmee je de weg omhoog in kunt slaan. Voor nu is structuur en duidelijkheid even het belangrijkste.

Laat ik voorop stellen dat ik het allemaal niet zo erg vind als Feyenoord supporter maar kom op he, Ten Cate, Van t Schip... Dan had je net zo goed Steijn kunnen laten zitten. Gewoon een innovatieve trainer aanstellen die goed aanvallend voetbal hoog in het vaandel heeft staan. Dan ga je Psv en Feyenoord echt niet voorbij qua team maar Ajax heeft toch een veel betere selectie als de rest van de clubs ondanks dat er veel middelmaat rondloopt.

Een beetje het equivalent van Martin van Geel scouting dit. Goed hoor, dat ie een gentleman was bij PEC, maar waaruit blijkt dat hij geschikt is voor Ajax? Hij heeft het goede accent en speelde er, verder kom ik niet.

Als we kijken naar buitenlandse coaches dan zou een misschien wel leuke trainer Joachim Low zijn. Ik las wel dat hij na de zomer bij Fenerbahce de trainer wordt, weet niet in hoeverre dat rond is.
En anders zou je denken doe eens gek en ga voor Conte haha.

Nee maar alle gekheid. Op dit moment heb je niet veel "top" keuzes. Dus als Ajax echt het DNA zo belangrijk vinden, dan zou je kunnen gaan voor Patrick Kluivert of inderdaad Van 't Schip.

Hoe zit het trouwens met Clarence Seedorf? Als we kijken naar Ajax DNA en ietswat ervaring dan is hij ook een leuke optie toch? Is niet heel succesvol geweest maar het zou kunnen dat een rol bij Ajax daar verandering in zou kunnen brengen. Toch wel ervaring bij een topclub als AC Milan.

Al met al sta je voor een lastige keuze als Ajax zijnde met zo weinig opties als het gaat om topnamen.

Een gentleman is precies wat Ajax nu nodig heeft. De sportieve prestaties zullen de komende jaren ondergeschikt zijn, dus laat ze in ieder geval proberne de reputatie hoog te houden ( of op te poetsen). Een naam als van 't Schip kan er in ieder geval voor zorgen dat er weer grote namen naar de Arena willen komen.

24 oktober 2023 om 12:29

Zelden zo'n aparte reactie gelezen. Waarom zou Ajax een ''gentleman'' nodig hebben?

Waar je naar moet kijken zijn de kwaliteiten van een coach die een zwaar ondermaats presterende groep aan de praat kan krijgen. Hopelijk kijkt de directie van Ajax naar andere criteria dan of iemand een gentleman is of niet...

24 oktober 2023 om 15:49

Ik ben het volledig met Josa eens. De reputatie van Ajax gaat mede door het gedrag van een klein deel van de supporters achteruit. De nieuwe trainer moet een uithangbord zijn voor de club. Een echte gentleman die de buitenwereld weer enthousiast kan maken voor Ajax. Een diplomaat als van 't Schip kan dan zeer goed van pas komen!

24 oktober 2023 om 17:24

Ik ben van mening dat je eerst moet kijken of de kwaliteiten aanwezig zijn waarmee een coach kan zorgen dat er goed gevoetbald kan worden.

"iedereen" doet nu alsof Van 't Schip een ''gentleman'' is. Is deze man niet gewoon nuchter en normaal? Wordt dat al als gentleman beschouwd tegenwoordig?

Even voor de duidelijkheid: ik ben helemaal niet tegen de komst van Van 't Schip, maar men doet nu alsof vriendelijk zijn een van de belangrijkste redenen is dat je in aanmerking komt om trainer te worden bij Ajax... In mijn ogen is vriendelijk zijn niet meer dan normaal. Maar goed.

Men vergeet ook even dat de gezondheid van Ten Cate zwaar te wensen overlaat op het moment. Die man schijnt bv een nieuwe heup te hebben en kan amper nog normaal lopen.

Een gentleman dat is juist het probleem en niet de oplossing
Schip aardig enzo, maar nog niks gepresteerd.
De vraag is zoek je iemand voor een aantal maanden, dan is het antwoord simpel Advocaat
Zoek je iemand ook voor volgend seizoen dan ligt het lastiger en die tijd heb je niet.
Bij Ajax hebben ze zitten slapen, want je hoort voor elke functie of het een speler is of niet een vervanger klaar hebben staan of in de gaten te hebben gehouden.
Ik zou gaan voor de man die Ajax snel naar het linker rijtje kan brengen \, iemand die zoiets al heeft geflikt
(stam , Feyenoord en Advocaat), charisma heeft met spelers en scheidsrechters kan omgaan en goed mee is samen te werken
Dick Advocaat heeft het allemaal.. Ik schrijf dit terwijl ik nooit een groot fan van hem ben geweest.
Maar hij kan het toch mooi wel

Ik verwacht eigenlijk dat Van Gaal er vuistdiep als een handpop in gaat zitten en uiteindelijk alles alsnog “adviseert” op het veld. Dan heb je misschien ook veel meer aan een type assistentcoach dan aan een vaste coach

Nog niet voorbij horen komen, maar zou Hansi Flick niets zijn? Of zijn ze daar wel een beetje klaar met de Duitse invloeden?

24 oktober 2023 om 11:53

Lijkt erop dat het een Nederlander moet zijn helaas. De beste NL trainers zijn al bezet.

Dit is toch juist het probleem overal hoor je dat het een prima kerel is maar niets over z'n kwaliteiten als trainer of zelfs negatieve geluiden, die kun je toch geen trainer van Ajax maken op dit moment.

Niemand zal ontkennen dat John van 't Schip een gentleman is. En natuurlijk is dat een pré, maar het is ook bij lange na niet genoeg om hoofdtrainer bij Ajax te worden. Op basis van zijn carrière tot dusver is hij veel te licht om een club als Ajax te coachen, en al helemaal een Ajax in diepe crisis.

Sorry Rene maar laat dat aan mensen over van nu en niet het verleden

We hebben het altijd over "kwaliteit" als het op (bepaalde) trainers aankomt. Wat the fk heb je dan aan een gentlemen? Ajax heeft een bekwame hoofdtrainer nodig die de club weer naar de weg omhoog kan helpen, niet iemand die de deur voor anderen open weet te houden of vousvoyeert.

Bij Twente vonden we het ook een hele aardige man. Wat is blijven hangen van hem zijn 2 zaken. Het absolute hoogtepunt was dat Marco van Basten een training bezocht en iedereen daar zwaar van onder de indruk was. San Marco op het trainingsveld in Twente. Het 2e was dat hij presteerde als een drol en er dus uitgekieperd werd. Mourinho en van Gaal zijn geweldige eikels, maar presteerden wel. Het is maar wat je wilt als club. Persoonlijk vind ik het feit dat hij überhaupt genoemd wordt al lachwekkend. De man heeft nooit iets gepresteerd. Het aloude "ajax Dna" zal wel weer als reden opgevoerd worden. Die onzin hebben we vorig jaar ook al gehoord, het resultaat is bekend. De laatste 2 trainers die succes hadden bij Ajax waren Bosz en ten Hag nou die hadden me nogal een "ajax Dna".

Er zijn ook wel wat goede buitenlandse coaches beschikbaar zie ik..
Of wil men dat niet?
Lampard, Potter, Solskjaer, Conte, Lopetegui.
Of zelfs Duitsers waar ajax dol op is: Flick en Löw.

24 oktober 2023 om 14:14

Als van 't Schip niet wil / of lukt heb ik helemaal geen problemen met een buitenlandse coach. Ik zou persoonlijk Graham Potter wel willen zien bij Ajax. Denk dat dat een hele goed fit zou kunnen zijn ook met deze relatief jonge groep. Het is afwachten wat het gaat worden maar van mij hoeft de nieuwe trainer geen Nederlander zijn per se.

Henk is u toch assistent van Aron in Suriname? Dus niet beschikbaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren