Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steijn gaat op persconferentie Ajax in op geruchten omtrent Hakim Ziyech

Laatste update:

Hakim Ziyech is momenteel geen optie voor Ajax, zo geeft Maurice Steijn aan. Volgens De Telegraaf is de creatieveling van Chelsea door een tussenpersoon bij de Amsterdammers aangeboden. Ziyech zou naar verluidt salaris willen inleveren om bij Ajax terug te keren.

Ben Jacobs schreef onlangs namens CBS Sports eveneens dat Ziyech bereid is om een deel van zijn salaris in te leveren voor een nieuw dienstverband bij Ajax. Mike Verweij vraagt Steijn tijdens de voorbereidende persconferentie op het Eredivisie-duel met Heracles Almelo of Ziyech recent bij Ajax is aangeboden. “Laat ik vooropstellen dat ik Hakim Ziyech echt een uitstekende speler vind", geeft de 49-jarige oefenmeester aan. “Hij zou een absolute meerwaarde zijn voor elke club. Hij is volgens mij ook een prima kerel. Ik hoor binnen Ajax ook louter positieve verhalen over hem.”

De komst van Ziyech is momenteel echter geen optie voor Steijn. “De situatie is op dit moment zo dat de posities waar hij voor in aanmerking komt op dit moment behoorlijk bezet zijn. Dan hebben we het over Bergwijn, Berghuis, Kudus die er nog steeds is. Conceição, Mika Godts die daar achter zit. Zouden die jongens nog een transfer maken, dan is het misschien wel een optie. Maar ik hoop dat we de genoemde spelers hier kunnen houden.”

Carlos Forbs
Ajax verraste begin augustus door Carlos Forbs voor minimaal veertien miljoen euro over te nemen van Manchester City. Volgens Steijn maakt de Portugese vleugelaanvaller momenteel een goede indruk. “Hij is fysiek gezien nog niet zo fit als dat we gehoopt hadden. Hij zou zaterdag tegen Heracles in kunnen vallen, maar is nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Ik zie hem veelal vanaf de rechterkant. Hij kan ook als linksbuiten uit de voeten, daar heeft hij in het verleden veel gespeeld. Daar is Bergwijn echter mijn man, al kan Bergwijn ook naar de nummer 10-positie verhuizen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moet je ook gewoon niet meer willen , heeft al 3 jaar bijna geen knappe wedstrijd meer gespeeld. Haalt vooral het nieuws met randzaken…

11 augustus 2023 om 13:37



Nee je kan beter matige spelers als Diant Ramaj en Jakov Medic voor bij elkaar meer dan 10 miljoen halen, die bij een modale club als RKC niet eens de sterspeler zouden zijn

11 augustus 2023 om 14:02

Dat heb je snel gezien na één wedstrijd, waarin ze praktisch niks fout hebben gedaan. Je lult maar wat. Als Ajax spelers haalt voor grote bedragen dan is het fout, want groot risico. Als Ajax relatief onbekende namen haalt tegen leuke prijzen dan is het niks vantevoren. Even voor jouw info:
- Sanchez (die nu bij Tottenham speelt) kostte € 5 miljoen, ging weg voor 45 miljoen
- Onana € 0,-, ging weg voor € 0,-, maar is gewoon fout gelopen en had voor 40-50 miljoen weg moeten gaan. Desondanks heeft Ajax hier enorm veel aan gehad.
- Frenkie € 1 miljoen, weg voor € 86 miljoen incl bonussen
- Martinez € 7 miljoen, weg voor € 65,- miljoen incl. bonussen
- Kudus € 9 miljoen, gaat weg voor 40-50 miljoen minimaal.

Ook allemaal niks vantevoren zeker?

11 augustus 2023 om 14:22

Nogmaals, Ramaj heeft ons waarschijnlijk rond de 4 miljoen gekost. Dus die 2 hebben ons eerder 6 miljoen gekost. En dat zijn gewoon prima prijzen.

11 augustus 2023 om 14:22

@bundy - we weten inmiddels wel dat je pro Ziyech bent en plots ook ook specialist van het Saudi-Arabische voetbal en Afrikanen op een voetstuk plaatst. Als je dan nog een reserve keeper en back-up verdediger gaat gebruiken als argument...

11 augustus 2023 om 14:50

Ziyech is niet zo goed op doel of als centrale verdediger....

11 augustus 2023 om 14:52

Jij roept volgens mij ook maar wat want ik kan mij niet voorstellen dat jij Medic ooit hebt zien spelen. Want wie kijkt er nu naar de 2e bundesliga?! Net zo min je Diant Ramaj hebt zien spelen.

Bekijk gewoon eerst wat wedstrijden van ze bij ajax voordat je met een oordeel komt!

11 augustus 2023 om 15:01

@stevenafca waar vind je dat hij 4 miljoen kost? Meeste Bronnen spreken over ca 8 miljoen tot 10miljoen met bonus

11 augustus 2023 om 15:11

Ik heb Medic waarschijnlijk vaker dan jou zien spelen pannekoek dus wie heeft hier nou geen verstand van voetbal

11 augustus 2023 om 15:13

Ik ga zeer regelmatig bij Sankt Pauli kijken omdat ik mij heel erg identificeer met hun linkse gedachtengoed. Heb hem vaker gezien dan 99 procent van dit forum waarschijnlijk (live 4 keer en via TV zeker 10 keer)

11 augustus 2023 om 15:32

Sorry hoor maar Wesley is gewoon nog te dom om te poep** Dit zegt toch weer genoeg die moet je helemaal niet bij Ajax willen hebben. ook zijn ruzie met de F Side lag toch aan hem en zijn filmpje onruststoker en was te dom voor cursus bij de KNVB om trainer te worden nou dan niet.... Ooit hebben ze met Jaap Stam bij KNVB ook een versimpeld programma aangeboden maar dat kon hij ook niet toen kreeg Japie 1 op 1 en haalde hij het diploma maar dat is vergelijkbaar met een cursus Golf Vaardigeheidsbewijs. Je boekt een dagcursus en de trainer geeft de antwoorden die je nodig hebt voor je Gvb....

11 augustus 2023 om 16:48

@master1000 Mike frikandel Verweij vertelde dat het vaste bedrag rond de 4 miljoen is. Maar Ajax heeft geen melding gedaan over de transfersom, dus het enige wat we zeker weten is dat het onder de 10 miljoen is.

11 augustus 2023 om 20:14

@bundy_sr
Als Medic een goed seizoen draait, ga je dan ook eerlijk toegeven dat je fout zat?

11 augustus 2023 om 13:37

Wk gemist zeker. Wat 3 jaar geen knappe wedstrijd

11 augustus 2023 om 14:07

WK gezien , waardeloos tegen Frankrijk en Spanje, matig tegen Portugal , goed tegen Kroatië

11 augustus 2023 om 14:58

dus je spreekt jezelf alweer tegen.

11 augustus 2023 om 15:07

Dus toch een goede wedstrijd ? Je spreekt jezelf Indd tegen.

11 augustus 2023 om 17:50

Er staat toch bijna ?

11 augustus 2023 om 13:40

@Baradonna, Ik denk dat AJAX op dit moment meer heeft aan Ziyech dan aan Kudus. Mocht die dus voor 40 milj weg gaan mogen ze wat mij betreft Ziyech voor halen en de rest voor andere zaken gebruiken,

11 augustus 2023 om 13:56

Zorgelijk dat Steijn suggereert spelers weer op z’n Schreuders door het elftal te zullen sleuren. Voor zover ik begreep heeft Forbs nauwelijks rechtsbuiten gestaan, Berghuis is daar niet op zijn best, Bergwijn is op 10 niet zo geweldig. Enige naam uit het artikel die ik die twee posities wel uitstekend zou zien invullen, is toch Ziyech. Als Kudus blijft snap ik dat een rechtsbuiten geen prioriteit heeft. Ik hoop toch dat Conceição en hij snel een leuke club vinden, en dat Ajax een sterke vervanger haalt. Mag van mij Ziyech zijn, hoeft niet. Maar om te doen of die op is gaat met wat ver. Die is misschien geen Champions League niveau, maar dat is Ajax sowieso even niet. Maar Steijn alsjeblieft, kies voor elke positie gewoon twee spelers en als het eens niet past, haal dan niet iedereen van zijn vertrouwde en beste positie af. Die schuifpuzzels pakken altijd rampzalig uit.

11 augustus 2023 om 14:51

Dat zegt Steijn toch ook? Als die jongens een transfer maken is Ziyech wellicht een optie.

11 augustus 2023 om 13:42

Heb toch t gevoel bij Ziyech dat er te veel rekening met hem moet worden gehouden om hem optimaal te laten presteren. Als je sterspeler bij Ajax bent, dan is dat wel te doen. Maar bij Chelsea ben je 1 van de spelers en niet eens de sterspeler. Dan moet het allemaal uit jezelf komen.

Ziyech die goed in zn vel zit is een sieraad voor de sport.hij speelt echt prachtig voetbal. Maar als hij gaat lopen nukken blijft er weinig over.

11 augustus 2023 om 13:59

Of andersom, dat hij goed in zijn vel komt als hij weer vertrouwd in Amsterdam woont en op vrijdag voor de couscous kan aanschuiven bij de familie. Misschien motiveert dat meer dan geld.

11 augustus 2023 om 14:08

Dat is eigenlijk wat ik bedoelde. Maar ook privé gaat t niet allemaal lekker. Hij heeft kennelijk issues met zn broer enzo.

Ik hoop eigenlijk dat hij terugkomt naar NL en gewoon weer als vanouds met heerlijke passes gaat strooien.

11 augustus 2023 om 14:37

Ja ik ook. Alleen nu er zo weinig interesse lijkt, misschien uit angst voor die verhalen over zijn knie, is het financieel natuurlijk interessant/verstandig om nog twee jaar uit te zitten, of misschien een goede afkoopregeling onderhandelen en elders wat tekengeld, dan is hij er ook. Maar zou zonde zijn als het doodbloedt, mooie speler en op het afgelopen WK nog in grote vorm.

11 augustus 2023 om 14:46

Nee, dat heeft hij niet...zijn heeft een probleem, omdat ie te weinig geld kreeg van zijn broertje. Hij wilde ook graag miljonair worden door zijn centjes.🤷🏾‍♂️

11 augustus 2023 om 13:43

Nee klopt, of er moet dusdanig veel veranderen dat je het risico zo klein mogelijk maakt, dan zou het nog een leuke gok kunnen zijn. Tevens niet heel slim ook na net dat ongeluk, omgang met Promes om mogelijke onrust in huis te halen. Ziyech was werelds bij Ajax, dat is moeilijk weer terug te brengen.

Wel weer blij dat het bij Ajax allemaal weer "normaal" lijkt te gaan. Een trainer die gewoon zegt wat zijn plannen zijn en daardoor veel speculatie wegneemt, dus ook duidelijk is naar spelers toe. Een TD die een duidelijk verhaal heeft en alles goed lijkt te kunnen onderbouwen. Scouting lijkt weer redelijk op orde te komen, al mis ik wel Zuid-Amerika, de jeugdopleiding lijkt ook weer een goede invulling te hebben na vorig jaar wat trainers te zijn verloren.

Ja en dan alle andere geruchten, die neem ik allemaal met een korrel zout, ook alleen omdat de enige transfer die iedereen zag aankomen Sutalo was, de rest kwam allemaal als een donderslag bij heldere hemel.

11 augustus 2023 om 13:59

"f er moet dusdanig veel veranderen dat je het risico zo klein mogelijk maakt, dan zou het nog een leuke gok kunnen zijn. "

Kun je dit een beetje toelichten? Want begrijp nog niet eens een heel klein beetje wat je hiermee probeert te zeggen.

Wat zou er moeten veranderen en welk risico moet er worden weg genomen?

12 augustus 2023 om 08:53

Momenteel is Ziyech niet wedstrijdfit, hij heeft afgelopen twee jaar ook behoorlijk weinig gespeeld, is altijd de vraag of hij weer wedstrijdfit word. Daarnaast is hij bij twee clubs niet door de medische test gekomen, dit zijn risico's die Ajax moet accepteren. Naast beide is dan ook nog de vraag of hij zijn "oude" niveau haalt of kan aantikken.

Hoe langer je wacht met het aantrekken van Ziyech, hoe lager de transfersom word. Ook zal zijn salaris steeds minder worden als hij zoals nu word aangeboden door zijn zaakwaarnemers. Nu vragen ze geloof ik 10 miljoen transfersom en rond de 5 miljoen salaris, dat is eigenlijk 30 miljoen risico wat je neemt over 4 jaar. Stel je kan het terugbrengen naar 5 miljoen + 3 jaar 3,5 miljoen salaris dan kom je op 16 miljoen euro uit. Is toch een kleiner risico en makkelijker uit te leggen richting de RVC en de aandeelhouders.

Als je het risico helemaal weg wil nemen, moet het een transfervrije overstap zijn met prestatiecontract. Dat gaat niet gebeuren.

11 augustus 2023 om 14:00

Het wordt steeds gekker. Gisteren beweerde iemand dat hij al 2 jaar niet speelt en jij begint vandaag over 3 jaar haha. Toch maar weer mijn verhaal van gisteren afsteken dan:

Hij heeft niet 2 jaar (laat staan dus 3 jaar) op rij niet gespeeld. Seizoen 21/22 heeft totaal in 44 wedstrijden mee gedaan voor Chelsea en was hij een gewaardeerde kracht van de selectie (genoeg speelminuten gemaakt, waarvan ook nog 20 procent van de tijd in de basis). Afgelopen seizoen heeft hij, ondanks afbrokkelende status binnen de selectie, alsnog in 24 wedstrijden meegedaan, maar zijn speelminuten gingen wel drastisch naar beneden inderdaad.

11 augustus 2023 om 14:05

Was het maar 3 jaar!!!
Ik heb Ziyech al sinds 2016 geen goeie wedstrijd meer zien spelen......in een Twente shirt

11 augustus 2023 om 14:42

Zeker niet naar het WK gekeken dan?

11 augustus 2023 om 14:43

Het WK is althans nog geen jaar geleden...

11 augustus 2023 om 15:03

Precies, dan hoop ik eerder dat Kudus blijft en Ziyech niet komt

11 augustus 2023 om 15:13

Nou ik absoluut niet. Heb liever vandaag dan morgen dat mister buitenspel vertrekt. Uitstekende speler hoor, maar die is maar met een ding bezig en dat is met zo snel mogelijk een flinke stap omhoog maken. Brighton vind hij blijkbaar te min, maar ik vermoed dat er geen grotere clubs gaan komen. Als je Kudus kan inruilen voor Ziyech +25/30 miljoen dan moet je dat gelijk doen

11 augustus 2023 om 15:35

Wel slim wat Steijn doet. Hij maakt Berwijn belangrijk en geeft hem vertrouwen. eerst maakt hij hem aanvoerder en nu geeft hij aan Bergwijn is mijn man op links. Let maar op die Bergwijn die gaat vlammen, net als Brobbey en Taylor die krijgen allemaal vertrouwen van Steijn en zijn ook nog nooit zo fit geweest als nu in de voorbereiding. Achterin nog wat cement nodig in de vorm van Sutalo en ik heb er alle vertrouwen in dat het een topseizoen wordt.

Nee inderdaad, de topscorer uit de Championship is iets waar je beter je pijlen op kunt richten natuurlijk...

11 augustus 2023 om 13:36

Is toch een totaal andere positie en in tegenstelling tot plekken waar Ziyech speelt juist níet dubbel bezet...? Ik hoop dat Kudus alsnog gaat als het Ziyech oplevert èn die dude uit de Championship

Geruchten? Welke geruchten. Er zijn helemaal geen geruchten alleen supporters en analisten die constant om Ziyech miepen.

11 augustus 2023 om 13:34

Blijkbaar is hij door een tussenpersoon aangeboden bij Ajax en wilt hij salaris inleveren. Dus het zijn wel meer dan geruchten. Logisch dat supporters en analisten er dan over praten.

11 augustus 2023 om 13:40

Steijn zegt zelf dat ie is aangeboden. Oh nee geintje ik kan niet lezen.

11 augustus 2023 om 14:04

1 vraag, hoe kan Steijn nu beweren dat ‘die posities’ (10 en rechtsbuiten) goed bezet zijn? Wordt Ziyech niet als 10 gezien of waren alle geruchten over interesse in Spertysan uit de lucht gegrepen? Of hebben ze ineens besloten dat Berghuis en Bergwijn voldoende zijn om die belangrijke positie in te vullen?

11 augustus 2023 om 14:25

Ik denk een leugentje om bestwil. Ik denk dat ze (toch) aan het kijken zijn onder welke voorwaarden ze hem willen binnenhalen.

11 augustus 2023 om 14:27

Ik denk dat er vanuit werd gegaan dat Kudus 100% zou vertrekken. Vandaar de zoektocht naar een 10. Kudus is natuurlijk een optie voor zowel de 10 als de rechtsbuiten positie.

Nu het steeds minder zeker wordt dat hij gaat zullen ze waarschijnlijk ook niks doen op die positie. Je hebt dan natuurlijk zowel Berghuis als Kudus voor die positie. Eventueel met Bergwijn en Klaassen die daar eventueel ook nog kunnen spelen. Al is dat wat minder wenselijk.

11 augustus 2023 om 15:14

Ja dat zou een verklaring zijn. Vind het wel jammer ergens, vind Berghuis nu de enige goede optie. Maar ik hoopte toch op echt een kanon op 10.

11 augustus 2023 om 15:18

Ik snap het ook niet helemaal, had meer het idee dat hij op de recht en linksbuiten doelde. Maar het is duidelijk dat Bergwijn, Forbs en Godts linksbuiten willen staan, Kudus en Conceicao wegwillen en Berghuis liever op 10 speelt.

In feite heb je dus helemaal niets op rechtsbuiten maar ik snap dat er plaats moet worden gemaakt. Ik snap Kudus niet echt dat hij niet naar BHA wilde, dat is de perfecte club om je in de picture te spelen bij de echte top terwijl je aan de PL went. Kan niet geloven dat hij echt denkt dat hij basis gaat spelen bij een Arsenal, Chelsea Liverpool, Spurs of United. City zal hem nooit halen en dus kom je uit bij de subtop, bij BHA. Gemiste kans van die jongen en klote voor Ajax want dat betekent dat hij pas in de laatste dagen weg zal gaan.

Dus zullen Mislintat en Steijns moeten gokken. De band met Ziyech warmhouden en de prijs bij Chelsea naar beneden krijgen. Ik zie Ziyech liever op rechts en denk dat als je met Bergwijn en Brobbey speelt dat ook heel goed kan.

11 augustus 2023 om 15:47

Wat is jouw definitie van “geruchten” ?
Als supporters en analisten er over hebben dan zijn het toch geruchten ?
De boerin op de hoek gaat het niet over Ziyech hebben…

Kudus voor een mooie prijs verkopen en Hakim terughalen tegen een mooi salaris. Ziyech zou ook wel weer eens 30 potjes achter elkaar willen voetballen.

11 augustus 2023 om 13:54

Waarom? Kudus wordt vervolgens meer waard en Ziyech niet. Daarbij zal het salarisstrookje ook niet misselijk zijn.

11 augustus 2023 om 15:14

Kudus gaat gezien zijn tot 2025 lopende contract niet meer waard worden. Tenzij Ajax een optie heeft om die te verlengen natuurlijk.

Zoyech was een absolute legende voor Ajax en ik vind het ook wel mooi dat hij zelf terug wil en zelfs salaris in wil leveren. Hij heeft het niet altijd makkelijk gehad in de Arena. Ik denk dat hij ook perfect zou zijn op rechts. Tegelijkertijd vraag ik me af of hij echt de motivatie op kan brengen om weer in de bus naar Waalwijk te zitten. Ik zou hem nog wel eens in Spanje of Italie willen zien spelen eigenlijk.

11 augustus 2023 om 13:50

Ik ben bang dat het juist heel erg tegen zou gaan vallen., Hij wordt alweer 31 jaar, zou veel miljoenen per jaar willen verdienen en Chelsea zou ook nog een transfersom willen hebben.

Al dat geld mag je dan in een paar jaar afschrijven. Ik zou er persoonlijk niet meer aan beginnen.

11 augustus 2023 om 14:15

Ik denk niet dat Ziyech zou gaan tegenvallen maar je moet hem kopen, hij zal geen restwaarde hebben en hij heeft een hoog salaris. Dan denk ik gewoon dat dit financieel niet haalbaar is voor Ajax op dit moment. Daarnaast denk ik dat een Nuamah op rechts voor Ajax misschien beter is. Dan heb je diepgang op links en rechts. Zet je Berghuis op 10 met in zijn rug van den Boomen en Tahirovic. Het is gewoon jammer dat je weet dat Kudus zal gaan vertrekken, maar zolang die niet vertrokken is, je Nuamah nog niet kunt halen. Daarom moeten we weer wachten tot 31 augustus voordat je weet welk elftal er zal gaan staan. Dan mag je de eerste drie wedstrijden echter geen punten laten liggen.

Als je hem voor enkele miljoenen over kunt nemen voor een salaris van 2 à 3 miljoen per jaar, dan zou ik het altijd doen - mits Kudus vertrekt. Hij is dan echt wel een aanwinst en gezien zijn leeftijd i.c.m. de geringe aantal speelminuten, zal hij niet meer zo goed zijn als een aantal jaren geleden, maar op die momenten kun je dan mooi de kans geven aan de jeugd, zoals een Godts.

11 augustus 2023 om 15:13

Voor 2 miljoen aan salaris zou je het risico kunnen nemen, wellicht nog wat prestatie bonussen om het wat interessanter te maken.

Ik vind het echt een leuke persconferentie. Hij geeft duidelijke antwoorden, lacht af en toe en geeft ook al enkele basisspelers prijs. Lekker transparant.

11 augustus 2023 om 15:40

Helemaal mee eens. Dit doet hij gewoon heel goed.

Ziyech kan natuurlijk ballen en dat hebben we met het WK nog gezien. Ik zie hem nog wel naar Ajax gaan als Kudus en Chico weggaan.Overigens heeft die Mike Verweij een hele zure houding in zijn manier van vragen stellen. Ook op een vervelend toontje alsof hij zelf het wiel heeft uitgevonden.- "Borges, of ja we moeten hem tegenwoordig anders noemen ofzo"- "Jullie willen de nummers 1 op de lijst maar willen nu spelers van Middlesbrough en Zagreb"- "Waarom doen jullie niet eens een keer pro-actief en leggen deze buitenkans (Ziyech red.) vast"Ook dat zielige gedoe van hem inzake Sneijder, puur proberen te stoken.Overigens had Mike niet de meest domme vraag van de persconferentie. Dat was die AT5 gast met zijn: is Ajax de grootste club die je tot nu toe hebt getraind.

11 augustus 2023 om 13:48

Ja dat zijn die journalisten hier met hun tenenkrommende opmerkingen en vragen dat je denkt waar heb jij je journalistieke diploma vandaan gehaald. Heel kinderachtig en weinig inhoudelijk, eigenlijk is het gewoon provoceren en minachting naar de supporters dat je naar zulke domme vragen iedere keer moet luisteren. Je zal maar coach zijn en dit soort domme vragen telkens voorgeschoteld krijgen en dan daar serieus antwoord op moeten geven zonder al te arrogant te reageren want ooh wej dan heb je het gedaan hoor..

11 augustus 2023 om 13:55

Steijn pareerde die onzin goed. Hij was gewoon zichzelf, de Steijn die ik bij Sparta zag. Ook gewoon met zekerheid zeggen: did komen er (over versterkingen Ajax).

Kreeg wel het gevoel dat er van tevoren is afgesproken om individuele transfers zoals Sutalo niet te bespreken. Alhoewel Mikey het wel probeerde met Ziyech.

11 augustus 2023 om 14:03

Dat komt omdat iedere journalist het tegenwoordig nodig vindt om zijn eigen mening in een vraag te verwerken. Blijkbaar hebben ze niet door dat bijna niemand op hun mening zit te wachten maar gewoon verwacht dat ze goeie, scherpe vragen stellen. Als die gasten hun mening willen verkondigen....maak dan lekker een accountje aan op VZ en lul lekker met ons mee.

11 augustus 2023 om 14:27

@bizzlad
Nee liever niet, dat komt het niveau op VZ niet ten goede ...

11 augustus 2023 om 14:30

Ja wat dat betreft ben ik wel tevreden over hoe Steijn zich opstelt. Stoïcijns en laat zich niet uit de tent lokken. Dat geeft toch wel rust hoe hij het tot zo ver oppakt. Ik moet hem mijn complimenten geven want het is nogal wat van Sparta naar Ajax komen. Tot zover kan hij mij wel bekoren met hoe hij het doet.

11 augustus 2023 om 15:47

Steijn is natuurlijk ook gewoon een hele nuchtere gozer.
Vind hem persoonlijk net iets te "normaal" voor de club Ajax....als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar goed.....dat was EtH ook op zijn eigen manier. En die heeft het toch ook niet onaardig gedaan in Amsterdam.

11 augustus 2023 om 16:11

Klopt en ergens vind ik dat wel fijn. Wat mij betreft hoeft het ook niet zo hoffig zoals dat vaker bij Ajax in het verleden ging, gepaard met een bepaalde atittude :D Daarnaast vind ik dat Steijn nog beter overkomt dan EtH in zijn begin dagen. Hoe het zich verder uit gaat spelen qua resultaten in de toekomst, daargelaten natuurlijk, maar voor het begin doet hij het in mijn ogen uitstekend.

Salaris inleveren? Blijkbaar is zijn salaris zo belangrijk dat hij lekker met het 2e elftal staat te trainen ipv verkassen naar een andere club. Voetbal staat al jaren niet meer voorop bij hem, helemaal prima trouwens. Dit was 8 jaar geleden zo'n goede speler, zonde

11 augustus 2023 om 14:08

Man geef hem eens ongelijk. Ziyech is gehaald maar is not een halve seizoen normaal opgesteld of heeft normaal de tijd gekregen om te spelen en zijn kwaliteiten te etaleren. Dat hij kwaliteiten heeft staat gewoon buiten kijf en dat heeft ie nog maar eens op het WK laten zien terwijl hij geen basis speler was bij Chelsea. Sowieso lopen ze daar onwijs te kloten en ik vind dat het niet allemaal de schuld is van Ziyech dat hij niet de man is daar. Ik vraag me werkelijk af waarom ze hem uberhaupt gehaald hebben als ze hem telkens wissel zetten of van het veld halen terwijl hij meer dan heeft aangetoond een geweldige winger te zijn als je hem de vrijheid geeft op die rechterkant. Ze zijn ook nog eens 12de geindigd in de PL met al die non wanna be wingers en dan heb je zo'n speler op de bank zitten. Die zijn echt totaal de weg kwijt daar.

Ook interessant om te vermelden is dat Ajax zaterdagavond tegen Heracles gaat starten met Medic en Hato centraal achterin. Berghuis en Forbs zullen er niet bij zijn, dus de verwachte opstelling is Rulli/Ramaj, Rensch, Medic, Hato, Wijndal/ASE, Klaassen, Tahirovic/ Taylor, Van de Boomen, Bergwijn, Brobbey en Conceiçao/ Kudus.

11 augustus 2023 om 14:06

Forbs is er niet bij? In het artikel staat dat Steijn aangeeft dat hij in zou kunnen vallen, echter nog geen hele wedstrijd kan spelen. Dus het komt op mij over dat hij op de bank zit maar wel mee kan doen?

Jammer.
Die jongen is beter dan meer als de helft van de selectie van Ajax. Zou zeker een toegevoegde waarde zijn zowel voor Ajax als het Nederlands voetbal.

11 augustus 2023 om 14:44

Jij bent nog lief, meer dan de helft? Kan jij 3 spelers opnoemen bij Ajax die beter zijn dan Ziyech?

Indien Kudus inderdaad blijft, is Ziyech niet nodig. Maar ik had liever dat hij het over defensieve versterkingen zou hebben, of een reservespits die hij op de korrel zou hebben.

11 augustus 2023 om 14:29

Dat heeft hij ook gedaan, en daar was die gewoon stellig in. Die gaan er komen. Klaar.

11 augustus 2023 om 18:11

Fijn, hij had het over twee defensieve versterkingen en iemand in de spits. Maar wie? Hebben we het hier inderdaad over Sutalo en Ito, of...?

Kortom, als Kudus weg gaat. Tegen die tijd heeft Ziyech denk ik al getekend bij PSV.

Steijn, het lijkt me verstandig om - en dan heb je het al beter gedaan dan je voorganger - de poppetjes op hun beste plek te zetten. Aub geen gekke experimenten met Bergwijn of Taylor op 10, of Forbs in de spits. Haal je 1 persoon uit positie, zijn er 2 ontevreden.

We hebben het veel te weinig over een 10. Dat is wat wij nodig hebben bij Ajax een speler die een bal kan aannemen en doorspelen naar de voorhoede of zelfs een schot vanaf afstand kan produceren. Zonder dat hij zelf als een kip zonder kop overal rondrent en geen bal raakt. Dat is gewoon pijnlijk om naar te kijken op het middenveld van Ajax. Ik hoop echt dat Mislintat daar mee bezig is en dat er nog iets gaat komen.

11 augustus 2023 om 14:58

Komt goed. Taylor gaat nog vlammen hoop ik

11 augustus 2023 om 15:12

Ik zie dan liever Taylor inderdaad op die positie en laat Klaassen maar stofzuigen. Want zoals het er tegen Dortmund aan toe ging dat kan echt gewoon niet. Ik denk overigens dat Klaassen veel meer kan toevoegen in die rol en veel meer waarde zou kunnen leveren dan wat hij tot nu toe heeft gedaan. Want Klaassen kan nog best van waarde zijn met zijn ervaring voor dit Ajax maar niet in de 10 rol.



11 augustus 2023 om 15:19

Idd in spits zou nog kunnen als de 1e en tweede spits geblesseerd zijn maar heeft ook niet mijn voorkeur. Bij Werder Bremen speelde Klaassen toch ook veel meer controlerend?

11 augustus 2023 om 15:43

Dat zou ik niet doen, dan kan je altijd nog van positie switchen met Kudus en eventueel andere opties. Klaassen rechts half posteren ipv Taylor zou wel beter uitpakken voor het middenveld. Dan kan hij ook samen met Tahirovic het defensieve gedeelte regelen en als Rensch blijft ook hem wat meer ondersteunen daar aan die rechterkant. Ik zie dat wel als een oplossing voor in ieder geval een meer gebalanceerd middenveld.

Is al heel lang persona non grata.
Gaat over 2 jaar niet op de bank zitten.
Neemt de leiding niet, maar zegt wel wat hij denkt.
Fantastische voetballer, maar de randzaken zijn niet in orde.

Iedereen die hem terug wou snapt het project waar wij inzitten niet, ik stel voor om een andere club te supporten.

Als we kijken naar de grote clubs in Duitsland
Dortmund/bayern
Die scouten op de persoon naast het voetbal.
Jongens die bereid zijn om te werken, alles te geven voor de club en zichzelf.

Vergelijk ziyech nou eens met een kimmich
Compleet andere spelers, die op eenzelfde positie kunnen spelen.
Zelfs toen de magiër fantastisch was, zou ik elke dag van de week mijn geld op kimmich zetten.

Momenteel geen optie, waarschijnlijk morgen weer wel.
Ik snap niet waarom hij niet allang weer bij Ajax rond loopt.
Geld word er toch uitgegeven en waarom dan niet aan een speler waarvan je weet wat ie kan.

Fijn om te horen. Hoeft voor mij persoonlijk namelijk echt niet terug te keren. Was sowieso al nooit echt een fan van Ziyech. Ja hij kan veel met de bal aan zijn voet, laat mooie dingen zien... maar tegelijkertijd zie ik hem zat kansen verpesten in een wedstrijd. Is het ook een mannetje met gebruiksaanwijzing...

Weet dat ik één van de weinige Ajacieden ben die hem liever niet ziet terugkeren, maar ik stoor me meer aan hem dan dat ik van hem geniet.

Prima vent die Steijn. Zodra die Verweij aan het woord komt hoor je meteen die negatieve manier van vragen stellen, wat een frustratie zit er in die man. Joep Schreuder ook, verbitterde ventjes die zichzelf echt heel wat vinden en een bepaalde grootheidswaanzin over zich heen hebben. Steijn maakt in de communicatie een prima indruk, 31 augustus staat er een volwaardige selectie die mee kan doen om het kampioenschap. En inderdaad, welke Nederlandse speler had Ajax nu dan aan moeten trekken? Van de beek die amper gespeeld heeft voor 20 miljoen? Komende 3 wedstrijden zorgen dat je je punten pakt en met de nog komende aanwinsten je ploeg nog sterker maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren