Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sprinter wil weddenschap van 40.000 euro aangaan met Bellerín

Laatste update:
/

De Britse sprinter Richard Kilty is benieuwd hoe snel Héctor Bellerín en Theo Walcott van Arsenal zijn, als het er écht om gaat. De 25-jarige Britse sprinter heeft ook gelezen dat verdediger Bellerín zo ontzettend snel is, dat hij Usain Bolt zou verslaan op een afstand van veertig meter. Hij gelooft het echter niet, tot hij het zelf ervaren heeft.

Metro bracht maandag naar buiten dat Bellerín 4.42 seconden doet over een afstand van veertig meter, waar Bolt in 2009 een wereldrecord liep en 4.64 seconden deed over de eerste veertig meter tijdens de honderd meter sprint. Kilty is momenteel wereld- en Europees kampioen op de zestig meter en gelooft niet, dat Bellerín hem zou kunnen kloppen in een rechtstreekse confrontatie.

“De media claimen dat Héctor Bellerín veertig meter loopt in 4.42 seconden. Absolutely no way. Zijn die journalisten soms idioot? Ik zet 30.000 pond in om tegen Bellerín en Theo Walcott te racen op welke afstand dan ook, wanneer dan ook en waar dan ook. Die race zal heel snel voorbij zijn. Dus: als die jongens ook geld inleggen, zal ik iedereen met plezier laten zien dat ze níet zo snel sprinten als de media claimen!”, verkondigt Kilty via Twitter.

Vind jij dat Héctor Bellerín en Theo Walcott de weddenschap aan moeten gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zet. Het kan toch ook bijna niet of wel? Bellerin en Walcott kunnen anders wel sprinter gaan worden. Ben benieuwd.

14 april 2015 om 17:15

k vraag me af of ze gewoon 40 meter pakken van bellerin terwijl hij al begonnen is met sprinten. of dat hij ook vanuit stilstand begint.

14 april 2015 om 18:20

Pakken ze niet. Het is gedaan in het fitness centrum van Arsenal. Het is een ding onder de spelers om ergens een record op te hebben. Hij is vanuit stilstand begonnen.

14 april 2015 om 20:06

Op een loopband kan je wel sneller lopen, misschien dat dit de reden is. Maar natuurlijk zijn die snelle voetballers nog pakken trager dan die topsprinters. Bellerin zou totaal geen realiteitsbesef hebben als hij die weddenschap aangaat.

14 april 2015 om 20:50

Kan toch ook gewoon leuk zijn om een keer te doen? Jezelf meten met een topsprinter? Ik zou als Arsenal zijnde deze man uitnodigen om het te komen proberen.

Het zou ook totaal geen schande zijn voor de voetballers mochten ze verliezen, daarnaast kan die sprinter ze ook nog best wat dingen leren, qua techniek.

Ik zeg: Doen en leuk filmpje op de Arsenal website van maken.

14 april 2015 om 23:03

Welbeck is ook behoorlijk snel

14 april 2015 om 17:16

Het hele punt is dat de sprint van Bellerin waarschijnlijk met een 'rollende start' is gemeten en dat Usain Bolt vanaf de startblikken is gestart. Dan is het mogelijk dat Bellerin sneller is gemeten.

14 april 2015 om 17:26

klopt

sprinters in de atletiek trainen niet voor niets honderden uren op hun start en vanuit volledige stilstand op snelheid komen kost de meeste mensen enorm veel tijd, bij een bellerin bv zijn zijn gemeten snelheden idd gebaseerd op een ''rollende start'' en daarom totaal niet te vergelijken met spintwedstrijden

14 april 2015 om 17:59

Enorm veel tijd is enkele seconden niet ;-) snap wel wat je bedoelt uiteraard.

14 april 2015 om 18:19

Nee, de sprint van Bellerin is gemeten vanaf stilstand. Het is bij Arsenal een ding om zo'n record neer te zetten. Je gaat echt niet op halve snelheid beginnen hoor.

14 april 2015 om 20:53

Gooner4, dit word zovaak gezegd in al deze topics, maar toch blijven mensen maar komen met: Het was vast niet uit stilstand gemeten.

Bepaalde mensen willen altijd maar wat schreeuwen terwijl ze geen idee hebben waar ze het over hebben. Als je jezelf even verdiept in de situatie kom je er inderdaad achter dat dit bij Arsenal wel een dingetje is zegmaar, en dat het uiterst serieus uitgevoerd word.

15 april 2015 om 07:29

op 4,64 seconden totale tijd wel

alles is relatief, dus relatief kost de start een sprinter extreem veel tijd...

14 april 2015 om 17:17

ik denk toch dat voetballer zijn meer oplevert mocht je twijfelen over een carriereswitch.

14 april 2015 om 17:27

@ alninoo: Usain Bolt verdient toch zo'n goede 20 miljoen per jaar. Dus het hoeft niet zoveel te schelen. Maar je moet dan wel elke wedstrijd presteren natuurlijk. Als voetballer kan je mindere momenten hebben.

14 april 2015 om 17:34

Ja maar dat is volgens mij ook zo'n beetje de enige in zijn soort die dat bedrag pakt. Ik ken een gozer die afgelopen keer de Olympische estafette liep voor het Nederlands team maar die moet gewoon geld bij elkaar sprokkelen om te kijken of hij wellicht weer een Olympische campagne kan plannen. Dan zit je als een (beperkte) voetballer als Walcott toch beter bij Arsenal salaristechnisch gezien.

14 april 2015 om 18:11

Klopt elninoo, in de breedte verdienen voetballers veel meer. Kijk bijv. naar een wereldsport als tennis. Alleen de top100 kan bij wijze van spreken hotels betalen de gehele tour, de rest slaapt gewoon op het park in een tentje of op een of andere camping.

14 april 2015 om 18:15

Bij Tennis is dat echt onzin, er zijn daar genoeg sporters die zo'n 4ton tot 1 miljoen bij elkaar gesprokkeld hebben als nummer 100-laatst.

14 april 2015 om 18:16

Klopt. Tennis is alleen leuk om recreatief te spelen of als top 100 speler. Val je niet onder die categorie eet je droog brood en heb je pech.

14 april 2015 om 20:28

Wie ken jij dan? want al die gasten hebben een Noc*nsf a status op dit moment.

15 april 2015 om 00:20

Moet ik me nu verantwoorden tegenover jou? Als een van mijn vrienden mij verteld dat hij dat geld bij elkaar moet sprokkelen om niet te hoeven werken maar te kunnen trainen dan geloof ik hem op zijn woord. Dan kun jij stellen dat hij een Noc NSF status heeft maar dat is gewoonweg niet waar.

15 april 2015 om 07:36

noc nsf status zegt ook verdomd weinig

in nederland kan je bijna alleen al voetballer veel geld verdienen met je sport

noc nsf geeft wat geld per sporter, maar het ge;d wordt vooral gebruikt voor trainingen, staf etc

maar iemand die traint voor een olympische campagne moet ook gewoon de huur van zn woning, verzekeringen eten etc betalen

ook halen voetballers behoorlijk wat geld met persoonlijke sponsordeals bonnen, waar veel andere sporters veel minder geld op kunnen halen

daarom zie je ook vaak dat jongens de voor een olypmische campagne trainen of bij defensie gaan werken, want daar kunnen ze zich richten op hun training en krijgen ze een fatsoenlijk salaris betaald, of dat de sporters bij hun club/bond/sponsor een betaalde functie krijgen om op die manier in hun levensonderhoud te voorzien, mar dit kost wel veel tijd die zon sporter ok had unnen gebruiken om te trainen als het geld niet doorslaggevend zou zijno

14 april 2015 om 17:19

Zeker tegen de wereldkampioen 6 meter leggen ze het zwaar af, Bolt is een trage starter dus die eerste 40m zijn z'n zwakke punt. Deze man zal dat absoluut niet hebben

14 april 2015 om 18:13

6 meter? :-) wereldrecord staat op 0,31 seconden.

14 april 2015 om 23:00

Klopt, om de vergelijking te maken met de eerste 40m van Bolt trekt op niks. Idereen weet dat dat de slechtste meters zijn van Bolt. De techniek van zo'n sprinter is helemaal anders dan een voetballer. Nike heeft ooit zoiets gedaan met Ronaldo tegen een sprinter. Sprinter was sneller in rechte lijn, maar Ronaldo was weer een pak sneller zigzaggend over dezelfde afstand. Het is hoe je het bekijkt.

Ik heb altijd het gevoel dat je met voetbalschoenen en op gras altijd een tikkeltje sneller rent.

14 april 2015 om 17:09

Het lijkt mij dat je meer afzet hebt, je kan gelijk hebbeb.

14 april 2015 om 17:14

atletiekbanen worden gemaakt om zo snel mogelijk te lopen. Daarnaast zijn de schoenen en de spikes eronder geperfectioneerd om zo snel mogelijk te lopen.
dus tja....beetje onlogisch dat je met voetbalschoenen op gras harder loopt dan met spikes op een atletiekbaan.

14 april 2015 om 23:02

Is waar. Ik weet niet of iemand zo'n schoen heeft vastgehouden? Die wegen echt helemaal niks.

14 april 2015 om 17:17

Aan de andere kant heb je ook weer meer weerstand...
De vraag is bij mij, op wat voor terrein is de test uberhaupt gedaan.

14 april 2015 om 17:37

Ja, daarom lopen alle sprinters met voetbalschoenen op gras.

Gras is niet gelijkmatig en soms glibberig.
Spikes geven meer houvast dan noppen.

Daar gaat je theorie.

14 april 2015 om 18:32

Iedereen komt, jij moet echt iedereen op hun ongelijk wijzen of niet? Het enige wat jij doet is mensen uit lokken tot één reactie. Hij suggereert iets, hij zegt niet dat het waar is.

15 april 2015 om 12:30

En @iedereen komt suggereert dat het niet waar is. Daarbij bestaat discussies toch uit men hun ongelijk wijzen?

We komen hier niet om dingen te leren, kom op.

Is een leuke publiciteit stunt

14 april 2015 om 17:13

Zou leuk zijn moest de inzet aan een goed doel geschonken worden door de uiteindelijke winnaar.

14 april 2015 om 17:29

als de voetballer zou winnen, wat haast onmogelijk is als je het mij vraagt, wel

een hardloper die niet bij de wereldtop op de grote afstanden hoort verdient namelijk niet extreem veel geld en de beste man loopt het risico zn spaarcentjes kwijt te raken

14 april 2015 om 17:37

Maar niet iedere hardloper gaat 30.000 pond neerleggen, dit gaat over ek en wk winnaar, dus zeker een wereld top hardloper.

14 april 2015 om 17:37

Nou in de tekst staat dat hij Europeeskampioen en Wereldkampioen is op 60m dus denk dat hij niet echt slecht is ofzo en weinig inkomsten heeft

15 april 2015 om 08:00

ramos en rikkert,

geloof mij nou maar als ik zeg dat hij een fractie verdient van wat voetballers van arsenal verdienen

als jullie ook ff de moeite zou nemen je in te lezen in mr kitty zou je er al snel achter komen dat hij op de 60m indoor en de estafette de medailles behaald heeft

de grote namen als bv bolt doen niet mee aan indoorevenementen, ook stelt europa op het gebied van sprinten helemaal niks voor, op wk's wordt geen enkel groot sprintnummer door een europeaan gewonnen...

ook is de 60 meter niet een van de ''grote'' afstanden zoals de 100m of 200m waar alle topsprinters zich op richten

verder heeft mr kitty in 2013 een hele tijd zonder sponsor gezeten en had dus geen inkomen, hiredoor kon hij geen trainer inhuren en kon hij niet trainen op een atletiek- of trackbaan, maar moest ie op zn gympies op de weg trainen, in die periodeheeft hij ook zeer serieus getwijfeld maar bij defensie te gaan werken zodat hij iig een inkomen zou hebben

na ruim een half jaar heeft hij toen weer een hele kleine bijdrage gekregen waardoor hij weer kon gaan trainen en kon stoppen met solliciteren

dus nogmaals leef je ff in dan weet je ook waar je het over hebt ipv onzinnige opmerkingen te posten dat een hardlopertje als mr kitty volgens jou bergen met geld heeft liggen vergelijkbaar met de voetballertjes van arsenal...

16 april 2015 om 01:32

Leuk.. Alleen heet hij kilty en geen kitty, dus hoe serieus we jou moeten nemen weet ik ook niet.

Lijkt me cool om te zien. Er word altijd zoveel geschreven, meten is weten, dus game on zou ik zeggen

Elke afstand, wanneer en waar? Nou dat is een makkelijk verdiend zakcentje voor Bellerin dan. Op een voetbalveld de 1500m of meer. Laat maar zien dat je ze pakt dan.

14 april 2015 om 17:23

Precies, gewoon lekker 15km kiezen als Walcott zijnde. Die wint dat sowieso van de drie haha.

14 april 2015 om 17:27

15 km? Lekker veel rondjes lopen. 15 km sprinten kan al bijna niet. Sowieso al 1 tot 2 km.

14 april 2015 om 18:03

Ik weet niet wat jij onder sprinten verstaat, maar in mijn ogen is dat 100%. Er is niemand die 1 kilometer kan sprinten zonder verval.

14 april 2015 om 18:28

@juicher
Idd, waar hun het over hebben is een duurloop ofzo. Probeer maar eens 20 seconden volle bak te sprinten... Lukt je niet🙈

14 april 2015 om 23:13

Ik zeg toch niet dat ze moeten sprinten? Die jongen zegt dat ze hem mogen uitdagen voor elke afstand. Dan is vanuit Walcott zijn oogpunt het allerslimste!

15 april 2015 om 02:17

Hoezo heeft hij dan zo'n goeie conditie.

15 april 2015 om 12:38

Ik kan je vertellen dat Walcott zeker beter 15 km kan hardlopen dan die sprinter. Ik ben zelf een middellange tot lange afstandlopers. Soms moest ik duurlopen samen doen met sprinters. Zelfs één van de beste van Nederland kon het amper 40/45 min volhouden op een tempo van 15km per uur. Dus ja dat moet Walcott wel kunnen overtreffen.

14 april 2015 om 17:29

Dan mag je eerst met langere afstanden aankomen. Zo'n sprinter kan ook wel een prima 1500 lopen hoor. Daarvoor zou je moeten gaan voor duurloopafstanden..

Ik geloof wel dat deze man sneller is, maar god wat komt dit arrogant en waardeloos over. Dan bedoel ik hoe het in dit bericht staat, geen idee of die het zo bedoelde.

14 april 2015 om 17:13

Hoogstwaarschijnlijk heeft hij aandacht nodig. Klopt wat je zegt.

14 april 2015 om 17:16

Aandacht nodig? Waar slaat dat nou weer op?
Probeer je eens in zijn situatie in te leven:
Hij zal waarschijnlijk keihard trainen om zo snel mogelijk te sprinten, is dan niet voor niets ook Europees kampioen op de 60 meter. Dan krijg je ineens te horen dat er ineens een aantal voetballers zijn die zonder zo gespecialiseerd op het als maar snel rennen trainen, sneller zijn dan dat jij bent. En voor het gemak geloven heel veel mensen dat ook nog eens. Daar sta je dan, Europees kampioen op de 60 meter en iedereen denkt dat er zat voetballers zijn die dat makkelijk zouden verbreken. Ik zou me dan ook best genaaid voelen en het ongelijk van de media willen bewijzen.

14 april 2015 om 17:30

Ik heb je een randje gegeven vanwege je hoge inlevingsvermogen in Kilty's plaats, ben het er helemaal mee eens. Wel vraag ik mij af of Kilty deze twee niet onderschat, voetballers trainen hun hele carrière op sprinten op korte afstand, voetballers doen niet anders dan continu versnellen op korte stukjes, zou het dan zo gek zijn dat een erg snelle voetballer sneller kan accelereren dan sommige sprinters? Van Bolt weet iedereen dat het een tragere starter is, en een sterke finisher, het zou misschien best kunnen dat Bellerin de eerste 40 meter ietwat sneller is.

Zoals de Telegraph zegt:

There is little doubt that Kilty would feel the loss of £30,000 far more than two Premier League footballers - it is a couple of days' wages for Walcott - but is Kilty's confidence misplaced? Footballers are trained for short sprints from an early age, so being quicker to 40m than Bolt may not be so surprising.

• Premier League's top 20 fastest players revealed

Without taking tiredness into account, 4.42sec for 40m would equate to a 100m time of 11.05sec.

Bolt is still accelerating at 40m. With fatigue affecting Bellerin and Walcott over the longer sprint distance, the 100m time would be

14 april 2015 om 17:32

Precies. Ik kan het me ook wel voorstellen. Hij heeft gewoon zelfvertrouwen en weet dat hij toch wel sneller is. Ik denk ook dat gewoon wint. Zelfvertrouwen uitspreken vind ik niet arrogant in dit geval.

14 april 2015 om 17:33

topreactie!

alleen nog een kleine toevoeging, de sprinter moet vanuit volledige stilstand wachten tot het startschot klinkt voordat hij mag bewegen, vanaf dat moment loopt ook al direct de tijd

de voetballers liepen al over het veld en besloten zelf op welk moment ze de sprint begonnen

en vermoedelijk zullen de journalisten bij de meting ook een zo gunstig mogelijk moment hebben gekozen om de tijd te starten

wss zijn ze tijdens een sprint met startschot kansloos tegen deze man en nog heel veel andere specifiek getrainde atleten

14 april 2015 om 17:39

Wat Darkblade zegt is waar. Ik heb zelf aan Atletiek gedaan. Ik weet ongeveer hoe het voelt. Wereldtop atleten zullen altijd sneller blijven dan voetballers.

14 april 2015 om 17:41

Sorry jongens krijg men reactie niet aangepast, het artikel staat op de site van de telegraph.

14 april 2015 om 17:43

Darkblade,

Komt dan nog eens bij dat voetballers en sprinters anders sprinten.

Een sprinter geeft alles wat ie heeft in één keer. Hij gaat tot het randje van de melkzuurproductie en soms er zelfs iets over. Die is na zijn prestatie uren niet meer bruikbaar.

Een voetballer niet. Hij moet doseren, want er komen nog tig sprintjes aan.

Wees maar gerust dat zelfs 'maar' een Belgisch of Nederlands sprintkampioen deze heren voetballers zo naar huis loopt.

Maar de mensen lusten zo'n verhalen wel. Het zijn dezelfde types die denken dat Usain Bolt echt zou uitblinken bij Manchester United.

14 april 2015 om 18:25

De voetballers liepen niet al over het veld. Het is in het fitness centrum van Arsenal gedaan. Ook gewoon vanuit stil stand.

Wat wel een verschil is, is het reactievermogen bij de start denk ik. Deze sprinter is erop getraind om zo snel mogelijk te beginnen en is helemaal gefocust op de strart.

14 april 2015 om 17:28

Wilt gewoon weten of ze echt zo snel zijn? Is geen aandacht trekken. Hij wilt zelf weten of het zo is om ze uittedagen of het wel zo is of niet.

14 april 2015 om 18:21

Ik doelde ook op de manier hoe hij het zegt. Vind het voor de rest wel leuk.

De sprinttijd van Bellerin en Wallcott zullen wellicht anders gemeten zijn, met verschillende andere factoren die een rol spelen zoals op veld rennen met voetbalschoenen i.p.v. op gravel met ander renschoeisel. Zou het in ieder geval graag willen zien.

Ben vaker benieuwd naar hoe snel voetballers zijn vergeleken met topsprinters..

14 april 2015 om 18:17

Veel snelle voetballers hebben vroeger ook atletiek gedaan. Walcott, Onuoha, Miyaichi, Bale, Nathan Dyer hebben allemaal als jonge jochies (14-15 jaar oud) een tijd gelopen van rond de 10.5 a 11.5 seconden. Hadden ze zich daarna op het sprinten gericht hadden ze zeker goede sprinters kunnen worden. maar ze zijn gaan voetballen en dan train je toch heel anders waardoor toch deel van de snelheid en explosiviteit verloren gaat. Denk dat zulke jongens nog steeds een 11.5 tot 12.5 seconden tijd op de 100meter kunnen halen. Maar 100m op WK atletiek of Olympische Spelen moet je om de finale te halen toch onder de 10 seconden en voor medailles naar de 9.70.

Dus voetballers zullen nu vernederd worden door de top-10 sprinters van deze wereld. Geen schande maar leuke wedstrijd is het niet.

Ik zou wel 1500meter willen zien tussen een stalen long als Darmian, Bolt en een marathonloper.

Denk ook wel dat die gelijk heeft, C. Ronaldo heeft ook zoiets gedaan en hij werd afgetroefd op de echte sprint, maar op een sprint waar om obstakels heen geslalomd moet worden was Ronaldo veel sneller omdat hier een hele andere techniek bij komt kijken, ik denk persoonlijk niet dat een voetballer van een topsprinter kan winnen omdat het om hele andere technieken gaat

Heerlijk! Zo'n duel zou ik wel eens willen zien! kijken of echte topsporters in het voetbal het goed doen t.o.v. van de atleet!

14 april 2015 om 17:16

de atleet is geen echte topsporter?

Traint waarschijnlijk heel wat meer uurtjes in de week dan die voetballers.

14 april 2015 om 19:48

babymongo,

Sprinters trainen niet zo veel, maar wel heel explosief.

Als tiener, lid van een goede atletiekclub, mochten we eens meetrainen met de prof voetballers van AA Gent.

In no time konden we niet mee met die voetballers. Daar schrokken we toch wel van, want sommige van ons trainden harder dan die voetballers en waren echt wel talenten.

Maar de fysieke arbeid in voetbal is anders. Het is interval eh, korte sprintjes, wandelen, staan, terug een kort sprintje. En daar trainen ze specifiek op, waardoor ze deels andere spieren ontwikkelen.

Spieren die 'wij' lopers minder hadden.

14 april 2015 om 21:44

@babymongo
Pff moet ik dat ook erbij zetten..

Ik bedoelde dus te zeggen: De vergelijking tussen de topsporter die voetbal doet, en de topsporter die doet sprinten.

Tussen de regels lezen is niet jouw ding ofwel?

14 april 2015 om 22:29

@iedereen komt ja dat snap ik ook wel. Je kunt goed volhouden wat je traint en wat je elke dag doet.

Een sprinter kan geen marathon lopen en een marathon loper kan niet sprinten, maar daarom zijn het beiden nog wel topatleten. Ze vragen alleen wat verschillends van hun lichaam, dus hun lichaam is ook verschillend belastbaar.

Usain Bolt traint als topsprinter toch nog 3 uur per dag. Dat is voor een topsporter idd niet heel veel, maar veel voetballers zullen het niet halen.
Niet iedereen traint nog zoveel voor zichzelf als Ronaldo.

14 april 2015 om 18:06

En wat is dan precies goed doen?

14 april 2015 om 21:44

Dat mag je zelf invullen.

Het zijn toch niet Bellerin en Walcott die beweren dat ze sneller zijn dan Bolt. Het is een uitspraak van een Engelse journalist, dus dan zou in feite hij moeten worden uitgedaagd. (Niet om zelf te lopen maar wel qua inzet)

Wel een beetje onzin om die vergelijking te maken tussen Bellerin en Bolt op 40 meter. Bellerin is al in beweging op het moment dat hij zijn sprint inzet en bij Bolt kijken ze naar de eerste 40 meter, die vanaf het startschot wordt geteld. Van die 0.22 seconden verschil kun je er zo al 0.10 tot 0.15 aan reactietijd aftellen voordat Bolt in beweging komt, en vervolgens duurt het ook nog even tot hij op topsnelheid ligt, dus echt een goede vergelijking is het niet. Weer wat sensatie in de media, maar als je even goed kijkt naar hoe en wat is het gewoon appels en peren vergelijken.

14 april 2015 om 18:26

Hij is niet in beweging. Het was in het trainingscentrum van Arsenal vanuit stilstand..

14 april 2015 om 18:38

In dat geval heb ik de verkeerde informatie gebruikt, ik dacht dat het ging om een situatie uit een wedstrijd. In dat geval is het wel wat beter vergelijkbaar

14 april 2015 om 19:03

Haha bent niet de enige als ik het zo lees. Mja staat er ook niet bij.

Vind 't sws wel wat scheef. Bolt is de snelste op de 100 meter, niet op de 40. Nu lijkt het alsof Bellerin één van de snelste mensen ter wereld moet zijn, terwijl zowat elke sprinter die gespecialiseerd is in 40/60 meter hem eruit zal rennen. De vergelijking met Bolt is gewoon raar, aangezien Bolt lang niet de snelste is op 40 meter. Mja, het trekt wel de aandacht en dat is media..

Vanuit stilstand op een atlethiekbaan zal de sprinter winnen. Op een voetbal veld in een versnelling geef ik Theo en hector een kans om te winnen.

14 april 2015 om 18:10

Moet je eens flimpjes kijken van 100 meter sprints en zeker 60 meter sprints. Hoe snel trekken die atleten door. Als ze eerst in 80 minuten 12km lopen heeft Walcott een kansje door beter uithoudingsvermogen. Uit stilstand of de laatste 40 meter van een 60 meter race of zelfs van 100 meter race worden Bellerin en Walcott opgevreten. Kitty is de wereldkampioen he die dag in dag uit uren besteed aan korte sprints.

Haha Kilty wint dit sowieso. Als walcott slim is kiest hij voor de afstand van 15 km :P dan heeft hij wel zeker een kans. Kilty is veel zwaarder haha.

Het zou best kunnen dat ze sneller zijn en lijkt me ook wel leuk om te zien, maar sprinters beginnen uit stilstand en ws was Bellerin al in beweging.

Is toch logisch dat zo'n man er een beetje moe van wordt. Hij is waarschijnlijk 24 per dag bezig met zijn sport (hardlopen) en in de media wordt dan links en rechts geroepen dat sommige voetballers snellere tijden neerzetten. Lijkt mij ook lachwekkend. ....

Die sprit van 40 m was wss niet uit stilstand

''als de jongens ook geld inleggen" , ook een manier om snel geld te verdienen...

Mooi initiatief. De winner kiest een goed doel uit om al het geld te doneren. Met als sponsors de britse atletiekunie en arsenal.

14 april 2015 om 17:36

onzin, voetballers verdienen extreem veel geld, maar in de atletiek is dat heel ander verhaal

dus als die voetballers daadwerkelijk denken sneller te zijn dan een professional dan moeten ze de wedstrijd aangaan en het geld neerleggen en wint de professional dan is het geld voor hem en moet hij er lekker mee doen wat hij wilt

Zou helemaal tif zijn als ze het bedrag na afloop aan een goed doel zouden schenken!

Ik vind dat vergelijken met Bolt over 40 meter sowieso belachelijk. Bolt ligt iedere grote race na 40 meter gewoon laatste door zijn slechte start. 40 meter later gaat hij 45km/h. Ga het eens vergelijken met een goede starter als Gatlin of een 60m loper als deze Kitty. Dan is Bellerin nog steeds indrukwekkend maar toch heel stuk minder.

Bolt is sws al anders. Heeft ten eerste al veel langere benen en het is algemeen bekend dat je dan trager bent op de eerste meters. Deze man zal echt wel wat sneller zijn op de eerste meters, maar daarna is de topsnelheid niet zo hoog dan die van Bolt. Ditzelfde geldt voor Bellerin en Walcott.

En mensen, de tijd van Bellerin is vanuit stilstand, niet in de wedstrijd gemeten. Dit doen ze bij Arsenal vaker, het is een soort wedstrijd.

14 april 2015 om 18:37

Ik zou dan weleens een video daarvan willen zien. Ik vind het namelijk vrij moeilijk te geloven dat voetballers een wereldkampioen korte sprint kunnen verslaan of in ieder geval moeilijk maken.

14 april 2015 om 19:07

Weet je wat de media goed doet? Bolt erbij betrekken. Het probleem is echter dat Bolt de snelste man ter wereld is op de 100 meter, niet op de 40. Er zijn meer dan genoeg sprinters die sneller zijn dan Bolt op de 40 meter. Nu is Bellerin op die eerste 40 meter ook misschien sneller en dat is de 1e keer dat dit gemeten is bij een voetballer (of dat het is uitgekomen). De media gaat dus direct die link leggen, terwijl het een onzin vergelijking is. Maar ja, dat is media en dat is slim van de media. Als je had gezegd Bellerin is sneller dat sommige sprinters op de 40 meter.. tja.

Ronaldo heeft ook een keer zo'n sprint gedaan op een korte afstand tegen een topsprinter uit Spanje. In een rechte lijn verliest hij het, omdat een sprinter een andere houding heeft en zo recht mogelijk blijft, waar een voetballer iets meer op en neer gaat (van links naar rechts). Die mensen zijn veel gespecialiseerder. Ronaldo won weer op de slalom, omdat voetballers hier natuurlijk weer sterker in zijn.

14 april 2015 om 19:15

De media doet dat inderdaad goed. De naam Bolt is bij iedereen bekend en dat betekent dus hits. Ik gaf in eerdere reactie ook aan dat ik de vergelijking met Bolt belachelijk vind en weleens wil weten wat betere starters op de 100 en specialisten op de 60 laten zien op de 40.

Bolt verslaan op 40 meter blijft knap, die Bellerin is retesnel. maar ik denk dat vele sprinters en een dozijn aan voetballers de tijd van Bolt kunnen verslaan of evenaren.

Funny challenge hier valt flink geld mee te verdienen

Ik denk dat er in de NFL best wat jongens lopen die een wereldkampioen sprinten kunnen verslaan. Justin Gatlin was ook wereldkampioen 60 meter sprint maar op 40 yard dash in de NFL draft combine legde die het wel af tegen wat NFL spelers op bepaalde posities

14 april 2015 om 19:31

Denk dat al die NFL wide-receivers of hoe die ook heten en rugby wingers Bellerin ook aankunnen. Die spelers zijn pure kracht getraind om die kracht om te zetten in korte felle sprints. Bij voetbal word meer uithouding gevraagd (qua kilometers dan, niet de rest van fysieke aspect)
NFL jongens zijn denk ik te zwaar om te doen wat Gatlin uiteindelijk wel kan, en dat is doorversnellen op de laatste 40 meter van de 100.

14 april 2015 om 20:04

Die Gatlin weegt 83 kg. Er zijn best wat wide receivers en cornerbacks van dat gewicht.

Met de computer kunnen de desbetreffende sprints naast elkaar gezet worden en dan weet je gauw genoeg hoe het zit. Ik geloof het eerlijk gezegd ook niet. Vergeet niet dat Bolt vetrekt vanaf nul. Als Bellerin al een bepaalde snelheid had, klopt de vergelijking al niet meer.

14 april 2015 om 20:06

Anders lees je gewoon een van de 10 reacties hierboven van mensen die uitleggen dat Bellerin die tijd heeft gelopen vanuit stilstand. Het was een soort wedstrijd in het Arsenal complex.

14 april 2015 om 20:41

Toch niet normaal meer word gewoon 10x verteld hierboven dat bellerin uit stilstand begonnen is en daarbij wil ik zeggen dat Cristiano Ronaldo helenaal niet tot de snelste voetballer hoort er zijn zoveel snellere voetballers zelfs bale is sneller
Mensen die zeggen dat de media niet goed vergelijkt moeten vervolgens niet hypocriet gaan doen als jullie niet weten waarover jullie praten. Ik kan me goed voorstellen dat voetballers een uitdaging kan zijn voor een top sprinter ik denk echt niet dat een topsprinter een bloedsnelle walcott zo ver achter zich laat

Wat een stommeling. Op een lange afstand verliest hij gewoon. Hij heeft niet de conditie van een voetballer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren