Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barça-verdediger vindt dat hij en zijn collega's meer belasting moeten betalen

Laatste update:

Héctor Bellerín is zich bewust van zijn privileges als voetballer. De ploeggenoot van Frenkie de Jong en Memphis Depay bij Barcelona ziet de gigasalarissen bij hem en zijn collega's en vindt dat daar een verantwoordelijkheid tegenover de samenleving uit voortvloeit. Bellerín pleit dan ook 'dat voetballers degenen zouden moeten zijn die de meeste belasting betalen'.

In gesprek met Ara wordt Bellerín gevraagd naar de financiële beloningen van het profvoetbalwezen. De 27-jarige vleugelverdediger vindt dat spelers hun verantwoordelijk moeten nemen, al begrijpt hij dat niet iedereen er zo over denkt. "Ik kom uit een famlie waarbij er maanden waren waarin er niets te eten was. Iedereen wil meer verdienen om comfortabeler te kunnen leven, maar met wat ik verdien moet je niet alleen naar je directe omgeving kijken, maar ook naar de samenleving, waar er erg precaire situaties zijn. We hebben hard gewerkt en veel moeten opofferen, maar we moeten ons bewust zijn van wat we hebben en als eerst willen helpen onze samenleving te stabiliseren."

"Profvoetballers zijn de mensen die de meeste belasting zouden moeten betalen", concludeert Bellerín dan ook. Dat de viervoudig Spaans international niet alleen uit is op geld, bewijst hij eerder in het interview. Daar bevestigt Bellerín de geruchten dat hij seizoen slechts 500.000 euro verdient bij Barcelona. "Ja, dat is waar", zegt de back. "Ik mag me gelukkig prijzen dat ik al jaren meedraai en ik in zo'n financieel comfortabele positie zit dat ik kan doen wat ik wil. Aan het eind van de rit hebben we niet zoveel nodig als we denken en ik leef een heel normaal leven. Mijn prioriteiten zijn niet gestoeld op economie."

Het zijn lessen die Bellerín in de loop der jaren geleerd heeft. De Catalaan had namelijk niet altijd een bescheiden uitgavenpatroon. "Toen ik jong was liet ik mezelf meeslepen door alle luxe, maar ik realiseer me dat ik toen erg verdwaald was. Ieder mag doen wat hij wil, maar ik wil mijn leven niet op die manier leven. Mijn gevoel is dat de dingen die me het gelukkigst maken gratis zijn. We leven in een kapitalistische wereld en zijn erg gefocust op kopen, kopen en nog meer kopen. Dat brengt je nergens. Als je al één auto hebt, waarom heb je er dan tien nodig?", aldus Bellerín.

Vind jij dat Héctor Bellerín gelijk heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een verademing in een wereld die verrot is en waar voetballers vooral aan hun eigen belang denken.

2 januari 2023 om 09:38

Überhaupt een verademing in een hedendaagse samenleving 😉

2 januari 2023 om 09:46

Idd een verademing van iemand die het begrijpt. Maar het zijn uiteraard niet alleen voetballers die in verhouding te veel uitbetaald krijgen. Meerdere beroepen zouden eens in de spiegel moeten kijken. En sommige hele bedrijfstakken (farmacie bv)

2 januari 2023 om 10:20

Met alle respect maar wat denk je dat de overheid zelf doet? Hoe zit het met de grote multinationals die amper belast worden in ons land? Een Shell dat amper belast wordt en het milieu verpest? We sturen miljarden naar Oekraïne voor een oorlog maar kunnen ondertussen de precaire situatie waar Bellerin het over heeft niet zelf oplossen.

Dat moeten de mensen doen die veel verdienen omdat ze aan hun eigen belang denken, waar ze ook jaren lang voor hebben gewerkt, deze moeten het oplossen en welk signaal geven wij zelf vanuit de maatschappij naar de overheid om dit soort zaken op te lossen? Het is altijd makkelijker om naar individuen te wijzen dan naar mensen die daadwerkelijk het beleid bepalen, wat is dat toch?

2 januari 2023 om 11:09

Sommigen denken dat we in een sprookjesachtige wereld leven waarbij we allemaal het beste met elkaar voor hebben.
Iedereen weet dat er genoeg geld is voor iedereen, we hebben er zelf voor gekozen om iedereen maar aan zijn lot over te laten.

2 januari 2023 om 11:52

@fcvoetbal23

Dat ik de schurft heb aan dat voetballers miljoenen en miljoenen verdienen, betekend niet direct dat ik het goedkeur van bedrijven, of dat ik het met alles wat de overheid doet eens ben. Sterk staaltje whataboutism.

Ik heb op al de onderwerpen die je noemt een sterke mening, maar die is momenteel niet interessant, want die gaan niet over het feit dat voetballers (of mensen met een hoog inkomen) al dan niet te weinig belasting betalen.



2 januari 2023 om 16:38

Wel apart dat 85 procent van de mensen hier het daarmee eens zijn, maar ondertussen de rechtse politiek die er voor zorgt dat rijken hun belasting kunnen ontwijken of ze geen hoger percentage laat betalen ongeveer 70 procent van de stemmen pakt. (Alles van D66 tot aan de nazi partijen FVD etc. is in mijn ogen rechts/conservatief)

Wat een prachtige woorden waar niks aan gelogen is. Een horloge van €10 geeft dezelfde tijd weer als een Rolex en je kan maar in 1 auto tegelijkertijd zitten. Je hebt niet alles nodig wat je wil, al had ik toch wel verwacht dat Bellerin minstens een miljoen bruto per jaar zou verdienen. Dat maakt je toch een stuk stabieler voor de toekomst

2 januari 2023 om 09:37

Met de eerste paar zinnen maak je toch direct al een statement dat je met 500.000 nog steeds riant kan leven? Met een Opel Astra kom je ook op je bestemming, hoeft niet per se in een Rolls Royce te zijn. Ik noem maar wat. Het siert hem enorm dat hij hiervoor pleit, al zal grotendeels van de voetbalwereld het niet met hem eens zijn.

2 januari 2023 om 09:46

Een Rolex is een investering voor lange termijn. Die Rolex is over 20 jaar namelijk nog steeds dezelfde waarde en zo niet meer waard

Een horloge van 10 euro is na aankoop al meteen gehalveerd qua waarde.

Mensen begrijpen vaak niet dat je in meer kan investeren dan alleen aandelen etc.

2 januari 2023 om 09:56

Mikeyduff. Je hebt 0 garantie dat de rolex over 20 jaar nog steeds hetzelfde of meer waard is natuurlijk

2 januari 2023 om 10:09

Wel als je eentje met goede hoeveelheid goud erin verwerkt gkoopt. Goud is door de decennia heen een van de meest waardevaste investeringen gebleken. Dus kans groot dat die dan over x jaar neer waard is idd.

2 januari 2023 om 10:09

Ducktailfo , Dus? Het is nog steeds een investering😅 een kledinglijn starten wilt ook niet zeggen dat je je geld terug krijgt🤦🏽‍♂️

2 januari 2023 om 10:13

Madrid8484. 'die Rolex is over 20 jaar namelijk nog steeds hetzelfde waard en zo niet meer waard'. Wat staat hier volgens jou? Wellicht beter opletten op school ipv alle emoticons langslopen😉

2 januari 2023 om 10:17

En dit is eigenlijk het punt dat wordt aangegeven in het artikel. We leven in een kapitalistisch systeem waar de basis ligt op de focus om te groeien (aan de hand van bijv. investeringen of meer geld verdienen).

2 januari 2023 om 10:33

FCG95. Dat is dan ook marktwerking natuurlijk. En hoeveel spelers verdienen zoveel? Dat zijn er wellicht 1000? Op een totaal voetbalpopulatie van 300 miljoen mensen op de wereld? In elke branche kom je aan de top (dat zijn de 1000 voetballers) werknemers tegen die astronomische bedragen verdienen. Het is een miljardensector, en zij zitten nu eenmaal aan de top ervan.

2 januari 2023 om 11:04

Haha Mikey, je geeft eigenlijk precies aan waar Bellerin op doelt. Niet alles hoeft in het teken de staan van groei.

2 januari 2023 om 11:42

@ducktaildo Ik begrijp de werking erachter natuurlijk wel, en waarom het zo is. Ik vraag mij enkel af of het rechtvaardig is, en maatschappelijk wenselijk, wanneer één persoon zeshonderd keer zoveel verdient als Jan Modaal.

Ik pleit daarmee niet voor het communisme, of voor een inkomenslimiet. Maar ik maak mij wel veel zorgen, of het systeem waar wij als westerse wereld voor hebben gekozen, op de lange termijn het wel vol kan houden.

"We leven in een kapitalistische wereld en zijn erg gefocust op, kopen, kopen en nog meer kopen. Dat brengt je nergens."

Wijze woorden en helemaal juist. Bedenk waar je gelukkig van wordt. Boven een bepaalde grens zit dat niet meer in materiële zaken.

2 januari 2023 om 09:37

Uit onderzoek blijkt een salaris van ca. 64K (bruto / jaar) al die grens te zijn. Dat is eigenlijk helemaal niet zo hoog.

2 januari 2023 om 09:52

Jaren geleden kwam ik dit onderzoek ook tegen tijdens mijn studie. Ik denk dat de grens nu wel een stuk hoger ligt.

2 januari 2023 om 09:56

Net even opgezocht, onderzoek uit 2021. Dus dat is nog wel redelijk recent. Hoe dan ook is dat bedrag nog niet zo gigantisch hoog.

2 januari 2023 om 11:55

@rochus Heb je iets meer info daarover? Is dat voor 1 persoon, of wanneer je als koppel beide 64k verdient?

2 januari 2023 om 12:03

@fcg95, uiteraard. Zoek maar eens op de publicaties van Daniel Kahneman.

2 januari 2023 om 09:59

Ik vind het altijd maar symbolische praat. Leuk dat soort woorden, maar wat nu? Iedereen stoppen met kopen? Wetmatig bepalen hoeveel auto's iemand maximaal (in zijn voorbeeld) mag kopen? Dat kapitalistisch systeem (is alles behalve perfect, maar dat is geen enkel systeem) heeft wel gebracht dat wij nu een stuk luxer kunnen leven dan de mensen in de jaren 70. En mij interesseert het echt 0,0 of iemand 1 auto of 50 auto's heeft. Als zij er blij van worden? Vind de woorden van Bellerin altijd zo'n utopische wereld schetsen en vooral bedoeld om een wit voetje te halen. In elk systeem zal je altijd mensen hebben die het (veel) beter hebben dan een ander.

2 januari 2023 om 10:26

Een hoop gelul verkoop je daar, vriend. Wetmatig bepalen? Wat is dit voor onzin? Dat suggereert hij nergens.

En dat we nu een stuk luxer leven dan in de jaren '70 heeft niet zo gigantisch veel met het systeem te maken. Sterker nog, we kunenn net zo simpel stellen dat we de afgelopen dertig jaar achteruit zijn gegaan op kwaliteit van leven. Meer geestesziekten, uitkleding van de zorgstaat, drie of vier crises meegemaakt. Het verschil tussen hetgeen een CEO vandaag de dag verdient t.o.v. een werknemer is explosief gestegen. De middenklasse wordt steeds meer uitgehold. Grote bedrijven kopen steeds makkelijker concurrentie weg of schakelen hen simpelweg uit.

Daar doet een smartphone of een laptop extra niet veel aan af.

Symbolische praat zou het zijn wanneer hij nog steeds miljoenen per jaar verdient en zijn geld niet aan goede doelen geeft.

2 januari 2023 om 10:38

Jij mag het gelul vinden. Hij heeft commentaar op het systeem en dat door het systeem mensen kopen kopen kopen, dus dan is mijn vraag wat nu? Hoe wil je ervoor zorgen dat iemand geen 10 auto's koopt? Daarom vind ik het allemaal zo symbolisch. Heel veel afgeven maar met 0 oplossingen komen? En wij leven echt wel beter dan 30 jaar geleden. Waarschijnlijk als jij nu 30 jaar geleden terug in de tijd wordt gezet dan wil je gillend gek terug naar deze tijd. 30 jaar geleden was het alleen al een hele opgave om jouw clubje live de kunnen zien voetballen. Nu heb je binnen 1 minuut een abonnementje of gratis stream geregeld. En elke generatie maakt zijn crisissen mee, dus wat is nieuw?

2 januari 2023 om 11:10

Zucht, begrijp je dan echt niet hoe verandering teweeg wordt gebracht?

Iets verandert niet linea recta van A naar Z, maar het verandert heel gestaag. Je merkt het niet eens. Je zegt dat het symbolisch is, maar 500.000 verdienen bij een topclub als Barcelona, vind ik verder gaan dan symboliek. Hij hoeft het niet te doen hè?

Kapitalistisme heeft ons voor een deel gebracht waar we nu zijn. Natuurlijk is het niet perfect en nee er is geen ander systeem dat beter is. Dat betekent echter niet dat het bepaalde zaken kunnen verbeteren.

Het feit dat mensen alleen maar meer meer meer willen, is voor een groot deel de oorzaak van vele problemen op de wereld. Daar mag best een tegengeluid voor zijn.

Toevallig is dat nu een profvoetballer bij een topclub. Dan kun je wel redelijk wat invloed uitoefenen.

2 januari 2023 om 11:11

Of je begrijpt zijn punt niet of je wil het niet begrijpen. Er wordt nergens gerept over voorkomen dat andere mensen tien auto's kunnen kopen. Helemaal nergens. Daarom is dat al een non-argument om aan te halen.

Dat je daarnaast dergelijke kleine zaken als "je clubje kunnen zien voetballen" afzet tegen de zaken die ik net benoem, geeft je niet echt veel gelijk in je stelling dat we het nu beter hebben. En je dooddoener dat elke generatie zijn crises meekrijgt is ook achterlijk. Helemaal als je bekijkt hoe jan modaal uit de crisis komt.

2 januari 2023 om 12:15

@Ducktaildo

Bellerin wijst op de verantwoordelijkheid die rijkere mensen hebben binnen het systeem waarin we leven, en hij geeft zelf het goede voorbeeld.

Ik weet niet waarom je zo dead-set bent op het verdedigen van ongegeneerd kapitalisme, want het is waarschijnlijk de reden dat we uiteindelijk gaan uitsterven.

2 januari 2023 om 15:54

30 jaar geleden werd voetbal nog uitgezonden op tv en net achter een kastje zo als nu. In 95 gingen we met een vliegtuig op en neer naar Wenen en geen mens die er toen schande over sprak . Het had zijn charme om in de rij te moeten staan om een kaartje te bemachtigen. Zo dramatisch als jij het doet voorkomen was dat niet hoor. Vroeger was niet alles beter, maar daar en tegen is niet iedere vooruitgang een verbetering.

Wat is dit nou weer voor titel, sjongejonge. Het gaat gewoon om profvoetballers in het algemeen en dan op deze manier Frenkie en Memphis in de titel verwerken, wat slecht weer....

Geweldig hoe hij in het leven staat.

Sympathieke gedachte maar niks let hem natuurlijk om zelf een deel van zijn salaris af te staan aan goede doelen etc.daar heb je geen overheid voor nodig die de belasting voor je int en dit weer herverdeet. Maar waarschijnlijk doet hij dat al.

Hele wijze woorden van hem. Sowieso komt hij over als een nederig en ook wel intelligent persoon. Spreekt ook echt fantastisch Engels (inclusief een vrijwel perfect accent) en verder erg betrokken. Jammer dat hij als voetballer niet helemaal zijn potentie waar heeft weten te maken. Leek bij Arsenal langere tijd echt een wereldtopper te worden en zag hem destijds de vervanger van Dani Alves worden. Grappig toeval dat hij dit uiteindelijk toch geworden is, maar niet in het Barca dat zoals destijds ieder jaar om alle prijzen meedeed.

2 januari 2023 om 10:28

Hij is dan ook op jonge leeftijd naar Arsenal gegaan. Helaas na zijn blessure nooit meer dezelfde geweest en inderdaad zijn potentie niet waargemaakt. Vorig seizoen bij Betis wel erg goed kreeg ik mee. Staat een interessante docu van zijn herstel op youtube, aanrader!

Meteen ontslaan de schrijver van dit artikel. Wat een titel zeg. Bellerin heeft het over voetballers in het algemeen, hoezo dan de namen van Frenkie en Memphis?

Ik weet niet hoe het in Spanje is geregeld, maar in NL is het al zo, dat hoe meer je verdiend, hoe meer belasting je betaald. Tenzij je een goede accountant/fiscalist hebt. Het hele belastingstelsel is dan ook gemaakt om midden en het arme segment op die positie te houden.

2 januari 2023 om 10:17

Je eerste zin klopt, 2e en 3e is onzin

2 januari 2023 om 10:59

Hier in Spanje is er ook een progressief systeem, echter bestaat er de 'Beckham wet'. Met deze wet kan je als buitenlander je inkomensbelasting vastzetten voor 4 jaar op 25% (geldt uiteraard niet voor Bellerin daar hij een Spanjaard is).

Bellerin is echt een voorbeeld voor profvoetballers als het gaat om bewustzijn over het klimaat en ongelijkheid in de wereld

Het is maar hoe je in het leven staat.
Ik zou het niet erg vinden om te zwemmen in het geld.
Ik moest vroeger ook voor me ouders naar de voedselbank maar nu zorg ik dat ik dt nooit.meer hoef. Wat een luxe heb je elke dag andere auto en niet elke dag in een gammel autotje bidden dat hij start.

2 januari 2023 om 10:16

Er zit natuurlijk heel wat in tussen een jaarsalaris van 20 miljoen en wekelijks naar de voedselbank moeten. Geld maakt je leven inderdaad fijner en eenvoudiger, maar wel tot een bepaalde hoogte.

Niet mee eens. Ik vind dat iedereen naar ratio gewoon hetzelfde percentage belasting moet betalen. Mocht je als voetballer zijnde het idee hebben dat je bepaalde privileges hebt, kun je altijd zelf nog initiatieven starten om mensen in nood te helpen (wat trouwens heel veel voetballers vandaag de dag doen). Je weet dan in ieder geval zeker dat jouw centen bij de mensen terecht komen, die het echt nodig hebben.

Zeg dat nou niet… Straks staan alle goede voetballers bij AS Monaco op de stoep om over een contract te praten.

Er zijn een aantal redenen waarom het goed is dat voetballers veel verdienen en dat ze daar ook belasting over moeten betalen.

Ten eerste levert het geld dat voetballers verdienen, een belangrijke bijdrage aan de economie. Voetballers geven het geld dat ze verdienen uit aan huizen, auto's, vakanties en andere zaken, wat weer leidt tot werkgelegenheid en inkomsten voor anderen. Bovendien zorgen de hoge inkomsten van voetballers ervoor dat ze belasting kunnen betalen, wat weer bijdraagt aan de financiering van openbare diensten zoals onderwijs, gezondheidszorg en veiligheid.

Ten tweede zijn voetballers vaak rolmodellen voor jonge mensen. Ze hebben de mogelijkheid om een positief voorbeeld te zijn en jongeren te inspireren om hard te werken en te blijven doorgaan, ondanks eventuele tegenslagen. Door hun hoge inkomsten kunnen voetballers ook geld doneren aan goede doelen en andere initiatieven die bijdragen aan de samenleving.

Ten slotte is het belangrijk om te onthouden dat voetbal een zeer competitieve en fysiek veeleisende sport is. Voetballers moeten vaak veel opofferingen maken en hard werken om op het hoogste niveau te komen en te blijven presteren. Het is dan ook terecht dat ze hiervoor beloond worden met hoge inkomsten.

Met bovenstaande in het achterhoofd zou de Nederlandse regering het juist interessanter moeten maken om het fiscaal aantrekkelijk te maken om topsporters hier te kunnen houden, zodat er in ieder geval nog geld binnenstroomt. Nu gaat het bijv. naar de Spaanse overheid en krijgen we 0.

Sowiso is Bellerin een cultfiguur met zijn nekmatje en pornstache en vrij alternatieve kledingstijl. Hij is echter ook begaan met milieu en zaken zoals armoede zoals je ziet. Lijkt mij een heel down-to-earth kerel ondanks de miljoenen die hij heeft verdiend.

Helaas teveel gesukkeld met blessures en heeft hij zijn potentie niet kunnen waarmaken.

"ik kom uit een famlie waarbij er maanden waren waarin er niets te eten was." Ja... is goed. Voor de rest maakt hij wel goede punten, maar hier kan ik me wel aan ergeren.

Mooie woorden waar zeker een kern van waarheid in zit. Nou vind ik het ergens wel makkelijk praten, aangezien ik op de website van Salarysport lees dat hij in zijn loopbaan al zo'n 36 miljoen bruto heeft verdiend (kan iets meer of minder zijn natuurlijk). Het is niet zo'n kunst om te zeggen dat het dan niet om geld en materie gaat in het leven. Daarnaast is 500.000 euro bruto nog steeds zo'n 20x het gemiddelde Spaanse inkomen. In het topvoetbal is het natuurlijk weinig, maar binnen de samenleving is het nog steeds hartstikke veel.

Ik heb groot respect dat een voetballer bij Barça,zijn mening verteld..Beste Bellerin.Jij hebt fatsoen geleerd.Maar kijk b.v eens naar Ronaldo,steenrijk.Maar meneer gaat in de woestijn voetballen.Twee jaar voor 200 miljoen.Het tegengestelde van jou,en helaas zijn de meeste rijke, doodsbang om nog eens arm te worden,en niet alleen voetballers zijn bang om hun vermogen te verliezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren