Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse OM eist bijna vijf jaar gevangenisstraf tegen Carlo Ancelotti

Laatste update:

Als het aan het Spaanse Openbaar Ministerie ligt gaat Carlo Ancelotti vijf jaar achter slot en grendel, zo schrijven Spaanse media. De Italiaanse succescoach zou tussen 2014 en 2015 voor ruim een miljoen euro aan belasting hebben ontdoken.

In totaal wil het provinciaal parket van Madrid Ancelotti vier jaar en negen maanden achter de tralies hebben. De 64-jarige coach zou de Spaanse schatkist in 2014 (386.361 euro) en 2015 (675.718 euro) voor meer dan een miljoen euro hebben opgelicht.

Bovenstaande gebeurde tijdens Ancelotti's eerste periode als trainer van Real Madrid. De Italiaan trad in 2013 voor het eerst in dienst bij de Koninklijke. Via Bayern München, Napoli en Everton keerde hij in 2021 terug in Estadio Santiago Bernabéu.

Ancelotti zou in 2014 zijn inkomsten uit portretrechten niet hebben aangegeven bij de Belastingdienst, zo maakte de Spaanse rechtbank vorig jaar zomer al bekend. De coach had zijn inkomsten als coach van Real wel aangegeven, maar niet die uit portretrechten en andere inkomstenbronnen.

Het Openbaar Ministerie beschuldigt Ancelotti van het 'simuleren' van de overdracht van de portretrechten aan entiteiten die buiten Spanje gevestigd zijn.

"Het verhullen van de werkelijke begunstigde van de inkomsten uit zijn beeldrechten, zodat noch hijzelf, noch een van de genoemde bedrijven belasting zou hoeven betalen over de grote bedragen die in Spanje of in het buitenland zijn ontvangen, wordt hem zwaar aangerekend", klinkt het.

Het OM spreekt van een 'complex' en 'verwarrend' netwerk van trusts en bedrijven die zijn ingeschakeld om de verzameling van beeldrechten te monitoren.

Xabi Alonso


De zaak van Ancelotti doet sterk denken aan die van Xabi Alonso. Volgens justitie had de oud-middenvelder van Real Madrid tussen 2010 en 2012 belasting ontdoken door zijn portretrechten te stallen bij een bedrijf op het Portugese eiland Madeira.

Het Openbaar Ministerie eiste aanvankelijk vijf jaar gevangenisstraf, later werd dat tweeënhalf jaar. In 2019 werd Alonso vrijgesproken van belastingfraude. Ook Ancelotti zal de gelegenheid krijgen om zich te verdedigen tegen de aanklacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ontloopt die toch. Next.

6 maart 2024 om 10:40

Ongelofelijk dat die bekende er altijd met voorwaardelijk mee wegkomen

6 maart 2024 om 11:06

Nope. Krijgt een straf voor max 2 jaar en die hoef je niet uit te zitten, maar mag je afkopen.

6 maart 2024 om 11:22

Is gewoon een regel in Spanje dat je bij maximaal 2 jaar gevangenisstraf deze voorwaardelijk is, mits er geweld gepaard is gegaan bij het misdrijf. Ook 'onbekenden' komen er dus mee weg, maar omdat ze onbekend zijn hoor je daar niks van.

6 maart 2024 om 11:38

Klopt. Maar je moet hem wel afkopen als je belasting ontdoken hebt, anders mag je alsnog zitten. Fikse boete voor de leek. Voor Ancelotti 'pocket money' 😉.

6 maart 2024 om 11:40

Mits er geweld gepaard is gegaan?

6 maart 2024 om 11:44

De hoeveelheid mensen die de betekenis van het woord "mits" klaarblijkelijk niet kent is echt schrikbarend haha. Zie dat echt enorm vaak dat mensen "mits" gebruiken waar ze "tenzij" bedoelen.

6 maart 2024 om 11:53

Ik denk dat Sitostick het woordje 'geen" gewoon is vergeten

6 maart 2024 om 11:57

Haha ik ken de betekenis van het woord wel, maar ik was inderdaad 'geen' vergeten toe te voegen.

6 maart 2024 om 12:28

Uiteraard Fr010, maar het staat er gewoon zo leuk. Alleen strafvermindering / ontlopen straf als er geweld gebruikt is. Haha.

6 maart 2024 om 10:40

De kans is inderdaad groot dat hij er gewoon met een boete vanaf komt. Zo gaat het wel vaker in Spanje.

6 maart 2024 om 10:53

Precies. Voorwaardelijke straf net als al die anderen zoals o.a. messi

6 maart 2024 om 10:57

Precies wat ik dacht

6 maart 2024 om 11:07

Ik vind dat Spanje naar zijn belastingen moet kijken. In geen ander land worden zovaak bekende mensen aangeklaagd als in Spanje. Ronaldo, Messi, Neymar, Alonso, Shakira en nu Ancelotti. Het is veel zeggend dat ze allemaal volgens de belastingdienst de boel oplichten terwijl ze daarvoor mensen in dienst hebben, ja je blijft persoonlijk verantwoordelijk, maar het is best bizar hoevaak dit in Spanje voorkomt en in andere landen zoals bv Engeland waar spelers ook een godsvermogen verdienen hoor je dit niet.

6 maart 2024 om 14:50

Goed punt! Is het te makkelijk ontduiken, te complex geregeld, slechte controle, andere strafmaat, etc.? Ben wel benieuwd. Nou is Nederland natuurlijk ook een gek land qua belastingen, maar specifiek voetballers hoor je hier minder over.

6 maart 2024 om 11:13

Wist daar niks van vermoed ik😜

6 maart 2024 om 11:30

Inderdaad. Meestal wordt er een deal gesloten- dit gebeurd continue in Spanje. Je betaalt een deel van de ontdoken belasting terug (en wat is een miljoen nou voor Ancelotti) en de straf wordt verlaagd naar 2 jaar voorwaardelijk. Klaar is Carlo.

Dit is weer zon gevalletje duurdere boete betalen en het is prima. Hebben zoveel voetballers daar al gedaan.

Wordt gewoon weer een schikking en door, al de zoveelste.

Krijgt twee jaar, hoeft niet te zitten. Standaard procedure. Ouwe boef.

Het blijft bizar dat zoveel mensen het blijven proberen als je ziet hoe vaak men tegenwoordig wordt gepakt. Ik ben wel benieuwd hoe Real Madrid gaat reageren.

6 maart 2024 om 10:54

Ik blijf het bizar vinden dat ze het blijven proberen, terwijl ze al miljoenen binnen harken.
Dat je probeert binnen de grenzen van wat mag te voorkomen dat je veel belasting betaalt snap ik, maar ik zou dit risico echt niet lopen

6 maart 2024 om 11:22

Alsof Ancelotti op de zondagochtend zelf z’n belastingaangifte loopt te doen. Daar heeft hij mensen voor in dienst die de grenzen opzoeken. Zo een Neymar, Messi of Shakira weet waarschijnlijk al helemaal niet waar hun geld allemaal staat.

6 maart 2024 om 11:43

Dan nog blijf je zelf verantwoordelijk. En grote kans dat ze gewoon geinformeerd zijn.

6 maart 2024 om 12:06

Grote kans dat ze geïnformeerd zijn? Hoe weet je dat. Jaarlijks hoor je dit soort berichten uit Spanje en zelden uit andere landen. Zouden ze dan alleen spanje onder de regels uit willen komen of zijn de regels gewoon vaag daar? Het blijft toch opvallend.

6 maart 2024 om 12:23

@hazardinho, er zijn jaarlijks zo'n 30 voetballers en trainers bij 38 clubs op het hoogste niveau. Het gaat dus goed bij ongeveer 1100 voetballers en het gaat mis bij een stuk of 10. Oftewel 1 procent.....dan ligt het denk ik niet aan de regels.

Tuurlijk is niet iedereen van die 1100 onderzocht, maar als het maar een enkeling is die gepakt wordt ligt het toch aan hoe ze het zelf doen.

6 maart 2024 om 12:59

Wat moet real met een privé aangelegenheid dan? Het is niet iets wat zijn werk raakt.

Beetje goedkope titel weer van VZ. Zulke belastingzaken heb je aan de lopende band in Spanje en ze worden vrijwel altijd afgekocht met een boete. En door...

Vreemd dat Ancelotti niet met een vennootschap werkt om portretrechten en andere inkomstenbronnen onder te brengen

Dan betaald hij die alsnog toch met een boete❓🤑

Waarom zou hij in godsnaam een miljoen aan belasting ontduiken... een schijntje voor hem.

Is toch een wassen neus. Boete betalen en door

Ik vind de eis voor de vermeende overtreding echt buiten alle proporties. Los dit gewoon op met een boete en een voorwaardelijke straf.

6 maart 2024 om 10:48

Ik vraag me af waarom hij niet met een vennootschap werkt om zulke inkomstenbronnen onder te brengen

6 maart 2024 om 11:29

Denk dat hij zelf hier ook nauwelijks weet van heeft. Externe bureaus zullen wel zijn activa beheren en onderbrengen.

Ik ga nu alvast een artikel plaatsen voor juni 2028.. Spaanse OM eist 5 jaar wegens belastingontduiking Mbappe.. nog nooit iemand ook daadwerkelijk achter de tralies gezeten

6 maart 2024 om 12:03

Uli Hoeness! Ik dacht 2 jaar in de gevangenis heeft gezeten. Na celstraf weer terug als voorzitter van Bayern München.

In Spanje weet ik geen één (ex)voetballer die daadwerkelijk in de gevangenis heeft gezeten.

6 maart 2024 om 12:35

Dat ging om speculatie met geleend geld van Dreyfus via een Zwitserse geheime bankrekening

Tja dit hoor je ook alleen maar in Spanje en haar belastingdienst. Neymar, Messi en Ronaldo waren ook al is aangeklaagd. Bij andere landen zie je dit bijna nooit. Ook Messi bij PSG of Ronaldo bij Juventus en United was dit nooit het geval. Beetje vaag die belastingdienst in Spanje...

Wel raar dat Ancelotti in Spanje een hogere straf krijgt voor belastingfraude dan in Nederland voor een asielzoeker die 4 minderjarige heeft aangerand in Amsterdam.

Dit systeem is corrupt en daarom gaat Ancelotti gewoon betalen en dan komt hij er mee weg. Het is toch te ziek voor woorden dat belastingfraude erger is dan aanranding..

Hmm ik begin nu toch benieuwd te raken en hoop dat iemand hier antwoord op kan geven. Regelmatig hoor je dit soort verhalen over belastingfraude door voetballers (en trainers), en dat is altijd in Spanje. Hoe komt het dat we dit niet of nauwelijks uit andere landen horen?

Als het aan het Spaanse OM ligt zit iedere bekende voetballer of coach uit La Liga achter slot en grendel.

6 maart 2024 om 12:49

Het lijkt er eerder op dat als het aan het Spaanse OM ligt ze graag bombarie maken om vervolgens met een fikse boete de schatkist weer een beetje spekken.

6 maart 2024 om 15:41



Tja en als het aan de bekende/rijke mensen ligt betaalt niemand belasting

Keiharde tactiek van de Spaanse belastingdienst. Shakira laatst, Messi en Ronaldo eerder.

Triest maar waar, die gaat echt niet zitten.
Zal wel met een mea culpa en een schikking er af komen

Snap niet waarom zoveel mensen in de voetballerij geen belasting willen betalen, het zal een hoop zijn, Maar ze verdienen ook gewoon enorm geld. Kan dat echt niet begrijpen

De helft van de spelers in Spanje hebben we al gehad met dit , een boete en een waarschuwing klaar met dit verhaal . Sensatie kop

Zoals ik dit lees, heeft hij gewoon gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de belastingwetten hem geven (op basis van de info in dit artikel). Dus ik verwacht geen 2 jaar, maar dat er helemaal geen straf gaat volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren