Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal en Liverpool willen Real beroven van ‘een van de besten ter wereld’

Laatste update:

Ferland Mendy heeft de interesse gewekt van Liverpool en Arsenal, zo weet L’Équipe te melden. De Franse linksachter van Real Madrid heeft een contract tot medio 2025 en gaat komende zomer zijn opties overwegen.

Real Madrid gaat zich komende zomer naar alle waarschijnlijkheid versterken met Alphonso Davies. De back van Bayern München beschikt ook over een contract tot medio 2025 en gaat deze niet verlengen.

Hierom overweegt Mendy om Madrid te verlaten. De voormalig speler van onder meer Olympique Lyon kwam in 2019 voor vijftig miljoen euro van Real Madrid, maar kwakkelt sinds zijn komst telkens met blessureleed.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Carlo Ancelotti loofde Mendy nog op de persconferentie voorafgaand aan El Clásico. Hij noemde Mendy een van de beste linksachters ter wereld en zei dat hij een geweldige wedstrijd had gespeeld tegen Manchester City (1-1).

Toch kan de 28-jarige verdediger nu vertrekken bij Real Madrid. Liverpool en Arsenal zien het wel zitten in Mendy. Liverpool heeft nog geen contact gelegd, omdat de club eerst een manager wil aanstellen.

Arsenal is concreter voor de back, maar heeft ook nog geen contact gelegd. Ook Napoli wil Mendy wel losweken, maar kan het niet betalen. Daarnaast hebben ook Manchester United en Newcastle United interesse in Mendy.

De laatste twee ploegen lijken echter af te vallen, daar Mendy heeft aangegeven dat hij per se in de Champions League wil voetballen volgend seizoen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich geen slechte optie maar is wel vaak geblesseerd. Eentje die vrijwel altijd fit is zou wel fijn zijn, misschien Hancko een optie?

22 april 2024 om 11:15

Hancko ipv Ferland Mendy? Spelen niet eens op dezelfde positie..

22 april 2024 om 11:35

Hancko kan prima linksback…

22 april 2024 om 12:01

Dat zou hij vast kunnen, maar daarom ga je hem toch niet als alternatief voor Ferland Mendy noemen?

22 april 2024 om 12:07

Waarom niet? Het gaat om het type speler die linksback kan voor Arsenal. Mendy en Hancko kunnen beide fungeren als linker centrale verdediger in een 3 mans verdediging. Maar kunnen ook als gewone linksback uit de voeten.

22 april 2024 om 12:32

Maar op basis van wat denk jij dat hij wel even in de Premier League als linksback kan spelen? Op voorgevoel?

22 april 2024 om 12:51

Jij vindt Hancko en Mendy dus hetzelfde type speler?

22 april 2024 om 12:58

En wel grappig trouwens dat je zegt dat Mendy kan fungeren als Centrale verdediger, terwijl hij in zijn carriere slecht enkele wedstrijden (2?) op die positie heeft gespeeld. Daarnaast zeg je in een 3 mans verdediging, maar hoe vaak speelt Arsenal nu met een 3 mans verdediging?

22 april 2024 om 14:26

Eigenlijk altijd, want in de opbouw schuift de lb of rb door naast de dm. Waarmee ik niets wil zeggen over Hancko btw.

22 april 2024 om 11:20

Dat is alsof je je auto wil veranderen van een Rolls-Royce Phantom naar een Ford Ka, en daar doe je een Ford Ka eigenlijk tekort mee.

22 april 2024 om 11:36

Wel een kapotte RR, waar je niks aan hebt…

22 april 2024 om 12:38

Hancko zie ik wel bij nagenoeg elk team een meerwaarde zijn, maar niets als linksback. Zonde. Dan misbruik je hem

22 april 2024 om 12:49

Kan hij leuke goocheltrucs dan? Als voetballer heeft ie namelijk geen enkele meerwaarde voor die teams

22 april 2024 om 12:55

Mee eens dat ze betere cv's hebben voor de basis, maar voor de breedte is hij echt wel van meerwaarde voor die teams. Misschien moet United hem maar proberen te halen, want daar zal hij in ieder geval wel van meerwaarde zijn.

22 april 2024 om 13:09

De club die jij supportert zou Hancko lachend basis spelen bijvoorbeeld

22 april 2024 om 16:42

Zegt dat iets over Hancko of over de staat waar mijn club zich in bevindt?

23 april 2024 om 08:00

Ik doelde op Manchester United. Bij Ajax zou hij logischerwijs ook basis staan, omdat die gast echt vreselijk goed is.

Dat zou een uitstekende transfer zijn voor Real Madrid. Van het salaris af van Mendy, die te hoog is voor iemand die op de bank komt te zitten en daarnaast beter worden met Davies. Davies vraagt dan weliswaar meer salaris maar is een betere speler.

Mendy inmiddels ook al 28, heb altijd nog een beetje het gevoel dat hij begin 20 is haha. Snap overigens wel dat hij wilt vertrekken als Davies daadwerkelijk aangetrokken wordt

Goede speler maar hier moet je echt vanaf blijven als Arsenal zijnde. Als die niet zo blessuregevoelig was dan was die waarschijnlijk nooit zijn basisplaats kwijtgeraakt bij Madrid dus dat zegt al genoeg. Al helemaal met het salaris wat eraan hangt.

22 april 2024 om 10:58

Is zijn basisplek niet kwijt, speelt mits fit nagenoeg altijd.

22 april 2024 om 11:07

Pff dus die is standaard de helft van het seizoen geblesseerd als ik naar zijn wedstrijden kijk? Nog erger dan ik dacht dan

22 april 2024 om 11:31

Bijna wel, echt een man van glas.

22 april 2024 om 13:06

Toch wel vreemd. Als je zijn teamgenoten mag geloven is hij fysiek de sterkste binnen de selectie.

Voor Real Madrid zou dit een prima transfer zijn mocht Davies komen. Dan heb je daarachter nog Fran Garcia en in nood kan Camavinga nog als linksback spelen.

22 april 2024 om 13:39

Hij is qua spierkracht één van de sterkste, alleen is Fran denk ik nog wat sterker. Wat je die in het krachthonk ziet doen, zie ik niemand anders in de selectie doen. Ook Mendy niet. Het probleem met Mendy is zijn blessuregevoeligheid en over een dikke maand wordt hij ook alweer 29 dus de kleine kneuzingen en verrekkingen zullen er niet beter op worden. Verdedigend is hij heel goed, aanvallend was hij altijd wat zwak, maar dat is in de laatste maanden wel wat beter geworden.

Dit seizoen doet hij het eigenlijk best prima. Alleen aan de bal lijkt het alsof hij nog dozen om zijn schoenen draagt. Ik zou hem wel behouden. Dan heb je een verdedigend sterke back en een aanvallend sterke back. Net als vroeger met Coentrao en Marcelo.

22 april 2024 om 11:22

Wie van Marcelo en Coentrao was de verdedigend sterke back? Ik kan beide spelers herinneren als aanvallende backs die continu eroverheen klapten terwijl Arbeloa aan de andere zijde juist verdedigend meer solide was.

22 april 2024 om 11:33

Coentrao was verdedigend juist enorm sterk. Hij kreeg vaak de voorkeur in belangrijke wedstrijden onder Ancelotti.

22 april 2024 om 14:35

@deechteajacied

Waarschijnlijk een vertekenend beeld omdat Coentrao aanvallend vrij technisch was en een sterke drive naar voren had.

Zijn sterkste kant was verdedigen. Vrij onderschat zelfs ook op dat gebied dus.

Goede back, verdedigend een van de beste. Aanvallend ziet het er wat ongelukkig uit maar komt er vaak goed doorheen. Zou het jammer vinden als hij vertrekt.

Hmm ik ben zelf een beetje in dubio. De afgelopen jaren heeft Mendy altijd wel last gehad van kwaaltjes dus nooit echt consitent een heel seizoen uitgespeeld, wat enorm jammer is. Ik vind hem voetballend en verdedigend ijzersterk. Moet soms wel mijn hart vasthouden als hij in de achterste linie het op zijn heupen heeft en even 2-3 man passeert en om vervolgens nog mannetje 4 het bos in te sturen... maar gelukkig lukt hem dat nagenoeg altijd wel hahaha

Maar ik zou als Perez zijnde mijn hoofd over breken. Mendy is worldclass maar je gaat je ook afvragen gaat hij een keertje constistent een seizoen zonder kwaaltjes afmaken? Ik denk dat ik toch meer neig naar lekker nog (sowieso) een seizoen laten. Als Mendy dan toch weer uitvalt dan moeten we toch kijken of we er nog een mooie prijs aan kunnen overhouden.

22 april 2024 om 14:15

@unbeliebeble

Mee eens broeder ik denk ook dat als Davies naar Real komt hij zelden gaat spelen en dat gaat Mendy niet leuk vinden.

Tegen superaanvallende teams kun je Mendy nog altijd prima gebruiken die is verdedigend denk ik wel de beste linksback ter wereld die paseer je niet zomaar.

Lastig keuze. Hij is fysiek verdedigend een monster, ligt ook heel goed in de groep. Persoonlijk zou ik hem liever als back up behouden..

Maar als hij elders zijn geluk wilt proeven, succes gewenst.

Davies is geweldig maar verdedigend kwetsbaar denk ik.

Een blessuregevoelige speler halen naar de PL voor dat geld lijkt me geen verstandige keuze.

Hij zal vast wel ergens op een lijstje staan maar er moet eerst maar een nieuwe manager komen

Ja joh nog een speler erbij waar je een half seizoen niks aan hebt. Daar hebben we er al genoeg van. Nee dankje.

Nu is L’ã©quipe gelukkig sowieso niet de meest betrouwbare bron als het om transfer nieuws gaat dus zal het met een korrel zout nemen.

Zou het mooi vinden als ze het vertrouwen aan Fran geven. Een speler uit de eigen school, en ik zie wel een soort Carvajal carrière voor me met Fran.

Mendy zou ik behouden en rouleren met Fran. Davies is onnodig wat mij betreft.

22 april 2024 om 12:03

Fran Garcia kreeg in het begin veel vertrouwen maar helaas ging het vaak mis bij de Spanjaard. Dat zelf Camavinga de voorkeur krijgt zegt eigenlijk al genoeg.

Ik zou Miguel terughalen en Fran verkopen.

22 april 2024 om 16:59

Het zijn de eerste paar potten. Geef hem wat tijd.

'miguel terughalen en Fran verkopen' - en dan weer hetzelfde? Want dit waren ook de teksten toen we Fran moesten terughalen.

Ontwikkel Fran, behoud Mendy, en bespaar de centen van Davies voor de rechterflank, waar Carvajal op zijn laatste benen loopt.

Nee die moet je kostte wat het kost houden. Een betere defensieve linksback ga je nooit vinden. Een Yamal bijvoorbeeld kon zo makkelijk door Camavinga soms. Mendy heeft zowat elke vleugelspeler in zijn broekzak zoals Foden tegen City. Tegen de topteams heb je hem nodig.

Ik snap echt niet waarom mensen Ferland Mendy kwijt zouden willen. Speelt altijd stabiel, verdedigend is hij ijzersterk. Aanvallend valt het mee maar vind dat, dat juist goed uitpakt voor Vinicius omdat hij erg risicovol speelt. Mendy speelt altijd een 7,5 en in de verdediging heb je gewoon betrouwbaarheid nodig. Verder raakt hij nauwelijks een bal kwijt. Hij is snel, sterk en technisch gewoon goed.

Verdedigend win je vergeleken met Mendy niet echt als je Davies haalt. De Canadees is sterk aanvallend, maar heeft sinds zijn blessuregolf aan snelheid ingeboet. Ik ga mee met Chi7, Fran ontwikkelen en Mendy behouden. Het potje dat bestemd was om Davies te halen liever besteden op de rechterflank.

Dat united niet eens interesse heeft , die hebben t hele seizoen al last van geen linksback hebben , dan gaan ze door met een rechtsback op linksback ? Okeeeeee

Liverpool heeft nog geen contact gelegd, omdat de club eerst een manager wil aanstellen. Arsenal is concreter voor de back, maar heeft ook nog geen contact gelegd.

Leg mij eens uit dan in welke zin Arsenal in dit geval concreter is dan Liverpool? Uiteraard voor beide een interessante optie, al zie ik Timber ook graag eerst een serieuze kans krijgen nu hij eindelijk weer fit is.

Wij hebben daar Andy al rondlopen, feitelijk gezien daadwerkelijk 1 van de beste ter wereld op die positie. Top 3 meeste assists ooit als verdediger in de Prem. Komt bij dat Mendy is defensief wereldklasse maar offensief ronduit gênant slecht, terwijl Robbo is èn defensief èn offensief wereldklasse. Mendy kan vrij letterlijk niet eens een fatsoenlijke voorzet kan geven, die belanden soms zelfs op de 2e ring of over de zijlijn (!) Dus al met al: no thanks. ✋

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren