Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schreuder lijkt te openbaren hoe de toekomst van Ocampos eruitziet

Laatste update:

Het lijkt erop dat Alfred Schreuder huurling Lucas Ocampos niet meer gaat gebruiken. Tijdens de persconferentie na afloop van de uitwedstrijd tegen Rangers (1-3) kwam de toekomst van de 28-jarige Argentijn aan bod na een gesprek over de scorende invaller Francisco Conceição. De van Sevilla gehuurde Ocampos kwam tot dusver slechts 114 minuten in actie, verdeeld over zes wedstrijden.

Schreuder had tijdens de persconferentie weinig zin om te praten over het gebrek aan speeltijd voor Ocampos. “Je moet vooral ook naar andere jongens kijken. De ontwikkeling van Conceição is goed, die is gekocht door ons. We kiezen ervoor om Francisco dan nog die speelminuten te geven. Dat is niks tegen Ocampos.” Op de vraag of de Argentijn uitgespeeld is bij Ajax, reageerde Schreuder vervolgens voorzichtig. “Dat gaan we zien, dat ligt ook aan hem.”

Over de negentienjarige Conceição is Schreuder zeer tevreden. De Portugees was dinsdagavond op Ibrox verantwoordelijk voor de 1-3. “Hij ontwikkelt zich goed, dat is goed om te zien. Hij had vandaag niet al te veel minuten, maar je ziet wel dat hij dreiging heeft. Die jongen moet geduldig blijven en hard blijven werken, dan komt dat vanzelf.” Conceição kwam deze zomer voor vijf miljoen euro over van FC Porto.

Ocampos kan sinds zijn komst naar Ajax op veel kritiek rekenen. In Veronica Offside zei analist Wim Kieft vorige maand dat hij totaal niet begrijpt waarom de Argentijn is gehaald. “Dat is geen Ajax-speler. Dat is echt een rouwdouwer. En dat kan hij wel vrij goed, die jongen, maar die past helemaal niet in het Ajax-systeem. Ze hebben bij Ajax niet goed geanticipeerd, want ze wisten dat Antony weg zou gaan. Op een gegeven moment raakten ze in paniek, we gaan maar halen, halen, halen.”

Is Lucas Ocampos klaar bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt cool dat hij lijkt door te schemeren

Poe, en dan te bedenken dat Ajax er bijna 16 miljoen voor had neergelegd.... Achteraf gezien goede zet van de RvC om daar een streep door te zetten.

2 november 2022 om 14:13

nou.. ze hebben deze juist door laten gaan en die keeper van benfica niet dat is ook een raadsel. en dat is niet achteraf gelul want op dat moment riep iedereen als van hoe is het mogelijk dat ze ocampos door laten gaan en die keeper niet. Maar goed het scheelt dat het alleen huur is. Gewoon vervroegd terug laten gaan want voor die jongen is het ook lullig.

2 november 2022 om 14:16

Ocampos werd afgekeurd vanwege de transfersom en is daarna via een huurconstructie binnengehaald. Ik denk niet dat Benfica op een zelfde soortconstructie zat te wachten voor hun nummer één keeper.

Feit is dat Ajax afgelopen zomer extreem veel geld heeft uitgegeven en ik dus ook snapte dat de Rvc toen maar op de remmen is gaan trappen. Tot nu toe kun je ook nog niet echt vaststellen dat die 100 miljoen goed is uitgegeven.

2 november 2022 om 14:53

Ocampos werd inderdaad tegengehouden door de RvC vanwege de transfersom, maar ook vanwege zijn leeftijd, het langdurige contract wat hij zou krijgen en het jaarsalaris. Ajax zou dan 16 miljoen voor Ocampos betalen, tegen een jaarsalaris van 4 miljoen per jaar en een verbintenis van 4 of 5-jaar. En hij had dan geen restwaarde meer gehad vanwege zijn leeftijd.

Over de aankopen van Ajax afgelopen transferperiode: zo slecht vind ik de aankopen niet eens. Ocampos was ik eerst wel een voorstander van, maar achteraf gezien heel matig en slecht in de minuten die hij krijgt. Bergwijn, Bassey en Brobbey vind ik gewoon goede aankopen. Bergwijn begon heel sterk, maar is helaas aardig ver teruggevallen. Maar dat heeft naar mijn idee ook te maken doordat hij nu vanaf rechts moet spelen, terwijl er vanaf links veel meer dreiging van hem afkomt en heb ook het idee dat Bergwijn veel beter functioneert met Wijndal achter zich en Brobbey in de spits.

Bassey vind ik ook gewoon prima spelen. Heb het al vaker aangegeven, maar Bassey moet vaak de problemen van Blind oplossen en daardoor gaat hij weleens in de fout. Voetballend is hij misschien nog niet heel goed, maar staat over het algemeen verdedigend zijn man. En gisteren tegen Rangers vond ik hem gewoon heel goed en veel beter zonder Blind.

En Brobbey moet gewoon altijd in de basis staan, als hij fit is. Zal zijn goals maken, maar kan er ook voor zorgen dat andere spelers beter functioneren en dat Ajax daardoor beter kan voetballen. Idem dito geldt voor Wijndal, want die is gewoon beter dan Blind.

Conceição en Kaplan zijn gehaald voor de toekomst, maar wat mij betreft mag Conceição nu al meer minuten in Ajax 1 krijgen en zelfs al een basisplaats. Die jongen is er echt wel klaar voor en maakt ook altijd een goede indruk als hij invalt, maar hij brengt ook een beetje hetzelfde in de aanval wat Antony ook had en dat mist Ajax ook in de aanval momenteel. En Kaplan heeft dan in Ajax 1 nog niks gespeeld en in Jong Ajax ook nog niks (mede door blessureleed, maar sinds deze week gelukkig weer terug), maar ik zie het wel in hem zitten.

Van Sánchez ben ik nog niet helemaal overtuigd en denk dat hij op den duur uiteindelijk ook wel een miskoop zal worden. En het aantrekken van Lucca heb ik ook nooit begrepen. Weliswaar op huurbasis, maar toch. Hij is gehaald zodat Ajax wat kan forceren, maar in de meeste wedstrijden heeft Ajax een type als Lucca niet nodig en in bijvoorbeeld Europees verband zie ik hem nou ook niet iets forceren als Ajax dat nodig heeft. Dan zijn van alle aankopen die Ajax afgelopen transferperiode heeft gedaan, alleen Ocampos en Lucca miskopen en dan ga ik er zelf vanuit dat Sánchez er nog bij zal komen.

Dan is dat gewoon netjes, want dat zijn dan 3 miskopen van de 10 aankopen. Iemand als Grillitsch is naar mijn idee ook gewoon gehaald voor de breedte en voor de korte termijn. Misschien dat je hem er nog bij kan rekenen, maar echt goed of slecht vind ik hem eigenlijk niet en meer een soort anonieme speler en aankoop.

Schreuder moet alleen gaan inzien dat het tijd is om Tadic en Blind te vervangen. Ja, Tadic was gisteren bijvoorbeeld betrokken bij de goals van Ajax. Maar verder is hij aan vervanging toe en het is gewoon tijd om door te selecteren. En Blind kan gewoon niet meer en zijn Bassey en Wijndal centraal in de verdediging en op linksback veel beter en denk dat het met deze 11 spelers ook gewoon veel beter zal lopen (zie opstelling).

Pasveer
Rensch
Timber
Bassey
Wijndal
Álvarez
Kudus
Conceição
Berghuis
Bergwijn
Brobbey
2 november 2022 om 15:18

Geld kost het hellaas als je jeugd nog niet vertrouwen heeft 222 binnen krijgen en dan 100 uitgeven begrijp ik dan wel

Kaplan nog niet gezien en Conceição voor de toekomst.

Wijndal wat ongelukkig

Bergwijn en Brobbey wel al waarde gehad.

Bassey nog een beetje twijfel.

2 november 2022 om 15:56

@ Tuut, en toch zijn Wijndal en conceicao naar mijn mening betere aankopen dan Brobbey en Bergwijn. Met name, omdat die laatste 2 een behoorlijk prijskaartje hadden en ik datgene nog niet terugvertaald zie op het veld. Kans dat je Bergwijn met dikke winst verkoopt, is op dit moment niet heel groot (brobbey zou wel zomaar nog kunnen, meer marge mogelijkheden). Wijndal had ik heel graag voor die 10mln bij PSV gezien en Conceicao was zodanig goedkoop, dat die gok het meer dan waard is. Jeugd doorschuiven ging jaren voortreffelijk, o.a. Rensch en Taylor vallen minder op, dus snap dat ze dan een Hanssen (hanson?) bijv. niet doorschuiven als ze die nog minder achten.

2 november 2022 om 16:19

Ajax kon die keeper kopen, dan had je gewoon een goede keeper gehad. Ocampos had je helemaal nooit moeten halen en van beide kon je dit al zeggen voor het rond was

2 november 2022 om 19:14

Mooie post Rochester!! Ben het bijna volledig met je eens. Alleen mbt Sanchez vind ik je wat voorzichtig, die komt in alles zwaar tekort en is nu al een miskoop.

2 november 2022 om 14:14

Inderdaad ja. Ik was één van een klein groepje supporters die blij was met het besluit van de RvC. Ten eerste omdat Ajax al ongelovelijk veel geld had uitgegeven die zomer. Daarnaast is de speler Ocampos ook gewoon helemaal niet zo goed.

2 november 2022 om 14:33

Hoe keek je aan tegen de transfers van Brobbey, Bergwijn en Bassey?
Ben benieuwd.
Persoonlijk was ik blij met de transfer van Brobbey, met Bassey iets minder, vanwege de prijs en met Bergwijn totaal niet en dan vooral vanwege de prijs en zijn selectiestatus bij Tottenham.

In mijn optiek hadden we weer moeten inzetten op nieuwe Antony's, Neressen zoals Conceicao wel is.
Ocampos vind ik overigens niet heel erg, maar die had ik dus gehaald ipv Bergwijn en als huurspeler.

2 november 2022 om 14:34

Nou klein groepje...als ik zo om me heen keek en luisterde wel een aanzienlijke groep hoor.

2 november 2022 om 15:06

@Magikhetwete,

Ocampos is een prima speler, alleen niet hoe het spelletje bij Ajax gespeeld moet worden op de vleugel. Persoonlijk had ik hem wel eens in de spits willen zien. Fysiek sterk genoeg, kopsterke, technisch zeker niet slecht en redelijk veel ervaring.

2 november 2022 om 15:23

@magikhetwete

Ik vond destijds dat we voor alle drie de spelers veel te veel hebben betaald. Over de spelers zelf heb ik weinig te klagen. Ik vind ze goed (ook al steekt Bergwijn niet in top vorm, moet Bassey nog wat verbeteren en heeft Brobbey nog moeite met uitspelen van een wedstrijd). Afgelopen zomer voelde voor mij een beetje alsof Huntelaar en Hamstra Football Manager aan het spelen waren.

@ajaxrosenberg

Dan heb ik dat misschien verkeerd gezien. Ik zag vooral negatieve reactie over de RvC vanwege de afgeketste transfers en dit werd in mijn privé kring ook veel gezegd. Dan is het een groter groepje dan ik dacht, ook prima! :-)

2 november 2022 om 14:17

Achteraf gezien geen goede zet of hij nu speelt of niet. De RvC moet zich alleen met de financiën bezighouden 3n niet met het technische vlak. Vanuit gaande dat dit de reden is geweest mogen we spreken van een geluk voor Ajax.

2 november 2022 om 15:44

Een onnodige deal van 16 miljoen tegenhouden is toch onderdeel van 'financiën'?

2 november 2022 om 14:36

Eigenlijk niet vind ik. De RVC houdt zich met dingen bezig waarmee ze zich niet bezig moeten houden. Oftewel heb je als RVC vertrouwen in het scoutingapparaat en de technische leiding oftewel vul je de RVC met mensen met voetbalkennis.

2 november 2022 om 14:56

Dat zou zo zijn als de RVC hier een streep door heeft gehaald om voetbaltechnische redenen.

De vraag is of dat zo was of dat het om financiele redenen ging.

2 november 2022 om 15:38

Dat zeker. Maar als je stelt dat het achteraf een goede zet van de RVC gebleken is het niet te doen met een vaste transfer dan ga je er volgens mij toch van uit dat de RVC niet alleen zuiver cijfermatig gehandeld heeft maar toch ook sportief een afweging gemaakt heeft.

2 november 2022 om 15:15

Als hij gekocht was had hij natuurlijk veel meer speeltijd gekregen. En als hij dan zijn niveau bij Sevilla haalt is het meer dan een prima speler voor Ajax. Niet echt te vergelijken situaties.

2 november 2022 om 15:41

Bergwijn en Bassey zijn het geld ook niet waard. Conceicao heeft meer laten zien dan die 2. Ik zou Bergwijn op de bank zetten de komende 2/3 wedstrijden.

2 november 2022 om 15:52

En elke keer toen ik zei dat dit een miskoop/huur was kreeg ik te horen dat ik er nul verstand van had, want Ocampos was zogenaamd een van de beste aanvallers in LaLiga

2 november 2022 om 17:36

Ja mensen die hun ongelijk niet toe willen geven, verschrikkelijk zijn die he 😉

2 november 2022 om 18:45

Je hoeft je ongelijk van mij niet toe te geven, maar om nu elke keer te zeggen dat iemand er nul verstand van heeft als die toevallig je mening niet deelt gaat me ook weer wat ver

2 november 2022 om 18:55

De ironie ontgaat Japie volledig denk ik, Fossen

2 november 2022 om 22:03

Haha Fossen moet het er nog dikker opleggen denk ik voordat iets voor Japie duidelijk wordt.

3 november 2022 om 10:18

Fodsen zal waarschijnlijk op Schmidt vs Ihattaren doelen, maar ik ben nog steeds van mening dat Schmidt destijds bepaalde dingen ook anders had kunnen aanpakken zoals dat hij is geen Mesdi verhaal en die jongen niet een korte invalbeurt gunnen terwijl hij topfit uit de zonerstop terug kwam. Dat Ihattaren verder ook zelf enorm veel verpest heeft staat verder buiten kijf, maar dat zei ik destijds ook al

Die hadden ze dan toch beter kunnen kopen

Lucas Ocampos zijn huurovereenkomst verbreken in de winterstop en proberen Ziyech voor een halfjaar te huren

2 november 2022 om 14:30

Zodat Conceicao al helemaal geen minuten meer gaat krijgen? Je snapt dat je die jongen dan ook kwijt bent he. Geen goed idee
En bovendien is Ziyech duidelijk geweest toch? Hij wil niet verhuurd worden, alleen verkocht.

2 november 2022 om 16:01

Nee zeg, absoluut niet. Sowieso niet huren, dat is nu niks. Daarnaast staat de volgende rechtsbuiten gewoon klaar. Tadic naar links, Bergwijn op 10. Niet mijn eerste keuze, maar zo zou Schreuder het oplossen.

2 november 2022 om 20:29

Hoewel ik dan van Ziyech ben, moet je als Ajax zijnde die nu echt niet terughalen. Met Conceicao heb je een prima talent staan die zijn minuten wil pakken en dat met lef en bravoure doet.

Bosje bloemen voor de RvC in dit geval...

Jeetje heftig hoor haha, stel je voor dat Ajax voor 20mio had gekocht!

En dan een foto Grillitsch gebruiken.

2 november 2022 om 14:13

Ocampos bleef denk ik in de bus zitten, daarom maar een foto van een andere speler met maar heel weinig speelminuten bij Ajax.

2 november 2022 om 14:13

😂👍

Van wat ik gezien heb van Concecao kan ik alleen maar zeggen dat dát een prima aankoop lijkt. Laat altijd wel iets zien als hij invalt. Wordt eens tijd dat een Bergwijn of Tadic eens een potje rust krijgt, zodat hij eens 90 minuten kan spelen.

Wat is dit voor een poll?

Is Ocampos klaar bij Ajax, dat is toch niet aan ons?

Blijkbaar presteert hij niet naar behoren. Wat dat betreft ben ik blij dat de RvC in heeft gegrepen door een definitieve overgang te blokkeren.

2 november 2022 om 15:15

Jij hebt het idee dat dat bij andere polls wel het geval is?

2 november 2022 om 15:20

Nou ik zag gisteren nog een poll voorbij komen 'wat denk je dat Ajax gaat doen tegen Rangers; Winst, gelijkspel of verlies.

Dus ja, ik heb wel het idee dat dat bij andere polls wel zo is.

Toch echt een schande dat Ajax deze speler heeft gehaald op de laatste dag. 4 miljoen door de plee. Gelukkig is de RVC voor het onzinnige idee gaan liggen om deze jongen te kopen.

RvC bedankt! Die keeper had ik wel graag erbij gehad.

2 november 2022 om 14:18

Helemaal mee eens, Vlachodimos had van mij ook mogen komen. Dan had je voor de komende jaren een topkeeper gehad.

Het grootste probleem is dat de scouting is overgeslagen door H2. Daarmee zit Ajax nu opgescheept met spelers die zowat nutteloze aankopen zijn zoals Grillitsch, Ocampos en Lucca.
Mocht Arnesen het zien zitten om met zijn gezondheidsproblemen nog steeds als TD te willen werken zou ik als Ajax zijnde hem proberen vast te leggen in de winterstop als nieuwe TD van Ajax.

2 november 2022 om 14:19

Wie zegt dat die zijn overgeslagen? Volgens mij was overmars al met veel spelers bezig, maar waren ze op dat moment niet haalbaar.

2 november 2022 om 14:25

'Onrust binnen scouting van Ajax': 'Ze worden eigenlijk bij het grof vuil gezet'

Mike Verweij van De Telegraaf luidt de noodklok als het over Ajax gaat. Van de organisatie bij de Amsterdamse club klopt volgens hem weinig en Verweij stelt zelfs dat gerespecteerde scouts worden gepasseerd.

Verweij, die wel benadrukt dat trainer Alfred Schreuder niet altijd met de meest logische opstelling begint en het zichzelf daarom moeilijk maakt, ziet wat er fout gaat in Amsterdam. "Schreuder is binnengekomen na Erik ten Hag, die het goed gedaan heeft, in een organisatie terecht is gekomen waar Marc Overmars is weggegaan, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar net komen kijken en waar Edwin van der Sar zich met het technische beleid is gaan bemoeien, wat eigenlijk niet zijn pakkie aan is. Ga er maar aanstaan als trainer.

"Dan moet je een stem hebben in aankopen omdat Hamstra en Huntelaar niet op hun scouts Henk Veldmate en Hans van der Zee vertrouwen, die in het verleden geweldige aankopen hebben voorbereid. Er moesten zoveel basisspelers worden vervangen, dat is niet makkelijk. Ik snap wat Schreuder zegt, maar Ajax moet kijken naar hoe mank het gaat in de organisatie", zegt Verweij.

Volgens Verweij is er onrust binnen de scouting van Ajax. "Overmars had in het begin veel moeite om zijn vertrouwen te stellen in scouts. Nadat Veldmate overkwam van FC Groningen zijn Davinson Sánchez, David Neres, Antony, Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Nicolas Tágliafico gehaald. Dat is een succesformule gebleken. Nu is er niets van de scouting gekomen. Ik hoorde dat het laatste scoutingsrapport van Calvin Bassey een Youth League-wedstrijd van Leicester City is, daarna hebben ze hem gewoon nooit meer bekeken. Schreuder heeft hem wel bekeken, maar daar wordt even 25 miljoen euro voor betaald."

"Deze scouts hebben een reputatie bij Ajax die je niet zomaar aan de kant kunt schuiven", vult collega Marcel van der Kraan aan. "Mede dankzij hen en Overmars zijn er recordaankopen gedaan en is Ajax op een financieel krankzinnig niveau terechtgekomen in Europa. Ajax is de bestverkopende club van Europa van de afgelopen vijf jaar. Die mannen worden eigenlijk bij het oud vuil gezet."

"Je ziet ook dat het in de jeugdopleiding fout gaat", zegt Verweij. "Als Hamstra en Huntelaar bepalen dat Ocampos moet komen en daar veertig miljoen euro voor over hebben.. Wat moeten spelers van Jong Ajax dan doen? Er lopen vier contracten af, die zijn knettergek als ze bijtekenen. Youri Regeer speelde onder Erik ten Hag regelmatig in het eerste. Hem is gevraagd om alsjeblieft bij te tekenen, maar die ziet in de laatste tien minuten van de wedstrijd tegen Napoli ineens Bassey rechtsback lopen. Organisatorisch is het echt een chaos bij Ajax."

2 november 2022 om 14:26

Je bent me net voor Masterclassbro, dit is ook mijn vermoeden en het idee dat ik krijg van de afgelopen zomer. Het kan gewoon niet zo zijn dat de scouting uitgebreid heeft gekeken naar spelers als Ocampos, Grillitsch, Vlachodimos, Bergwijn, Sanchez terwijl ze allemaal om andere redenen totaal niet in het team lijken te passen of zouden passen. Lucca is ook zo'n speler inderdaad, alhoewel je daar nog van kan zeggen dat hij goedkoper is en een soort speler dat we missen waarmee we soms iets opportunistischer kunnen gaan spelen.

Toch iets goed dat de RVC deze transfer voor 20 miljoen heeft tegengehouden. Maar goed had al van tevoren gezegd dat deze kerel er niks van bakte bij Sevilla. Leuk 1e seizoen maar daarna werd het helemaal niks. Gewoon lekker terugsturen naar Sevilla aankomende winter en een concurrent voor Conceicao vinden. Tadic en Bergwijn op rechts moet klaar zijn.

Zowel Ocampos als Vlachodimos als Grillitsch als Bergwijn blijf ik vreemd vinden. Ocampos lijkt geen Ajax speler te zijn. Vlachodimos schijnt (! ik zie hem nooit) een goede lijnkeeper te zijn maar matig aan de bal. Grillitsch leek een logische back-up voor Alvarez maar overtuigt nog helemaal niet en omschreef zichzelf als 'voetballende middenvelder' waardoor je je afvraagt waarom hij als stand-in voor Alvarez zou dienen die juist in het niet-voetballende uitblinkt en een sterkhouder was. Bergwijn heeft wel de kwaliteiten om op zijn minst de eredivisie kapot te spelen, maar speelt alleen goed op de plek van de mvp van Ajax van de afgelopen 4 jaar. Dit alles doet mij vermoeden dat de scouting nul inspraak had in de interesse van Ajax in al deze spelers. Puur paniekvoetbal, zo komt het over. Bergwijn is dan misschien een ander verhaal, die wilde Overmars al halen. En ik vraag me steeds meer af... waarom? Die is toch pas nuttig als Tadic met pensioen gaat? En het is toch meer een tweespitsen-spits? Dat moeten de scouts gezien hebben. Sanchez kan je trouwens aan dit rijtje toevoegen, dat is ook geen Ajax back, die heeft wel de grinta van Martinez bijvoorbeeld, maar niet het balgevoel. Ik ben er dan ook groot voorstander van dat niet de trainer en de TD maar de scouting een veel grotere inspraak in de transfers krijgt bij Ajax.

2 november 2022 om 14:27

Grillitsch doet het gewoon meer dan prima in zn minuten die hij krijgt. Die moet je er gewoon bij houden.

2 november 2022 om 14:33

Ja ik zie dat dus nog niet echt. Alvarez blinkt in vorm uit doordat hij alles onderschept, duels wint, overal eerder is dan de tegenstander. Daardoor kunnen spelers als Berguis, Kudus etc. excelleren. Dat zie ik Grillitsch niet doen nog.

Als hij niet geschikt is als rechterspits, misschien als rechtsback. Rensch Wijndal voor links
Bassey/kaplan/blind/ Timber centraal. Sanchez/ocampos.
Ik ben wel benieuwd welke jeugdspeler aan het eind van het seizoen speelminuten gaat krijgen

2 november 2022 om 14:27

Hoe krijg je het verzonnen? Ocampos is een echte aanvaller die totaal niet kan verdedigen.

2 november 2022 om 14:33

Geen idee. Rensch was middenvelder, Mazraoui was middenvelder. Bogarde (log time ago) was linkerspits
Verdedigen is gemakkelijker. Bovendien kan hij, omdat hij een mannetje kan passeren een aantrekkelijke spelers achterin, als hij wil.
Uitproberen bij Heitinga?

2 november 2022 om 14:48

Je gaat toch geen gerenomeerde aanvaller op zijn 28ste nog willen omvormen tot rechtsback? Dat zou een belediging zijn aan zijn adres. Nee, Ajax heeft gewoon een fout begaan door hem te halen. Even incasseren en zsm weer afscheid van hem nemen. Ongetwijfeld dat hij ergens bij een andere Spaanse club wel weer op zijn favoriete positie kan gaan spelen.

Spijtig dat er miljoenen is neergeteld voor deze huurdeal, ook wel kapitaalvernietiging genoemd. Desalniettemin ben ik het wel eens met Schreuder om spelers de voorkeur te geven met het oog op de lange termijn.

Ik ben meer benieuwd naar de toekomst van Schreuder bij Ajax, of beter gezegd, geen toekomst van Schreuder bij Ajax.

Dat Ocampos niet in het Ajax spel zou passen wist iedereen, maar ik denk dat hij meer te bieden heeft dan onze kale knakker.

2 november 2022 om 14:28

Dus een wisselspeler die nauwelijks speelt heeft volgens jou meer waarde voor Ajax dan de trainer? Buiten het feit dat ik vind dat het geen vergelijk is ben ik het ook niet met je eens.

En ik ben ook wel eens benieuwd wie met Ocampos op de proppen is gekomen.

2 november 2022 om 14:31

Ik schreeuwde na de 1-6 ook meteen 'schreuder out' maar ben iets milder geworden. Hij heeft 1) Tadic op links gezet, 2) Brobbey in de spits gezet, 3) Wijndal nu wat laten spelen, 4) Bassey centraal gezet voor kopkracht. Kortom, hij maakt al langzaam de logischere keuzes. Als we van PSV winnen staan we 7 punten voor. In de EL zie ik ons best hoge ogen gooien. En ten slotte vind ik dat we Schreuder iets van krediet moeten geven omdat het team waarmee hij het moet doen gewoon echt minder is dan dat van vorig jaar. Eindstand ben ik nog steeds niet overtuigd en vind ik hem niet sterk overkomen, maar vind ik wel dat er sinds die 1-6 het nodige is verbeterd vanuit Schreuder.

Maar waarom haal je hem uberhaupt? Ocampos is geen rechtsbuiten. Hij komt op links tot zn recht en daar heeft ie al 2 man voor zich. Die jongen is hier voor jan doedel naartoe gekomen terwijl hij hoopte op meer speeltijd. En op basis van wat invalbeurten heeft heel Nederland al een oordeel over deze jongen maar hij heeft ook nog geen minuut op zn beste positie gespeeld.

2 november 2022 om 14:30

Ja het verbaast mij ook, ik heb geen idee of hij nou goed of slecht is. Wat wel duidelijk is, is dat Schreuder hem niet gebruikt, maar wel in een eerder stadium heeft gezegd dat hij op meerdere posities uit de voeten kan

2 november 2022 om 14:49

Bij Schreuder kan iedereen op meerdere posities uit de voeten is wel gebleken....

Ik vind het jammer om zo'n speler commentaar te geven als hij nooit een echte kans heeft gekregen. En nee tis geen topper maar als je tadic zag schutteren en Bergwijn alles verkeerd zag doen dan heb ik zoiets van waarom dan niet eens iemand anders de kans geven op links. Dan hebben wij ook een beter beeld van zo'n jongen.

2 november 2022 om 15:09

Op deze manier vind ik het maar nog steeds het verkloten van je centen. Neem aan dat ze zijn salaris (deels) hebben overgenomen. Zou ook niet weten of hij het wel of niet in zich heeft.

2 november 2022 om 16:12

Ocampos zijn beste seizoen in La Liga kwam die gewoon vanaf rechts. Dus hoe kom je erbij dat die alleen op links tot z’n recht komt?

Ocampos is gewoon een hele goede speler, maar dan moet je hem wel de kansen geven. Sowieso is het lachwekkend dat je Anthony verkoopt, een rechtsbuiten. En daarna Ocampos haalt uit paniek, een linksbuiten.

Eigenlijk ziet onze selectie er als volgt uit:
Linksbuitens: Bergwijn, Tadic en Ocampos.
Rechtsbuitens: Conceicao.

Je haalt hem dus, laat hem over zes wedstijden verspreidt 113 minuten spelen op zijn verkeerde positie en concludeert dan dat hij mislukt is? Je hebt die jongen nooit een fatsoenlijke kans gegeven. Als je hem gewoon vijf wedstrijden even op linksbuiten zet in plaats van Tadic. Is hij echt niet minder dan Tadic momenteel. Dan moet je dat alleen wel doen.

Sowieso had H2 gewoon een extra rechtsbuiten moeten halen. In plaats van dat we nu met linksbuitens lopen te schuiven die allemaal niet renderen op rechts.

Om maar iets geks te noemen: zo'n Chukwueze van Villarreal die het nu vaak met invalbeurten moet doen ten faveure van Pino. Was je ook 30-40 miljoen aan kwijt geweest net als voor een Bergwijn. Maar dat vind ik nou echt een Ajax speler voor op rechts.

2 november 2022 om 14:49



100 eens. Kan het niet beter verwoorden.

Wat mogen we de RVC dankbaar zijn, dat hij niet gekocht is. Past totaal niet bij het spel van Ajax. Mooi dat Conceiçao minuten krijgt, alleen het zijn er zo weinig....

Ja maar waarom haal je ocampos ook als je hem rechtsbuiten wil zetten. Is overigens echt geen slechtere linksbuiten dan bergwijn hoor. Je had net zo goed tadic als linksbuiten kunnen houden met ocampos als back up. Of een kanon halen op rechtsbuiten.

2 november 2022 om 16:44

Snap ik ook totaal niet. Al vraag ik mij wel af welke echte rechtsbuiten haalbaar was voor Ajax i.p.v. een Bergwijn bijvoorbeeld. Bergwijn heeft 31,25 miljoen gekost. Voordeel is dat hij eigenlijk op alle posities voorin uit de voeten kan.
Linksbuiten voornamelijk, spits eigenlijk vooral als 2 spitsen systeem en rechtsbuiten alleen bij hoge nood (maar niet top).

Welke spelers had Ajax dan kunnen kopen i.p.v. Bergwijn? Enige die ik haalbaar acht zijn een Tsygankov van Dynamo Kiev, een Marcus Edwards van Sporting Portugal, Jeremy Doku van Rennais.

Misschien een Berardi van Sassuolo, al is dat wel een Italiaan. Die gaan niet snel uit Italië weg, als het geen topclub/topcompetitie is.

Verder zijn er nog wel spelers als Ikoné, Ismaila Sarr en Diatta die interessant waren. Maar ik denk niet dat die betaalbaar waren en qua salaris ook.

2 november 2022 om 18:46

Alle namen die jij noemt had ik liever gezien dan bergwijn. Zeker die tsygankov schijn je voor 5 miljoentjes ofzo op te kunnen pikken (gaan de lampies wss doen). Maar ik blijf er overigens bij dat ocampos niet minder is dan bergwijn. Ocampos heeft bij een club van vergelijkbaar niveau als spurs veel meer laten zien dan bergwiin.

En waarom hebben wij xavi simons niet gehaald? Die had als amsterdamse jongen echt wel liever naar ajax gewild. Speelde bij paris in het eerste al heel sterk een paar keer.

3 november 2022 om 11:02

Geen idee. Ik denk dat Tsygankov ook een goede was geweest. Is ook gewoon een linksbenige rechtsbuiten met snelheid en doelgerichtheid. Minder frivool dan Antony, maar nu staat daar Bergwijn of Tadic. Die zijn alles behalve frivool op die positie inderdaad.

Ocampos is gewoon een degelijke speler. Rauwdauwer, maar wel een goede speler. Zou in de Eredivisie gewoon één van de betere spelers moeten kunnen zijn, mits vertrouwen & speeltijd gegund.

Xavi Simons en niet naar Ajax. Tja, geen idee. Misschien vertrouwde Ajax te veel op Kenneth Taylor & hadden ze de goede hoop op Ihatarren. Dat blijkt als een nachtkaars uit te gaan (verhaal Ihatarren).

Verder heeft Ajax in de jeugd natuurlijk ook voldoende potentie rondlopen dat eventueel als buitenspeler/10 uit de voeten kan.
Denk hierbij aan een Unuvar (momenteel uitgeleend, dat wel), een van Axel-Dongen (geblesseerd nu), een Sontje Hansen, Conceicao, Rasmussen, Hlynsson en een Misehouy bijvoorbeeld (dit zijn namen die nu vooral op de 10/buitenkant spelen bij Jong, toch?)

En natuurlijk, de meeste namen hiervan hebben nog lang niet zoveel laten zien als Xavi Simons. Al was het bij Xavi ook maar de vraag wat zijn daadwerkelijke niveau nu was. Hij speelde bij PSG echt heel erg mondjesmaat.

En wellicht hadden ze meer verwacht van een Tadic op rechts als Bergwijn op links zou spelen. Maar dat valt allemaal vies tegen tot nu toe.

Persoonlijk hoop ik dat die Conceicao eens wat meer speelminuten krijgt. Dreigend en doelgericht. Aardig rap en ook lekker frivool.

3 november 2022 om 17:48

Conceicao verdiend idd meer minuten. Die jongen heeft ook echt een hele hoge publiekslieveling potentie denk ik. Zal het echt niet minder doen dan bergwijn of tadic op rechts.

Je hebt gelijk dat er best wat talent loopt in de jeugd ja. vooral van misehouy verwacht ik veel als aanvallend talent. Van Axel dongen is ook heel goed maar denk dat hij het ivm blessures helaas niet gaat redden. Hansen twijfel ik ook over ne rasmussen, unuvar (speelt bijna niks bij trabzonspor) en hlynsson zie ik het sowieso niet redden.

Verder heb ik toevallig Simons bij PSG redelijk goed gevolgd, en hij viel mij echt heel positief op toen hij bij paris af en toe mocht invallen. Speelde echt heel volwassen al tussen al die sterren. Is iets wat je ook terug ziet nu aangezien hij iedereen staat aan te coachen in het veld bij PSV.

Ik snap niet waarom deze speler in alle haast bijna werd gekocht voor 20 miljoen. Vanwege zijn leeftijd heeft hij geen restwaarde, en het is een speler die totaal niet bij Ajax past. Het is meer een lomperik die het van hard werken moet hebben.
Gelukkig is dat op het laatste moment gewijzigd van koop naar een huur-deal.

Ocampos zelf had van zijn avontuur bij Ajax waarschijnlijk veel meer voorgesteld. Hij heeft niet eens een serieuze kans gehad.

Puur wanbeleid.

Als ze nou naar hun eigen scouting hadden geluisterd hadden ze waarschijnlijk veel betere spelers aangetrokken afgelopen transferperiode, en dat mogen Huntelaar en Hamstra zichzelf zwaar aanrekenen.

Waardeloze voetballer maar een nog waardelozere scouting

2 november 2022 om 16:01

De scouting is juist overgeslagen wat betreft Ocampos door H2.

Ik durf wel te beweren dat niemand binnen Ajax Ocampos ook maar een minuut heeft zien spelen toen zijn naam voorbij kwam, op het laatste moment is er pas naar zijn kwaliteiten gekeken en heeft de RvC godzijdank de stekker eruit getrokken. Sanchez idem dito die is absoluut niet gescout.

Dit heeft niks met de scouting te maken maar het duo H2 dat hun oren heeft laten hangen naar hongerige zaakwaarnemers. Het is belangrijk dat Ajax een nieuwe TD krijgt die eerst naar het talent binnen Ajax kijkt, een jongen als Regeer had prima de rol van Sanchez kunnen overnemen.

Persoonlijk denk ik echt niet dat Ocampos een matige speler is hoor. Hij krijgt amper tot geen minuten.

Tadic mag maar blijven aankakken op links. Bergwijn is na een goed begin ook ver terug gevallen en mag ook gewoon iedere week blijven spelen. Al moet Bergwijn ondertussen wel op zijn minder favoriete positie spelen van rechtsbuiten (en dat als topaankoop).

Conceicao krijgt de voorkeur, omdat hij de enige echte rechtsbuiten is (en je hebt Berghuis nog die er van origine ook veel speelde). Bergwijn, Tadic en Ocampos zijn allen een linksbuiten.

Ocampos krijgt amper minuten, dus je kan geen eerlijk oordeel over hem vellen. Had dan liever die Vlachodimos gekocht en Ocampos niet gehuurd. Had je nu niet die Pasveer op goal staan, maar een goede keeper...

Conceicao die eerder minuten krijgt dan Ocampos snap ik. Ten eerste is hij rechtsbuiten en Ocampos niet. Ten tweede is hij inderdaad gekocht, stuk jonger en veel meer potentieel.
Ocampos is eigenlijk de duurdere versie van Idrissi van afgelopen seizoen...

Ocampos is een schande voor het beleid van Ajax. Zeker met Berghuis Conceicao en zeker Hansen die er al zijn.

3 november 2022 om 11:03

Hansen mag ondertussen dan ook wel eens wat gaan laten zien. Is nog niet echt in aanmerking gekomen voor het grote Ajax.
Moet bij Jong Ajax echt nog meer gaan laten zien, wil die echt kans gaan maken.

Een Unuvar maakte bij Jong vorig seizoen echt het verschil en zelfs die is momenteel verhuurd..

Heel raar eigenlijk want die Ocampos was een paar seizoenen geleden echt een topvoetballer. Niet voor de absolute top maar voor clubs als Sevilla Everton Marseille Villarreal etc.
Maarja als je een speler geen minuten geeft en geen kans kan die ook niet laten zien wat hij kan.

Typisch ajax. Kopen , huren , maar een speler een kans geven ho maar. En schreuder flikkeren asjeblieft op , met waardeloze spelers wisselingen. Wordt er niet wijzer van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren