Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ronaldo verklapt geheim: ‘Daarom sta ik al jaren aan de top’

Laatste update:

Er zijn weinig voetballers die zo’n afgetraind lichaam als Cristiano Ronaldo hebben, maar de superster van Real Madrid is lang niet altijd zo gespierd geweest. Toen hij zich voor het eerst bij Manchester United meldde was hij iel en dun. Na vele uren in de sportschool te hebben doorgebracht, is hij het krachtmens dat hij nu is.

/

“Je moet hard werken”, legt Ronaldo uit in de Engelse media. “Ik doe het iedere dag, daarom sta ik al jaren aan de top. Dat is geen toeval, ik doe enorm veel werk buiten de reguliere trainingsuren. Toen ik jong was zei iedereen: ‘Cristiano, je hebt talent, maar je bent veel te dun’.”

“Vanaf dat moment heb ik in mijn hoofd geprent dat mijn lichaam kon verbeteren. Met hard werk in de sportschool ben ik enorm verbeterd. Het gaat om de mindset van een mens. Het is erg belangrijk dat je atletisch bent, kleine details maken het verschil. Daarom ben ik een heel seizoen in topvorm. Ik train zo veel omdat het moet, het is een deel van mij”, besluit de Portugees.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Icoon en een voorbeeld kwa trainingsarbeid voor alle talentjes die gehyped worden.

6 juli 2015 om 11:03

Helemaal met je eens. Wat een doorzettingsvermogen, mentaliteit en wilskracht. Deze man laat zien hoe je met je talent moet omgaan. Hij weet ook wel dat hij het magische van Messi mist, Ronaldo is meer een harde werker die laat zien wat je kunt bereiken met keihard trainen.

6 juli 2015 om 11:36

Dat magische van messi heeft ronaldo ook, op een andere manier! Ik weet zeker dat messi net zo traint. Ik bedoel dit niet als afbraam van ronaldo, maar deze twee wereldvoetballers gaan perfect om met hun talent! Beide hebben ze een ander soort "magie" en dat uitten ze! Als messi en Barcelona fan kijk ik echter met veel respect naar ronaldo, en kan zeker van hem genieten!

6 juli 2015 om 11:46

Haha hij mist helemaal niet het magische van messi. wordt altijd zo moe van die kinderen die hem nog nooit in een united shirt hebben zien spelen en denken dat hij altijd een afmaker geweest is. bij united was hij met afstand de beste dribbelaar ter wereld, nu is het inderdaad een pure afmaker.

6 juli 2015 om 12:04

Ja, ik snap dat dus ook niet.. Ronaldo heeft zijn spel totaal veranderd. Bij Manu maakte hij veel trucjes en dribbels, echt een publieksspeler. Bij Real is het allemaal voornamelijk effectief. Maar dat pure talent heeft Ronaldo ook gewoon zoals je zegt.

6 juli 2015 om 12:24

Andere baltovenaar, andere magie. Dat hij zijn spel heeft aangepast toont ook weer aan dat hij bewust is van zijn kwaliteiten of de kwaliteiten van zijn medespelers. Hij is niet meer de snelste en na al die jaren kent iedereen zijn passeer bewegingen wel.

6 juli 2015 om 12:35

Ronaldo is mentaal en fysiek sterker dan Messi. Hij heeft door zijn mentaliteit een top carrière gecreëerd. De bouw, motoriek en het karakter van beide verschillen enorm. Maar beide weten juist hun eigen sterke punten zo veel mogelijk naar boven te brengen. Ook bij Messi zie je hoe belangrijk het is om ook naast het veld alles op een rijtje te hebben. Dit seizoen heeft hij een dietiste en een eigen fysio thuis, om hem zo goed mogelijk voor te bereiden. Beide heren zijn in dat geval topsporters en staan dus ook boven aan de top. Robben, Van Persie, de Vrij en Depay zijn ook een spelers die veel investeren in zichzelf, buiten de club-uren om. En er zijn er uiteraard meer.

Voor trainers kan dit ook lastig zijn, ivm rust die vooral jonge spelers moeten krijgen. Het verhaal van Koeman over De Vrij, die krachtsport deed, terwijl hij bewust rust kreeg van Koeman.

Apart vind ik dan om te zien of horen, hoe weinig voetballers ook zo opofferingsbereid zijn om ook zo toegewijd te zijn in hun 'vak'. Als ik De Boer vorig jaar dan hoor voor een training.

Het verschil tussen de elite en de groep eronder, zit toch vaak in de hoeveelheid uren training en oefening en de intensiteit en doelgerichtheid waarmee ze deze afwerken.

6 juli 2015 om 12:46

messi traint echt niet zo als ronaldo hoor...die traint fysiek echt veel minder, en ik denk ook minder hard

daarom is het zo knap van ronaldo dat hij bijna op het niveau van messi zit

messi heeft gewoon net dat extra's wat cruyff en maradonna ook hadden, bijna niet te takelen en niet te volgen met dribbels...en dat extra inzicht met passing, zelfs de echte ronaldo fans zouden dat toe moeten geven...het is juist daarom zo knap hoe constant en goed ronaldo is

en daarbij heeft ronaldo nog meer zelfvertrouwen dan messi

6 juli 2015 om 12:58

Bedankt dat je dit ziet!!! Het lijkt wel alsof de mensen ronaldo van man utd niet meer kennen.

6 juli 2015 om 13:26

Bij United was ie meer een dribbelaar dan nu. Maar zeker niet met afstand de beste. Ronaldinho en Messi waren sowieso al beter rond die tijd en er zijn genoeg andere spelers die beter dribbelden dan Ronaldo, maar niet altijd mooier, omdat Ronaldo in die tijd veel trucs in zijn acties legde. Het showgehalte van Ronaldo bij United was dus uitermate hoog en veel trucs waren niet altijd functioneel. Echter ook toen al waren veel van zijn passeeracties gebaseerd op snelheid en om de man heen rennen. Bij Real is ie wel een stuk doelgerichter geworden, waardoor ie wel wat charme is verloren.

6 juli 2015 om 14:54

beste dribbelaar wuahahah ook op dat moment dribbelde Messi en CR& beter dan hem. hij stond vaak stil en deed dan truckjes. de CR7 van nu is vele malen beter dan die van vroeger behalve laatste jaar Man united toen was hij ook al monster

6 juli 2015 om 16:38

@nijogeth

Juist de acties van Messi zijn altijd al veelal op snelheid geweest waar hij de bal simpelweg langs iemand tikt en niet meer te pakken is omdat hij zo snel van richting kan veranderen. C.ronaldo en Ronaldinho proberen een tegenstander op het verkeerde been te zetten vooralsnog ze uit te spelen. Ik hou er ook niet van dat men een schaar een 'truc' noemt terwijl het een schijnbeweging is. Er wordt hier raar genoeg laconiek tegenaan gekeken maar misschien is het wel jaloezie omdat men het vroeger zelf niet kon. Het is namelijk enorm moeilijk om met dergelijke schijnbewegingen men uit te spelen wat ook de reden is dat maar een gering aantal spelers het vaker gebruiken. Messi zou dit ook kunnen maar is in zijn manier van dribbelen ongeëvenaard nogmaals door zijn diversiviteit in zijn dribbel.

En natuurlijk is snelheid enorm belangerijk bij een passeeractie. Dan bedoel ik niet dat je zelf snel kan sprinten maar enorme intensiviteit gebruikt bij de passeeractie wat dus automatisch ook met snelheid te maken heeft.

Ik snap niet echt waarom je dat dus vermeld.

Irritant mannetje, maar super talentvol. Heb toch respect voor hem.

6 juli 2015 om 09:47

Wat is er nou zeuren aan als je iemand als Ronaldo irritant vindt overkomen? Dat mag je toch gewoon vinden, naast dat je respect voor hem hebt? Niks verkeerd aan.
Dat jij daar over gaat zeuren, maakt je zelf een irritant zeurderig mannetje.

6 juli 2015 om 09:53

zo denkt VZ er niet over die haalt hier meningen weg die hun niet aan staan, zo als waarschijnlijk deze mening..

6 juli 2015 om 09:30

Als atleet en sportman kun je ook niets anders dan respect hebben voor de man. Zelf heb ik ook niets met zijn houding in het veld, de manier van juichen, etc. Hoe hij zichzelf echter heeft ontwikkeld is alleen maar lovenswaardig. Wat dat betreft ben ik het helemaal met je eens.

6 juli 2015 om 11:49

arjan4ajax, ik kan me er zo aan storen, dat men altijd over de manier van het juichen heeft, dat doet bijna alle spelers op hun eigen manier, dat wat alleen irritant vindt is dat hij zich soms kan laten gaan als het hem niet lukt of dat men hem overslaat, maar het is een geweldige talentvolle speler, waar ik nog lang van hoop te genieten

6 juli 2015 om 12:42

Tja zo ervaar ik het als ik Ronaldo zie spelen. Een Robben of Messi zie ik dan veel liever. Niet klagen, blijven spelen en ook niet van die rare fratsen in het veld uithalen. Die nuchterheid mis ik bij Ronaldo, dat is dan een persoonlijke voorkeur. Zoals ik al aangaf is het qua sportman een ander verhaal, daar heb ik groot respect voor.

6 juli 2015 om 09:37

Ronaldo is een superman die kracht combineert met talent. Zo hoort het ook respect hebben voor zijn prestatie,s en drive..

Erg knap van hem, daardoor is hij inderdaad een van de beste. Maar een Messi heeft dat dus weer niet nodig gehad. Die heeft extreem veel talent. Ronaldo compenseert het met zijn getrainde kracht.
Twee hele verschillende voetballers, mooi om te zien.

6 juli 2015 om 09:39

Vraag me af hoe goed Messi was geweest als hij net zoveel aan zn lichaam had gewerkt als Ronaldo
OT: dit harde werken is toch geen geheim? Had op zn minst een onthulling verwacht over een alternatieve therapie ofzo. Nestherapie waar onze schaatsers zo enthousiast over zijn bijvoorbeeld.

6 juli 2015 om 09:47

Niet veel beter lijkt me. Messi zijn lichaam is perfect afgestemd op zn speelstijl, net als bij Ronaldo dus

6 juli 2015 om 09:49

Ik denk dat Messi juist zal inleveren op snelheid en zijn korte draaicirkel, als hij net zo breed is als Ronaldo. Dan kan hij niet meer de wonderbaarlijke dingen doen die hij doet.

6 juli 2015 om 10:03

Wanneer Messi één bonk spier zou zijn, zou hij juist minder goed zijn. Door zijn iele kleine lichaam is hij een stuk wendbaarder.

6 juli 2015 om 10:04

Ik vraag me dan af hoe het was geweest als Cr7 het talent van messi had gehad 😉

6 juli 2015 om 10:34

Dat had de wedergeboorte van jezus geweest

6 juli 2015 om 10:45

Was hij dan nog wel zo erg de sportschool ingedoken. Dan had denk ik niemand geroepen dat hij te dun was. Ronaldo is fysiek een machine die optimaal functioneert voor de wijze van spelen die hij heeft. Bij een andere wijze van spelen hoort een andere machine denk ik dan maar..

6 juli 2015 om 10:50

5fdp correctie dat is Kanye West al. Ik zou hem dan eerder vergelijken met Zeus

6 juli 2015 om 11:28

Dan moeten we hopen dat Messi na zijn voetbalcarriere de weg van Tim Wiese gaan bewandelen en ook bodybuilder gaat worden. Dan gaan we wat meemaken.

ook de reden dat hij vrijwel nooit langdurig geblesseerd is. Zijn lichaam is dusdanig goed in vorm en zijn spieren zijn dusdanig getraind dat hij vrijwel nooit een spierblessure heeft. Simpelweg omdat zijn spieren ongelofelijk veel op kunnen vangen. Ronaldo is het ultieme voorbeeld hoe talent en karakter samen zorgen voor wereld top.

Voorbeeld voor iedere voetballer. Zijn mentaliteit is zijn sterkste kracht.

Zo zie je maar dat hard werken altijd loont. Maar wat een fantastische atleet is dit toch hij kan echt een heel jaar geweldig voetballen en het jaar erop gewoon weer op nieuw. Een van de aller beste ooit! (Barca fan)

Ik vroeg me altijd al af waar dat gespierde lichaam vandaan kwam. Ik dacht eerst dat hij het gekocht had maar nu is het duidelijk, het komt uit de sportschool.

Eindelijk weten we Ronaldo zijn geheim, dit had ik er echt nooit achter gezocht, er gaat een wereld voor me open.

Ik ga vandaag nog naar de sportschool en dan wordt ik ook een goede voetballer.

6 juli 2015 om 09:28

Idd dit slaat nergens op

6 juli 2015 om 09:45

Hahaha ik dacht precies hetzelfde

6 juli 2015 om 09:46

dat zegt hij toch niet Panerai? Hij zegt: ik was al goed door mijn talent maar door extra krachttraining heeft hij extra stappen kunnen maken die hij anders niet gemaakt had - het harde extra werken heeft hem veel opgeleverd.

6 juli 2015 om 09:49

@Curacao als je het mij vraagt geeft panerai af op het feit dat de titel impliceert dat je het geheim van de smid leert kennen door dit artikel, terwijl iedereen al 500x heeft gelezen dat cr7 sportschoolsessies voor vaderland doet. Oftewel: mediafaal

6 juli 2015 om 09:52

Precies dit. Overigens hoeft men niet eens te lezen dat hij veel tijd door brengt in de sportschool. Als je over een goed paar ogen beschikt dan kan je dat zelf ook wel constateren.

6 juli 2015 om 10:04

@ Panerai

Ik had gehoopt op een spectaculaire oorzaak, één van de volgende had het kunnen zijn. Of een combinatie van natuurlijk.

- Hij heeft getraind met Ash Ketchum in de Pokemon Gym om naar het volgende level te groeien en een nieuwe aanval te leren.
- Sylvest Stallone, Steven Siegal en Chuck Norris hebben hem geleerd niet te verliezen. Tenslotte verliezen die drie mensen ook nooit.
- 's nachts veranderd Ronaldo in een zeemeerman, hierdoor traint hij zijn flexibiliteit
- Zijn kapper knipt ook de bil haren van Ronaldo, zo is hij meer aerodynamisch.
- Hij heeft veelvuldig getraind met de ballen van Irina Shayk
- De carriere van Ronaldo word geleid door de managers die de carriere van Dries Roelvink tot een succes maakten.

Ik bedoel, dat zou pas fenomenaal zijn.

6 juli 2015 om 15:01

@ D-Bergkamp wat jij zegt is dus echt allemaal onzin he.
Alleen al de manager(s) van Dries om Ronaldo heen zou meer dan genoeg zijn.

On: Dit is oud he, repost van een repost van een postduif van een rooksignaal.

6 juli 2015 om 09:50

Ja dan weetje eindelijk waar de spieren van Ronaldo komen. Dat kweekt hij een een sportschool en hij traint ervoor. Hij voorziet jou van extra mooie informatie die je nog niet echt wist en nou pas achter bent gekomen.

6 juli 2015 om 10:12

Ik zou als ik jou was eerst maar even naar de gewone school gaan, aangezien je 'word ik' met dt schrijft... (sorry flauw, maar kon het niet laten )

6 juli 2015 om 10:18

Ik wilde een soortgelijke reactie schrijven. Wat een onzin artikel haha.

6 juli 2015 om 14:53

Man... ben blij dat iemand het zegt hahaha.

Ja tuurlijk, wat een dom verhaal hoe komt hij dan zo gespierd dit verhaal is al zo lang duidelijk en hij doet dan voor de domme dat hij verklapt ik train heel veel daarom ben ik zo gespierd....

6 juli 2015 om 09:45

Als je het niet snapt wat hij probeert te zeggen moet je ook niet reageren!

6 juli 2015 om 09:57

Ik heb het gelezen daarom reageer ik ook zo want het slaat nergens op

Oh ik denk hij komt met zijn 'wonderonderbroek' aan of zo. Blijkt het wat uurtjes in de sportschool te zijn.

Als je het hebt over een koude kermis. Jammer hoor.

6 juli 2015 om 09:38

@ Lazylen

Inderdaad, ik dacht altijd dat hij de wondersloffen van Sjakie had gestolen ofzo. Of net als in Dragonball Z is een fusion heeft uitgevoerd met Cruijf en Maradona. Of net als Superman uit een ander heelal was gekomen.

Blijkt het simpelweg sportschool te zijn, bummer.

6 juli 2015 om 10:57

Jij kijkt teveel tv

6 juli 2015 om 13:02

Altijd +1 voor Dragonball Z references.

6 juli 2015 om 16:42

@dd28

Aangaande Dragon Ball, kan je nooit teveel kijken.

De eerste episode van Dragon Ball Super is uit by the way.

Het blijf een fenomeen, zelfs nou blijf hij zich kapot trainen en als maar beter worden.. Voorbeeld voor velen.

En heel de wereld is jaloers op em

en gelijk heeft ie. Ik snap een heel groot deel van de voetballers echt niet.
Als je die jongens bij ajax ziet lopen...stelt toch niks voor. Ze trainen vaak alleen 's ochtends 1,5 uur op t veld of zo..heb je nog tijd zat om krachttraining te doen.

Zo'n Huntelaar ook...iel jochie bij ajax...na 1 jaar in het buitenland al een keer zo breed. Kijk naar Sneijder bij Ajax en nu.
Snap de clubs ook niet dat ze dat niet veel meer verplichten en die jongens aan het werk zetten met goede begeleiding.
Maar snap de spelers zelf ook niet...als je het talent hebt voor een mooie sportcarrière dan zorg je toch dat alles waar je zelf invloed op hebt in ieder geval goed voor elkaar is.

6 juli 2015 om 09:55

Hopelijk dat El Ghazi adviezen van Ronaldo opgepikt heeft, dan kan het met El Ghazi ook heel wat worden. Dan kan El Ghazi het zeker vet schoppen. Zijn idool inspireert hemt, dat zal kunnen helpen aan de ontwikkeling van El Ghazi.

6 juli 2015 om 09:56

als ie dan maar niet door gaat met de houding en maniertjes over te nemen. Zn trainingsinstelling is genoeg

Ronaldo is het schoolvoorbeeld met kei en kei hard werken kom je aan de top. Er komt natuurlijk ook heel veel talent bij kijken maar sooe het grote doorzettings vermogen en nooit tevreden zijn heeft hem gebracht waar hij nu is. Er zouden meer mensen een voorbeeld aan hem moeten nemen.

6 juli 2015 om 11:54

Dat is de enige manier om aan de top te komen Lacazette.. iedereen die aan de top staat werkt hard en wanneer je een beetje van het leven kent weet je dat. Dat jij en meerendeel van de pre puberale jochies hier nog niet verder zijn gekomen dan de achtertuin van je ouders neemt niet weg dat succes synoniem staat voor hard werken en ambitie en passie. Dat zijn de sleutelwoorden. Laat je niet wijs brengen dat het ook anders kan zijn.

6 juli 2015 om 13:06

Nee ie kan ook aan de top komen door erg veel talent en dan gaat het meer vanzelf. Bijvoorbeeld messi doet alles op talent en werkt wat minder hard, dus hard werken is helemaal niet de enige manier aan om aan de top te komen...

6 juli 2015 om 13:29

Zoals ik al eerder zei Lacazette, ik snap dat pre puberale jochies zich wijs laten maken door het kudden gedrag die hen hier wordt aangeleerd maar laat me je een les geven voor de toekomst. Talent is überhaupt nodig om ver te komen in wat je doet en daarnaast lukt het alleen wanneer je heel hard werkt, professioneel bezig bent en heel veel passie en inzet hebt. Ook Messi beste Lacazette.. Niks gaat vanzelf, ja voor jou nu omdat je pappie en je mammie nog je rekeningen betalen maar later wanneer je in het echte leven gaat leven zal je merken wat ik eigenlijk bedoel.

6 juli 2015 om 13:54

Alles goed gap? Beetje rare reacties van je richting Lacazette?

6 juli 2015 om 14:02

Kan bijna niet beter ' gap'! Het is niet raar zodra je begrijpt wat er staat.

6 juli 2015 om 16:51

@callmegod

Zeker? Vandaar dat de grootste bedrijven en zelfs de kleinere enkel vrienden aannemen. Waar denk je dat het 'koor' voor is? Ja orgies, drank en drugs maar ook om voor alvast contacten te leggen met rijken.

Natuurlijk helpt mentaliteit je altijd verder maar om echt de top te bereiden moet je zeker wat dicks berijden of extreem getalenteerd zijn.

Maar ik wil niks afdoen van je instelling die in weze goed is.

6 juli 2015 om 17:04

Laserboy, goed lezen wat er staat. Je haalt alleen de top als je getalenteerd bent en zonder talent kom je er niet en alleen op je talent teren ook niet. Het is een combinatie van. Dat jij denkt dat je veel ' dicks moet berijden' dan heb je waarschijnlijk geen talent genoeg om de top te halen en is je instelling ook niet de juiste.

Je haalt dingen door elkaar.. Wanneer je goed bent in wat je doet kan je ergens komen wanneer je de juiste mentaliteit hebt gepaard met de juiste werk ethiek

Het verschil met goed zijn en de absolute beste zit hem ook daarin, je kan goed terecht komen door bij een vriend in dienst te gaan of met je bazin het bed delen. Een absolute topper wordt je door gewoon te doen waar je goed in bent en daarin uit blinken. Dat is ook waarom niet iedereen de geschiedenis in gaat.. ook al doet ie best goed z'n werk.

Respect hoor voor Ronaldo. Zo hard werken, altijd maar doorgaan, net dat beetje extra.

Zal mij nooit lukken. Ik geef eerlijk toe dat ik daar net iets te lui voor ben . Ik hou veel te veel van een pilsje, een sigaretje of een zak chips. Ronaldo kan dat simpelweg allemaal niet, maar nu heeft hij ook echt wat.

6 juli 2015 om 11:49

@thugvz Ik denk dat dat idd de reden is dat jij niet op zijn niveau staat...

Ik had gehoopt dat eiwitshakes zijn geheim was. Alle jokes aside, geweldige mentaliteit heeft Ronaldo natuurlijk!

Mensen die maar hem haten omdat hij arrogant zou zijn. Hij is ontzettend zelfverzekerd en neigt soms naar arrogantie en zelfzuchtig. Dat is hij vooral op voetbalveld. Buiten voetbalveld is hij alles behalve arrogant en selfish...wat deze Ronaldo doet voor mensen aan charity..zowel bepaalde bevolkingsgroepen als individu's. Gewoon respect! Held!
In tegenstelling tot sommige wereldvoetballers die oh zo onschuldig en voorbeeldig overkomen.

Op het veld is hij goed buiten het veld is hij nog beter. Hij maakt altijd mensen blij en helpt arme mensen of kinderen die een groot levensbedreigend probleem hebben. Hij heeft veel respect voor de mensen, hij is 1 van de voetballers waar je buiten het veld een voodbeeld aan kan nemen

Hij ligt toch meer dan dat hij staat?

Messi heeft het van Boven. Ronaldo door training. Waar ik net zoveel bewondering voor heb. Hij bewijst dat training veel kan opleveren.

Wat een beest. Respect dat ie altijd zo hard werkt.

Hij en Messi horen toch ook in het rijtje van Maradonna, Pele, Cruijf etc etc

Ik dacht dat er iets kwam als.. ' ik heb in mijn jeugd groeihormonen ingespoten gekregen' krijgen we ' ja ik train veel' ok.. vz is weer goed bezig.

En ik maar Bigmacs eten om gespierd te worden. Moet gewoon naar sportschool

6 juli 2015 om 13:30

Ga je ook beter van voetballen!

Ronaldo zit een niveau hoger dan Messi. De enige reden dat dit niet zo lijkt is de media, die hemelen Messi al jarenlang op.

En dan heb je nog de sukkels die hierin trappen...

PS: doe geen moeite om te reageren, ik kom toch niet terug naar deze topic kijken.

de top 3 meest waardevolle spelers zijn 1. Lionel Messi 2. Eden Hazard 3. Cristiano Ronaldo

Voor zijn werkethiek kan je niets anders dan respect hebben. Ook al ben je een Ronaldo-hater, hij is gewoon een machine, een werkpaard. Ik geloof niet dat er ook maar één speler is, die meer voor de sport leeft en er meer voor getraind heeft dan Ronaldo. Zijn gedrag staat me niet altijd aan, mede doordat ik ook door een gekleurde bril kijk.. maar zijn motivatie en wil om de beste te zijn is gewoonweg inspirerend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren