Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo: 'Samenspelen met Cristiano in één elftal, spectaculair!'

Laatste update:
/

Een rentree in het profvoetbal sluit hij categorisch uit, maar de inmiddels gestopte Ronaldo ziet wel wat in een samenwerking met naamgenoot Cristiano Ronaldo. Het duo zou een spectaculair koppel vormen, denkt de voormalig PSV'er. "Maar het is helaas niet mogelijk."

De 38-jarige Ronaldo kreeg de vraag voorgelegd waar hij graag zou willen samenspelen, indien hij nog jong en fit zijn geweest. "Samen met Cristiano Ronaldo in één elftal", luidde de onmiddellijke reactie van de Braziliaanse superster van weleer. "Wat zou dat spectaculair zijn!"

Uiteraard werd de oud-international ook gevraagd zijn visie te geven op de meest prangende voetbalvraag van deze laatste jaren: Lionel Messi of Ronaldo. "Het is geweldig om te zien hoe zij spelen en hoe ze scoren", antwoordde hij ontwijkend. "Ik geniet van beide spelers." In zijn actieve loopbaan kwam Ronaldo uit voor zowel Barcelona als Real Madrid.

Welke Ronaldo vind jij beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ronaldo, wat een fenomeen. Wat mis ik spelers zoals hij in het voetbal.

21 april 2015 om 19:44

hij is er nog gewoon hoor

Ik had bij de titel nog niet de link gelegd bij de Braziliaanse Ronaldo. Ik zal vast niet de enige zijn

19 april 2015 om 13:36

Het zou wel heel erg geweest zijn mocht CR7 dit over zichzelf gezegd hebben. Mourinho zou het wel gedaan hebben mocht ie ooit in het veld gestaan hebben, hahah.

19 april 2015 om 13:38

Hahahahaha, dat dacht ik ook (over CR7 dan hè)

De ouwe Ronaldo is beter! Was een baas in het pingelen. Jammer dat hij met zijn knie zat! C. Ronaldo is en blijft leuk om naar te kijken en naar Messi. Blijft een eer om zulke voetballers te zien spelen.

Denk dat de combi met Messi iets beter zou werken. Messi op rechts met de assist en Ronaldo op de plek van Suarez. Poeh, Neymar zou alleen een toeschouwer zijn haha. Welke van de twee beter is, is moeilijk. Ik neig naar de Braziliaan omdat hij ook op wks beslissend was, maar wat Cristiano de laatste jaren laat zien is ook ongekend..m

19 april 2015 om 12:53

Het Braziliaanse elftal was ook veel beter dan het Portugese elftal nu is

19 april 2015 om 12:53

De braziliaanse ronaldo speelde dan ook wel in een fantastisch braziliaans elftal. Cristiano moet het doen met een stelletje portugezen die nooit echt wereldtop zijn geweest op een paar individuen na.

19 april 2015 om 14:16

Onzin Portugal heeft zo'n slecht team niet. Gewoon smoesjes van de cr7 fans. Portugal mist gewoon een goede coach. Ze hebben wel degelijk goede spelers alleen het is gewoon geen team. Verder zie je ook gewoon het verschil tussen Messi en cr7. Messi kan wel z'n team beter laten spelen en Ronaldo moet het van zijn team hebben die hem op een scoringspositie zet.

19 april 2015 om 14:20

Messi kan zijn team beter laten spelen? Hij heeft tijdens dit wk anders ook amper iets getoond tegen de echte goeie ploegen En daarmee bedoel ik dus geen Iran of Bosnië maar eerder tegen België, Nederland en Duitsland waar was hij toen? Juist ja

19 april 2015 om 14:35

Tjah als je dan the main focus bent van de verdedigers is het lastig. Het is gewoon een feit dat Messi altijd wel door 2-3 man word gedekt. Gister was dit ook goed te zien tegen Valencia. Ging de eerste man van de 4 voorbij en de derde durfde al niet meer en maakt er. Overtreding terwijl er nog 2 teamgenoten in z'n rug zaten die nog een kans zouden hebben om hem te stoppen. Mensen zeggen altijd dat Messi zonder xavi en iniesta gewoon veel minder maar dit is onzin. Barca zonder Messi is gewoon 2x zo slecht. Als je Ronaldo die alle vrije ballen en alle kansen opeist weg doet en je maakt een beter gebalanceerd team dat niet ego is dan zal real er geen last van hebben of misschien wel nog beter voetbal spelen en presteren.

19 april 2015 om 16:42

Oh gelukkig gebeurd dat niet bij Cr7...

20 april 2015 om 01:20

@barcastyle

Het Braziliaanse elftal van toen was veel beter man, met Ronaldinho, Juninho, Roberto carlos, Cafu, Rivaldo allemaal wereldtoppers !!
Bij Portugal hb je Pepe en Fabio achterin, verder Moutinho die geen wereldtopper is maar degelijk.
En kijk naar die jongen Eder ofzo die zou niet eens bij Young boys 4 in de basis spelen !

20 april 2015 om 02:34

Ben niet eens een cr7 fan...

19 april 2015 om 12:55

Kale Ronaldo heeft in Brazilie gespeeld met grote voetballers als Rivaldo Ronaldinho Romario Cafu en de rest. Dat is niet echt een goeie argument maar voor vele is kale Ronaldo de beste allertijden.
Ik vind persoonlijk dat C.ronaldo niet eens de helft van de talent bezit die de Braziliaan had.

19 april 2015 om 14:19

De oude cr7 van porto en man u was veel en veel beter. Hij is daarna al z'n bewegelijkheid kwijtgeraakt doordat hij te veel uren in de gym zat. De oude Ronaldo vind ik ook beter maar de jonge cr7 kon zeker mee met alle wereld toppers. Helaas waren de looks voor cr7 belangrijker dan zijn bewegelijkheid.

19 april 2015 om 14:33

Ronaldo speelde bij Sporting Lissabon...

19 april 2015 om 14:33

Porto? Ronaldo speelde bij Sporting Portugal. Ronaldo is misschien minder beweeglijk, maar hij is echt wel beter hoor. Scoort veel meer en is een stuk belangrijker.

19 april 2015 om 16:19

Dat zijn kleine details Porto of Sporting ik snap wel wat hij bedoeld.
Hij maakte toen wel heel veel scharen en acties. Hij stuurde spelers als Ashley Cole de bos in maar veel van zijn acties hadden geen rendement toen. Daarom irriteerde iedereen zich ook aan hem. Hij had ook van die irritante trekjes. Spugen, zeuren en lokken Hij heeft zich zo sterk ontwikkeld vroeger kon ik hem niet uitstaan. Nu wint hij elke dag meer respect van me maar ik vind hem niks vergeleken met Messi of bijvoorbeeld kale Ronaldo.

Ik durf niet te zeggen wie er beter is. Ronaldo Luis deed ongelooflijke dingen in zijn tijdperk, maar dat doet Cristiano nu. Waar Ronaldo altijd veel scoorde als spits maar geen een op een liep qua gemiddelde, gaat Cristiano er als linksbuiten zelfs overheen.

19 april 2015 om 13:00

Knuffelbeer jij kraamt onzin uit, Braziliaan heeft wat Messi heeft, Magie. Iets wat Zidane ook heeft, iets wat echt souplesse uitstraalt en magisch. Portugees is ook een prachtige voetballer, maar meer openhaal vlak en atletische speler. Dat is vind ik het verschil. Ik kies altijd de Braziliaanse Ronaldo boven de Portugese, kwestie van smaak.

19 april 2015 om 14:11

Dat zegt hij toch ook? Lees zijn reactie opnieuw.

19 april 2015 om 14:28

Helemaal mee eens. De oude Ronaldo pingelde gewoon zelf langs de verdediging. De cr7 van nu krijgt veel meer kansen en alleen daardoor scoort hij meer. Statistieken bewijzen dit ook . Cr7 heeft meer Kansen nodig dan Messi om te scoren. Bij real zijn ze te druk bezig om cr7 goals te voeren met de hele team. Bij barca zoeken ze Messi ook meer maar Messi gaat niet zoveel voor eigen succes als cr7. Messi kan wel vaker scoren maar ziet dan bijvoorbeeld neymar en geeft hij af. Dit is bij cr7 anders zodra hij enigszins kans heeft om te schieten doet hij dit meteen. Zelden zie je hem kansen voor zijn teamgenoten creëeren. De oude Ronaldo was ook heel goal gericht maar hij moest het veel minder van z'n teamgenoten hebben. Die kon zo elke verdediging aan flarden pingelen. Alle 3 toppers maar Messi is veel beter imo.

20 april 2015 om 14:40

Je doet net alsof Messi nooit voor eigen succes gaat als er iemand anders beter voor staat. Ik zal je uit je (natte) droom helpen: ook Messi doet dat. Misschien minder, maar ondanks dat mindere puntje van Ronaldo, geeft hij nog een flink aantal assist af. Het standpunt "ronaldo is een egoïst" is daarmee al redelijke tijd achterhaalt.

Cristiano kan zelf creëren, want dit deed hij bij United als geen ander. Hij heeft er echter voor gekozen om een doelpuntenmachine te worden en er is geen betere doelpuntenmachine dan hij. Ronaldo had, zoals bpreal al aangeeft, de magie en het aangeboren talent. Dat maakt hem veel sierlijker, maar niet per definitie beter. Het is een kwestie van smaak. Waar ik het in ieder geval wel over eens ben, is dat O Fenomeno de beste spits is die ik ooit aan het werk heb gezien, terwijl Ronaldo één van de beste machines is die ik ooit heb zien spelen.

19 april 2015 om 12:58

Ik denk er precies hetzelfde over. Net als bij de vraag: wie was er beter Ronaldinho op z'n best of C.Ronaldo op z'n best?

19 april 2015 om 13:04

Ronaldinho uiteraard. Verschil is dat die periode slechts van korte duur was, en daarom zal ik Ronaldinho nooit in een lijstje zetten met beste ooit. 1 van mijn criteria is dat ze in ieder geval over een langere periode moeten hebben laten zien dat ze bij de beste van de wereld horen. Cristiano presteert natuurlijk al vele jaren nu op een heel hoog niveau.

19 april 2015 om 13:10

Ronaldinho hoe hij die bal aan de voet kon houden en tegenstanders als amateurs wegzette. Aah man zijn top duurde gewoon veel te kort. Maar ik blijf wel fan van CR7. Qua atleet is er geen betere.

19 april 2015 om 13:31

Voor mij is Ronaldinho een van de beste ooit, maar mijn belangrijkste criteria is, welke speler heeft mij het meest laten genieten van voetbal. Voetbal moet voor mij vooral leuk zijn. Goals en effectiviteit zijn leuk, maar ik wil met een lach naar voetbal kijken. En als iemand die lach bij mij tevoorschijn toverde dan was het Ronaldinho wel. Helaas heb ik de braziliaane Ronaldo niet heel bewust meegemaakt. Alleen zijn laatste jaren. Maar youtube laat toch goed zien hoe compleet hij was als spits. Wat een fenomeen.

19 april 2015 om 14:02

@chi7

Neejoh dat is onnodige criteria. Als iemand in 1 jaar tijd ij zijn carriére 120 doelpunten maakt en daarmee alle records vernietigd om vervolgens terug te vallen als normale topper zal hij met recht de beste aller tijden moeten worden genoemd.

Het gaat niet om de periode van presteren, want niet iedere lichaam is gemaakt om het over een lange periode te doen en er komen teveel factoren bij kijken waardoor prestatie achteruit zou kunnen gaan.

Ik beoordeel Messi ook niet op 2 mindere seizoenen maar juist zijn sterkste.

19 april 2015 om 14:45

@larsoboy

Wanneer iemand 1 seizoen heeft met 120 doelpunten om vervolgens in de rest van zijn carriere terug te vallen naar het niveau van een degelijke speler, dan zou ik eerder spreken van een 'geluksseizoen' dan van de beste speler aller tijden. Het is eigenlijk net als in vele andere applicaties van de maatschappij. Vergeet niet hoe erg geluk een rol speelt in het leven, ook van een voetballer.

Over je 2e alinea: Ook dat is een kwaliteit. Als je goed voor je lichaam zorgt of gewoonweg je compleet focust op het voetbal dan is de kans groter dat je over een langere periode kan presteren. Dit is eigenlijk gewoon een stukje mentaliteit (wel degelijk een belangrijke attribuut in het voetbal). Er zijn tal van spelers die door een gebrek aan mentaliteit meer aan het feesten waren dan volledig te leven voor het voetbal (robinho etc.).

Ik beoordeel Messi ook niet op 2 seizoenen, ook niet op zijn sterkste, maar op zijn gehele carriere.

19 april 2015 om 14:50

@futureboss

Dat is ook zo. Het belangrijkste is inderdaad als spelers een lach op je gezicht kunnen toveren. Jammer dat je Ronaldo niet heb meegemaakt. In zijn hoogtij dagen was hij voor mij de beste ooit.

19 april 2015 om 13:02

Dat gaat niet op. Ronaldo is geen typische linksbuiten, maar een speler die vanaf links begint en in de spits terechtkomt. Dat omdat Ronaldo gelanceerd moet worden en uit stand en de kleine ruimte erg zwak is. Daarnaast neemt Ronaldo elke vrije trap en elke penalty (meer dan een derde van zijn doelpuntenproductie dit seizoen). Het is gewoon een doelpuntenmachine die meer een linkerspits is dan een linksbuiten.

Oude Ronaldo was een betere voetballer en tevens een veel natuurlijkere voetballer. Daarnaast straalde hij altijd plezier uit en was hij geen pure egoist.

C Ronaldo is een betere doelpuntenmaker, Fenomeno Ronaldo was een betere voetballer en teamspeler.

De enige probleem wat de oude Ronaldo had was die injury, als hij die injury en dat hij niet fit kon blijven. Als hij dat kon was hij de beste ooit, en ik vind hem zowiezo beter dan Ronaldo.

19 april 2015 om 13:01

Dat hij die injury had*

De oude ronaldo was geweldig, maar je kan er niet omheen dat de nieuwe Ronaldo beter is qua prestaties.
De oude en nieuwe zijn eigelijk niet te vergelijken omdat Cristiano geen echte nummer 9 is

19 april 2015 om 13:19

Beter qua prestaties?de echte ronaldo scoorde met een matige barcelona 35 goals!scoorde als een malleb bij iedere club!wees een matige braziliaanse elftal in 2002 naar een wk titel, won 3 keer de copa america en waarbij drie keer topscorer was..had geen medespelers nodig om te scoren. Haalde de bal zelf op passeerde 6 man en scoorde met een sleepbeweging. Was 2 benig..was altijd aanwezig ook in de grote wedstrijden wk,europacup etc...in al deze facetten kan ik cristiano niet vinden en dus maakt r9 voor mij de beste spits ooit!

19 april 2015 om 13:31

Maurootje heeft gelijk hoor... Kwa prestaties is C. Ronaldo een stuk beter, en dan bedoelt hij doelpunten, het enige wat het meest telt in een wedstrijd. Daar kun je gewoon niet omheen.

Dat Ronaldo 3x de copa america won.. tsjah, het zou een schande zijn mocht hij die niet winnen met dat Braziliaanse elftal van toen. Pfff wat uber team had Brazilië toen..

19 april 2015 om 13:35

Wat kraam jij een onzin uit. Ronaldo#9 was geweldig, maar je argumenten zijn waardeloos.
Matig Braziliaans elftal? Ronaldo speelde in een fantastisch Braziliaans elftal. Zou wat zijn als hij niet de Copa America had gewonnen met dat elftal.
Tweebenig? C ronaldo is ook tweebenig.

Ik kies geen kant tussen beide heren, vind het beide fenomenen. Maar als je het zo beargumenteerd als jou dan had je beter in bed kunnen blijven liggen.

19 april 2015 om 14:08

@johanderksen.

Je doet je eer wel aan. Dus Brazilië met Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Cafu, Roberto Carlos, Lucio, Roque Junior, Dida, Gilberto Silva en Kaka als talent vanaf de bank was matig?

Integendeel, een van de sterkste elftallen aller tijden. Voor de rest ben ik het eens over Ronaldo.

19 april 2015 om 14:43

ja maar C ronaldo heeft toch andere grote prijzen gewonnen zoals 3 ballon do'r en zijn top duurt (voor alsnog) veel langer dan van de oude ronaldo.
ik vind ze allebei fantastisch, maar C ronaldo is iets beter omdat hij veel meer scoort en hij heeft andere grote prijzen gewonnen

19 april 2015 om 22:29

Ja? Hoe vaak is C. Ronaldo nou kampioen geworden in de 6 seizoen dat hij bij Real zit??

1 keer!!
En omdat hij veel meer scoort? Veel meer? Valt reuze mee hoor.
De oude Ronaldo scoorde 272 keer in 412 competitiewedstrijden

De huidige Ronaldo scoorde 287 keer in 399 competitiewedstrijden.
Dus heeel veel meer valt wel mee.
En zoals gezegd, de oude Ronaldo was veel meer een teamspeler en ging lang zo vaak niet voor eigen succes.
Verder scoorde de oude Ronaldo volgens mij een stuk minder vanuit penalties.

1:C.Ronaldo
2:Zidane
3:Messi
4:Ronaldinho
5:Ronaldo
6:Raul
7:Iniesta
8:Guti
9:Xavi
10:Robben.
Maradona enzo heb ik niet meegemaakt dus ga ik niet in mijn lijst zetten.
Ronaldo de nummer 1 omdat hij telkens naar een club ging waar ze de lat steeds hoger zetten en hij zich zelf steeds verbeterd en beter maakt.
En hij de druk mee had van duurste speler ooit maar dat deed hem niks.
Messi heeft het altijd heel makkelijk bij Barcelona kwam binnen zonder een prijskaartje dus geen druk en de team word altijd om hem heen gebouwd.

19 april 2015 om 14:15

Onzin. Kijk naar deze statistieken : Messi heeft 35 goals minder gemaakt dan Ronaldo in zijn carrière, maar Ronaldo had daar 165(!) wedstrijden meer voor nodig. Messi zijn gemiddelde ligt hoger dan dat van Cristiano. Messi hoeft niet weg te gaan, want elke overstap is een stap achteruit. Messi scoorde een hattrick op zijn 19e tegen Real Madrid. Messi was op 24 jarige leeftijd al 3x Ballon d'or winnaar. Ronaldo is een fantastische voetballer, maar kan echt niet tippen aan Messi. Die staat wat mij betreft nog een trapje hoger.

19 april 2015 om 14:26

Ronaldo heeft bij 3 verschillende clubs gespeeld en moest dus steeds aanpassen die probleem had Messi niet die heeft nooit ergens anders gespeeld.
Als je zelf voetbal speelt dan weet je hoe moeilijk het is om van team te wisselen nieuwe team genoten nieuwe cultuur Nieuwe taal.
Als Ronaldo bij United was gebleven dan was het een hele andere verhaal.

19 april 2015 om 22:36

Dus omdat Messi bij 1 club speelt en blijft wordt dat als een minpunt gezien door jou? Wat een ongelofelijke onzin. Verder kunnen sommige spelers zich veel makkelijker en sneller aanpassen dan anderen. Zijn wel meer spelers die zich overal vrij snel aanpassen en goed spelen.
Kijk bijv. eens naar een Robben, die ging ook steeds hoger spelen en presteerde daar vrij snel zeer goed. bij bij Psv, bij Chelsea, ja zelfs bij Real.

Ongelofelijk onzin en gejank steeds maar weer dat Messi niet bij 3 clubs heeft gespeeld en een Ronaldo wel. Who cares, kiest hij toch zelf voor.
Je kunt ook zeggen dat Ronaldo in een steeds beter elftal kwam te spelen en het dus ook voor hem makkelijker was om goed te spelen omdat zeer goede spelers voor HEM speelden.
Real is destijds helemaal op hem afgestemd.

Ronaldo kan bij lange na niet tippen aan Messi, kijk naar de keiharde cijfers en feiten.. Maar ik kan genieten van beide spelers.

19 april 2015 om 14:22

Kom zeg, dat is toch gewoon een belachelijke lijst... Guti in godsnaam. Ooit al een andere match gekeken dan een Spaanse?

19 april 2015 om 14:33

Guti heeft met Real 3 x de Champions League gewonnen.
Hij is net als Modric en Guardado van Psv weinig goals en assists maar laat zijn team veel beter voetballen.
Henry kan je ook in die lijst zetten.

R9 is gwn velen malen beter dan de Portugees.
Dat was pure klasse en sprookjesachtig om naar te kijken.
R9 kon alles , de Portugees doet alles zo geforceerd en lijkt soms op de houten pinokkio met zijn acties.
Hij kan doelpunten maken en een mannetje passeren. Maar dat moet allemaal met ruimte voor zich.
R9 kon zijn tegenstander dollen al zaten ze in een telefooncel.

er zullen altijd ronaldo's zijn. Ronaldo is de beste voetbalnaam ever. komt vanzelf weer een nieuwe zal altijd zo door blijven gaan.

Ze noemen hem niet voor niets "het fenomeen" R9 is de allerbeste spits aller tijden. Ronaldinho links Messi rechts het fenomeen in de spits en Zidane op 10. Daarachter alleen Italianen!! Pffffff mijn dreamteam.

19 april 2015 om 15:36

Daarachter alleen Italianen. Jij snapt het

Ronaldo Fenomeno! Wat een baas was dit zeg! Was stiekem erg jaloers dat hij bij PSV heeft gespeeld. Wat een briljante pingelaar en goaltjesdief was dit. CR en Messi zijn heel andere type spelers. Snap ook niet zo goed waarom die er altijd bijgehaald moeten worden in een discussie. Ze zijn beide van wereldklasse en erg belangrijk voor hun club. Beide kunnen ze helaas (nog) geen stempel drukken op de nationale ploeg. Smaken verschillen en ik houd persoonlijk meer van het type Messi die zowel binnen als buiten het veld zo lekker nuchter en bescheiden blijft.

Heeft hij ooit niet gezegd dat hij Messi de beste vond omdat Messi een beter techniek heeft als Cr7. Waarom krabbelt mijn jeugdheld nu terug? Ik heb wel altijd het gevoel gehad dat R9 niet zo blij was met de populariteit van Cr7. Want eerlijk is eerlijk als de naam Ronaldo nu valt denkt men aan CR7 en niet aan R9.

Ronaldo Nazario de Lima is de beste en mooiste voetballer die ik ooit heb gezien. Hij was beter als van basten en beter als Romario.

Mensen die c.ronaldo beter dan Messi vinden hebben z.s.m. Professionele hulp nodig... Ronaldo kan alleen doelpunten maken, staat er meer voor zichzelf dan voor het team. Messi levert ieder seizoen een ongelooflijk aantal assists. Vergelijk eens het aantal assists van c Ronaldo met die Messi... Je lacht je dood!

19 april 2015 om 19:13

Ronaldo wordt niet voor niets 'de echte ' genoemd. Als hij blessure vrij was gebleven dan was er geen discussie over Messi en Cr7 dan was hij namelijk de beste ooit

19 april 2015 om 19:54

Haha CR7 heeft 4 doelpunten meer dan Messi, en 5 assists minder dit seizoen. Zo'n verschil is dat niet. Vorig jaar had hij trouwens meer assists dan Messi. Doei

Een van mijn lievelingsspeler en van vele anderen + een van de beste spelers Aller Tijden.
R9 toch, was je maar iets minder blessuregevoelig. Dan zagen we je nog vaker schitteren. Mensen die kritiek hebben of slecht praten over deze speler, mogen wat mij betreft geen mening hebben.(megalomanie)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren