Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rik Elfrink weet wat het vertrek van Érick Gutiérrez PSV gaat opleveren

Laatste update:

PSV gaat slechts een bescheiden bedrag overhouden aan de aanstaande transfer van Érick Gutiérrez, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De middenvelder heeft vorig jaar bij zijn contractverlenging een clausule laten opnemen dat hij voor een gelimiteerde transfersom kan vertrekken. Volgens Rik Elfrink gaat het om 'enkele miljoenen'. De eerste clubs hebben zich inmiddels gemeld voor Gutiérrez.

Gutiérrez werd in de zomer van 2018 voor zo'n zes miljoen euro door PSV overgenomen van Pachuca. De Mexicaan werd in Eindhoven herenigd met zijn vriend Hirving Lozano, maar wist nooit een onuitwisbare indruk achter te laten. Nadat Gutiérrez zestien keer in actie kwam in zijn debuutjaar, deed toenmalig trainer Mark van Bommel in de eerste maanden na de jaarwisseling slechts sporadisch een beroep op hem, daar hij 'moeite had zich aan te passen aan het tempo en het niveau'.

Ook in de seizoenen 2019/20 en 2020/21 was Gutiérrez niet altijd verzekerd van een basisplaats. In totaal staat de teller op 141 wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en even zoveel assists afleverde. Guti heeft aanbiedingen uit zijn geboorteland Mexico in beraad, maar zet zijn carrière liever voort in Europa, zo schreef het Eindhovens Dagblad eerder al. Clubs uit Duitsland en Spanje toonden al belangstelling in de middenvelder, maar heel concreet was dat nog niet.

Elfrink meldt dinsdagochtend echter dat er nu wel 'concrete buitenlandse interesse' is. Van een deal is echter nog geen sprake. Ook maakt de clubwatcher niet bekend uit welk land de interesse komt. Gutiérrez verlengde vorig jaar augustus zijn tot deze zomer lopende contract om te voorkomen dat hij gratis de deur uit zou lopen. Wel liet de Mexicaan een clausule opnemen dat hij voor 'enkele miljoenen' kan vertrekken. Het is zeer de vraag of de middenvelder volgende week bij de eerste training aanwezig zal zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dacht dat ie naar Schmidt zou gaan? Denk dat ie daar op dit moment prima past, als ie op zijn top kan spelen. Maar misschien tovert Benfica wel weer ergens een pareltje uit Zuid Amerika uit de hoge hoed, zoals vaker.

Doodziek word ik van al die afspraken met spelers. Hoe kan je Guti nou laten gaan voor enkele miljoenen?! Nee gezien de huidige bezetting en kwaliteitsinjectie die we nodig hebben zou je toch minimaal 10 miljoen moeten krijgen voor hem.

27 juni 2023 om 10:17

Zijn altijd meerdere partijen in een onderhandeling. PSV zal toch mee moeten met de eisen van de speler als hij anders aangeeft transfervrij te willen vertrekken en dus niet zijn contract te verlengen.

10 miljoen voor hem vind ik persoonlijk veel, hij is niet meer dan een wisselspeler en het is ook niet meer de allerjongste.

27 juni 2023 om 10:17

Is ook klote. Je had veel meer aan hem kunnen verdienen. JdJ dacht waarschijnlijk dat hij anders niet wilde verlengen, kan geen andere redenen bedenken.

27 juni 2023 om 10:18

Nou weet ik niet of dat zo werkt. Ik heb thuis nog wel een aardige verbouwing op de rol staan, maar ik denk niet dat mijn baas me daarom meer salaris gaat geven.

27 juni 2023 om 10:20

Soms is het noodzakelijk om een clausule in een contract op te laten nemen om speler te verleiden tot overstap of langer verblijf, dit was bij Guti ook het geval. Ze hebben ondanks z’n blessures toch wel redelijk van hem kunnen genieten en als ze break-even of kleine winst met deze clausule kunnen behalen is dat toch mooi meegenomen, want echt echt overtuigen heeft hij nooit gedaan bij psv wat helaas veelal kwam door z’n blessures

27 juni 2023 om 10:21

Tja, Guti had vorig jaar een contract tot 2023, ik neem aan dat hij alleen met die afspraak bij wilde tekenen.

27 juni 2023 om 10:30

Tja…. Die afspraken werken leuk wanneer je op een andere wijze resultaat (financieel) weet te behalen…. Echter gebeurd dat bij PSV ook amper op het moment. Er moet geld in om een sterker team neer te zetten, maar geen financiële resultaten (afgelopen seizoen CL inkomsten weer eens misgelopen) en hoge uitgaande transfers is wel zorgelijk

27 juni 2023 om 10:37

Draai het eens om, door dit soort afspraken willen spelers juist heel graag naar Eindhoven komen. Zeker als je ziet dat PSV zich altijd aan de afspraken houdt en zich correct opstelt naar de spelers. Er is iig duidelijkheid voor beide partijen en dat is bij andere clubs niet vanzelfsprekend. Enkele miljoenen voor Guti is prima, omdat hij nooit echt onbetwist basisspeler geweest onder verschillende coaches. 3 a 4 miljoen lijkt mij best marktconform.

27 juni 2023 om 14:56

Daar heb je een punt, alleen moeten ze wel.oppassen dat het in verhouding blijft. Winst op spelers is voor Nederlandse clubs een zeer belangrijke inkomstenbron.

27 juni 2023 om 10:43

Zonder die afspraak was hij dit seizoen gratis de deur uitgelopen he

27 juni 2023 om 11:00

Fossen of je had de keuze aan Guti kunnen laten.. bijtekenen (zonder gekke afspraken erbij) of we gaan je nu verkopen.

27 juni 2023 om 14:11

En als hij dan zegt dat hij niet verkocht wil worden maar wil wachten tot hij transfervrij is? Dan had je hem nog een jaar op de bank gehad en liep hij gratis de deur uit. Dan had PSV er helemaal niets aan verdient.

De macht ligt in dit soort situatie toch echt bij de speler en minder bij PSV. Bij PSV zouden ze net als Ajax dat in het verleden kunnen dreigen met verbanning naar Jong PSV of niet meer opstellen als straf. Maar of dat nou de oplossing is weet ik ook niet.

27 juni 2023 om 10:47

Laat hem dan zijn contract maar uitdienen, we gaan geen betere wisselspeler vinden voor enkele miljoenen.

27 juni 2023 om 10:58

Je snapt dat hij dan nu mogelijk gratis uit zijn contract zou lopen? Nu hou je er dus gewoon een paar miljoen aan over.

27 juni 2023 om 11:14

Waar tegenover staat dat Guti nog een jaar sportieve waarde kan genereren als hij zijn contract uitdient. Zeker met het naderende vertrek van Sangare, andere middenvelders die niet voldoen (til) en Xavi Simons die mijn inziens beter rendeert als buitenspeler (onpopulaire mening) en mogelijk naar PSG verkast blijven er wel heel weinig smaken over op het middenveld richting volgend seizoen. Eigenlijk is alleen Veerman een zekerheidje, en zelfs daarvan is een vertrek niet helemaal uitgesloten. Met het fragiele scoutingsapparaat van PSV maak ik me hier best zorgen over, dan is het achter de hand hebben van een stabiele factor als Guti erg welkom en zeker een paar miljoen waard

27 juni 2023 om 11:18

Op korte termijn snap ik dat Lierse. Echter gaan we voor die enkele miljoenen geen waardige vervanger halen, terwijl de CL gelden er wel aankomen. Voorrondes en volgend jaar twee plekken. Met Guti erbij is die kans groter dan een vervanger van enkele miljoenen. Op lange termijn kan hij onderdeel zijn van een injectie van ongeveer 40 miljoen dus (2x CL).

27 juni 2023 om 14:14

Ik denk dat je de toegevoegde waarde te hoog inschat. Zo goed vind ik hem namelijk helemaal niet. Ja is een paar keer verdienstelijk in gevallen maar verder vind ik het niet zo veel. Hij is langzaam en ook zijn handelingsnelheid vind ik te traag. En ik geloof niet dat hij het verschil maakt tussen wel of geen Cl.

Ik denk dat er echt wel betere en goedkopere opties zijn te vinden voor een bankspeler als Guti.

27 juni 2023 om 16:31

Je kan hem niet dwingen om zijn contract uitte dienen als er een club is die zijn afkoopsom op tafel legt eh

Zou een top versterking zijn voor Valencia!

27 juni 2023 om 10:13

Zou een erg mooie transfer voor Guti zijn. Wordt hij bij Valencia genoemd? Guti is erg geliefd onder de fans en dat iets niet voor niets, geeft altijd alles.

27 juni 2023 om 10:15

Nee is nog niet genoemd maar we missen wel echt zo'n type speler

27 juni 2023 om 10:18

Achso, zou echt een prima aankoop zijn voor Los Murciélagos. Nu relatief goedkoop op te halen bij ons.

Geen verkeerde jongen maar hij gaat ons ook niet verder helpen. Wel een ideale 12de man. Normaal gesproken had je nog best wat voor hem kunnen vangen maar bij psv gunnen we zoiets en zal hij voor een appel en een ei vertrekken. Dat is toch altijd wel jammer.

27 juni 2023 om 10:37

Heeft hij ooit écht de kans gehad? Vind het zonde, want in potentie is het een fantastische speler.

27 juni 2023 om 11:56

Hij heeft 141 wedstrijden gespeeld. Dan heeft hij toch wel de kans gehad. Vond hem de laatste tijd wat beter maar denk niet dat hij veel beter gaat worden nog. Hoe kom je erbij dat hij in potentie een fantastische speler is als ik vragen mag? Ik zie weinig potentie nog in hem.

Ik heb altijd een dubbel gevoel bij Man van 141 wedstrijden. Enerzijds prima speler maar anderzijds ook we grillig. Nooit echt geweten of Man van 141 wedstrijden nou een 6 of een 8 is.

27 juni 2023 om 10:27

Ik ben benieuwd hoe hij het bij een andere club gaat doen. Bij PSV nooit 100% kunnen overtuigen maar toch heb ik het idee dat er meer in hem zit dan dat er bij PSV uitgehaald is. Zou me niks verbazen als hij van een meerwaarde is bij een spaanse middenmoter.

Na vijf jaar PSV en alleen onder Schmidt echt basisspeler snap ik als hij wil gaan. Hij wil nog in Europa blijven, nog niet terug naar Mexico; de Spaanse competitie vind ik wel wat voor hem.

27 juni 2023 om 10:36

Naar Real betis. Met Guardado

En weer een speler die voor een veel te laag bedrag de deur uit kan. Dit gebeurt PSV veel te vaak.

27 juni 2023 om 10:48

Ik vind dat je als club het een speler ook moet gunnen en daarbij vind ik dat een speler ook steeds meer aan zijn eigen toekomst moet denken en ook veel vaker maximale transfersommen op moet nemen. Een club mag best wel iets aan je verdienen, maar ik vind dat een speler ook op moet passen dat je geen speelbal van een club wordt.

27 juni 2023 om 11:45

Eens maar PSV doet dit in principe bij heel veel spelers. Dat is te veel van het goede.

Geef nou eens gas PSV. Nog niets binnen en al die zwakke spelers van vorig seizoen nog binnen. Kom op!! Kopen/huren maar ga nu eens spijkers met koppen slaan

PSV heeft wel vaak te maken met dit soort clausules, vaker dan bij andere clubs voor mijn gevoel. Ik snap dat het soms te maken heeft met de onderhandelingspositie en het willen behouden van spelers. Maar als spelers weten dat dat er makkelijk uit te slepen valt bij een club omdat het vaak gedaan wordt, dan gaan ze er ook misbruik van maken. Dus: stoppen met die clausules. Dan maar eens verlies maken op spelers die transfervrij weglopen. Op de lange termijn heb je er in mijn ogen meer aan (en houd je er meer aan over) om er gewoon niet meer in mee te gaan. Neem zelf de macht en sterke onderhandelingspositie in handen in plaats van de oren te laten hangen naar de wensen en eisen van de spelers.

27 juni 2023 om 10:49

Welke spelers zijn dat dan geweest? Volgens mij is alleen Simons de enige met een echte clausule en Sangare natuurlijk maar dat is een clausule van een kleine 40 miljoen, zie niet in wat daar mis mee is.

Dat wat oudere spelers zoals Gotze en nu dus ook Guti zo'n clausule hebben vind ik persoonlijk niet zo raar. Hoe je het ook wendt of keert Guti zou hoogstens 5 tot 8 miljoen op leveren, als die clausule bijvoorbeeld 4 miljoen is dan doet PSV toch niet zo'n slechte zaken.

Wat jij zegt is gewoon onrealistisch, elke speler heeft een ander verhaal en het is echt niet zo dat iedereen nu ineens een lage clausule krijgt omdat een 28 jarige speler die vrijwel in alle periodes wissel was, dat andere spelers nu ook met dit verzoek aan zullen kloppen.

27 juni 2023 om 13:14

Ik vond Guardado ook voor te weinig weggaan. Die is nog jaren bij Betis van waarde geweest. Er zijn ook nog wel meer voorbeelden maar daar kom ik niet zo 1, 2, 3 op. We verkopen gewoon niet super goed als het aankomt op onze niet-topspelers. Misschien zorgt dat er wel voor dat we op belangrijke momenten niet te veel spelers kwijtraken en dat er daardoor continuïteit gewaarborgd wordt (iets wat vooral deze transferzomer belangrijk zal worden), maar het is zeker wel opvallend te noemen.

27 juni 2023 om 14:13

Zoet voor 1,5 miljoen vind ik ook altijd een mooie. Zeker als je daarbij bedenkt dat we Unnerstall zowat een jaar nodeloos op de bank hielden, en Zoet daar zo onzeker van werd dat hij na een sterk jaar toen als een bevend rietje in de goal stond. Desalniettemin was 1,5 miljoen nog steeds veel te weinig. Het jaar ervoor was hij minstens 8 miljoen waard, en daarna toch nog zeker 5 zeg.

Hendrix voor 500,000 is ook een fooi.

Had ooit een heel lijstje. Ga ze nu niet allemaal weer opzoeken haha, maar eindconclusie: het gaat niet om een verschil tussen 30 en 50 miljoen, maar om de optelsom van kleinere bedragen.

Zo'n Luckassen ook, bijvoorbeeld, een beetje TD weet zo'n jongen toch voor zo'n 3 miljoen te slijten? Tuurlijk, dat is 2 miljoen verlies, maar nu verdien je er niks aan.

In dat lijstje zou Guti nu dus ook mooi passen.

27 juni 2023 om 15:06

Dumfries, Guardad, Moreno etc. werden allemaal een transfer gegund en gingen voor een laag bedrag weg

Voor een paar jaar verkoop je hem toch niet
Hou hem dan gewoon aan zijn contract en heb je voor de breedte nog steeds een goede speler bij je selectie
Laat hem dan maar volgend jaar transfer gaan. Iedere speler die je weer moet kopen kost veel meer en weet je ook niet of die voldoet. Een speler tekent toch met volle bewustzijn een contract voor een aantal jaar, als het heel slecht gaat dan houden ze de clubs wel aan hun contracten!

Opgeruimd staat netjes. Vervelende speler. Ben blij dat hij niet meer in de ED speelt vanaf komend seizoen.

27 juni 2023 om 13:03

Haha hou eens op man. Speelt nooit vuil maar vecht wel voor iedere meter, denk dat je hem verward met die andere Mexicaan die in Amsterdam voetbalt.

Zwaar overschat. Werkt hard, maar dat zeg je snel over iemand die verder niet zoveel kan. Klein, langzaam, geen actie, geen steekpass.

Tikkie terug en tikke breed, lekker uitzakken tussen de centrale verdedigers. Snel verkopen als iemand wat biedt.

Lopen veel betere spelers op die positie rond in de Eredivisie. Bijvoorbeeld Bozdogan van Utrecht, of Meulensteen van Vitesse

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren