Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Management bevestigt: PSV informeert naar middenvelder van 1.91m

Laatste update:

Batista Mendy heeft zich in de kijker gespeeld van PSV, zo meldt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. De middenvelder van Angers is in Eindhoven in beeld om Érick Gutiérrez op te volgen. Het management van Mendy bevestigt dat PSV naar hem heeft geïnformeerd, maar een concreet bod ligt er op dit moment nog niet.

PSV heeft meerdere opties op het oog om het middenveld mee te versterken. Een van de namen is de 1,91 meter lange Mendy, die tot nog toe 71 wedstrijden in de Ligue 1 speelde. De 23-jarige controleur was het afgelopen seizoen onbetwiste basisspeler bij Angers, maar wist degradatie naar de Ligue 2 met zijn club uiteindelijk niet te voorkomen. Mendy kwam in totaal 24 keer uit voor verschillende jeugdelftallen van Frankrijk en beschikt bij Angers nog over een contract tot medio 2024. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op drie miljoen euro.

Een concreet bod heeft PSV nog niet uitgebracht, maar duidelijk is dat de Eindhovenaren snel een opvolger voor Gutiérrez willen presenteren. De Mexicaan keerde afgelopen zondag definitief terug naar zijn geboorteland met een transfer naar Chivas Guadalajara. PSV toucheert volgens het Eindhovens Dagblad ongeveer 5,5 miljoen euro inclusief bonussen voor de middenvelder, die de club na vijf jaar verlaat.

Azor Matusiwa
Vorige maand onthulde Elfrink eveneens dat PSV Azor Matusiwa nauwlettend in de gaten houdt. De nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen ziet in de 25-jarige controleur van Stade Reims een eventuele opvolger van Ibrahim Sangaré, die deze zomer hoogstwaarschijnlijk vertrekt uit het Philips Stadion. Elfrink noemde echter direct een struikelblok wat betreft de komst van Matusiwa: Reims mikt op een transfersom van meer dan tien miljoen euro. Bij de nummer elf van de Ligue 1 ligt de Hilversummer nog tot medio 2026 vast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dus we kopen pas iemand als er definitief iemand vertrekt? Over 5 weken moeten ze er staan, ben benieuwd....

4 juli 2023 om 09:41

Ik hoop altijd maar dat het bestuur een lijst met vervangers klaar heeft staan en dat er achter de schermen al volop aan transfers gedaan wordt... Verwacht en denk dat we de komende 2 weken een paar transfers te pakken hebben.

Zie deze Mendy graag komen (goedkoop, jong en sterk) maar heb hem nog nooit zien spelen. Daarnaast denk ik aan vleugelaanvaller en een CV. Misschien een gevalletje Guardado: onverwacht, onbekende speler dat een schot in de roos blijkt te zijn.

4 juli 2023 om 09:47

Guardado was alles behalve onbekend.. al bij leverkusen gespeeld en nog een subtopper uit m’n hoofd

4 juli 2023 om 09:49

Guardado was niet onbekend; had al veel interlands en op leeftijd. Deze Mendy is sterk te vergelijken met Sangaré: redelijk jong, sterk, relatief goedkoop en basisspeler bij een gedegradeerde club uit de Ligue 1.

4 juli 2023 om 09:56

Je kunt wel allerlei lijsten op gaan stellen maar de rest van de clubs zit ook niet stil hè.. voetbal is een zeer dynamische wereld waar alles iedere minuut kan veranderen. Werken met lijsten kan uiteraard maar het kan zijn dat jou uitgewerkte lijst morgen al onhaalbaar is.

4 juli 2023 om 10:00

@sangoale @baxman dat klopt, maar bedoelde dat hij ineens bij PSV was voor mijn gevoel. Weinig nieuws over van te voren en weinig geruchten en boem: daar was hij. Kan zijn dat mijn geheugen niet klopt haha

4 juli 2023 om 10:17

@altf4, dat klopt. PSV was toen een tijdje bezig met Defour en dat was ook in de media. Toen dat afketste, kwam vrijwel direct de bevestiging dat Guardado getekend had.

4 juli 2023 om 12:19

Guardado stond al jaren geleden in de belangstelling van PSV, voordat hij naar Deportivo la Coruna ging. Na Valencia en Bayern Leverkusen is hij alsnog naar Eindhoven gekomen. Hij was alles behalve onbekend in Eindhoven. Grappig wel dat hij destijds als B keus kwam, nadat Defour op het laatste moment besloot te kiezen voor Porto.

4 juli 2023 om 09:55

Het is toch verbazingwekkend dat zelfs voor de posities waar we al sinds het vertrek van Gakpo en Madueke onderbezet waren er nog niks concreets lijkt. En dan nog alle plekken waar we er al zowat zeker van waren dat die open zouden vallen. Psv lijkt nu nog te zoeken, waar je idd jammer toch wel mag verwachten dat je nu hooguit nog akkoord hoeft te tekenen. Wat hebben we dan gedaan sinds begin van dit jaar?

4 juli 2023 om 10:06

Rechtsbuiten is niet onderbezet toch? Daar heb je Bakayoko en El Ghazi. Waarbij ik heel goed snap dat ze daar geen versterking meer gaan halen (als beiden blijven), al begrijp ik ook dat die spelers (nog) niet zo goed als Madueke. Feit blijft wel dat Bakayoko een groot talent is die je ook de ruimte moet gunnen om zich te ontwikkelen. Aan het einde van het seizoen liet hij goede ontwikkeling zien, terwijl hij ook nog de grillen van een talent blijft houden.

4 juli 2023 om 10:18

Kwaliteit over kwantiteit. Bakayoko en El Ghazi zijn gewoon niet goed genoeg.

4 juli 2023 om 10:33

Heb meer het idee dat alles heel snel naar buiten komt. PSV heeft natuurlijk een AD en een TD en nadat ze Bosz hebben aangesteld, hebben ze de huurdeal rond Romero afgerond, verkoop van Guti en Pepi aangetrokken. Die heeft nu de medische keuring en nu kijken ze verder. Ondertussen zullen ze ook druk bezig zijn met Simons en ongetwijfeld ook Lang en deze Mendy. Sangare die gaat vertrekken. Ik denk niet dat ze ergens op de rem trappen, maar dat het nieuws veel eerder naar buiten komt rondom PSV.

4 juli 2023 om 12:24

Rechts buiten zou ik idd ook kunnen zeggen dat het niet onderbezet is. Ik vind het niet goed genoeg, maar eens…ik zie wel wat in bakayoko

4 juli 2023 om 12:28

Zal wel een goede reden hebben, maar ik vrees dat het te lang wedden op paarden die het niet gaan worden uiteindelijk funest wordt. Dat ze onvoorbereid of incompleet richting CL gaan. Ik bedoel, als de berichtgeving rondom Noah Lang waar is, dan kun je dat lijntje ook al een half jaar geleden uitgooien en concluderen dat ie te duur is. Gaat dit dadelijk alsnog afketsen op hoogte van de transfersom??

4 juli 2023 om 10:46

Ergens niet gek. Als clubs weten dat er al vervanging gehaald is en de desbetreffende speler optie 2 of 3 is gaan ze minder bieden.

Verbaast me niet dat PSV nogmaals in de Ligue 1 uitkomt. Een competitie met een overschot aan getalenteerde, sterke defensieve middenvelders van Afrikaanse komaf. We wachten echter nog op de komst van een nieuwe vleugelspeler... Misschien rond midden tot eind augustus.

4 juli 2023 om 09:42

Inderdaad. Het is slim om spelers met duelkracht uit Frankrijk te halen. Er lopen daar flink wat goede atleten rond en veelal goede teamspelers. Hard werkend, fysiek in orde en veelal box to box.

Het is geen wonder dat veel jongens die een transfer maken vanuit De League Une naar de Premier League vaak minder aanpassingsproblemen hebben dan de jongens die vanuit de eredivisie gaan. De intensiteit in Frankrijk ligt veel hoger dan in de eredivisie. Ik zeg niet dat het voetballend beter is in Frankrijk maar fysiek zeer zeker wel.

De speler zelf zegt mij vrij weinig en is mij nooit echt opgevallen. Al moet Ik zeggen dat Angers van de Franse ploegen die ik volg niet op mijn lijstje staat.

Denk dat je voor dat bedrag wel een gokje kan wagen. Maar het baart me idd wel zorgen dat de "grotere" namen voorlopig nog niet concreet worden. Het gaat toch tijd worden dat er basis materiaal toegevoegd gaat worden aan de selectie...

4 juli 2023 om 09:33

Precies dat. We hebben allemaal kunnen zien dat de selectie kwalitatief gewoon tekort komt (zeker in Europa) Als het dan ook nog niet bijna zeker is dat Sangare vertrekt en wellicht ook Xavi en Benitez? Gaan we straks voorronde spelen met El Ghazi, Til etc etc

Weet iemand de salarisverschillen tussen middenmoot Ligue1 en de Eredivisie? De Ligue1 (ligue 2 ook hoor) loopt over met talenten. Naar PSV zal best een mooie stap zijn om jezelf Europees te laten zien en mee te spelen om de bovenste plekken.

4 juli 2023 om 09:35

Kan me niet voorstellen dat PSV niet aan de salariseisen van een degradant uit Frankrijk kan voldoen. Echter zal het ook te maken met welke clubs je te maken hebt. Engelse clubs met interesse betalen weer een veelvoud van wat PSV kan bieden

4 juli 2023 om 09:50

Koning Jerry.

Ja dat kun je zeker opzoeken op de website van Capology en dan com erachter. Maar de begrotingen van de Franse clubs zijn bizar veel groter dan die in Nederland. Clubs als Lyon en Marseille werkten vorig jaar met een begroting van 250 miljoen, Monaco 215 miljoen. Lille 147 miljoen en Rennes bijvoorbeeld al 110 miljoen. Psv werkte afgelopen seizoen met een begroting van 85 miljoen.

De kleinste club, Clermont werkt met een begroting van 20 miljoen. Ter vergerlijking. Sc Heerenveen heet 18 miljoen.

4 juli 2023 om 09:57

Dank Elninoo. Lekker je scouts naar Frankrijk sturen dan. Nog een paar Engelse talentjes ertussen en als er ook maar een enkele slagen kan je flink cashen.

4 juli 2023 om 10:20

Ja dat zou je zeggen maar de talenten in Engeland zijn zeer kostbaar en zitten vaak al op jonge leeftijd aan een financieel groot contract vast. Zelf zou ik als psv eens in de vijver van Parijs proberen te vissen. Daar loopt bijzonder veel talent rond. Lille neemt veel afgevallen talent van PSG over en heeft daar veel succes mee. Jongens als Soumare, Ikone en Weah zijn spelers die Lille gratis heeft opgepikt bij PSG en waar ze veel succes mee hebben gehad. Tot de Franse titel in 2021 tot gevolg.

Alleen heeft Lille wel bijna 60 miljoen euro per jaar meer te besteden dan PSV. Dat is wel een dingetje.

4 juli 2023 om 10:23

En is hetzelfde land. Van Parijs naar Lille is ook niet belachelijk ver (iets meer dan een uur), dus voor een speler ook interessanter om naar over te stappen omdat je minder aanpassingen hoeft te doen. Maar wel met je eens dat je bij topclubs zeker in de talentenpoule moet kijken, wat daar de schifting niet overleeft of ontevreden is over het aantal speelminuten. Zo is Madueke ook vanuit de Spurs in Eindhoven beland en die leverde een aardige som op.

4 juli 2023 om 10:28

Niet de Spurs, vanuit Crystal Palace

4 juli 2023 om 10:31

@koningjerry, doel je op Madueke met CP? Die kwam echt uit de jeugd van Tottenham.

4 juli 2023 om 10:43

The Jump,

Klopt, alleen heeft Parijs net zo veel inwoners als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag bij elkaar. Daarmee is de kans dat er talent rondloopt ook vele malen groter. Het is naar mijn mening zeer zeker de moeite waard om daar eens rond te gaan kijken. Maar daarmee zijn er ook meer kapers op de kust. Paris Fc en Red Star timmeren ook flink aan de weg. De League 2 en zelf de National zijn met een aantal grote clubs ook zeer interessante competities waar al veel geld betaald wordt voor voetballers.

Wat betreft dezelfde taal. Heel veel jeugd in Parijs (en overigens heel het land) is momenteel, mede door de hervorming van de scholengemeenschap de Engelse taal machtig. Dat ze het niet willen spreken is een ander verhaal maar die stap moet overbrugbaar zijn. Je kunt als psv wel schermen met minuten en eventueel Europees voetbal dat altijd behaalt wordt. Iets dat voor Lille niet altijd vanzelfsprekend is.

4 juli 2023 om 10:54

Elninoo,

Begrijp me niet verkeerd, en wat ik ook aangeef, daar valt zeker veel te halen. Ook bij Bayern Munchen, Engelse clubs en zelfs in Spanje en Italie (die Scamacca speelde ook opeens bij PSV, minder succesvol helaas). En veelal betaal je niet de hoofdprijs en als ze zich hier ontwikkelen, verkoop je ze met een heel gezonde winst door. Ik zie dat liever, dan 10 miljoen voor een spits van Augsburg, 10+ voor een linksbuiten van Brugge, 10 miljoen voor een centrale verdediger van Stuttgart of ~13 voor een rechtsbuiten van Leipzig.

3 miljoen voor een CvM is naar mijn mening prima. Feyenoord bewijst dat je niet per se grote bedragen hoeft uit te geven, als je maar gericht scout en de spelers vervolgens in hun kracht gebruikt. Bij PSV gebeurt momenteel beide niet, al is het onder Bosz weer een nieuwe kans en hoop ik dat er nu wel een lijn te bekennen is in het spel.
Ik kan geen namen opnoemen die PSV direct beter maakt, ben geen scout. Maar er zijn genoeg spelers die van PSG-jeugd naar het Buitenland (vanuit Frankrijk gezien) zijn gegaan, al waren sommigen wel al wat duurder. Een Simons pik je niet ieder jaar op, maar zulke spelers (wel zonder die contract clausules) zijn precies wat PSV nu nodig heeft. Weinig betalen, waarde ontwikkelen, kampioenschap behalen en dan de vruchten plukken.

4 juli 2023 om 11:10

Daar ben in het wel mee eens. Nederland blijft een land waar wij spelers opleiden. Wij produceren sterren. Wanneer wij sterren gaan aankopen dan mislukt dat faliekant. Dat is in het verleden wel gebleken.

Alleen vind ik wel dat Nederlandse clubs wel iets creatiever om mogen gaan met het scouten van spelers. Ajax werkte voorheen samen met Germinal Beerschot Antwerpen en dat leverde verdedigers als Vermaelen, Alderweireld , Vertonghen (en in mindere mate Jelle van Damme)op. Dat was wel echt een schot in de roos en bizar dat drie van die grote Belgische verdedigers bijna dezelfde periode overkwamen. Zoiets zou PSV ook moeten kunnen bewerkstelligen.

Net wat beelden van hem op internet gezien, en daarin laat hij een goede indruk achter (vooral ook veel ballen die vooruit gespeeld worden). Echter besef ik ook dat je van elke speler wel mooie beelden bij elkaar kunt zoeken en dat je nooit de beelden ziet van alle missers. Maar wel een speler met een goede lengte en hij oogt atletisch.

Deze Mendy klinkt als een mooie optie. Zal wel goedkoop weg kunnen; nog een jaar contract bijneen degradant, en er is vast sprake van een degradatieclausule. Het hangt er van af hoe duur ie precies wordt en wat PSV voor Sangaré pakt (want daar is het behoorlijk stil omtrent) maar anders moet je je niet stuk bijten op Matusiwa voor dat bedrag. De kans is gewoon klein dat je dat er nog uithaalt tenzij hij echt een schot in de roos is, en ik zou daar als club twijfels over hebben.

Dat zou een goede aankoop kunnen zijn, wellicht in de voetsporen van Sangare. PSV kan wel wat kracht op het middenveld gebruiken en deze jongen zou een goede toevoeging daarin kunnen zijn.

Ken hem niet, maar de Franse competitie is wel een interessante competitie om te scouten. Als hij echt maar 3 mil hoeft te kosten, zeker doen. Lees ook ergens dat hij CV kan, maar daar speelt hij volgens mij nooit?

Ziet eruit als een beest van een kerel eerlijk gezegd... Niet echt veel geld ook.

Dan moet je eigenlijk Saliva benaderen om te vragen of je I Walk Alone kan licensen als entree muziek voor deze Batista.

Ik ken deze jongen niet, maar als je een fysiek sterke speler die makkelijk veel meters kan maken en duels uit vecht voor de helft van het bedrag binnenhaalt dat je voor Guti hebt ontvangen lijk je op papier een goede deal te maken. Maar het is wel opvallend dat je niet leest dat meer clubs geïnteresseerd zijn in deze jongen, als het echt zo'n goede deal is op papier. Dan zal er tussen theorie en praktijk wel een kink zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren