Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV heeft een controleur nodig: 10 potentiële kandidaten op een rij

Laatste update:

Het PSV van trainer Peter Bosz heeft zich in aanvallend opzicht met Noa Lang en Ricardo Pepi reeds behoorlijk versterkt. De focus lijkt inmiddels op andere linies te liggen in het Philips Stadion. Op het middenveld zagen de Eindhovenaren met Érick Gutiérrez al een controleur vertrekken, terwijl ook Ibrahim Sangaré bezig lijkt aan zijn laatste weken als PSV’er. Technisch directeur Earnest Stewart krijgt de taak een waardige opvolger te vinden. Om de leidsman een handje te helpen zet Voetbalzone tien mogelijke kandidaten op een rij.

Aster Vranckx (VfL Wolfsburg)
Vorige week maakte het Algemeen Dagblad bekend dat PSV hoopt op de handtekening van Aster Vranckx. De twintigjarige Belg is zelfs op bezoek geweest in Eindhoven, waar hij sprak met Bosz en Stewart. De komende weken moet duidelijk worden of Vranckx financieel haalbaar is voor PSV. De rechtspoot, die halverwege juni debuteerde voor de Rode Duivels, ligt bij zijn club VfL Wolfsburg nog tot medio 2025 vast. In het afgelopen seizoen speelde Vranckx op huurbasis voor AC Milan, waar hij niet kon imponeren. De Milanezen besloten de optie tot koop in het huurcontract met Wolfsburg niet te lichten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vranckx is volgens Transfermarkt zo’n 8,5 miljoen euro waard.

Mandela Keita (OH Leuven)
Ook Belgisch jeugdinternational Mandela Keita is een interessante optie. In het afgelopen seizoen speelde de 21-jarige controleur op huurbasis voor Royal Antwerp, met wie hij de Belgische dubbel wist te winnen. De club van trainer Mark van Bommel had Keita graag definitief willen overnemen van OH Leuven, maar wilde niet voldoen aan de vooraf afgesproken optie tot koop van 10 miljoen euro. Zodoende meldde Keita zich vorige week weer in Leuven, al lijkt hij voor die club onhoudbaar. Volgens Het Laatste Nieuws geniet de middenvelder belangstelling van Bologna en meerdere clubs uit de Premier League.

Keita speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Antwerp, waar hij een basisplek veroverde en tot negentien officiële wedstrijden kwam.

Sivert Mannsverk (Molde)
De naam van Sivert Mannsverk zal veel Feyenoorders bekend voorkomen. De 21-jarige middenvelder van Molde werd in verschillende transferperiodes aan de regerend landskampioen gelinkt. Feyenoord is met Ramiz Zerrouki inmiddels voorzien van een ‘nummer 6’ en Mannsverk speelt nog altijd in de Eliteserien. Bij Molde beschikt de rechtspoot over een contract tot december 2025. Mannsverk lijkt, met zijn marktwaarde van zo’n 5 miljoen euro, een van de goedkopere opties in dit lijstje. Aangezien PSV zich ook in de achterhoede nog flink moet versterken, maakt zijn prijskaartje de Noor extra interessant.

In 78 wedstrijden voor Molde was Mannsverk goed voor 8 doelpunten en 2 assists.

Fidel Ambríz (Club León FC)
Mexicanen en PSV is de laatste jaren een goede combinatie gebleken. Andrés Guardado, Héctor Moreno, Hirving Lozano en Gutiérrez groeiden in het afgelopen decennium allen uit tot gewaardeerde kracht in het Philips Stadion. Volgens de Mexicaanse afdeling van Fox Sports staat Club León-middenvelder Fidel Ambríz momenteel in de belangstelling van PSV. De twintigjarige Ambríz maakt behoorlijk furore in Mexico, daar hij recentelijk werd verkozen tot grootste talent van de CONCACAF Champions League, die hij met zijn huidige werkgever wist te winnen. Ambríz zou tussen de 4 en 5 miljoen euro moeten kosten bij een overstap naar Eindhoven.

Ambríz heeft ervaring als aanvoerder in meerdere jeugdelftallen van het Mexicaanse elftal.

Ardon Jashari (FC Luzern)
Ardon Jashari speelde tijdens het afgelopen WK in Qatar één minuut mee in de verloren achtste finale van Zwitserland tegen Portugal (6-1), waardoor de twintigjarige middenvelder van FC Luzern wel al kan zeggen dat hij op een groot eindtoernooi heeft gespeeld. Jashari, die linksbenig is, staat in zijn geboorteland al jaren bekend als een groot talent. In 60 officiële wedstrijden voor Luzern, dat bekend staat om de goede jeugdopleiding, was de middenvelder goed voor 3 doelpunten en 7 assists. PSV zal snel moeten zijn indien het Jashari wil losweken, daar FC Basel competitiegenoot Luzern wil beroven van het groeibriljantje.

Jashari ligt bij Luzern nog tot de zomer van 2026 vast.

Tom Davies (clubloos)
Transfervrije spelers zijn altijd extra interessant. De 25-jarige Tom Davies heeft Everton deze zomer na 179 officiële wedstrijden (7 doelpunten en 8 assists) verlaten en is nog altijd op zoek naar een nieuwe club. The Toffees hadden Davies graag willen behouden, maar de Engelse middenvelder is na dertien seizoenen toe aan een nieuwe uitdaging. Clubs uit de Süper Lig slaagden er nog niet in om de rechtspoot te strikken. Mogelijk kan algemeen directeur Marcel Brands, met zijn verleden bij Everton, Davies overtuigen een dienstverband in Eindhoven aan te gaan. Naast Davies is de 22-jarige Franse jeugdinternational Han-Noah Massengo een interessante transfervrije optie, nu zijn contract bij Bristol City ten einde is gekomen.

Davies stelde Everton dit kalenderjaar teleur door zijn aflopende verbintenis niet te verlengen.

Joshua Kitolano (Sparta Rotterdam)
Dat Sparta in het afgelopen seizoen op een knappe zesde plaats wist te eindigen in de Eredivisie was zeker ook de verdienste van Joshua Kitolano. De 21-jarige Noor werd vorige zomer voor slechts 600.000 euro overgenomen van Odds BK. In Rotterdam-West groeide de kleine controleur met speels gemak uit tot een sterkhouder, waardoor hij inmiddels een stuk meer waard is. Transfermarkt schat zijn marktwaarde momenteel op 4,5 miljoen euro. Omdat Kitolano op Het Kasteel nog tot medio 2026 vastligt hebben de Rotterdammers een uitstekende onderhandelingspositie.

Kitolano was in 39 officiële duels voor Sparta verantwoordelijk voor 4 doelpunten en 2 assists.

Azor Matusiwa (Stade Reims)
Azor Matusiwa (25) hoopt deze zomer de volgende stap te zetten in zijn carrière. De fysiek sterke controleur uit Hilversum heeft twee uitstekende seizoenen achter de rug bij Stade Reims, waar hij nog tot juni 2026 vastligt. In 61 duels voor de Franse middenmoter was Matusiwa slechts goed voor 1 doelpunt en 1 assist, maar vooral in het verdedigende aspect zou de rechtspoot een absolute versterking zijn voor PSV. Of Matusiwa zelf openstaat voor een terugkeer in de Eredivisie is nog maar de vraag, daar hij altijd heeft gezegd te dromen van spelen in de Premier League.

Volgens het Eindhovens Dagblad staat de naam van Matusiwa op een lijstje bij de 24-voudig landskampioen van Nederland.

Jerdy Schouten (FC Bologna)
De duurste optie in dit lijstje is Jerdy Schouten, die volgens Transfermarkt 12 miljoen euro waard is. De enkelvoudig international van het Nederlands elftal speelt inmiddels alweer vier seizoenen voor Bologna, waardoor hij wellicht toe is aan een nieuwe uitdaging. De 26-jarige Schouten, die in Nederland al voor ADO Den Haag, Telstar en Excelsior speelde, lijkt pas haalbaar te zijn na een vertrek van Sangaré. Volgens The Athletic zijn de Eindhovenaren met Nottingham Forest in gesprek over de 25-jarige Ivoriaan, die ruim 37 miljoen euro moet opleveren.

Schouten ligt in Bologna nog tot medio 2026 vast.

Ludovit Reis (Hamburger SV)
Haarlemmer Ludovit Reis (22) kon tot vorige maand voor 7,5 miljoen euro worden opgepikt bij Hamburger SV. Concrete interesse bleef echter uit, waardoor de zeventienvoudig international van Jong Oranje nog altijd in de 2. Bundesliga speelt. Reis, die in het Volksparkstadion tot medio 2026 vastligt, vertolkt bij HSV een belangrijke rol op het middenveld. Tijdens de eerste wedstrijden van de voorbereiding op het nieuwe seizoen droeg hij zelfs de aanvoerdersband. Reis kan op alle plekken op het middenveld uit de voeten, waardoor hij extra interessant kan zijn voor de staf van Bosz.

Reis was in 76 wedstrijden voor HSV goed voor 15 doelpunten en 7 assists.

Voetbalzone staat voor meepraten over voetbal. Heb jij een betere optie voor PSV? Laat het weten in de reacties! Suggesties voor nieuwe lijstjes zijn daarbij eveneens welkom.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een heerlijk, nietszeggend suggestief item weer. Puur gebaseerd op speculatie. En zelfs dat is bij het gros niet eens van toepassing. Even geduld, Komende week gaat er bij PSV veel gebeuren.

17 juli 2023 om 14:17

Inderdaad! Zoals de tekst al zegt: het zijn tien suggesties, passend bij onze slogan 'meepraten over voetbal'

17 juli 2023 om 14:23

Ik vind dit soort rubrieken juist vaak wel interessant. Dus lekker mee doorgaan graag. Wanneer Alvarez bij Ajax weg gaat kunnen deze namen ook oppoppen natuurlijk.

17 juli 2023 om 15:07

@Voetbalzone Wel een beetje jammer dat wanneer je zelf een aantal leuke suggesties/opvolgers noemt voor clubs, die reacties verwijderd worden omdat het speculaties zijn... Dit is precies hetzelfde?

17 juli 2023 om 15:16

We hebben het even gecheckt met onze moderators (die werken los van de redactie), maar tegen speculatie is geen bezwaar, mits het on-topic is. Dit hele artikel gaat over mogelijke opvolgers, dus dat leent zich er bij uitstek voor. Wanneer er onder willekeurige topics 'is dit niks voor Ajax?' wordt geplaatst, wordt er soms wel ingegrepen. Zeker als het vrij random is.

17 juli 2023 om 15:38

Zoals ik zei nam ik zelf een paar spelers op wat realistische en goede spelers zouden kunnen zijn voor op het middenveld of ter vervanging van Alvarez (tijdje geleden, inmiddels minder nodig natuurlijk). Was onder een artikel dat er interesse was voor Alvarez dus niet geheel random en ook niet 'Is dit niks voor Ajax'. Alleen werd wel verwijderd en er stond als reden bij dat het maar wat 'speculeren' was.

17 juli 2023 om 18:17

@voetbalzone

"is dit niks voor Ajax"

Haha daar zullen jullie wel een dagtaak aanhebben

17 juli 2023 om 14:46

Dat denk ik niet want voor Simons moet je een vervanger zien te krijgen en kost wat miljoentjes. De verdediging kost ook geld en psv heeft nu al voor 2 spelers 25 mil betaald. Psv heb geen vele miljoenen meer om zich echt te versterken zal meer huren worden

17 juli 2023 om 15:00

Ken je meer inzicht geven in de financiën van PSV? Krijg de indruk dat je er meer van weet.

17 juli 2023 om 15:07

Nee hoor maar een paar maanden terug moest psv al verkopen om het verlies goed te maken. psv heeft dus al 25 mil besteed aan 2 spelers terwijl er veel meer posities versterk moeten worden en het lijk mij niet dat psv effe meer dan 40 mil kan besteden aan spelers . Europees is er de laatste jaren weinig binnen gekomen

17 juli 2023 om 15:20

Psv gaf al jaren meer uit dan dat er binnen kwam gapko moest toen ook verkocht worden om niet in de rode cijfers terecht te komen. eigen vermogen is flink achteruit gegaan . Psv is nu aan het gokken halen ze geen cl krijgen ze het heel zwaar.

17 juli 2023 om 16:03

Volgens het ED en VI heeft PSV op dit moment 20 miljoen besteed aan Pepi en Lang wat door bonussen kan oplopen tot 25 miljoen euro. Heb gekeken naar de afgelopen 2 jaar wat betreft Europese inkomsten vergeleken met de andere clubs, aangezien je zegt dat er weinig is binnen gekomen.

PSV 2021/2022 = 19.029 miljoen euro na uitschakeling in KO fase tegen Leicester in Conference League
PSV 2022/2023 = 23 miljoen euro na uitschakeling in kwartfinale Europa League tegen Sevilla.

Feyenoord 2021/2022 = 12.4 miljoen euro na finale in Conference League tegen As Roma
Feyenoord 2022/2023 = 14 miljoen euro na uitschakeling in kwartfinale Europa League tegen As Roma.

Ajax zat hier dik boven, aangezien ze 2 keer direct zijn geplaatst voor de Cl.

Daarnaast zeg je dat PSV al jaren meer uit gaf dan dat er binnen kwam. Vergelijk het ook direct even met jouw club. Bron Transfermarkt.

Transferbalans PSV 2021/2022 = Inkomsten 53.65 miljoen euro en Uitgaven 14.50 miljoen euro (+39.12 miljoen euro positief)
Transferbalans PSV 2022/2023 = Inkomsten 94.25 miljoen euro en Uitgaven 10.50 miljoen euro (+83.75 miljoen euro positief)

Transferbalans Feyenoord 2021/2022 = Inkomsten 6.70 miljoen euro en Uitgaven 8.70 miljoen euro (-2 miljoen euro negatief)
Transferbalans Feyenoord 2022/2023 = Inkomsten 69 miljoen euro en Uitgaven 35.98 miljoen euro (+33.33 miljoen euro positief)

PSV kwam in de rode cijfers terecht, doordat ze hadden begroot op de CL in plaats van meer uitgeven dan dat er binnen kwam.

Laatste ben ik wel met je eens. CL halen is een must.

17 juli 2023 om 18:03

Dank voor deze duidelijke cijfers. Iedereen gaat er van uit dat Sangaré ook nog verkocht wordt, dan is er ruimte voor aankopen op het middenveld en in de defensie. Op het middenveld zou volgens mij gezocht moeten worden naar een multifunctionele speler die op alle middenveldposities kan spelen. Voor de defensie is een sterkhouder op de CV positie nodig maar er zullen ook verdedigers verkocht moeten worden. Ik laat me verrassen door Peter Bosz en met name Earnest Stewart.

17 juli 2023 om 18:46

Ruud was al verbaast dat niemand voor Sangaré kwam in de winter en nu is het ook nog steeds heel stil rond hem.
Besef dat AC Milan dus liever Reijnders haalt dan Sangaré, Ik denk dat PSV niet al te hoog in de boom kan gaan zitten aangezien er vooralsnog geen concrete interesse is in hem.

17 juli 2023 om 22:22

@heide040 Het gaat er natuurlijk niet zo zeer om wat ze uit de Europese campagnes hebben binnen gekregen maar wat ze hebben uitgegeven.

Het operationele resultaat (winst/verlies voor vergoedings sommen)

PSV 2021-2022: - 10 miljoen
PSV 2020-2021: -9.7 milnoen

Feyenoord: 2021-2022: +1 miljoen
Feyenoord: 2021-2022: - 4 miljoen

Kijkend naar de transfers pak pak je alleen wel wat er op transfermarkt staat en niet wat er daadwerkelijk in de jaarverslagen van PSV staat (uiteindelijk de enige waarheid)

Transfer inkomsten 2021-2022: 44.2 mln
Transfer inkomsten 2020-2021: 7.9 mln (ik meen omdat o.a. Malen pas in 21/22 werd geboekt).
De ontvangen transfersommen hebben niets te maken met het moment van betalen, deze worden altijd in een keer geboekt. Alleen bonussen zitten hier niet in.

De betaalde transfersommen staan niet in de jaarrekening, de afschrijvingen op transfersommen wel:
Afschrijving vergoedingssommen 2021-2022: 31.5 mln
Afschrijving vergoedingssommen 2020-2021: 28.8 mln

Resultaat vergoedingssommen 2021-2022: 12.6 mln
Resultaat vergoedingssommen 2020-2021: - 21.9 mln

Voor zowel PSV als Feyenoord kun je de cijfers gewoon nalezen in hun jaarverslagen. staan gewoon online op de websites van de clubs. Voor PSV zie pagina 30 en Feyenoord pagina 45.

17 juli 2023 om 22:51

@London Eens. Ging alleen op 2 punten in. Eerst werd er gezegd dat er Europees weinig is binnengekomen de laatste jaren. Daarnaast werd er gezegd dat er al jaren meer wordt uitgegeven dan er binnenkomt aan transfers (transferbalans). Dit probeerde ik met wat simpele data van o.a. Transfermarkt tegen te spreken. Wil voor de duidelijkheid ook niet beweren dat PSV er financieel goed voor staat.

Jammer dat Malick Tillman niet wordt genoemd

17 juli 2023 om 14:38

Is dat een van de söhne van? Ich will die er ook wel bij!

17 juli 2023 om 22:07

Hij is toch een aanvallende middenvelder? dan hoort hij simpelweg niet in dit rijtje thuis aangezien dit gaat over controlerende middenvelders.

Lijken me allemaal wel prima opties, denkndat reis wel eens kan verrassen

Er is veel kritiek op maar vind het zelf echt een leuk item van VZ! Mag vaker van mij

17 juli 2023 om 17:00

Sluit ik me helemaal bij aan. Ik wou exact hetzelfde typen. Moest er even aan wennen en kan dit item zeer waarderen. Komen ook spelers voorbij die ik niet ken en ga me toch meer verdiepen daarin. Blijf zo doorgaan.

Mannsverk haha
kost 10 miljoen, anders had Feyenoord m wel gehaald. Daarnaast, Zou me niks verbazen als PSV achter spelers van het lijstje van Feyenoord aangaat.

17 juli 2023 om 14:54

Psv heeft geen miljoenen meer denk dat ze eerst moeten verkopen .

17 juli 2023 om 15:29

Je plaat blijft enigszins hangen. Zie je alleen maar overal reageren dat PSV geen geld meer heeft. Je hebt geen idee hoe de financiele status van PSV is, dus het voegt ook ontzettend weinig toe om dat in iedere reactie op ieder PSV topic te posten.

17 juli 2023 om 16:57

We zullen zien

17 juli 2023 om 15:20

PSV heeft natuurlijk zelf gewoon prima scouts. Die kijken niets af van Feyenoord. Maar wellicht meende je dit niet en was het een grap die bij mij niet overkomt

17 juli 2023 om 15:25

Tuurlijk heeft psv scouts maar Feyenoord haalde spelers die bv maar een paar miljoen kosten en waar je nog nooit van gehoord heeft. Spelers die psv haalde waren meestal wel bekend Feyenoord moet je als voorbeeld nemen omdat daar het hele team nu miljoenen waard zijn en daar volop winst word gemaakt

17 juli 2023 om 22:05

Dan kijk je alleen naar het afgelopen seizoen of de afgelopen 2 jar.
De kracht van PSV is toch ook altijd geweest dat ze uit het buitenland leuke spelers haalden.

Aster Vranckx is nog het meest realistisch, aangezien hij in Eindhoven zou zijn geweest. Maar ik meende te lezen dat Wolfsburg in hem een potentiële basisklant ziet en hij zelf graag voor zijn kans wilde gaan? Geen idee hoe dat er nu voor staat

Ik heb geen idee hoe goed die Davies in het echt is maar was enkele jaren geleden een vaste aankoop/huur van mij in FM. Geinig dat hij nu in zo'n lijstje voorbij komt.

die fidel ambriz zou ik wel naar de eredivisie willen zien komen.
is echt een goede speler maar wel een realistische aankoop.

Ik vraag me af of Ziyech een optie is... denk dat Xavi Simons een grotere toekomst voor zich heeft, maar op dit moment lijkt Ziyech een meerwaarde te opzichte van Simons.

17 juli 2023 om 22:00

Als er een club is die 6 miljoen als basis salaris en nog een paar miljoen aan wedstrijd/prestatie premies per jaar wil betalen is die voor Ziyech op dit moment denk ik wel een optie.
Ik denk alleen niet dat PSV dat geld heeft.

Schouten wil ik. Dat is een dure, maar wel precies wat we willen: een voetballende CVM met leiderschapskwaliteiten.

Het grootste talent van de Concacaf Champions League zal inderdaad wel voor 4 a 5 miljoen op te halen zijn.
De genoemde bedragen zullen vast op 1 of andere transferwaardesite staan, maar dat zijn in geen geval de verkoopprijzen en daar zijn ze dus ook niet voor "op te halen".

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren